Ατασθαλίες

Δημοσίευση: 22 Νοε 2018 19:45
*ΑΝ όχι η πιο μεγάλη, σίγουρα η πιο κεντρική λακκούβα της Λάρισας. Χάσκει καταμεσής την Ταχυδρομείου. Εμ δεν την ξέρουν στον Δήμο, την ξέρουν…  Ζ. *ΑΝ όχι η πιο μεγάλη, σίγουρα η πιο κεντρική λακκούβα της Λάρισας. Χάσκει καταμεσής την Ταχυδρομείου. Εμ δεν την ξέρουν στον Δήμο, την ξέρουν… Ζ.

*ΤΑ βραδάκια πάντως στη Λάρισα κρυαδιάζει αρκετά.

Τόσο που ενδείκνυται πια ακόμη και για κόκκινο κρασί με τα λουκάν΄κα. Κι η Λαρισαία Α.Μ. το ομολόγησε: τέρμα οι παραλίες, βουρ γι’ ατασθαλίες. (Στην ταβέρνα.)

Ζ.

 

Κι αν, κι αν δεν…

*ΔΕΝ το πήρε και τόσο αστεία το χθεσινό με τη Χαρούλα και τη διαθεσιμότητα. Ο Λαρισαίος σκεφτόταν ότι το πιθανότερο είναι να το απολύσει ο Μητσοτάκης το δημοτικό γεράκι, άμα κερδίσει τις εκλογές. Καταγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από ημέτερους προσλάμβανε και στο Δημόσιο και ζώα και πουλιά.

- Σιγά μωρέ…

Ο νεοδημοκράτης είχε βρει αντεπιχείρημα.

- Ο Μητσοτάκης είναι φιλόζωος. Θα βγάλει το πουλί απ΄ το κλουβί.

***

*ΚI ο συριζαίος αντέτεινε εξίσου χιουμοριστικά.

- Μωρέ άμα φύγουν οι παπάδες απ΄ την Αγιατριάδα δίπλα, θα προσληφθούν στο Δημοτικό Φυτώριο δύο επιπλέον γεράκια. Ο Κύριος μεριμνά και για τα πετεινά του ουρανού…

Ζ.

 

Μαύρισε

*ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ αύριο φορτσάτη η Black Friday, όμως Λαρισαίοι έχουν κάποιες ενστάσεις.

- Μόνο στις μεγάλες προσφορές της ελληνικής Black Friday αγοράζετε με 80 ευρώ κάτι που κάνει 50 ευρώ.

***

*-ΑΝΤΕ ρε παιδιά, να περάσει και η Black Friday, να πέσουν πάλι οι τιμές…

***

*ΑΛΛΟΙ πάλι έχουν έμπνευση.

-Κρύο καιρός για τρίο.

- Δύο δεν είναι;

-Το έχουν προσφορά λόγω Black Friday.

Ζ.

 

Νέο αίμα

* ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ επιφυλάσσει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σχετικά με την επιλογή των προσώπων που θα πορευθούν μαζί του στις επικείμενες εκλογές.

«Πλήρη ανανέωση…» έλεγε, χαμογελώντας με αισιοδοξία, στα μέλη παρέας. Νέο αίμα, που θα ενισχύσει τον στόχο για ακόμη ένα νέο ξεκίνημα, σε συνέχεια της θητείας του;

Μένει να δούμε.

Λ.Κ.

 

Ελβετικό κέρατο

*ΞΑΝΑ ψηφοφορία την Κυριακή στη χώρα των δημοψηφισμάτων και της πλέριας δημοκρατίας. Ψάχνοντας βρήκαν ένα και του βοδιού το κέρατο. Σαν καλοκουρδισμένα ρολόγια οι Ελβετοί θα εκφράσουν τη γνώμη τους σε ένα θέμα ύψιστης εθνικής σημασίας. Όχι αν έχουν υφαλοκρηπίδα οι λίμνες ή αν η Λωζάνη θα αδελφοποιηθεί επιτέλους με την Κοζάνη. Αλλά το κράτος εάν θα επιδοτήσει τους κτηνοτρόφους που αφήνουν τις αγελάδες και τις κατσίκες τους να αναπτύσσουν φυσιολογικά τα κέρατά τους. Διότι, όπως υποστηρίζει ο κτηνοτρόφος, που κατάφερε να συγκεντρώσει 100.000 υπογραφές και να προκαλέσει το δημοψήφισμα και ο οποίος έχει λέει αναδειχθεί σε αστέρα των ΜΜΕ, «όταν τους κόβουμε τα κέρατα, οι αγελάδες είναι θλιμμένες». Η προσδοκώμενη επιδότηση αντιστοιχεί σε 30 εκατομμύρια, ήτοι το 1% του διατιθέμενου προϋπολογισμού για την αγροτική ανάπτυξη. Δεν είναι και λίγα. Για κέρατο.

Ζ.

 

Βραβείο

*ΦΙΛΟΙ και πολιτικοί αντίπαλοι, έπλεξαν χθες το εγκώμιο στον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, για τη στήριξή του στο μεγάλο όραμα του Κέντρου Πρόληψης «Ορφέας» Λάρισας και στο «Εργαστήρι Ζωής», ώστε σήμερα να βρίσκεται στην κορυφή μεταξύ ανάλογων δομών στη χώρα μας, με πορεία να κατακτήσει υψηλή θέση και στην Ευρώπη.

Αυτό έγινε στη συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοινώθηκε η πρόκριση του Κέντρου Πρόληψης στην τελική φάση του διαγωνισμού

«POMBIDOU 2018» του Συμβουλίου της Ευρώπης, στον οποίο αναδεικνύεται ο καλύτερος φορέας δράσης για την πρόληψη των εξαρτήσεων.

Το ότι επίσης θα συμμετάσχει ο περιφερειάρχης στη λαρισινή αποστολή για την τελετή ανακοίνωσης των βραβείων του διαγωνισμού που θα γίνει στη Νορβηγία, αν μη τι άλλο είναι καλός οιωνός, αφού είναι η χρονιά που συλλέγει βραβεία!

Βλέπε: Χρυσό βραβείο για την επικοινωνιακή καμπάνια «Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία», Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» για την ανασύσταση της Κάρλας …

***

*ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΗ η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη στη συνέντευξη.

Λίγο το ‘χεις να αναγνωρίζεται, έστω και με την πρόκριση στον τελικό διαγωνισμό, ένα «προσωπικό της στοίχημα», που έγινε όραμα όλων;

Λίγο το ‘χεις να συνοδεύει τη λαρισινή αποστολή στην τελετή απονομής βραβείων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός;

Λίγο το’ χεις να εκπροσωπήσει το Κέντρο Πρόληψης «Ορφέας» Λάρισας, την Ελλάδα;

Λ.Κ.

 

Πάνω που…

*ΠΟΛΥ θα τους κακοφανεί των Λαρισαίων σαν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου κι αριβάρουν τα λεωφορεία, τα ταξί και κάποια ΙΧ στη Μ. Αλεξάνδρου. Πάνω που άρχισαν να τη συνηθίζουν άδεια κι ελεύθερη και να την απολαμβάνουν περπατώντας ανέμελοι ανάμεσα σε παρτέρια και λουλούδια, θα βρεθούν ξανά ανάμεσα σε ρόδες, λαμαρίνες κι εξατμίσεις. Σε κανέναν δεν θ΄ αρέσει. Κι ο δήμαρχος, αντί ωφελημένος, μπορεί τελικά να βρεθεί απέναντι σε δυσαρέσκεια λαϊκή.

Ζ.

 

‘’Εξακολουθεί’’

*- ΦΥΣΙΚΑ στο μοτίβο της Ρ. Καραλαριώτου κι ο Χρ. Αγορίτσας. Πώς αλλιώς θα προσχωρούσε αν δεν συνταίριαζε μαζί της…

Ο Λαρισαίος σχολίαζε την ανακοίνωση του κλασικά επιλαχόντος δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης. «Η Λάρισα εξακολουθεί να είναι μια πόλη που δεν…» διάβαζε στην εφημερίδα την πολύ προσεγμένη στις διατυπώσεις δήλωσή του.

- Αυτό το ‘’εξακολουθεί’’ είναι που ταλαιπωρεί και την αρχηγό του. Η οποία προσπάθησε να το αποφύγει τελευταία για να έχει τις ευλογίες Τζανακούλη, όμως αν το απαρνηθεί υπονομεύει τον λόγο που δημιούργησε το αντάρτικό της στις προηγούμενες εκλογές. Κακός ο Τζανακούλης, κάκιστος ο Καλογιάννης, είναι ο ρυθμός…

Και θύμιζε τη μόλις προχθεσινή τοποθέτηση της αρχηγού της αντιπολίτευσης για τον δήμαρχο. «Υποσχεθήκατε να αλλάξετε το μοντέλο διοίκησης του Δήμου και αντίθετα το αλλάξατε προς το χειρότερο… Το κάνατε πιο προσωπικό, πιο κλειστό…».

- Προφανώς πιστεύει ότι μπορούσε να συμβεί ακόμη κι αυτό. Πιο προσωπικό, πιο κλειστό.

Ζ.

 

Το Κότσι

*ΘΑ πρέπει να του φάνηκε ποίημα το κότσι που έφαγε κι έτσι ο Λαρισαίος Γ.Α. του αφιέρωσε ένα ποίημα. Ποιος είπε ότι οι ποιητές πεινάνε;

Κότσι ωραίο ζουμερό

και καραμελωμένο,

στο Πήλιο να το γευτώ

μού ήτανε γραμμένο.

Στο πιάτο σαν ξεπρόβαλλε

ήταν λαχταριστό,

μοσχοβολούσε ολόγυρα

σα να 'ταν θυμιατό.

Με τι χαρά το δέχθηκα

επάνω στο τραπέζι,

η σάλτσα του ήταν πυκνή

πού 'μοιαζε πετιμέζι.

Εγώ ενθουσιάστηκα

μού τρέμανε τα χέρια,

είπα πώς δε χρειάζονται

ούτε και τα μαχαίρια.

Ω, τι απογοήτευση

κορόιδο τρανό που πιάστηκα

και όταν ήρθε η πληρωμή

τελείως "ξεκοτσιάστηκα".

Ζ.

 

Ράβδος εν γωνία

*Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει τους Σημίτη και Χρυσοχοΐδη επειδή αυτοί εξάρθρωσαν τη «17 Νοέμβρη», είπε ο πρωτοκλασάτος πλέον του ΚΙΝΑΛ Β. Κεγκέρογλου κι ο Τάσος Παπάς εξεπλάγη: Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις, δικαιούμαι να ισχυριστώ ότι κατά τον κ. Κεγκέρογλου ο ΣΥΡΙΖΑ εκδικείται τους δύο πολιτικούς γιατί εξουδετέρωσαν την ένοπλη συνιστώσα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Έχει μάλλον ξεχάσει ή δεν θέλει να θυμάται ο κ. Κεγκέρογλου ότι ανάλογες ανοησίες διακινούσε η Δεξιά για το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1980. Και αργότερα, την περίοδο των συλλήψεων, αλλά και κατά τη διάρκεια της δίκης της ‘’17Ν’’, παράγοντες της Δεξιάς, πολιτικοί και δημοσιολόγοι, διέδιδαν ότι η κυβέρνηση Σημίτη, όπου υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν ο Χρυσοχοΐδης, δεν έφτασε μέχρι το τέλος στην εξιχνίαση της υπόθεσης γιατί φοβόταν ότι θα έπεφτε σε πρόσωπα που είχαν σχέση με το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ. (Έτσι θα εξηγείται μάλλον που πολλοί πασοκτζήδες πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ε;)

Ζ.

 

Κοιμάμ Μπαϊλντί

*ΟΡΕΞΑΤΟΙ όπως πάντα οι Λαρισαίοι φοιτητές.

- Έφαγα ένα κουτί γκοφρετίνια caprice, το μεγάλο, μόνος μου. Γιατί ήθελα να αδειάσει για να βάλω κάτι βίδες μέσα.

***

*- ΚΟΙΜΑΜΑΙ ρε παιδιά και ονειρεύομαι μελιτζάνες, ντομάτες και φέτα. Κοιμάμ Μπαϊλντί.

***

*- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πλησιάζουν τα μελομακάρονα…

-Τα Χριστούγεννα εννοείς…

-Ναι και αυτά.

Ζ.

 

Λαϊκό Μέτωπο;

*- ΤΕΛΙΚΑ οι 16 εγκατέλειψαν τον Διαμάντο την ώρα που ετοιμαζόταν να πηδήξει.

- Μα τι λες…

Ο προσεκτικός αναγνώστης ανέλυε στην παρέα.

- Μα δεν διαβάζετε; Που έχει πλέξει καινούριο αρκτικόλεξο, μανούλα είναι σ΄ αυτά. Και καλεί τον κόσμο να πηδήξει, να κάνει το άλμα.

-Ε…

-Που συγκροτεί το Ανεξάρτητο Λαϊκό Μέτωπο Αυτοδιοίκησης, το ΑΛΜΑ.

-Α…

Ζ.

 

Βολεύεται

*ΠΡΟΚΑΛΕΙ λέει καθημερινά τη γειτονιά, παρκάρει όπου θέλει, όπως τον βολεύει, πάνω σε πεζοδρόμια κλπ. Ή και ακριβώς πάνω στη γωνία Ανθ. Γαζή και Γαληνού. Όπου υπάρχει ελεύθερη θέση, αφού δεν την πιάνουν άλλοι καθώς δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα σ΄ αυτή. Έτσι ο έξυπνος βολεύεται. Ήταν και δημόσιο πρόσωπο παλιότερα. Μονίμως κλείνει το διάβα των πεζών. Κάπως θα κάνουν και γι’ αυτό το υποθέμα οι αρμόδιοι επί της τάξης στην πόλη. Καμιά κλήση προς συμμόρφωση, τι άλλο…

Ζ.

 

Ήσυχα

*ΕΣΠΑΣΕ το βραχιολάκι της ηλεκτρονικής επιτήρησης το στέλεχος τραπεζών της Ελβετίας, ο υπόδικος Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ κι έγινε καπνός. Άφαντος ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Ζήμενς και των εξοπλιστικών. Μύτη δεν άνοιξε, ησυχία. Που όταν την είχαν κοπανήσει ο Χριστοφοράκος κι ο Καραβέλας… Πού να ήταν άλλη κυβέρνηση στα πράγματα, χαμός θα γινόταν.

Ζ.

 

Μποτιλιάρισμα

*ΓΙΑ τον ρόλο της Τροχαίας αναρωτιέται ο Θ.Κ. Κάθε Τετάρτη, όταν έχει λαϊκή κάτω από τον Αγ. Αχίλλιο γίνεται χαμός από κίνηση. Όλοι το ξέρουν αυτό. Ποτέ όμως ένας τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Το μποτιλιάρισμα δε, από Κενταύρων μέχρι τέρμα Ανθ. Γαζή.

Και χθες, χθες το πρωί λέει το εξής τραγελαφικό. Οι αστυνόμοι, ακριβώς απέναντι, έκοβαν ατάραχοι κλήσεις σε μηχανάκια, τη στιγμή που ο κυκλικός κόμβος είχε μπλοκάρει και δεκάδες κόρνες ήταν σε ομοβροντία. «Τελικά έχουμε Τροχαία ή εφοριακούς με στολή;».

Ζ.

 

Κομφούζιο

*ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ και τα έργα ασφαλτόστρωσης, η κατάσταση έγινε δραματική χθες. Εκεί κι αν χρειαζόταν τροχονόμος. Στην περιγραφή ο καθηγητής Α.Χ. Στις δύο το μεσημέρι κυκλοφοριακό κομφούζιο στον κεντρικό κόμβο. Την ώρα που σχολούν 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο, το ΕΠΑΛ κλπ. Με λεωφορεία γεμάτα μαθητές για τα χωριά, το αστικό, άλλα παιδιά με ποδήλατα να κάνουν και σούζες μέσα στο χάος. Καμία ασφάλεια για κανέναν…

Ζ.

 

Τριήμερο σκότος

*ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ και χθες το μαύρο σκοτάδι στην περιοχή τους στη Φαλάνη, καταγγέλλει ο Αθ. Κ. Ο δημοτικός φωτισμός σβηστός τρίτη μέρα κι ο πρόεδρος δεν είναι λέει πειστικός. «Τι θα πει βλάβη της ΔΕΗ… Επί τρεις μέρες δεν επισκευάζεται;» Δυσκολεύεται να κινηθεί ο κόσμος τη νύχτα, εκτός που φοβάται κιόλας.

Ζ.

 

Καλωδιακό χάος

*ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ο Λαρισαίος κ. Κ. Κέντρο Λαρίσης και εμπλοκή με τις νέες τεχνολογίες. Χωρίς σταθερό τηλέφωνο και φυσικά δίχως ίντερνετ, όταν η δουλειά του κρέμεται απ΄ αυτό. Και δεν είναι μια μέρα ή δυό. Από την εταιρεία του τη Forthnet του είπαν ότι θα έρθουν σε δύο μέρες και έτσι συνέβη. Διαπίστωσαν όμως βλάβη στο δίκτυο ΟΤΕ το οποίο χρησιμοποιούν και του υποσχέθηκαν επανόρθωση μέχρι τις 29 Νοεμβρίου. Πότε; Είναι να μην τρελαθεί;

Ζ.

 

Τελευταίος

*«ΝΑ το κρατάτε το πρωτόκολλο…» Ακούστηκε το παράπονο που διατύπωσε μεγαλοφώνως ο Ν. Παπαδόπουλος, χθες κατά την κατάθεση στεφάνων στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που διοργάνωσε η Περιφέρεια. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να καταθέσει τελευταίος απ΄ όλους, μετά από όλους μα όλους τους παράγοντες και τους εκπροσώπους φορέων. Ανεξήγητο. Να μην τον είδαν; Δεν είναι κι απ΄ αυτούς που δεν τον πιάνει το μάτι σου…

Ζ.

 

Προβλήματα

*ΤΡΙΑ φιλαράκια, μιας κάποιας ηλικίας εννοείται, κάθονται στο σαλονάκι του γηροκομείου. Με διάθεση εξομολογητική.

- Ακούτε, λέει ο ένας. Έχω σοβαρό πρόβλημα. Είμαι εβδομήντα δύο χρονών. Κάθε πρωί ξυπνάω στις 7, πηγαίνω στην τουαλέτα προς νερού μου και προσπαθώ. Και προσπαθώ ώρες ολόκληρες μέχρι να τα καταφέρω. Μού έδωσαν φάρμακα, αποτέλεσμα μηδέν.

- Και το θεωρείς σοβαρό το πρόβλημά σου; Παίρνει τον λόγο ο δεύτερος. Εγώ είμαι ογδόντα ένα χρονών. Ξυπνάω κάθε μέρα στις 8 το πρωί και μέχρι που να ξανακοιμηθώ το βράδυ, προσπαθώ να ενεργηθώ. Έχω στουμπώσει. Υποφέρω.

- Παιδιά ηρεμήστε, λέει ο τρίτος. Εγώ είμαι ενενήντα ακριβώς. Ουρώ κάθε πρωί ακριβώς στις 7, ενεργούμαι ακριβώς στις 8 και ξυπνάω ακριβώς στις 9.

Ζ.

 

 

 

NA KAI KAPOIOS LARISAIOS POY DEN*ΝΑ και κάποιος Λαρισαίος που δεν φοβάται την κλιματική αλλαγή.

Ζ.

 

 

 

ENV TO KTIRIO PARAMENEI*ΕΝΩ το κτίριο παραμένει ‘’φασκιωμένο’’, καθώς οι εργασίες ριζικής αναμόρφωσής του βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης, και καθώς η φαντασία και οι συζητήσεις των διερχόμενων Λαρισαίων εξάπτονται, οι ‘’Θεσσαλικές Επιλογές’’ είναι που αποκάλυψαν ότι το παλιό ξενοδοχείο ‘’Δώμα’’, δίπλα από την Κεντρική πλατεία, ιδιοκτησίας Νταβέλη πια -γνωστό αυτό-, έχει μετατραπεί σε υπερσύγχρονο Πρωτοβάθμιο Πολυιατρείο με είκοσι ιατρικές ειδικότητες. Λίαν εντυπωσιακή και η μοντέρνα όψη του νέου κτιρίου, που παρουσιάζει το περιοδικό στο εξώφυλλό του και η οποία θα φανεί στα εγκαίνια εντός του Δεκεμβρίου. Στυλ ουρανοξύστη σε μικρογραφία.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass