Ο Κυριάκος στη Λάρισα

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2019 19:03

* Ενθουσιώδης υπήρξε η ανταπόκριση των Λαρισαίων στο κάλεσμα της ΝΔ για τη χθεσινοβραδινή ομιλία του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς από νωρίς το απόγευμα άρχισαν να συγκεντρώνονται στον χώρο μπροστά από το κτίριο της Ιατρικής Σχολής.

Οι πιο προνοητικοί φρόντισαν και κάθισαν σε τραπέζια των γειτονικών καφετεριών, ενώ οι νέοι συγκεντρωμένοι σε δικό τους χώρο έδωσαν το δικό τους στίγμα και παλμό στην προεκλογική συγκέντρωση με συνθήματα και κόρνες. Η ομιλία διήρκησε 30 λεπτά περίπου, ενώ ανεβαίνοντας στην εξέδρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε το σακάκι του. Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν πολλοί βουλευτές από τη Θεσσαλία. Στο πλευρό του προέδρου συνεχώς, ο γραμματέας της ΠΕ Λ. Αυγενάκης. 

* Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους Λαρισαίους να ψηφίσουν τη Ρένα Καραλαριώτου στις εκλογές για τον Δήμο Λαρισαίων και τους Θεσσαλούς τον Κώστα Αγοραστό για την Περιφέρεια. Μάλιστα απευθυνόμενος προς τον Κώστα Αγοραστό του είπε: «Εσύ σαν Περιφερειάρχης κι εγώ σαν πρωθυπουργός θα συνεργαστούμε και θα πετύχουμε πολλά για την περιφέρεια και την ύπαιθρο».

* «Για τη νεολαία αγωνιζόμαστε» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν από το ακροατήριο ακούστηκαν συνθήματα για τη ΔΑΠ και πρόσθεσε: «Με την πολιτική μας θα πετύχουμε τα πτυχία να έχουν νόημα».

* Σχολιάζοντας τις γαλανόλευκες σημαίες που υπήρχε στον κόσμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως «η ΝΔ είναι η γαλανόλευκη παράταξη», ενώ εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξή του όταν αντίκρισε μία παλιά σημαία του κόμματος, ευχαριστώντας όλους εκείνους που στάθηκαν πιστοί στο κόμμα ακόμη και στα δύσκολα χρόνια.                   

Γ.Ρ.

 

----------------------------------

 

Πάλι βρέχει...

* ΒΡΟΧΗ κι άγιος ο Θεός. Μούσκεμα τα έχει κάνει φέτος ο Μάιος. Και τι πειράζει, οι καλλιέργειες γενικά ευνοημένες στον κάμπο, τα περιβόλια όμως;

Οι αστοί πάλι, τι να πουν, δεν είναι δα και εποχή για μπάνια, δεν τους τα έκοψε ο καιρός. Που παραμένει μαλακός, με τις ελάχιστες ψηλά, στα διψήφια, κανείς δεν ενοχλείται.

Ίσα-ίσα που πολλοί χαίρονται ακούγοντας τον ήχο της βροχής απ’ τα ανοιχτά παράθυρα.

Ζ.

 

Υπερβολές

* ΜΕΣΑ στο άγχος και την ένταση των προσπαθειών, προκύπτουν και γραφικότητες από ορισμένους δημαρχήσιμους. Πάντοτε συνέβαινε, σε όλες τις τοπικές εκλογές. Στύβουν το μυαλό τους να βρουν και να πουν κάτι διαφορετικό, να σκεφτούν και να προβάλλουν κατιτίς πρωτοποριακό, οπότε συχνά φτάνουν σε υπερβολές. Ιδέες και προτάσεις που προκύπτουν μόνο για να ακουστούν προεκλογικά, συχνά ξεπερνούν το όριο προκαλώντας χαμόγελα.

* * *

* Ο κόσμος ξέρει ότι δήμαρχος είναι σοβαρό αξίωμα αλλά απ’ τον ένα στον άλλο, όποιος κι αν επικρατήσει, οι διαφορές στην πράξη δεν θα είναι και πολύ μεγάλες. Αρκεί να διοικεί σωστά, με νηφαλιότητα, καθαρά με διαφάνεια, με δημοκρατική διάθεση και με σοβαρούς συνεργάτες.

Οι καλοί άνθρωποι συνήθως βγαίνουν δήμαρχοι, το αισθητήριο λειτουργεί. Και βέβαια είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν σε συγκεκριμένα πλαίσια, τα κονδύλια είναι περίπου στάνταρ, οι υπηρεσίες που διαθέτουν έχουν τον δικό τους ρυθμό.

Το πρόσωπο έχει σημασία αλλά οι διαφορές δεν είναι χαώδεις. (Όλα αυτά δεν ισχύουν για όσους ψηφίζουν με κριτήριο να βγει ο δικός μας για να έχουμε τις άκρες μας και να ωφεληθούμε.)

Ζ.

 

Τα κατάφεραν

* ΑΡΙΣΤΕΥΣΕ η τοπική ΕΛ.ΑΣ. Με ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα αυτές τις μέρες, πέραν των ιδιαίτερων προεκλογικών υποχρεώσεων σε ολόκληρη την περιοχή, συγκεντρώσεις κ.λπ., είχαν να διαχειριστούν τις εκδηλώσεις του Αγίου Αχιλλίου, με πλήθος κόσμου στην Περιφορά και ταυτόχρονα και την παρουσία του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανταποκρίθηκαν άριστα, τα πάντα λειτούργησαν στην εντέλεια.

Ζ.

 

Νεωτερισμός

* ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ στα πατροπαράδοτα από τον νέο μητροπολίτη και η περιφορά του Αγίου Αχιλλίου έγινε φέτος για πρώτη φορά το βράδυ της Παραμονής. Κι ένας επιπλέον νεωτερισμός από τον κ. Ιερώνυμο.

Το σκήνωμα δεν μεταφέρθηκε στους ώμους στρατιωτών αλλά τιμητικά στην καρότσα στρατιωτικού τζιπ. Είναι πολύ βαρύ, ειπώθηκε, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούνται τα παιδιά. Κι ο μητροπολίτης ευχαρίστησε δημοσίως την 1η Στρατιά για τη διάθεση του οχήματος.

Ζ.

 

Αγχωμένοι

* ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ λατρείας από τους Λαρισαίους νεοδημοκράτες για τον Κυρ. Μητσοτάκη, από προχθές το βράδυ στον Αγ. Αχίλλιο.

Μπορεί ο πρόεδρος να σεβάστηκε τον άγιο, κόβοντας τον βήχα σε κάποιους που πήγαν να τον χειροκροτήσουν καθώς έμπαινε στην εκκλησία, ενώ απέφυγε και τις δηλώσεις όταν του ζητήθηκε να κάνει.

* * *

* ΌΜΩΣ τα στελέχη του κόμματος ξεσάλωσαν για χάρη του. Όχι όλοι βέβαια, κάποιοι αξιοπρεπείς παραμέρισαν διακριτικά, όταν άλλοι συναγωνιστές τους εφορμούσαν για να πλασαριστούν δίπλα στον πρόεδρο.

Ούτε από πρωτόκολλο γνώριζαν, ούτε από ευγένεια. Σπρωξίδι, αγκωνιές για μια καλή θέση μπροστά μέσα στην εκκλησία, προσπάθεια για προσέγγιση και σέλφις μετά αλλά και στη διάρκεια της λιτανείας.

Τέτοιο τζαρτζάρισμα λέει δεν ξανάγινε. Είναι κι οι εκλογές τόσο κοντά, αναρίθμητοι οι υποψήφιοι, που επεδίωκαν μια επαφή με τον πρόεδρο, όσο πιο ψηλά το αξίωμα που στοχεύουν τόσο πιο αγχωμένοι.

* * *

* ΕΚΤΟΣ από τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη, που έγραφε και χθες η εφημερίδα, ο Κυρ. Μητσοτάκης φώναξε και κάποιο άλλο πρόσωπο κοντά του, αντιλαμβανόμενος την παραβίαση του πρωτοκόλλου. «Χριστίνα; Έλα σε παρακαλώ...», κάλεσε μπροστά τη σύζυγο του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, η οποία διακριτικά είχε μείνει στις πιο πίσω σειρές.

Ζ.

 

Τα έδωσε όλα

* ΩΣ οικοδεσπότης λειτούργησε ο βουλευτής Χρ. Κέλλας για τον Κυρ. Μητσοτάκη στη Λάρισα. Ο σκιώδης υφυπουργός Παιδείας τα έδωσε όλα για τον πρόεδρο, οργανώνοντας προσωπικά ειδική κινητοποίηση για να συμμετέχει ακόμη περισσότερος κόσμος στην ομιλία του στην Ταχυδρομείου.

Ζ.

 

Διχασμένη

* ΟΙ Λαρισαίοι μεσήλικες είχαν τα δικά τους θέματα.

- Επισκέφθηκα έναν ψυχίατρο και μου είπε ότι είμαι διχασμένη προσωπικότητα. Φεύγοντας με χρέωσε 60 ευρώ, του έδωσα 30. ‘’Τα υπόλοιπα να τα πάρεις απ’ τον άλλο’’, του είπα.

* * *

* Ο άλλος είχε καταλήξει σε βαθυστόχαστο συμπέρασμα.

- Τα μωρά τα χτυπάμε πάντα στον πισινό. Ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ζ.

 

Τον αγνόησαν;

* ΣΟΥΣΟΥΡΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας, καθώς κυκλοφορεί μετ’ επιτάσεως η πληροφορία ότι άλλον εισηγήθηκε ο νέος περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης για τη θέση του προέδρου του Βαθμολογικού Κέντρου Λάρισας, ενόψει των Πανελλαδικών και άλλον εκπαιδευτικό όρισε το Υπουργείο Παιδείας. Εφόσον αληθεύει θα πρέπει να ένιωσε πολύ άβολα ο Γ. Δοδοντσάκης με το άδειασμα. Κι έτσι μια τυπική διαδικασία έγκρισης αποκτά άλλα χαρακτηριστικά.

Ζ.

 

Εξέδρα αλλιώς

* ΤΟ ραντεβού στις 8, κάμποσο αργότερα φυσικά θα ξεκινούσε, όμως από τις 7 μαζευόταν κόσμος στην Ταχυδρομείου για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη. Οι επιμελείς είχαν βρει και τραπεζάκια στις γύρω καφετέριες, να απολαύσουν με την ησυχία τους και ξεκούραστα. Οι ταξιδιώτες από τις γύρω κωμοπόλεις και την υπόλοιπη Θεσσαλία λογικό να σπεύσουν νωρίτερα.

* * *

* ΤΟ πρώτο που σχολίαζαν οι πάντες ήταν η θέση της εξέδρας. Πρώτη φορά μπροστά στην Ιατρική, όχι μπροστά από την Ιατρική, με μέτωπο στο κτίριο Κατσίγρα, τη γούβα πιάτο πάλι αλλά από την άλλη πλευρά. Και πίσω της η πλατεία κατειλημμένη από τα φορτηγά των ηχητικών, των φώτων και των δορυφορικών. Περνώντας έπιανες σκόρπιες κουβέντες νεοδημοκρατών.

- Καλά, τι μας πέρασαν, ΣΥΡΙΖΑ είμαστε; Εμείς θα έχουμε πολύ κόσμο, τι φοβήθηκαν...

- Είναι μάλλον οι μεταρρυθμίσεις του Μητσοτάκη, τα αλλάζει όλα...

- Παράξενα πράγματα, δεν καταλαβαίνω...

* * *

* Η επίσημη εξήγηση για τη θέση της εξέδρας ήταν «για λόγους ασφαλείας». Θεωρήθηκε επίφοβο το κτίριο Κατσίγρα, μην είναι κάποιοι μέσα δηλαδή και στήσουν κάτι. Το προφανές είναι ότι επρόκειτο για σκηνοθετικό τρικ, οι ανάγκες της τηλεοπτικής μετάδοσης πάντα πρυτανεύουν.

-Βρε αν ήταν ο Μπιρσίμ, με τις διαθέσεις που έχουν τώρα οι νεοδημοκράτες, θα έδειχνε κόσμο ακόμα και μπροστά στο Δικαστικό, θα παρουσίαζε μαζί μισογεμάτη και την Κεντρική πλατεία...                          Ζ.

Κερδισμένοι...

* ΛΑΪΚΗ ως γνωστόν την Τρίτη στα Φάρσαλα, το ξέρουν κι όλοι οι παράγοντες που προτιμούν τη μέρα για τις εξορμήσεις τους από τη Λάρισα.

Κι η πλατεία βογκούσε, σπάνια εικόνα, έως και πρωτοφανής. Είναι κι οι εκλογές τετραπλές. Κόσμος, κόσμος, κόσμος...

Να κάθεται, να πηγαινοέρχεται. Ισάριθμες οι δύο ομάδες, οι Φαρσαλινοί οικοδεσπότες κι οι υποψήφιοι, ανάκατες συντροφιές στα τραπεζάκια.

Ανύποπτος, τυχαία διελθών, μάλλον κανένας.

 Κι αυτοί που είχαν κατέβει απ’ τα χωριά, πονηρεμένοι είναι πια.

* * *

* ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΙ υποψήφιοι καταρχάς, δημοτικοί τε μα και τοπικοί σύμβουλοι. Υποψήφιοι περιφερειακοί, από διάφορες παρατάξεις. Μέχρι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Κερδισμένοι σίγουρα οι καταστηματάρχες, που έκαναν χρυσές δουλειές. Και βασιλιάς ο περιπτεράς.

Ζ.

 

Πανέτοιμος

* ΦΟΥΛ οι μηχανές για τον Γιώργο Μανώλη, πρόσω ολοταχώς για τον υποψήφιο δήμαρχο Τεμπών.

Πέντε χρόνια τώρα στο ρελαντί, προετοίμασε το έδαφος ώστε στην τελική εκλογική ευθεία να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ και απολύτως προετοιμασμένος να κατακτήσει τον δημαρχιακό θώκο.

Ζ.

 

Πάντα...

* ΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές έχουν ως γνωστόν τις αγωνίες τους.

- Η πόρτα μου για εσένα θα είναι πάντα ανοιχτή, δεν έχεις παρά να τη σπρώξεις και να περάσεις έξω.

* * *

* - ΕΜΕΝΑ από μικρό με κυνηγούσαν οι γυναίκες. Η γιαγιά μου να με ταΐσει, η μάνα μου να με δείρει...

* * *

* - ΝΑ ζείτε την κάθε στιγμή σας σαν να είναι η τελευταία. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα παντρευτείτε.

Ζ.

 

Οικείος

* ΦΑΙΝΕΤΑΙ εδώ και πέρα σ’ ολόκληρο τον κάμπο ο Ψηλός. Από τις πιο σημαντικές υποψηφιότητες στον συνδυασμό Ν. Τσιλιμίγκα για την Περιφέρεια ο Ρίζος Κομήτσας.

Ο επί σειρά θητειών δήμαρχος Νίκαιας και εν συνεχεία Κιλελέρ διεκδικεί ψήφο σε ολόκληρο τον νομό πια με το σύνθημα «Ο δικός σας άνθρωπος πάντα κοντά σας». Πράγμα που το έχει υποστηρίξει στην πράξη.

Ζ.

 

Καθημερινά

* Ο στρατός τον έχει διδάξει πολλά, κάποια χρήσιμα και σε εκλογικές μάχες. Η πολυετής παρουσία του στα δημοτικά πράγματα άλλωστε το πιστοποιεί. Καθημερινά στην επαφή του με τον κόσμο, ο Δημ. Γεωργάκης εισπράττει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, κι αυτό είναι η ανταμοιβή του για την πορεία του στα κοινά της πόλης.

Ζ.

 

Ο αντι-

περιφερειάρχης

* ΣΥΝΘΕΤΗ προσωπικότητα ο Απ. Μπίλλης. Γυμναστής αλλά και αγρότης. Και επιχειρηματίας αλλά ταυτόχρονα και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, διαχειριζόμενος τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα που του ανέθεσε ο Κ. Αγοραστός. Με τον συνδυασμό του οποίου διεκδικεί επανεκλογή στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ζ.

 

Ικανή

* ΜΕ λαμπρές σπουδές, νομικά και οικονομικά, συνεχίζοντας με διδακτορικό στο δημόσιο δίκαιο, αλλά και άνθρωπος της αγοράς συνάμα καθότι και επιχειρηματίας η Βάνια Χλιάπη-Γκουνιαρούδη, της γνωστής οικογενείας. Έχει πολλά να προσφέρει στην προσπάθεια του Θαν. Νασιακόπουλου, με τον συνδυασμό του οποίου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Κιλελέρ.

Ζ.

 

Χαζοπαππούς

* - ΒΡΕ μιλάει σου λέω το παιδί... Και μάλιστα πολύ καλά...

Επέμενε ο Λαρισαίος χαζοπαππούς.

- Βρε άσε τις χαζομάρες... Τα μωρά δεν μιλούν τριών μηνών...

- Ο δικός μας όμως μιλάει. Κι έχει και τέλεια άρθρωση σου λέω...

- Ε;

- Το ‘’αγκού’’ το πετυχαίνει απίστευτα.

Ζ.

 

Οι βόρειοι

* ΠΟΛΥ έντονη η εμπλοκή των εξ Αλβανίας Λαρισαίων σε τούτες τις εκλογές. Και Βορειοηπειρώτες αλλά και Αλβανοί, που μετά από δεκαετίες παραμονής και εργασίας στην περιοχή έχουν αποκτήσει δικαίωμα ψήφου.

Και τα παιδιά τους ψηφίζουν, συστήνονται άλλωστε ως Λαρισαίοι, ΑΕΛ δηλώνουν, στην πόλη έχουν γεννηθεί. Αυτή τη φορά έχουν μπει για τα καλά στο κλίμα των εκλογών. Όλοι οι συνδυασμοί έχουν υποψηφίους με καταγωγή βορειότερα απ’ την Κόνιτσα. Κινούνται οι παρέες, οι φίλοι, οι οικογένειές τους. Κυνηγούν σταυρούς, μοιράζουν κάρτες υποψηφίων και ψηφοδέλτια. Όπως κι όλοι οι υπόλοιποι.

Ζ.

 

Έκπληξη

*ΕΚΕΙ ψηλά, στο χωριό του στην Αργιθέα, περνάει κάμποσο από τον καιρό του ο Εκτ. Νασιώκας. Έχει μπαχτσέ και κότες να φροντίσει εκεί, ναι. Οπότε προχθές πετάχτηκε από την άλλη πλευρά, από Καρδίτσα στην Ευρυτανία, στην απέναντι πλαγιά.

Μακριά δεν είναι, δεν το λες όμως και κοντά. Πήγε λέει να δει τον φίλο του, τον Αλέξη Καρδαμπίκη, που είναι γνωστός στη Λάρισα καθώς ήταν στενός συνεργάτης του Ε. Νασιώκα τότε στο υπουργείο. Ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Αγράφων και μιλούσε σε προεκλογική εκδήλωση παρουσιάζοντας τον συνδυασμό του. Συγκινήθηκε που είχε εκεί τον υπουργό του, δεν τον περίμενε...            

Ζ.

 

----------------------------

 

 

2STO MHTATO TOY YPOYRGOY PAYLH• ΣΤΟ μητάτο του υπουργού Παυλή, ο οποίος γιόρταζε τα γενέθλιά του στο Υπουργείο τραπεζώνοντας «φίλους μπιστικούς», στην περίφημη φωτογραφία κι ο κομαντάντε Νέστορ, σκυμμένος υπό το βλέμμα του πρωτοκαπετάνιου Άρη. (Τρώνε, τρώνε, «σαμπάνια, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη». Μόνο που μεγεθύνοντας τη φωτογραφία φαίνεται ότι ο υπουργός κέρασε σουβλάκια, γύρο και ρετσίνα).

Ζ.

 

 

 3THN INTERCOMM FOODS MARIANNA EYAGGELOY

• ΤΗΝ «Intercomm Foods» επισκέφθηκε η Μαριάννα Ευαγγέλου - Μπλάνα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Συμπαράταξη του δημάρχου Απ. Καλογιάννη. Συζήτησε εκεί με τους εργαζόμενους, ενόψει των εκλογών και ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο από τον ίδιο τον επιχειρηματία, τον Λευτέρη Σαΐτη, με τον οποίο διατηρούν πολυετή οικογενειακή φιλία. Ενώ διαπνέονται, λέει, από την ίδια ιδεολογία. Την ιδεολογία της ανθρωπιάς, του ήθους, της ακεραιότητας και της προσφοράς.                      

Ζ.

 

 4PARVN KI O NIKOS MPRETAS STA MYRA

• ΠΑΡΩΝ κι ο Νίκος Μπρέτας στα Μύρα, στην ομιλία του Θανάση Μούσιου. O οποίος έσπευσε να του σφίξει το χέρι μιλώντας με θέρμη για τη συμβολή του γνωστού επιχειρηματία στην απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ. Καταχειροκροτήθηκαν και οι δυο από τον κόσμο, που δείχνει να εμπνέεται από την προοπτική για την αλλαγή στον Δήμο Κιλελέρ.             

Ζ.

 

 5POLITIKO STELEXOS PRVTHS GRAMMHS DOKOY

• ΠΟΛΙΤΙΚΟ στέλεχος πρώτης γραμμής η Τάνια Δόκου. Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Κ. Αγοραστό φυσικά, η Λαρισαία δικηγόρος με τη Νίκη Τζαβέλλα, την υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ.                         

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass