Ευεργετικά

Δημοσίευση: 20 Νοε 2018 19:45
*ΩΣ Λαρισινοί έχουν να πουν κι ας διαφωνούν, δεν βρέθηκαν δα και ποτέ αντίπαλοι οι δυό τους.  Ζ. *ΩΣ Λαρισινοί έχουν να πουν κι ας διαφωνούν, δεν βρέθηκαν δα και ποτέ αντίπαλοι οι δυό τους. Ζ.

*ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ οι μετεωρολογικές προγνώσεις, οι βροχούλες εμφανίστηκαν ακριβώς στην ώρα τους στον κάμπο.

Τις απόλαυσαν όσοι αγρότες είχαν μεριμνήσει να σπείρουν τα στάρια τους, έστω στα στεγνά. Ευεργετικά συμπεριφέρθηκε ο ουρανός, και καλό φύτρωμα.

Ζ.

 

Διασκευή

*ΚΑΘΩΣ ο μυθικός πρόεδρος, έστω αντιπρόεδρος, του Εδεσσαϊκού έγινε πρώτη μούρη στη Βουλή, λογικό ήταν να αναζωπυρωθεί ο θρύλος του. Κι ο Λαρισαίος Β.Μ. πρότεινε την πολιτική διασκευή: Ψηφίσαμε Τσίπρα για να σκίσει το μνημόνιο και μετά αυτός δεν το έσκισε και έφερε ένα άλλο και είπαμε εμείς να σκίσει το άλλο, αλλά μετά αυτός δεν έσκισε το παλιό και ψήφισε και το άλλο και τότε εμείς είπαμε δε θα ξαναψηφίσουμε αυτόν και αυτός...

Ζ.

 

Πράσινοι

υποψήφιοι

*ΚΑΝΟΥΝ τα σχέδιά τους φυσικά στο ΚΙΝΑΛ και από τα κεντρικά διέρρευσαν σε αθηναϊκή εφημερίδα σειρά ονομάτων για ανά την επικράτεια υποψήφιους βουλευτές. Μεταξύ αυτών και για τους θεσσαλικούς νομούς, όπου το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καταφέρει να εκλέξει ούτε ένα βουλευτή την προηγούμενη φορά, ο Κ. Μπαργιώτας προήλθε εκ ποταμίσιας μεταγραφής. Όχι τίποτε ιδιαίτερο ως πληροφορία, τα γνωστά πρόσωπα.

***

*ΣΤΗ Λάρισα λοιπόν αναφέρονται: Μπαργιώτας Κώστας, Σαχινίδης Φίλιππος, Έξαρχος Βασίλης, Λιακούλη Ευαγγελία.

Για Καρδίτσα οι Παπαγεωργίου Σωτήρης, Θεοχάρη Μαρία και Καλιακούδας Νίκος.

Και για Τρίκαλα, Οικονόμου Γιώργος, Ηλιάδης Γιώργος και Παπαευθυμίου Κώστας. Σημειωτέον ότι ο πρώτος τυγχάνει γιος του βουλευτή και πρώην υφυπουργού επί ΠΑΣΟΚ Χρ. Οικονόμου και γαμπρός της βουλευτίνας Σούλας Μερεντίτη, ασυναγώνιστος ως πολιτικός κληρονόμος. Ενώ ο δεύτερος, ανιψιός του γνωστού Λαρισαίου μηχανικού Π. Ηλιάδη, ακούστηκε ότι τελικά μπορεί να πάει για υποψήφιος δήμαρχος Τρικάλων.

Ζ.

 

Περιφραστικά

*ΟΥΤΕ που την ονοματίζουν ακόμη τη συμμαχία τους με το ΚΙΝΑΛ υπό τον Ν. Τσιλιμίγκα. Στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας, στις ανακοινώσεις τους το περιγράφουν περιφραστικά αυτό που αποφασίστηκε από τα κεντρικά και εκόντες - άκοντες υιοθέτησαν τοπικά. Κι όταν χρειάζεται, μιλούν για «τα απαραίτητα επόμενα βήματα που έχουν δρομολογηθεί, για τη συνδιαμόρφωση ενός ευρύτερου, προοδευτικού και δημοκρατικού σχήματος που θα έχει νικηφόρα πορεία…». (Θέλουν μάλλον τον χρόνο τους για να το συνηθίσουν.)

Ζ.

 

Χάπια

* ΑΝ δεν κάνουμε λάθος, ο κ. Παν. Ρήγας ήταν ένας από τους μπροστάρηδες στο μπλογκ του ΣΥΡΙΖΑ, προχθές Σάββατο στις εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Δεν γνωρίζουμε αν ήταν στην ίδια πορεία που κατέληξε στην Αμερικάνικη πρεσβεία και αν οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ. Εκείνο που όλοι γνωρίζουν είναι πως ο κ. Ρήγας είναι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με πολιτικό προϊστάμενό του, τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΥΕΘΑ, Παν. Καμμένο ο οποίος κατά την τελευταία του επίσκεψη στις ΗΠΑ, προσφέρθηκε να διαθέσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο και Αλεξανδρούπολη για να χρησιμοποιηθούν ως νέες βάσεις των αμερικανών. Δηλαδή από τη μια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει νέες στρατιωτικές βάσεις και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε αντιαμερικανικές συγκεντρώσεις, με σύνθημα «φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι»; Γιατρέ;

Β.Κ.

 

Πολύ μπροστά

*ΜΕ μια ζωηράδα και χθες τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.

- Έχω πάρει ήδη τα κιλά των Χριστουγέννων. Πόσο μπροστά είμαι ρε σεις…

***

*- ΕΧΕΙ πάθει κανείς τίποτε από την πολλή κοτόσουπα;

- Βεβαίως. Η κότα. Πάει αυτή.

Ζ.

 

Πρόκληση;

ΑΚΟΜΑ αναρωτιέται στη Γιάννουλη ο Γιάννης Δαβλέρης, που το αφηγείται και δεν το χωράει το μυαλό του. Για το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. την προηγούμενη Τετάρτη ο λόγος, εκεί γύρω στις 9 το πρωί, που περιπολούσε στη Γιάννουλη και κοντά στο παλιό δημαρχείο ο αστυνομικός προσέγγισε το άσπρο αυτοκίνητο και συνέστησε στον Κρητικό οδηγό του να μαζέψει την ελληνική σημαία από το πίσω παρμπρίζ γιατί… προκαλεί!

Αλήθεια, ρωτά ο παλιός κοινοτάρχης της Γιάννουλης μέσω της στήλης, ποιον προκαλεί η ελληνική σημαία μέσα σε ελληνικό έδαφος; Και ο αστυνομικός ενήργησε αυτοβούλως ή είχε άνωθεν εντολή; Χρήσιμες οι απαντήσεις, εάν φυσικά δοθούν, για να κατανοήσει όσα συμβαίνουν γύρω του…

Δ.Κ.

 

Ευρηματικός

*ΕΝΑ από τα πιο ευφάνταστα κόλπα για να αποφύγει κάποιος σταρ τους παπαράτσι εφαρμόζει ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο οποίος κυκλοφορούσε στη Νέα Υόρκη με μία ελληνική εφημερίδα ανά χείρας. «Είδα τον Μπόουι να βγαίνει από ένα ταξί. Τον χαιρέτισα και με εξέπληξε που τον είδα να μετακινείται έτσι, οπότε τον ρώτησα αν είχε ποτέ προβλήματα να κυκλοφορεί στην πόλη», είχε γράψει στον ‘’Guardian’’ ο συγγραφέας Γουίλιαμ Μπόιντ. «Καθόλου, μου απάντησε και μου είπε ότι πολύ εύκολα χρησιμοποιούσε ταξί και μετρό. “Απλά κουβαλάω μία από αυτές”, είπε και σήκωσε μια ελληνική εφημερίδα. Ο κόσμος σκέφτεται “είναι αυτός ο Ντέιβιντ Μπόουι;” και μετά βλέπει την ελληνική εφημερίδα και σκέφτεται “Όχι, δεν μπορεί, απλά είναι ένας Έλληνας που του μοιάζει».

Ζ.

 

Δόντια

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να δεχτούν το συσσίτιο στην Α’ πτέρυγα οι κρατούμενοι των Φυλακών Λάρισας προχθές Κυριακή, καθώς μέσα σε ταψί με πατάτες φούρνου βρέθηκε μασελάκι με τρία δόντια. Όπως αναφέρουν υπήρξαν αντιδράσεις, αρνήθηκαν το συσσίτιο και συγκέντρωσαν υπογραφές καταγγέλλοντας τις συνθήκες υγιεινής και αποστέλλοντάς τες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι κρατούμενοι επιρρίπτουν ευθύνες στη διοίκηση της φυλακής, κάνουν λόγο για απουσία ενδιαφέροντος, για πλημμελή άσκηση καθηκόντων καθώς και στο παρελθόν -όπως αναφέρει η επιστολή τους- έχουν βρει πέτρες και κατσαρίδες μέσα στο φαγητό.

Ζητούν δε την παρέμβαση του Επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας.

Ζ.Π.

 

Γιατί όχι;

 *«ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ κινητοποιήσεις ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου ετοιμάζουν οι κληρικοί, οι οποίοι απειλούν με καθημερινούς Επιταφίους στο κέντρο των μεγάλων πόλεων, έως ότου υποχωρήσουν η Κυβέρνηση και η Ιεραρχία». Υπάρχουν και ακίνδυνα, τα ευφρόσυνα fake news, όπως αυτά που διοχετεύει το ‘’Κουλούρι’’. Αν και ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνουν πραγματικότητα. Καθώς αυτή συχνά ξεπερνάει και την πιο ζωηρή φαντασία.

***

*ΣΕ περίπτωση λοιπόν που οι μελωδίες των εγκωμίων του «Ω γλυκύ μου έαρ» και του «Αι γενεαί πάσαι» δεν εισακουστούν, οι κληρικοί απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καθημερινές απροειδοποίητες περιφορές Επιταφίων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. «Θα δώσουμε τον Ιερό Αγώνα με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας για να μη βγούμε από το Δημόσιο. Οι δρόμοι θα πλημμυρίσουν με πομπές πιστών και κληρικών με αναμμένα κεριά, λουλούδια, μύρα και λιβάνι. Ας γνωρίζουν όσοι δρουν πίσω από τις πλάτες της Εκκλησίας, ότι έχουμε λάβει υποσχέσεις για εφ’ όρου ζωής μονιμότητα στο Δημόσιο και έπειτα βασιλεία των Ουρανών και δεν σκοπεύουμε να παραχωρήσουμε τα δικαιώματά μας», τονίζουν ηγετικά στελέχη του Συνδέσμου Κληρικών. Ερωτηθέντες για την ταλαιπωρία που θα υποστούν πολίτες και οδηγοί που θα έχουν δουλειές στο κέντρο της πόλης τις ημέρες των περιφορών, οι κληρικοί διαβεβαίωσαν πως σε συνεργασία με την Τροχαία θα κάνουν όλες τις απαραίτητες προσευχές για την ομαλή διαχείριση της κυκλοφορίας.

***

*«ΕΝΑ νέο μεγάλο έργο, το οποίο ελπίζει ότι θα βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, μελετά η κυβέρνηση, με στόχο την κατασκευή ενός αγωγού που θα μεταφέρει φραπέ στις χώρες της δυτικής Ευρώπης», πληροφορεί το ‘’Βατράχι’’. Μολονότι κύκλοι του Μαξίμου επισημαίνουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο, το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι η κατασκευή του φραπεδαγωγού, ή FRAP όπως θα ονομάζεται, θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα, καθιστώντας την κορυφαίο προμηθευτή στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δίνοντας έτσι σημαντική ώθηση στην οικονομία της χώρας.

Πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης τονίζουν ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για τη δημιουργία του νέου αγωγού, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με την απαραίτητη τεχνογνωσία στην παρασκευή του φραπέ. Υπολογίζεται ότι αρχικά ο αγωγός FRAP θα μπορούσε να μεταφέρει 15-20 εκατομμύρια τόνους καθαρού φραπέ τον χρόνο ή 10 εκατομμύρια τόνους φραπέ με γάλα, ο οποίος θα διοχετεύεται μέσω υποσταθμών στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ζ.

 

Με τον Μαργαρίτη

*ΦΙΛΟΙ από τα παλιά Χρ. Κέλλας και Μαργ. Σχοινάς, από τότε που ο Λαρισαίος ήταν γιατρός στη Γερμανία ενώ ο Θεσσαλονικιός έκανε τα πρώτα του βήματα στην Κομισιόν. Φυσικό και επόμενο λοιπόν, επισκεπτόμενος τη Λάρισα για το δείπνο του ΣΘΕΒ, να τηλεφωνήσει στον φίλο του για μια κατ’ ιδίαν συνάντηση. «Λίγοι γνωρίζουν την πλάτη που έβαλε ο Μαργαρίτης στα πρώτα χρόνια της κρίσης, τότε που η Ελλάδα ήταν απαγορευμένη λέξη στα χείλη των Ευρωπαίων…», έλεγε μετά ο βουλευτής της ΝΔ.

Ζ.

 

Άλλο σακάκι

*ΛΕΠΤΕΣ διαφορές και ευαισθησίες στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η λογική των χρισμάτων είναι και λανθασμένη και ξεπερασμένη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλελέρ. Δηλαδή ο Βασ. Μακατός. Και δηλώνει λέει απερίφραστα ότι «οι όποιες υποψηφιότητες πρέπει να είναι αποτέλεσμα αυτοδιοικητικών κινήσεων, παρατάξεων». Ήτοι αυτής του Βασ. Μακατού. (Χρειάζεται προσοχή στο ποιο σακάκι φορούν, διότι παρεξηγιούνται κιόλας.)

Ζ.

 

Πονηριές

*ΠΟΝΗΡΟ ερώτημα από Λαρισαίο, δεν περίμεναν και κάτι άλλο απ’ αυτόν στην παρέα.

- Βρε σεις, αν οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι, τότε τα τυχερά από βαφτίσια, γάμους κι άλλες τελετές μήπως θα πρέπει να θεωρηθούν φακελάκια; Λάδωμα για να κάνουν τη δουλειά τους;

Ζ.

 

Κυβερνοσυνέταιροι

*«Ο Απ. Γκλέτσος δηλώνει αριστερός και κατεβαίνει με τους ΑΝΕΛ στη Στερεά. Λογικό μού φαίνεται», σημειώνει ο Λαρισαίος Θ.Β. πειράζοντας τους κυβερνοσυνεταίρους. Οι οποίοι όμως τα έχουν λύσει αυτά, ο καθένας μέσα του, έχουν κάνει τους συμβιβασμούς τους.

Στη Λάρισα πάντως, εκεί που έλεγαν ότι τα είχαν βρει συριζαίοι και ανελίστας, είχαν προαναγγείλει μέχρι και κοινή συνεδρίαση των νομαρχιακών επιτροπών, μετά χάθηκαν. Κι είναι κι η περίοδος κρίσιμη λόγω συνεργασιών στα αυτοδιοικητικά. Χάθηκαν, ίσως επειδή αγνοείται η Ν. Ε. των ΑΝΕΛ;

Ζ.

 

Ε μα…

*ΔΕΝ μπορούν να ξεφύγουν οι Λαρισαίοι απ’ αυτό το διαρκές μπλέξιμο με τη γλώσσα.

- Έλα μέσα, βρέχει.

- Δεν έρχομαι. Κι έξω βρέχει.

***

*- ΠΟΥ είσαι ρε Δημήτρη, παλιοσειρά… Μαρία να σου γνωρίσω τον φίλο μου, τον Δημήτρη.

-Από τον στρατό γνωρίζεστε;

-Όχι από το σινεμά, ήμασταν στην ίδια σειρά.

Ζ.

 

«Αχτύπητη»/

«χτυπημένη»

*ΤΗ μια φορά σιγή, όλα μια χαρά, την επόμενη Κυριακή όμως… Αμέσως έφτασε η απάντηση χθες Δευτέρα από την Άννα Βαγενά, συμπεριλαμβάνοντας και τα δύο σχόλια μαζί. Με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να λησμονά μάλλον ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι πολιτικός παλαιάς κοπής ‘’να λέει και να ξελέει’’, αλλά μεταφέρει τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας. Και άρα οι προσεγγίσεις των δημοσιευμάτων μπορεί να είναι και αντιδιαμετρικές ακόμη, ανάλογα από την πηγή προέλευσής τους.

«Θα ήθελα να εκφράσω μία απορία μου σχετικά με τα σχόλιά σας, που με αφορούν ως προς την πιθανή συμμετοχή μου ως υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές στον Νομό Λάρισας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.», σημειώνει η Α. Βαγενά. (Αυτό το ‘’πιθανή’’ είναι για να τους κρατάει σε αγωνία;)

***

*ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ λοιπόν η βουλευτής: «Στις 11/11/18, στο σχόλιό σας στη στήλη Ψιθυριστά με τίτλο «Τους στεναχώρησε», αναφέρετε επί λέξει: «…Διότι με τη Βαγενά στο ψηφοδέλτιο και τρισταυρία για τους ψηφοφόρους, η πρώτη θέση θωρείται καπαρωμένη...». Τώρα, με καινούργιο σχόλιό σας, την Κυριακή 18/11/18, λέτε: «…Αλλά και η Άννα Βαγενά δεν θεωρείται αχτύπητη...». Θα ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω τι μεσολάβησε μέσα σε επτά μέρες και η εκλογή μου από βέβαιη έγινε αμφίβολη.Εν πάση περιπτώσει, ποτέ δεν συμμετείχα και δεν έχω σκοπό να συμμετέχω σε «μικροπολιτικά παιχνίδια». Σέβομαι και τιμώ όλους τους πιθανούς συνυποψήφιούς μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο καθένας κάτι έχει να προσφέρει. Όπως, όμως, έχω δηλώσει και στο παρελθόν - και μάλιστα και πάλι στη στήλη Ψιθυριστά - ο τελικός κριτής για όλους μας είναι ο κόσμος και η κοινωνία». (Άρα με το ‘’πιθανούς’’ το ξεκαθαρίζει, αφορά σε όλους τους υποψηφίους.)

Ζ.

 

Σύλλογος

μεγάλος…

*- ΘΑ πρέπει να ήταν πολύ σπουδαία τελικά η εκλογική αναμέτρηση στον σύλλογο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας.

- Ε βέβαια… Τόσο ψηλά που τον πήγε τον σύλλογο ο αποχωρήσας πρόεδρος Αθαν. Καρατόλιας…

Οι Λαρισαίοι διάβαζαν παραξενεμένοι μετεκλογική δήλωση εκλεγέντος στο νέο συμβούλιο που ευχαριστούσε «από καρδιάς όλους και όλες που με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους να εκλεγώ δεύτερος» ενώ συνέχαιρε τους συνυποψηφίους «που βοήθησαν να διεξαχθεί ένας έντιμος και ειλικρινής αγώνας». (Ίσως θα έπρεπε να είχε δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα…)

Ζ.

 

Προσανατολισμός

*-ΜΠΑΜΠΑ, στο σχολείο είπαμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε.

Ο Λαρισαίος Τ. Ζ. άκουγε τον μικρό του γιο.

- Και εσύ τι είπες;

- Γιατρός, αλλά η κυρία μού είπε να πάρουμε αγελάδες.

- Γιατί αγελάδες;

- Γιατί πρόβατα θα πάρει ένας άλλος συμμαθητής μου, ο Γιώργος. (Κι ο μπαμπάς αναρωτιόταν μήπως έπρεπε να ενημερώσει το Ωδείο. Κιθάρα μάθαινε ο πιτσιρικάς, θα μπορεί να τα βοσκάει τα γελάδια με κιθάρα; Ή μήπως πρέπει να μάθει και φλογέρα;)

Ζ.

 

 

OPOY O GALAZIOS MAUJIMOS EIPXEIREI*ΟΠΟΥ ο γαλάζιος  Μάξιμος επιχειρεί να μυήσει τον κόκκινο Νίκο σε έννοιες όπως πατρίς, θρησκεία κλπ κλπ.

Ζ.

 

 

VS PALIOSEIRES STHN AEROOPRIA*ΩΣ παλιοσειρές στην Αεροπορία, ο οικοδεσπότης Αχ. Νταβέλης κι ο εξ Εσπερίας επισκέπτης Μαργ. Σχοινάς, επισκέφθηκαν και το ΑΤΑ όπου τους υποδέχθηκε ο πτέραρχος Γ. Μπλιούμης. Πέραν της ενημερωτικής διάστασης, η επίσκεψη ζωντάνεψε μνήμες προκαλώντας συγκίνηση.

Ζ.

 

 

ERGASIES KATASKEYHS STHN FATNH* ΕΡΓΑΣΙΕΣ κατασκευής της φάτνης, κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ξεκίνησαν στην Κεντρική πλατεία, με την ευχή βεβαίως να μην την κάψουν και φέτος και να μην κλέψουν τις κούκλες…

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass