Σιώπησαν

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 19:45
*ΚΑΜΠΟΣΟΙ εκ Λαρίσης είχαν διάφορες επαφές κυβερνητικού επιπέδου προσερχόμενοι στη ΔΕΘ. Ένας όμως ήταν που μίλησε με τον Αλ. Τσίπρα. Ο Γ. Εμμανουήλ, γενικός διευθυντής του Μακεδονίας-Θράκης, όταν συνοδευόμενος από την προϊσταμένη υπουργό του Κατερίνα Νοτοπούλου, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το περίπτερό τους.  Ζ. *ΚΑΜΠΟΣΟΙ εκ Λαρίσης είχαν διάφορες επαφές κυβερνητικού επιπέδου προσερχόμενοι στη ΔΕΘ. Ένας όμως ήταν που μίλησε με τον Αλ. Τσίπρα. Ο Γ. Εμμανουήλ, γενικός διευθυντής του Μακεδονίας-Θράκης, όταν συνοδευόμενος από την προϊσταμένη υπουργό του Κατερίνα Νοτοπούλου, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το περίπτερό τους. Ζ.

*ΤΟ καλοκαίρι μπορεί να αντιστέκεται θερμοκρασιακά, όμως πρακτικά τα μαζεύει για αποχώρηση.

Τα τζιτζίκια έχουν διπλώσει τα φτερά τους φερειπείν, μάζεψαν και τα ηχοσυστήματά τους από τα δέντρα, άλλωστε έχει αραιώσει πολύ και το ακροατήριό τους από την ύπαιθρο, δε λέει να ζουζουνίζουν μόνα τους.

Ζ.

 

Βουητό

*ΠΟΙΑ πιτσιρίκια… Τα τιτιβίσματα που κατέκλυσαν τη Λάρισα, χθες πρώτη σχολική ημέρα, προέρχονταν κυρίως από τις νεαρές μαμάδες. Αντιβούιξαν πάρκα και πλατείες στο κέντρο και τις συνοικίες. Πήγαν τα βλαστάρια τους σχολείο κι ύστερα ακολούθησε καφές και ανταλλαγή απόψεων για το απελθόν καλοκαίρι. Αλλά και κάτι λίγα για τον επικείμενο χειμώνα.

Ζ.

 

Χωρίς αντίπαλο

*ΣΕ σαράντα ημέρες οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου. Πάει τελείωσε, τέρμα οι αναβολές, οι γιατροί ψηφίζουν σε όλη τη χώρα στις 21 Οκτωβρίου. Κατάθεση υποψηφιοτήτων μέχρι ένα μήνα πριν, ως τις 21 Σεπτεμβρίου και οικονομική τακτοποίηση ώστε να μπορεί κάποιος να ψηφίσει, ως τις 13 Οκτωβρίου. Θα μεριμνήσουν οι συνδικαλιστές γι’ αυτά.

Όσο για τα προγνωστικά του ΙΣΛ, Ντί-νός Γιαννακό-πουλός οέ-οέ οέ… Αδιαφιλονίκητο φαβορί για μια ακόμη θητεία ο νυν πρόεδρος. Πόσες; Τέσσερις, πέντε έχει χάσει κι ο ίδιος το μέτρημα. Θα είναι πάντως κατά τα λεγόμενά του η τελευταία, δεν θα χρειαστεί να περιμένει πολύ ακόμα ο αντιπρόεδρος Μιχ. Μέρας.

***

*ΟΣΟ για τον άλλο αντιπρόεδρο που είχε επιχειρήσει πέρυσι θεαματική απογείωση, εν μέσω της σύρραξης με τους κλινικάρχες, όταν επήλθε κατάπαυση του πυρός προσγειώθηκε μάλλον ανώμαλα. Κι οι άλλοι της παράταξης του τραγουδάνε Νότη Σφακιανάκη. «Και αν μου κάψεις τα φτεράααα, να μην ξαναπετάξω…».

Ζ.

 

Εξέπληξε

*ΕΝΑΣ Δεσπότης που ξέφυγε από τα συνηθισμένα. Είπε τα γνωστά της εκκλησίας προς τους μαθητές, στο μήνυμά του ο Δημητριάδος και τοποτηρητής Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ωστόσο εντυπωσίασε με την πρωτότυπη παραίνεσή του προς τα παιδιά, να απεγκλωβιστούν από τα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας. «Είναι αλήθεια πως δεν μπορούμε πια να ζήσουμε χωρίς αυτές τις συσκευές. Είναι όμως στο χέρι σας να μην υποδουλωθείτε σ’ αυτές, αλλά να τις μετατρέψετε σε εργαλείο εκπλήρωσης των ονείρων σας. Αν το καταφέρετε, θα σας βοηθήσουν να προοδεύσετε στη γνώση και να πετύχετε πιο γρήγορη επικοινωνία, χωρίς να σας στερήσουν πολύτιμο χρόνο απασχόλησης με δημιουργικές δράσεις, όπως η Τέχνη και ο Αθλητισμός. Κυρίως, όμως, δεν θα σας στερήσουν πολύτιμο χρόνο από τη ζωντανή επαφή με φίλους αληθινούς και όχι διαδικτυακούς και απρόσωπους». (Πατρικά και τεκμηριωμένα.)

Ζ.

 

Ξέσπασαν

*Η διαδήλωση των μακεδονομάχων, καπελωμένη από ακροδεξιούς σωβινιστές, έληξε με την ηρωική επίθεση μιας ομάδας ‘’ελληνόψυχων’’ εναντίον Τούρκων τουριστών εγκλωβισμένων στο αυτοκίνητό τους. Κι ο Παντελής Μπουκάλας έγραψε το αυτονόητο στο πρωτοσέλιδο της ‘’Καθημερινής’’. Εύκολα φανταζόμαστε τι θα λέγαμε για τους βαρβάρους και τους απολίτιστους, τους Μογγόλους, αν Έλληνες τουρίστες είχαν δεχτεί επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. (Όχι, ο υπό παραίτηση αντιπεριφερειάρχης Δημ. Παπαδημόπουλος δεν εθεάθη στην περιοχή.)

Ζ.

 

Γαμήλια

*- ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ γιατί παντρεύεστε παιδιά; Δεν ξέρετε ότι είμαστε όλοι άφραγκοι μετά τις διακοπές;

Παραπονιόταν ο Λαρισαίος για τη στάνταρ επιδημία γάμων. Ο διπλανός του όμως υπονόμευε τον θεσμό.

- Φαντάσου ρε συ, να κόρναραν και στα διαζύγια όπως στους γάμους. Μάτι δεν θα κλείναμε…

Η υπονόμευση συνεχίστηκε κι από τον παλιότερο.

- Μια εβδομάδα εδώ η πεθερά μου ρε παιδιά και δεν ξέρω τι δόλωμα να της βάλω για το κουνούπι του Δυτικού Νείλου.

Ζ.

 

Ανεπιθύμητος

*ΑΠΟ το πουθενά προέκυψε πάλι κλίμα αναταραχής στις τάξεις των γαλάζιων κτηνοτρόφων ή και των περίπου γαλάζιων. Κι ας είχε προηγηθεί η μητσοτακική προσπάθεια εξευμενισμού με την εκστρατεία και στη Σαμαρίνα.

Ο δήμαρχος Ν. Ευαγγέλου είχε τη φαεινή ιδέα να καλέσει ως ομιλητή στη Γιορτή Φέτας της Ελασσόνας και τον ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη. Και μάλιστα να τον βάλει στο πρόγραμμα μαζί με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων, στο ίδιο πάνελ. Δεν ήθελε πολύ. Όπλα, παλάσκες αναλάβατε, κι όχι μόνο από τον Ν. Παλάσκα. Αναβρασμός καθώς ο Κρητικός έχει χαρακτηριστεί ‘’περσόνα νον γκράτα’’ από τους κτηνοτρόφους. Εφόσον τελικά αποφασίσει να το ρισκάρει και να βρεθεί στην Ελασσόνα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τα έκτροπα. Ο ευρωβουλευτής θα μαζέψει εναντίον του τους κτηνοτρόφους όπως τις μύγες το ξινισμένο γάλα.

Ζ.

 

Συναντήσεις

(και μη…)

*ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ τη διήμερη επίσκεψή του στη ΔΕΘ, ο Ν. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην περιήγησή του στα περίπτερα των υπουργείων και τις συναντήσεις που είχε με κυβερνητικούς παράγοντες. Τη ντιτοριανή επίδοση βέβαια δεν την έφτασε, ούτε καν πλησίασε τους ρυθμούς του γραμματέα της Αποκεντρωμένης, γύρω από την παρουσία του οποίου φάνηκε να περιστράφηκε ολόκληρη η διοργάνωση της Έκθεσης.

***

*Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι επικέντρωσε στο περίπτερο «του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου είχε συνάντηση με τον υπουργό κ. Σταύρο Αραχωβίτη, την υφυπουργό κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Κουρεμπέ Φάνη και τον αντιπρόεδρο Ζαννιά Θανάση». Τον εν Λαρίση συγκυβερνήτη του, τον υφυπουργό Β. Κόκκαλη δεν τον είδε. (Εκείνη η συνεργασία των Ν. Ε. Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, με τις κοινές συνεδριάσεις και το συντροφικό πνεύμα, πάει κατέρρευσε.)

Ζ.

 

Τσιμουδιά

*ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ σάλπισε ο γαλάζιος γραμματέας Λευτ. Αυγενάκης. Με εγκύκλιό του προς τους βουλευτές, Χαρακόπουλο-Κέλλα-Κατσιαντώνη εν προκειμένω, τα μέλη της πολιτικής επιτροπής, εν Λαρίση λέγε με Αξιόγλου, τους προέδρους, Καπετάνο, και τα μέλη των ΝΟΔΕ μα και των ΔΗΜΤΟ τους εφιστά την προσοχή. Να μην κάνουν δηλώσεις στήριξης σε υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες χωρίς να έχει προηγηθεί ανάλογη απόφαση του κόμματος. Ήδη έβγαλε στη σέντρα κάποια στελέχη στην Ήπειρο γι’ αυτό, παραπέμποντάς τους στο Πειθαρχικό. Σούζα όλοι, ανάσα, πριν μοιραστούν τα χρίσματα.

Ζ.

 

Βρέθηκαν

*ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ τραπέζης και αστυνομική ταυτότητα έχασε Λαρισαίος κάπου στο κέντρο. Τα βρήκαν όμως ο Γιάννης Μπίτης με τον Παν. Φουσίκα και έκαναν τον κόπο να πάνε μέχρι την Ασφάλεια στη Νεάπολη, όπου και τα παρέδωσαν για να περιμένουν τον κάτοχό τους.

Ζ.

 

Βρες άκρη…

*- Ο γιατρός μου είπε ότι χρειάζομαι κάποιο συμπλήρωμα διατροφής και τώρα παραγγέλνω πάντα ένα επιπλέον πιτόγυρο.

Τα φαγανά παιδιά της Λάρισας αντάλλασαν απόψεις.

***

*- ΕΧΕΙ παγωτό στην κατάψυξη. Θα το φάω. Το λυπάμαι να μένει εκεί και να κρυώνει.

***

*- ΤΙ να με πείραξε ρε σεις και πονάει η κοιλιά μου; Τα αυγά, οι πατάτες, τα σουβλάκια, το κρουασάν, το μήλο, οι ξηροί καρποί, οι λουκουμάδες, το ποπκόρν, ο φραπές, τα κοκάκια ή το καρπούζι;

Ζ.

 

Προς Βορράν

*ΕΚΤΟΣ από τον νυν βουλευτή Κ. Μπαργιώτα και τους πρώην υπουργό Φ. Σαχινίδη και βουλευτή Β. Έξαρχο, στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία της Φ. Γεννηματά βρέθηκαν κι άλλοι Λαρισαίοι. Ο γραμματέας Στ. Τσιάκαλος κι άλλα μέλη της Ν. Ε. όπως η Φράντζυ Σαμαρίνα, η Φανή Αγορίτσα, ο Μιχ. Τολίκας κι ο Κ. Κουρούτσαλης, ο Ελασσονίτης Στ. Νάνος αλλά κι οι παλιοί Π. Ηλιάδης και Κ. Σαμαρίνας. Συμπληρώθηκε έτσι μια ενδεκάδα εκ Λαρίσης.

***

*ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ, πράσινοι δήμαρχοι και τέτοια, δεν εθεάθησαν. Αλλιώς μεθοδεύτηκαν οι επαφές, διακριτικά. Να, ο Ν. Τσιλιμίγκας είχε πάει Θεσσαλονίκη μια μέρα πριν, την Κυριακή. Και προφανώς δεν πήγε για βόλτα.

Ζ.

 

Προς Βορράν ΙΙ

*ΣΤΗ Θεσσαλονίκη από σήμερα κι ο Μ. Χαρακόπουλος ενόψει μητσοτακικής ανόδου. Στο Electra Pallas ο Λαρισαίος κεντρικός ομιλητής μαζί με τον Καρδιτσιώτη Κ. Τσιάρα, στη συνεδρίαση των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων. Κι αύριο πρόγραμμα επισκέψεων σε Αστυνομία και Πυροσβεστική, ως σκιώδης Προ Πο που είναι και συνεδρίαση των βορειοελλαδιτών του τομέα του κοκ. Καθημερινό πηγαινέλα από Λάρισα.

Ζ.

 

Γκάφα

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πάσα στον Αλ. Τσίπρα από τον εκπρόσωπο του Λαϊκού Κόμματος, τον Ισπανό ευρωβουλευτή που ‘’την έπεσε’’ στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την ομιλία του χθες στο Ευρωκοινοβούλιο. Αδεξιότητα από δεξιό που δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Τι του απάντησε; Αυτό που ξέρουν όλοι για τα κληρονομικά δικαιώματα. «Εάν θέλετε να μιλήσετε για νεποτισμό στην Ελλάδα, δείτε απλά ότι δυστυχώς, δυστυχώς το λέω για μία παράταξη που τόσα έχει προσφέρει στην Ελλάδα, αρχηγοί στην παράταξη αυτή γίνονται συνήθως τα τέκνα κάποιων πετυχημένων, ή μη, αλλά προηγούμενων πρωθυπουργών. Αυτή είναι η παράδοση στην Ελλάδα. Υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη σε συντηρητικά κόμματα αυτό;».

Ζ.

 

Αναλόγως

*ΑΡΧΙΣΑΝ τα μαθήματα κι ο δάσκαλος ζήτησε από τα παιδιά να πουν φράσεις με τη λέξη κολοσσός.

Μαιρούλα: Ένα από τα επτά θαύματα του κόσμους είναι ο Κολοσσός της Ρόδου.

Γιαννάκης: Ο Κωστής Παλαμάς είναι κολοσσός της ποίησης.

Κι ύστερα μίλησε ο άπαιχτος Δημητράκης: Χθες έφαγα τρία σουβλάκια με πίτα κι η κολοσώς με πείραξε.

Ζ.

 

Σπίτια

*ΜΕΤΑ τη χαρά των επιτυχόντων σε Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ήρθε και η απογοήτευση. Δεν βρίσκουν σπίτι να νοικιάσουν για τις σπουδές τους. Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι επιτυχόντες που εισήχθησαν σε Σχολές στην Αθήνα, όπου έχει εξαπλωθεί δραματικά το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης σπιτιών σε τουρίστες και σε επαγγελματίες που ταξιδεύουν συχνά. Υπολογίζεται ότι τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, οι ενδιαφερόμενοι για βραχυχρόνια μίσθωση, μπορούν να εντοπίσουν πάνω από 6.500 αγγελίες. Ο τουρισμός λειτουργεί εις βάρος της παιδείας!

Λ.Κ.

 

Ό,τι τους αρέσει

*-ΚΑΝΕΙ να πάνε διακοπές οι έγκυες;

Στην απορία του Λαρισαίου ανέλαβε να απαντήσει η νεαρή μητέρα.

- Μόνο κάνει; Επιβάλλεται. Απλώς οι έγκυες πρέπει να κάνουν στις διακοπές μόνο ό, τι τους αρέσει. Να κολυμπούν, να τρώνε, να κοιμούνται, βολτίτσες και τέτοια. Δεν κάνει να κουβαλάνε πράγματα, να μπαϊλντίζουν σε κουζίνες και λοιπά…

Ζ.

 

 

GNVSTOI OI DESMOI TOY MAJIMOY*ΓΝΩΣΤΟΙ οι δεσμοί του Μ. Χαρακόπουλου με την Ιεραρχία, καθόλου ασύνηθες γεγονός να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο. Επισήμως, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συζήτησαν για τη συμβολή της Εκκλησίας στη διαμόρφωση «νομοταγών πολιτών» και τους διωγμούς των χριστιανών στη Μέση Ανατολή. Αν όμως είχαν αυτιά οι τοίχοι της Αρχιεπισκοπής θα μαθευόταν και τι ειπώθηκε για τη χηρεύουσα Μητρόπολη Λαρίσης. «Λευκός καπνός» πάντως, αναμένεται στην πρώτη φθινοπωρινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας στις 4-5 Οκτωβρίου.

Ζ.

 

 

 

PRVTH FORA O PERIFEREIARXHS UESSALIAS*ΠΡΩΤΗ φορά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε σχολικό αγιασμό στον Τύρναβο. Δικαιολογημένα απέσπασε σταυρωτά φιλιά από τη διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Κωνσταντινιά Πατσή. Τα φιλιά τώρα και η ψήφος ή ακόμα και η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια τον Μάιο του 2019; Εκτός και αν η κ. Πατσή επιλέξει να είναι υποψήφια δήμαρχος Τυρνάβου…

Κ.Τσ.

 

 

 

KLASIKA PRIN ANOIJEI TO MAGAZI O TYRNABITHS*ΚΛΑΣΙΚΑ, πριν ανοίξει το μαγαζί, ο Τυρναβίτης Μάρκος, πριν πιάσει δουλειά, έπιασε το πλατύσκαλο με την εφημερίδα.

Κ.Τσ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass