«Διονυσιάστηκαν»

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2018 20:00
   Οικογενειακή βαρκάδα στη "Γούνιτσα" Οικογενειακή βαρκάδα στη "Γούνιτσα"

ΧΑΡΗΚΑΝ στο τοπικό ΠΑΣΟΚ με την πολυκοσμία στην πρώτη συνέλευση του ΚΙΝΑΛ. Πρώτη φορά λέει, μετά από 7-8 χρόνια άνοιξαν πάλι οι αναδιπλούμενες πόρτες για να διπλασιαστεί η αίθουσα στον «Διόνυσο», τελευταία είχαν συνηθίσει στον συμμαζευμένο χώρο. Και δεν μπορεί να πει κανείς ότι «διονυσιάστηκαν» τόσοι πολλοί επειδή ήταν να μιλήσει ο νέος γραμματέας, ποιος τον ξέρει τον νεαρό Μαν. Χριστοδουλάκη…

Πάντως ήταν συνολικά νεανικό το προεδρείο, για το ακροατήριο δεν τίθεται θέμα, όλοι σιτεμένοι, παλιοί αγωνιστές. Πάντως η υπό τον Στ. Τσιάκαλο νέα Νομαρχιακή κατάφερε να τους ξεκουνήσει, το οργάνωσε καλά. Ωστόσο παραμένει η ένσταση: στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια περισσεύουν τα στελέχη και οι παράγοντες, οι ψηφοφόροι λείπουν.

***

ΕΙΠΑΝ τα δικά τους, τα γενικότερα, μίλησαν όμως και για τα αυτοδιοικητικά, τις προοπτικές τοπικά. Κυρίαρχο κλίμα η άρνηση στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάταιο; Αφού στη Λάρισα πρακτικά υπάρχει εδώ και τέσσερα χρόνια.

Κι όμως, πασοκτζήδες είναι που μετέχουν στη Συμπαράταξη Καλογιάννη, όχι το ΠΑΣΟΚ.

Και ναι μεν, μπορεί να επιτυγχάνεται συμπαραταξιακή λογική στους μικρότερους δήμους, θεωρείται όμως αυτονόητο. Άμα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ οικειοθελώς και προσφέρει υποστήριξη στους πράσινους δημάρχους, τι άλλο θα πουν αυτοί παρά «ευχαριστώ πολύ, περάστε»…

Στη Λάρισα όμως, το ΠΑΣΟΚ δυστροπεί. Καταρχάς ζητά να ανακληθεί αυτό το περί «μαφιόζων» που τόσο αστόχαστα είχε εκτοξευτεί πρόσφατα εναντίον τους με ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ακούστηκε επανειλημμένα και στη συνέλευση στον «Διόνυσο». Μαζί και το ότι η απλή αναλογική ευνοεί την αυτόνομη κάθοδο στον Δήμο.

***

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην οποία μετείχαν και στελέχη της δημοτικής αρχής. Κι όχι μόνο ο «γιωργοπαπανδρεϊκός» αντιδήμαρχος Γ. Ζαούτσος, ο οποίος συχνά-πυκνά διατυπώνει παράπονα. Ήταν παρών και ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Δαούλας αλλά και ο αναπληρωτής δήμαρχος Γ. Σούλτης μα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχος. Ουδείς υπερασπίστηκε την προοπτική συνεργασίας στον Δήμο. Ο τελευταίος ήταν που μίλησε, ο πρόεδρος ο οποίος αποδείχθηκε ιδιαιτέρως ένθερμος πασοκτζής.

Ζ.

Ρομαντικά

ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ και ο δημοτικός φωτισμός στην πλατεία του μεγάλου Πρ. Ηλία άναψε λέει λίγο πριν την «Ανάσταση», σχεδόν μεσάνυχτα. Για να τιμηθεί μήπως το επίκαιρο Ήλιντεν; Ή ίσως να φτιαχτεί ρομαντική ατμόσφαιρα για τους θαμώνες των καταστημάτων της πλατείας.

Ζ.

Πρωτομάχος

Η δημόσια πληροφόρηση από τον Απ. Παπαπαρίση. Η πρωτοβουλία για το συλλαλητήριο στη Λάρισα ξεκίνησε «μέσω Διαδικτύου από ένα νεαρό αγόρι, τον Θεοφάνη Σιμόπουλο». Ανταποκρίθηκαν κάποιοι, υπήρξε συνάντηση σε καφέ της πόλης, ύστερα η σύσκεψη στο Επιμελητήριο κοκ. (Ο νεαρός χτύπησε την καμπάνα, ανέλαβαν κατόπιν τα μπαρμπάδια και τα παππούδια.)

Ζ.

Αξιοπιστία

ΓΙΑ άλλη μια φορά (πόσες ακόμη;) η Ελλάδα αντί να ετοιμαστεί για διακοπές ετοιμάζεται να διαδηλώσει για τη Μακεδονία. Φυσικά, «τίποτε δεν είναι όπως παλιά»…

Στη Λάρισα επίσης προετοιμάζονται για το μεθαυριανό συλλαλητήριο. Γίνονται αρκετά, ειδικά από την πλευρά της τοπικής Εκκλησίας, που είναι η μόνη αξιόπιστη οργανωτικά μετά την κατάρρευση των κομμάτων, τη διάλυση σχεδόν των... «Μόνστερς» και την εξαφάνιση άλλων συλλογικοτήτων της Λάρισας στους άφιλους αυτούς καιρούς…

Συμ-φορείς

ΓΕΝΙΚΑ, η Λάρισα βιώνει τον (οριστικό;) θάνατο των λεγόμενων φορέων (ή κατ’ άλλους... συμ - φορέων). Όταν κάποτε αντιμετώπιζε η πόλη κάποιο ζήτημα, συγκαλούταν «σύσκεψη φορέων». Σ’ αυτήν έδιναν το «παρών» Δήμος, Κόμματα, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ΑΔΕΔΥ, Ενώσεις Συνεταιρισμών, Βιομήχανοι (ΣΕΒ), Σύλλογος Εμπόρων, ΕΛΜΕ, Διδασκαλικός Σύλλογος, ΤΕΕ, Επιστημονικοί Σύλλογοι κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ. Γέμιζαν ασφυκτικά μεγάλες αίθουσες.

Σήμερα, αν τους καλέσεις όλους αυτούς, δεν γεμίζεις ούτε... τροχόσπιτο. Στην τελευταία απεργία λ.χ. δεν απήργησαν καλά – καλά οι... συνδικαλιστές.

Συγκεντρώσεις

ΓΕΝΙΚΑ, φαίνεται ότι έχει παρέλθει η εποχή που μπορούσες να διεκδικείς πιέζοντας με συγκεντρώσεις. Όσο μεγάλες συγκεντρώσεις κι αν έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το «Σκοπιανό», αυτό δεν εμπόδισε τον (συνοφρυωμένο εσχάτως) Αλέξη και τον (χαμογελαστό μονίμως) Κοτζιά να διαπραγματευτούν με την άλλη πλευρά. Τι τα θες; Σήμερα με συγκεντρώσεις δεν ρίχνεις ούτε τον... Κούγια από πρόεδρο της ΑΕΛ, για τέτοια αναποτελεσματικότητα μιλάμε.

Ήρωες

ΕΙΔΑΤΕ σε ποιο μέρος μετέφερε –προσωρινά- η Δημοτική Αρχή κάποια ταξί της Κεντρικής πλατείας λόγω των εργασιών στη Μεγάλου Αλεξάνδρου;

 Στην... Τρίγωνη πλατεία, επί της Μανδηλαρά!

Δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο εμπνευστής της απόφασης. Αν όμως πάει μέχρι εκεί και δει στην πράξη τα αποτελέσματα, θα καταλάβει ότι ήδη γίνεται «της... Μανδηλαρά».

Σκάψε, σκάψε

ΚΑΙ έλεγε ο γνωστός «θυμόσοφος Λαρισαίος» με μια δόση συγκατάβασης.

- Για να βγει δήμαρχος ο Τζανακούλης τις πρώτες τετραετίες… κατάσκαψε την πόλη.

Και πάνω που ηρέμησε (και ηρεμήσαμε κι εμείς μαζί του) προέκυψε νέος δήμαρχος, που έχει μπροστά του εκλογές. Οπότε... «σκάσε και σκάβε».

Ελ κλάσικο

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Τα Νέα» είχε πάντοτε άριστο ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ. Με πληροφορίες «από τα μέσα» που λένε, αφού οι... μισοί της δημοσιογράφοι διετέλεσαν μέλη του κόμματος.

Συνεπώς, πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη την πληροφορία που δημοσίευσαν προχτές ότι η υποψηφιότητα του γιατρού Νίκου Τσιλιμίγκα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κλείσει για το ΠΑΣΟΚ (σήμερα ΚΙΝΑΛ). Η εφημερίδα υποστηρίζει μάλιστα πως η Φώφη σπεύδει να κλείσει γρήγορα τέτοιου είδους εκκρεμότητες, ώστε να οδηγήσει τον (αδύναμο αυτοδιοικητικά) ΣΥΡΙΖΑ στη λογική «αυτοί είναι οι υποψήφιοι κι άμα θέλετε στηρίξτε τους. Ειδεμή, χαρίστε δήμους και περιφέρειες στη Δεξιά». Και τι θα κάνει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ; Στη Θεσσαλία π.χ. δεν φρόντισε να «φτιάξει» τα τελευταία χρόνια κάποιο πρόσωπο που να το λανσάρει ως υποψήφιο περιφερειάρχη.

Οπότε, στον κάμπο, μάλλον πάμε για το «ελ κλάσικο» ντέρμπι: Αγοραστός vs Τσιλιμίγκας.

Συμμαχία;

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ στον χώρο της Αριστεράς. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συνεντευξιαζόμενος αποκάλυψε ότι πάει να «ψήσει» συνεργασία (με σκοπό την κοινή εκλογική κάθοδο) μεταξύ του κόμματός του, της Κωνσταντοπούλου, του Αλαβάνου και όλοι αυτοί μαζί να πείσουν να συνεργαστεί και το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , στο πλαίσιο μιας κοινής αντιμνημονιακής πλατφόρμας. Ενδιαφέρον ακούγεται, καθώς όλοι αυτοί μαζί, «για πλάκα» θα χτυπούσαν καμιά δεκάρα τοις εκατό στις επόμενες εκλογές (αν δεν διαφωνήσουν ως συνήθως οπότε –πάλι όλοι μαζί- θα χτυπήσουν το κεφάλι τους στον τοίχο) περιοριζόμενοι σε ποσοστά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Βασική διαφορά

ΣΤΗΝ πιο πάνω επωαζόμενη «συμμαχία», λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δεν χωράει ο «πάντοιος», ο «τέτοιος», ο «πήξας», ο «δήξας» Βαρουφάκης διότι – λέει – αυτός... μονόγραψε Μνημόνιο.

(Φυσικά και δεν χωράει σε μια τέτοια συμμαχία ο Βαρουφάκης. Πρώτον και κύριον ο Γιάνης φοράει... αποσμητικό).

 

Αντιστρόφως

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ... αντιστρόφως:

Κυρίες και κύριοι, τα κακά νέα είναι ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια. Που σημαίνει ότι... άτοκα δάνεια, κομμένα, θα δανειζόμαστε πια με τόκο απ΄ τις αγορές.

Τα καλά νέα είναι ότι οι Γερμανοί θα μας έχουν σε επιτήρηση για τα επόμενα 20 χρόνια. Που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες να ξανακάνουν μπάχαλο το Κράτος, διορίζοντας κατά χιλιάδες, κατακλέβοντας και τρώγοντας το... καταπέτασμα.

Μια νέα λαμπρή εικοσαετία ξεκινά επομένως για την πατρίδα μας (αλλά όχι και για την... παρτίδα μας).

Κίνηση

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ακόμη η κίνηση στις παραλίες του Ν. Λάρισας… Κρατούν ακόμη οι εξετάσεις.

Μια πρώτη γερή «επέλαση» αναμένεται το ερχόμενο Σ/Κ, οπότε «απελευθερώνονται» οι οικογένειες με παιδιά στο Γυμνάσιο, των οποίων οι εξετάσεις λήγουν την Τετάρτη.

Δύσκολη υπόθεση να είσαι γονιός...

Μη επανδρωμένα

ΤΟ έπιασε στον αέρα ο Λαρισαίος έμπορας:

-Τι να το κάνω να γίνει η Λάρισα αμερικανική βάση μη... επανδρωμένων αεροσκαφών.

Δεν παίζει τίποτε σε... επανδρωμένο; Να... επανδρώσουμε κανένα ξενοίκιαστο σπίτι, να επανδρώσουμε μπαρ, σουβλατζίδικα, καφετέριες και γενικά να επανδρωθούμε με κανένα δολάριο…

Αμ το άλλο; Να διαδηλώνει το ΚΚΕ για να φύγουν οι... Αμερικανοί από την πόλη; Ποιοι Αμερικανοί; Πού τους είδες εσύ να τους δω κι εγώ; Μοναχά τα παλιοσίδερα μας έστειλαν.

 

                                                                                        ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass