Άριστη γενιά

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2018 19:00
* Η μικρή Βουλή του Πλαταμώνα σε πλήρη συνεδρίαση με Προεδρείο Τζιώλη, Γλυκό και Διαμαντά * Η μικρή Βουλή του Πλαταμώνα σε πλήρη συνεδρίαση με Προεδρείο Τζιώλη, Γλυκό και Διαμαντά

* ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ μήνυμα έστειλε η νέα γενιά της Λάρισας, με τη μεγάλη συμμετοχή της στην προσφορά βοήθειας στους πυρόπληκτους της Αττικής, που συγκεντρώνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Αυτοί, είναι οι 18άρηδες που κατηγορούμε ότι ασχολούνται όλη την ημέρα με τα κινητά τους τηλέφωνα και δεν νοιάζονται για τίποτα!

Είναι οι 20άρηδες, που κατηγορούμε ότι κάθονται στις καφετέριες όλη την μέρα!

Είναι γενικά οι νέοι, που τους προσφέρουμε έναν «καμένο» οικονομικά τόπο και μια καμένη γη και έχουμε το θράσος να τους κατηγορούμε για αδιαφορία!

Κι όμως, ήταν αυτοί που πρώτοι έτρεξαν να βοηθήσουν και να προσφέρουν από το χαρτζιλίκι τους, έστω ένα κουτί φρυγανιές και ένα κρουασάν, όταν οι υποτίθεται πιο ώριμοι ενήλικες γονείς τους και παππούδες τους, κάθονταν συγκλονισμένοι από τις εικόνες της συμφοράς μπροστά στην τηλεόραση.

Είναι οι νέοι, που μας «έβαλαν τα γυαλιά», και έδωσαν το παράδειγμα της άμεσης δράσης.

Και να σημειωθεί ότι από τα κινητά τους τηλέφωνα, ειδοποίησαν και παρότρυναν ο ένας τον άλλο, να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους, δημιουργώντας μέσα σε λίγες ώρες ένα κύμα μαζικής προσέλευσης στο σημείο προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης στη Λάρισα.

Λ.Κ.

 

Ημέρες

πληρωμών…

* ΗΜΕΡΕΣ πληρωμών για κοινωνικά επιδόματα και συντάξεις αλλά και φόρων ενόψει…

Από σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσει η πίστωση των χρημάτων του ΚΕΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Τα χρήματα ωστόσο θα είναι διαθέσιμα από αύριο Παρασκευή.

Θέμα ωρών επίσης είναι και η πίστωση της γ’ δόσης του επιδόματος παιδιού ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η χορήγηση των συντάξεων του Αυγούστου από τα Ταμεία. "Ανάσα" για πολλούς, όλο και κάποιες υποχρεώσεις θα κλείσουν, αλλά λίγο θα κρατήσουν οι χαρές… Άλλωστε ο Ιούλιος φεύγει αφήνοντας πίσω του, ως συνήθως, έναν φορολογικό Γολγοθά για όλους. Από ‘δω και στο εξής κάθε μήνα μέχρι το τέλος του χρόνου ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών θα κλονιστεί... και η τσέπη θα ελαφρύνει.

Γ.Ν.

Βοήθεια

* ΜΠΡΟΣΤΑ στην εθνική τραγωδία, ο ελληνικός λαός, ενώθηκε για ένα σκοπό: την προσφορά βοήθειας στον συνάνθρωπο.

Πιο μεγάλη κινητοποίηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Δήμοι, φορείς, σύλλογοι, οργανισμοί, κοινωνικές ομάδες, ιδιώτες…, δεν υπάρχει κανείς που να μην κινήθηκε προς την κατεύθυνση να βοηθήσει τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Απόδειξη ότι ο Δήμος Ραφήνας ζήτησε χθες να σταματήσει κάθε ενέργεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, διότι είναι υπεραρκετά όσα ήδη έχουν συγκεντρωθεί.

Λ.Κ.

Φοιτητικό επίδομα

*ΑΝΟΙΓΕΙ αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ακαδημαϊκού έτους 2017 – 2018. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν την αίτησή τους καθώς θα είναι ανοιχτή μόνο για πέντε ημέρες, έως τις 31 Ιουλίου.

Μικρό το χρονικό διάστημα, πολλοί οι ενδιαφερόμενοι που αγωνιούν για το αν θα προλάβουν.

Ν.Π.

Υπάρχει ελπίδα…

* Η χώρα… αιμορραγεί και οι Θεσσαλοί συμβολαιογράφοι μπαίνουν ενεργά στην εκστρατεία αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά από τις φονικές πυρκαγιές… Η ανάγκη για αίμα τεράστια, καθώς για τρόφιμα, ρούχα και νερό υπάρχει υπερπροσφορά που καθιστά αδύνατη τη διαχείρισή τους. Η έκκληση της διοίκησης του συλλόγου για εθελοντική αιμοδοσία των μελών της άμεση και η ανταπόκριση άμεση…

Με τέτοια αλληλεγγύη υπάρχει ελπίδα σ’ αυτή τη χώρα.

Γ.Ν.

Αλλαγή

*ΚΑΘΕ Τετάρτη εδώ και 8 εβδομάδες γινόταν η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών σχετικά με το όνομα των Σκοπίων. Χθες όμως, λόγω των τραγικών γεγονότων στην Αττική, οι διοργανωτές (Ενωμένοι Πολίτες Λάρισας) αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στο ίδιο σημείο (Κλειστή Αγορά Νεάπολης) με σκοπό τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Κ.Γ.

Πρόσφυγες

* ΠΛΗΡΗΣ επιβεβαίωση της «Ε» για το ρεπορτάζ με την επικείμενη μετεγκατάσταση προσφύγων στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών, καθώς χθες ο δήμαρχος Κώστας Κολλάτος επικοινώνησε με τον γ.γ. του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κλάπα ζητώντας περισσότερες πληροφορίες. Ο τελευταίος πράγματι παραδέχτηκε τη φιλοξενία προσφύγων στο στρατόπεδο «Ζώγα Αργυρίου», αλλά δεν ήταν σε θέση να μιλήσει με νούμερα. Όπως όλα δείχνουν σε πρώτη φάση θα μεταφερθούν περίπου 300 πρόσφυγες και στην πορεία, ανάλογα με τη λειτουργικότητα του οικισμού αυτός θα αναπτυχθεί.

Στο μεταξύ χθες ο δήμαρχος Κ. Κολλάτος δέχθηκε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της Αστυνομίας, οι οποίοι δήλωσαν αλληλέγγυοι με την επιχειρηματολογία της δημοτικής αρχής Τεμπών για τη μη μεταφορά προσφύγων στο Κυψελοχώρι. Στην επιχειρηματολογία των αστυνομικών είναι ότι αν το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών αναλάβει την επιτήρηση του οικισμού, τότε η αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή των Τεμπών θα αποδυναμωθεί σημαντικά και θα προκληθούν πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα μέχρι και τη λήξη του καλοκαιριού.

Γ.Ρ.

Δικαστικό (Ι)

*ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ποντίκια… Όχι, δεν αναφερόμαστε στο βιβλίο του Στάινμπεκ αλλά στον τρόπο που περιγράφει το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη βαρύτητα στον χώρο. Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Νικολέττα Μπασδέκη έκανε λόγο για ποντίκια στον χώρο που φυλάσσονται τα αρχεία τόσο του Πρωτοδικείου όσο και του Εφετείου με άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα», πριν από μερικές ημέρες, στο πλαίσιο γενικότερων τοποθετήσεων πανελληνίως γύρω από θέματα δικαιοσύνης που άνοιξε το εν λόγω Μέσο.

Κ.Γ.

Δικαστικό (ΙΙ)

*«ΕΞΑΙΤΙΑΣ της έλλειψης στέγης τα ύδατα απορρέουν στους υπόγειους χώρους και πλημμυρίζουν τα αρχεία του Πρωτοδικείου και του Εφετείου «προάγοντάς» τα σε εστίες τρωκτικών και ζωυφίων. Είναι σχεδόν απροσπέλαστη η είσοδος στο αρχείο του Πρωτοδικείου. Περαιτέρω παρατηρείται το φαινόμενο των σπασμένων σωληνώσεων των αποχετεύσεων με αποτέλεσμα την εκροή των λυμάτων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ευρισκομένων εντός του Δικαστικού Μεγάρου» αναφέρει η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και αυτόματα το «μπαλάκι» πηγαίνει στην Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών αφού θίγει ζητήματα υγείας εργαζομένων. Η επιτροπή διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου άραγε τι λέει για όλα τα παραπάνω;

Κ.Γ.

Δικαστικό (ΙΙΙ)

*ΟΜΩΣ δεν στέκεται μόνο σε αυτά η πρόεδρος. Αναφέρεται αναλυτικά στις ελλείψεις ανθρωπίνου δυναμικού και υλικοτεχνικών υποδομών. Μιλάει για τις ελλείψεις: δικαστικών λειτουργών στο Εφετείο, περίπου 20 γραμματέων σε όλες τις βαθμίδες αλλά και την έλλειψη μηχανοργάνωσης. Γράφει για μικρές αίθουσες, μικρά γραφεία με αποτέλεσμα το αρχείο του Ειρηνοδικείου να βρίσκεται στους διαδρόμους. Νικολέττα Μπασδέκη καλεί, Υπουργείο Δικαιοσύνης ακούει;

Κ.Γ.

Βιωματικά…

* ΑΡΚΕΤΟΣ κόσμος βρέθηκε προχθές στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων για τα εγκαίνια της έκθεσης «Κάστρο Φαρσάλων. Ματιές σε μια αρχαιολογική πόλη». Ενδιαφέρον και με μεγάλη σημασία το εγχείρημα του Δήμου να δημιουργήσει ένα δίπολο πολιτισμού, με το παλαιό Διδακτήριο να στεγάζει την αρχαιολογική συλλογή, και τον Πύργο Καραμίχου ευρήματα της νεότερης ιστορίας της επαρχίας Φαρσάλων. Στην τελετή εγκαινίων βρέθηκε και ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων και φιλοδοξών να πάρει τη θέση του Κατσιαντώνη στο Κοινοβούλιο στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Δάσκαλος είναι γαρ, γνωρίζει ότι η καλύτερη μάθηση είναι η βιωματική, εμ γνώρισε για την ιστορία των Φαρσάλων, εμ τον γνώρισαν στην επαρχία Φαρσάλων…

ΘΑ.

Λεωφόρος

Καραμανλή

* ΜΕ αφορμή τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Καραμανλή και την έναρξη των εργασιών για την ανακατασκευή της, αναγνώστρια επισημαίνει κάποιες παραλείψεις που είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια των διερχόμενων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες στο κομμάτι αυτό, ενώ ο εργολάβος που έκανε τη διαγράμμιση δεν έλαβε υπόψη του ότι παραπλεύρως του δρόμου μένει κόσμος και θα πρέπει να περπατήσει στον δρόμο για να βγει στο κέντρο. Επιπλέον ο δρόμος από δύο λωρίδες κυκλοφορίας μετατράπηκε σε τρεις, χωρίς καμία πρόβλεψη για τους πεζούς. Παλιότερα υπήρχε η ΛΕΑ. Τέλος υπάρχει κίνδυνος όταν ο οδηγός -που εξέρχεται από τις κάθετες οδούς- βγαίνει επί της Καραμανλή, καθώς τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούν πολύ στην άκρη με ταχύτητα και αδυνατεί να ελέγξει τον δρόμο. Επειδή η ανακατασκευή του δρόμου θα πάρει καιρό, θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη και για τον κόσμο που μένει εκατέρωθεν της εθνικής οδού».

Γ.Ρ.

Κυρώσεις

* «ΕΣΤΩ και τούτη την ύστατη ώρα, η πολιτεία πρέπει να προχωρήσει στην άμεση ανάσχεση, της εκτός σχεδίου δόμησης, με νόμους και κυρώσεις, στην άμεση ανάρτηση του συνόλου των δασικών χαρτών στην Αττική, στην προστασία με θαρραλέα μέτρα των παράκτιων περιοχών από αυθαίρετες κατασκευές, ασχεδίαστους δρόμους και ανεξέλεγκτη χρήση…», δηλώνουν οι «Οικολόγοι Πράσινοι», βλέποντας το κακό που συνέβη, από άλλη ματιά.

Οι περιοχές δεν θα καίγονταν αν δεν υπήρχαν αυθαίρετα κτίσματα;

Λ.Κ.

Ανταγωνιστικοί…

* ΕΡΕΥΝΕΣ, μελέτες και στοιχεία καταλήγουν πάντα στο ίδιο συμπέρασμα… Ότι η ελληνική οικονομία υστερεί στο θέμα της καινοτομίας… Συνεπώς η βελτίωση της ποιότητας προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών μέσω της μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, θα ενισχύσει τις ικανότητες του παραγωγικού δυναμικού και θα συμβάλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρηματιών…

Οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες φαίνεται πως έχουν πάρει στα ζεστά το θέμα του ποιοτικού εκσυγχρονισμού και της ψηφιακής αναβάθμισης, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιδοτούμενες δράσεις που τρέχει το Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική Ομοσπονδία με το Επιμελητήριο, λίγες ημέρες αφότου είχε προηγηθεί μια ανάλογη στο κτίριο του επιχειρηματικού φορέα, δείχνει πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα, να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, να βελτιώσουν την παραγωγικότητα τους και το περιβάλλον στο οποίο κινούνται, να ενισχύσουν τις προοπτικές τους. Βέβαια το πόσοι από αυτούς θα ανταποκριθούν στις προκλήσεις είναι άγνωστο, αλλά το γεγονός ότι θέλουν να μάθουν για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, είναι ενθαρρυντικό…

Γ.Ν.

Πελαργός

*ΕΝΑΝ τραυματισμένο πελαργό βρήκε χθες γυναίκα στη Φαλάνη και φυσικά αποφάσισε να τον βοηθήσει. Αμέσως έψαξε να βρει τρόπο για να έρθει κάποιος που σχετίζεται με το αντικείμενο να τον πάρει. Έλα όμως, που για ώρες προσπαθούσε να βρει άκρη, αλλά τίποτα. Από τηλέφωνο σε τηλέφωνο και από εταιρεία σε εταιρεία. Ούτε και η ίδια φανταζόταν πως τη λύση θα την έδινε κυνηγός. Ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Βαγγέλης Μπαλατσός. Μπαμ- μπαμ…

Κ.Γ.

 

 

 2MAYRH XARAKTHRISE TH FETINH EPETEIO

* «ΜΑΥΡΗ» χαρακτήρισε τη φετινή επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που ιδίοις όμμασοι, είδε το μέγεθος της ασύλληπτης καταστροφής, με τον Μάκη Βορίδη, στη Ραφήνα, όπου βρέθηκαν με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Λαρισαίος που έκανε λόγο για «εικόνες Αποκάλυψης», την επομένη της φονικής πυρκαγιάς, σημειώνει ότι «τώρα δεν είναι ώρα αναζήτησης ευθυνών», ενώ καταθέτει τον «σεβασμό» του σε πυροσβέστες και εθελοντές «που έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες».

 

 

 

 

2TO PIO EPIKINDYNO SHMEIO0 THS POLHS

* ΤΟ πιο επικίνδυνο σημείο της πόλης…

Σε ρόλο ρεπόρτερ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης, εντοπίζει και σημειώνει τα κακώς κείμενα:

«Αναγκασμένα τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο, οι κάτοικοι, οι ασθενείς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα -που πρέπει να φτάσουνε στην Τοπική μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Αγίου Γεωργίου - να διέρχονται την οδό Κάρλας από αυτό το στενό δρομάκι όπου δεν χωράνε δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα και φυσικά δεν έχει πεζοδρόμιο!

Η φωτογραφία καταμαρτυρεί και ένα άλλο επείγον σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα, αυτό της κολώνας που θα πέσει από μέρα σε μέρα με τα έντονα καιρικά φαινόμενα!

Πόσο επικίνδυνη είναι άραγε η ζωή στον Δήμο μας αξιότιμε Δήμαρχε;», αναρωτιέται.

 

3DHMOTIKES EKLOGES TON MAIO

* ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ εκλογές τον Μάιο του 2019 και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στον Δήμο Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, που ήδη προπονείται ξεκινώντας από το 8ο πανελλήνιο αντάμωμα των φίλων του αλόγου, εκεί ψηλά στην Καλλιπεύκη. Ο Γιώργος Μανώλης ιππεύει και δείχνει έτοιμος να καλπάσει για την πρωτιά στις επόμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Τεμπών.

Κ.Τσ.

 

5TA DINEI OLA

ΤΑ δίνει όλα στον Δήμο Τεμπών ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ Λάμπρος Ζάρρας. Την προσφορά του στις κωμοπόλεις και τα χωριά, όπου οι τοπικοί σύλλογοι τον έχουν πάντα στο πλευρό τους. Δίνει όμως και το αίμα του κυριολεκτικά, όπως στην αιμοδοσία των Ερασιτεχνών Αλιέων.

Κ.Τσ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass