Χωρίς σταυρό...

Δημοσίευση: 23 Απρ 2019 19:16
* ΟΧΙ απλώς δίπλα, όλον αυτό τον καιρό, κυριολεκτικά μέσα στον Απόλλωνα Φιλιππουπόλεως. Ο Κ. Αγοραστός έμπαινε και στα αποδυτήρια της ομάδας.  Ζ. * ΟΧΙ απλώς δίπλα, όλον αυτό τον καιρό, κυριολεκτικά μέσα στον Απόλλωνα Φιλιππουπόλεως. Ο Κ. Αγοραστός έμπαινε και στα αποδυτήρια της ομάδας. Ζ.

* ΣΤΟΝ ρυθμό των ημερών οι Λαρισαίοι.

Ο απελπισμένος: Δεν έχουν ζεστάνει κι οι θάλασσες να πάμε να πνιγούμε.

Ο ανασφαλής: Με ροζ φεγγάρι δεν ρίχνετε γυναίκα. Με ροζ φερράρι κάτι γίνεται...

Κι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της πολυκατοικίας: «Χωρίς σταυρό δεν υπάρχει ανάσταση». (Αυτόν τον εντόπισε ο Ν. Σ.)

Ζ.

 

Μόνο καλαμάκι;

* ΜΑ και fake σουβλάκι; «Βγήκε κάποιος στην Αθήνα και ανακοίνωσε ότι θα κάνει αύξηση στο τυλιχτό σουβλάκι, επειδή θα ανέβει η τιμή του κρέατος. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή βρίσκουν ευκαιρία και ανεβάζουν τις τιμές λόγω εορτών. Αυτός καλά κάνει ό, τι είναι νόμιμο ας το κάνει όπως θέλει.

Η αγορά ξέρει να κρίνει την πορεία του κάθε επαγγελματία». Είπε και ελάλησε ο πρόεδρος εστιατόρων ψητοπωλών Θεσσαλονίκης. Και δεν έκανε χάρη στους πελάτες του επειδή ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα. Το ίντερνετ πάντως γέμισε σουβλάκια των 3 ευρώ.

Φαίνεται λοιπόν ότι μόνο το «καλαμάκι» θα αυξηθεί, στην Αθήνα δηλαδή. Το σουβλάκι, στην υπόλοιπη Ελλάδα όχι;

Ζ.

 

Τα παλιπάπτσα

* Ο Λαρισαίος ρωτούσε το κουμπαρούλι τι δώρο Πάσχα θέλει να του πάρει;

- Παπούτσια «VANS» νονέ;

- Καλά μωρέ και πώς θα τα θυμηθώ εγώ αυτά τα παπούτσια;

- Είναι πολύ απλό νονέ, να θυμάσαι Βάνς Βγάηζ, τα παπούτσια. Βανς Βγάηζ, Βανς.

* * *

* H Σάκς πάντους, ικεί σιαπάν, μονολογούσε.

- Μι πάτσαν τα παλιπάπτσα. Κινούργια καουτσούκια, μι γιόμσαν φρουσκάλις τα δάχλα κι τσουζν.

Ζ.

 

Διαρροές;

* ΕΝΤΑΞΕΙ οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις. Απολύτως φυσιολογικό να επιτίθενται, ιδίως προεκλογικά, στην υφιστάμενη διοίκηση. Ακόμη και οι υπερβολές δικαιολογούνται, είναι το άγχος των εκλογών. Τα πολιτικά κόμματα όμως;

Στη συντροφιά των Λαρισαίων αναρωτιούνταν γιατί εμφανίζονται με ανακοινώσεις τους οι νομαρχιακές επιτροπές, του μεν ΣΥΡΙΖΑ κατά Κ. Αγοραστού, της δε ΝΔ εναντίον Απ. Καλογιάννη.

Ασυνήθιστα πράγματα. Λες και δεν υπάρχουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες των χώρων τους.

* * *

* ΤΟ έφεραν από δω, το πήγαν από κει, μέχρι που έπεσε στο τραπέζι η ανατρεπτική σκέψη.

- Μήπως έχουν μηνύματα και ανησυχούν; Μήπως θέλουν να κόψουν διαρροές δικών τους;

Εκείνος που την εισέφερε υποστήριζε ότι γνωρίζει αρκετές περιπτώσεις φίλων του που σκέφτονται να ψηφίσουν από τον α’ γύρο Αγοραστό στην Περιφέρεια και Καλογιάννη στον Δήμο, εκτιμώντας το έργο τους.

- Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για συριζαίους ή νεοδημοκράτες. Μάλλον είναι και μεν και δε. Διαχωριστικά βάραθρα δεν υπήρχαν άλλωστε ποτέ στην αυτοδιοίκηση. (Κι οι κομματικοί προσπαθούν να τα βαθύνουν, να μην τους φεύγει κόσμος απέναντι;)

Ζ.

 

Άσχετοι;

* ΑΠΟ το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η λίστα των 31 υποψηφίων που έγιναν δεκτοί ως συντονιστές εκπαίδευσης σε χώρες του εξωτερικού. Θέσεις που απαιτούν υψηλά προσόντα.

Ανάμεσά τους δύο Λαρισαίοι. Ο δάσκαλος Κων. Γκόλτσος για το Βουκουρέστι κι η καθηγήτρια Μαρίνα Κολλάτου για Βρυξέλλες ή Λονδίνο.

Καλό ταξίδι και καλή θητεία.

* * *

* ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ όμως και η λίστα 87 υποψηφίων που απορρίφθηκαν. Λόγω ελλείψεων στα δικαιολογητικά τους. Αναφέρονται μόνο με τους κωδικούς τους αυτοί, μη γίνουν ρεζίλι.

Μα, εκπαιδευτικοί άνθρωποι και δεν μπορούν να κατανοήσουν τους όρους και τις απαιτήσεις μιας προκήρυξης;

Άλλος με πρόβλημα στο αποδεικτικό ξένης γλώσσας, άλλος χωρίς να συμπληρώνει την απαιτούμενη προϋπηρεσία...

Ζ.

 

Εγκρατείς

* ΕΝ μέσω νηστείας κιόλας, έδειχναν μια εγκράτεια οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Για να κοιμηθώ μετράω προβατάκια.

- Εγώ πάλι μετράω μήλα...

- Γιατί;

- Είμαι σε δίαιτα.

* * *

* - ΠΟΣΑ κομμάτια πίτσα τρως;

- Ένα.

- Και χορταίνεις μόνο με ένα;

- Δεν την κόβω.

* * *

* Ο λιχούδης της παρέας όμως είχε μια απορία.

- Και γιατί να μην τρώμε μελομακάρονα τη Μεγάλη Βδομάδα, αφού είναι νηστίσιμα;

Ζ.

 

Ωραίος!

* ΩΡΑΙΟΣ ο Ντάνος. Μπορεί πολλοί να νομίζουν ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος διαθέτει μόνο εμφάνιση, αλλά εκείνος αποδεικνύει ότι υπάρχει και ουσία. Τον ρώτησαν πολλές φορές και επίμονα οι Λαρισαίοι δημοσιογράφοι αν θα κατέβει ως υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον Κώστα Αγοραστό. Απέφυγε ευγενικά λέγοντας ότι οι υποχρεώσεις του δεν του επιτρέπουν, όμως δήλωσε κιόλας ότι διαφωνεί και με όσους μπαίνουν ως υποψήφιοι μόνο λόγω της δημοφιλίας τους. «Το να αγαπάς τον τόπο σου δεν σημαίνει ότι μπορείς και να προσφέρεις από ένα τέτοιο πόστο. Είναι πολύ σοβαρό επάγγελμα - λειτούργημα που αφορά τις ζωές ανθρώπων. Οπότε πρέπει να πληροίς και τις προϋποθέσεις. Είμαι αντίθετος στη συμμετοχή ανθρώπων στην πολιτική απλά επειδή είναι δημοφιλείς. Είναι κάτι πολύ σοβαρό. Θα το έκανα αν έκρινα ότι μπορώ να προσφέρω και να είμαι υπόλογος των πράξεών μου», είπε αυτολεξεί. Αν μη τι άλλο δείχνει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο συγκροτημένο και μετρημένο.

Ν.Π.

 

Τρέξιμο

και των γονέων

* ΣΤΟΝ πολιτικό στίβο οι υποψήφιοι σύμβουλοι όλων των κομμάτων και παρατάξεων. Έχουν τελειώσει με το ζέσταμα και τις διατάσεις, ξεκίνησαν να τρέχουν. Να τρέχουν και να μη φτάνουν, διεκδικώντας ψήφο. Ορισμένοι ζητιανεύουν, χαλεύουν, διακονεύουν τον σταυρό, που θα ‘λεγε και κάποιος.

* * *

* ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ορισμένοι οι οποίοι δεν είναι υποψήφιοι, οι οποίοι ωστόσο τρέχουν για τις εκλογές ακόμη περισσότερο. Πρόκειται για τους καλοστεκούμενους γονείς τους. Με τον τριαντάρη, σαραντάρη γιο στα χαρακώματα, ο εξηνταεβδομηντάρης πατέρας του τρέχει μέρα νύχτα. Επί εικοσιτετραώρου κι ακόμη παραπάνω, αν αντί για τον γιο βάζει υποψηφιότητα η λατρεμένη του κόρη. Με τις κάρτες ανά χείρας και στοχευμένες διαδρομές καθημερινά, επισκέψεις περισσότερες ακόμη κι απ’ όταν μοίραζε τα προσκλητήρια για τον γάμο του παιδιού. Πολύ περισσότερες. (Οι εκλογές ενισχύουν την κοινωνικότητα των Λαρισαίων.)

Ζ.

 

Χωρίς

οδοντιάτρους

* ΦΥΣΙΚΑ και έχει προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της Υγείας. Εκεί γίνονται και οι πρώτες μεταμνημονιακές προσλήψεις. Να, είναι χαρακτηριστικό που στο ΙΚΑ, στον ΕΟΠΥΥ δηλαδή, στα Κέντρα-Υγείας-πώς-τα-λεν-πλέον, προκήρυξαν να προσλάβουν λέει μέχρι και οδοντοτεχνίτες. Όχι στη Λάρισα, αλλού. Ποιο είναι το μικρό πρόβλημα; Που δεν διαθέτουν οδοντιάτρους. Δεν έγινε η σχετική πρόβλεψη. Άρα...

Ζ.

 

Κοινή ιδιοκτησία

* ΕΡΕΘΙΣΘΕΙΣ ο Ε. Ρ. από το σχόλιο περί των κραταιών ιδιοκτητών που καταπιέζουν τη Λάρισα, προστατεύοντας με πάθος «τα αμπελοχώραφα του παππού τους», μεταξύ αυτών και το ΙΚΑ που διαφυλάσσει το φιλέτο του επί της Ασκληπιού, ανέσυρε λοιπόν από το αρχείο της εφημερίδας δημοσίευμα προ εβδομηκονταετίας.

Απρίλιος του 1949 λοιπόν: Αν το ΙΚΑ θέλη να αποκτήση οίκημα δια την εγκατάστασιν των υπηρεσιών του να μην περιμένη από τον Δήμον να του προσφέρη οικόπεδον.

Αυτά είναι πράγματα που πρέπη να τα γνωρίζουν οι διοικούντες το ενταύθα υποκατάστημα και ματαιοπονούν αν περιμένουν την δημοτικήν δωρεάν.

Ο Δήμος δεν έχει πλέον την οικονομικήν δυνατότητα δια ταύτην διότι κατέστη πτωχότερος μετά την απώλειαν των εσόδων εκ των διαπυλίων τελών. Έχει όμως το ΙΚΑ τα υλικά μέσα δια την κάλυψιν της δαπάνης αγοράς του οικοπέδου και την κατασκευήν της οικοδομής.

Ας το πάρη λοιπόν απόφασιν και ας φροντίση να αγοράση το οικόπεδον που χρειάζεται. (Ίσως αργότερα να μαλάκωσε κάποιος δήμαρχος και να διευκόλυνε.

Αλλά και να αγόρασε το ΙΚΑ το οικόπεδο, που τώρα του είναι άχρηστο, με χρήματα των Λαρισαίων ασφαλισμένων του πλήρωσε. Άρα τίνος είναι;)

Ζ.

 

Γίδι...

* - ΑΚΟΥΣ εκεί... Πρώτη η Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη. Στα γίδια...

- Ναι, έχει λέει 4,7 εκατομμύρια γίδια.

- Πόσος είναι ο συνολικός πληθυσμός της χώρας;

Ζ.

 

Στην

Α. Παπανδρέου

* ΣΤΟ διαχωριστικό της λεωφόρου Α. Παπανδρέου, κοντά στον κόμβο Ν. Σμύρνης υπήρχε μια κατεστραμμένη πινακίδα, στραβωμένη, πεσμένη σχεδόν στο τσιμέντο αλλά παρέμενε στερεωμένη στη βάση της. Ο Χ. Χ. υπέδειξε την επικινδυνότητά της, πήγε συνεργείο συμμάζεψε την κατάσταση.

Ο ίδιος Λαρισαίος, ξαναπερνώντας, είδε ότι τα πράγματα ήταν χειρότερα. Μάζεψαν την πινακίδα, έκοψαν τον σωλήνα κι άφησαν το κάτω μέρος του σταθερά σφηνωμένο στο τσιμέντο, παγίδα κοφτερή. Μάλλον χειρότερα το έκαναν.

Ζ.

 

Επισημάνσεις

* ΠΑΡΑΠΟΝΑ από Γιάννουλη, ο Σ. Π. λέει ότι οι παιδικές χαρές είναι παλιές και τις αναμορφώνουν όπως γίνεται στη Λάρισα. Επισυνάπτει και αποδεικτικά, φωτογραφίες. Παιδικές χαρές με χορτάρι, ναι, τις θέλουν άραγε πιστοποιημένες με άμμο;

Προσθέτει επίσης και τα συνήθη για κοινόχρηστους χώρους αδιαμόρφωτους, με σκουπίδια και για έλλειψη αθλητικών χώρων, οι κλασικές επισημάνσεις ιδίως σε προεκλογική περίοδο. Επίσης ότι η αστική συγκοινωνία είναι λέει ακριβή 1,5 ευρώ για 3 χιλιόμετρα;

Ζ.

 

Είχε διάφορα

* ΓΥΡΙΣΕ ο Λαρισαίος πρωτοετής φοιτητής, πήγαν οικογενειακώς στο χωριό για Πάσχα, μεγάλωσε πια το παιδί πήγε κι αυτός στο καφενείο. Ξεκίνησε να χαζεύει στο κινητό, τι άλλο. Οπότε ρώτησε τον μαγαζάτορα.

- Μπάρμπα Κώτσιο, έχεις wi fi;

Παραξενεύτηκε εκείνος, δεν τα ήξερε αυτά τα ιντερνέτια, τον κοίταξε πλαγίως, έξυσε το σαγόνι του.

- Ότ’ έχει του ψυγείου παλικάρι μ’...

Ζ.

 

Οχτώ κομμάτια

*«ΕΝΑΣ φίλος λέει ότι η ζωή είναι μια πίτσα με 8 κομμάτια. Είμαι στο πέμπτο δηλαδή». Ο Λαρισαίος Η. Γ. είχε γενέθλια και το φιλοσοφούσε. «Τέσσερα κομμάτια είναι πια παρελθόν.

Άλλα από πίτσα τεσσάρων εποχών με εναλλαγές διάθεσης, άλλα από καπριτσιόζα που έκαιγε, άλλα με θαλασσινά που άφηνε περίεργη γεύση στο στόμα, άλλα από μια χαβανέζικη που ο ανανάς στο τέλος σε γλύκαινε. Το επιδόρπιο είναι πάντα το πιο σημαντικό». (Αν έβαζε και καμιά μπίρα...)

Ζ.

 

Συμμαθητές

* ΠΥΚΝΩΣΑΝ λέει τον τελευταίο καιρό τα «reunion», οι συναντήσεις παλαιών συμμαθητών στη Λάρισα.

Την πρωτοβουλία παίρνουν κατά κανόνα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι βρίσκουν μια εξαιρετική αφορμή να επικοινωνήσουν με τους παλιούς τους φίλους.

Και ενεργοποιώντας τα συναισθηματικά αντανακλαστικά τους να εισπράξουν όχι απλώς ψήφο αλλά δυνατή υποστήριξη. Αχ αυτή η εποχή της νιότης...

* * *

* ΕΚΕΙΝΟΣ που είχε λανσάρει τη μέθοδο και μάλιστα πολύ δυνατά, ήταν λέει ο πολυμήχανος Κ. Τζανακούλης. Ο οποίος το 1998, είχε οργανώσει συνάντηση παλιών συμμαθητών αποφοίτων του 1968, όχι απλώς του τμήματός του ή της τάξης του σχολείου του αλλά όλων των σχολείων της Λάρισας. Αρρένων, Θηλέων που είχε τότε, δημόσιων τε και ιδιωτικών, οι πάντες όλοι κι οι πάσες όλες.

Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς πρωτοεκλέχθηκε δήμαρχος παρότι αουτσάιντερ.

Ζ.

 

Διάλογος νερών

* ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ πρωτοβουλία της γνωστής Επιτροπής για τα Υδατικά Θεσσαλίας και τα έργα Άνω Αχελώου σε συνεργασία με την Ε.ΘΕ.Μ. Απευθύνουν πρόσκληση διαδικτυακά, χωρίς περιορισμό χώρου δηλαδή, για διάλογο με υποψήφιους αυτοδιοικητικούς, σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των υδάτων και των αντίστοιχων έργων.

Ενόψει των εκλογών καλούν όλους τους υποψήφιους περιφερειάρχες, τους υποψήφιους δημάρχους ή και τους εκπροσώπους των αντίστοιχων παρατάξεων, να συμμετάσχουν στη συζήτηση απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις και δημοσιεύοντας τις τοποθετήσεις και τα σχόλιά τους στα θέματα της διαχείρισης των υδάτων και των ανάλογων έργων.

Οι τοποθετήσεις θα παραμείνουν αναρτημένες στη διάθεση των πολιτών ως τις 10 Μαΐου και εν συνεχεία θα ομαδοποιηθούν και θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα που θα προκύψουν.

Με τους οργανωτές να ελπίζουν ότι θα συμβάλλουν αφενός στην ενημέρωση των πολιτών, αφετέρου να προσδώσουν πιο ουσιαστικό χαρακτήρα στον διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα κατά την προεκλογική περίοδο.

Ζ.

 

Μεταξύ τους

* Η Ελενίτσα ρωτάει τον Γιωργάκη.

- Άμα μεγαλώσουμε, λες να παντρευτούμε;

- Μπα, δεν νομίζω... Όλοι στην οικογένειά μου παντρεύονται μεταξύ τους. Ο μπαμπάς με τη μαμά, ο θείος με τη θεία, ο παππούς με τη γιαγιά...

Ζ.

 

---------------------------------

 

 2ARXISE APO TVRA TOYS PANHGYRISMOYS

*ΑΡΧΙΣΕ από τώρα τους πανηγυρισμούς ο Θανάσης Μούσιος, τον έχει ενθουσιάσει η αποδοχή του κόσμου. Πού και να εκλεγεί κιόλας δήμαρχος Κιλελέρ…

Ζ.

 

---------------------------------

 

3STHN AGIA BREUHKE PRIN APO

 

4STHN AGIA BREUHKE PRIN APO LIGES 

*ΣΤΗΝ Αγιά βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες η Λίτσα Λιακούλη όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με έμπειρα και ιστορικά στελέχη του χώρου της δημοκρατικής παράταξης. Η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επιβεβαίωσε τη βαθιά σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης που διατηρεί τόσο με τον πρώην βουλευτή Γιάννη Καραμπάτσα όσο και με τον πρώην δήμαρχο Αντώνη Μαυρογιάννη. Το χαμόγελο στα χείλη της το μαρτυράει…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass