Σε μεγάλη φόρμα ο Κ. Αγοραστός

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2019 19:45
*ΣΕ μεγάλη φόρμα ο Κ. Αγοραστός, στο τέλος εγκατέλειψε το βήμα αλλά όχι και το μικρόφωνο, συνέχισε να ρητορεύει. Κι από κάτω το ακροατήριο να χειροκροτεί και τη γυναίκα του, τη Χριστίνα Παναγή, να τον καμαρώνει.  Ζ. *ΣΕ μεγάλη φόρμα ο Κ. Αγοραστός, στο τέλος εγκατέλειψε το βήμα αλλά όχι και το μικρόφωνο, συνέχισε να ρητορεύει. Κι από κάτω το ακροατήριο να χειροκροτεί και τη γυναίκα του, τη Χριστίνα Παναγή, να τον καμαρώνει. Ζ.

Σε εκκρεμότητα

*ΕΙΧΕ πάρει την υπόθεση πολύ στα σοβαρά ο Λαρισαίος που μιλώντας στο κινητό περπατούσε χθες στο κέντρο της πόλης.

- Κοίτα, τώρα έχουμε εκλογές και πρέπει να φροντίσουμε να βγάλουμε τον δικό μας. Απλά, δεν έχουμε καταλήξει ποιος είναι ο δικός μας. (Κι οι άλλοι κάνουν γκάλοπ…)

Ζ.

 

Υπενθύμιση

*ΚΑΙ μια συμβουλή προς νεότερους υποψηφίους, στους αποκαμωμένους σταυροφόρους που συνεχίζουν το κυνήγι μέχρι τέλους, εντείνοντας κιόλας την προσπάθεια στις κρίσιμες τελευταίες ώρες. Δωρεάν απ΄ τον παλιό: «τηλεφωνήστε σε φίλους και γνωστούς για υπενθύμιση. Με το πρόσχημα ‘’μήπως θέλεις να σου φέρω ψηφοδέλτια;’’. Το πιθανότερο είναι να αρνηθεί, μη φανεί υπερήλικος που το παίρνει απ΄ το σπίτι σταυρωμένο. Εσύ όμως του δείχνεις έτσι ότι τον θεωρείς δεδομένο, δύσκολα θα σε ρίξει αν στο είχε υποσχεθεί κιόλας…».

Ζ.

 

Με κινητό

*ΑΛΛΑΞΑΝ κάμποσα πράγματα σ΄ αυτές τις εκλογές, ιδίως για την ανάδειξη συμβουλίων και προέδρων στα χωριά, πέραν δηλαδή του πιο σημαντικού, της απλής αναλογικής. Ξεκούμπωσαν κιόλας τα τοπικά ψηφοδέλτια από εκείνα των δημάρχων, γι’ αυτό και οι δύο δημοτικές κάλπες. Συν η απαίτηση για 40% υποψηφίων από κάθε φύλο, η παρουσία γυναικών ήταν πάντοτε το δύσκολο.

Κι εντάξει, βοήθησε η ανιδιοτελής προσφορά των εκπαιδευτικών- αστυνομικών που εκθέτουν υποψηφιότητα ελπίζοντας να εκλεγούν προκειμένου να εξασφαλίσουν τετραετή απόσπαση. Απολύτως κατανοητή επιδίωξη.

***

*ΩΣΤΟΣΟ οι δυσκολίες δεν έλειψαν. Χαρακτηριστικό ότι σε χωριό κοντά στη Λάρισα, οι ηγήτορες που δεν συμπλήρωναν με την ποσόστωση, υποχρεώθηκαν να κάνουν δώρο ένα κινητό τηλέφωνο σε κάποια, ώστε να δεχτεί να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο. Και μετά θα τους κάνει αναπάντητες να συνεννοούνται για τις συνεδριάσεις;

Ζ.

 

Μόνο της πόλης

*ΟΥΤΕ συμφωνία με τη βροχή να είχε κάνει ο Κ. Αγοραστός. Επέλεξε το Ωδείο να κάνει την τελική του συγκέντρωση στη Λάρισα. Και δικαιώθηκε, αφού ο καιρός χάλασε κι έβρεξε. Κανένα πρόβλημα για τους συγκεντρωμένους.

Μεγάλη η συγκέντρωση και αμιγώς Λαρίσης. Μονάχα απ΄ την πόλη πήγαν ν΄ ακούσουν τον περιφερειάρχη. Αφού το ίδιο βράδυ είχαν τις κεντρικές τους προεκλογικές συγκεντρώσεις σε διάφορες κωμοπόλεις και κεφαλοχώρια όλοι οι περιφερειακοί δήμαρχοι του νομού.

Ζ.

 

Μετά 30 έτη

*«ΠΟΛΥ χαρούμενη», δηλώνει η Κυριακή Σπανού για το νέο δάπεδο στη σκηνή, την επίστρωση τάπητα στην ορχήστρα του Κηποθεάτρου στο Αλκαζάρ. «Έπρεπε να έρθεις εσύ για να γίνει», μάζεψε συγχαρητήρια φιλότεχνων Λαρισαίων η διευθύντρια του ‘’Θεσσαλικού’’.

Πρόκειται για παρεμβάσεις, που μαζί με τις βελτιώσεις στα καμαρίνια, προέκυψαν ως απαραίτητες μετά από τριάντα χρόνια λειτουργίας του Κηποθεάτρου. Το οποίο όμως εξακολουθεί να έχει προβληματικά καθίσματα, όλοι το ξέρουν αυτό. Η αντικατάστασή τους με σύγχρονα θα μπορούσε να γίνει πολύ εύκολα με αξιοποίηση χορηγών, επειδή το κόστος είναι που εμποδίζει. Τι θα πείραζε αν στην πλάτη των νέων καθισμάτων υπήρχε η φίρμα κάποιας επιχείρησης…

Ζ.

 

Πολιτισμένα

*ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ο Πάνος Σάπκας, χθες τελευταία ημέρα της επίσημης προεκλογικής περιόδου, βρέθηκε στα γραφεία της εφημερίδας, να πει με ευγένεια ένα ευχαριστώ στους δημοσιογράφους μετά την εντατική επαφή της καμπάνιας των εκλογών. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, που με τη συμπεριφορά του προεκλογικά υποστήριξε το μετερίζι που υπηρετεί στον Δήμο, ήταν φυσικά σίγουρος για την επικράτηση της Συμπαράταξης του Απ. Καλογιάννη.

Ζ.

 

Πανταχού

*ΌΠΟΥ και αν βρεθεί ο Δημ. Γεωργάκης, και βρίσκεται παντού αυτές τις μέρες ο συνταγματάρχης, διαμηνύει «την ανάγκη αλλαγής στον Δήμο». Ζητά τη στήριξη, την ψήφο εμπιστοσύνης των Λαρισαίων στις κάλπες στον συνδυασμό της Ρ. Καραλαριώτου «για τη Λάρισα που μπορούμε και μας αξίζει» και φυσικά σταυρό στον ίδιο.

Ζ.

 

Καταχρήσεις

*ΟΙ Λαρισαίοι μερακλήδες είχαν να αντιτείνουν.

- Έχω διαβάσει τόσο πολλά κακά για το τσιγάρο και το ποτό, ρε σεις, που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα.

***

*- ΕΝΑ τσιγάρο σου αφαιρεί, όπως διάβασα, 7 λεπτά ζωής, ένα κομμάτι μπέικον άλλα 6, ένα ποτό 4 λεπτά. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς έχω πεθάνει το 1914. Και δεν το ξέρω…

Ζ.

 

Στόχοι ΚΙΝΑΛ

*ΠΙΣΤΟΣ στην κομματική γραμμή του ΚΙΝΑΛ τοπικά και κεντρικά και της Φ. Γεννηματά, ο γραμματέας της οργάνωσης Λάρισας επαναβεβαίωσε τους στόχους και τις προσδοκίες του κόμματός του, στη συνέντευξή του στην ‘’Ε’’. Ο Στέλιος Τσιάκαλος αναφέρθηκε στην επιδίωξη για το διψήφιο ποσοστό στις Ευρωεκλογές αλλά και για την ξεκάθαρη υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ στους συνδυασμούς του Ν. Τσιλιμίγκα για την Περιφέρεια και του Απ. Καλογιάννη για τον Δήμο. Όπου μετέχουν γνωστά στελέχη του κόμματος, επιδιώκοντας και την προσωπική τους εκλογή.

Ζ.

 

Περαμαχαλιώτης

*- ΕΝΤΑΞΕΙ οι υποσχέσεις και τα σχέδια για τη γειτονιά μας, καλές και οι υπογραφές που μαζεύουμε όπως έγινε με την πλατεία, όμως άμα έχουμε έναν δικό μας στη νέα δημοτική αρχή, σίγουρα όλα θα πάνε προς το καλύτερο…

Ο Περαμαχαλιώτης επιχειρηματολογούσε υπέρ της υποψηφιότητας του Αιμίλιου Νταγιάννη, με τον συνδυασμό του δημάρχου Καλογιάννη. Ο γνωστός οικονομολόγος είναι της συνοικίας Ιπποκράτη, εκεί ζουν κι από κει περιμένει πλήθος σταυρών.

Ζ.

 

Αεικίνητη

*ΤΟ εργασιακό της βιογραφικό εντυπωσιακό και η επιστημονική της επάρκεια δεδομένη. Αρκεί αυτό όμως για να εκλεγεί κάποιος στο Δημοτικό Συμβούλιο; Αν τα καταφέρει η Χριστίνα Κοντογιάννη, θα είναι βέβαια πολύ χρήσιμη. Ωστόσο η γνωστή γεωπόνος έχει άλλα ατού που τη σπρώχνουν προς την επιτυχία με τον συνδυασμό Καραλαριώτου. Ευγενική φυσιογνωμία, άτομο συγκροτημένο και δραστήριο, αεικίνητη, με δράση πολυεπίπεδη στην κοινωνία, σε φορείς, οργανώσεις και συλλόγους, έχει λαμβάνειν στην κάλπη.

Ζ.

 

Πολυεργαλεία

*ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ αρμονικά, σε ολόκληρη τη θητεία, λειτουργώντας ως πολυεργαλεία για τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη. Ως φίλοι επιδίδονται και στην προεκλογική τους καμπάνια ο απόστρατος της Αεροπορίας Μιχάλης Αναστασίου κι ο μέχρι πρότινος σταθμάρχης του ΚΤΕΛ Μάκης Γιαννακόπουλος, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη ‘’Συμπαράταξη’’.

Ζ.

 

Φροντιστής

*ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης, η φιλόλογος και καθηγήτρια ξένων γλωσσών Ελένη Σιαματά-Μπούτλα, δοκιμάζει να διδάξει και στον Δήμο, την έννοια της προσφοράς και την προσπάθεια για πρόοδο. Η φροντιστής θέλει να φροντίσει και για τα δημοτικά πράγματα. Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ρ. Καραλαριώτου, έκανε έναν όμορφο προεκλογικό αγώνα.

Ζ.

 

Ο μαθηματικός

*ΑΝΘΡΩΠΟΣ δραστήριος με ποικιλία ενδιαφερόντων, με διαθέσιμη ενέργεια και με δυνατότητες, ο γνωστός καθηγητής Μαθηματικών Γιάννης Ρουμπακιάς, διεκδικεί την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμπαρατασσόμενος με τον συνδυασμό του δημάρχου Καλογιάννη.

Ζ.

 

Στο πορτοκαλί

*ΕΙΧΑΝ κεφάκια χθες στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Έβαλα ρε σεις στο Google φτηνές διακοπές και μου έβγαλε ‘’Σαν το σπίτι σου δεν έχει.’’

***

*- ΚΙ από σεξ; Τι λέει;

- Χατζηγιάννης.

- Δηλαδή;

- Μόνο στα όνειρα.

***

*- ΠΑΤΑΤΕ φρένο μερικοί-μερικοί στο πορτοκαλί και δεν υπολογίζετε ότι πίσω σας είμαστε εμείς οι κανονικοί Έλληνες που πατάμε γκάζι να το προλάβουμε. Θα σκοτωθούμε καμιά μέρα.

Ζ.

 

Πένα και λόγος

*Η Ελένη Αναστασοπούλου, υποψήφια στο Τύρναβο με τον συνδυασμό του δημάρχου Παν. Σαρχώση, έδωσε την προεκλογική μάχη με «όπλο» την πένα και τον πολιτικό λόγο. Δημοσιεύοντας άρθρα για θέματα όπως η παιδεία, απλή αναλογική, γυναίκες και νέοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, άφησε το πολιτικό αποτύπωμά της στην κοινή γνώμη και πέραν του Δήμου Τυρνάβου φυσικά. Ωστόσο εκεί είναι που διεκδικεί τον σταυρό των συμπολιτών της, με πανθομολογούμενο ότι έχει τις δυνατότητες να βοηθήσει τον τόπο της.

Ζ.

 

Αισιόδοξος

*ΧΑΛΑΡΟΣ, κεφάτος με την αισιοδοξία να ξεχειλίζει αλλά και με την ευγένεια που τον διακρίνει, ο Θαν. Μούσιος χθες στα γραφεία της εφημερίδας. Με την ολοκλήρωση της προεκλογικής του καμπάνιας, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ πέρασε να ευχαριστήσει τους δημοσιογράφους για την καλή συνεργασία αυτή την έντονη περίοδο αλλά και να ανταλλάξει φυσικά απόψεις και προγνωστικά λίγο πριν την κάλπη. (Ο αγώνας και η προσπάθεια έδειξε να τον έστερξαν, στην εξωτερική εμφάνιση.)

Ζ.

 

Πασαδόρος

*ΑΦΗΣΕ για λίγο το βόλεϊ για να ασχοληθεί με τις εκλογές. Και ως κλασική πασαδόρος της γυναικείας ομάδας της Ελασσόνας η Ευαγγελία Γκουντουρά συνεχίζει να πασάρει με εντυπωσιακή άνεση στον συνδυασμό του Νίκου Γάτσα για να κερδίσει τον αγώνα της Κυριακής. Διεκδικώντας φυσικά και τον σταυρό των συμπολιτών της στην Κρανιά Ελασσόνας με βασικό όπλο το βαρύ όνομα της οικογένειας στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων.

Δ.Κ.

 

Κλοπές

* ΛΕΤΕ η προεκλογική περίοδος να είναι και η χαρά …των κλεφτών; Διότι δεν μπορούν να εξηγηθούν διαφορετικά τα κρούσματα κλοπών, όπως μας καταγγέλλουν αγρότες από χωριά του κάμπου σε υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό. Βάνες, μπαταρίες, ηλεκτρομοτέρ και οποιοσδήποτε μηχανισμός είναι –έστω και για λίγο- εκτεθειμένος, μπαίνει στο στόχαστρο επιτήδειων, με τους ανήμπορους παραγωγούς να μένουν αβοήθητοι…

Δ.Χ.

 

Το ίδιο

*Ο ηλικιωμένος Λαρισαίος μπαίνει μέσα σε ένα γεμάτο αστικό αλλά κανείς δεν κάνει την κίνηση να του δώσει τη θέση του. Το λεωφορείο κάποια στιγμή φρενάρει απότομα κι ο παππούς γλιστράει με το μπαστούνι του και σωριάζεται κάτω.

Σηκώνεται με χίλια ζόρια κάποια στιγμή στα πόδια του και ένας νεαρός του λέει επιτιμητικά.

-Αν έβαζες παππού ένα λαστιχάκι στην άκρη του μπαστουνιού σου, δεν θα γλίστραγες και δεν θα έπεφτες.

Φουρκισμένος ο παππούς, του απάντησε χωρίς να διστάσει στιγμή.

-Κι αν ο πατέρας σου είχε κάνει το ίδιο όταν είχε πάει με τη μάνα σου, εγώ θα καθόμουν στο λεωφορείο τώρα.

Ζ.

 

-----------------

TA PANTA GIA TIS EKLOGES TIS AYRIANES XUES MEXRI KAI TO O ENNOEITAI*ΤΑ πάντα για τις εκλογές τις αυριανές, χθες, μέχρι και το ‘’Ω’’ εννοείται, στο ένθετο έντυπο που κυκλοφόρησε η εφημερίδα. Τις τοπικές, τις κεντρικές, όλα, από το μικρό χωριό ως το Στρασβούργο. Λαρισαίοι οι καλύτερα ενημερωμένοι ψηφοφόροι.

Ζ.

 

 

-----------------

ANUROPOS THS AGORAS H EYAGGELIA LANARA* ΑΝΘΡΩΠΟΣ της αγοράς η Ευαγγελία Λανάρα, επισκέφθηκε και συζήτησε με τον γνωστό επιχειρηματία στον κλάδο της αγροδιατροφής Ελ. Σαΐτη. Η υποψήφια σύμβουλος με τον Κ. Αγοραστό, συνοδευόμενη από τον πατέρα της Κώστα, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τις δυνατότητες ανάπτυξης των τοπικών αγροτικών προϊόντων, κυρίως στον τομέα των εξαγωγών.

 

-----------------

STH DEYTERH SEIRA THS SYGKENTROSHS AGORASTOY AKRIBOS*ΣΤΗ δεύτερη σειρά της συγκέντρωσης Αγοραστού, ακριβώς πίσω από τους επισήμους, οι προσκεκλημένοι του υγειονομικού χώρου, παρουσίες που προκάλεσαν αίσθηση.

Ζ.

 

-----------------

YPOCHFIOS DMOTIKOS SYMBOYLOSME TON UANASH MOYSIO O ADERFEEE*ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ δημοτικός σύμβουλος με τον Θαν. Μούσιο, ο αδερφέεε-Γ. Ακριβούλης έκανε προεκλογική καμπάνια επιπέδου αρχηγού παράταξης στον Δήμο Κιλελέρ, επιδιώκοντας την ανατροπή.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass