Μελομακαρονοκαιρός

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2018 19:04
ΕΧΟΥΝ δουλειές οι Λαρισαίοι επίσημοι, ακόμα κι αν πρόκειται για παράγοντες μικρομεσαίου βεληνεκούς. Οι δυο πρώτες σειρές είναι πάντα φυλαγμένες για πάρτι τους. Κι εκείνοι το απολαμβάνουν να πηγαίνουν καθυστερημένοι, να τους βλέπει κι ο κόσμος που κάθεται ήδη. Καλά που δεν τους πηγαινοφέρνουν και με λιμουζίνες δηλαδή.  Ζ. ΕΧΟΥΝ δουλειές οι Λαρισαίοι επίσημοι, ακόμα κι αν πρόκειται για παράγοντες μικρομεσαίου βεληνεκούς. Οι δυο πρώτες σειρές είναι πάντα φυλαγμένες για πάρτι τους. Κι εκείνοι το απολαμβάνουν να πηγαίνουν καθυστερημένοι, να τους βλέπει κι ο κόσμος που κάθεται ήδη. Καλά που δεν τους πηγαινοφέρνουν και με λιμουζίνες δηλαδή. Ζ.

*ΚΛΙΜΑ χριστουγεννιάτικο και στο αστειάκι των Λαρισαίων.

- Ήρθε η εποχή που π. μ. και μ. μ. σημαίνει προ και μετά το μελομακάρονο.

***

*- ΜΠΑΙΝΩ ρε σεις σε φαρμακείο που διανυκτερεύει. ‘’Θέλετε κάτι;’’ Με ρωτάει. ‘’Όχι, μπήκα να δω αν στολίσατε;’’.

***

*- ΦΤΙΑΞΑΜΕ χθες στο σπίτι μελομακάρονα, αλλά θα φτιάξουμε πάλι αύριο.

- Δεν πέτυχαν;

- Δεν έμειναν.

Ζ.

Η γαλάζια συμμαχία

ΕΝΩΜΕΝΗ κατέρχεται η «γαλάζια πολυκατοικία» στις εκλογές του Μαΐου για τον Δήμο Λαρισαίων, καθώς μετά τη συμμαχία των παρατάξεων της Ρένας Καραλαριώτου με του Κώστα Τζανακούλη, και η τρίτη παράταξη «Νέα Λάρισα» του Ντίνου Διαμάντου, χωρίς όμως τον επικεφαλής της στηρίζει τη νέα Κίνηση που δημιουργήθηκε. Έτσι μετά και την αποχώρηση των 16 στελεχών μέσω κοινής ανακοίνωσης από τη δημοτική παράταξη του Διαμάντου, δεκάδες ακόμη στελέχη της παράταξης σχεδιάζουν να ανακοινώσουν δημοσίως τη στήριξή τους στο πρόσωπο της Ρένας Καραλαριώτου για τον Δήμο Λαρισαίων. Η σχετική εκδήλωση κλείδωσε για την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. στον «Διόνυσο», ενώ παρούσα θα είναι η ίδια, η Ρένα Καραλαριώτου. Αμέσως μετά την εκδήλωση των στελεχών της «Νέας Λάρισας», η Ρένα Καραλαριώτου θα απευθύνει ενωτικό μαζικό κάλεσμα στον χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης να παραστούν σε ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ», όπου θα υπάρξουν και τα αποκαλυπτήρια του νέου ονόματος της ενιαίας παράταξης.

Γ.Ρ.

Μια ζωή…

*ΔΕΝ είναι μόνο η πέμπτη του θητεία που μ΄ αυτή ξεπερνάει τη δεκαπενταετία ως πρόεδρος, μια ζωή στον Ιατρικό Σύλλογο ο Ντ. Γιαννακόπουλος καθώς έχει θητεύσει και ως μέλος της διοίκησης πριν και ως γεν. γραμματέας μα και στο πειθαρχικό συμβούλιο. Μια ζωή… Παράλληλα και δύο θητείες στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ειδικά την τελευταία ως α΄ αντιπρόεδρος με αυξημένες αρμοδιότητες.

Θα είναι η παρούσα η τελευταία του θητεία ως πρόεδρος; Κάτι τέτοιο είχε πει ότι σκέφτεται, δεν είναι και σίγουρο όμως, θα δείξει. Συνταξιοδοτικό εμπόδιο δεν υπάρχει, προλαβαίνει και έκτη, μικρός είναι ακόμα.

***

*ΖΗΤΗΜΑ διαδοχής πάντως δεν φάνηκε ούτε με τη συγκρότηση του νέου προεδρείου. Ο ‘’μόνιμος’’ γεν. γραμματέας Μιχ. Μέρας έμεινε απλό μέλος του Δ. Σ. προς το παρόν, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι θα βοηθάει τον Βασ. Πινακά που τον διαδέχθηκε. Αυτός ήταν στην προηγούμενη θητεία αντιπρόεδρος, αξίωμα στο οποίο αναδείχθηκε τώρα η Ρένα Μακρή, που υπηρετούσε πριν στα νοσοκομεία της Λάρισας και νυν ελεύθερη επαγγελματίας ως παθολόγος γιατρός και η οποία με την εκλογή της τροποποιεί το διοικητικό σχήμα.

Ζ.

Πάθηση

*Ο Λαρισαίος δικηγόρος ρώτησε τον φίλο του.

 - Γιατρέ, πώς λέγεται αυτό που όταν ξυπνάς το πρωί σε πονάνε όλα;

- Πενηντάρης.

Ζ.

Σταυρωτά

*ΕΚΑΝΕ αντιδήμαρχος με τον Απ. Καλογιάννη, πρόεδρος του Πολιτιστικού Oργανισμού τώρα, στις ερχόμενες εκλογές όμως δεν θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου. Η Δέσποινα Αράπκουλε μετακινείται στην Περιφέρεια, θα είναι υποψήφια με τον Ν. Τσιλιμίγκα στο πλαίσιο της κεντροαριστερής συνεργασίας. Δεν είναι παράξενο, την έχει οργώσει την αυτοδιοίκηση σταυρωτά.

***

*ΣΤΙΣ εκλογές του 1998 η Δ. Αράπκουλε ήταν στην παράταξη του Γ. Πατάκη για τη Νομαρχία. Το 2002 είχε εκλεγεί δήμαρχος ΓιαννουλοΦαλάνης. Και στις εκλογές του 2010 βρισκόταν στον συνδυασμό του Γ. Σάπκα για τον Δήμο της Λάρισας. Για να εισέλθει στη δημοτική αρχή το 2014.

Ζ.

Παλιός ψηλός

*ΗΤΑΝ από τους ψηλούς στα νιάτα του ο εξηνταφεύγα πλέον Λαρισαίος. Συναντήθηκαν στον δρόμο κι ο άλλος ήθελε να τον κοπλιμεντάρει.

-Εσύ νομίζω και τώρα ακόμη θα τη φτάνεις την μπασκέτα.

-Τι να σου πω… Έχω χρόνια να πηδήξω.

-Α, συγγνώμη, δεν ήξερα.

Ζ.

Θα ενισχύσουν

*ΤΟ ψηφοδέλτιο Τσιλιμίγκα στην Περιφέρεια, είναι πολύ πιθανόν να πλαισιώσουν επίσης προερχόμενοι εξ αριστερών, ο αντιδήμαρχος Σαρχώση Στ. Τσιόπας καλύπτοντας την επαρχία Τυρνάβου και ο εξ Ελασσόνος οφθαλμίατρος Γιάννης Καριπίδης. Επίσης ο γεωπόνος Κ. Δεληγιάννης κι ο λογιστής Ν. Κουτσοδόντης. Μαζί με την προαναφερθείσα Δ. Αράπκουλε κι άλλους έξι ακόμα είχαν συνυπογράψει τη διακήρυξη νέας περιφερειακής παράταξης, συριζαίων και άλλων ανεξάρτητων αριστερών, η οποία ιδρύθηκε για τις ανάγκες της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Ζ.

Επιδίωξη

*ΜΙΑ εκκρεμότητα απομένει στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Σε Λάρισα, Τύρναβο, Αγιά και Τέμπη πάνε με τους νυν δημάρχους, επιδιώκοντας την επανεκλογή τους. Στο Κιλελέρ υποστηρίζουν Θαν. Μούσιο σε συνεργασία με τους πασοκτζήδες και άλλους ενώ στα Φάρσαλα πάνε αυτόνομα με Βαγγ. Δημητρακόπουλο. Στην Ελασσόνα η εκκρεμότητα. Η καλή διάθεση φαίνεται να υπάρχει αμφιπλεύρως, όμως επιδιωκόμενη συνεργασία έχει να υπερπηδήσει βουνά και λαγκάδια, μπορεί να έδειχνε λιβάδι ο δρόμος αλλά από κοντά φάνηκαν τ΄ αγκάθια. Μεθαύριο Τρίτη μάλλον είναι μια κρίσιμη ημέρα.

Ζ.

Ψητό τυρί

*ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι μαθητές με έμπνευση.

- Με συγχωρείτε, ο καφές μου έχει πάνω του μια τρίχα.

- Θέλατε περισσότερες;

***

*- ΕΙΔΑ κάποιον να τρέχει γυμνός στη βροχή. Πάλι θα γύρισε νωρίτερα ο άντρας της γειτόνισσας.

***

*- ΤΟ πιτσιρίκι δεν τρώει το ψητό τυρί γιατί έχει λέει περίεργη γεύση. Εν τω μεταξύ έχει φάει τις μισές κηρομπογιές.

Ζ.

Παλιά, πολύ παλιά

*ΩΣ νουθεσία λειτουργεί και για τους σημερινούς αυτό που έγραφε πριν εξήντα χρόνια ο σοφός διευθυντής της ‘’Ε’’ Κώστας Περραιβός, αναφερόμενος σε δείπνο με πολιτικό παράγοντα: «…όσο κι αν τούτο έχει χαρακτήρα φιλικόν, δεν είναι δυνατόν ο δημοσιογράφος να παύση να έχει την φιλοπερίεργον διάθεσιν, δεν λέγω την επαγγελματικήν, διότι αυτήν πρέπει να την αφήνει εις τον προθάλαμον όταν καλήται εις ένα γεύμα, αλλά δεν είναι δυνατόν ο δημοσιογράφος και να λησμονήσει εαυτόν και φεύγοντας να μη συνδέση όσα εσταχυολόγησε κατά την διάρκεια μιας μακράς συνομιλίας». (Πολύ αργότερα εμφανίστηκαν οι ορισμοί κι οι κανόνες του ‘’οφ δη ρέκορντ’’.)

***

*ΠΡΟΧΘΕΣ, ο απόστρατος Αλεξ. Βαλάσκας έφερε στην εφημερίδα φύλλο της ‘’Ε’’ της ίδιας ημερομηνίας αλλά του 1960. Πολύ καλή έκδοση, που από άποψη περιεχομένου θα τη ζήλευαν πολλές σημερινές, τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο. Λοιπόν, στο πρωτοσέλιδο κυριαρχούσε κρίσιμη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, εποχή ψυχρού πολέμου, με την πρωτοκαθεδρία του προέδρου Τζον Κένεντι και του Βρετανού πρωθυπουργού Χάρολντ Μακμίλαν.

«Πολυτεχνείον θα ιδρυθεί εις την Λάρισαν», ένα άλλο βασικό θέμα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας. Επρόκειτο για πληροφορία που είχε αποκαλύψει ο πρόεδρος της Βουλής Τάκης Ροδόπουλος σε γεύμα που είχε με τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Κ. Ταμπασούλη και τον εκδότη της ‘’Ε’’ Π. Δημητρακόπουλο. Ο λόγος για ιδιωτικόν Πολυτεχνείον και πιο συγκεκριμένα το σχέδιο του Θεσσαλού πολιτικού προέβλεπε τη μεταφορά των πρακτικών σχολών Δοξιάδη εις την Λάρισα. Εκεί ήταν λέει εγγεγραμμένοι 200 σπουδαστές εκ των οποίων οι 40 ξένοι, προερχόμενοι από χώρες της Ανατολής και της Ασίας. Στόχος «να διοχετεύση ένα μέγα μέρος της σπουδαζούσης νεολαίας εις πρακτικά επαγγέλματα, δια τα οποία υπάρχει ζήτησις και να σταματήσει ούτω το τραγικόν θέαμα των ατυχών τελειοφοίτων του Γυμνασίου, οι οποίοι αναζητούν οιαδήποτε θέσιν. Γεγονός το οποίον αποδίδει βαρυτέρας ευθύνας εις τους γονείς, οίτινες νομίζουν ότι η απόκτησις ενός απολυτηρίου Γυμνασίου αποτελεί σοβαρόν εφόδιον δια την σταδιοδρομίαν των συμπαθών νέων, ενώ ενίοτε αποτελεί και εμπόδιον…»

Φιλόδοξο το σχέδιο Ροδόπουλου για τη μεταφορά της σχολής. «Η ενδεχόμενη παραμονή 100 ίσως ξένων φοιτητών εις Λάρισαν θα δώση εις αυτήν όψιν μεγαλουπόλεως…» κλπ κλπ. Δεν ευδοκίμησε όμως.

Ζ.

Τόσο σφιχτή

*ΣΕ εορταστικό κλίμα η Λαρισαία Χ. Κ. έδωσε πρωτοποριακή ευχή.

- Αυτά τα Χριστούγεννα να σας κάνει κάποιος μια τόσο σφιχτή αγκαλιά που όλα τα σπασμένα μέσα σας να κολλήσουν.

Ζ.

Πασοκτζής

*ΤΑ πράγματα είναι απλά όταν οι Αθηναίοι κάνουν ρεπορτάζ και φτάνουν στη Θεσσαλία: «Γνώριμοι αντίπαλοι από το 2014, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσιλιμίγκας και ο Κώστας Αγοραστός θα βρεθούν και πάλι απέναντι στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ αντίστοιχα».

Απλά και πάλι λάθος κάνουν. Ακούς εκεί προερχόμενος; Ο Ν. Τσιλιμίγκας ήταν και είναι ΠΑΣΟΚ. Το ΚΙΝΑΛ τον ανακοίνωσε ως υποψήφιο περιφερειάρχη. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να τον ψάχνει για να τον υποστηρίξει.

Ζ.

Συντονίζονται

*ΩΣΤΟΣΟ, συριζαίοι και πασοκτζήδες βρίσκονται στη Λάρισα, για χάρη του κοινού υποψήφιου περιφερειάρχη τους. Τον πρώτο λόγο έχουν οι γραμματείς των νομαρχιακών, ο Πέτρος Παπαγεωργίου κι ο Στέλιος Τσιάκαλος συντονίζουν το συντονιστικό. Ναι, βρίσκεται υπό συγκρότηση δεκαμελές όργανο. Οι υπόλοιποι οκτώ θα προέρχονται ένας από κάθε νομό από καθένα κόμμα, τέσσερις από ΣΥΡΙΖΑ κι άλλοι τόσοι από ΚΙΝΑΛ, συν οι δύο προαναφερθέντες συντονιστές. Λογικά ο ενδέκατος θα είναι ο Ν. Τσιλιμίγκας.

Ζ.

Μαύρος δεσπότης

*ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ο Σωτ. Μουντζούρης καθότι «ο Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντα Ιννοκέντιος, προήχθη εις μητροπολίτην, δι΄ ανυψώσεως της Επισκοπής του εις Μητρόπολιν με τον ίδιο τίτλο». Προς τι η χαρά για τον μαύρο δεσπότη; Μα ο συγκεκριμένος επισκέπτεται συχνά τη Λάρισα τον σύλλογό τους, την Ορθόδοξη Ιεραποστολική Πορεία Αγάπης. Ενώ έχει δώσει και συνέντευξη «στον πάλαι ποτέ διαλάμψαντα ρεπόρτερ Ευάγγελον Ρηγόπουλον». (Η προαγωγή δόθηκε ομοφώνως από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.)                                                   

 Ζ.

 

PANTOTE TA PHGAINAN KALA MPARGIVTAS

*ΠΑΝΤΟΤΕ τα πήγαιναν καλά ο Απ. Καλογιάννης με τον Κ. Μπαργιώτα. Πόσο μάλλον ενόψει εκλογών.

Ζ.

 

 BLEPOYN OI PERIOIKOI STO KENTRO STHS LARISAS

*ΒΛΕΠΟΥΝ οι περίοικοι στο κέντρο της Λάρισας κι αναρωτιούνται ανησυχώντας. Επιτρέπεται το παρκάρισμα σε ταράτσα κτιρίου, που δεν είναι κιόλας πάρκινγκ; Είναι άραγε ασφαλές; (Κι αν όχι, ποιος επιλαμβάνεται; Λογικά οι υπηρεσίες του Δήμου ή και της Πυροσβεστικής).

Ζ.

 

XVRIS TYMPANOKROYSIES O YFYP AGROTIKHS

* ΧΩΡΙΣ τυμπανοκρουσίες ο υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης έχει συχνές επαφές με ανθρώπους του πρωτογενή τομέα. Πρόσφατα βρέθηκε στον Αμπελώνα με κτηνοτρόφους. Όπου συζητήθηκαν πολλά για ζητήματα των κτηνοτρόφων, με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα και διοικητικό στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ζήση Παρλίτση καθώς και με τον π. πρόεδρο της Σαμαρίνας και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου της Γιώργο Λιούπα.

Μόνο καλά λόγια άκουγε ο υφυπουργός από τους κτηνοτρόφους.

Κ.Τσ.

 

 MIA FORA KAI DYO ENTAJEI AMA TYXEI

*ΜΙΑ φορά και δυο, εντάξει άμα τύχει να χρειαστεί να ξεφορτώσει. Όταν όμως ο άλλος καθιστά αδιάβατο το κεντρικό πεζοδρόμιο κάθε τρεις και λίγο, μπλοκάροντάς το εντελώς για να κάνει τη δουλειά του, τότε είναι σαν να το έχει νοικιάσει για πάρκινγκ. Και μάλιστα σαράντα μόλις μέτρα από τη Δημοτική Αστυνομία, από τη βεράντα τους τον βλέπουν στη Ρούσβελτ.

Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass