Τσεκουράτα

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2018 19:02
*ΛΙΓΗ από την ιστορία για την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θύμισε χθες ο καθηγητής Γιάννης Φεζουλίδης στην ημερίδα του Εργαστηρίου Ακτινολογίας-Ιατρικής Απεικόνισης με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την εγκατάσταση του μαγνητικού τομογράφου 3Τ, του πρώτου μηχανήματος που προμηθεύτηκε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα. Και φυσικά οι ιστορικές αναφορές του καθηγητή στηρίχθηκαν σε σειρά δημοσιευμάτων της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», που πρωτοστάτησε στη λειτουργία του νέου νοσοκομείου ως Πανεπιστημιακού με τη σημερινή του μορφή. Καταγράφοντας απόψεις των τοπικών φορέων, αναδεικνύοντας προβλήματα, σχολιάζοντας εξελίξεις και παρεμβαίνοντας, όπου χρειαζόταν, ακόμα και απευθείας στον πρωθυπουργό για να πάρει «σάρκα και οστά» το όνειρο για βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία ώστε να μην φεύγουν οι πολίτες της για τα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.                                               Δ.Κ. *ΛΙΓΗ από την ιστορία για την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θύμισε χθες ο καθηγητής Γιάννης Φεζουλίδης στην ημερίδα του Εργαστηρίου Ακτινολογίας-Ιατρικής Απεικόνισης με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την εγκατάσταση του μαγνητικού τομογράφου 3Τ, του πρώτου μηχανήματος που προμηθεύτηκε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα. Και φυσικά οι ιστορικές αναφορές του καθηγητή στηρίχθηκαν σε σειρά δημοσιευμάτων της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», που πρωτοστάτησε στη λειτουργία του νέου νοσοκομείου ως Πανεπιστημιακού με τη σημερινή του μορφή. Καταγράφοντας απόψεις των τοπικών φορέων, αναδεικνύοντας προβλήματα, σχολιάζοντας εξελίξεις και παρεμβαίνοντας, όπου χρειαζόταν, ακόμα και απευθείας στον πρωθυπουργό για να πάρει «σάρκα και οστά» το όνειρο για βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία ώστε να μην φεύγουν οι πολίτες της για τα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Δ.Κ.

*ΔΕΝ αντιλέγουμε. Να είναι μαζί οι οικογένειες των ζευγαριών που αποτελούνται από στρατιωτικούς και εκπαιδευτικούς, αλλά γιατί την ίδια ώρα να «σπάνε» αυτές των εκπαιδευτικών.

Δικαίως διαμαρτύρεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας για το ζήτημα των τοποθετήσεων. Θέμα που ανέδειξε χθες και η «Ε» με σχετικό ρεπορτάζ.

Σου λέει, η ΔΟΕ, γιατί κύριε να τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί σύζυγοι στρατιωτικών σε σχολεία που απέχουν έως 20 χιλιόμετρα από τα στρατόπεδα; Την ώρα μάλιστα που ζευγάρια εκπαιδευτικών συναντιούνται μόνο τα Σαββατοκύριακα, και αν, καθώς βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Λογικό λοιπόν το αίτημά τους, να απαιτούν την ανάκληση της ρύθμισης αυτής και ακόμα πιο λογικό να σημειώνουν πως πρέπει να παραμείνει όσον αφορά στα νησιά.

Εκπαιδευτικοί, αλλά τα είπαν… τσεκουράτα στους στρατιωτικούς.

***

Αυτά διαβάζουν και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και χάνουν την υπομονή τους. Πόσο μάλιστα τώρα που αναγκάζονται να φτιάξουν τις βαλίτσες τους και αφού χαιρετήσουν γονείς, παιδιά, συντρόφους, αδέρφια, φίλους, να ταξιδέψουν σε κάποιο νησί ψάχνοντας για σπίτι και μόρια.

Κ.Γ.

Ανάποδα

*ΟΛΟΙ οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από χθες και συνεχίζουν σήμερα, κατευθύνονται προς Βορρά, στα συλλαλητήρια της ΔΕΘ όπου παραδοσιακά οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική ή αξιώνουν την ικανοποίηση αιτημάτων.

Οι μόνοι που, χθες, κατευθύνονταν αντίθετα, προς τον Νότο, ήταν τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις», μεταξύ των οποίων και Λαρισαίοι. Οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ηγέτη τους, Αρτέμη Σώρρα και συμμετείχαν σε διαδήλωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Προκειμένου, μεταξύ άλλων, «να δείξουν ότι κανείς δεν θα πάρει τη Δικαιοσύνη από τους Έλληνες». Άλλος για Χίο τράβηξε…

Β.Κ.

Ομνυμι

*Ο Ιπποκράτης και η τεράστια παρακαταθήκη του θα λάμπουν πάντα ως άστρο φωτεινό πάνω από την πόλη μας. Θα επιστρέφουν αέναα για να μας θυμίζουν ότι ο πατέρας της Ιατρικής έζησε και πρόσφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στη Λάρισα. Σήμερα στον Μύλο του Παππά διοργανώνεται μία σπουδαία εκδήλωση όπου θα ακουστεί σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση ο Ιπποκράτειος Ορκος μελοποιημένος. Μελοποίηση που έκανε ένας λαμπρός νέος της πόλης, ο Ευριπίδης Μπέκος, και φέρει τον τίτλο «Ομνυμι» που σημαίνει φυσικά «ορκίζομαι». Μία εξαιρετική ευκαιρία για τους Λαρισαίους να αγγίξουν λίγη από την οικουμενική αστερόσκονη που συνεχίζει να σκορπά χιλιάδες χρόνια μετά τη γέννησή του ο πατέρας Ιπποκράτης.

ΘΑ.

ΠΑΕ ΑΕΛ

*ΛΙΓΕΣ ημέρες μετά τις προσωπικές δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ για 2 δημοσιογράφους, να σου τώρα η επίσημη σελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Facebook τα βάζει με κάποιον που σύμφωνα με την ανάρτησή της «υποδύεται τον αθλητικογράφο στη Λάρισα». Το ζήτημα όμως είναι τα εμετικά σχόλια για τη σωματική του κατάσταση. Σχόλια που δεν είναι άξια αναπαραγωγής φυσικά.

Έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε πώς αντέδρασε ο κόσμος μέσω του διαδικτύου. Μέχρι χθες στις 9 το βράδυ, 414 άτομα επέλεξαν emoji (προσωπάκι) που κλαίει, που γελάει και που είναι εξαγριωμένο. Ούτε ένα «like». Πιο κάτω 178 σχόλια με αποδοκιμασίες και ύβρεις, σε συντριπτικό ποσοστό, για την τοποθέτηση της επίσημης ΠΑΕ ΑΕΛ. Το μήνυμα το λαμβάνει κανείς;

Κ.Γ.

ΟΓΑ

*ΚΑΙ δεν σηκώνουν το τηλέφωνο στον ΟΓΑ Λάρισας, καλεί ο πολίτης, ξανακαλεί στο τηλεφωνικό κέντρο και κανείς δεν απαντά. «Το άφησα να χτυπάει με τις ώρες, αλλά τίποτα. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να το σηκώσει. Μια ερώτηση θέλω να κάνω, να είμαι προετοιμασμένος όταν πάω. Δεν είναι εύκολο να πάει ο κόσμος από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη για μια ερώτηση», λέει ο ασφαλισμένος.

Ζ.Π.

Θεριστές

*ΜΕ ένα άρθρο του στο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο», ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο, τη διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.

Λέει λοιπόν μεταξύ άλλων ο κ. Πάιατ ότι «έχουμε δει αξιοσημείωτη πρόοδο στη σχέση μας αναφορικά με την ασφάλεια και την άμυνα: υπογράψαμε συμφωνία που θα επιφέρει κρίσιμο εκσυγχρονισμό του ελληνικού στόλου των F-16, διευρύναμε τις αμερικανικές επιχειρήσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και συμφωνήσαμε για την εγκατάσταση μη εξοπλισμένων MQ-9 στη Λάρισα, τα οποία - μαζί με τα CH-47 ελικόπτερα Chinook, που είχαν νωρίτερα παραχωρηθεί στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις- χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια των τραγικών δασικών πυρκαγιών στην Αττική».

Και αναφέρει και άλλα παραδείγματα. Αλλά σε ό,τι αφορά στην περιοχή, το μείζον είναι πως τα MQ-9 Reaper, ήρθαν για να… μείνουν στη Λάρισα. Και οι «θεριστές» λέγεται πως είναι μόνο η αρχή…

Β.Κ.

Τσιτάτα

* ΟΤΑΝ θέλει «γράφει» πραγματικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Ο οποίος τελευταία διανθίζει με αποσπάσματα από την παγκόσμια φιλοσοφία και ποίηση, ομιλίες και χαιρετισμούς του, σε εκδηλώσεις. Όπως τις προάλλες, χαιρετίζοντας τη χορευτική συνάντηση Πολιτισμών, ανέφερε: «Πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη.

Της πειθούς πάνω στη βία, του διαλόγου στον μονόλογο, του πνεύματος στην ύλη».

Η φράση ανήκει στον Αμερικανό στοχαστή και ιστορικό Γουίλ Ντυράν (Will Durant, 1885-1981), ο οποίος υπήρξε λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και πνεύματος.

Και συνέχισε παραφράζοντας τον Γερμανοεβραίο ποιητή Berthold Auerbach (ψευδώνυμο του Moses Baruch Auerbacher, 1812-1882), ο οποίος είχε πει ότι: «Η μουσική ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας». Αντί της μουσικής, ο περιφερειάρχης το γενίκευσε αναφέροντας την «παράδοση».

Και συμπλήρωσε: Αν κάτι μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα αυτό είναι η μνήμη. Για μένα ελπίδα χωρίς μνήμη είναι σαν μνήμη χωρίς ελπίδα.

Δικό του αυτό…

Δ. Χ.

Επιστροφή

φόρου στο κρασί

*ΝΑ ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή μετάβαση του αμπελοοινικού τομέα στο προ ΕΦΚ καθεστώς, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η οποία ακυρώνει στο σύνολό του το μέτρο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί, ζητά ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών Γεώργιος Μανώλης. Σε επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τσακαλώτο, Αραχωβίτη και Κόκκαλη ζητά επιπλέον την αναδρομική και έντοκη επιστροφή των ποσών που καταβλήθηκαν ως ΕΦΚ, στους δικαιούχους οινοπαραγωγούς.

Γ.Ρ.

Σχέδιο

*ΤΗ Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αυτή που θα κληθεί να διαχειρισθεί το σχέδιο Γαβρόγλου στη συνδιαμόρφωση του οποίου συμμετείχε καθοριστικά, η προηγούμενη πρυτανική αρχή.

Το σχέδιο περί συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας θα εφαρμοσθεί… κανονικά αφού στον τελευταίο ανασχηματισμό – όπως ήλπιζαν ορισμένοι – ο κ. Γαβρόγλου παρέμεινε στο Υπουργείο Παιδείας.

Με το που θα τελειώσουν τα της ΔΕΘ, ξεκινά η σχολική χρονιά και μαζί οριστικοποιείται το σχέδιο.

Β.Κ.

Καταγραφή

*21 βιασμοί, ξυλοδαρμοί, δολοφονίες γυναικών σημειώθηκαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018. Η γυναικεία ομάδα “Wild Cat our bodies are a battleground” δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους καταγεγραμμένους βιασμούς. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και δύο υποθέσεις στη Λάρισα. Στις 21 Ιουνίου αναφέρει τη δίκη δύο αντρών και μιας γυναίκας οι οποίοι έφεραν 28χρονη έγκυο στην Ελλάδα από τη Ρουμανία, τη βίαζαν, την εξέδιδαν και την έβαζαν να δουλεύει στα χωράφια. Η δεύτερη αναφορά στη Λάρισα έχει να κάνει με την καταγγελία γυναίκας στις 6 Ιουλίου για απόπειρα βιασμού από 30χρονο που γνώρισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συγκεκριμένη αφίσα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δεν έχει σκοπό ούτε να φοβίσει, ούτε να τρομάξει, σκοπός της αφίσας είναι να αναδειχθεί ο σεξισμός που είναι διάχυτος στην ελληνική κοινωνία, η οποία επιλέγει συνήθως να κρύβει τέτοια γεγονότα κάτω από το χαλί με την αιτιολογία ότι πρόκειται για «μεμονωμένα γεγονότα, από θύτες με “προβλήματα”, από άλλες χώρες, από άλλους, από ξένους, όχι πάντως από εμάς». Πόσο λάθος κάνουμε;

Ζ.Π.

Σημαία

*ΤΗΝ απουσία γαλανόλευκης σε κεντρικό διδακτήριο της Λάρισας, επισημαίνει αναγνώστης, ο οποίος σημειώνει: «Με την ευκαιρία έναρξης των σχολείων θα ήθελα να επισημάνω ότι στο διδακτήριο του 4ου Γυμνασίου Λάρισας η ελληνική σημαία απουσιάζει εδώ και 2 χρόνια. Φαντάζομαι είναι θέμα κάποιας παράλειψης και όχι σκοπιμότητα ή αδιαφορία διότι νομίζω είναι υποχρεωτικό σε όλα τα δημόσια κτίρια να υπάρχει αναρτημένη η ελληνική σημαία.

Επειδή οι εποχές είναι περίεργες και οι εχθροί τριγύρω μας καιροφυλακτούν…»

Πρόβλεψη

*ΜΠΟΡΕΙ να παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος, όχι όμως και από τα κοινά…

Με την ιδιότητα του πολίτη αλλά και του γιατρού, ο Μάριος Ξηρομερίτης, θίγει το θέμα της πρόσβασης οχημάτων και υπηρεσιών άμεσης επέμβασης σε αποκλεισμένες –λόγω της μεγάλης έκτασης των έργων- περιοχές του κέντρου της Λάρισας.

Γράφει σε επιστολή του: «Αναρωτιέμαι αν υπήρξε πρόβλεψη για τις έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν στο ΕΚΑΒ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από την ταυτόχρονη ανακατασκευή πολλών οδών στο κέντρο του Δήμου Λαρισαίων;

Αναρωτιέμαι αν ζητήθηκε η άποψη της διοίκησης του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής για το αν καλύπτονται όλα τα σχέδια εκτάκτων αναγκών και πολιτικής προστασίας από μια τόσο μεγάλη και εκτεταμένη αναμόρφωση των οδών του κέντρου την ίδια χρονική στιγμή;

Νομίζω ότι αυτό που ζούμε στο κέντρο του Δήμου Λαρισαίων δεν έχει προηγούμενο. Τόσες οδοί ταυτόχρονα να τελούν υπό αναμόρφωση και να βρίσκονται εκτός λειτουργίας, δεν έχει ξαναγίνει και πολύ φοβάμαι θα προκύψουν άλλα θέματα για τα οποία είναι αρμόδιες άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Αναρωτιέμαι ως δημότης για ποιο λόγο να γίνονται τόσα έργα ταυτόχρονα; Το λογικό και αυτονόητο είναι να γίνονται σταδιακά και τμηματικά ώστε να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας για έκτακτες ανάγκες χωρίς να ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα οι πολίτες. Τώρα όχι μόνο τίθεται θέμα ταλαιπωρίας, μείωσης της εμπορικής κίνησης, αλλά αρχίζουν να τίθενται και άλλα πιο σοβαρά ζητήματα.

Αναρωτιέμαι εάν προκύψουν έκτακτες ανάγκες ή επείγοντα περιστατικά στο κέντρο του Δήμου θα επιλυθούν το ίδιο καλά και με άρτιο τρόπο ή η δυσχέρεια από την έκταση των έργων θα δημιουργήσει πρόβλημα στις δημόσιες υπηρεσίες;

Προτείνω και συστήνω στη Δημοτική Αρχή να μην έχει το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές αλλά με σοβαρότητα και νηφαλιότητα να μπορεί μέσα από τα σχέδιά της να υποστηρίζονται η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση της ποιότητας της ζωής των πολιτών –δημοτών.

Aς ευχηθούμε να υλοποιηθούν το συντομότερο τα έργα αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι κάθε Δημόσια Διοίκηση πρέπει να λαμβάνει υπόψη της μόνο τις παραμέτρους που διασφαλίζουν τους πολίτες και όχι μικροπολιτικές τακτικές και στρατηγικές».

Αποταμιεύσεις…

* ΟΙ φορολογικές υποχρεώσεις ήταν επίσης και ο βασικός λόγος που η αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων τον περασμένο μήνα ήταν κατώτερη του αναμενομένου. Εδώ και μήνες, ειδικά στους προθεσμιακούς λογαριασμούς παρουσιάζεται μια σταθερή αύξηση της αποταμίευσης. Ως στοιχείο ενθαρρυντικό, μιας και η πορεία των προθεσμιακών έστω και αν οι αποδόσεις τους έχουν περιοριστεί σήμερα, προεξοφλείν εν μέρει την πορεία της οικονομίας. Το γεγονός ότι οι αποταμιευτές επιστρέφουν στις προθεσμιακές, ενισχύει την άποψη ότι τα πράγματα βελτιώνονται….

Όμως τον Ιούλιο οι τραπεζικοί λογαριασμοί δεν κινήθηκαν ιδιαίτερα. Τουλάχιστον αυτό έδειξαν τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Αύξηση μερικών εκατομμυρίων υπήρχε αλλά όχι η αναμενόμενη. Γιατί πολύ απλά η υστέρηση σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαν οι τράπεζες, αποδίδεται στη φορολογική υποχρέωση που βάρυνε τις επιχειρήσεις κυρίως για την προκαταβολή του φόρου εισοδήματος, η πρώτη δόση της οποίας, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, καταβλήθηκε τον Ιούλιο. Συνεπώς, τι να μείνει στην άκρη για «κομπόδεμα»;

Γ.Ν.

Συντάξεις…

*  ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ και (ξανα)δεσμεύεται η κυβέρνηση για επιτάχυνση στην έκδοση των συντάξεων. Η πορεία της έκδοσης συντάξεων επιταχύνεται, μας ενημερώνει η υπουργός Εργασίας δίνοντας  νέες υποσχέσεις ότι… στη συνέχεια θα έχουμε μια καλή επίδοση με τον τρόπο που οργανώνουμε τις ομάδες εργασίας και επανέλαβε τον στόχο που είναι η έκδοση σύνταξης σε τρεις μήνες ή και νωρίτερα.

Προσπερνώντας το αν και πόσο θα κοπούν οι συντάξεις το 2019, παραβλέποντας το πότε και αν πάρουν σύνταξη όσοι βγαίνουν σήμερα στην παραγωγική διαδικασία, η υπόσχεση ότι κάποια στιγμή στη χώρα αυτή, μετά την αίτηση συνταξιοδότησης θα σου έρχεται και η σύνταξη, είναι ονειρεμένη, φανταστική, σούπερ… Βέβαια για να τα λέμε όλα, η προηγούμενη κυβέρνηση υποσχόταν πως οι συντάξεις θα βγαίνουν μέσα σε μία μέρα!

Τελικά αν το ξανασκεφτεί κανείς, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να γίνει. Μετά από χρόνια θα είναι τόσο λίγοι οι συνταξιούχοι, που οι συντάξεις θα βγαίνουν σε μερικές ώρες…

Γ.Ν.

 

 

 PISTOI STO SYNDIKALISTIKO TOYS RANTEBOY

*ΠΙΣΤΟΙ στο συνδικαλιστικό τους ραντεβού στη ΔΕΘ, Λαρισαίοι αστυνομικοί, απόστρατοι και αξιωματικοί, μετέβησαν χθες στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι Ομοσπονδίες των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.  Αναμένοντας βεβαίως τα λεγόμενα του πρωθυπουργού απόψε για την τήρηση της δέσμευσης (σ.σ. για την ακρίβεια, της συμμόρφωσης της Κυβέρνησης με όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας) για τη χορήγηση των αναδρομικών. Για τα υπόλοιπα αιτήματα, έχουν μέλλον, καλά να είναι να διεκδικούν…                                             Β.Κ. 

 

 

 SYNANTHSH ALLHLOENHMERVSHS EIXAN XUES

* ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ αλληλοενημέρωσης είχαν χθες το πρωί στο δημαρχείο Τυρνάβου ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ζήσης Παρλίτσης. Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο του Δήμου Τυρνάβου αλλά και του νομού μας γενικότερα. Ο κ. Παρλίτσης ενημέρωσε τον δήμαρχο Τυρνάβου ότι όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες του 2017 προς αγρότες κτηνοτρόφους έχουν ολοκληρωθεί και τέλη Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες πληρωμών του 2018.

Κ.Τσ.

 

 

MHPVS EINAI VRA NA FEYGOYME

*ΜΗΠΩΣ είναι ώρα να φεύγουμε από Πλαταμώνα;

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass