Χαμογελώντας

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2019 19:03
 *ΜΕ τον διάδοχό του πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Χρόνη Ισαακίδη και με τον πρόεδρο των λογιστών Νίκο Νάτσιο στο πλευρό του, πορεύεται με μεγαλύτερη σιγουριά στις δημοτικές εκλογές ο Αιμίλιος Νταγιάννης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Συμπαράταξη του δημάρχου Απ. Καλογιάννη. Ζ. *ΜΕ τον διάδοχό του πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Χρόνη Ισαακίδη και με τον πρόεδρο των λογιστών Νίκο Νάτσιο στο πλευρό του, πορεύεται με μεγαλύτερη σιγουριά στις δημοτικές εκλογές ο Αιμίλιος Νταγιάννης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Συμπαράταξη του δημάρχου Απ. Καλογιάννη. Ζ.

*ΑΥΞΗΘΗΚΕ ο μέσος όρος του χαμόγελου , το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα. Και δεν είναι μόνο η άνοιξη που βελτιώνει τη διάθεση των ανθρώπων. Είναι που κυκλοφορούν παντού μυριάδες υποψήφιοι.

Με έντονη κινητικότητα όλοι τους πια, σε πολλαπλάσιες από τον μέσο άνθρωπο επαφές και χιλιόμετρα καθημερινά. Και μονίμως όλοι τους μ’ ένα χαμόγελο στο πρόσωπο.

Αναμφισβήτητα πολλοί το απολαμβάνουν, είναι γνήσια γελαστοί όταν συναντούν γνωστούς και φίλους. Κάμποσοι όμως απλώς κυκλοφορούν φορώντας στο πρόσωπο το λεγόμενο καρφιτσωμένο χαμόγελο. Τουλάχιστον κάνουν κι αυτοί μια προσπάθεια, κάτι καλό θα τους απομείνει.

Ζ.

 

 Ερημιά

*Ε ναι, υπάρχουν χωριά, χωριά στον χάρτη μονάχα ίσως ή περίπου, ουσιαστικά άδεια πλέον ή με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, τα οποία όμως ζωντανεύουν τώρα στις εκλογές. Όχι μονάχα την Κυριακή που θα μαζευτεί κόσμος από Λάρισα κι από Αθήνα για να ψηφίσει, κίνηση στην προεκλογική περίοδο. Πάει ο υποψήφιος δήμαρχος να μιλήσει, τον συνοδεύουν καμιά εικοσαριά δικοί του, υποψήφιοι που γυρεύουν σταυρό κι άλλοι που κατεβαίνουν εξεπιτούτου απ’ τη Λάρισα, γεμίζει το καφενείο. Όπου κάθονται μια ντουζίνα παππούδια το πολύ και των οποίων αλλάζει η βραδιά, σπάει η μονοτονία.

Ζ.

 

 Μάχες

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ έχει ξεκινήσει η μάχη του ψηφοδελτίου, η διανομή των σταυρωμένων σε σπίτια και γραφεία. Μπορεί να δείχνει παρωχημένη τεχνική, έτσι όμως γίνεται ο προεκλογικός αγώνας, είναι και πλήθος οι ηλικιωμένοι που παίρνουν το ψηφοδέλτιο έτοιμο απ’ το σπίτι, αλλά αυτό είναι μάλλον δικαιολογία.

***

*ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ κορυφώνεται και ο υπόγειος εμφύλιος μεταξύ συνυποψηφίων στα ίδια ψηφοδέλτια, τα εσωπαραταξιακά μαχαιρώματα πληθαίνουν. Είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να εκλεγούν στις πρώτες θέσεις. Στα μεν μικρά ψηφοδέλτια για να μπουν στο Δημοτικό Συμβούλιο κατακτώντας μία από τις ελάχιστες έδρες που θα κερδίσει ο συνδυασμός, στα δε μεγάλα επειδή παίζουν αντιδημαρχίες μετά αλλά και πιθανές διαδοχές, ανάλογα αν προκύψει νίκη ή ήττα στις εκλογές. Χαμός…

Ζ.

 

 Ψέματα

*ΠΡΙΝ τις εκλογές, στη διάρκεια του πολέμου και μετά το κυνήγι, λέγονται τα μεγαλύτερα ψέματα. Το είχε πει ο Γερμανός καγκελάριος πριν καμιά διακοσαριά χρόνια. Για να γίνει πιο ενδιαφέρον στη σημερινή εποχή, κάποιοι αντικαθιστούν στη φράση τον πόλεμο με το σεξ, πόλεμος είναι κι αυτό άλλωστε.

Ζ.

 

 Εμπλοκές

*Ο Λαρισαίος έγραψε ποιηματάκι για τον έρωτα, είπε.

- Έφυγες κι έγιναν σωρό τα πιάτα της κουζίνας. Τα ρούχα είναι άπλυτα κι εγώ ψοφώ της πείνας. (Συγκινητικό…)

***

*ΟΙ άλλοι όμως στην παρέα είχαν ζητηματάκια.

- Καίγομαι για σένα…

- Αντηλιακό να βάλεις.

***

*- ΠΩΣ σε λένε κοπελιά;

- Θέμις.

- Σόρι βρε Θέμη, σε πέρασα για γυναίκα.

Ζ.

 

 Στην κουζίνα σου;

*- ΕΙΠΑΝ για το ‘’επταήμερο’’ και για άλλα μητσοτακικά, αγνόησαν όμως κάτι άλλο που είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ…

Η Λαρισαία σχολίαζε το «…να μπορούν οι γυναίκες που το επιθυμούν να δουλεύουν από το σπίτι», στο οποίο αναφέρθηκε παράλληλα ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας για τα σύγχρονα εργασιακά και τις αλλαγές που θα προωθήσει.

- Θα σε ενοχλεί μάλλον που είπε μόνο για γυναίκες…

- Σωστά, γιατί άραγε μόνο οι γυναίκες απ’ το σπίτι; Κυρίως όμως επειδή πολλές δεκαετίες τώρα η κοινωνία διεκδικεί να βγουν οι γυναίκες από το σπίτι και να συνδυάσουν καριέρα και οικογένεια…

- Ε…

- Μα μας πάει πίσω, πάλι. Εδώ λέμε να διευκολυνθούν τα νέα ζευγάρια, άδειες μητρότητας μα και πατρότητας, υποδομές για όλα τα παιδιά, παιδικοί σταθμοί κλπ, δεν μπορεί να σχεδιάζουμε πώς η γυναίκα θα μείνει σπίτι…

Ζ.

 

 Επιτέλους

*ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ νέοι σιδηροδρομικοί καιροί. Από αύριο το Λάρισα - Αθήνα γίνεται με το τρένο, επιτέλους, πολύ πιο εύκολο. Σε δυόμιση ωρίτσες μόνο. Άνεση και ταχύτητα, μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς ευρωπαϊκού επιπέδου. Θα είναι έτσι σύντομα δηλαδή, προς το παρόν ένα δρομολόγιο τη μέρα, στις επόμενες εκλογές, τον Οκτώβριο θα έχει γενικευτεί σε όλα. Έτσι είναι, το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη, επισπεύδονται τα πράγματα. Και θα έχει μειωθεί ο χρόνος του δρομολογίου κι άλλο, κοντά στις δύο ώρες το ταξίδι στην πρωτεύουσα. Ποιος το περίμενε... Δεκαετίες σέρνονταν τα έργα αναβάθμισης του σιδηροδρόμου. Πόσο είχε μείνει το τρένο στην εποχή του Τρικούπη… Με το ταξίδι περιπετειώδες, τριτοκοσμικό ενώ είχε μπει ο 21ος αιώνας…

Ζ.

 

 Και η Βίβλος

* - ΤΗ δε εβδόμη ημέρα...

Ο Λαρισαίος είχε φέρει μαζί του την Πεντάτευχο. Και διάβαζε στην παρέα.

-Ο Θεὸς τὴν ἡμέραν τὴν ἑβδόμην καὶ ἡγίασεν αὐτήν· ὅτι ἐν αὐτῇ κατέπαυσεν ἀπὸ πάντων τῶν ἔργων αὐτοῦ…

- Κομμένα κάτι τέτοια... Την έβδομη ημέρα καθόμαστε και αηδίες. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε, άλλαξαν οι εποχές, εκσυγχρονισμός βρε… Από τον Μητσοτάκη τροποποιείται και η Γένεσις.

***

*Η Βίβλος στην προεκλογική καμπάνια; Βεβαίως, αφού απ’ το Ευαγγέλιο απάντησε κι ο νεοδημοκράτης.

- Ο Τσίπρας είπε ότι η δικιά του ιδεολογία είναι πιο κοντά σ’ εκείνη του Χριστού. Κι έτσι τώρα ετοιμάζεται να μοιράσει 5 άρτους και 2 ιχθείς σε χιλιάδες συνταξιούχους.

Ζ.

 

 Πολυεργαλείο

* «ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ» για τον συνδυασμό Αντ. Γκουντάρα ο πρώην αντιδήμαρχος Βασ. Σμυρλής, ξέρει να φέρνει σε πέρας δύσκολες αποστολές, να παράγει έργο και να ’ναι αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας των συμπολιτών του. Αλλά και σταθερά μηνύματα στους αγώνες των αγροτών της περιοχής για παραμονή στα χωράφια τους κι ένα καλύτερο μέλλον.

Γι’ αυτό και η αναγνώρισή του στην κάλπη αναμένεται να είναι καθολική.

 

 Παρακολουθούν όλοι

*«ΜΙΑ δημοτική αρχή μπορεί να επιτύχει ή να αποτύχει στην αποστολή της. Δεν έχει όμως δικαίωμα να μετατρέπει τη δημόσια ζωή σε βούρκο». Καταπέλτης ο πρώην δήμαρχος του Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης. «Κι ας μην κάνουμε το λάθος. Το αυθεντικά λαϊκό δεν είναι ποτέ χυδαίο. Ενώ ο βούρκος είναι πάντα βούρκος… Οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Βόλου έχουν μοναδικό ιστορικό βάρος. Γιατί η επιλογή δεν αφορά απλά τη μία ή την άλλη δημοτική παράταξη. Αφορά πρωτίστως «το της πόλεως όλης ήθος», σύμφωνα με τον Ισοκράτη».

Και καταλήγει στην παρέμβασή του ο γνωστός Βολιώτης, δίχως να ονοματίσει τον Μπέο Αχ. αχ, αχ. «Σε μία τέτοια αναμέτρηση, που θα την παρακολουθεί ολόκληρη η Ελλάδα, ο καθένας και η καθεμιά ξεχωριστά είναι «κυρίαρχος της μοίρας του και καπετάνιος της ψυχής του», όπως επαναλάμβανε ο Νέλσον Μαντέλα από τη φυλακή…».

Ζ.

 

 Αντίδραση

*ΑΜΕΣΗ ήταν η αντίδραση της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Νικολέττας Μπασδέκη στη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστου Καπετάνου όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με τη δήλωση του γ.γ. της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη περί νοθείας. Διευκρίνισε στην «Ε» ότι δεν απαντά σε κομματικά όργανα, ενώ τόνισε πως απαντήσεις στα ερωτήματα έχει δώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κ.Γ.

 

 Ευρώπη (1)

*ΡΑΓΔΑΙΕΣ αναμένονται οι εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό της Αυστρίας μετά το βίντεο που έδωσαν προχθές στη δημοσιότητα το περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, η οποία θα θυμόσαστε αποκάλυψε και το σκάνδαλο Siemens.

Το βίντεο (σ.σ. στη Γερμανία γίνεται αποδεκτό ως υλικό στην Ελλάδα όχι, καταλαβαίνετε γιατί) δείχνει τον αντικαγκελάριο και αρχηγό του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Στράχε να προτείνει (σ.σ. με μίζα εννοείται) την παροχή κρατικών συμβάσεων για έργα υποδομών σε μια Ρωσίδα που δηλώνει ανιψιά Ρώσου ολιγάρχη και δείχνει διατεθειμένη να κάνει δωρεές στο κόμμα του ακροδεξιού πολιτικού.

Το βίντεο καταγράφηκε στο ισπανικό νησί Ίμπιζα τον Ιούλιο του 2017, τρεις μήνες πριν από τις αυστριακές κοινοβουλευτικές εκλογές που έφεραν τους εθνικιστές στην εξουσία και τον ίδιο στη θέση του αντικαγκελάριου. Η επίσημη εξήγηση που δίνεται τώρα, μετά τη δημοσιογραφική αποκάλυψη, είναι πως ήταν μια «ελεύθερη» συζήτηση και μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Η Ρωσίδα προφανώς ήταν παγίδα αλλά ο κυβερνητικός σχηματισμός καταρρέει, ενώ θα εμπλακεί και η δικαιοσύνη. Ενδιαφέρουσες πολιτικές εξελίξεις παραμονές των ευρωεκλογών…

Β.Κ.

 

 Ευρώπη (2)

*Ο ακροδεξιός Στράχε, θα θυμόσαστε επίσης, πως είναι υπέρμαχος της άποψης, οι πρόσφυγες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, του είναι αδιάφορο. Το βίντεο ξαναφέρνει τη Γερμανία στο προσκήνιο παραμονές των ευρωεκλογών.

Επαναφέρει το ερώτημα για τον ρόλο (και) των Ρώσων στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, διάσταση που είχε θιγεί με αφορμή και τα συλλαλητήρια την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το βίντεο επιβεβαιώνει τη διαφθορά και στους ακροδεξιούς που λαδώνονται, παρότι παριστάνουν τους αγνούς και δηλώνουν πως μάχονται υπέρ πατρίδας ότι διαφέρουν δηλαδή από τα σημερινά κόμματα. Στην Ελλάδα εσχάτως, άλλοτε πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής κατηγορούν σήμερα τον ηγέτη τους για «μαύρο χρήμα». Ο Στράχε δηλώνει ολόκληρο κατάλογο ανθρώπων για το πώς θα γίνει το λάδωμα με τις κρατικές συμβάσεις, με αντάλλαγμα τι άλλο, πολιτική υποστήριξη στο κόμμα του. Όπως λειτούργησε και στην Ελλάδα το σύστημα με τις μίζες της Siemens.

Το ποιος έστησε την προφανή παγίδα στον ακροδεξιό, ποιος κατέγραψε την εξάωρη συνάντηση, ουδόλως έχει σημασία όπως αποδεικνύεται από τον πολιτικό σάλο που προκάλεσαν τα λεχθέντα. Γιατί στην Ελλάδα, πολιτικοί μετέφραζαν λογαριασμούς σε εξωχώριες εταιρείες ως… τηλεφωνικούς αριθμούς, του κ. Ακη και του κάθε κ. Ακη.

Κάτι τελευταίο. Ο Τύπος έπραξε το καθήκον του…

Β.Κ.

 

------------------------------------

 2DEN EPROKEITO GIA AUORYBO

*ΔΕΝ επρόκειτο για αθόρυβο "μπρα ντε φερ", αλλά για θερμή χειραψία. Δείγμα πολιτισμού στην πολιτική. Αντίπαλοι αλλά με δυνατότητα επαφής και με χαμόγελο.

Ζ.

 

3VS PROTYPO XARAKTHRIZEI TH R KARALARIVTOY

*ΩΣ πρότυπο χαρακτηρίζει τη Ρ. Καραλαριώτου η Εύα Στεργιάκη, «μπορεί να εμπνεύσει και να οδηγήσει την ομάδα και την πόλη πιο μπροστά». Γι’ αυτό και η CEO του ‘’Stergiaki travel’’ συστρατεύτηκε, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό της.

Ζ.

 

 4EMPEIRH ME POLYETH UHTEIA STO POLITIKO

* ΕΜΠΕΙΡΗ, με πολυετή θητεία στο πολιτικό γραφείο κορυφαίων γαλάζιων αιρετών τα τελευταία χρόνια η γεωπόνος - περιβαλλοντολόγος Χριστίνα Κοντογιάννη, εκτίθεται για πρώτη φορά στο δημοτικό στίβο με τη Ρένα Καραλαριώτου. Και ως τομεάρχης Επιστημονικών και Παραγωγικών Φορέων της ΝΟΔΕ αλλά και μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ -άρα και εκ των εκλεκτών (κυβερνητικών) συνεργατών του Κυρ. Μητσοτάκη- δεν στοχεύει απλώς στην εκλογή της, αλλά στο πλασάρισμά της στον στενό πυρήνα της νέας δημοτικής ομάδας της Ρένας.

 

 

 5KANEI URAYSH STHN KOINVNIA TOY DHMOY KILELER

*ΚΑΝΕΙ θραύση στην κοινωνία του Δήμου Κιλελέρ η πρόταση του υποψήφιου δημάρχου Θανάση Μούσιου για τα «βραχιολάκια» με κουμπί έκτακτης ανάγκης για τους ηλικιωμένους, τα οποία θα τους παρέχουν την ασφάλεια της άμεσης ανταπόκρισης σε καταστάσεις κινδύνου 24 ώρες το 24ωρο.

Δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις στα καφενεία, καθώς είναι ένα από τα θέματα που αφορά πολλούς κατοίκους των χωριών του Δήμου.

Λ.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass