Ξάνοιξε, όμως...

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2019 19:17
• ΣΤΗ Λάρισα χθες ο υπουργός Γεωργίας Στ. Αραχωβίτης, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στον κάμπο. Στην πλατεία βρέθηκε με Τυρναβίτες, κι όχι επειδή ήταν με τον Τσίπρα, για τα τσίπρα είπαν όμως.  Ζ. • ΣΤΗ Λάρισα χθες ο υπουργός Γεωργίας Στ. Αραχωβίτης, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στον κάμπο. Στην πλατεία βρέθηκε με Τυρναβίτες, κι όχι επειδή ήταν με τον Τσίπρα, για τα τσίπρα είπαν όμως. Ζ.

* ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ καλοκαίρι; Ποιος ξέρει, ποιος το πιστεύει... Μπορεί να έχει μια βδομάδα χωρίς να βρέξει αλλά τι ξημερώνει όμως την επόμενη; Ήλιος καυτός, ζέστη, τα χαλιά σηκώνονται κατά το έθιμο, κατέφτασαν και τα κουνούπια στη Λάρισα, το βραδάκι όμως τσιμπάει ακόμα κι ο κόσμος επιφυλακτικός, μουσκεμένος τόσο καιρό.

Ζ.

 

Ευτυχώς

* ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΣ ο Λαρισαίος δημόσιος υπάλληλος με την απόφαση του ΣτΕ.

- Με τα αναδρομικά των δώρων εγώ ήθελα να αλλάξω αυτοκίνητο, ενώ η γυναίκα μου ήθελε ένα ταξίδι. Άγιο είχαμε... Και γλιτώσαμε μία μεγάλη κρίση στον γάμο μας.

Ζ.

 

Περικοπές

* ΕΞΑΛΛΟΣ όμως ο συνταξιούχος Β.Κ. που τηλεφωνούσε από τα παράλια. Που τα είχε συνδυάσει όλα στο μυαλό του.

- Όταν εμάς μας κόβουν δυό κατοστάρικα, διότι τόσο ήταν για πολλούς η 13η σύνταξη, τότε είναι συνταγματικές οι περικοπές, ε; Όταν εκείνοι παίρνουν αναδρομικά ετών 200 χιλιάρικα, τότε είναι πάλι συνταγματικό. Τόσο δίκαιοι...

Ζ.

 

Πρόοδος

* - Κάποτε νόμιζα ότι θα ερχόταν το 2000 και θα ψηφίζαμε ηλεκτρονικά, αναλογιζόταν ο Λαρισαίος Τ.Ζ.

- Και να, έφτασε το 2019, δεν σαλιώνουμε τον φάκελο πλέον, είδατε; Δεν μας ζητούν κι εκλογικό βιβλιάριο...

Ζ.

 

Ιντερσίτι

* ΓΙΑ καφέ στην Ακρόπολη μπορούν πλέον να κανονίζουν οι Λαρισαίοι. Ναι, μη σας φαίνεται υπερβολικό. Αν θέλει κάποιος και μπορεί να διαθέσει 60 ευρώ και μερικές ώρες το κάνει. Έχουμε και λέμε, ξεκινάει από τον σταθμό της πόλης λίγο πριν τις 8 το πρωί και περίπου 10 και μισή είναι μπροστά από την είσοδο του Μουσείου. 55 ευρώ το εισιτήριο του τρένου συν την επιστροφή και άλλα 5 το μετρό (δύο διαδρομών) και ο καφές και απολαμβάνεις ένα ωραίο πρωινό με φόντο τον βράχο. Α, και στις τρεισήμισι το μεσημέρι είσαι πάλι σπίτι στη Λάρισα (αναχωρεί από Αθήνα στις δωδεκάμισι) όπου τρως μεσημεριανό. Όρεξη να έχεις και για τα δύο...

* * *

* ΠΑΝΤΩΣ πέραν της υπερβολής πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα στο ζήτημα της συγκοινωνίας. Αυτό που θα πρέπει να γίνει τώρα είναι να αυξηθούν τα δρομολόγια και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή τη στιγμή το εξπρές ιντερσίτι εκτελεί ένα πρωινό από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και άλλο έναν επίσης πρωινό, από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.

Κ.Γ.

 

Ψεύτικες ειδήσεις

*- Κανείς δε γλιτώνει από την παραπληροφόρηση των fake news... Ο Λαρισαίος ειδικός δίδασκε χθες στην παρέα, καθώς μπροστά στις εκλογές το φαινόμενο φουντώνει επικίνδυνα.

- Είμαστε στο στόχαστρο όλοι, ανεξαρτήτως των πολιτικών μας πεποιθήσεων. Υπάρχει μια στρατηγική που αποσκοπεί στην πόλωση και τη διάβρωση των κοινωνιών. Μπορεί να σκέφτεσαι «εγώ όμως δεν την πατάω». Και όμως... Σύμφωνα με μελέτες, ακόμη και οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν στις ψεύτικες ειδήσεις, ενώ οι άνω των 65 ετών είναι πολύ πιο πιθανό να τις διαδώσουν.                  

Ζ.

 

Τράβα κορδόνι

*ΚΙ ενώ η ‘’Αυγή’’ τούς απένειμε το ‘’Χρυσό Βατόμουρο’’, το αντιβραβείο που παίρνουν οι χειρότερες ταινίες της χρονιάς, τα ‘’Νέα’’ επιμένουν στην αποκάλυψή τους, για το γιοτ με τον υφυπουργό Λ. Κρέτσο στον Σαρωνικό. Ε ναι, πρόσθεσαν και ολίγη από Πετσίτη χθες. Πάλι στο κύριο άρθρο τους Κρέτσος, αγνοώντας ότι ο κυβερνητικός παράγοντας ταξίδευε με σημαντικούς παράγοντες της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας για δουλειά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τρίβουν τα χέρια τους με τις χοντράδες των ΜΜΕ του εκνευρισμένου Βαγγ. Μαρινάκη. «Δεν αναρωτιούνται στα ‘’Νέα’’ γιατί αυτή η αποκάλυψή τους δεν παίζει πουθενά αλλού; Γιατί τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ το έθαψαν; Γιατί δεν το έκαναν σημαία τους, όπως σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις; Μήπως επειδή κατάλαβαν ότι πρόκειται για μούφα και αν το υποστηρίξουν θα αυτοεξευτελιστούν;».                 

Ζ.

 

Από τότε...

* ΠΟΛΙΤΙΚΗ η κηδεία του Μάνθου Σαρρή σήμερα, και πώς αλλιώς για το γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Απ΄ τα γεννοφάσκια του στην Αριστερά, έφτασε απ΄τη Σαντορίνη σαράντα τόσα χρόνια πριν κι έγινε από τότε Λαρισαίος. Ανάμεσα στα υψηλόβαθμα τοπικά στελέχη της ΚΝΕ και εν συνεχεία του ΚΚΕ, δεν είναι τυχαίο που είχε επιλεγεί μεταξύ εκείνων που φοίτησαν στην κομματική σχολή της Μόσχας. Φίλος με αρκετούς που έγιναν υπουργοί επί Τσίπρα. (Χθες αναφέρθηκε η απώλειά του λίγο πριν πάρει τον λόγο στη συγκέντρωση ο Αλ. Τσίπρας).

* * *

* ΚΙ όταν όλα άλλαξαν μετά, μετά στον ΣΥΝ ανέλαβε και γραμματέας της Νομαρχιακής και ακολούθως στον ΣΥΡΙΖΑ. Η βασική του εμπλοκή τα τελευταία χρόνια ήταν στα αυτοδιοικητικά. Στο πλευρό του Απ. Καλογιάννη από δεκαπενταετίας, από τότε που ο μετέπειτα δήμαρχος ήταν μόνος του, με τον Μάνθο και κάποιους άλλους λίγους το πάλευαν στις εκλογές του 2006, σ΄ εκείνες του ‘10 επίσης. Κι ήταν μετά από τους εμπνευστές της Συμπαράταξης, από τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος. Όλοι το αναγνωρίζουν. Βίωσε τον θρίαμβο του 2014, δεν πρόλαβε να δει αν θα επαναληφθεί και σ΄ αυτές τις εκλογές.

Ζ.

 

Το ΄να χέρι...

* Ο αναγνώστης Ε.Ζ. διάβαζε χθες το σχόλιο «...αν στις ευρωεκλογές όμως χάσει ο Μητσοτάκης, χάνεται». Και συμπλήρωσε.

- Αν χαθεί ο Μητσοτάκης, χάνεται κι ο Τσίπρας, να το ξέρετε.

Ζ.

 

Εντύπωση

* - ΒΡΕ πώς με φύλαξε ο Θεός κι έγινα δεξιός... Σκέφτεσαι να ήμαν αριστερός και να με καλούσε σήμερα ο Κόκκαλης απ΄ την πρώτη σελίδα της εφημερίδας στη συγκέντρωση του Τσίπρα; Ε, όχι δεν θα το άντεχα...

Απ΄ το πρωί είχε που το έλεγε ο Γ.Β. στο μαγαζί. Η πρωτοσέλιδη καταχώριση του υφυπουργού Γεωργίας έτσι κι αλλιώς προκάλεσε αίσθηση στην πόλη, συζητήθηκε, άρα όφελος για κείνον.

- Γιατί βρε συ, τι σε πείραξε;

- Εμένα τι να με πειράξει, δεν είμαι αριστερός...

- Γιατί, σάμπως είναι ο Κόκκαλης; Για σας τους δεξιούς την έβαλε την πρόσκληση... Λέγοντας ότι ο Τσίπρας είναι η λύση.

- Ε;

- Σε ποιους δηλαδή απευθυνόταν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας για μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και τους φασίστες; Ο Αντώναρος, η Παπακώστα και λοιποί...

Ζ.

 

Απ΄το Ζάππειο

* ΜΕΤΡΑ άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας από τον Αθ. Μούσιο, έγραφε η εφημερίδα για τον υποψήφιο δήμαρχο Κιλελέρ, ο οποίος μίλησε από το Ζάππειο. Όχι Ζάππειο 1 και Ζάππειο 2, στο χωριό Ζάππειο μίλησε, στον δρόμο προς Φάρσαλα.

Ζ.

 

Ρόμποκοπ

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι ζητάει το υπουργείο από τους ηλικιωμένους (άνω των 74) που θέλουν να δώσουν εξετάσεις για ανανέωση του διπλώματος για τα δίκυκλα κατά την πρακτική εξέταση. Θα πρέπει να φοράνε εγκεκριμένο κράνος ασφαλείας κλειστού τύπου, στο οποίο, το κάλυμμα του κάτω μέρους του προσώπου είναι προστατευτικό και σημαίνεται στο ειδικό ταμπελάκι με το σύμβολο «P». Μπουφάν μοτοσικλέτας εγκεκριμένου τύπου με εσωτερικά προστατευτικά στους ώμους, αγκώνες, βραχίονες και χέρια και παντελόνι με προστατευτικά σε γοφούς και γόνατα, γάντια τα οποία εξασφαλίζουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες, προστασία από την τριβή και τέλος καλή αίσθηση των χειριστηρίων κατά την οδήγηση. Τέλος, κατάλληλα υποδήματα (όχι πάνινα), που προστατεύουν το πόδι τουλάχιστον έως το ύψος του αστράγαλου.

Κι άντε τη ζέστη την αντέχουμε λένε στην «Ε». Το κόστος για όλα αυτά; Σκασμένοι και με τα δύο...                      

Κ.Γ.

 

Ορεξάτοι

* ΠΑΝΤΑ κεφάτοι, τα φαγανά παιδιά της Λάρισας, ο χοντρός είναι άνθρωπος καλός.

- Ο μόνος τρόπος να αδυνατίσεις με πράσινο τσάι, είναι να τρέξεις στο βουνό να το μαζέψεις μόνος σου.

* * *

* - Η selfie από ψηλά κόβει -λέει- κάποια κιλά. Για δύσκολες περιπτώσεις προτιμητέα η λήψη από δορυφόρο.

* * *

* - ΓΕΙΑ ΣΑΣ, τι θα πάρετε;

- Βραστά λαχανικά θα ήθελα, βλέπετε κάνω δίαιτα.

- Κάτι άλλο να τα συνοδεύσετε;

- Βάλε και μισό κιλό παϊδάκια.

Ζ.

 

Έργα, έργα...

* ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ μεν αλλά ο ισχυρός άνδρας της ΔΕΥΑΛ, καθώς πρόεδρος είναι πάντοτε τυπικά ο εκάστοτε δήμαρχος, ο Θόδωρος Καφφές λοιπόν ήταν κατά την τρέχουσα θητεία ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε το πιο μεγάλο έργο στην πόλη. Στη θητεία του έγιναν έργα 30 εκατ. ευρώ, νέο δίκτυο ύδρευσης 120 χλμ. αντικαθιστώντας το δίκτυο με αμίαντο, επιπλέον οι νέες συνοικίες που εντάχθηκαν στον “Φιλόδημο” αλλά και έργα στα χωριά του Δήμου, μεταξύ άλλων το δίκτυο αποχέτευσης και ο βιολογικός της Κοιλάδας. Θεωρεί ότι δικαιούται να διεκδικεί επανεκλογή με τη Συμπαράταξη του δημάρχου Απ. Καλογιάννη.

Ζ.

 

Ο καπετάνιος

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ με την ομιλία αλλά και στις επαφές του στη Λάρισα, με την κατάρτιση και τις απόψεις του ο καπτάν Γιώργος Ξηραδάκης. Ο Βολιώτης ισχυρός ναυτιλιακός παράγοντας στον Πειραιά και διεθνώς, υποστήριξε με την παρουσία του τα όσα επαινετικά έλεγαν γι’ αυτόν γνωστά τοπικά κομματικά στελέχη. Υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ δείχνει να έχει δημιουργήσει ρεύμα στην περιοχή.                                  

Ζ.

 

Ο ξάδελφος

* ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ της εκ μητρός ξάδερφος αλλά και φίλος συνάμα και συνεργάτης, δικηγόρος άλλωστε κι εκείνος, ο Θάνος Πλεύρης, ο γνωστός παράγοντας του κόμματος, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ τώρα στην Α΄ Αθήνας, βρέθηκε στη Λάρισα, με σκοπό να στηρίξει την υποψηφιότητα της Τάνιας Δόκου για το περιφερειακό συμβούλιο με τον συνδυασμό Αγοραστού. Το αίμα νερό δεν γίνεται.

Ζ.

 

Δικός τους

* ΕΥΡΕΙΑΣ αποδοχής ο Δημ. Γεωργάκης, το απολαμβάνει ο συνταγματάρχης στις περιοδείες του, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά. Οι πάντες, ακόμα κι εκείνοι που δεν ψηφίζουν τον συνδυασμό τους, αναγνωρίζουν την ανιδιοτελή προσφορά του απ’ όποια θέση και αν βρέθηκε. Τον αισθάνονται δικό τους άνθρωπο και το δείχνουν. Η σχέση φιλίας κι εμπιστοσύνης μένει να επιβεβαιωθεί στην κάλπη. Για ακόμη μία φορά.

Ζ.

 

Και ψυχοχάρτια

* - ΝΑΙ καλά, που γράφετε στην εφημερίδα ότι οι νοικοκυρές θέλουν ψηφοδέλτια για να σημειώνουν τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και στα καφενεία για να γράφουν τους πόντους στη δηλωτή...

Ο Λαρισαίος ιερωμένος, από τα ανώτερα κλιμάκια, ενημέρωνε και για μια ακόμη μετεκλογική χρησιμότητα του διανεμόμενου εκλογικού υλικού. Τα χρησιμοποιούν λέει οι γιαγιές για τα ψυχοχάρτια, να γράφουν τα ονόματα για την προσκομιδή, τις παρακλήσεις.

- Έχω διαβάσει εγώ υπέρ αναπαύσεως, σε ψηφοδέλτια του ΚΚΕ...

Ζ.

 

Προσοχή...

* ΓΙΟΡΤΑΖΕ η κ. Ελένη χθες, πολλά τα τηλέφωνα... Ένα εξ αυτών όμως ήταν απ’ αυτά τα γνωστά, «ο γιος σας παρέσυρε και σκότωσε ένα παιδάκι, πρέπει να δώσετε τόσα λεφτά για να αφεθεί ελεύθερος». Ελα όμως που η κ. Ελένη δεν ακούει και πολύ καλά, τους... γάνιασε τους απατεώνες, «δεν σας ακούω παιδιά ‘μ, πάρτε δίπλα στην κόρη μου». «Όχι, όχι, εσάς θέλουμε. Ο γιος σας, ο γιος σας λέω, χτύπησε ένα παιδάκι!», τελικά τ’ άκουσε και πάγωσε η γυναίκα, «λίγο ήθελε να μας μείνει στα χέρια», έλεγε χθες ο γαμπρός της στην εφημερίδα. Κι επειδή είναι πολλά τα κρούσματα τις ημέρες αυτές, ας έχουν την προσοχή τους μικροί και μεγάλοι...

 

Στην πλατεία

* ΕΒΑΛΑΝ την εξέδρα Τσίπρα κοντά στο μέσον της πλατείας, ωφελήθηκε έτσι ο τηλεσκηνοθέτης ένα μεγάλο κομμάτι της, έπιασαν κι ένα άλλο τα φορτηγά των μεταδόσεων, διευθετήθηκε η χθεσινή συγκέντρωση.

Η οποία ξεκίνησε «ώρα ΠΑΣΟΚ» και βάλε. Κοντά μιάμιση ώρα από την προγραμματισθείσα.

* * *

* ΕΙΧΑΝ πει για τις 7.30, λίγος κόσμος εκείνη την ώρα στην πλατεία. Άρχισε η γκρίνια, «ποιοι φωστήρες έβαλαν τέτοια ώρα; Μα στη Λάρισα;» Έκανε και ζέστη, ήταν κι η αγορά κλειστή, ήταν και γιορτή χθες, το μεσημέρι τα ουζερί βογκούσαν από κόσμο, πότε να ξυπνήσουν οι εορταζόμενοι.

* * *

* ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ο κόσμος πύκνωσε κι απλώθηκε. Ήταν εκεί όλες οι γνωστές φάτσες του χώρου. «Είδα και πολλά πρόσωπα που δεν το περίμενα...» έλεγαν κάποιοι παλιοί. Στη Λάρισα όλοι γνωρίζονται. «Δεν λένε ΣΥΡΙΖΑ αυτοί, Τσίπρα λένε...». Κι είχε και πολλούς νέους, στην κατηγορία των λεγόμενων πιτσιρικάδων, των 20-25, ασυνήθιστο.

* * *

* «Η συγκέντρωση είναι μεγαλύτερη από εκείνη του ‘15» έλεγαν έμπειροι συριζαίοι, ιδιαιτέρως ευδιάθετοι. Η αχανής πλατεία της Λάρισας φυσικά και δεν γέμισε, πάνε αυτές οι εικόνες, πέρασαν πριν αρκετές δεκαετίες. Ήταν όμως η χθεσινή μια μεγάλη συγκέντρωση για τη Λάρισα της σύγχρονης εποχής.

Ζ.

 

Άντε καλά...

* ΤΟ Όσκαρ του γκαφατζή το έπαιρνε άνετα ο νεαρός Λαρισαίος.

- Γέννησες; Καλέ δεν σου φαίνεται καθόλου...

- Έτσι το λες για να μη νιώθω άσχημα.

- Όχι, ειλικρινά... Φαίνεσαι σαν να είσαι ακόμα έγκυος, αλήθεια.                      

Ζ.

 

--------------

 2OPVS KAUE FORA POY O AL

• ΟΠΩΣ κάθε φορά που ο Αλ. Τσίπρας έρχεται στη Λάρισα, η Ρίτσα Μπετσιμέα τον περιμένει με μια μεγάλη αγκαλιά.

Ζ.

 

--------------

 

 3APO DV DHMARXES OMVS O K AGORASTOS

• - ΑΠΟ δω δήμαρχε... Όμως ο Κ. Αγοραστός ήταν στον Τύρναβο κι ο Παν. Σαρχώσης τον υποδέχτηκε, στο πλαίσιο της ευγένειας αλλά και της αγαστής συνεργασίας που είχαν. Ο δήμαρχος τον συνόδευσε μέχρι την αίθουσα όπου θα μιλούσε ο περιφερειάρχης, τον παρέδωσε στους δικούς του κι επέστρεψε κι εκείνος στους δικούς του.

Ζ.

 

--------------

 

 4ENVTIKO TON FVNAZOYN LEEI

• ΕΝΩΤΙΚΟ τον φωνάζουν -λέει- τον Μάριο Ξηρομερίτη, ο οποίος βρίσκεται πάντα στο πλευρό της υποψηφίας δημάρχου Ρ. Καραλαριώτου, αθόρυβα, διακριτικά, ακούραστος.                                                     

Ζ.

 

--------------

 

 5SYSTOIXIA YPOSTHRIKTVN TOY DHM PAPAPOSTOLOY

• ΣΥΣΤΟΙΧΙΑ υποστηρικτών του Δημ. Παπαποστόλου, στην προσπάθεια εκλογής του στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο της Ρ. Καραλαριώτου. Στο πλευρό του πρόεδροι φορέων κι άλλοι αιρετοί σε συμβούλια, της Εκπαίδευσης και εν γένει του Δημοσίου.  

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass