Διήμερη

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2018 19:03
ΣΤΟ αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα διοργανώθηκε χθες εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ενεργειακές κοινότητες με ομιλητή τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.  Τον οποίο υπουργό περίμεναν ΣΥΡΙΖΑίοι και εκπρόσωποι φορέων αλλά τον υποδέχθηκε στην είσοδο της Πινακοθήκης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης. Όπου με την αντιπρόεδρο της Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα, άδραξαν την ευκαιρία και ξενάγησαν τον υπουργό στην Πινακοθήκη.  Μια ξενάγηση με τον κ. Σταθάκη να ενημερώνεται για τα σπουδαία εκθέματα της Πινακοθήκης της Λάρισας, από τις ελάχιστες Δημοτικές Πινακοθήκες της χώρας, δείχνοντας ενδιαφέρον για τα έπιπλα του Ερρίκου Σλήμαν. Τα περί χρηματοδοτικών εργαλείων, τα ενεργειακά και την αυτοδιοίκηση θα τα πούνε αναλυτικά (ξανά) σήμερα στο Δημαρχείο…  Β.Κ. ΣΤΟ αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα διοργανώθηκε χθες εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ενεργειακές κοινότητες με ομιλητή τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη. Τον οποίο υπουργό περίμεναν ΣΥΡΙΖΑίοι και εκπρόσωποι φορέων αλλά τον υποδέχθηκε στην είσοδο της Πινακοθήκης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης. Όπου με την αντιπρόεδρο της Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα, άδραξαν την ευκαιρία και ξενάγησαν τον υπουργό στην Πινακοθήκη. Μια ξενάγηση με τον κ. Σταθάκη να ενημερώνεται για τα σπουδαία εκθέματα της Πινακοθήκης της Λάρισας, από τις ελάχιστες Δημοτικές Πινακοθήκες της χώρας, δείχνοντας ενδιαφέρον για τα έπιπλα του Ερρίκου Σλήμαν. Τα περί χρηματοδοτικών εργαλείων, τα ενεργειακά και την αυτοδιοίκηση θα τα πούνε αναλυτικά (ξανά) σήμερα στο Δημαρχείο… Β.Κ.

*ΔΕΝ περιελάμβανε κάτι άλλο το αρχικό πρόγραμμα της επίσκεψης του Γ. Σταθάκη στη Λάρισα. Ομιλία του υπουργού χθες βράδυ στην Πινακοθήκη, όπου έφτασε την προγραμματισμένη ώρα. Και τέλος, αυτό ήταν όλο.

Θα ήταν ο πρώτος υπουργός που θα περνούσε από τη Λάρισα και δεν θα έβλεπε τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ; Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε. Αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο, Παρασκευή πρωί ποιος να πάει στα κομματικά γραφεία.

***

*ΣΟΒΑΡΑ τώρα. Το πρόγραμμα άλλαξε χθες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έμεινε στη Λάρισα το βράδυ, η επίσκεψη επεκτάθηκε σε διήμερη. Θα ήταν σκότωμα άλλωστε να επιστρέψει Αθήνα απ’ όπου είχε φύγει το απογευματάκι. Και μάλιστα σε εποχή όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να ανοιχτεί στην κοινωνία. Έτσι σήμερα ο Γ. Σταθάκης θα επισκεφθεί το πρωί το Τεχνικό Επιμελητήριο, που τόσα παράπονα για παραγκωνισμό του από την κυβέρνηση έχει εκφράσει. Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Δημαρχείο, όπου θα έχει σύσκεψη και με τους 7 δημάρχους του νομού. Κι εν συνεχεία στο Επιμελητήριο με τον πρόεδρο Σωτ. Γιαννακόπουλο να του παραθέτει γεύμα εργασίας.

Ζ.

Δυσκολίες

*ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ο Λαρισαίος, είχε πει να βάλει μια σειρά.

- Καλό μου αυτοκίνητο σου πλήρωσα τα τέλη, κάνε υπομονή για κείνο το σέρβις, μην είμαστε και πλεονέκτες…

***

*- Ο άλλος πάλι, είδε ματ στο σκάκι.

- Έπεσε λέει ο βασιλιάς, όταν του ήρθε ο ΕΝΦΙΑ για τους πύργους.

Ζ.

Μεγάλη επιτυχία

*«ΤΟΥΣ μετράω, χθες έπεσε ο εικοστός». Κι αφού στρογγύλεψε ο αριθμός, είπε να δώσει τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα στην εφημερίδα. Απίστευτη παγίδα έχει δημιουργηθεί στη νέα Μ. Αλεξάνδρου, στο ύψος της Κεντρικής πλατείας. Καθημερινά πέφτουν ένας-δυό, λέει ο γνωστός καταστηματάρχης απέναντι. Πολύ περισσότεροι σκοντάφτουν αλλά τελικά ισορροπούν, μικρά παιδιά κουτρουβαλάνε αλλά σηκώνονται με μικρογδαρσίματα, όμως από μεσήλικας και πάνω; Είκοσι μετρημένοι έχουν χρειαστεί ως τώρα βοήθεια για να σηκωθούν, τραυματισμένοι και πονεμένοι, σε αρκετούς προσφέρθηκε βαμβάκι και οινόπνευμα εκτός από κάθισμα.

***

*ΠΟΛΥ μεγάλη επιτυχία για τους σχεδιαστές και τους κατασκευαστές του έργου. Σκαλάκια, σκαλοπατάκια ανάμεσα στα παρτέρια, διαφορετικά επίπεδα με πλακάκια όμως του ιδίου χρώματος, όλα δείχνουν ίσιωμα. Λίγο η αφηρημάδα, λίγο η κακή όραση, πάρτον κάτω και τον επόμενο. Θα παραδεχτούν το λάθος άραγε, προχωρώντας σε διορθωτική; Χλωμό…

***

*ΑΓΝΩΣΤΟ πότε θα χτυπήσει κάποιος πολύ σοβαρά και θα διεκδικήσει δικαστικώς αποζημίωση από τη Δημαρχία. Η οποία ελπίζει βάσιμα ότι τώρα που θα μπουν τα ταξί στη Μ. Αλεξάνδρου, αραγμένα στην πιάτσα θα φράξουν εντελώς τη διέλευση προς την Κεντρική πλατεία κι αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν οι Λαρισαίοι.

Ζ.

Ιατρικό συμφέρον

*ΤΙ γίνεται λοιπόν με την υπόθεση του οικογενειακού γιατρού; Το υπουργείο επιδιώκει να εφαρμόσει το νέο σύστημα, πιέζοντας τους ασφαλισμένους να εγγραφούν επιλέγοντας κάποιο γιατρό, από τους ελάχιστους που δήλωσαν συμμετοχή.

Οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων αρνούνται σθεναρά, υπερασπιζόμενοι λένε και τα συμφέροντα των ασφαλισμένων καλώντας τους να απέχουν, όπως κάνουν και τα μέλη τους οι γιατροί που αρνούνται να δηλώσουν ότι θα δουλέψουν για το σύστημα, δεν είναι ελκυστικές οι συνθήκες λένε.

Οι γιατροί βέβαια μάχονται με τέτοιο πάθος γιατί το νέο σύστημα δεν τους συμφέρει οικονομικά, αγωνίζονται για το καλό τους όπως κάθε κλάδος άλλωστε. Το υπουργείο τόσα έχει, τόσα δίνει, υπάρχει κι αυτό το κακό ιστορικό με το πάρτι στο φάρμακο και τις συνταγογραφήσεις. Κι οι ασφαλισμένοι στη μέση, να υφίστανται αμφιπλεύρως την πίεση.

Ζ.

Απόψε

*ΚΑΙ να που συνέπεσαν… Απόψε στο Ωδείο η πρεμιέρα του ‘’Δέντρου’’, της μεγάλης μουσικοχορευτικής παράστασης της Συμφωνικής Ορχήστρας, με έργα των σπουδαίων κλασικών. Απόψε και η εκδήλωση των εγκαινίων του «Πάρκου των Ευχών» κάτω από τα δέντρα αυτή, του Αλκαζάρ. Ίδια μέρα, ίδια ώρα, ίδιος Δήμος ο οργανωτής. Σύγκρουση αντιδημάρχων Σάπκα-Νταή; Μπα, υπερβολές, έχει κοινό για όλους η Λάρισα.

***

*ΚΑΤΑ τα φαινόμενα, προμηνύεται νίκη Σάπκα, στα σημεία. Καθότι, μέχρι χθες τουλάχιστον το- κατά τα άλλα εντυπωσιακό- «Πάρκο των Ευχών» δεν έδειχνε δα και έτοιμο. Πολλές οι εκκρεμότητες, άγνωστο αν θα λειτουργούσαν σήμερα στα εγκαίνια όλα τα ‘’σπιτάκια’’. Παρότι από την περσινή εμπειρία δεν δικαιολογούνται αστοχίες στον προγραμματισμό, φέτος ήξεραν πότε πέφτουν τα Χριστούγεννα, δεν εμπόδισε κι ο καιρός στην προετοιμασία.

Ζ.

Εν Λαρίση

*- ΑΜΑ είσαι παντρεμένη με Γιώργο, στο χωριό σε φωνάζουν Γιώργαινα. Άμα είσαι παντρεμένη με Ριχάρδο, σε φωνάζουν Χρυσούλα;

Ο Λαρισαίος με τις χωριάτικες καταβολές και ανησυχίες είχε να συνεισφέρει και στο γνωστό Λεξικό.

***

*-ΛΟΙΠΟΝ, μπικίνι το γνωστό μαγιό μα κι η απάντηση του Λαρισαίου για το τι στυλό κρατάει.

***

*-ΕΝΩ το μπουρί είναι μεν η σωλήνα της σόμπας αλλά κι αυτό που απαντάει η Λαρισαία όταν τη ρωτάει ο δικός της αν θα βγουν το βράδυ.

Ζ.

Άλλο στυλ

*ΠΑΤΑΓΟ έκανε το ρεπορτάζ του Γ. Γκαντέλου, χθες στην εφημερίδα με την ανταπόκριση από τα Φάρσαλα, για το φετινό Ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου της Σκοπιάς. Ξανά οι νέοι του χωριού, άντρες καλοβαλμένοι και σενιαρισμένοι, σε προχωρημένη εμφάνιση φωτογραφημένοι στο χωράφι και τον στάβλο, προκαλούν το αστικό στάτους ξαφνιάζοντας ευχάριστα. Κι αυτοί που κάνουν τα μοντέλα στην Αθήνα αρχίζουν να ζορίζονται.

Ζ.

Χωριστά

*Ο παρατηρητικός Λαρισαίος είδε να βγαίνει στην εφημερίδα τη μια μέρα ο Κ. Αγοραστός ανακοινώνοντας ότι χρηματοδοτείται από πρόγραμμα της Περιφέρειας το έργο ανάπλασης της εγκαταλελειμμένης Τάφρου ώστε να δημιουργηθεί πάρκο μεταξύ Ν. Σμύρνης και ΑΤΑ, παράλληλα της λεωφόρου Αεροδρομίου. Την επομένη ακριβώς, είδε τον δήμαρχο να δηλώνει ικανοποιημένος που υλοποιείται δέσμευση της δημοτικής αρχής και προχωρά ο σχεδιασμός της.

Έλεγε ο Απ. Καλογιάννης για το πρόγραμμα ΒΑΑ, Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που πάει καλά.

***

*ΚΙ έδινε, ο Λαρισαίος, δίκιο εις αμφοτέρους.

-Όντως ΒΑΑ είναι, Βαρέα και Ανθυγιεινά όμως της προεκλογικής περιόδου…

Διαπίστωνε ότι ο Δήμος έκανε όντως την προετοιμασία του έργου, αιτήθηκε χρηματοδότηση, η Περιφέρεια όμως το ενέταξε στο πρόγραμμά της και προκύπτουν τα κονδύλια.

- Γιατί όμως δεν έβγαιναν από κοινού περιφερειάρχης και δήμαρχος να το ανακοινώσουν μαζί; Ο καθένας στον δικό του ρόλο για το καλό της πόλης…

-Ε, είμαστε πολύ κοντά πια στις εκλογές για να επιτρέπεται τέτοια αβροφροσύνη. Τουλάχιστον δεν αρπάχτηκαν διεκδικώντας την πατρότητα…

Ζ.

Του καιρού

*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι έμπαιναν σιγά- σιγά στο κλίμα των ημερών, με τον δικό τους τρόπο.

- Στο σεξ να βάζετε φαντασία. Αν έχετε να βάλετε και γυναίκα, ακόμα καλύτερα.

***

*- ΗΡΘΕ το κρύο. Καιρός για τζάκι, κάστανα και αγκαλιές με το κορίτσι. Προς το παρόν έχω μόνο τα κάστανα.

***

*- ΑΥΤΟΣ ο καιρός δεν είναι για σεξ, αγκαλίτσες και φιλάκια. Είναι για γίδα βραστή.

Ζ.

Ως πότε;

*ΣΕ ένα ακόμη τροχαίο, ευτυχώς όχι σοβαρό, αναφερόταν χθες η εφημερίδα, πάλι στην κλασική παγίδα επί της Σαρίμβεη, στο άνοιγμα της νησίδας στη διασταύρωση με την οδό Σκιάθου.

Ουδείς όμως δείχνει να συγκινείται στον Δήμο, απ’ όπου η γειτονιά ζητά να δοθεί μια λύση. Ίσως να περιμένουν καμιά εισαγγελική παρέμβαση, ποιος ξέρει. Όταν όλοι ξέρουν πια πως και η Τροχαία θεωρεί επισήμως επικίνδυνο το σημείο και εισηγείται διορθωτική κίνηση.

Ζ.

Κακό φεγγάρι

*ΟΙ μεσήλικες Λαρισαίοι καταμετρούσαν χθες τα αλλεπάλληλα φρικτά συμβάντα των ημερών. Κι έλεγαν για το πολύ κακό φεγγάρι, ως σχήμα λόγου βέβαια.

Μιλούσαν φυσικά για το αποτρόπαιο φονικό της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Αλλά και για τον 18χρονο που τον πυροβόλησε θανάσιμα ο συνομήλικος φίλος του στην Καβάλα. Μα και για τον 44χρονο χρυσαυγίτη που εκτέλεσε τον 53χρονο Αλβανό εργάτη στην Κέρκυρα. Έφτασαν στον άγριο ξυλοδαρμό 16χρονου που τον έστειλαν νοσοκομείο δύο 15χρονοι στο Αγρίνιο. Μόνο κακό φεγγάρι; Ματωμένο. (Και διάβαζαν και για τον πρώην αστυνόμο Κορκονέα που διαμαρτύρεται για όσα έχει τραβήξει λέει, σε δικαστήρια και φυλακές. Επειδή απλώς σκότωσε τον πιτσιρικά τον Γρηγορόπουλο. Ε μα…)

Ζ.

Γραμμάτων

και Τεχνών

*ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ του Ντίνου Κόκκινου στα τοπικά δρώμενα, μετά από απουσία αρκετών ετών. Ο πρώην ΔΥΠΕάρχης Θεσσαλίας και κατόπιν διευθυντής στο γραφείο του υπουργού Δημ. Αβραμόπουλου, σε άλλο ρόλο πια, αναδείχθηκε τώρα πρόεδρος στον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών, διαδεχόμενος τον Αθ. Καρατόλια, συνεργάτης του οποίου υπήρξε στη διοίκηση επί σειρά ετών. Παλιότερα και στο τιμόνι της ΑΝΚΕΛ κι αλλού, ο Ντ. Κόκκινος έχει να επιδείξει και πολιτιστικά ενδιαφέροντα.

Ζ.

Χωρίς ταυτότητα

*ΤΑ βάζει με ‘’μακεδονομάχους’’ κι άλλους σοφτ πατριώτες, με χριστιανικά σωματεία και όσους υποχώρησαν και δεν ακολουθούν τον σύνδεσμό του που ταξιδεύει αύριο για Βουλιαράτες στην Αλβανία, πηγαίνοντας επί τόπου για το μνημόσυνο του Κ. Κατσίφα. Ο Στ. Χάμος εξηγεί ότι δεν θα είναι ο ίδιος στο τιμόνι του πούλμαν, διότι ο οδηγός λέει πρέπει να είναι νηφάλιος. Ενώ εκείνος φουντωμένος από τον πατριωτικό του οίστρο μάλλον θα είναι στο μικρόφωνο.

***

*ΠΑΡΟΤΙ πρόεδρος και πούρος αγωνιστής, ο Στ. Χάμος είχε απουσιάσει από την πρώτη διαδήλωση στο χωριό των Βορειοηπειρωτών διότι δεν μπορούσε να πάει, δεν του επιτρεπόταν κι εκείνος συμβιβάστηκε με τους κανόνες, τι να κάνει, τον επαναστάτη, να παραβιάσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα; Δεν είχε ταυτότητα λέει, απ’ τις καινούργιες που θα του επέτρεπαν να ταξιδέψει. Τώρα όμως, πήγε κι έβγαλε νέα ταυτότητα, απ’ αυτές δίχως το Χ. Ο. Το εθνικό καθήκον πρυτάνευσε της χριστιανικής συνείδησης εντός του.

***

*ΕΝΩ ο αντιπεριφερειάρχης τον έχει ξεπεράσει, κι ας τον διέγραψε θεωρώντας τον συμβιβασμένο. Ο Δημ. Παπαδημόπουλος επιμένει να κρατάει την παλιά του ταυτότητα κι ας μην μπορεί έτσι να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Από τους ελάχιστους που παραμένουν πιστοί ‘’παλαιοταυτοτικοί’’.

Ζ.

Νομίμως

*ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ παρέμβαση από την πείσμονα και ατρόμητη Λαρισαία, την πρωταγωνίστρια της κυκλοφοριακής εμπλοκής στη νέα Μεγ. Αλεξάνδρου που περιέγραφε το χθεσινό ρεπορτάζ. Λοιπόν η κυρία Αντωνία Π. μπορούσε να κινηθεί και ανάποδα στον καινούργιο δρόμο, διαθέτει λέει έγγραφη άδεια της αστυνομίας.

Όπως και οι υπόλοιποι που έχουν μόνιμη θέση στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ της Μεγ. Αλεξάνδρου.

Κι επειδή προς το παρόν ο δρόμος είναι κλειστός από πάνω, τους επιτρέπεται να εισέρχονται από την κάτω πλευρά του, εκείνη της Τρίγωνης και να πάνε αντίθετα στο ρεύμα, προσωρινά. Νόμιμη, γι’ αυτό και είχε καλέσει την αστυνομία. (Η εταιρεία σεκιούριτι πάντως, απέφυγε να εξηγηθεί, για το τι ιδιαίτερη μεταχείριση μπορεί να έχουν τα αυτοκίνητα χρηματαποστολών που οργώνουν τους πεζόδρομους.)

Ζ.

Δεν χωράει

*ΧΘΕΣ βραδάκι επιβεβαιώθηκε στην πράξη αυτό για το οποίο γκρίνιαζαν περίοικοι στον πεζόδρομο της Κουμουνδούρου. Ότι δηλαδή έτσι όπως κατασκευάστηκε η νέα Μεγ. Αλεξάνδρου δεν μπορούν να στρίψουν μεγάλα οχήματα, από ασθενοφόρα και πάνω ώστε να βγουν στη Μανδηλαρά. Τους εμποδίζει το διαχωριστικό παρτέρι, χρειάζονται ένα σωρό μανούβρες για να μπορέσουν να βρεθούν στον μεσαίο δρόμο και να φύγουν. Έπρεπε λένε να υπήρχε ένα κενό στο παρτέρι, να ξεκινούσε λίγα μέτρα πιο κάτω. Χθες λοιπόν μπήκε πυροσβεστικό στην Κουμουνδούρου. Κι όταν τελείωσαν, περί απλού απεγκλωβισμού επρόκειτο, το όχημα έφυγε λένε με την όπισθεν, όπως μπήκε από την Παπαναστασίου, πράγμα που δεν ήταν καθόλου εύκολο. (Θα υπάρξει άραγε διορθωτική παρέμβαση;)

Ζ.

Πλίτσης - Πετρούνιας

* Ο ΧΡΥΣΟΣ ενώνει… Το κοσμηματοπωλείο της Λάρισας «Πλίτση» με τον Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή της γυμναστικής (στο αγώνισμα των κρίκων) Λευτέρη Πετρούνια, τον Έλληνα που σαρώνει τα χρυσά μετάλλια σε όλες τις διοργανώσεις. Ο παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης αθλητής θα βρίσκεται στη Λάρισα σε λαμπρή εκδήλωση των ιδιοκτητών του κοσμηματοπωλείου αύριο Σάββατο στις 8 το βράδυ στο κέντρο «Φρούριο», ως πρεσβευτής αυτή τη φορά των ρολογιών tag heuer.

Σ.Κ.

 

 

 

PRO MHNOS JANA ZAXARAKH

*ΠΡΟ μηνός ξανά στη Λάρισα, σε νεοδημοκρατικό μπαζάρ βιβλίου η Σοφία Ζαχαράκη. Απόψε, η αναπληρώτρια Σπυράκη, στα Φάρσαλα.

Ζ.

 

 

OXI DEN TON PERIKYKLVSAN MHTROPOLITH

*ΟΧΙ δεν τον περικύκλωσαν τον Λαρισαίο ο μητροπολίτης και η συνοδεία του, απλώς ήταν σταματημένος στο φανάρι κι εκείνοι έπρεπε να περάσουν απέναντι.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass