Κανονικά

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2018 19:45
*ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ τα στελέχη του κόμματος, τα είπαν μια χαρά, ψήφισαν κιόλας, τόσο καιρό ζητάει εκλογές η ΝΔ τούς έφυγε ένα μεράκι με τις κάλπες, φωτογραφήθηκαν επίσης φορώντας τα κυριακάτικα, όλα καλά…  Ζ. *ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ τα στελέχη του κόμματος, τα είπαν μια χαρά, ψήφισαν κιόλας, τόσο καιρό ζητάει εκλογές η ΝΔ τούς έφυγε ένα μεράκι με τις κάλπες, φωτογραφήθηκαν επίσης φορώντας τα κυριακάτικα, όλα καλά… Ζ.

*ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ η Λάρισα σήμερα, τιμά τον πολιούχο της, θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις όπως πάντα.

Και αργία φυσικά. Όχι για όλους όμως. Να, όπως η εφημερίδα που θα λειτουργεί κανονικά καθώς αναφέρεται σε ολόκληρο το νομό κι όχι μονάχα στην πρωτεύουσά του. Και άλλες τοπικές επιχειρήσεις δουλεύουν σήμερα, καθότι συμπλέκονται σε πανελλαδικούς ή και διεθνείς ιστούς που δεν αναγνωρίζουν τοπικές αργίες.

Ζ.

 

Τον καθάρισε

*ΠΟΛΥ καθαρά επικράτησε ο Χρ. Καπετάνος του Ηλ. Σουφλιά, με σχεδόν διπλάσιες ψήφους. Τον καθάρισε πολύ άνετα. Και τώρα άρχισαν κάποιοι να αναρωτιούνται τι ήθελε κι έβαλε. Ποιος τον πήρε στον λαιμό του.

***

*ΠΟΙΟ βουλευτικό γραφείο υποστήριζε τον Χρ. Καπετάνο; Μα αυτό που τον έχει υποστηρίξει και στην προηγούμενη εκλογή του. Διακριτικά πάντα. Άρα το άλλο θα ήταν με τον Ηλ. Σουφλιά; Μάλλον αυτονόητο, μαζί δεν πάνε ποτέ.

Ζ.

 

Απέτυχαν

*ΜΕ διπλάσιες ψήφους σχεδόν κέρδισε κι η Σοφία Ζαχαρή τη Λένα Ξυνοπούλου στην οργάνωση της πόλης. Χέρι-χέρι πήγαν στην εκλογή με τον επανεκλεγέντα πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Έχασε δηλαδή ο Κυρ. Μητσοτάκης; Αφού η Λένα Αξιόγλου υποστήριξε τη συνονόματή της.

***

*ΔΕΝ τους πήγε η γαλάζια κάλπη τους αυτοδιοικητικούς, δεν μπόρεσε να σηκώσει τα βαριά ονόματα. Και η αντιδήμαρχος Τζανακούλη Λ. Ξυνοπούλου έχασε και ο αντινομάρχης Λουκά Θανάσης Αγγέλης δεν βγήκε στη ΝΟΔΕ.

Ζ.

 

Νεοδημοκρατικό

παράδοξο

*ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 75% στις γαλάζιες κάλπες. Υψηλή; Μπα… Μάλλον παράδοξο. Που ένας στους τέσσερις δεν πήγε να ψηφίσει. Ενώ είχε φροντίσει μόλις λίγες μέρες πριν να κάνει την αίτηση εγγραφής και να πληρώσει και τα 12 ευρώ της συνδρομής. Και μετά βαρέθηκε; Πώς να εξηγηθεί…

***

* Ή τελικά δεν ήταν τόσοι πολλοί οι εγγεγραμμένοι και φούσκωσαν το νούμερο για να προσδώσουν περισσότερο κύρος στη διαδικασία. Ή, το πιθανότερο, αρκετούς τους έγραψαν άλλοι, προφανώς τους πλήρωσαν και τη συνδρομή κι ύστερα δεν κατάφεραν να τους πείσουν να πάνε να ψηφίσουν.

Ζ.

 

Εν Λουτρακίω

*ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι τους άρεσε η εμφάνισή του σ’ εκείνο της Λάρισας, οπότε οι του Economist κάλεσαν τον Κ. Αγοραστό και στο συνέδριο που οργάνωσαν στην Πελοπόννησο για την περιφερειακή ανάπτυξη. Στο εξωτικό Λουτράκι ο Λαρισαίος μίλησε μαζί με τον επιχώριο συνάδελφό του Π. Τατούλη, τον υπουργό Γ. Κατρούγκαλο, τον πρώην Γκίκα Χαρδούβελη, τον διατελέσαντα πρωθυπουργό στην Ιρλανδία Τζον Μπρούτον κ.ά. Στα πάνελ κι ένας ακόμη Λαρισαίος, ο πρόεδρος του «ΘΕΣγάλα» Θαν. Βακάλης, κι αυτός περιζήτητος.

Ζ.

 

Ενωτικός

*ΕΚΑΝΕ τον δημόσιο απολογισμό του στους Λαρισαίους κι έφυγε για Γερμανία. Ο δήμαρχος βρίσκεται στο Μόναχο, σε προγραμματισμένο εδώ και καιρό ταξίδι για ενεργειακά ζητήματα του Δήμου.

***

*O Απ. Καλογιάννης μίλησε στο Ωδείο «για τις αρχές και αξίες που διέπουν τη δημοτική αρχή και την παράταξη της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο», επικεντρώνοντας «στη συλλογική δουλειά και τη συμμετοχικότητα στη λήψη των αποφάσεων», τονίζοντας επίσης «την έννοια της ομάδας με την οποία δουλεύει η δημοτική αρχή σε αντίθεση με την ενός ανδρός αρχή». (Κι αυτή ήταν η μόνη και απολύτως έμμεση αναφορά στην όποια αντιπολίτευση.)

***

*«ΜΙΛΗΣΕ ως δήμαρχος όλων των Λαρισαίων και ως γνήσιος αυτοδιοικητικός» τόνιζαν συνεργάτες του. «Δεν είναι τυχαίο ότι στην ομιλία του ο Απ. Καλογιάννης δεν είχε ούτε μια αναφορά ή νύξη για καμία από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης…».

Αξιοσημείωτο επίσης ότι μετά την ομιλία ακολούθησε διαδικασία ερωτήσεων από το ακροατήριο.

***

*ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ήταν, τα έργα και οι παρεμβάσεις κυριάρχησαν.

Ο Απ. Καλογιάννης όμως απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τα υπηρεσιακά στελέχη και συνολικά το προσωπικό του Δήμου. «Χωρίς υπηρεσιακό μηχανισμό και ικανά στελέχη, δεν μπορεί να υλοποιηθεί κανένα πρόγραμμα. Γι’ αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά. Ξέρω ότι τους έχουμε πιέσει αρκετά, προκειμένου να υπάρξει το αποτέλεσμα», τόνισε, συμπληρώνοντας πως «έχει βελτιωθεί σημαντικά η συνολική απόδοση του υπηρεσιακού μηχανισμού».

***

*ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ φυσικά και από το κατάμεστο Ωδείο. Η αποτίμηση της συμμετοχής γίνεται συνδυαστικά με την πρόσφατη εκδήλωση της «Συμπαράταξης» στο «Χατζηγιάννειο». «Η Συμπαράταξη και ο Καλογιάννης, ενώνουν καθημερινά ολοένα και περισσότερους. Και αυτό πλέον είναι εμφανές. Σε φίλους και αντιπάλους» σημείωναν οι συνεργάτες του. (Με έμφαση στο «αντιπάλους» φυσικά.)

Ζ.

 

Υποχρεωμένος

*ΜΕΤΑ από πολλά χρόνια ο Χρ. Κέλλας δεν θα παραστεί στον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου. Ο λόγος; Η επιβεβλημένη παρουσία του σήμερα σε εκδήλωση στην Αθήνα. Ως σκιώδης Παιδείας υποχρεούται να παραστεί στην παρουσίαση ετήσιας έκθεσης για την εκπαίδευση, όπου λέει θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα έρευνας για τις διακρίσεις και τις ανισότητες που συναντούν τα άτομα με αναπηρία.

Ζ.

 

Φαγανά παιδιά

*- «ΟΛΑ τα ωραία κάποτε τελειώνουν…», έλεγε το φιλαράκι στην τελευταία μπουκιά απ’ το πιτόγυρο. ‘’Χαλάρωσε ρε’’ του λέω, ‘’έχω πάρει και σοκολάτα, μην απελπίζεσαι’’.

***

*- ΕΦΑΓΑ μόνο 4 κομμάτια παστίτσιο.

- Σκέτα; Χωρίς ψωμί, χωρίς τίποτα;

- Έχω κόψει το ψωμί, κάνω δίαιτα.

Ζ.

 

Ως εδώ

*ΔΕΥΤΕΡΗ φορά σε δύο χρόνια και με τη διαφορά να διευρύνεται, με 5-2 κέρδισε η Μαργαρίτα Γκότη τον Γ. Αγγελακόπουλο. Ο οποίος δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται πια. Τον χόρτασαν στη ΝΔ Φαρσάλων, δεν τον θέλουν άλλο. Μπορεί να έφτασε κι η ώρα να αποσυρθεί. Ίσως θα πρέπει να ζητήσει και συγγνώμη από την ανθυποψήφιά του, με τόσα που της είχε σούρει προεκλογικά.

***

*ΚΙ όμως… Ο Χρ. Καπετάνος κέρδισε και με διαφορά τους σουφλικούς μέσα στην επαρχία Φαρσάλων. Μα είναι και δική του περιοχή.

Ζ.

 

Δημαρχιακά

*ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ αστραπιαία στον Τύρναβο την παραμονή των νεοδημοκρατικών εκλογών. Τηλεφώνησε ένας από τον Μαχαλά στον Ν. Μαλάκο και του είπε: "Δήμαρχε θα σε ψηφίσω και φέτος. Πού να πάω να ψηφίσω;". Μπερδεύτηκε ο άνθρωπος, έτσι τους είχαν πει, εκείνος αυτόν ήξερε για δήμαρχο. (Ο Ν. Μαλάκος πόσο θα μπερδεύτηκε…)

***

*ΜΠΟΡΕΙ κανείς να μην ξέρει ακόμα ποιον θα προτείνει για υποψήφιο δήμαρχο του χρόνου η Τοπική Τυρνάβου της ΝΔ. Μετά όμως κι από όσα προέκυψαν στις εσωκομματικές, όλοι πλέον ξέρουν ποιον δεν θα προτείνει.

Ζ.

 

Για το φύσημα

*ΣΕ σύναξη πολιτικών που έχουν ασχοληθεί με τα αγροτικά εξελίχθηκε η παρουσίαση στην Αθήνα του βιβλίου της δημοσιογράφου Άννας Στεργίου: “Τάσος Χαλκιάς – Το φύσημα του Θεού”. Άλλωστε η ίδια ασχολείται με το αγροτικό ρεπορτάζ. Για τον βιρτουόζο κλαριντζή μίλησαν οι πρώην υπουργοί Μ. Χαρακόπουλος και Κώστας Σκανδαλίδης αλλά και βουλευτές από τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο Λαρισαίος στην αρχή της ομιλίας του ευχαριστώντας τη συγγραφέα αναφέρθηκε στη γνωριμία τους: «Την Άννα Στεργίου τη γνώρισα ως μαχητική δημοσιογράφο όταν ήμουν αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Και εκτίμησα τη στάση της, ιδιαίτερα την εποχή της προσωπικής μου περιπέτειας με τη διαφωνία μου για το γάλα που οδήγησε στην παραίτησή μου. Τότε, που η τιμή του γάλακτος ήταν πρώτη είδηση σε όλα τα δελτία ειδήσεων, η Άννα ήταν από τους λίγους που έσωσαν την τιμή της δημοσιογραφίας. Δεν αναμασούσε όσα επαναλάμβαναν διάφορα παπαγαλάκια.

Σήμερα, μετά την πλήρη απελευθέρωση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα -απ’ όσους υποτίθεται ήταν πολέμιοι της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ- ουδείς ασχολείται με το αν έπεσε η τιμή στο ράφι. Κι αυτό λέει πολλά...» (Λογικό να τον έχει σφραγίσει αυτή η ιστορία. Σπάνιο στη χώρα να παραιτούνται υπουργοί επειδή διαφωνούν).

Ζ.

 

Μόνος

*ΕΝΑΣ μόνο επιδίδεται σε σκληρή και διαρκή αντιπολίτευση. Μονάχα ο Μ. Ξηρομερίτης βγήκε κόντρα στον δήμαρχο μετά την εκδήλωση του απολογισμού. Επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Απ. Καλογιάννη, καταγράφοντας πόντους στο ακροατήριό του καθώς συνεχίζει τον αγώνα του για δημαρχιακή υποψηφιότητα.

Ζ.

 

Φιλοσοφημένοι

*ΣΕ φάση εμβάθυνσης η συντροφιά των Λαρισαίων φοιτητών.

- Είσαι σαν το απόγευμα Κυριακής...

- Ήρεμος;

- Βαρετός.

***

*- ΜΗΝ μας βάζετε ρε παιδιά όλους στο ίδιο τσουβάλι. Δεν χωράμε.

***

*- ΕΤΣΙ είναι τα πράγματα. Για όσο σε χρειάζονται. Μετά ξεχνούν.

Και ξεχνούν και γρήγορα. Τα πράγματα.

Ζ.

 

Χωρίς καθόλου

*ΜΕ ρίζα στη Λάρισα ο σύλλογος ΑΞ.Ι.Α. με τις χήρες στρατιωτικών πρωτίστως αλλά και άλλων που αγωνίζονται για τις συντάξεις που δεν παίρνουν, είναι κι ο Απ. Παπαπαρίσης που τις βοηθάει και τις συνοδεύει ως επί των Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου, οπότε γνωρίζουν τοπικά ζητήματα. Και στην πρόσφατη συνάντησή τους ενημέρωσαν τον αρμόδιο υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο ότι στη Θεσσαλία 60 γυναίκες που δικαιούνται σύνταξη χηρείας από τον ΟΓΑ δεν παίρνουν ούτε προσωρινή. Μία από αυτές μάλιστα ζει χωρίς προσωρινή σύνταξη επί διετία. Εκείνος αναφέρθηκε στα γνωστά προβλήματα δυσλειτουργίας του ΟΓΑ, ωστόσο έδωσε εντολή να εξετασθεί το θέμα. Θυμήθηκε επίσης ότι χρειάστηκε δική του εντολή, μετά από παρέμβαση του Κ. Τζανακούλη, ώστε να σταλεί πρόσφατα ένας εκτυπωτής στον ΟΓΑ της Λάρισας. Απίστευτο; (Σημειωτέον ότι ο επί των συντάξεων υπουργός ενημέρωσε ότι πρόκειται σχετικά σύντομα να επισκεφθεί τη Λάρισα.)

Ζ.

 

Αντιαεροπορικά

*ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι κανονιοβολισμοί στην Ανάβρα Αγιάς. Οι δημόσιοι και για το αν λειτούργησαν τα αντιχαλαζικά αλλά και γενικότερα, τα αντιαεροπορικά δουλεύουν κάργα. Ο Σ. Π. επισημαίνει ότι «με την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την Ανάβρα ουδείς, ούτε δήμαρχος μήτε αντιδήμαρχοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους παραγωγούς που νιώθουν εγκαταλελειμμένοι. Θα έρθει η ώρα τους…».

Ζ.

 

Ταξίιιιιδι...…

*ΔΕΝ αποτελεί και είδηση πια… Συνηθισμένες οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΟΣΕ. Όπως αυτή, χθες, στο ιντερσίτι με αριθμό 50 που ξεκίνησε από Αθήνα στις 7.20 το πρωί με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και ενδιάμεσο σταθμό τη Λάρισα. «Μόνο» δύο ώρες παρά δέκα λεπτά ήταν η αργοπορία των επιβατών, που προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα στις γραμμές στο ύψος των Καρυών Δομοκού.

* * *

*ΚΙ αφού δεν είναι εφικτό(;) να εξαλειφθούν οι βλάβες και τα επί μέρους ζητήματα που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό, ας προσπαθήσουν τουλάχιστον εκεί στον ΟΣΕ να ενημερώνουν τον κόσμο για τον χρόνο της καθυστέρησης, την αιτία, την ώρα της άφιξης στον προορισμό κτλ. κτλ., γιατί αυτό ήταν και το παράπονο των επιβαινόντων, η μη ενημέρωση.

Ανάλογα με τον χρόνο της καθυστέρησης, βέβαια, η αγορά του επόμενου εισιτηρίου πριμοδοτείται με κάποιο ποσοστό, 25% στη συγκεκριμένη περίπτωση. Θα βοηθούσε περαιτέρω (μαζί με την αποζημίωση φυσικά) αν υπήρχε δίκτυο wifi ή οθόνες που να προβάλλουν ταινίες, ή έστω μια… δανειστική βιβλιοθήκη, κάπως θα περνούσε η ώρα της αναμονής. Γιατί στον ελληνικό σιδηρόδρομο βρίσκουν εφαρμογή τα λόγια του ποιητή ότι δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ταξίδι…

Θ.Α.

 

Ληγμένος

* ΣΤΑ ΕΛΤΑ παραδόθηκε 2 Απριλίου. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έληξε στις 26 Απριλίου και ο Λαρισαίος καταναλωτής τον παρέλαβε στις 11 Μαΐου. Παρατράβηξε το αστείο με τις καθυστερήσεις. Γιατί οι καταναλωτές να χάνουν την έκπτωση συνέπειας από λάθος των ταχυδρομείων; Ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Ν.Π.

 

Εξ Αθηνών

*«ΤΑ τσιράκια της διαπλοκής χτυπούν λυσσαλέα τον Κ. Καραμανλή», ήταν ο τίτλος της συνέντευξης του Ευρ. Στυλιανίδη στη ‘’Νέα Σελίδα’’. Κι έχει την ιδιαίτερη αξία της καθώς ο πρώην υπουργός μίλησε αμέσως μετά το ταξίδι Καραμανλή στη Θράκη όπου εκείνος τον είχε φιλοξενήσει.

***

*ΤΟ ‘’Documento’’ πάλι, με Λάρισα στην πρώτη σελίδα. Η συμπολιτευόμενη εφημερίδα εμπνεύστηκε από την είδηση με τον Λαρισαίο επιχειρηματία που οδηγήθηκε στη φυλακή αφού καταδικάστηκε προσφάτως για απάτη με εικονικά τιμολόγια. Να όμως που τον είχε παντρέψει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Οπότε, να φωτογραφίες απ’ τον γάμο κι απ’ όλα. (Και μετά πήραν τη σκυτάλη τα sites: «Γαργάρα οι νταβατζήδες για τον κουμπάρο του Μητσοτάκη. Όταν όμως έστηναν τους δήθεν κουμπάρους του Καραμανλή, ήταν λαλίστατοι.»)

Ζ.

 

Επιλεκτικά

*ΛΑΒΡΟΣ κατά της κυβέρνησης ο Γ. Πατούλης, εξακολουθεί να μάχεται σθεναρά για το χρίσμα Μητσοτάκη, στον Δήμο της Αθήνας θέλει τώρα ο νυν Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Με καταιονισμό επιθέσεων εναντίον των υπό συζήτηση αλλαγών στην αυτοδιοίκηση. Έχοντας παραμάσχαλα 129 είπε αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, που όλα τους τάχθηκαν εναντίον του ‘’Κλεισθένη’’ ζητώντας την απόσυρσή του, εγκρίνοντας την πατούλεια τακτική. Όλα εκτός από πεντέξι.

-Τελικά, μόνο τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής Λαρίσης είναι τα μόνα αρνητικά στη χώρα; Μόνο αυτοί δήμαρχοι αντιστέκονται στην έφοδο Πατούλη;

Ο Λαρισαίος αυτοδιοικητικός θύμιζε ότι 5 από τα 7 συμβούλια της περιοχής απέρριψαν τη μετωπική τακτική της ΚΕΔΕ. Κι όχι το νομοσχέδιο, επί του οποίου κατέθεσαν παρατηρήσεις, ζήτησαν διορθώσεις, πρότειναν διεύρυνση της περιόδου διαλόγου, δεν το απαρνήθηκαν πάντως.

-Μα στη χώρα υπάρχουν 325 Δήμοι, ο πρόεδρος διάλεξε τους μισούς, εκείνους που τον βολεύουν.

Ζ.

 

BASV STHN OIKIA GIA TON*ΒΑΣΩ στην οικία για τον Απ. Καλογιάννη, Βάσω και στη δημαρχία. Οι δύο γενικές γραμματείς του δημάρχου.

Ζ.

 

APOSTOLOY KYRIE PERIFEREIARXA *-ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ κύριε περιφερειάρχα, Αποστόλου. Όχι Απόστολος κακών μαντάτων για το τσίπουρο.

Ζ.

 

ISVS O PIO EYSEBHS TOPIKOS PARAGVN*ΙΣΩΣ ο πιο ευσεβής τοπικός παράγων. Ιδού ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Παπαδημόπουλος.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass