Στον απόηχο της εκδήλωσης για την κάνναβη

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2019 19:04

*Πετυχημένο το πρώτο πανελλήνιο Φόρουμ για την κάνναβη που διοργανώθηκε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και το γραφείο στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού στη Λάρισα, καθώς η παρουσία, κυρίως παραγωγών και γεωπόνων που ήθελαν να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην καλλιέργεια, ήταν εντυπωσιακά μεγάλη.

*Στην πρώτη σειρά των επισήμων ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος όμως δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ούτε να απευθύνει κάποιο χαιρετισμό στο Φόρουμ. Φυσικά έδωσαν και πήραν τα λογοπαίχνια με το επίθετο μεταξύ του υποψήφιου ευρωβουλευτή και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

*Ωστόσο αυτός που τράβηξε τα βλέμματα των παρευρεθέντων και των δημοσιογράφων ήταν ο Νίκος Καρανίκας. Τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού περίμεναν πολλοί Λαρισαίοι. Παλιοί γνώριμοι από τη θητεία τους στο ΤΕΙ. Άλλωστε, όπως ανέφερε κι ο ίδιος στην ομιλία του, από την πόλη μας έχει ευχάριστες αναμνήσεις. Τόσο ως φοιτητής, όσο και ως έκτακτος, ωρομίσθιος καθηγητής του Ιδρύματος. Ερωτηθείς δε από την «ΕτΔ» (φώτο) γιατί έγινε στη Λάρισα το πρώτο πανελλήνιο Φόρουμ, απάντησε ότι «σ’ αυτό συνέβαλε και η εμπλοκή του αρμόδιου υφυπουργού Βασ. Κόκκαλη, αλλά και το στενό πρέσινγκ του βουλευτή Ν. Παπαδόπουλου, ο οποίος αγωνιά για το αγροτικό εισόδημα.

Όσον αφορά στο «αν η παρουσία του στο Φόρουμ είναι και μια απάντηση στο σχετικό τρολάρισμα που δέχεται», απάντησε αρνητικά, τονίζοντας πως «στο γραφείο του πρωθυπουργού δεν τον όρισαν αυτά κι ούτε έχει συνηθίσει να απαντά με πράξεις ή λόγια στις επικρίσεις του διαδικτύου».

------------------------------------------------

 

 

Πραγματική Άνοιξη 4

ΟΙ πρώτοι πειρασμοί για κανένα μπανάκι στη θάλασσα ενέσκηψαν χθες σε ορισμένους τολμηρούς, αλλά... μπα, «κρύο το νερό ακόμη». Κι από σήμερα ξανά – μανά βροχές.

Στην πραγματικότητα, ζούμε φέτος μια... κανονική Άνοιξη, καθώς υπάρχει πραγματική διάκριση εποχών. Μια Άνοιξη με τα (φυσιολογικά) κρύα της και τις βροχές της… Διότι... αρρώστια είναι εν τέλει να θερμαίνονται οι θάλασσες από τον... Απρίλιο ακόμη.

 

ΠΑΣΟΚάρα

ΚΟΣΜΟΣ πάει κι έρχεται στη Λάρισα. Ήρθε και η Φώφη, χαμός στο Ωδείο, έτριβαν τα μάτια τους και οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι με τόσο κόσμο. Σε σημείο που να σκέφτεσαι αν θα τους συναγωνιστούν οι αναμενόμενοι στη Λάρισα Κ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας.

(Το ΠΑΣΟΚ –ως γνωστόν- ποτέ δεν πεθαίνει… Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει... κ.λπ κ.λπ).

 

Στα καλούπια

ΣΥΜΦΩΝΑ με τα γκάλοπ (των εντύπων) του Μαρινάκη η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι έως και δέκα μονάδες.

Σύμφωνα με χθεσινό γκάλοπ του Βαξεβάνη η διαφορά είναι στις 2,5 μονάδες, και χωρίς να έχουν μετρηθεί οι παροχές του Τσίπρα.

Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχουν πρόθυμοι γκαλοπατζήδες να βγάλουν... ό,τι επιθυμεί ο πελάτης που πληρώνει. Να σε βάλουν σ’ όποια καλούπια επιθυμείς. Τι «γκαλοπατζήδες»; «Καλουπατζήδες» πες καλύτερα.

 

Κλίμα

ΕΜΦΑΝΗΣ πια η προσπάθεια των Κυβερνητικών να «μαζέψουν» τη διαφορά που υπάρχει υπέρ της ΝΔ και που αποδέχεται μέχρι και ο... Βαξεβάνης. Και το χθεσινό σενάριο σε πολλά πρωτοσέλιδα είναι πως ο Τσίπρας θα πάει αμέσως –με λογική αστραπιαίου πολέμου- σε εκλογές τον Ιούνιο έτσι και η διαφορά είναι μικρή.

(Κατ’ άλλους, πιο «κακούς» βιάζεται να τελειώνει με τα εκλογικά, ώστε, απερίσπαστος πια να απολαύσει τις διακοπές του σε κανένα κότερο…).

Να μιλήσουμε σοβαρά; Στις 26 Μαΐου το βράδυ, η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική απ’ αυτήν που ξέρουμε. Είτε έτσι είτε αλλιώς...

 

Μόλυνση

ΠΟΙΟΣ χαρακτηρισμός ταιριάζει στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ;

- Αποστειρωμένος.

Είναι τόσο τοξικό και μολυσμένο το ποδόσφαιρο, ώστε μόνο μέσα σε συνθήκες... καραντίνας μπορεί να παιχτεί πια. (Σκέψου ότι και με άδειες κερκίδες πάλι έπεσε ένα σχετικό βρωμόξυλο.

Ας μείνουμε στην ανάμνηση των σούπερ παιχνιδιών της Λίβερπουλ και του Άγιαξ. Που ευτυχήσαμε να δούμε λίγες μέρες πριν… Εδώ, τίποτε δεν αλλάζει.

 

Ιππικό

ΚΑΜΠΟΣΟΙ... Ντορήδες πάντως (πάνω από 100, κανονικό... ιππικό) συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στον Βόλο, όπου διεξήχθησαν ιππικοί αγώνες στην παραλία. Τις διοργάνωσαν Ιππικοί Όμιλοι με στήριξη Περιφέρειας και Δήμου.

Στη Λάρισα, η οποία σεμνύνεται να έχει το άλογο ως σύμβολό της, ουδείς σκέφτηκε ποτέ να διοργανώσει (ή μάλλον να... αναβιώσει, γιατί κάποτε υπήρχαν) ιππικούς αγώνες. Μας πρόλαβαν οι Βολιώτες.(Μια ιδέα είναι –προς αντιπερισπασμό- να ρίξουμε κι εμείς καμιά... «Αργώ» στο Λιμανάκι του Πηνειού! Τραβηγμένο ε;).

 

Φουλ αποσπάσεις

ΟΠΩΣ αποδείχθηκε, οι μεγάλοι συνδυασμοί ήταν πολύ εύκολο να συμπληρώσουν και με το παραπάνω τα ψηφοδέλτια των διαμερισματικών στην πόλη και των κοινοτικών συμβουλίων στα μεγάλα χωριά της Λάρισας. Οι μικρότεροι, όχι, καθώς αυτοί δεν φαίνεται πιθανόν να εκλέξουν μέλη στα νέα συμβούλια. Και άρα δεν υφίσταται η προοπτική της τετραετούς απόσπασης πίσω στην πατρίδα. Φουλ της ελπίδας στα ψηφοδέλτια, ‘’βοηθάτε βρε παιδιά, να γυρίσω, σταυρώστε’’. Ιδίως τώρα που δεν επηρεάζουν την εκλογή δημάρχου; Σε χωριστή κάλπη τα τοπικά.                                                              Ζ.

 

Συνονόματοι

«Η πόλη δεν χρειάζεται σωτήρες. Σωτήρηδες όμως;». Το εμπνευσμένο σλόγκαν δύο εκπαιδευτικών, Σωτήρης ο δάσκαλος Βούλγαρης, Σωτήρης κι ο μαθηματικός Τερζόπουλος, αμφότεροι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του δημάρχου Καλογιάννη.

Ζ.

 

Άλλο λεωφορείο

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε η ανακοινωθείσα υποψηφιότητα του Συκουριώτη Βασίλη Πράπα με τον συνδυασμό Κολλάτου στον Δήμο Τεμπών. Ο γνωστός επιχειρηματίας και φωτογράφος και μουσικός και φυσιολάτρης, λάτρης του τόπου του, παθιασμένος με τους ανθρώπους και τα πράγματα, γράφει γλαφυρά δηλώνοντας «νιώθω συνοδοιπόρος με όλους τους υποψήφιους του δήμου μας, από οποιονδήποτε συνδυασμό, και όχι αντίπαλος, μιας και ο προορισμός μας είναι ο ίδιος, δηλαδή ο Τόπος μας, απλά ταξιδεύουμε με διαφορετικά λεωφορεία μέχρι εκεί. Για να φτάσεις όμως πρέπει κάπου να ανέβεις ως επιβάτης. Δεν κρίνω κανέναν υποψήφιο, για την επιλογή του, διότι για να ‘’κάνεις χωριό’’, θέλει αγάπη, συμμετοχή, δουλειά, όχι αντιπαλότητες…».                                                    Ζ.

 

----------------------------------

 

 2H GNVSTH FVTOGRAFIA TVN XILIVN

*Η γνωστή φωτογραφία των χιλίων λέξεων. ΚΙΝΑΛ και Φώφη Γεννηματά υποστηρίζουν Ν. Τσιλιμίγκα για περιφερειάρχη και Απ. Καλογιάννη για δήμαρχο.

Ζ.

 

 3H YPOCHFIA DHMARXOS R KARALARIVTOY

*Η υποψήφια δήμαρχος Ρ. Καραλαριώτου ακούει πάντοτε με σεβασμό τους νέστορες της παρατάξεως, όπως τον πρόεδρο Ν. Κατσαρό.

Ζ.

 

4AP TH GIANNOYLH APO TON TYRNABO

*ΑΠ’ τη Γιάννουλη, απ’ τον Τύρναβο, απ’ τη Λάρισα. Η Δέσποινα Αράπκουλε, ο Δημ. Κουγιώνης, η Εύη Παπανίκα, με τον συνδυασμό Τσιλιμίγκα για την Περιφέρεια, ιδιαίτερες συστάσεις δεν τις χρειάζονται.

Ζ.

 

 

5AMA BALEIS CHLA TON PHXY KINEISIA 

ΑMA βάλεις ψηλά τον πήχυ, κινείσαι κι αναλόγως. Και η γεωπόνος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Χριστίνα Κοντογιάννη -που κατεβαίνει με τη Ρένα στη Λάρισα- διατηρεί διαχρονικά στενούς δεσμούς, τόσο με τους συναδέλφους της, όπως τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημ. Σοφολόγη, όσο και με τη γαλάζια τομεάρχη Αγροτικού Φωτεινή Αραμπατζή. Στοχεύοντας φυσικά και σε αντίστοιχες υψηλές σταυρο-επιδόσεις.

 

 6AMA UELEI SPAEI KOKKALA AYTH H RIZ

Αμα θέλει, σπάει κόκαλα αυτή η Ριζοσπαστική Αριστερά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass