Παλιοκαλόκαιρο

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2018 19:03
*ΠΕΡΥΣΙ ο Δημ. Γεωργάκης είχε κάνει δημόσια παρέμβαση με πρόταση στη ΔΕΥΑΛ να ευθυγραμμιστούν στο ύψος του οδοστρώματος τα φρεάτια της αποχέτευσης, ιδιαίτερα στους κεντρικούς δρόμους. Τώρα που η ΔΕΥΑΛ ξεκίνησε σχετική εργολαβία ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης νιώθει δικαιωμένος.  Ζ. *ΠΕΡΥΣΙ ο Δημ. Γεωργάκης είχε κάνει δημόσια παρέμβαση με πρόταση στη ΔΕΥΑΛ να ευθυγραμμιστούν στο ύψος του οδοστρώματος τα φρεάτια της αποχέτευσης, ιδιαίτερα στους κεντρικούς δρόμους. Τώρα που η ΔΕΥΑΛ ξεκίνησε σχετική εργολαβία ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης νιώθει δικαιωμένος. Ζ.

*- ΝΑ το γυρίσουμε πίσω αυτό το καλοκαίρι ήταν ελαττωματικό να πάρουμε άλλο.

Ομοφωνία είχε προκύψει στην παρέα των Λαρισαίων παραθεριστών.

- Το φετινό καλοκαίρι πρέπει να έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα…

-Τι να πεις… Δεν τα φτιάχνουν τα καλοκαίρια όπως παλιά.

Ζ.

 

Σύνηθες

*- ΓΙΩΡΓΟ, πού πήγαν όλοι;

-Την κοπάνησαν φιλαράκι από την πόλη. (Από τους στάνταρ διαλόγους των ημερών στη Λάρισα.)

Ζ.

Στα σχοινιά

*«ΔΕΝ θα επιτρέψουμε ρήγμα στη θεσσαλική συνείδηση». Το ξεστόμισε ο Κ. Αγοραστός με αφορμή το νέο Πανεπιστήμιο.

-Πώς είπατε κύριε περιφερειάρχα;

-Την ποια;

-Από πότε;

-Υπάρχει ζήτημα τοπικισμού; Μπα… Ρωτήστε και στον Βόλο.

***

*Ο κάθε δήμαρχος μπορεί να αγωνιστεί περισσότερο ή λιγότερο, να τραβήξει το σχοινί πιο πολύ ή πιο λίγο, να δικαιωθεί στο τέλος κατά κάποιο τρόπο. Το ίδιο και ο κάθε αντιπεριφερειάρχης ανά νομό. Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα θα γυρίσουμε που λες… Ασθμαίνοντες και πνευστιώντες που λέει κι ο Λαρίσης, όλοι αγωνίζονται περί πάτρης. Της ιδιαιτέρας ο καθείς.

Στο τέλος όλοι κερδισμένοι αποκλείεται να βρεθούν. Άρα και ο περιφερειάρχης, αδύνατο. Πολύ στριμωγμένος επομένως ο Κ. Αγοραστός, θα χρειαστεί ακροβατικές κινήσεις στην υπόθεση.

***

*ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΣ όμως είναι κι ο δήμαρχος, όσο κι αν εμφανίζεται άνετος. Το να είσαι φίλος της κυβέρνησης, δεν είναι μόνο πλεονέκτημα, ότι μπορεί να σε ακούνε να σου φέρονται πιο προσεκτικά. Είναι ταυτόχρονα και εμπόδιο, δεν μπορεί να αντιδράσει και έντονα δηλαδή ο Απ. Καλογιάννης, δεν γίνεται να τα σπάσει με τους κυβερνητικούς παράγοντες αν χρειαστεί…

Ζ.

Νερό υπάρχει

*ΝΑ μειωθεί η χορήγηση αρδευτικού νερού από τον Ταμιευτήρα της λίμνης Πλαστήρα προς τον κάμπο της Λάρισας ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Λαδόπουλος από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης (Χωρ/κής και Περ/κής Πολιτικής), στο πλαίσιο της συνετούς διαχείρισης του αγαθού που λέγεται νερό. Συγκεκριμένα η Λάρισα ζήτησε να μειωθεί η παροχέτευση νερού από το 1.900.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως στο 1.000.000 κ.μ. καθώς οι βροχές των προηγούμενων ημερών συνέβαλαν στην ενίσχυση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και στο δωρεάν πότισμα των καλλιεργειών. Να σημειωθεί ότι σήμερα η στάθμη του νερού στον Πηνειό ποταμό κυμαίνεται στα 3,70 μέτρα. «Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι διαχειριζόμαστε το πολύτιμο αγαθό του νερού με σύνεση και σεβασμό, ενώ κάνουμε πράξη την περιφερειακή συνείδηση, καθώς η συνεργασία μας με τους φορείς της Καρδίτσας είναι άριστη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαδόπουλος.

Γ.Ρ.

Παρενέβη

*«ΣΧΕΤΙΚΑ με το θέμα που αφορά στα δέματα από άχυρο…». Ο αρμόδιος Στ. Καραφέργιας ενημερώνει σχετικά με τη δημοσιευθείσα χθες φωτογραφία της μεγάλης αποθήκης ξέχειλης από άχυρο σε κατοικημένη περιοχή της Νίκαιας. «Ο δήμαρχος Κιλελέρ επικοινώνησε με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τον ενοικιαστή των αποθηκών για το σοβαρό αυτό θέμα. Σας διαβεβαιώνουμε ότι ύστερα από τις παραπάνω ενέργειες ο ιδιοκτήτης των δεμάτων δεσμεύτηκε ότι θα τα απομακρύνει μέχρι αύριο το αργότερο. Ίσως και εντός της σήμερον...» (να ηρεμήσουν και οι ανήσυχοι γείτονες.)

Ζ.

Μεταξένιος

*«Η δήμαρχος Σαλαμίνας ετοιμάζει πρόταση για τη μετονομασία του δρόμου Ι. Μεταξά της Σαλαμίνας προς τιμή του εκλιπόντος Σαλαμινίου μητροπολίτη Ιγνατίου».

Το πληροφορήθηκε ο Δημ. Μπίλλης και εξανέστη. Ήθελε να τιμήσει ίσως και την επέτειο της 4ης Αυγούστου. «Τόσο της κάθεται στο λαιμό το όνομα Ιωάννης Μεταξάς και θέλει να μην υπάρχει δρόμος με το όνομα, του εθνικού κυβερνήτη; Εμείς που γνωρίζουμε ότι ο Μεταξάς έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς πολέμους, είπε το ΟΧΙ στον Ιταλό πρέσβη και έγραψε το όνομά του με ανεξίτηλο χρώμα στην ελληνική ιστορία, πιστεύουμε στην ύπαρξη του ονόματός του σε οδούς και σε πλατείες των ελληνικών πόλεων». Οπότε έχοντας πάρει φόρα, ο μεταξένιος οπαδός, καταλήγει. «Γι‘ αυτό καλούμε τον δήμαρχο της πόλης μας να μετονομάσει την οδό Μανδηλαρά ή την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου σε οδό Ιωάννη Μεταξά».

Ζ.

Γιδοπρόβατα

*ΠΛΗΘΟΣ οι μικρές αγγελίες πώλησης αιγοπροβάτων αυτή την περίοδο στην εφημερίδα. Ο παρατηρητικός Λαρισαίος αναρωτιέται αν περνάει μεγάλη κρίση το επάγγελμα του κτηνοτρόφου ή αν ενδείκνυται η εποχή για τις αγοραπωλησίες των ζωντανών.

Ζ.

Πληρώνονται

οι νέοι αγρότες

*ΕΦΥΓΕ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η λίστα των Θεσσαλών δικαιούχων νέων αγροτών που συμπεριλήφθησαν στο μέτρο 6.1 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο να λάβουν την προκαταβολή του 70% της σχετικής ενίσχυσης πριν τον 15 Αύγουστο. «Αν γίνουν κάποιες διορθώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πιθανότατα η πληρωμή να γίνει μετά της Παναγίας. Σίγουρα όμως είμαστε από τις πρώτες Περιφέρειες πανελλαδικά που στείλαμε τη σχετική λίστα πληρωμών στην Αθήνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος.

Γ.Ρ.

Διαρκώς

*ΠΩΣ δεν το έχουν πάρει χαμπάρι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ή τουλάχιστον οι ατζέντηδες που τους αντιπροσωπεύουν; Ότι είναι καθαρή βλακεία να υπογράψει κάποιος στην ΑΕΛ καλοκαιριάτικα. Τζάμπα την προετοιμασία και την κούραση των προπονήσεων. Αφού η ομάδα αλλάζει καναδυό φορές ρόστερ μέχρι να φτάσει στο πρωτάθλημα. Όχι ότι δεν συνεχίζει τις μεταλλάξεις και στη διάρκειά του αλλά εκεί θα έχουν παίξει και λιγάκι.

Ζ.

Με διερμηνέα

*- Α κάιτς καλά ή α τς μάις…

Η φωνή της μάνας ακούστηκε από τα ανοιχτά παράθυρα λαρισαϊκού σπιτιού.

Κι άλλος μετέφραζε στον τουρίστα. Αθηναίο; Ήταν όχι ξένος.

-Θα καθίσεις καλά ή θα τις μαζέψεις…

Ζ.

Αναλυτικά

*ΟΠΩΣ και να ‘χει το Υπουργείο αποφασίζει. Μπορεί να συζητά πριν, προσχηματικά ή με ειλικρίνεια, να δέχεται υπομνήματα ή και πιέσεις, όμως ο υπουργός είναι που θα καταθέσει τον νόμο στη Βουλή για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Και διαθέτοντας την πλειοψηφία η κυβέρνηση θα τον περάσει.

***

*ΕΠΟΜΕΝΩΣ η τριήμερη μάλιστα επίσκεψη Κ. Γαβρόγλου στη Θεσσαλία μοιάζει καλό δείγμα. Το συζητάει αναλυτικά ο υπουργός Παιδείας, αφιερώνει πολύ χρόνο, θα ακούσει αλλά και θα προσπαθήσει να πείσει. Άνθρωπος της πανεπιστημιακής κοινότητας και καθώς λέγεται ιδιαιτέρως ευφυής, γνωρίζει το θέμα, τις διαδικασίες, τα ζητούμενα. Αντιλαμβάνεται τι διακυβεύεται, τουλάχιστον για τους διδάσκοντες.

Προφανώς οι Λαρισαίοι αλλά και οι υπόλοιποι Θεσσαλοί, καθηγητές Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, δήμαρχοι κι άλλοι παράγοντες, θα επιστρατεύσουν τα επιχειρήματά τους, θα καλογυαλίσουν και θα εφορμήσουν στη μάχη.

***

*ΑΠΟ πέντε πόλεις, συν η Λαμία δηλαδή, θα περάσει ο Κ. Γαβρόγλου σε τρεις μέρες. Θα συναντηθεί με πανεπιστημιακούς και ΤΕΙ, θα επισκεφθεί 4 δημάρχους και 2 περιφερειάρχες. Ανοιχτός σε διάλογο με όλους. Όλους πλην ενός. Δεν θα πάει μόνο στον Μπέο Αχ. αχ, αχ. Αυτό πονάει. Δεν είναι βέβαιο όμως ότι αυτό θα τού βγει σε κακό, του Βολιώτη.

Ζ.

Αναλόγως

*Ο Αθηναίος χιουμορίστας Θ. Θ. διαβιβάζει.

-Ανοίγω χθες τον φούρνο μικροκυμάτων και τι να δω… Γεμάτος μικροσέρφερς. (Γλιστρούσαν πάνω στα μικρά κύματα.)

Ζ.

Σταθερός

*Ε, ένας Λαρισαίος στον Πλαταμώνα, δεν θεωρείται και διακοπές. Όπως όλα του τα χρόνια ο Χρ. Κέλλας κάνει τα μπάνια τους εις Πλαταμωνίους νήσους. Κοντά στον λαό του ο βουλευτής, δεν απομακρύνεται.

Ζ.

Ταιριαστοί

*ΓΙΑ τις συμπτώσεις συζητούσαν οι Λαρισαίοι. Πρωθυπουργός λέει ο Τσίπρας, και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής εντεταλμένη για την Πολιτική Προστασία ονόματι Τσούπρα. Και καπάκι ο Καπάκης, ο παραιτηθείς γ. γ . Πολιτικής Προστασίας. Τον οποίο διαδέχεται ο Ταφύλλης, που θα προσέχει μην καούν τα φύλλα.

Ζ.

Απαγορευτικό

*ΤΟΝ περασμένο μήνα μιλώντας στην Πολιτική επιτροπή της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές τον Αύγουστο. Ως εκ τούτου έδωσε στα στελέχη σαφή οδηγία για μη διακοπές φέτος. Μία ήταν η Λαρισαία που τον άκουσε με τα ίδια της τ’ αυτιά καθώς βρισκόταν στο ακροατήριο, η Λένα Αξιόγλου ως μέλος του κομματικού οργάνου. Προφανώς η δικηγόρος θα μείνει καθηλωμένη στην πόλη τούτο το καλοκαίρι. Εκτός κι αν είχε προλάβει να κάνει τα μπάνια της τον Ιούλιο.

Ζ.

Βαρεμένοι

*ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ και Λαρισαίοι βαρεμένοι από το συννεφόκαμα.

- Πού ‘σαι ρε φίλε, τι κάνεις; Έμαθα ότι ξαναπαντρεύτηκες. Αλήθεια είναι;

- Ναι ρε φίλε, δεν σε κάλεσα γιατί έγινε σε στενό οικογενειακό περιβάλλον.

- Δεν πειράζει αδερφέ, την επόμενη φορά.

***

*-ΓΕΙΑ σας, ένα αντιηλιθιακό θα ήθελα.

***

*- Ο άλλος είναι με πυρετό ρε παιδιά και ανεβάζει φωτογραφία θερμόμετρο. Μετά τη μέτρηση, βγάλε και τα ούρα ρε μεγάλε, να κάνουμε ολοκληρωμένη διάγνωση.

Ζ.

Παίζει μόνος

*ΕΚΤΟΣ από τους δύο νυν δημάρχους, Ν. Ευαγγέλου και Θαν. Νασιακόπουλο, η ΝΔ έχει κι ένα άλλο στανταράκι για τις εκλογές του ‘19. Τον Γιώργο Μανώλη ως υποψήφιο δήμαρχο Τεμπών. Ο γνωστός εφοριακός κινήθηκε δραστήρια όλη την τετραετία και πορεύεται προς την κάλπη χωρίς αντίπαλο, αποδεκτός από όλους. Εσωκομματικά εννοείται. Εκεί, στην κάλπη, θα τον περιμένει πάλι ο Κ. Κολλάτος. Ο γαλάζιος όμως αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο έμπειρος.

Ζ.

Σαράκι

-ΤΙ ‘ν’ πάλι τούτο; Καινούργιο…

Μικρή έκπληξη από την ανακοίνωση του Κ. Ζιάγκα ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου. Μικρή επειδή δεν πίστεψαν και πολλοί ότι τελικά θα είναι. Δεν γίνονται από το τίποτε αυτά τα πράγματα. Άλλωστε είναι πολύ εύκολο να υποστείλει κάποιος τη φιλοδοξία του, για χάρη της ενότητας της παρατάξεως εννοείται και να συμπλεύσει με άλλον, ως μεγαλοστέλεχος του συνδυασμού πια. Έχουν γίνει κι αλλού αυτά.

***

-ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ πάντως να λέει κάποιος ότι μάχεται για την ενότητα της παράταξης ώστε να κερδηθεί ο Δήμος και ταυτόχρονα να δηλώνει ότι κατεβαίνει για δήμαρχος χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

-Και βρίζει και την Τοπική του κόμματος. Ούλτρα ενωτικός.

Νεοδημοκράτες ήταν που το ψιλοκουβέντιαζαν.

-Είναι το γνωστό σαράκι του Τυρνάβου. Που τυραννάει το κόμμα τα τελευταία χρόνια, όλοι το ξέρουν.

-Μα δεν είδατε από την επιστολή του; Ο Ζιάγκας παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στον Δήμο. Ολόκληρη αντιπολιτευτική πλατφόρμα κατέβασε.

-Κάποιος άλλος, κάποιος άλλος…

Ζ.

Παράλειψη

*ΥΠΑΡΧΕΙ οδός Καζαντζάκη στη Νίκαια. Μεγάλος συγγραφέας, μεγάλος δρόμος. Έγινε οικονομία όμως στις πινακίδες. Οδός Καζατζάκη, εδώ, Καζατζάκη εκεί, Καζατζάκη και παραπέρα.

Μονάχα σε μια μαρμάρινη πινακίδα που έχει τοποθετήσει κάποιος στο σπίτι του αναφέρεται ο Καζαντζάκης πλήρης, με ‘’ν’’. Από παλιά το λάθος, πριν πολλά χρόνια, κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να διορθωθεί.

Ζ.

Μεγέθους

*ΚΑΡΠΟΥΖΙ μεγαλούτσικο, σπάνιο για την περιοχή, καρπούζι με «ονοματεπώνυμο» εμφανίστηκε σε μποστάνι της οικογένειας Φουρκιώτη, εκεί στα ψηλά. Στον Σπαρμό Ολύμπου. Τα χαρακτηριστικά του: βάρος 19 κιλά, ύψος 40 εκατοστά, διάμετρος 105 εκατοστά. Μπορεί μελλοντικά να μιλάμε για «καρπούζι Ολύμπου»;

Ι.Μ.

Επί τα αυτά

*- ΑΠΟ σήμερα διακοπές…

Κεφάτος πάντως δεν έδειχνε ο Λαρισαίος.

- Και πού λέτε να πάτε;

- Για Μπαλκονήσια...

- Πού είναι αυτά ρε…

- Πάνω απ’ την Αυλόνησο.

Ζ.

 

 TA KOSMIKA TRIKALA ANEBAINOYN

*TΑ κοσμικά Τρίκαλα ανεβαίνουν. Το στιγμιότυπο από τον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως, στο μεγάλο Μετέωρο. Φουλ της ΝΔ και στο κέντρο ο Χρ. Λιάπης, πιθανότατα υποψήφιος βουλευτής. (Δίπλα του η σύντροφός του Νάσια Λάμπρου, προ δεκαετίας φιναλίστ των καλλιστείων, φαίνεται κι από τον τρόπο που στέκεται.)

Ζ.

 

 XASAME ENA DIKO MAS PAIDI ENA YPEROXO

*«ΧΑΣΑΜΕ ένα δικό μας παιδί, ένα υπέροχο κορίτσι», με τα λόγια αυτά ο Κώστας Τσιάνος θυμάται κι αποχαιρετά τη Ρίκα Βαγιάνη που «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. «Η Ρίκα ήταν μαζί μας για τρία χρόνια, στα πρώτα βήματα του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, συμμετείχε, θυμάμαι, στις παραστάσεις ”Ο Κύκλος με την Κιμωλία” του Μπρεχτ, στο ”Καφενείο” του Κάρλο Γκολντόνι και στην επιθεώρηση ”Της Λαρίσης το ποτάμι”. Ηταν ένας ταπεινός άνθρωπος, με το προσόν να ξεσηκώνει τους γύρω του… Κρίμα να φεύγουν άνθρωποι τόσο νωρίς» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος σκηνοθέτης. Τη φωτογραφία ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στο facebook η Άννα Χατζησοφιά.

ΘΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass