Στρατηγική

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2018 19:07
* ΤΗ συμμετοχή του στις εθνικές εκλογές, ως υποψήφιος βουλευτής Λάρισας, σηματοδότησε η χθεσινή ομιλία του πρώην υπουργού και γραμματέα του Τομέα Οικονομικών του ΚΙΝΑΛ, Φίλιππου Σαχινίδη.  Στο ακροατήριο τέτοιας εκδήλωσης, για πρώτη φορά μετά από καιρό αν δεν κάνουμε λάθος, ο πρώην υπουργός Νίκ. Φαρμάκης ενώ αριστερά του διακρίνονται ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάν. Καραμπάτσας και ο πρώην δήμαρχος Αγιάς Αντ. Μαυρογιάννης.  Πάντως με αφορμή και τις σημερινές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ, έχει σημασία ποιοι αυτοδιοικητικοί παρευρέθηκαν χθες και ποιοι όχι, ενώ πριν κάνα δυο βδομάδες βρέθηκαν πάλι στο «Χατζηγιάννειο». Δεν είναι κατ’ ανάγκη ΠΑΣΟΚοι (όλοι τους) αλλά αφορά στον Δήμο Λάρισας…  Β.Κ. * ΤΗ συμμετοχή του στις εθνικές εκλογές, ως υποψήφιος βουλευτής Λάρισας, σηματοδότησε η χθεσινή ομιλία του πρώην υπουργού και γραμματέα του Τομέα Οικονομικών του ΚΙΝΑΛ, Φίλιππου Σαχινίδη. Στο ακροατήριο τέτοιας εκδήλωσης, για πρώτη φορά μετά από καιρό αν δεν κάνουμε λάθος, ο πρώην υπουργός Νίκ. Φαρμάκης ενώ αριστερά του διακρίνονται ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάν. Καραμπάτσας και ο πρώην δήμαρχος Αγιάς Αντ. Μαυρογιάννης. Πάντως με αφορμή και τις σημερινές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ, έχει σημασία ποιοι αυτοδιοικητικοί παρευρέθηκαν χθες και ποιοι όχι, ενώ πριν κάνα δυο βδομάδες βρέθηκαν πάλι στο «Χατζηγιάννειο». Δεν είναι κατ’ ανάγκη ΠΑΣΟΚοι (όλοι τους) αλλά αφορά στον Δήμο Λάρισας… Β.Κ.

* ΣΤΗ Λάρισα αναμένεται να βρεθεί μεθαύριο Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας, Παν. Καμμένος. Θα επισκεφθεί τόσο την 1η Στρατιά όσο και το ΑΤΑ για να ευχηθεί στο στρατιωτικό προσωπικό, λέει ο σημερινός σχεδιασμός αν δεν αλλάξει τελικά κάτι στο πρόγραμμα του υπουργού.

Εφόσον έρθει τελικά στη Λάρισα ο κ. Καμμένος, θα αποτελέσει και μια καλή ευκαιρία για να τα… ψάλλει στην αντιπολίτευση αφού την επομένη, 14 του μηνός, είναι να καταβληθούν τα αναδρομικά. Ο κ. Καμμένος επισκέπτεται τις έδρες των δύο μειζόνων διοικήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στέλνοντας έτσι το δικό του μήνυμα στο στρατιωτικό προσωπικό.

Η Λάρισα βεβαίως, είναι ενταγμένη και στη «νέα εθνική στρατηγική» όπως την ονομάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αφορμή και τον «στρατηγικό διάλογο» με τις ΗΠΑ που ξεκινά επίσης μεθαύριο Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου. Σε ό,τι αφορά στο στρατιωτικό σκέλος, οι θέσεις του κ. Καμμένου για αξιοποίηση ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τις ΗΠΑ είναι άλλωστε γνωστές.

Β.Κ.

Με το Αστικό

* ΞΑΦΝΙΑΣΕ τους επιβάτες του αστικού λεωφορείου το απόγευμα του Σαββάτου ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, όταν επιβιβάστηκε σε αυτό, επί της οδού Ιωαννίνων για να μεταβεί στην εκδήλωση της ΓΕΧΑ στο κέντρο της πόλης (οδό Μανδηλαρά). Είναι αλήθεια πως δεν συνηθίζεται ένας Μητροπολίτης να χρησιμοποιεί το αστικό λεωφορείο, αλλά ο Ποιμενάρχης μας, μάς είχε προετοιμάσει τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στη Λάρισα για τέτοιες κινήσεις. «Εμείς οι κληρικοί πρέπει να κατέβουμε στον λαό» είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο και κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία το κάνει πράξη. Άλλωστε αν δεν το κάνει ο ίδιος, πώς θα το ζητήσει εν συνεχεία από τους ιερείς της Μητροπόλεώς του. Κληθείς από την «Ε» να σχολιάσει τη συμβολική του αυτή κίνηση επιβίβασης στο λεωφορείο, υποστήριξε πως «δεν πρέπει να σας εκπλήσσει. Είχα χρόνο και είπα να δοκιμάσω το λεωφορείο για τη μετάβασή μου. Πράγματι σε κάποιους εκ των επιβατών προκλήθηκε απορία, κυρίως αν ήμουν ο Μητροπολίτης, άλλοι πάλι κοιτούσαν περίεργα. Φυσικά και θα το επαναλάβω, αν ο χρόνος μού το επιτρέπει…», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

Γ.Ρ.

Βαρουφάκης

* Η προεκλογική εκδήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη, που έγινε στη Λάρισα, δεν είχε πολιτική ομιλία κλασικού τύπου, όπου ο υποψήφιος ανεβαίνει στο βήμα και αρχίζει τον μονόλογο, κάνοντας κάποιες παύσεις μόνο για να δώσει χώρο στο κοινό να τον χειροκροτήσει.

Ο επικεφαλής του «ΜεΡΑ 25», δεν ανέβηκε σε βάθρο, δεν ήταν σε ψηλότερο επίπεδο από το κοινό του, δεν επιδόθηκε σε έναν ασταμάτητο μονόλογο, παρά εισήγαγε μια νέα μέθοδο πολιτικού λόγου: τον διάλογο και τις ερωταπαντήσεις.

Μετά από μια εισαγωγή, που αφορούσε στην ταυτότητα του κόμματος που εκπροσωπεί, στις πολιτικές του θέσεις και αποφάσεις, προτίμησε τη συμμετοχή του κοινού για να λύσει απορίες…

Τι θα περίμενε άλλωστε κανείς; Γιάνης, είναι αυτός. Ανατρεπτικός.

***

Η υποδοχή δε, που του επιφύλαξαν οι Λαρισαίοι, εντυπωσιακή!

Με την είσοδό του στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, ένας χείμαρρος ανθρώπων κινήθηκε προς το μέρος του.

Τόσος ήταν ο ενθουσιασμός μερικών, που νόμιζες ότι έβλεπαν μπροστά τους αυτόν που θα τους βγάλει από τα μνημόνια και τη φτώχεια.

Λ.Κ.

Ρομά

*ΣΑΒΒΑΤΟ απόγευμα. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής, Θεανώ Φωτίου φτάνει με συνοδεία έξω από το 4ο Δημοτικό Σχολείο για να κατέβει να μιλήσει λίγο μετά τη Γενική Συνέλευση των Ρομά. Σταματάνε 2-3 αυτοκίνητα και ώσπου να πάρουν όλοι τα πράγματά τους περνάνε κάνα δυο λεπτά. Χρόνος λογικός αν ξέρεις περί τίνος πρόκειται.

***

*ΑΠΟ πίσω όμως ο οδηγός δεν ήξερε και έβλεπε πως αργούν τα ξεφορτώματα. Άρχιζε να κορνάρει διαμαρτυρόμενος. Η υπουργός είχε ήδη ξεκινήσει τις χαιρετούρες με τους Ρομά και μόλις άκουσε τα κορναρίσματα άρχισε να χαιρετάει χαμογελαστή. Την ίδια ώρα ο οδηγός έβραζε και εκείνη τον χαιρετούσε. 

***

*ΠΑΝΤΩΣ μέσα στην αίθουσα η υπουργός πήρε τόσο χειροκρότημα όσο δεν είχε πάρει τα τελευταία χρόνια. Τόσο που ζήτησε και η ίδια να σταματήσουν οι παρευρισκόμενοι Ρομά να το κάνουν «Σταματήστε το χειροκρότημα σε κάθε τι που λέω γιατί νομίζω πως είμαι σε προεκλογική συγκέντρωση» και δώστου από κάτω χειροκρότημα για το τελευταίο που είπε.

Κ.Γ.

Παρών

* ΜΠΟΡΕΙ να έλειπε από την προχθεσινή πανελλαδική σύσκεψή του αλλά οι φίλοι του αγρότες, δεν τον ξέχασαν. Ο λόγος για τον πρόεδρο της ΟΑΣΝ Καρδίτσας Ευάγγ. Μπούτα, ο οποίος αναρρώνει μετά το ατύχημα που είχε με το τρακτέρ του και χθες δεν μπορούσε να είναι στη Νίκαια.

Πρώτη τον ανέφερε η αγρότισσα από το Αμύνταιο, Διαμαντούλα Κρητικού και ακολούθησε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Καρδίτσας, Γιάν. Τσιούτρας μεταφέροντας τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του Ευάγγελου, με το ακροατήριο να χειροκροτεί παρατεταμένα.

Βέβαια στους παλιούς συνδικαλιστές, των κινητοποιήσεων του 1995, αναφέρθηκε ο εκ Μαλγάρων προερχόμενος, Κων. Ανεστίδης. Είδε στο ακροατήριο τον παλιό επίσης, Γ. Νταφούλη θυμίζοντας ότι τότε τα μέλη της Συντονιστικής τού είχαν βγάλει το παρατσούκλι «αλεπού» γιατί στις συνεδριάσεις της ΠΑΣΕ, «καθόταν πίσω και σημείωνε».

«Καταγραφέας» ήταν ο άνθρωπος, για να μεταφέρει τα λεχθέντα με ακρίβεια, γιατί τον ονόμασαν «αλεπού»;

Β.Κ.

Είδες η ΔΕΗ…

* Η ΔΕΗ στους τελευταίους λογαριασμούς ενημερώνει τους πελάτες της ότι «από 1η Δεκεμβρίου ο έντυπος λογαριασμός θα χρεώνεται με 1 ευρώ. Στην περίπτωση επιλογής λήψης αποκλειστικά ηλεκτρονικού λογαριασμού, μέσω της υπηρεσίας e-bill, θα απαλλάσσονται οι καταναλωτές από την παραπάνω χρέωση». Με λίγα λόγια αν θέλουμε να γλιτώσουμε το χαράτσι του ενός ευρώ, θα πρέπει να ζητήσουμε να λαμβάνουμε τον λογαριασμό ηλεκτρονικά. Με αυτό τον τρόπο η ΔΕΗ προσπαθεί να περιορίσει τα έξοδα αποστολής και να μειώσει το κόστος του συμβολαίου της με τα ΕΛΤΑ. Γιατί όμως η Επιχείρηση δεν εφαρμόζει την πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία «όποιος την εξυπηρετήσει δεχόμενος τον λογαριασμό του στο μέιλ να του αφαιρέσει 1 ευρώ; Όπως πράττει με την έκπτωση 15% στον συνεπή πελάτη της, που πληρώνει εγκαίρως τον λογαριασμό. Προφανώς η ΔΕΗ ακολουθεί την πρακτική των τραπεζών, οι οποίες επιβάλλουν πρόστιμο (ποινή) αν απευθύνεσαι στον υπάλληλο και το γκισέ της και δεν εκτελείς τις συναλλαγές σου ηλεκτρονικά. Και καλά οι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο. Οι υπόλοιποι και κυρίως οι ηλικιωμένοι; Πάλι αυτοί θα πληρώσουν τη νύφη.

Γ.Ρ.

Αλλά και ο ΟΤΕ….

* ΦΥΣΙΚΑ ούτε ο ΟΤΕ (Cosmote) αποτελεί εξαίρεση από τους Οργανισμούς που αναζητούν τρόπους αδικαιολόγητης επιβάρυνσης των καταναλωτών. Πριν από χρόνια οι πελάτες του ενεγράφησαν στον Χρυσό Οδηγό, τη λίστα του οποίου διαθέτουν πλέον όλες οι εταιρείες, στις οποίες απευθύνεται κάποιος που αναζητά ένα τηλεφωνικό νούμερο. Σήμερα αν επιχειρήσει κάποιος να κρατήσει το απόρρητο της γραμμής του και να διαγραφεί, πρέπει να πληρώσει. Δικαιολογημένα κάποιος θα αναρωτηθεί: Όταν με ενέγραψαν στον κατάλογο δεν με ρώτησαν, ούτε με πλήρωσαν. Τώρα για να ξεγραφτώ, γιατί πρέπει να πληρώσω;

Ένα ακόμη σχετικό παράδειγμα «αποφασίζω και πράττω» αποτελεί η νέα τιμολογιακή πολιτική στα καρτοσυμβόλαια, στα οποία αυξάνονται σε κάποια προγράμματα τα διαθέσιμα λεπτά ομιλίας, αυξάνοντας ταυτόχρονα και την τιμή. Δεν δίνεται όμως η επιλογή στον συνδρομητή, που καλύπτεται από τον χρόνο του να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα και το κόστος…

Γ.Ρ.

Κώστα μου

* ΣΑΝ στο σπίτι του αισθανόταν χθες στη Λάρισα, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης. Για δεκαετίες εμπλέκεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος Μαγνησίας πριν από 25 χρόνια, ενώ πριν δύο εκλογικές αναμετρήσεις ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οπότε με τους δημάρχους χθες, του μιλούσαν και τους μιλούσε με το μικρό τους όνομα καθότι… Θεσσαλοί, «συγχωριανοί». Ο κ. Πουλάκης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η μοναδική ΠΕΔ της χώρας που συγκάλεσε σύσκεψη σαν τη χθεσινή, ήταν η ΠΕΔ Θεσσαλίας συγχαίροντας τον πρόεδρό της Γ. Κωτσό για την πρωτοβουλία.

Σύσκεψη στην οποία κυριάρχησαν βέβαια τα διαδικαστικά ερωτήματα για τις εκλογές του Μαϊου αλλά και οι «ενστάσεις» των αιρετών για τα τοπικά συμβούλια. Όχι όλων καθότι υπάρχουν και δήμαρχοι ή υποψήφιοι δήμαρχοι που θέλουν στα χωριά να υπάρξουν και ανεξάρτητα ψηφοδέλτια. Άλλοι βεβαίως προειδοποιούν για «συναλλαγές»…

Β.Κ.

Θέλει ψηφοδέλτιο

*ΔΥΣΚΟΛΟ σπορ οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σε Δήμους μα και Περιφέρεια, ιδίως για ρομαντικά υπερφιλόδοξους, που νιώθουν κιόλας ότι απευθύνονται σε αφελείς. Δεν είναι όπως αλλού, όπου βάζεις υποψηφιότητα, ρίχνεις τα δίχτυα σου κι ό,τι βγάλεις. Εδώ πρέπει να φτιάξεις και ψηφοδέλτιο, ακούς εκεί απαίτηση…

Υπάρχει όμως οδός διαφυγής. Το κόλπο με την τμηματική ανακοίνωση του συνδυασμού. Με πεντέξι υποψηφίους τριπλάρεις και περιμένεις. Εξακολουθώντας να φοράς το μεγάλο σακάκι του αρχηγού. Και βλέπουμε…

Ζ.

Πάρκο

* ΠΡΟΣΩΠΑ χαρούμενα, χαμογελαστά, ευτυχισμένα, με βλέμματα που δεν χόρταιναν να βλέπουν γύρω τους, καθώς ζωντάνευαν οι ιστορίες των παραμυθιών που πρόβαλλαν μπροστά τους, σαν να βρίσκονταν ξαφνικά σε έναν άλλο κόσμο.

Είναι τα πρόσωπα των μικρών παιδιών, που επισκέπτονται το «Πάρκο των Ευχών» και νιώθουν τις ευχές τους να πραγματοποιούνται.

Τα βλέπεις να τρέχουν ευτυχισμένα από το ένα «κουκλόσπιτο» στο άλλο, να κοιτούν με δέος τον πύργο της Βασίλισσας του Πάγου, το σπίτι του Αϊ Βασίλη… και να χορεύουν ευτυχισμένα με τα μπαλόνια στα χέρια, τριγυρνώντας στα δρομάκια του πάρκου.

Κάποιοι επισκέπτες, ηλικίας -άντα και άνω, σχολίαζαν παραδίπλα ότι το «Πάρκο των Ευχών» δεν προσφέρει τίποτα και απαξίωναν την προσπάθεια που έγινε για να δημιουργηθεί στην πόλη αυτό το χριστουγεννιάτικο περιβάλλον.

Μάλλον δεν παρατήρησαν τα παιδιά δίπλα τους, για να καταλάβουν ότι ο εγωισμός των μεγάλων βάζει παρωπίδες!

Λ.Κ.

Επισημάνσεις

* ΔΕΝ προσδοκούν σε επίλυση του προβλήματος, αφού το έχουν κοινοποιήσει στους αρμοδίους και το έχουν δημοσιοποιήσει στην «Ε» πολλάκις, χωρίς να βρεθεί λύση, αλλά είπαν μέρες Άγιες διανύουμε μπορεί να γίνει κανένα θαύμα. Ή αλλιώς εκλογές έρχονται, πού ξέρεις; Ο λόγος για τους κατοίκους της οδού Παιωνίου, οι οποίοι υπενθυμίζουν παλιότερο αίτημά τους να ασφαλτοστρωθεί ο πολυσύχναστος δρόμος. Η οδός Παιωνίου συνδέει την περιφερειακή οδό Τρικάλων με την οδό Θεοφράστου. Σε περίπτωση που ασχοληθούν με την περιοχή οι άνθρωποι του δήμου, ας φροντίσουν και για τη σήμανση (πινακίδες stop) της επικίνδυνης οδού Γ. Μέγα, στο ύψος της κλινικής Πατσίδη, όπου κάποιοι οδηγοί που δεν γνωρίζουν βγαίνουν ξαφνικά πάνω στον κεντρικό δρόμο της οδού Παιωνίου.

Γ.Ρ.

Φύλλα

* ΓΕΜΙΣΕ την πόλη φύλλα χθες ο μεσημεριανός αέρας. Αρκετοί καταστηματάρχες ακόμη και περίπτερα στη Κεντρική πλατεία πήραν τη σκούπα στο χέρι για να μαζέψουν ό,τι μπορούν. Εξάλλου, με τον φόβο της βροχής και τόσα φύλλα πεσμένα κάτω ελλοχεύει ο κίνδυνος να φράξουν τα φρεάτια. Όμως αυτό σημαίνει και αγάπη για την πόλη σου και την επιχείρησή σου. Ο Δήμος δεν μπορεί να βρίσκεται παντού, έχει την ευθύνη βέβαια αλλά και οι πολίτες της όταν βοηθούν, όλα είναι πιο εύκολα.

Ν.Π.

Κακό συνήθειο

* ΚΑΚΟ συνήθειο το έχουν μερικοί να ανοίγουν τους κάδους να πετάξουν τα σκουπίδια τους και μετά να τους αφήνουν να χάσκουν ορθάνοιχτοι. Και καλά τώρα είναι χειμώνας και δε μυρίζει, όμως οι γάτες κάνουν πάρτι και πετάνε και τα σκουπίδια στο έδαφος. Πόσο δύσκολο είναι πια να κλείσει κάποιος το καπάκι;

Ν.Π.

Αδέσποτα

* ΑΓΕΛΗ αδέσποτων σκύλων συχνάζει στον σιδηροδρομικό σταθμό Ραψάνης και οι πολίτες ζητούν από τον Δήμο να λάβει μέτρα. Επιβάτες του προαστιακού λένε ότι φοβούνται να αποβιβαστούν στον συγκεκριμένο σταθμό ειδικά τις νυχτερινές ώρες, καθώς τα ζώα είναι επιθετικά. «Έχουμε ζητήσει την παρέμβαση του Δήμου Τεμπών, έχουμε ζητήσει την απομάκρυνση των ζώων αλλά δεν μας ακούει κανείς», αναφέρει επιβάτης.

Ζ.Π.

 

 GIA LIMANAKI DEN TO LES

ΓΙΑ λιμανάκι δεν το λες, καθότι περισσότερο σε… βάλτο φέρνει με τόσα καλάμια. Τώρα που είναι πεσμένη και η στάθμη του Πηνειού και αποκαλύπτεται ο… υγροβιότοπος της περιοχής. Τα παιδιά κάτω στον… βάλτο δεν είναι άλλοι παρά εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων που σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΛ, δούλευαν και χθες Κυριακή προκειμένου να καθαρίσουν το ποτάμι γιατί πρέπει να είναι καθαρό – έτσι κι αλλιώς - αλλά και να καθαρισθεί ο χώρος για τα Θεοφάνια…

Β.Κ.

 

 O SYKOYRIVTHS PASIGNVSTOS PRAPAS

*Ο Συκουριώτης, πασίγνωστος καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας βρέθηκε στο “Ερρίκος Ντυνάν” με τον φίλο του βουλευτή Χρ. Κέλλα, επίσης γιατρό. Τα είπαν και συμφώνησαν να τα ξαναπούν στη Λάρισα.

Ζ.

 

 

MAJIMOS EIS DIPLOYN

*ΜΑΞΙΜΟΣ εις διπλούν. Κανένας τους με ράσο αλλά ο ένας δεσπότης, ναι. Ο Λαρισαίος βουλευτής ευχήθηκε διά ζώσης το «Άξιος» τον Καρδιτσιώτη νέο ιεράρχη Μάξιμο Παφίλη, που πρόσφατα εξελέγη βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Γαλλίας. Συναντήθηκαν στο Φανάρι και ως γνωστόν οι κληρικοί του Πατριαρχείου στην Τουρκία δεν φορούν ράσο εκτός ναού, απαγορεύεται με νόμο.

 Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass