Καλό μήνα

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2018 19:03
* ΣΤΟ Τένεσι μέχρι να «ωριμάσει» το ουίσκι πετάνε καπάκια σε βαρέλια. Στη Λάρισα οι βλάχοι μέχρι να φτάσει ο καιρός για να ανεβούν στα Βλαχοχώρια συναντιούνται και πίνουν παραδοσιακά βλάχικα εσπρεσάκια, πλειοδοτώντας ο καθείς για τις ομορφιές του χωριού του…  ΘΑ. * ΣΤΟ Τένεσι μέχρι να «ωριμάσει» το ουίσκι πετάνε καπάκια σε βαρέλια. Στη Λάρισα οι βλάχοι μέχρι να φτάσει ο καιρός για να ανεβούν στα Βλαχοχώρια συναντιούνται και πίνουν παραδοσιακά βλάχικα εσπρεσάκια, πλειοδοτώντας ο καθείς για τις ομορφιές του χωριού του… ΘΑ.

*ΑΥΓΟΥΣΤΕ καλέ μου μήνα να‘ σουν δυο φορές τον χρόνο… Καλέ μου μήνα, με την ευρεία έννοια, άλλες χρονιές ίσως. Φέτος μετά τον φθινοπωρινό Ιουνιοέμβριο και τον δεν ξέρω κατά πού να πάω, τον αναποφάσιστο Ιούλιο, μάλλον καταφθάνει τώρα η εποχή των μουσώνων.

- Αυτοί οι συριζαίοι με τον Τσίπρα που δεν έχει τον θεό του, ίσως και να έχουν μετακινήσει τον άξονα της Γης, καλικάντζαροι παιδάκι μου…

Ζ.

Ήταν ευκαιρία

*ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν θα σκάψει η ΔΕΗ στην Ηπείρου, ξεκοιλιάζοντάς την αμέσως μετά τα έργα. Το αυτονόητο έπραξε ο Δήμος αρνούμενος το ραβε-ξήλωνε. Όμως…

Όμως, δεν θα έπρεπε να υπογειώσει το δίκτυό της η ΔΕΗ στους κεντρικούς δρόμους που αναμορφώνονται; Κι άντε τους έστειλε σχετικά ένα ενημερωτικό έγγραφο ο Δήμος. Μήπως έπρεπε να πιέσει εγκαίρως η δημοτική αρχή τη ΔΕΗ ώστε να προωθηθεί το έργο της υπογείωσης του δικτύου; Να μην έχει λεφτά αποκλείεται, η ΔΕΗ.

Ζ.

Χαζεύοντας

*- ΦΕΤΟΣ δεν έκανα ούτε ένα μπάνιο, παραπονιόταν η Λαρισαία.

- Είχες τόση δουλειά;

- Όχι βρε… Όμως ξεκινούσαμε Σαββατοκύριακα το πρωί για Aγιόκαμπο, λιγάκι αργά είν’ η αλήθεια, λόγω της κίνησης φτάναμε σχεδόν μεσημέρι, είχε και λίγο κυματάκι, ε πεινούσαμε, τρώγαμε κάτι και με τα τσίπουρα πιάναμε απόγευμα, ε και μετά γυρνούσαμε για να μην μας πιάσει η κίνηση της επιστροφής.

Ζ.

Ενσωμάτωση

*- ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ο χειρότερος μήνα για το ΚΚΕ…

Ο Λαρισαίος φιλόλογος γνωμάτευε ότι είναι ο μήνας που τρελαίνει τα στελέχη του κόμματος καθώς τους υποχρεώνει να ενσωματώνονται στο σύστημα, συμπλέουν με το κατεστημένο.

Κάθε φορά οι ανακοινώσεις της Πανός για εκδηλώσεις και επετείους αναφέρονται στις τόσες του Ιούλη ή του Γενάρη ή του Νοέμβρη, ξεχωρίζουν για την επαναστατική γραφή. Μονάχα σ’ αυτόν τον μήνα το γράφουν όπως κι όλοι οι υπόλοιποι, του Αυγούστου.

-Δεν μπορούν να πουν του Αυγούστη…

Ζ.

Επικοινωνιακά

*ΔΕΝ πήγε στο Μάτι; Κράξιμο γιατί δεν πάει στο Μάτι. Πηγαίνει στο Μάτι; Κράξιμο γιατί πήγε στο Μάτι πρωί. Παίρνει κάμερες μαζί; Κράξιμο γιατί το κάνει σόου. Δεν παίρνει κάμερες; Κράξιμο ότι πήγε σαν κλέφτης.

- Αλαφουζιάδες και μαρινακισμοί που έλεγε κι ο Θ.Κ.

***

*ΑΥΤΕΣ οι «επισκέψεις χωρίς κάμερες», όπου περιέργως πάντα γίνεται το θαύμα τελικά και υπάρχουν και φωτογραφίες και πλάνα, ο Δ.Σ. σχολιάζει αυτές τις επισκέψεις, που παρουσιάζονται ως δείγμα σεμνότητας του πολιτικού και οι οποίες δεν έχουν απολύτως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Είτε είναι ο Τσίπρας, είτε ο Μητσοτάκης, είτε οποιοσδήποτε άλλος, οι επισκέψεις «στον τόπο του δράματος» έχουν ως στόχο να αποκτήσουν τα κομματικά επιτελεία ένα απολύτως ελεγχόμενο υλικό, το οποίο θα «πουλήσουν» ως θετικό, αποφεύγοντας «ατυχή» πλάνα, ερωτήσεις ή συναντήσεις. Ποτέ καμία τέτοια επίσκεψη δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Πρόκειται για καθαρά επικοινωνιακές τακτικές.

Ζ.

Βάσει σχεδίου

*ΔΕΝ ανακοινώθηκε ακόμη, όμως αυτό δείχνει να είναι το κυβερνητικό σχέδιο, που παραλίγο να το αποκαλύψουν στην περίφημη υπουργική συνέντευξη Τύπου.

Όταν ξαναπάτε για μπάνιο: 1) Ελέγχετε τη ρυμοτομία της περιοχής 2) Έχετε μαζί χάρτη με σημειωμένες εξόδους διαφυγής, πυροσβεστήρα, πυξίδα, φουσκωτό 3) Εκ περιτροπής ένας θα βλέπει με κιάλια τριγύρω - Αν δείτε καπνό φεύγετε αμέσως 4) Αν τελικά καείτε ή πνιγείτε, φταίγατε εσείς.

Ζ.

Ευλυγισία

*ΟΔΗΓΙΕΣ τώρα που κάποιοι ταξιδεύουν για το καλοκαιράκι στα χωριά των γονιών τους.

- Να ξέρεις, μην πλησιάζεις τράγο από μπροστά και γάιδαρο από πίσω…

- Και συ να ξέρεις επιπλέον να μην πλησιάζεις βλάκα από πουθενά.

***

*Ο Λαρισαίος συνέκρινε τον εαυτό του με τον τάδε γνωστό εκατομμυριούχο.

- Εγώ έχω όσα λεφτά θέλω, αυτός όχι.

***

*- Έχω σταθερές και άκαμπτες αρχές, διαβεβαίωνε ο γνωστός βλάχος τη Λαρισαϊκή παρέα. Η πρώτη μου αρχή είναι η ευλυγισία σε κάθε περίπτωση.

Ζ.

«Συνηρημένα»

*ΔΕΝ χρειαζόταν διερμηνεία ο Λαρισαίος Χ.Χ. Ταξιδεύοντας λέει με το ΚΤΕΛ άκουγε τον πίσω του στο τηλέφωνο.

-Κουράσκα, μπούχτσα, μπαΐλτσα… Αρά μι τσ χαζοί; Μπιζέρσα…

Τι θα μπορούσε να του απαντήσει ο συνομιλητής του;

- Μητσυνιρίζισι.

Ζ.

Κα(η)μένοι

*ΔΕΝ μπορεί ακόμα να το χωνέψει ο Λαρισαίος κυβερνητικός.

- Μα έστειλαν τον Καμμένο στους καμένους.

-Ε ναι, ο καμένος τη φωτιά δεν τη φοβάται.

***

*Ο άλλος πληροφορούσε την παρέα ότι στο ληξιαρχείο Μαραθώνα άλλαξαν το όνομα του δημάρχου σε Ψηνάκης. Ψήθηκαν οι άνθρωποι.

***

*ΚΙ ο οικονομολόγος σκεφτόταν το ζόρι των ασφαλιστικών εταιρειών.

-Με τόσα που τους έχουν τύχει φέτος, ξεπαραδιάστηκαν να πληρώνουν…

-Ναι; Μήπως όμως οι μεγάλες καταστροφές αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση γι’ αυτές; Και θα εισπράξουν τελικά πολλαπλάσια από όσους σπεύσουν να προφυλαχτούν από μελλοντικό κακό…

Ζ.

Μόνο ζωντανοί

*ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ και αποτεφρώθηκε στη Βουλγαρία, μετά από επιθυμία του ίδιου, η σορός του ποιητή Μάνου Ελευθερίου. Έπρεπε να ταξιδέψει, μιας και στην Ελλάδα δεν επιτρέπονται ακόμη οι αποτεφρώσεις. Κι ας κυβερνάει τρεισήμισι χρόνια ΣΥΡΙΖΑ. Και τι είπε η οικογένεια του ποιητή; «Σε μια χώρα που εν ριπή οφθαλμού μπορεί να καείς ζωντανός, απαγορεύεται να καείς νεκρός».

Ζ.

8+3

*ΑΠΟ αύριο Πέμπτη αρχίζουν οι συνεντεύξεις των νέων συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου που θα αντικαταστήσουν τους σχολικούς συμβούλους. Άλα τις αλλαγές ο ΣΥΡΙΖΑ…

Υποβλήθηκαν οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων. Στους δασκάλους της Λάρισας, ΣΕΕδες θα γίνουν 11, οι υποψήφιοι καμιά τριανταριά. Και δεν επαρκούν μονάχα διδακτορικά και μεταπτυχιακά, που είναι τα βασικά. Υπεισέρχονται και άλλα κριτήρια, αντικειμενικά πάντα, όπως διδακτικό και συγγραφικό έργο, ξένες γλώσσες κλπ κλπ.

***

*Ο πίνακας με τη βαθμολόγηση των προσόντων των υποψηφίων έχει καταρτιστεί. Και για τις πρώτες οκτώ θέσεις δεν μπαίνει θέμα, προηγούνται καθαρά με 28,5 ως 24 μονάδες. Κι από κει και κάτω χαμός. Για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις μάχονται άλλοι οκτώ υποψήφιοι που συγκεντρώνουν από 23,8 ως 23,1 μονάδες. Θα φάει η μύγα σίδερο. Στη συνέντευξη, από τη βαθμολογία στην οποία θα κριθούν όλα. Κι αυτό ποτέ δεν ήταν και τόσο αντικειμενικό. Πάντα καταγγελλόταν, και από τους συριζαίους, ότι εξυπηρετούσε επιλογές ημετέρων. Αλλά και πώς να γίνει…

Ζ.

Τους ένωσαν

*ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, ούτε οι ίδιοι δεν περίμεναν ότι θα το κατάφερναν. Στρίμωξαν τόσο πολύ τους δύο νεοδημοκράτες βουλευτές που τους υποχρέωσαν να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση. Πρώτη φορά Χαρακόπουλος και Κέλλας αντάμα, δεν το έχουν ξαναπάθει. Πολιτικοί μαστιγωτές συριζαίοι σε μέγα επίτευγμα, κατάφεραν να κάνουν τους γαλάζιους να ομονοήσουν. Προφανώς και δεν ήταν αυτός ο στόχος τους.

Ζ.

Τζάμπα έξοδα

*- ΑΛΗΘΕΙΑ, γιατί κάνει προετοιμασία η ΑΕΛ σε αθλητικό κέντρο και ξοδεύεται ο Κούγιας;

Ακατανόητο του φαινόταν του Λαρισαίου. Άσκοπη σπατάλη και μάλιστα από άνθρωπο πολύ σφιχτό.

-Μα αφού με τα τόσα πηγαινέλα, άλλοι παίχτες ανεβαίνουν για προετοιμασία και άλλοι κατεβαίνουν. Και κάποιοι άλλοι θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα.

Ζ.

Γραφειοκρατία

*ΝΑΙ τώρα… Ο Δήμος Τεμπών προκήρυξε διαγωνισμό για διαφανή πρόσληψη ναυαγοσωστών. Για να καλυφθούν λέει οι ανάγκες του καλοκαιριού στα παράλια.

- Παππού, κοίτα μην πνιγείς Ιούλιο στα Μεσάγγαλα…

Μέχρι 2 Αυγούστου η προθεσμία για τις αιτήσεις, λογικά θα γίνει τάκα-τάκα και η επιλογή, μάλλον από του Σωτήρος θα μπορούν να σώζουν λουόμενους.

- Και κατά τον Οκτώβριο, άμα έχουμε πρώιμα χιόνια, να βοηθούν και σκιέρ στον Όλυμπο. (Μπορεί τελικά να σωθεί αυτή η χώρα;)

Ζ.

Αυτοσχεδιασμοί

*ΠΟΛΛΑ θεατρικά σχήματα εκνευρίζονται, μουσικοί ενοχλούνται από τον διαρκή βόμβο όταν παίζουν στο Κηποθέατρο. Είναι κι οι εγκαταστάσεις του Αναψυκτηρίου που πρέπει να λειτουργήσει πίσω από τη σκηνή. Κι ο Δήμος τόσα χρόνια δεν κατάφερε να βρει μια φόρμουλα συνύπαρξης, άγνωστο αν το επεδίωξε κιόλας. Γκρίνιες και παράπονα καλλιτεχνών τόσα χρόνια τώρα.

***

*ΚΙ ήρθαν προχθές Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Γιάννης Ζουγανέλης, μετρ της ατάκας και του αυτοσχεδιασμού, να εντάξουν στο σκηνικό της παράστασης τη βαζούρα του παρακείμενου ενοχλητικού μηχανήματος.

-Τώρα που πας στην κουζίνα κλείσε και τον απορροφητήρα, μας ζάλισε…

Την έπιασε την παρατήρηση του Βλαδίμηρου ο Ζουγανέλης αλλά και τι να κάνει. Όταν επέστρεψε στη σκηνή όμως ο άλλος του έβαλε τις φωνές.

-Καλά; Δεν είπαμε να κλείσεις τον απορροφητήρα;

Ζ.

Χόρτα

* ΤΗΝ ανάγκη να καθαρίσουν τα χόρτα στη νησίδα επί της παλαιάς εθνικής οδού, επισημαίνει Λαρισαίος οδηγός. Ο οποίος αναφέρεται στη νησίδα που βρίσκεται στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής Λάρισας – Θεσσαλονίκης με τον δρόμο που οδηγεί προς Συκούριο και ΠΑΘΕ.

Τα χόρτα στη νησίδα της διασταύρωσης, επισημαίνει ο οδηγός, εμποδίζουν την ορατότητα ενώ στην περίπτωση που δεν λειτουργήσουν οι σηματοδότες, ο οδηγός αφού δεν βλέπει, θα πάρει… ρίσκο για να εισέλθει στην εθνική.

Β.Κ.

Και τέταρτο

* ΜΕΓΑΛΩΣΕ η οικογένεια του ΟΠΕΚΕ στην περιοχή μας. Το μέλος της διοίκησης του Οργανισμού και πρόεδρος των κτηνοτρόφων Αμπελώνα, ο 35χρονος Ζήσης Παρλίτσης έγινε μπαμπάς για τέταρτη φορά. Η αγαπημένη του σύζυγος Άννα του χάρισε χθες το μεσημέρι ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Έτσι έχει πλέον δύο γιούς και δύο κόρες και κατατάσσεται στη δυναμική κατηγορία των πολυτέκνων. Ευχές και από τη στήλη να τους ζήσει.

Κ.Τσ.

Σειρήνες

* ΠΑΡΑΠΟΝΑ απ’ την οδό Καρδίτσης για ασθενοφόρα που κάνουν χρήση της σειρήνας τους με τρόπο που τρομάζει περιοίκους, ηλικιωμένους και παιδιά.

Όχι τόσο όταν κατευθύνονται με ταχύτητα προς το Πανεπιστημιακό -προφανώς- με ασθενή, όσο όταν την ενεργοποιούν εν είδει κόρνας στα φανάρια, είτε μπροστά στο 3ο Λύκειο είτε στο Κλειστό.

Ας το λάβουν υπόψη οι οδηγοί.

Καμπάνες

*ΔΕΝ μάσησε τα λόγια του ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο οποίος έβγαλε στην αναφορά μέσω Twitter τη Νατάσσα Θεοδωρίδου, την Έλενα Παπαρίζου ενώ μικρή καμπάνα «έριξε» στον Αντώνη Ρέμο.

Αφορμή για τις "ρουκέτες" του αντιστράτηγου, ο οποίος, περνώντας από τη διοίκηση της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, φρόντισε να αφήσει το αποτύπωμά του, ήταν η εμφάνιση των καλλιτεχνών σε συναυλία που παραχώρησαν οι τρεις τραγουδιστές στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα ο Α/ΓΕΕΦ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: "Συναυλία στο ΓΣΖ. Ρέμος, Θεοδωρίδου, Παπαρίζου. Προσωπική Άποψη. Η πιο επιεικής περιγραφή της εικόνας τους… Αχ πόσο βαριέμαι! Ή αλλιώς η απόλυτη περιγραφή της «Αρπαχτής». Επαναλαμβάνω προσωπική άποψη και για να είμαι πιο δίκαιος προσπάθησε ο Ρέμος, αλλά κι αυτός «βαριέμαι».

Γ.Ρ.

Πρόθυμος

*ΤΑ παθήματα του πρόθυμου νεαρού Λαρισαίου.

- Μωρό μου, τι να κάνουμε απόψε;

- Ό, τι θέλεις εσύ.

-Σινεμά;

- Δεν έχει κάτι καλό.

- Για ποτό;

- Πολύ φασαρία.

- Για φαγητό;

- Δεν πεινάω.

- Να κάτσουμε σπίτι;

- Πάλι μέσα; Πουθενά δεν με πας…

Ζ.

 

  PRVTARHDES O KVSTAS TITSIAS KAI NASIVKAS

*ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ ο Κώστας Τίτσιας κι ο Γιώργος Νασιώκας, ωστόσο όλα αποδείχτηκαν πιο εύκολα ανεβαίνοντας στην κορυφή του Ολύμπου. Αφού ακολουθούσαν τον λίαν έμπειρο Έκτορα Νασιώκα. Οπότε υποσχέθηκαν να το ξανακάνουν.

Ζ.

 

 

 

 

 PAEI KAIROS POY TO MEGALYTERO

* ΠΑΕΙ καιρός που το μεγαλύτερο τμήμα της οδού Ηπείρου, ανακατασκευασμένο πλέον, έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία. Ένα τμήμα ωστόσο του πεζοδρομίου, στη διασταύρωση της Ηπείρου με την οδό Μάρκου Μπότσαρη, παραμένει ανοικτό, κλειστό δηλαδή και απροσπέλαστο, στην κατάσταση που βλέπετε στη φωτογραφία.

Περιμένουν στον Δήμο Λαρισαίων, πότε θα αναλάβει ο ανάδοχος έργου της ΔΕΗ για να ξεκινήσει η ηλεκτροδότηση. Λόγο για τον οποίο ακόμη και σήμερα παραμένει σκοτεινή η οδός Ηπείρου, παρότι δρόμος και πεζοδρόμια… φωτίσθηκαν από την ανακατασκευή.

Β.Κ.

 

 

 O MIKROS UODVRHS DIABAZEI ELEYUERIA

* Ο μικρός Θοδωρής διαβάζει την «Ελευθερία» του... γιατί η ενημέρωση δεν έχει ηλικία !!

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass