Ηλιος νικητής

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2018 19:45
*ΣΤΑ όρθια ενσταντανέ ξεχωρίζει ο Βασ. Κικίλιας, ως πρώην μπασκετμπολίστας. Στο στιγμιότυπο, με την ιδιότητα του σκιώδους ΥΕΘΑ με τους συναδέλφους του τού Τομέα Άμυνας της ΝΟΔΕ Λάρισας, μαζί και η τοπική ηγεσία της ΝΔ.  Γ.Γ. *ΣΤΑ όρθια ενσταντανέ ξεχωρίζει ο Βασ. Κικίλιας, ως πρώην μπασκετμπολίστας. Στο στιγμιότυπο, με την ιδιότητα του σκιώδους ΥΕΘΑ με τους συναδέλφους του τού Τομέα Άμυνας της ΝΟΔΕ Λάρισας, μαζί και η τοπική ηγεσία της ΝΔ. Γ.Γ.

*Η ρομαντική ψυχή κοιτάζει το φεγγάρι κι ο ηλίθιος ως γνωστόν το δάχτυλο που το δείχνει.

Την ίδια ώρα ο επιστήμονας αναλογίζεται την ελλειπτική τροχιά του, μελετά την πορεία των πλανητών.

Να, ο Λαρισαίος Γ. Ο. επισημαίνει ότι φτάσαμε στο νωρίτερο βράδιασμα. Ο ήλιος έδυε για δυο-τρεις μέρες στις 5:05 το απόγευμα. Κι από σήμερα αντιστροφή, η δύση πια στις 5.06 και κάθε μέρα θα νυχτώνει πια όλο και αργότερα. Ο ήλιος σε νικηφόρα πορεία.

***

*ΜΕΧΡΙ το χειμερινό ηλιοστάσιο βέβαια, οι μέρες θα συνεχίσουν να μικραίνουν καθώς εξακολουθεί να ξημερώνει όλο και αργότερα. Όμως με την επιτευχθείσα αντιστροφή και την καθυστέρηση της δύσης το σήμα εδόθη: καταφτάνει το καλοκαίρι, μπήκε σε τροχιά.

Ζ.

 

Με μάσκες;

*ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ μετά βδελυγμίας αμφιπλεύρως, ‘’αποτάσσομαι τον σατανά’’ είπαν σχεδόν και ο Στέλιος Τσιάκαλος και ο Πέτρος Παπαγεωργίου, δεν υπάρχουν επαφές μεταξύ τους ούτε και συντονισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για να στηρίξουν την υποψηφιότητα Τσιλιμίγκα, έτσι διαβεβαίωσαν αμφότεροι τα ακροατήριά τους. Οι πληροφορίες το επιβεβαιώνουν: έχουν καμιά βδομάδα να μιλήσουν. (Φοβήθηκαν και ξέκοψαν;)

***

*Ο συριζαίος γραμματέας πάντως κράτησε και μια πισινή, λέγοντας πως ό, τι γίνει θα προχωρήσει «μέσω αμιγώς αυτοδιοικητικών κινήσεων και πρωτοβουλιών». Δηλαδή άλλα στελέχη των δύο κομμάτων θα συνεργαστούν, αυτοί που θα μετέχουν στις κομματικές περιφερειακές παρατάξεις. Όχι Στέλιο δηλαδή, Πετράκη…

***

*ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ επίσης ως προβακατόρικη η ιδέα να συναντώνται οι δύο γραμματείς μεταμφιεσμένοι. Ή να συνομιλούν από τηλέφωνα που αλλοιώνουν τις φωνές.

Δεν αποκλείεται πάντως να επικρατήσει μια άλλη προχωρημένη πρόταση. Να κατέβει δηλαδή ο Ν. Τσιλιμίγκας δύο φορές στις περιφερειακές εκλογές. Μία ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και μία με το ΚΙΝΑΛ. Κι όποιος Τσιλιμίγκας κερδίσει να υποστηρίξει τον άλλο στον β΄ γύρο.

Ζ.

 

Απόψυξη

*ΜΑ να περιμένεις έναν ολόκληρο χρόνο τα εγκαίνια του «Πάρκου των Ευχών» και να μην είσαι έτοιμος; «Ελάτε αύριο» είπε ο Δήμος στους επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί για να απολαύσουν το θέαμα στον πάγο. «Δεν πάγωσε ακόμα».

Μα και γιατί δεν το ξεκινούσαν μια ημέρα νωρίτερα; Αναρωτήθηκαν δικαίως οι λιλιπούτειοι επισκέπτες. Και τι απάντηση να δώσεις; Άντε πέρυσι ήταν η πρώτη φορά. Φέτος; Ολόκληρο χρόνο είχαν που το σχεδίαζαν. Για έξι μήνες η λίμνη ήταν άδεια. Και την κρίσιμη μέρα το Παγοδρόμιο off. Το σόου περιορίστηκε σ΄ έναν εργάτη που έριχνε νερό με το λάστιχο για να παγώσει.

***

*ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ αντιδήμαρχος Νταής έλεγε πως άφηναν τη λίμνη του Αλκαζάρ σε αυτήν την κατάσταση τόσο καιρό διότι προετοίμαζαν το παγοδρόμιο. Και δεν ήταν έτοιμοι όταν έπρεπε. Τεχνικό πρόβλημα επικαλέστηκαν. Φυσικά και δεν το ήθελαν ούτε και οι ίδιοι. Όμως…

***

*ΝΑ ΣΟΥ και ο Αϊ Βασίλης πιο κάτω με τα ξωτικά. Με χαμόγελα και τις αγκαλιές τους ανοιχτές. Δεν αρνούνταν τη φωτογράφιση με τα παιδιά «Να έρθετε από αύριο και στο σπίτι μας, που θα είναι έτοιμο» έλεγαν στα παιδιά. Κι εκεί καθυστέρηση. Μάλλον άργησαν οι τάρανδοι να φέρουν τα υλικά.

***

*ΑΝ μη τι άλλο, όσοι συνέλαβαν την ιδέα του Πάρκου και όλοι όσοι βοηθούν στο να γίνει πράξη αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι σπουδαία υπόθεση για την πόλη. Στους 700.000 υπολογίζει ο αντιδήμαρχος τους επισκέπτες για φέτος. Οι πρώτες εκατοντάδες επισκεπτών όμως έφυγαν δυσαρεστημένοι την Παρασκευή το βράδυ. Σίγουρα πάντως μέχρι σήμερα θα το έχουν ξεχάσει. Και τι έγινε; Μας μένουν άλλες 699 χιλιάδες. Αυτοί σίγουρα θα φύγουν μαγεμένοι. Το πάρκο όντως είναι εκπληκτικό…

Κ.Γ.

 

Δασικοί χάρτες

* ΣΥΣΚΕΨΗ για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα με την κύρωση των δασικών χαρτών προγραμματίζεται την προσεχή Τετάρτη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αυτό αποφάσισαν ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη, καθώς τα χρονικά περιθώρια που σχετίζονται με την καταβολή των ενισχύσεων στενεύουν επικίνδυνα. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν παράγοντες του Υπουργείου, της Αυτοδιοίκησης, του ΟΠΕΚΕΠΕ, του Δασαρχείου, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός «δεν θα βγούμε από την αίθουσα αν δεν βρεθεί μια άμεση και πρακτική λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες αγρότες».

Γ.Ρ.

 

Παράρτημα

*ΑΠΟ το σαρακατσάνικο παράρτημα του Ελληνολαρισαϊκού Λεξικού.

- Στόιλτσαταν; (Μτρφ: Στολίσατε;)

Ζ.

 

«Νέα Λάρισα»

* ΜΕ αφορμή προγραμματισμένη σύσκεψη πρώην στελεχών της παράταξης «Νέα Λάρισα» την Τρίτη το βράδυ στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», όπου αναμένεται να ανακοινώσουν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Ρένας Καραλαριώτου και σχολιάζοντας σχετική αναφορά αυτών στην απομόνωση του επικεφαλής της, Ντίνου Διαμάντου, ο τελευταίος δηλώνει στη στήλη τα εξής: Η «Νέα Λάρισα» μαζί (και όχι χωρίς) με τον επικεφαλής της Ντίνο Διαμάντο στηρίζει τη … «Νέα Λάρισα» που εμπιστεύτηκε το 11,5% των δημοτών. Δεν στηρίζει καμία άλλη κίνηση που υπάρχει. Πόσο δε μάλλον, μία «νέα» που δημιουργήθηκε μέσα από μία καθαρά κομματική διαδικασία εξάρτησης. Οι προσωπικές διαδρομές και οι δηλώσεις κάποιων που αναχωρούν από την ανεξάρτητη «Νέα Λάρισα» και προσχωρούν στη νέα κομματική κίνηση δεν μας αφορούν. Η επικοινωνιακή προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν εντυπώσεις είναι φανερή. Προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να οικειοποιηθούν τη «Νέα Λάρισα». Όπως οικειοποιούνται επί 3 χρόνια τώρα την 3η έδρα του δημοτικού συμβούλου της Νέας Λάρισας, ανεξαρτητοποιούμενοι αντί να παραιτηθούν ως όφειλαν, επιδεικνύοντας έτσι μία ηθική στάση και δίνοντας τη δυνατότητα στον επόμενο να εκφράσει αυθεντικά το 11,5% των δημοτών».

Γ.Ρ.

 

Με την πρώτη;

*ΤΗΝ προηγούμενη φορά ο Ν. Τσιλιμίγκας είχε κάνει το μπαμ στο ‘’μαν του μαν’’ στον β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών, όταν είχε ανεβάσει θεαματικά το πρωτοκυριακάτικο ποσοστό της παράταξής του. Μόνος του τα είχε καταφέρει πολύ καλύτερα.

Έτσι κι αλλιώς δεν είναι το φόρτε του να οργανώνει ομάδες ή και προεκλογικές καμπάνιες. Και στις βουλευτικές με το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν υποψήφιος, μόνος (δεν) είχε κινηθεί προεκλογικά. Η καλή του φήμη είχε λειτουργήσει στον κόσμο.

Στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου όμως, όπου ο καθηγητής θα ξαναδοκιμάσει περιφερειακά, δεν είναι βέβαιο ότι θα προλάβει να δώσει τη μάχη του. Καθώς η ομάδα Αγοραστού φιλοδοξεί να καθαρίσει το παιχνίδι από την πρώτη Κυριακή.

***

*ΜΕ τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κατεβάζει αυτή τη φορά δικό του συνδυασμό και με το ΚΚΕ δίχως τον διεισδυτικό και ευρύτερης αποδοχής Βαγγέλη Μπούτα υποψήφιο περιφερειάρχη, η φιλοδοξία Αγοραστού δείχνει να εδράζεται σε μια κάποια λογική.

Ζ.

 

Βρυξέλλες: Σαν στο σπίτι του

BRYJELLES SAN TO SPITI TOY * ΑΝΕΤΟΣ και επικοινωνιακός ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός στο Ευρωκοινοβούλιο, είχε συνεχείς επαφές και συναντήσεις τόσο με Ελληνες, όσο και με Ευρωπαίους αξιωματούχους, στο περιθώριο της Συνόδου της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρώπης.

Πρόλαβε να συναντηθεί με το σύνολο των γαλάζιων ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες, ενώ με τον Θοδωρή Ζαγοράκη είχε ιδιαίτερη συνομιλία για το πώς μπορούν να ενισχυθούν οι αθλητικές υποδομές και οι αθλητικές δράσεις μέσω του προγράμματος INVEST EU. Να σημειωθεί ότι ο τομέας του Αθλητισμού θα επιχορηγηθεί για πρώτη φορά μέσω του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος.

Επίσης ο Κ. Αγοραστός συναντήθηκε (και έδειχνε ιδιαίτερα χαρούμενος) με τον Έλληνα τεχνοκράτη και υπεύθυνο για την πορεία του ΕΣΠΑ στην Επιτροπή Περιφερειών Χρήστο Γκόγκο, με τον οποίο διατηρούν προσωπική φιλία εδώ και χρόνια. Προφανώς ο Θεσσαλός ποντάρει πολλά στην καλή σχέση (και χημεία) που έχει με τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ευρωβουλής, ευελπιστώντας σε ακόμη μεγαλύτερη χρηματοδότηση της περιοχής μας από τα κοινοτικά ταμεία.

Και φυσικά Βρυξέλλες χωρίς συνάντηση με το λαρισαϊκό λόμπι που διαπρέπει στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα δεν γίνεται. Ο Κ. Αγοραστός συναντήθηκε ανεπίσημα με πολλούς απ΄αυτούς και φυσικά βγήκαν τα ημερολόγια, προκειμένου να βρεθεί μια ημερομηνία που βολεύει όλους, ώστε και φέτος να τηρηθεί το έθιμο που θέλει τον περιφερειάρχη να κόβει τη βασιλόπιτα των πατριωτών μας στη βελγική πρωτεύουσα.

Γ.Ρ.

 

 

O YPOYRGOS STAUAKHS STH LARISA TOY KALOGIANNH*Ο υπουργός Σταθάκης στη Λάρισα του Καλογιάννη και της Α. Ψάρρα, στη Λάρισα του Αγήνορα Αστεριάδη.

Ζ.

 

 

 

NA O TROPOS GIA THN TELIKH LYSH*NA ο τρόπος για την τελική λύση στη μάχη της καλιακούδας. Όταν περνούν τα κλαδευτήρια του Δήμου, όπως χθες από την Ασκληπιού, φεύγουν τα πουλιά.

Ζ.

 

 

POLY MEUODIKOS O EFHMERIOS*ΠΟΛΥ μεθοδικός ο εφημέριος, όλα τακτοποιημένα, λες και δεν ξέρουν όλοι ότι οι άντρες πάνε δεξιά στην εκκλησία.

Ζ.

 

 

OI NTOPIOI SYRIZAIOI EIXAN THN FAEINH*Οι ντόπιοι συριζαίοι είχαν τη φαεινή ιδέα να βάλουν τον υπουργό Γ. Σταθάκη να μιλήσει στην αχανή αίθουσα της Πινακοθήκης και μάλιστα για θέμα που θα προσείλκυε μονάχα ειδικούς στα ενεργειακά και εκπροσώπους δήμων. Ήταν μια κρύα συγκέντρωση.

Ζ.

 

 

SIGA POY DEN UA ERISKE APANTHSH*ΣΙΓΑ που δεν θα έβρισκε απάντηση ο νεοέλληνας…

Ι. Μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass