Eνα τόσο δα ρεπορτάζ…

Δημοσίευση: 24 Νοε 2018 19:45
*- ANTE, θα σηκωθείς να με κρατήσεις να το χορέψουμε; Για τις εκλογές παίζουν τα όργανα.  Ζ. *- ANTE, θα σηκωθείς να με κρατήσεις να το χορέψουμε; Για τις εκλογές παίζουν τα όργανα. Ζ.

*ΤΟ μεσημέρι της 5ης Νοεμβρίου 2018 ο δημοσιογράφος δεν έφαγε στο σπίτι του. Περίμενε μια απόφαση δικαστηρίου. Κράτησε σημειώσεις, άκουσε απολογίες, σημείωσε τις αγορεύσεις, συγκράτησε την ποινή. Έφυγε, γύρισε στην εφημερίδα και έγραψε.

Τίποτα το ιδιαίτερο. Τίποτα το ξεχωριστό. Πέταξε ένα μικρό πετραδάκι στον ωκεανό της ενημέρωσης και το βράδυ πήγε για ύπνο. Μικρός κυματισμός. Δίχως αυταπάτες…

Από το πρωί της 6ης Νοεμβρίου 2018, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα, το τηλέφωνο άρχισε να χτυπά καθημερινά. Δικηγόροι, πολίτες, συνάδελφοι δημοσιογράφοι απ’ όλη την Ελλάδα. Το πετραδάκι σήκωσε πιο δυνατό κυματισμό. Όσο περνούσαν οι ημέρες, το κύμα ψήλωνε. Το τηλέφωνο συνέχιζε να χτυπάει ασταμάτητα.

Και ξαφνικά «τσουνάμι».

Από χθες παρεμβαίνει ο πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ζητάνε την απόφαση. Τα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων στην Ελλάδα αναφέρονται στην υπόθεση της καταδίκης.

Πολίτες διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή. Ομάδα ΜΜΕ ζητάει την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, τοποθετήσεις υπουργών και σχόλια αρχηγών κομμάτων. Ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέπτεται την καθαρίστρια στη Φυλακή. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων βγάζει ανακοίνωση, ζητάει να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ένα μικρό, τόσο δα, ρεπορτάζ λοιπόν βρέθηκε στη «ράχη» του διαδικτύου και ταξίδεψε. Έγινε πολιορκητικός κριός στα χέρια πολιτών που ήθελαν να αντιδράσουν (κάποιοι το εκμεταλλεύονται παίζοντας και πολιτικά παιχνιδάκια). Βλέπεις και τα δύο δικαστήρια της καθαρίστριας.

Παρακολουθείς τις αντιδράσεις πολιτών και ΜΜΕ. Τώρα παρατηρείς και τις αντιδράσεις δικαστικών.

Ωραίο πράμα η πλήρης εικόνα. Σε λίγες ημέρες θα εκδικαστεί η αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής της μέχρι να το δει ο Άρειος Πάγος. Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης...

Και μετά; Πάλι με το δημοσιογραφικό μπλοκάκι. Για μια μικρή είδηση.

Για να το έχει η εφημερίδα «Ελευθερία». Για ένα τόσο δα ρεπορτάζ.

Χιλιάδες συνάδελφοι κάνουν το ίδιο πράμα. Μα υπάρχουν πολλαπλάσιοι που δεν σέβονται το μεροκάματό τους. Τους «κλέβουν» τα μεσημέρια, τις αγωνίες, τα τηλέφωνα, το άγχος. Έτσι, γιατί θέλουν. Δεν πρόκειται να σταματήσει. Μα δεν πρόκειται και οι χιλιάδες δημοσιογράφοι να πάψουν να κάνουν τη δουλειά τους.

*Και είχε γιουβαρλάκια η Αμαλία ρε σεις εκείνο το μεσημέρι… Αλλά χαλάλι.

Κ.Γ.

 

Συνεχίζεται;

*ΚΑΙ σήμερα Σάββατο, Black Sabbath, στους ίδιους ρυθμούς θα κινηθεί η αγορά της Λάρισας, σιγά μην αλλάξουν βιτρίνες και τιμές σε μια μέρα. Black Sabbath ήτοι "Paranoid" των εκπτώσεων; Και "War Pigs", στον πόλεμο της αγοράς; (Βρε, άει τραγούδα...)

Ζ.

 

Παρασκευούλα

*- BLACK Friday και στο φαρμακείο; Με τιμές φαρμάκι…

-Γιατί, σάμπως όλη η αγορά ‘’φαρμακείο’’ δεν είναι;

***

*ΤΙ άλλο θα συζητούσαν οι Λαρισαίοι.

- Γατάκια Αμερικάνοι μια μέρα Black Friday εσείς, μια βδομάδα εμείς.

***

*-ΚΑΝΟΥΝ έκπτωση στους καφέδες σήμερα;

-Οχι, αλλά θα είναι black.

-Τι black…

-Χωρίς ζάχαρη, τους τελείωσε.

***

*-ΡΕ σεις έχω μια ξαδέρφη Βούλα, Παρασκευούλα που είναι ντιπ μαυροτσούκαλη. Μήπως να της πω χρόνια πολλά σήμερα;

***

*- BLACK Friday και οι ‘’Εκκενώσεις Βόθρων’’; Με 40% περισσότερο απορρόφηση…

***

*-ΜΠΗΚΑ σ’ ένα μαγαζί σιδηρικών. ‘’Έχεις Black Friday;’’ τον ρώτησα, αρνήθηκε ‘’έχω όμως Black & Decker’’…

***

*BLACK every day είπε ο άνεργος, μιλώντας με το πενάκι του ΚΥΡ.

Ζ.

 

Τότε το ‘15…

*ΕΙΠΩΘΗΚΕ στη Λάρισα, έφτασε στην Αθήνα και επέστρεψε με ανάρτηση του Κ. Αγοραστού. Φυσικά είχε αναφερθεί και στο ρεπορτάζ της ‘’Ε’’ από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, οι Αθηναίοι όμως ενθουσιάστηκαν. Στην αρχή ο ‘’μικροπολιτικός’’ των Νέων κι εν συνεχεία κι άλλοι πολλοί.

Που όταν επισκέφθηκε τη Λάρισα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς προσκεκλημένος του ΣΘΕΒ, ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης ήταν και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Ο οποίος διηγήθηκε στο ακροατήριο μια ιστορία από το 2015, όταν μέσω του Σχοινά κατάφερε να συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να δοθεί λύση για τη χρηματοδότηση των έργων ΕΣΠΑ, που εκείνη την περίοδο λόγω capital controls, είχαν βαλτώσει και πολλά έργα βρίσκονταν πραγματικά στον αέρα. Ο Μαργ. Σχοινάς επιβεβαίωσε αμέσως μετά τα όσα είπε ο Κ. Αγοραστός, επισημαίνοντας τη σκληρή πίεση που άσκησε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Θεσσαλός.

Ζ.

 

Ο Ψηλός

*KI άλλο όνομα στο πράσινο τραπέζι, για υποψήφιος δήμαρχος Λαρίσης. Χαρτί Ρίζου Κομήτσα λέγεται ότι εμφάνισαν κάποιοι του πασοκικού χώρου, οι γνωστοί που κελαηδούν ως κατσιλέροι ‘’τσιρι τρι ’’ εκεί στην εξοχή. Τον βρήκαν εύκαιρο μάλλον, που άφησε τον Δήμο Κιλελέρ, σου λέει ποιος ψηλότερος. Από κει πάνω όμως αυτός βλέπει μακριά και μάλλον θα αξιοποιήσει την ικανότητά του να αγναντεύει ολόκληρο τον κάμπο της περιφέρειας.

Ζ.

 

Μέριμνα

*ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ όλοι τους γεροδεμένοι στην παρέα των Λαρισαίων, εντάξει, εύσωμοι.

-Ρε σεις; Πήρα ήδη δυο-τρία κιλά για τα Χριστούγεννα. Μην τρέχω τελευταία στιγμή.

***

*- ΜΕ βάζει που λέτε ο γυμναστής να κάνω ποδήλατο, έρχεται μετά από μισή ώρα, ‘’δεν βλέπω να ίδρωσες’’ μου λέει, ‘’άσε πού να στα λέω’’, του εξηγώ, ‘’μόλις ξεκίνησα έπαθα λάστιχο, παραλίγο να σκοτωθώ’’, κούνησε το κεφάλι ‘’κατάλαβα μου λέει, περίμενε πάω να φέρω μπουγάτσες’’.

***

*- ΠΟΝΑΕΙ η κοιλιά μου, βρε παιδιά.

- Τι έφαγες σήμερα;

- Καμιά σαρανταριά κουραμπιέδες…

- Ε, μπορεί να κρύωσες.

Ζ.

 

Συμβαίνουν

*«Η ανανέωση θα είναι πλήρη» ο ένας, την επομένη θα ζήλεψε μάλλον η άλλη, που έχει και παρελθόν σ’ αυτά «να γίνει η Λάρισα ασφαλή πόλη». Σςςς, σςςς, σςςς βρε παιδιά, εδώ σςςς …

Ζ.

 

Θεσμός

*ΜΕΧΡΙ χθες δεν είχε δοθεί ακόμη ‘’άκυρο’’, εξακολουθούσε να είναι πιθανή η έλευση του προέδρου της Βουλής σήμερα στον Τύρναβο. Στη δεύτερη ημέρα, που κορυφώνονται τα ‘’Τζαρτζάνεια’’, ένα συνέδριο για τη γλώσσα που έχει καθιερωθεί πια, με πανελλήνια απήχηση, εκδήλωση για την οποία έδειξε ενδιαφέρον και ο Νίκος Βούτσης.

Ζ.

 

Αναγνώριση

*«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Κώστα Γκιάστα είπαμε; Δεν είπαμε…» επισημαίνει ο Μ. Κ. στο ‘’altsantiri’’, η αναγνώριση έρχεται από την πολύπαθη και δημοσιογραφικά Αθήνα. Γράφει που τις τελευταίες ώρες όλα, ανεξαιρέτως, τα Media ασχολούνται με την καθαρίστρια και υπογραμμίζει: Πώς όμως ξεκίνησε όλο αυτό; Πώς μάθαμε για την περίπτωσή της; Από πού ενημερωθήκαμε; Από ρεπορτάζ του Κώστα Γκιάστα, το οποίο δημοσιεύτηκε στην τεράστια -επιτρέψτε μου τον χαρακτηρισμό- εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας…

Ποιος είναι ο Κώστας Γκιάστας; Ένας δημοσιογράφος που τιμά καθημερινά τη δημοσιογραφία. Το όνομά του δεν είναι ευρέως γνωστό, αφού δεν είχε και μάλλον δεν θα έχει ούτε στο μέλλον δικιά του εκπομπή σε πανελλήνιας μετάδοσης τηλεοπτικό σταθμό. Το πιθανότερο είναι να μην πάρει ούτε βραβείο «Μπότση» για την προσφορά του στη δημοσιογραφία. Δεν πειράζει…

Ο Κώστας θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει… Εκείνο το μεσημέρι της 5ης Νοεμβρίου δεν πήγε στο σπίτι του να ξεκουραστεί, πήρε το μπλοκάκι του, πήγε στο Εφετείο, κράτησε σημειώσεις και επέστρεψε στην εφημερίδα του για να μεταδώσει την είδηση χωρίς σχόλια και δίχως κραυγές. Αυτό που επιβάλλει το λειτούργημα το οποίο υπηρετεί.

Υ.Γ.: Συγχαρητήρια και στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, η οποία αποδεικνύει ότι επενδύει στο πρωτογενές ρεπορτάζ και όχι στην ποσότητα των αδιασταύρωτων copy paste. Μακάρι να υπάρξουν κι άλλοι μιμητές της...».

Ζ.

 

«Κυρία»

*ΤΟ περιστατικό είναι πραγματικό: Κυρία, μέσης ηλικίας, διπλοπαρκαρισμένη, σε απόσταση μισού μέτρου από κάδο απορριμμάτων, ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου της, πετάει αποκόμματα χαρτιού στον δρόμο, ξανα-κλείνει την πόρτα… όλα τακτοποιημένα σκέφτεται! Έλα μου ντε, πάω και της γνέφω: κάτι σας έπεσε… Εκείνη ανοίγει την πόρτα σκύβει, παίρνει τα χαρτάκια και τα μαζεύει στο αυτοκίνητό.

- Στον κάδο κυρία μου, στον κάδο, στο μισό μέτρο είναι, τόσο απλό!

-Ξέρεις, μου λέει, πέταξα κάτι άλλα χαρτιά στον κάδο και μου έπεσαν κάτω...

Η δικαιολογία έτοιμη στο στόμα. Ήμουνα από πίσω σας πολύ ώρα, είδα πολύ καλά τι έγινε. Πέταξε τα χαρτάκια στον κάδο και έφυγε κατακόκκινη από ντροπή.

Γ.Γ.

 

Απογοήτευση

*ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ αναγνώστρια τηλεφώνησε στην «Ε» για να καταγγείλει την κλοπή λουλουδιών από το μικρό παρτέρι που βρίσκεται στη συμβολή Πατρόκλου με Μ. Αλεξάνδρου. «Είχε τρία πανέμορφα δημητριάτικα. Όταν ξαναπέρασα χθες το απόγευμα μόνο το χώμα είχαν αφήσει. Μα γιατί το κάνουν αυτό; Τι άνθρωποι είναι; Δεν τους αρέσει η πόλη τους να είναι όμορφη;», αναρωτιέται και δικαιολογημένα. Τι να κάνει πια και αυτός ο Δήμος, κάθε πρωί να φυτεύει καινούρια λουλούδια ή να γεμίσει την πόλη κάμερες; Όλα είναι θέμα παιδείας τελικά. Όσα μέτρα και να πάρει ο Δήμος δεν αρκούν αν οι ίδιοι οι πολίτες δεν επιθυμούν να προστατεύσουν την πόλη τους.

Ν.Π.

 

Νόμοι Δράκοντος;

*«ΕΙΠΕ ο νόμος», ήταν ο τίτλος του σχολίου στα ‘’Ψ’’ προ εικοσαημέρου στις 7 Νοεμβρίου. Αμέσως μετά το δικαστικό ρεπορτάζ του Κ. Γκιάστα που έβγαλε την υπόθεση. Άργησαν λιγάκι αλλά ακολούθησαν όμως όλα τα ΜΜΕ στην ίδια γραμμή. Αξίζει να αναδημοσιευτεί τώρα που γίνεται ο μεγάλος ντόρος.

***

*ΕΤΣΙ γίνεται στην Ελλάδα, υπάρχει κράτος, ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης πέφτει βαρύς. Όπως με την καθαρίστρια σχολείου η οποία έφαγε 10 χρόνια στο Εφετείο, δέκα χρόνια κάθειρξη, πήρε κανονικά τον δρόμο για το κελί. Είχε πλαστογραφήσει, το παραδέχτηκε κι η ίδια, το απολυτήριο Δημοτικού ενώ διέθετε μονάχα ενδεικτικό της Ε’ τάξης. Κι έτσι διορίστηκε στο Δημόσιο καθαρίζοντας σχολεία. Έτσι γίνεται, ο νόμος τιμωρεί τους απατεώνες. Έφαγε λέει πάνω από 150 χιλιάρικα από το Δημόσιο, για την ακρίβεια δεν τα έκλεψε τα δούλεψε, τη θέση έκλεψε από κάποια άλλη που έψαχνε επίσης για δουλειά. Ο νόμος όμως έτσι ορίζει.

***

*ΔΕΚΑ χρόνια; Καταδικάστηκε για ‘’απάτη κατ’ επάγγελμα’’, τι θα πει το επάγγελμά της ήταν καθαρίστρια. Κι ούτε κάμερες πήγαν να αναδείξουν την προσαγωγή της στη φυλακή, παράξενο, ούτε κανένας μεγαλοσχήμων βγήκε να μιλήσει για σκευωρία και δίωξη. Αθόρυβα στην μπουζού. Κάποιος θυμήθηκε τον Γιάννη Αγιάννη και το κλεμμένο καρβέλι που τον κυνηγούσε μια ζωή.

Ενώ ένας άλλος το παρατράβηξε στην εποχή της κρίσης: «Όταν κάποιος κλέβει βρεφικό γάλα για να ταΐσει το παιδί του, πρέπει να συλλαμβάνεται αμέσως ο πρωθυπουργός της χώρας του». (Η ‘’Ε’’ αναλύει επιπλέον τις ειδήσεις της, τολμάει να κρίνει.)

***

*ΠΑΡΟΜΟΙΑ υπόθεση κι αυτή με τον Λαρισαίο αστυνόμο. Ανάλογη μεταχείριση από την ‘’Ε’’, ρεπορτάζ και σχολιασμός κατόπιν στις 29 Σεπτεμβρίου, ‘’Μα τα δούλεψε…’’ ο τίτλος. Αυτόν δεν τον πήραν είδηση ακόμα να του συμπαρασταθούν από Αθήνα, ίσως επειδή πρόκειται για πρωτόδικη ποινή, εφέσιμη και με αναστολή, δεν μπήκε φυλακή ο άνθρωπος.

***

*ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ επί είκοσι συνεχόμενα χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία. Είχε συνολικές απολαβές πάνω από τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ ως και τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκε. Διάβαζε ο άλλος στην εφημερίδα για τον Λαρισαίο αστυνομικό που έφαγε δέκα χρόνια φυλακή, καθόλου αστείο, επειδή είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Λυκείου για να προσληφθεί. Τον δίκασαν λέει για απάτη εις βάρος του Δημοσίου και μάλιστα με αυτό να ζημιώνεται πάνω από 150.000 ευρώ, άρα κακούργημα.

Στη συντροφιά των Λαρισαίων διατύπωναν ενστάσεις.

- Εντάξει, φυσικά να δικαστεί και να τιμωρηθεί. Όπως είχε γίνει και με την καθαρίστρια πέρυσι, που για τον ίδιο λόγο είχε εισπράξει ακόμη βαρύτερη ποινή, όμως… Όμως να δικαστεί για την απάτη, για την πλαστογραφία να τιμωρηθεί, δεν έκλεψε τόσα λεφτά απ’ το Δημόσιο, τα δούλεψε ο άνθρωπος, είκοσι χρόνια στην υπηρεσία…

- Ναι αλλά η πλαστογραφία είχε παραγραφεί ως αδίκημα…

- Οπότε τι… Βρέθηκε φόρμουλα να τιμωρηθεί; Κατακριτέα και κολάσιμη η πλαστογραφία, πόσο μάλλον από αστυνόμο αλλά όχι και δέκα χρόνια.

Ζ.

 

Δεν βρίσκουν

*Ο αρχηγός Ε. Νασιώκας αποσύρθηκε από το τιμόνι, δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Οι άλλες δύο της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, η μηχανικός Μαίρη Καμηλαράκη και η φαρμακοποιός Αγγελική Παναγιωτακοπούλου, μάλλον δεν δύνανται να ηγηθούν, για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά. Οι επιλαχόντες δημοτικοί σύμβουλοι Σωτ. Βούλγαρης και Βαγγ. Μάτος, δεν γίνεται ή δεν ενδιαφέρονται, ο φερόμενος ως δελφίνος Παν. Γούλας άνοιξε πανιά για άλλη θάλασσα. Δυσκολίες έως και αδιέξοδο στη διαδοχή. «Ε, ξέρεις», έλεγε πρωτοκάθεδρος της παράταξης, «μέχρι το 90’, μετά σφυρίζει τη λήξη…»

Ζ.

 

Παλαιάς εποχής

*ΝΕΑ λαϊκή συνέλευση αύριο, από τον Κ. Ζέβλα της 3ης Κοινότητας, αυτή την Κυριακή στη συνοικία Αγίου Κων/νου. Το ‘’χωνί’’ όμως έφτασε να περιδιαβαίνει και στην Κεντρική πλατεία, υποχρεώθηκε μάλλον λόγω μονοδρόμων. Δεν ξανάγινε. Ή μάλλον γινόταν πολύ παλιά. Χθες κυκλοφορούσε ΙΧ φορτωμένο μεγάφωνα, να διαφημίζει τη συνέλευση.

Ζ.

 

Ανακατεμένα

*Ο Λαρισαίος προσπαθούσε να διαβάσει, στην εφημερίδα χθες, πίσω από τις γραμμές.

- Δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εναντίον Πολάκη, ότι ευνόησε δύο ιδιωτικές κλινικές, του ιδίου όμως ιδιοκτήτη, θίγοντας προφανώς αντίπαλα συμφέροντα, επίσης μεγαλοεπιχειρηματία, μπλέκουν και τον Αγοραστό που είχε πει αμάν να ξεμπλέξει πέρσι…

Κι ο άλλος υπογράμμιζε την απουσία, από τη λίστα των υπογραφών βουλευτών της αντιπολίτευσης, και των δύο της ΝΔ και του ενός του ΚΙΝΑΛ. Ενώ θύμιζε ότι ΝΔ είναι κι ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Ντ. Γιαννακόπουλος. (Αυτοί με τα γένια έχουν και τα χτένια κι ας μην πρόκειται για τρίχες αλλά μεγάλες μπίζνες.)

Z.

 

Χωρίς περίπτερο

*ΔΕΝ θα έχει περίπτερο στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. καθώς όπως υπογραμμίζει «με μεγάλη θλίψη αλλά και δικαιολογημένη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Λαρισαίων έκρινε φέτος περιττό και ανούσιο να μας παραχωρήσει έναν υποτυπώδη χώρο στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του, όπως έκανε κάθε χρόνο για να φιλοξενηθεί το καθιερωμένο Βazaar του σωματείου μας».

Για πρώτη φορά όπως λένε τα μέλη του Σωματείου, τους γυρίζουν την πλάτη στην εθελοντική δράση που προσφέρουν και προσδοκούν να το σκεφτεί λίγο καλύτερα η δημοτική αρχή και να αλλάξει γνώμη.

Ζ.Π.

 

 

POTE THN PRVTOEIPAN GIANNA AGIANNA TH BOLIVTISSA*ΠΟΤΕ την πρωτοείπαν Γιάννα Αγιάννα τη Βολιώτισσα καθαρίστρια, που τώρα της συμπαρίστανται- και ορθώς- οι πάντες; Πριν δύο και κάτι χρόνια, ναι τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ακόμη βαρύτερη ποινή. Αργεί λιγάκι να αντιδράσει η κοινωνία, ξεροτανυέται πρώτα, να πιεί καφέ μετά, να κοιτάξει το f/b κι ύστερα…

 

 

 

 

NORMAL AGGELIA SE PINAKA ANAKOINVSEVN*ΝΟΡΜΑΛ αγγελία σε πίνακα ανακοινώσεων, γυαλιών σκέφτεσαι. Όταν όμως αναρτάται στην Ιατρική Σχολή της Λάρισας αλλάζουν τα γράμματα. (Πλαστικός ή οικολογικός;)

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass