×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/206420

Το τερματίσαμε…

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2018 19:00
* ΚΑΘΕ σταγόνα κι ένας παραμορφωτικός φακός, ένα πρίσμα για να βλέπουμε την καθημερινότητα αλλιώς… Ολιγόλεπτη ήταν η βροχή, προκάλεσε τα προβληματάκια που συνήθως προκαλούν οι καλοκαιρινές μπόρες… Ομως η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος, η δροσιά που φέρνει, και το σκηνικό που συνθέτουν τα μουντά σύννεφα ταξίδεψαν όσους είναι ακόμη στην πόλη και ονειρεύονται τις δικές τους «ήσυχες μέρες του Αυγούστου»...  ΘΑ. * ΚΑΘΕ σταγόνα κι ένας παραμορφωτικός φακός, ένα πρίσμα για να βλέπουμε την καθημερινότητα αλλιώς… Ολιγόλεπτη ήταν η βροχή, προκάλεσε τα προβληματάκια που συνήθως προκαλούν οι καλοκαιρινές μπόρες… Ομως η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος, η δροσιά που φέρνει, και το σκηνικό που συνθέτουν τα μουντά σύννεφα ταξίδεψαν όσους είναι ακόμη στην πόλη και ονειρεύονται τις δικές τους «ήσυχες μέρες του Αυγούστου»... ΘΑ.

* ΣΟΔΟΜΑ και Γόμορρα… Πάμε να το τερματίσουμε ως χώρα. Μια ξαφνική και σφοδρή νεροποντή ήταν αρκετή να έρθουν χθες τα πάνω-κάτω πάλι στην Αθήνα.

Χάλασε το σύμπαν, χάος, βούλιαξαν στη λάσπη εκατοντάδες αυτοκίνητα, απεγκλωβίστηκαν οδηγοί, ποτάμια έγιναν οι δρόμοι… Από τις φωτιές στις πλημμύρες… Τι γίνεται; Ελάτε, πείτε μας πότε θα γίνει και ο σεισμός για να τα δούμε όλα…

Πάντως με όλα αυτά που συμβαίνουν, θα είναι η πρώτη φορά που θα παρακαλάμε να φύγει το φετινό καλοκαίρι… Οι ασφαλιστικές εταιρείες δε, ακόμη περισσότερο!

 Γ.Ν.

Μέτρα

*Η ΚΡΑΤΙΚΗ μηχανή απ’ ό,τι φαίνεται όταν θέλει μπορεί και πατά το γκάζι στο τέρμα. Το Υπουργείο Παιδείας χθες ανακοίνωσε μέτρα για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας ξεκινά λειτουργώντας αρχικά σχολικές μονάδες προκειμένου να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για γονείς και μαθητές.

Συγκεκριμένα, από σήμερα στο 1ο ΔΣ Ραφήνας, στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης και στο 1ο ΓΕΛ Ραφήνας θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα απασχολούν τα παιδιά για όσο χρόνο οι γονείς τους επιθυμούν να τα αφήσουν. Στα σημεία αυτά θα γίνεται αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης με σκοπό τη συστηματική απασχόληση με στόχευση την ουσιαστική υποστήριξη παιδιών και γονέων.

Σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον, θα ενταχθούν στην προσπάθεια στήριξης και άλλες σχολικές μονάδες οι οποίες θα εξοπλιστούν με τα αναγκαία μέσα και υλικά. Με τόσο βαρύ φορτίο που κουβαλούν στις πλάτες τους οι άνθρωποι, που αυτές τις μέρες έχασαν όχι μονάχα τα υπάρχοντά τους αλλά και αγαπημένα πρόσωπα, είναι μια παρηγοριά να ξέρουν ότι μπορούν έστω και για λίγες ώρες να ανακουφίσουν τα παιδιά τους.

Ν.Π.

Ρεζερβέ

*ΓΙΑ «ρεζερβέ» ξαπλώστρες στα παράλια έγραφε η «Ελευθερία της Δευτέρας» και θίχτηκε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλιών νομού Λάρισας. Έστειλε μάλιστα επιστολή που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο. Χαρακτηρίζει «συκοφαντικό» το δημοσίευμα για ανθρώπους που εργάζονται στην περιοχή και πως «μόνο κακό» κάνει.

«Αν θέλεις να πας να κολυμπήσεις σε κάποιο beach bar, καλό θα είναι να έχεις φροντίσει ή να πας πολύ νωρίς ή να κάνεις… κράτηση. Ναι, σε ορισμένα (όχι σε όλα φυσικά) χρειάζεται κράτηση» ανέφερε μεταξύ άλλων το δημοσίευμα και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι η συκοφαντία; Για τις δε ατάκες «κύριε όχι εκεί είναι πιασμένη» υπήρξαμε αυτήκοοι μάρτυρες.

***

* ΟΣΟΝ αφορά τώρα στο ποιος κάνει κακό, ας αναρωτηθούμε: Μήπως μεγαλύτερο κακό κάνει ένα κατάστημα που δεν σέβεται την καλαισθησία, τον εαυτό του και τους υπόλοιπους λουόμενους, βγάζοντας αμέτρητες ξαπλώστρες πλάγια και μπροστά, με στόχο να εξυπηρετήσουν το κοινό;

Ούτε περί συκοφαντίας ούτε περί δυσφήμισης πρόκειται σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο δημοσίευμα. Είναι απλά καταγραφή μιας πραγματικότητας.

***

* ΣΤΟ φιλοσοφικό ερώτημα «να φανταστούμε τον τόπο χωρίς τους επιχειρηματίες που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν φιλόξενους χώρους αναψυχής και προσφέρουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών» μια αντίστοιχου τύπου απάντηση θα μπορούσε να ήταν «δεν θα με πείραζε καθόλου να γλιτώναμε απ’ αυτό το φασαριόζικο παζάρι 5-6 Σαββατοκύριακων…». Μην τρέφουμε αυταπάτες πως η ανθρώπινη παρέμβαση οδηγεί έναν τόπο προς το καλύτερο.

***

* ΤΑ παράλια συκοφαντούνται από δρόμους με λακκούβες, από ρέματα που κλείνουν τους δρόμους σε μια μπόρα, από σκουπίδια με φυτοφάρμακα, από ολόκληρα κοντέινερ για τοποθέτηση μπαζών και σκουπιδιών που όμως κάποιοι επιμένουν να ρίχνουν στα χαντάκια, από καναπέδες που παρατούν οι παραθεριστές όπου τους καπνίσει, από το γεγονός πως δεν υπάρχει δεύτερος δρόμος και το μποτιλιάρισμα είναι αναπόφευκτο κάποιες Κυριακές.

Αν λύσουμε μερικά από αυτά ίσως κάποια στιγμή καταφέρουμε και κερδίσουμε το παζάρι με τα βρακιά στη Βελίκα. Προς το παρόν χάνουμε… Και δεν φταίει το δημοσίευμα.

Ο σεβασμός προς τους επιχειρηματίες είναι δεδομένος και εμπράκτως αποδεδειγμένος.

Κ.Γ.

Πρόταση

* ΤΟΝ προβληματισμό του –μαζί με πρόταση- καταθέτει μέσω της στήλης, συμπολίτης από τη Γαλήνη, του Δήμου Κιλελέρ, με αφορμή τη στάση του Δήμου όσον αφορά στη μετάθεση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων –που θα γίνοταν με αφορμή τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής- από την Πέμπτη 26 για την Κυριακή 29 Ιουλίου.

«Δεν ξεχνιέται, γράφει, ένα τόσο συνταρακτικό γεγονός, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και ενώ η χώρα ζει αυτές τις δύσκολες στιγμές. Με τι διάθεση να συμμετάσχει κανείς σ’ αυτού του είδους τις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις συνυφασμένες με τη χαρά και τη διασκέδαση…

Προτείνεται λοιπόν η ματαίωση των εκδηλώσεων αυτών και το χρηματικό ποσό, που θα ξοδευόταν για τη διεκπεραίωσή τους, να δοθεί ως βοήθεια στους πυρόπληκτους».

Οικολόγοι

* «ΟΙ περιοχές θα καίγονταν και θα καίγονται, άσχετα από το αν υπάρχουν ή όχι αυθαίρετα κτίσματα. Τα δάση καίγονταν και καίγονται παντού!

Με μια διαφορά όμως, πολύ σημαντική! Δεν θα θρηνούσαμε ανθρώπινες ζωές.

Όπως δεν θα θρηνούσαμε τόσες ψυχές, αν υπήρχε ένα εφαρμόσιμο σχέδιο εκκένωσης της περιοχής.

Αλλά και σχέδιο να μην υπήρχε, ας υπήρχαν τουλάχιστον δρόμοι διαφυγής και παραλίες ανοιχτές χωρίς συρματοπλέγματα!

Αυτά είναι τα κακά της άναρχης και της εκτός σχεδίου δόμησης.

Αλλά βλέπετε κάποιοι τα βλέπουν μόνο όταν γίνει το κακό!», απαντούν οι Λαρισαίοι «Οικολόγοι Πράσινοι», στο ερώτημα σχολίου της «Ε» για το αν «Οι περιοχές δεν θα καίγονταν αν δεν υπήρχαν αυθαίρετα κτίσματα;» που βασίστηκε και απορρέει από αίτημα του κόμματος για τις πυρκαγιές της Αττικής, για «άμεση ανάσχεση, της εκτός σχεδίου δόμησης, με νόμους και κυρώσεις, άμεση ανάρτησης του συνόλου των δασικών χαρτών στην Αττική, προστασία με θαρραλέα μέτρα των παράκτιων περιοχών από αυθαίρετες κατασκευές, ασχεδίαστους δρόμους και ανεξέλεγκτη χρήση...».

Λ.Κ.

Πρόληψη…

* ΤΕΛΙΚΑ η μόνη υπηρεσία που λειτουργεί σωστά στον τόπο μας είναι… η εφορία. Την ερχόμενη Τρίτη, ως γνωστόν εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης για το φόρο εισοδήματος. Μια μέρα νωρίτερα όμως και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου θα ξεκινούσε η πληρωμή των συντάξεων. Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν στις τράπεζες. Πανζουρλισμός…

Τα έβαλαν κάτω οι ιθύνοντες, τα σκέφτηκαν, τα ξανασκέφτηκαν και έδωσαν εντολή στον ΕΦΚΑ να πληρώσει όλες τις κύριες συντάξεις, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, σήμερα. Έτσι οι πληρωμές για την εφορία από βδομάδα θα γίνονται με κάποια άνεση, με έναν «αέρα»… Αυτό, είναι μέτρο πρόληψης!

Κάτι ανάλογο βέβαια σκέφτηκαν και τα ΕΛΤΑ που στις δύο τελευταίες ημέρες του μήνα θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο. Θα μας περιμένουν μέχρι αργά για να εξοφλήσουμε τους φόρους… Αλλά τα ταχυδρομεία το κάνουν χρόνια, δεν μας εκπλήσσουν.

Γ.Ν.

Ούτε φωνή…

*ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τέσσερις ώρες χωρίς ρεύμα έμεινε η Φαλάνη χθες το μεσημέρι. «Επαιρνα-ξαναέπαιρνα στη ΔΕΗ, ούτε φωνή ούτε ακρόαση», έλεγε κάτοικος που επικοινώνησε με την εφημερίδα. «Να κοπεί ρε παιδιά το ρεύμα, αλλά ας σηκώσουν και κανένα τηλέφωνο, σε δέκα αριθμούς πήρα, οι μόνοι που το σήκωσαν είστε εσείς…» είπε χαριτολογώντας. Δεν τον πείραξε τον άνθρωπο που δεν είχε ρεύμα, που δεν είχε ενημέρωση τον πείραξε. Τώρα που το ξέρουν στη ΔΕΗ θα φροντίσουν στην επόμενη διακοπή να σηκώνουν και τα τηλέφωνα προς ενημέρωση των καταναλωτών…

ΘΑ.

Σωτηρίτσα

* ΕπανEρχεται ο Στ. Γ. από τη Βελίκα, στο θέμα του Δημοτικού Σχολείου Σωτηρίτσας.

«Παλεύετε να μην κλείσουν σχολεία προβληματικά με 2-3 μαθητές και μπράβο σας, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για το σχολείο των παραλίων; Η μήπως η Μελιβοία είναι εύκολη πρόσβαση για παιδιά 7χρονα όταν το σχολείο των παραλίων είχε – έχει τον απαραίτητο αριθμό παιδιών για να λειτουργήσει», αναφέρει.

Σημείωση «Ε»: Πάντως το σχολείο των παραλίων (Σωτηρίτσας) έκλεισε λόγω ακαταλληλότητας του χώρου που στεγαζόταν, σύμφωνα με τους αρμόδιους.

Λ.Κ.

Ανθούπολη…

*ΤΗΝ επίθεση από έξι γιγαντόσωμα σκυλιά στην οδό Αρτης στην Ανθούπολη καταγγέλλει 84χρονη συμπολίτισσα. «Μου επιτέθηκαν όλα μαζί, με την τσάντα στα χέρια προσπαθούσα να τα διώξω, τελικά με έριξαν κάτω και έσπασα το χέρι μου» έλεγε χθες στην εφημερίδα. «Και δεν επιτέθηκαν μόνο σ’ εμένα, τον τελευταίο καιρό επιτέθηκαν στον τάδε, τον τάδε και τον τάδε», δέκα ονόματα ανέφερε η ηλικιωμένη Λαρισαία.

Αυτό που την πειράζει όμως πιο πολύ είναι ότι παίρνει στην αστυνομία την παραπέμπουν στον Δήμο, παίρνει στον Δήμο την παραπέμπουν στην Αστυνομία. Εχει γίνει η 84χρονη μπαλάκι, σαν αυτά που παίζουν τα σκυλάκια, αλλά επειδή η ηλικία της δεν της επιτρέπει παιχνίδια ας το κοιτάξουν οι υπεύθυνοι, όποιοι κι αν είναι…

ΘΑ.

Αγιο είχε

*ΤΕΛΙΚΑ όταν κάποιος θέλει να κάνει την κουταμάρα του, κανείς δεν θα τον σταματήσει. Χθες το μεσημέρι στην κοιλάδα των Τεμπών παρά την αστυνομική παρουσία και τους κώνους που είχαν τοποθετηθεί στο οδόστρωμα βρέθηκε οδηγός που αποφάσισε ότι είναι συνετό να σταματήσει στη μέση του οδοστρώματος για να ψάξει για πάρκινγκ. Άγιο είχε αφού αγροτικό που ερχόταν με ταχύτητα τον αντιλήφθηκε εγκαίρως και φρενάρισε. Ένα λάθος της στιγμής θα μπορούσε να του είχε στοιχίσει ακριβά.

Ν.Π.

Αναντικατάστατη…

 * ΞΑΝΑ και ξανά πρόεδρος στο σωματείο βενζινοπωλών Λάρισας η Ελ. Παπαδοπούλου.

Φαινόμενο, για έκτη συνεχή θητεία στο τιμόνι της διοίκησης ενός κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενου σωματείου. Ίσως και να αποτελεί ρεκόρ στα συνδικαλιστικά χρονικά όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Αν και η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της στην «Ε» είχε δηλώσει πως ο κύκλος της ενασχόλησής της με τα συνδικαλιστικά έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο οι πιέσεις που δέχτηκε να αναστείλει τους σχεδιασμούς της, ήταν έντονες. Η αποδοχή που έτυχε από τα μέλη στις πρόσφατες εκλογές το επιβεβαίωσε. Για την ώρα παραμένει ξεχωριστή και αναντικατάστατη…

Γ.Ν.

Στόμιο

*ΟΥΤΕ μια πινακίδα για ελάττωση ταχύτητας. Ούτε μια διάβαση πεζών. Αυτό είναι το παράπονο ηλικιωμένου αναγνώστη από το Στόμιο. Ζήτησε από τη στήλη να καταγραφεί διότι για ηλικιωμένους και μικρά παιδιά είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να περνούν με ασφάλεια τον κεντρικό δρόμο. «Δηλαδή πρέπει να γίνει κάτι κακό και μετά να τα επισημαίνουμε» αναρωτιέται και μόνο δίκιο έχει…

Κ.Γ.

Πελαργός

*ΓΙΑ το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Αίγινας έφυγε από τη Φαλάνη ο πελαργός που βρέθηκε τραυματισμένος από την κ. Αναγνώστου, η οποία δεν σταμάτησε στιγμή να ψάχνει τρόπους για να τον βοηθήσει. Η ίδια ωστόσο τόνισε πως τη βοήθησαν ιδιαίτερα στο να βρεθεί λύση η κ. Δέσποινα Χατζηνικολάου, ο κ. Ζήσης Νταλαμπύρας και η κ. Κωνσταντίνα Σκυλογιάννη.

Κ.Γ.

 

JEKINHSAN XUES OI ERGASIES

* ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ χθες οι εργασίες για την ανακατασκευή της λεωφόρου Καραμανλή, αφού ανακοινώθηκαν οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την αστυνομία, ενώ ο εργολάβος με αφορμή χθεσινή επισήμανση αναγνώστριας, εμφανίζεται καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι «ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας των διερχόμενων οδηγών και πεζών». Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται στο ρεύμα από Θεσ/νίκη προς Αθήνα, ενώ οι εργασίες θα γίνονται στο αντίθετο ρεύμα. Επίσης στο ύψος της οδού Ερέτριας σήμερα θα τοποθετηθεί σηματοδότης για την ασφαλή διέλευση των πεζών, οι οποίοι θα ενεργοποιούν τα φανάρια, πατώντας το ειδικό κουμπί στο πεζοφάναρο. Και φυσικά ζητά «υπομονή απ’ όλους και συνεργασία με τα συνεργεία, καθώς η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή αλλά τα οφέλη από το έργο μόνιμα».

Λόγω της χθεσινής έντονης βροχόπτωσης τα μηχανήματα του εργολάβου δεν έπιασαν δουλειά, με πιθανότερη ημερομηνία να το πράξουν -καιρού θέλοντος και Θεού επιτρέποντος- τη Δευτέρα.

Γ.Ρ.

 

 OTAN H MOYSIKH XRVMATIZEI

* ΟΤΑΝ η μουσική "χρωματίζει" την καθημερινότητα... Η ισχύς εν τη ενώσει.

 

 

 PAIXNIDIA STHN PARALIA

* "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" στην παραλία…

 

 

 

Gallery άρθρου

{gallery}206420{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass