ΣΕΛΦΙ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2019 19:45
• ΣΕΛΦΙ με τον Αλέξη στη Λάρισα. Ποιος Αλέξης όμως;  Ζ. • ΣΕΛΦΙ με τον Αλέξη στη Λάρισα. Ποιος Αλέξης όμως; Ζ.

Εορτάζων

* «ΧΡΟΝΙΑ πολλά Σταμάτη μου κι ας είναι του Αη Κώστα...». Ο Λαρισαίος έστειλε sms με ευχετήριο ποιηματάκι χθες στον φίλο του τον Σταμάτη.

Έτσι κι αλλιώς ήταν το αστείο τους. Να του εύχεται σε διάφορες άσχετες γιορτές, και του Αγίου Δημητρίου του τηλεφωνούσε και του Αγίου Χαραλάμπους του έστελνε μέιλ ευχετήριο. Μία φορά του είχε οργανώσει τραπέζι με φίλους και δώστου τα εις υγείαν και οι ευχές, των Αγίων Θεοδώρων.

Κι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Είχαν να κάνουν μια σοβαρή δουλειά κι ο Σταμάτης αμέλησε. Τον πήρε ο άλλος τηλέφωνο θυμωμένος, άρχισε να τον περιλούζει με κοσμητικά επίθετα. Ήταν 8 Νοεμβρίου. Ο Σταμάτης άκουγε υπομονετικά.

-Καλά δεν θα πεις τίποτα;

-Τι να πω. Μια φορά με πήρες κι εσύ τηλέφωνο στη γιορτή μου κι αντί για χρόνια πολλά, με βρίζεις;

Ζ.

 

Εκλογές μετά

* Ναι, εκλογές μετά τις ευρωεκλογές, σήκωσε το γάντι ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στη Λάρισα. «... τι θα γίνει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει με πολλές μονάδες στις ευρωεκλογές; Σας λέω πως τότε ναι, θα έχουμε εκλογές...». Κι ενώ στο ακροατήριο έστησαν αυτί, εκείνος συνέχισε: «...αλλά μάλλον στη ΝΔ θα έχουν εκλογές...». Κι ακολούθησε χαχανητό με χειροκρότημα.

Ζ.

 

Τελευταία ώρα

* ΘΥΜΙΣΕ ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την ψαλίδα να κλείνει, ενώ οι συγκεντρώσεις του Τσίπρα είναι μεγάλες «με ανθρώπους που δεν ξέρουμε, δεν έχουμε ξαναδεί», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι με το μέρος μας. Γιατί να θέλω να πάμε πιο νωρίς σε εκλογές; Όσο πιο αργά, τόσο πιο καλά».

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι αυτό που ανέφερε μετά, τρελαίνοντας τους γκαλοπατζήδες: παγκοσμίως οι δημοσκόποι παραδέχονται πως το 10-15% των ψηφοφόρων αποφασίζει «όχι την τελευταία εβδομάδα, αλλά την τελευταία μέρα»... (Τι θέλουν και παιδεύονται;)

Ζ.

 

Βρεγμένα

* Η επισήμανση από Λαρισαίο παππού, μηχανικό που ξέρει, προς τους τεχνικούς του Κολυμβητηρίου στο ΕΑΚ. Βγαίνοντας απ’ την πισίνα τα μικρά, μετά τα ντους πρέπει να στεγνώσουν πριν φύγουν για να μην κρυώσουν. Όμως, όταν μπαίνουν μαζί σε λειτουργία πάνω από 2-3 σεσουάρ πέφτει το ρεύμα, φεύγουν τα παιδιά βρεγμένα. Πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξουν επιτέλους τα καλώδια, να βάλουν πιο ενισχυμένα. Και τις ασφάλειες επίσης. Αφού το βλέπουν το πρόβλημα, γιατί;

Ζ.

 

Δεν την

αναγνωρίζει

* ΕΙΝΑΙ να μην έχουν κεφάκια οι Λαρισαίοι μαθητές; Ξεκινάει το πρώτο πενθήμερο αργίας.

- Έγραψε η γιαγιά μου σ’ ένα χαρτί να θυμηθεί τις δουλειές που έχει να κάνει και τώρα δεν θυμάται πού έχει βάλει το χαρτί.

* * *

* Η θειά μου ρε σεις, έβαλε αναγνώριση προσώπου στο κινητό για ξεκλείδωμα και τώρα που ξεβάφτηκε δεν της ανοίγει.

* * *

* - ΜΑΕΣΤΡΟ, παίξε ένα μανάβικο.

- Ε; Χασάπικο εννοείς;

- Ναι, αλλά είμαι βίγκαν.

Ζ.

 

Με τραγούδια

* ΑΜ έπος, αμ έργον... Ο Παν. Γούλας το έκανε «Πρ. Αξι.» Και καλεί απόψε στην προεκλογική του συγκέντρωση. Στην πλατεία Λαμπρούλη αυτός, στο Φρούριο, με ό, τι αυτό εξυπονοεί. Μια διαφορετική εκδήλωση, «Με λίγα λόγια και πολλή μουσική» λέει. Με ορχήστρα, διότι «Τραγουδάμε για να ενώσουμε».

Ζ.

 

Δεν το ανέβαλε

* ΤΟΝ τίμησαν και με το παραπάνω, τον πρόωρα χαμένο Μάνθο Σαρρή, οι σύντροφοί του αλλά και άλλοι αυτοδιοικητικοί από διάφορους πολιτικούς χώρους ακόμη και στελέχη άλλων κομμάτων.

Κι ένας αντιδήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη περισσότερο. Το απογευματάκι πέθανε εκείνος, το ίδιο βράδυ ο άλλος έκανε κανονικά το προεκλογικό του πάρτι, όπως το είχε προγραμματίσει, σε μπαρ στο Φρούριο. Τουλάχιστον άκομψο το γλεντάκι αυτή τη βραδιά.

 

Της υπέρβασης

* «ΜΙΑ υπερκομματική υποψηφιότητα με πατριωτικό παρανομαστή», είναι, λέει, η συμμετοχή του προέδρου ΕΣΥΝΕ, των Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας Γρηγόρη Βλαχάκη, στο ψηφοδέλτιο του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού. Αντλώντας και προσφέροντάς του δύναμη από τη νέα γενιά.

Ζ.

 

Δάσκαλος

αγώνων

* ΟΙ εκπαιδευτικοί αλλά και οι εργαζόμενοι του Δημοσίου τομέα γενικώς αποτελούν τη «δύναμη πυρός» του Δημ. Παπαποστόλου στην εκλογική μάχη, όπου είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό της Ρ. Καραλαριώτου. Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τόσα χρόνια στον νομό. Αλλά και του «Κ. Κούμα» επίσης των δασκάλων και νηπιαγωγών.

Ο άνθρωπος έχει αφιερώσει ατελείωτες ώρες υπηρετώντας με ανιδιοτέλεια τους συναδέλφους του, έκανε τα γραφεία του συλλόγου στην οδό Λαπιθών δεύτερο σπίτι του, ο δάσκαλος απ’ το Πευκόφυτο Μουζακίου.

Και ταυτόχρονα πάντα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων και των αγώνων για τα συμφέροντα της πόλης, για τα Νοσοκομεία της Λάρισας, για το ΤΕΙ, για τα πάντα.

Παράγοντας με κύρος. Δεν είναι τυχαίο ότι επί έξι συναπτά έτη, με ομόφωνη απόφαση των 600 και πλέον συνέδρων, προεδρεύει στα πανελλαδικά συνέδρια της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, έχοντας αποδείξει ότι ξέρει να συνθέτει και όχι να διχάζει.

Ζ.

 

Τα είπε όλα

* ΕΓΡΑΨΕ με τη χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος. Αλλεπάλληλα τρίποντα.

Και τι δεν είπε, με το γνωστό του πληθωρικό στυλ. Μέσι της αυτοδιοίκησης ο Αγοραστός, «έχουμε τις λύσεις, φέρτε μας τα προβλήματα» με το «λυσάρι» παραμάσχαλα αλλά και «είμαι μια καθαρή φωνή, με όλες τις έννοιες της λέξης». Και καθαρή και γάργαρη και αμόλυντη, τουλάχιστον.

Ζ.

 

Το τελειοποίησε

* ΞΕΧΕΙΛΙΖΕ η έμπνευση χθες στον καφέ των νεαρών Λαρισαίων.

- Μάνα, μου δίνεις 50 ευρώ;

- Τι τα θες;

- Για το χαμόγελο του παιδιού. Του παιδιού, σου.

* * *

* - ΠΗΓΕ ρε σεις να με πατήσει νεκροφόρα το πρωί. Το λες και επιθετικό μάρκετινγκ.

* * *

* - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ρε παιδιά με προσήλωση τους αγώνες του Τσιτσιπά, θέλω να αντιγράψω τις κινήσεις του για το καλοκαίρι στην παραλία. Προς το παρόν έχω τελειοποιήσει αυτό που κάθεται στην καρέκλα μετά το τέλος του σετ.

Ζ.

 

Γούβα πλατείας

* ΑΕΡΑΤΟΣ ο Αλ. Τσίπρας, είχε και κόσμο η συγκέντρωσή του, τουλάχιστον όταν εκείνος έφτασε να μιλήσει μιάμιση σχεδόν ώρα μετά. Περιπαικτικός με τον Κυρ. Μητσοτάκη κι όταν χαιρετούσε το ακροατήριο «... αυτή είναι η Κεντρική πλατεία της Λάρισας κι όχι η Γούβα που κρύφτηκε ο κ. Μητσοτάκης...».

* * *

* ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ από το μέγεθος της συγκέντρωσης οι ντόπιοι συριζαίοι, οι οποίοι γνώριζαν καλά για τη μη κινητοποίηση που δεν οργάνωσαν, επειδή δεν θα μπορούσαν δηλαδή, υπερέβαλαν πάλι εαυτούς. «Μετά τον κόσμο που μάζεψε ο Τσίπρας απέκτησε Γούβα κι η Κεντρική πλατεία». (Σημειωτέον ότι στη συγκέντρωση περιδιάβαιναν και δεξιοί και κιναλιστές, πολλοί εξ αυτών όχι για ν’ ακούσουν τον Τσίπρα αλλά από περιέργεια για να δουν πόσο κόσμο μάζεψε.)

* * *

* ΕΚΤΟΣ από τον Ν. Τσιλιμίγκα στην ομιλία Τσίπρα και πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Όχι μόνο οι εκ του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενοι, αλλά και πασοκτζήδες.

Ναι, τέσσερις σταυροί είναι αυτοί, ψηφοφόρους του συνδυασμού πλήθος είχε στην πλατεία. Αυτούς τους συγχρωτισμούς όμως είναι που φοβάται η Φώφη Γεννηματά.

* * *

* ΚΙ ένας επιπλέον υποψήφιος περιφερειάρχης στη συγκέντρωση Τσίπρα, ο άνθρωπος πολιτικό λάστιχο, που εδώ πατάει εκεί βρίσκεται, έκπληξη για τους συριζαίους, τον κοίταζαν οι παλιοί ΣΥΝασπισμένοι και δεν πίστευαν στα μάτια τους, «πάλι αυτός εδώ, να σφάξουμε κάνα μόσχο σιτευτό;», πολύ σωστά έπραξε προεκλογική καμπάνια, λέει ότι κάνει κι άρα έψαχνε για τυχόν δυσαρεστημένους συριζαίους ώστε να εισπράξει, λες κι αυτοί δεν ξέρουν πώς να δυσαρεστηθούν πιο αποτελεσματικά, δεν είναι δα και απελπισμένοι.

Ζ.

 

Μαμάκος όλων

* ΜΕ πάθος στη μάχη του σταυρού ο Θανάσης Μαμάκος, ιδιαίτερα έμπειρος, καθώς έχει διατελέσει δήμαρχος Γιαννουλο - Φαλάνης αλλά και αντιδήμαρχος Τζανακούλη, του οποίου ο νεαρός δικηγόρος ήταν ο φυσικός διάδοχος.

Υπέστειλε ωστόσο τις προσωπικές του φιλοδοξίες και προβάλλοντας το καλό για την παράταξη, με εντιμότητα και φιλοτιμία συστρατεύτηκε υπό τη Ρ. Καραλαριώτου.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ξανά μέσω της εκλογικής περιφέρειας του πρώην Δήμου Γιάννουλης, που όμως διεκδικεί και τον έναν εξτρά σταυρό όλων των δημοτών, από τη μεγάλη δεξαμενή της Λάρισας.

Ζ.

 

Νέο αίμα

* ΣΤΟ «νέο αίμα» του συνδυασμού του Κ. Αγοραστού συγκαταλέγεται ο Ανδρέας Μπρέζας. Ελεύθερος επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των ταχυδρομικών υπηρεσιών, με θητεία στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας, εκτίθεται για πρώτη φορά στον αυτοδιοικητικό στίβο. Άφθαρτος και αυτοδημιούργητος, φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει τη νέα γενιά στο περιφερειακό συμβούλιο, βάζοντας τις δικές του ιδέες και στόχους, στους τομείς της νεανικής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και του αθλητισμού.

 

Ο δικηγόρος

* ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Καλογιάννη ο δικηγόρος Κων. Βελησσαρίου. Ένας άνθρωπος με ενδιαφέροντα και ικανότητες, με διάθεση ενασχόλησης με τα κοινά, έχει εκλεγεί άλλωστε και στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου της Λάρισας.

Ζ.

 

Για τη Νίκαια

* ΔΕΝ είπε «νίπτω τας χείρας μου» η Βασιλική Πιλάτου, όταν διαφώνησε με τον τρόπο που ορισμένοι της παρούσας δημοτικής αρχής διαχειρίζονταν την αγαπημένη της Νίκαια, δεν δέχτηκε να γίνει υποπόδιο κανενός, αντέδρασε η πρόεδρος του χωριού. Και δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Συντάχθηκε με το «Ενωμένο Κιλελέρ» υποστηρίζοντας τον υποψήφιο δήμαρχο Θαν. Μούσιο, διεκδικώντας να επανεκλεγεί στην κοινότητα της Νίκαιας.

Ζ.

 

Παράπονα...

* ΈΝΤΟΝΑ είναι τα παράπονα των περιπατητών και αθλουμένων στην παραπήνεια περιοχή από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έως και τη διασταύρωση της Νέας Σμύρνης. Τα χόρτα έχουν θεριέψει και τα μονοπάτια προσομοιάζουν με αυτά των δασών. Πολίτες που έχουν κάνει το περπάτημα τρόπο ζωής έχουν ενημερώσει πολλάκις την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου για το πρόβλημα, αλλά για την ώρα δεν έχει γίνει κάτι. Καμία μέριμνα, κανένα ενεργό ενδιαφέρον. Και δεν μιλάμε βέβαια για καλλωπισμό, τη στοιχειώδη φροντίδα χρειάζεται...

Γ.Ν.

 

Η Φαρσαλινή

* ΕΚΕΙ στο Κτηματολόγιο τα έμπλεξε η Λαρισαία.

- Πώς σας λένε;

- Μαρία.

- Επώνυμο εννοώ...

- Παπαδοπούλου.

- Το πατρικό σας;

- Στα Φάρσαλα.

Ζ.

 

--------------

TI KANEIS MAIRH MOY XAIROMAI PARA POLY PY EISAI YPOCHFIA ME TH RENA• «ΤI κάνεις Μαίρη μου; Χαίρομαι πάρα πολύ που είσαι υποψήφια με τη Ρένα για να κερδίσουμε τον Δήμο». Ο Κυρ. Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος τη Λάρισα, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Μαίρη Καμηλαράκη-Σαμαρά, με την οποία τον συνδέουν πολυετείς σχέσεις εκτίμησης και φιλίας, πολύ πριν το 2004, τότε ήταν και οι δύο για πρώτη φορά υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ. Άλλωστε η Λαρισαία είχε στηρίξει την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του κόμματος.

Ζ.

 

 

--------------

H APOSTOLH TOY EINAI ERGA GIA TO XVRIO KAI KALYTERES HMERES GIA TIS OIKONOMIKA ADYNAMES• Η αποστολή του είναι έργα για το χωριό και καλύτερες ημέρες για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Ο Ιορδάνης Ιωαννίδης, υποψήφιος τοπικός σύμβουλος στη Γλαύκη με τον Θανάση Νασιακόπουλο, τιμώντας τη μνήμη του παππού του Αποστόλη Κασιώρα, θα παραδίδει τον μισθό του στην εκκλησία, αν εκλεγεί πρόεδρος με τις ευλογίες των ψηφοφόρων....

 

 

--------------

MEGALOSAN STO N. PERIBOLI MAZI APO MIKRA PAIDIA O UANASHS MOYSIOS• ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ στο Ν. Περιβόλι, μαζί από μικρά παιδιά, ο Θανάσης Μούσιος με τον Αποστόλη Έξαρχο. Πάντοτε άριστη η σχέση τους, μαζί έκαναν πράγματα για τον τόπο τους. Όταν ο Αποστόλης ήταν πρόεδρος στην Κοινότητα, ο Θανάσης ήταν αντιπρόεδρος. Και όταν μετά έγινε δήμαρχος Κιλελέρ, πάλι ήταν στο πλευρό του. Τώρα, ήρθε η ώρα του Θανάση να βγει μπροστά, ως υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ. Κι όταν μίλησε στο χωριό του, τι πιο φυσικό απ’ το να τον προλογίσει ο Αποστόλης. Συγκινήθηκαν και οι δυό αλλά κι ο κόσμος που τους χειροκρότησε θερμά.

Ζ.

 

 

--------------

KAI STH FALANH O YP9COHFIOS PERIFEREIAKOS SYMBOLOS NIKOS LIOYPAS• ΚΑΙ στη Φαλάνη ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Λιούπας. Με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο.

Ζ.

 

 

--------------

O YPOCHFIOS ME TON SYNDYUASMO TOY DHMAXOY AIMILISO NTAGIANNHS• Ο υποψήφιος με τον συνδυασμό του δημάρχου Αιμίλιος Νταγιάννης, είναι πολύτιμος στον Απ. Καλογιάννη και ως ένας από τους καταλύτες για τον β’ γύρο των εκλογών.

Ζ.

 

 

--------------

ME TOYS PALIOY8S THS SYNADELFOYS STO TEXNIKO TMHMA THS EFHMERIDAS OPO9Y DYLECE• ΜΕ τους παλιούς της συναδέλφους, στο τεχνικό τμήμα της εφημερίδας, όπου δούλεψε δεκαετίες ολόκληρες, πάντα το βράδυ, τότε που τα πράγματα ζορίζουν κι οι άνθρωποι αλληλοεκτιμιούνται περισσότερο, η Ελένη Κυριτσάκα-Λιαροπούλου ζήτησε τη συνδρομή τους στην προσπάθεια να εκλεγεί δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Καλογιάννη.

Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass