Της Λαρίσης το Ρολόι

Δημοσίευση: 30 Απρ 2019 19:45
• ΣΤΗ Λάρισα βρίσκεται για να περάσει οικογενειακά τις άγιες ημέρες του Πάσχα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης. Το Μεγάλο Σάββατο βρέθηκε στην αγορά όπου αντάλλαξε ευχές με φίλους και πολίτες, ενώ αργότερα το μεσημέρι βρέθηκε με τον – επίσης Λαρισαίο – ηθοποιό και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη. Ο κ. Κόκκαλης ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές στον δημοφιλή ηθοποιό, εκτιμώντας πως η Λάρισα θα αποτελέσει για μία ακόμη φορά το «δυνατό» του σημείο, όπως συνέβη και στις δημοτικές εκλογές του 2014, όταν ο κ. Γεωργούλης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος. Ο τελευταίος ανταπέδωσε την ευχή, αν και ο υφυπουργός δεν έχει ανοίξει ακόμη – επίσημα – τα χαρτιά του, για το πολιτικό του μέλλον...   • ΣΤΗ Λάρισα βρίσκεται για να περάσει οικογενειακά τις άγιες ημέρες του Πάσχα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης. Το Μεγάλο Σάββατο βρέθηκε στην αγορά όπου αντάλλαξε ευχές με φίλους και πολίτες, ενώ αργότερα το μεσημέρι βρέθηκε με τον – επίσης Λαρισαίο – ηθοποιό και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη. Ο κ. Κόκκαλης ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές στον δημοφιλή ηθοποιό, εκτιμώντας πως η Λάρισα θα αποτελέσει για μία ακόμη φορά το «δυνατό» του σημείο, όπως συνέβη και στις δημοτικές εκλογές του 2014, όταν ο κ. Γεωργούλης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος. Ο τελευταίος ανταπέδωσε την ευχή, αν και ο υφυπουργός δεν έχει ανοίξει ακόμη – επίσημα – τα χαρτιά του, για το πολιτικό του μέλλον...

*ΑΠΟΦΑΣΗ για Ρολόι ξανά στη Λάρισα, δεν ήθελε πολύ, άρχισαν τα παιχνιδίσματα στις παρέες.

- Καλά, τι τον θέλουν τον παλιό μηχανισμό; Θα λειτουργεί τώρα τα αρχαία γρανάζια; Το κλειδί για το κούρδισμα το βρήκαν; Και ποιος θα το κουρδίζει πια;

- Σωστά, καλύτερα να βάλουν ένα σύγχρονο ‘’Swatch’’, να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο στη Δημαρχία. Και βέβαια να έχει και γιγαντοοθόνη υγρών κρυστάλλων, να δείχνει την ώρα και ηλεκτρονικά.

* * *

* ΦΥΣΙΚΑ όλοι το συνδύασαν με τις εκλογές.

- Ρολόι ο δήμαρχος, Waterland στον Πηνειό η επίδοξη δήμαρχος...

- Τον παλιό δήμαρχο δεν πρόκειται να τον φτάσουν ποτέ σε έμπνευση. Τραμ στη Λάρισα και αεροπλάνα, λιμάνια και βαπόρια...

- Ακόμη πιο παλιά, άλλος σχεδίαζε πλωτό τον Πηνειό. Το ποτάμι ήταν ρηχό όμως, το εκλογικό.

* * *

* ΟΙ καλλιτεχνίζοντες άρχισαν να σιγοτραγουδούν.

Οι ρομαντικοί με Γιάννη Καλατζή: Το παλιό ρολόι, του μικρού σταθμού...

Στάθηκε στην ώρα, του αποχωρισμού

Είχε βασιλέψει, και με φίλαγες...

Κοίταζες τα τρένα και δε μίλαγες.

Οι πιο σκληροί με Άκη Πάνου: Θα το δώσω το ρολόι

Και θα πάρω κομπολόι...

* * *

* ΑΛΛΟΣ πρότεινε να στηθεί το νέο Ρολόι στο ποτάμι, ώστε να συνδυαστεί με Τόλη Βοσκόπουλο: Ένα ρολόι σταματημένο Ένα καράβι ναυαγισμένο...

Κι άλλος επέμενε ότι είναι καλύτερα στο Φρούριο, με Γιώργο Νταλάρα:

Βαριά χτυπά στην πόλη μας του κάστρου το ρολόι

Λες και μετράει της ψυχής τη μαύρη ερημιά...

Κι ο ποταμός είναι ρηχός ωχ τι καημός... (Έχει και Πηνειό μέσα...)

* * *

* Ο λαϊκός συμφωνούσε για Φρούριο, έχει και ταβέρνες τριγύρω, οπότε ταιριάζει ο Βασίλης Τσιτσάνης με το μπουζουκάκι του.

Της ταβέρνας το ρολόι

το κοιτάς, κάτι σε τρώει.

Δεν αντέχω να σε βλέπω σκεπτική....

* * *

* ΚΙ ο κουλτουριάρης αναστέναξε με το Το Ρολόι του Μάνου Χατζιδάκι

Ο χρόνος φεύγει

Όχι εγώ ...

Ανέβα πάνω στο λεπτό,

στον λεπτοδείχτη.

Κράτα γερά.

Οι δείχτες σπρώχνουν το λεπτό, είναι από σίδερο γερό

δεν τους βαστώ ...

Συ κράτα τούτη τη στιγμή.

Ζ.

 

Ανταλλαγές

* ΑΛΜΠΟΥΜ Πανίνι θα κυκλοφορήσει τις προσεχείς μέρες με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Οποιος τα συμπληρώσει θα κερδίσει εισιτήριο διαρκείας για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της επόμενης τετραετίας. Ηδη ξεκίνησαν και ανταλλαγές μεταξύ των συλλεκτών:

-Σου δίνω ένα στρατιωτικό Γεωργάκη που τον έχω δύο φορές, μου δίνεις τον διαιτητή ποδοσφαίρου Μάκη Γιαννακόπουλο;

Και λίγο πιο κάτω:

 -Μου λείπει ένας πρωταθλητής Αλεξούλης για να συμπληρώσω την ομάδα Καλογιάννη. Οποιος μου τον δώσει, του δίνω ένα Μαμάκο από την ομάδα Καραλαριώτου. Ανταλλαγή και με νομική κάλυψη...

ΘΑ.

 

Παροχές...

* ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ελαφρύνσεις, μείωση ΦΠΑ, ρυθμίσεις οφειλών, καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους, πρόσθετες οικονομικές παροχές, όλα στο «μπουκέτο» προσφορών που θα μελετηθούν μετά την πασχαλινή «ραστώνη». Έστω και αν έχουν προεκλογική χροιά και τόνο, ευπρόσδεκτα, καλοδεχούμενα. Να έχουν όμως ένα μόνιμο χαρακτήρα τα μέτρα, να εφαρμοστούν και στα επόμενα χρόνια, να μην είναι έκτακτες και προσωρινές οι παρεμβάσεις.

Γιατί όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει πως η έξοδος από τα μνημόνια έχει προσδώσει μια νέα δυναμική στην οικονομία που δίνει τη δυνατότητα να εμβαθύνει σε νέα οικονομική-κοινωνική πολιτική, δεν γίνεται πειστική. Η εικόνα και οι συνθήκες της αγοράς δεν έχουν αλλάξει, δεν έχει διαφοροποιηθεί το κλίμα. Δεν ξαναγίναμε μια κανονική χώρα. Δυστυχώς όλα είναι απόρροια των υπερπλεονασμάτων.

* * *

* ΤΟ γεγονός ότι επί τέσσερα χρόνια παράγονται υπερπλεονάσματα πέραν των προβλέψεων, εξελίσσεται σε δομικό πρόβλημα για την οικονομία. Γιατί αυτό σημαίνει πρακτικά πως επιβάλλονται περισσότερα μέτρα από όσα χρειάζονται. Οπότε για να εξισορροπηθεί η κατάσταση ενεργοποιούνται τα έκτακτα κοινωνικά μερίσματα.

* * *

* ΟΜΩΣ τα μέτρα με εφάπαξ χαρακτήρα δεν έχουν την ίδια απόδοση για την οικονομία όπως οι μόνιμες παρεμβάσεις, καθώς δεν επιτρέπουν στις υγιείς οικονομικές δυνάμεις να κάνουν σωστό σχεδιασμό. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να καταστρωθεί ένα σχέδιο ελαφρυμένων προσανατολισμένο όχι στην τρέχουσα συγκυρία αλλά στα επόμενα χρόνια. Γιατί μόνο έτσι θα μπει η οικονομία σε αναπτυξιακό κύκλο και οι θυσίες του λαού δεν θα πάνε στράφι...

Γ.Ν.

 

Ό,τι λάμπει

* ΘΑ θυμόσαστε ότι τις προάλλες είχε γίνει σούσουρο με το αεροσκάφος της Βενεζουέλας στο Ελ. Βενιζέλος και την αντιπολίτευση, δια μερίδας ΜΜΕ, να αφήνει να εννοηθεί τα περί συναλλαγής με την κυβέρνηση Τσίπρα και άλλα φθηνά αντιπολιτευτικά. Ε λοιπόν σύμφωνα με το πρακτορείο Bloom-berg ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο συμφώνησε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν να ανταλλάξουν χρυσό με τρόφιμα. Το δημοσίευμα αποτελεί αφορμή, Αμερικανός γερουσιαστής να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Τουρκίας, λέγοντας μάλιστα πως «ερευνητές από τουλάχιστον τρεις χώρες εξετάζουν αυτό το εγκληματικό σχέδιο που βασίζεται στον χρυσό που έχει κλαπεί από τη Βενεζουέλα και το εμπόριο τροφίμων με τον Ερντογάν». Οι αρχές των ΗΠΑ «έπιασαν στα πράσα» Μαδούρο και Ερντογάν και για την αντικειμενική δημοσιογραφία στη χώρα μας για τα πάντα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και για την ασθένεια των χοίρων στην Κίνα, λόγο για τον οποίο θα αυξηθεί το... σουβλάκι στην Ελλάδα. ‘Η μήπως εννοούν το πιτόγυρο;

Β.Κ.

 

Υπέρ πάρτης

* ΣΤΗΝ Ευρωβουλή ελπίζει να αναζητήσει ασυλία ο υπόδικος Ιωάννης Λαγός, ενόψει και της έκδοσης της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μετά και την απόφαση του αρχηγού τους, Ν. Μιχαλολιάκου, να αποπέμψει μεταξύ άλλων και τον απόστρατο (και νυν ευρωβουλευτή) Γ. Επιτήδειο που κάποιοι τον θυμούνται από τις περιοδείες του στη Λάρισα.

Υπενθυμίζεται ότι από καιρό εγκατέλειψε τη Χρυσή Αυγή και συμπλέει πλέον με τον Γ. Καρατζαφέρη, ο επίσης απόστρατος και ευρωβουλευτής Ελ. Συναδινός.

Έτσι ξαναφούντωσαν τα αλληλοκαρφώματα στην ηγετική ομάδα της φιλοναζιστικής οργάνωσης. Τα προσωπικά παιχνίδια ωστόσο με αφορμή και τις επιλογές προσώπων από την ηγεσία της ΧΑ είναι γνωστά και στη Λάρισα από χρόνια.

Υπάρχει μάλιστα και βίντεο από τη Λάρισα όπου άλλοτε τοπικό στέλεχος επέκρινε τη στάση της ηγεσίας και τότε ο Γ. Επιτήδειος, που σήμερα καταγγέλλει τα όσα- καταγγέλλει, υπεραμυνόταν τα «ιερά» και τα «όσια» του πρώην ηγέτη του.

Παίζονται προσωπικά παιχνίδια στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής; Μα αυτοί λένε πως μάχονται υπέρ πάτρις...

Β.Κ.

 

Οφειλέτες...

* «ΔΕΝ κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους από την εφορία όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο»... Θα ήταν μια σπουδαία είδηση για τους οφειλέτες, αφού σε όλους είναι γνωστό πως οι πρώτοι που κινδυνεύουν να δουν να βγαίνει το σπίτι τους στο σφυρί είναι οι συγκεκριμένοι... Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ που αποσαφηνίζει κάποιες λεπτομέρειες του νέου νόμου, έδειχνε εξαρχής εξαίσια, ιδανική, άπαιχτη!

«Αρκεί βέβαια να έχουν λάβει προέγκριση για την υπαγωγή τους στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που αντικατέστησε τον ν. Κατσέλη» διευκρινιζόταν.... Μόνο έτσι, δηλαδή, σαν ψιλό γράμμα δανειακής σύμβασης. Αν κάποιος καλύπτει τα κριτήρια και μπορεί να ενταχθεί στον νέο νόμο, γλιτώνει τον πλειστηριασμό της κύριας κατοικίας του. Ειδάλλως θα υποστεί το μαρτύριο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης ή ασφαλιστικών μέτρων στην υπόλοιπη περιουσία του οφειλέτη, δεν εμποδίζονται. Να πάρει και κάτι η εφορία...

Γ.Ν.

 

Μετά 20 έτη

* ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ γυμνασίου του 1968, μόλις 69 χρονών άνθρωποι, θεώρησαν σκόπιμο να δώσουν διευκρινίσεις για την προ εικοσαετίας συνάντηση συμμαθητών που είχαν οργανώσει επ’ ευκαιρία των 30 χρόνων από τότε που είχαν πάρει το απολυτήριο. Αφορμή, μια παρεμπίπτουσα φράση σχολίου όπου αποδιδόταν η πρωτοβουλία της συνάντησης του 1998 στον μετέπειτα δήμαρχο Κ. Τζανακούλη, ο οποίος ουδέποτε είχε πει κάτι τέτοιο, ο δημοσιογράφος ήταν που έβγαλε το λάθος συμπέρασμα.

* * *

* ΓΡΑΦΟΥΝ λοιπόν: «Πολύ σωστά τις πρωτοβουλίες για συναντήσεις μεταξύ άλλων και παλιών συμμαθητών σε περιόδους εκλογών τις παίρνουν κατά κανόνα υποψήφιοι, άλλωστε τέτοια είναι και η περίοδος που διανύουμε, το βλέπουμε καθημερινά και θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε μέχρι τις εκλογές. Οι συναντήσεις αυτές όμως καμία σχέση έχουν με τους αποφοίτους της Λάρισας του 1968.

Όταν το 1998 μια μικρή ομάδα είχε την ιδέα να οργανώσουν μια συνάντηση όλων των αποφοίτων των σχολείων της Λάρισας του 1968, ήταν κάτι που γινόταν για πρώτη φορά στην πόλη μας και όχι μόνο. Χρειάστηκε πολύς κόπος, οργάνωση, τρέξιμο, έξοδα, για να πρα-γματοποιηθεί εκείνη, η πρώτη και κατά ομολογία όλων εξαιρετική συνάντηση. Σε όλα αυτά, ο Κώστας Τζανακούλης δεν έχει καμία μα καμία συμμετοχή.

Βεβαίως και χαρήκαμε που ένας της γενιάς μας έγινε Δήμαρχος της πόλης, καμία όμως σχέση με τη συνάντηση των αποφοίτων. Αυτοί που είχαν πράγματι την ιδέα, που εργάστηκαν για να υλοποιηθεί, οι συμμαθητές που συμμετέχουν κάθε φορά, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η συνάντηση και να ζωντανέψουν τις παλιές τους αναμνήσεις με πρόσωπα των εφηβικών τους χρόνων». (Κι έτσι μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους, έστω μετά από είκοσι χρόνια).

Ζ.

 

Περίγελο

* ΜΟΝΟ στη χώρα μας, οι εκάστοτε υπουργοί Παιδείας επιμένουν να καταθέτουν νομοσχέδια κάθε τρεις και λίγο αλλάζοντας τα συστήματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Πρωτοτυπούμε παγκοσμίως, δηλαδή στη διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα έχουμε καταντήσει του κόσμου το περίγελο.

Όπως και οι δεκάδες προηγούμενοι υπουργοί Παιδείας έτσι και ο νυν ο κ. Γαβρόγλου περνάει νομοσχέδια τις επιπτώσεις των οποίων θα βιώσουν οι αυριανοί απόφοιτοι λυκείων αλλά και οι νέοι φοιτητές μετά τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων - ΤΕΙ. Αλλά τα όσα είπε χθες το ΚΚΕ ανταπαντώντας στον κ. Γαβρόγλου, δεν... έχουν ειπωθεί ξανά. «Το ότι ο κ. Γαβρόγλου ήταν υπουργός της αμάθειας, το ξέραμε» λέει το ΚΚΕ προσθέτοντας «το ότι έγινε υπουργός καθ’ υπόδειξη του ιερατείου της εκκλησίας, το γνωρίζαμε επίσης. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι εξελίσσεται σε κατά συρροή προβοκάτορα».

Υπουργός καθ’ υπόδειξη;

Β.Κ.

 

Αίσθημα ευθύνης

* ΕΝΑ μήνα πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές στις 23-26 Μαΐου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσιάζει την ταινία «Αποφάσισε για το Μέλλον Σου» για να ενθαρρύνει τους πολίτες να ψηφίσουν. Η ταινία μικρού μήκους ενθαρρύνει τη συμμετοχή στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, αλλά και τη σκέψη ότι οι επόμενες γενιές θα ζήσουν με τις συνέπειες αυτής της ψήφου. Με σκηνοθέτη τον βραβευμένο Frédéric Planchon, καταγράφει τις έντονες, όμορφες και εύθραυστες στιγμές του ερχομού των νεογέννητων παιδιών στον κόσμο. Αφηγήτρια είναι ένα μικρό κορίτσι που επικαλείται το αίσθημα ευθύνης των ψηφοφόρων. Ίσως όμως θα έπρεπε να γίνει και μια ταινία για το αίσθημα ευθύνης των πολιτικών. Εξάλλου, όλα δεν τελειώνουν στην κάλπη αλλά ξεκινούν. Έτσι για προβληματισμό.

Ν.Π.

 

Ζώντες

* ΤΟ δικό τους σταυρό, όχι του μαρτυρίου αλλά των εκλογών, καλούνται να σηκώσουν οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. Αφού την Κυριακή του Θωμά οι συνδυασμοί καταθέτουν τα ψηφοδέλτια για να ακολουθήσει η ανακήρυξη το μεθεπόμενο Σάββατο, 11 του μηνός.

Για την επίσημη δηλαδή έναρξη της προεκλογικής περιόδου ο λόγος, καθώς ευχετήρια μηνύματα, κάρτες και αιτήματα φιλίας θα έχετε ήδη λάβει. Σε γειτονικό νομό, λέγεται πως υποψήφια μοίραζε κάρτες της, σε... κηδεία. Να συγχωρέσετε τα πεθαμένα σας και, με την ευκαιρία να ψηφίσετε και εμένα; Ενδεχομένως να προσδοκούσε σε ανάσταση νεκρών, λόγω των ημερών. Ουδεμία αντίρρηση αλλά ακόμη, παγκοσμίως δηλαδή, δεν έχει επιλυθεί το θέμα της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των... νεκρών, πολλώ δε μάλλον που οι εκλογικοί κατάλογοι για τις τρέχουσες εκλογές, «κλείδωσαν». Ασε που θα μπλέξεις και με τη γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου. Ζωή σε λόγου της...

Β.Κ.

 

Θανατηφόρα

* ΚΑΘΕ χρόνο τα πασχαλιάτικα έθιμα, σε ορισμένες περιοχές της χώρας συνοδεύονται από θανατηφόρους τραυματισμούς και ακρωτηριασμούς. Έτσι και στην Καλαμάτα προχθές όπου κατέληξε ο 53χρονος εικονολήπτης, που για λογαριασμό τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, κατέγραφε τον σαϊτοπόλεμο.

Για να ακολουθήσουν έξι συλλήψεις μελών ενός «μπουλουκιού» που συμμετείχε στον σαϊτοπόλεμο και από το οποίο φέρεται να έφυγε η σαΐτα, που χτύπησε τον εικονολήπτη. Ο έβδομος συλληφθείς, είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ήταν ο υπεύθυνος για την εκδήλωση.

Αφού χάθηκε ο άνθρωπος, μετά αναζητούνται ευθύνες. Προφανώς δεν θα αλλάξει κάτι για του χρόνου, μέχρι τον επόμενο τραυματισμό δηλαδή.

Β.Κ.

 

Ερμηνείες

* ΓΙΑ την ανάγνωση των αποτελεσμάτων στις ισπανικές εκλογές, καλόν είναι να αναζητήσετε τις αναλυτικές δηλώσεις των πολιτικών. Το βέβαιο είναι πως το μέτωπο του Λαϊκού Κόμματος (υπό τον ομπρέλα του κ. Βέμπερ που θα τον βρούμε ξανά μπροστά μας), ναυάγησε οπότε να αναμένεται αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, με «μουδιασμένο» το ΚΙΝΑΛ.

Το ανησυχητικό είναι πως οι Ισπανοί ακροδεξιοί και νοσταλγοί του Φράνκο, μπαίνουν για πρώτη φορά στη Βουλή μετά από δεκαετίες όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη δηλαδή, με την άνοδο της ακροδεξιάς.

Αλλά τα κυβερνώντα κόμματα, προσχηματικά δηλώνουν πως ανησυχούν για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες, αφού οι δικές τους πολιτικές είναι αυτές που ευθύνονται για την αναζωπύρωση του εθνικισμού...

Β.Κ.

 

Σκλαβοπάζαρο

* ΣΤΗ Γερμανία που πρώτοι θα έπρεπε να συνετιστούν από τα δεινά του ναζισμού, οι ακροδεξιοί ξέφυγαν. Καθώς για προεκλογική της αφίσα, ενόψει ευρωεκλογών, η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) επέλεξε «Το σκλαβοπάζαρο», έναν πίνακα του 1866.

Όπου τέσσερις γενειοφόροι με τουρμπάνια εξετάζουν τα δόντια μιας γυμνής σκλάβας. Αφίσα στην οποία σημειώνεται το σύνθημα των ακροδεξιών «Οι Ευρωπαίοι ψηφίζουν την AfD» και «Για να μην γίνει Ευραβία η Ευρώπη». Λογοπαίγνιο από το Ευρώπη και Ασία, δηλαδή, Ευραβία. Τι να έχουν στο «μυαλό» τους...

Β.Κ.

 

Γούρνες

* «ΤΑ φράγματα δεν μας έχουν εμποδίσει να λέμε αλήθειες μόνο και αυτός είναι ο προορισμός του Ποταμιού, αλήθειες και λύσεις», τονίζει κάνοντας λογοπαίγνιο, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο «Έθνος».

Αφού σημείωσε ότι με απόφαση του συνεδρίου του κόμματος έγινε restart στα ψηφοδέλτια και των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, ο κ. Θεοδωράκης υπενθύμισε πως στις ευρωεκλογές το Ποτάμι έχει 16 υποψηφίους που δεν ζουν στην Ελλάδα επειδή όπως είπε «έχουμε την ανάγκη να κρατήσουμε τους δεσμούς με αυτούς που διώχθηκαν από ένα αναξιοκρατικό πολιτικό σύστημα».

Το θέμα είναι πως στην Ελλάδα ζούνε οι ψηφοφόροι. Ηταν στραβό το κλίμα, είναι χαλαρή και η ψήφος στις ευρωεκλογές...

Β.Κ.

 

----------------------

STO LIBADI BRUHKE O PERIFEREIARXHS UESSALIAS KOSTAS AGORASTOS

• ΣΤΟ Λιβάδι βρέθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τη δεύτερη μέρα του Πάσχα.

Μετά τον εκκλησιασμό στο ξωκλήσι του Αη Γιώργη αντάλλαξε ευχές και συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. Στο πλευρό του ήταν η πολύπειρη Μαρία Μαμάρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass