Όλο κάλπες

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2019 19:04
• ΕΙΧΕ και γενέθλια χθες, έφερε και γλυκά στην εφημερίδα ο Ν. Λιούπας και χαμογελά ο θριαμβευτικά επανεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης, με τον συνδυασμό Αγοραστού φυσικά, που κουβέντιασε χαλαρά με φίλους δημοσιογράφους.  Ζ. • ΕΙΧΕ και γενέθλια χθες, έφερε και γλυκά στην εφημερίδα ο Ν. Λιούπας και χαμογελά ο θριαμβευτικά επανεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης, με τον συνδυασμό Αγοραστού φυσικά, που κουβέντιασε χαλαρά με φίλους δημοσιογράφους. Ζ.

* ΔΥΟ μέρες μόνο και δεύτερη φορά στις κάλπες. Τις μοναχικές αυτή τη φορά, πολύ πιο χαλαρή η κατάσταση στα σχολεία. Κι ύστερα λιγάκι υπομονή για τις κάλπες τις βαριές, ένας μήνας είναι υπεραρκετός για την αναγκαία περισυλλογή.

Ζ.

 

Πρώτη φορά

*«ΚΟΙΝΗ δήλωση των βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Α. Βαγενά και Ν. Παπαδόπουλου και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλη για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών». Ουπς... Η πρώτη κοινή δήλωση των τριών κυβερνητικών βουλευτών της, χθες. Προανάκρουσμα της κοινής τους εμφάνισης στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ σε μια βδομάδα;

* * *

* ΣΙΓΑ την ανακοίνωση, το αυτονόητο για τους δύο. Στους οποίους όμως προστίθεται κι ο τρίτος, προσυπογράφει κείμενο που αναφέρει επί λέξει: «...η στάση είναι ξεκάθαρη και διάφανη, με επιπλέον γνώμονα τις αρχές της ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά και την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Μαΐου του 2018. Έχουμε από την πρώτη στιγμή στηρίξει αυτοδιοικητικά σχήματα νίκης, με σαφέστατα δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο». (Άλλοι καιροί...)

Ζ.

 

Προς τι;

* ΚΑΙ το ερώτημα ήταν αν χρειαζόταν τη δήλωση υποστήριξης ο Απ. Καλογιάννης κι η παράταξή του. Μπορεί να μη αναφερόταν ευθέως το όνομα του δημάρχου, ωστόσο αυτόν εννοούσαν οι τρεις και κάποιους άλλους επίσης στον νομό που μετέχουν στον β’ γύρο. Θέλησαν να δείξουν μάλλον κι αυτοί ότι βοηθούν στον αγώνα. Η υποστήριξή τους πάντως δεν είχε τεθεί εν αμφιβόλω.

- Εσύ, δεν θα κάνεις δήλωση υποστήριξης;

- Χρειάζεται; Αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κ. Μπαργιώτας. Θα την κάνω εμπράκτως. Με την παρουσία μου στη συγκέντρωση Καλογιάννη στην πλατεία.

Ζ.

 

Γράφουν

ασκόπως

* ΕΙΧΑΝ μια συγγραφική διάθεση χθες στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Έκατσαν κι έγραψαν απάντηση «για δημοσιεύματα σχετικά με το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές». Ποια δημοσιεύματα; Ένα και μόνο υπήρξε χθες, στην «Ε», τροχιοδεικτικό κι αυτό, στο περίπου.

Τους αρέσει όμως να γενικεύουν και ν’ αρχίζουν τα βαρύγδουπα. «... διευκρινίζει για μία ακόμα φορά, ότι δεν έχουν ανοίξει οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του κόμματος, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι σχετικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Ως εκ τούτου, δημοσιεύματα που αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα ως υποψήφιων βουλευτών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». (Μα αυτό ακριβώς έγραφε κι η εφημερίδα προσθέτοντας και ονόματα ενδιαφερομένων να μετάσχουν στη διαδικασία.)

Ζ.

 

Με τον ή με την...

* ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ο Παν. Γούλας γράφει επί σκοπώ. Ως καθηγητής του ΤΕΙ γνωρίζει ότι με την επανάληψη προκύπτει η εμπέδωση.

«Κύριε Ζ.,

Διαβάζοντας τα σχόλιά σας, σχετικά με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αξιών για τον β’ γύρο των εκλογών, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι κάποιο άλλο κείμενο ήρθε στα χέρια σας και όχι το δικό μας».

* * *

* ΚΙ έτσι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρ. Αξι.» που δεν έπραξε στις εκλογές αυτά που περίμενε, αναρωτιέται: «Πώς να ερμηνεύσω το ότι ενώ αναφέρεται:

«Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε κανένα παζάρι ψήφων και ανταλλαγμάτων. Δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία συνάντηση με κάποιον από τους υποψηφίους πριν την Κυριακή. Θα επιδιώξουμε προγραμματική συνεργασία, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον/την Δήμαρχο, που ο λαός της Λάρισας θα επιλέξει, μετά την εκλογή του, με σταθερό αξιακό πλαίσιο και με καθαρούς όρους, που θα είναι γνωστοί σε όλους», προκύπτει ως συμπέρασμα το «με όποιον κερδίσει». (Απίστευτο; Αρνείται ταυτόχρονα αυτό που λέει ότι θα κάνει. Με τον/την δήμαρχο αλλά όχι με όποιον κερδίσει. )

* * *

* ΚΑΙ συνεχίζει ο Παν. Γούλας, εξηγώντας ξανά αυτό που όλοι κατάλαβαν. «Δεν θέλω επίσης να πιστέψω ότι «προγραμματική συνεργασία με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, με σταθερό αξιακό πλαίσιο και με καθαρούς όρους» είναι για εσάς «κάποια γλαφυρά», όπως γράφετε.

Ίσως γιατί η ακαδημαϊκή μου καριέρα, δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους υπερβάσεις της λογικής. Ενημερώστε επίσης τον αγαπητό φίλο που έθεσε το ερώτημα, γιατί αυτά δεν τα είπαμε πριν τις εκλογές, ότι σε όλες τις ομιλίες μου τόνισα την αναγκαιότητα προγραμματικών συνεργασιών με καθαρούς όρους και χωρίς ανταλλάγματα. Άλλωστε, όπως καλά γνωρίζετε, χωρίς συνεργασίες ο Δήμος δεν μπορεί να διοικηθεί».

Για να καταλήξει διατυπώνοντας μια ανησυχία: «Ελπίζω να μην σας κούρασα».

 

Κι άλλοι

* ΚΑΙ κάποια επιπλέον ονόματα πιθανών υποψηφίων βουλευτών με τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Η διαδικασία συγκρότησης του ψηφοδελτίου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα-Τρίτη και θα έχει ολοκληρωθεί λέει ως το Σαββατοκύριακο, ταχύτητες υπερηχητικές ειδικά για τον παραγωγό «φέεετας» ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2015 είχαν υποβληθεί στη Νομαρχιακή περίπου 40 υποψηφιότητες, επιλέχθηκαν οι 15 κι από τα κεντρικά κατέληξαν στην 11άδα του ψηφοδελτίου.

* * *

* ΛΟΙΠΟΝ ακούγεται ότι η Προοδευτική Συμμαχία ενδεχομένως να εκπροσωπηθεί από τον Ελασσονίτη Βαγγ. Αποστόλου προερχόμενο από την ομάδα της Λούκας Κατσέλη. Εάν οι Οικολόγοι Πράσινοι αποφασίσουν τελικά να συμπαραταχθούν πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ, ίσως είναι στη Λάρισα υποψήφιος ο Δημ. Λιόλιος που η κυβέρνηση τον έχει διορίσει διοικητή στο ΓΝΛ. Ακούγεται επίσης το όνομα του αγροτοεκδότη Χρ. Αθανασιάδη.

* * *

* ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι τελικά δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον από τον πρώην αντιδήμαρχο Παν. Νταή, καθότι μόλις επανεκλέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και δεν θα ήταν και τόσο κομψό να παραιτηθεί. Ούτε και η παρουσία του Τυρναβίτη Στ. Παπρά θεωρείται πιθανή αυτή τη φορά, ενώ κι η σκηνοθέτιδα Νάνσυ Σπετσιώτη δύσκολα θα μετάσχει λόγω σημαντικών επαγγελματικών υποχρεώσεων που προέκυψαν στην Αθήνα. (Γυρίσματα νέας ταινίας;)

Ζ.

 

Ούλοι Γεωργούλη

* ΤΑ «Ημισκούμπρια» είχαν προβλέψει την εκλογή του Αλέξη Γεωργούλη 15 χρόνια πριν ο Λαρισαίος ηθοποιός βγει ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μία από τις ιστορικές μπάντες, του hip-hop στην Ελλάδα που σατίρισαν τα πάντα.

Το 2004 λοιπόν στον δίσκο «Γυναικολογίες», ο Μιθριδάτης είχε γράψει ένα τραγούδι για τους υποψηφίους των εθνικών εκλογών.

Κι ανάμεσα στα άλλα: Και τον Παπακαλιάτη μα και τον Γεωργούλη, άμα κατεβαίνανε θα τους ψηφίζαν ούλοι. (Όπερ και εγένετο μετά παρέλευση δεκαπενταετίας.)

Ζ.

 

Απόκεντρα

* ΚΕΝΤΡΟ- απόκεντρο το εκλογικό κέντρο που νοίκιασε το κόμμα Βελόπουλου στη Λάρισα. Εκεί στο στενάκι με το φροντιστήριο, τον κάθετο πεζόδρομο της Ηλιοδώρου στην Τρίγωνη πλατεία. Προετοιμάζονται κι αυτοί.

Ζ.

 

Δεν περνάει

* - ΠΟΛΥ σωστά έπραξαν οι μικρότεροι συνδυασμοί και συνέστησαν ψήφο κατά συνείδηση στους ψηφοφόρους τους.

Ομοθυμαδόν συμφωνούσαν χθες στη συντροφιά των Λαρισαίων.

- Ε βέβαια, δεν φτάνει που τους έκαναν την τιμή και τους ψήφισαν στον πρώτο γύρο, θα έκαναν κουμάντο και για τον δεύτερο; Πρόβατα στη στρούγκα δεν υπάρχουν πια...

* * *

* ΚΙ ο άλλος θύμιζε ότι ούτε καν την πρώτη Κυριακή δεν έγινε κατορθωτό να κατευθυνθούν ψηφοφόροι. Επικαλούμενος ότι ο συνδυασμός Ν. Γαμβρούλα με την πενηντάδα των υποψηφίων του έλαβε δεκαπλάσια ψηφοδέλτια από όσα πήρε στη διπλανή κάλπη των ευρωεκλογών το κόμμα του Θ. Παπαλιάγκα που τους υποστήριζε. Και συμπλήρωσε.

- Αν έφτιαχνε κόμμα ο Εκτ. Νασιώκας θα ξεπερνούσε το 4% που πήρε το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον -όλα τα χρόνια στενό του φίλο- Παν. Γούλα;

Ζ.

 

Πολιτισμός

* - ΦΥΣΙΚΑ...

Έτσι απάντησε ο νέος δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης ερωτηθείς αν του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί ο προκάτοχός του Κ. Κολλάτος.

Ζ.

 

Πάει ψηλά

* -ΑΥΤΟΣ; Αυτός θα πάρει 5.000 σταυρούς, θα δείτε...

Το έλεγε χθες συνυποψήφιος του Θαν. Μαμάκου και μάλιστα από τους ισχυρούς του ψηφοδελτίου.

Σίγουρα ο δικηγόρος εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα του συστήματος σταυροδοσίας, καθώς ήταν μακρά ο πιο αναγνωρίσιμος από την οκτάδα των περιφερειακών υποψηφίων που διεκδικούσαν τον έναν επιπλέον των τριών σταυρών των ψηφοφόρων της πόλης.

Αν δικαιωθεί η προεκτεθείσα πρόβλεψη, τότε θα φανεί ότι οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες επιβράβευσαν το ότι ο Θαν. Μαμάκος υπέστειλε τις φιλοδοξίες του για το καλό της παράταξης.

* * *

* ΣΤΗΝ εικοσάδα της νέας γαλάζιας δημοτικής ομάδας συμπεριλαμβάνονται και οι 6 νυν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Καραλαριώτου και οι 3 της παράταξης Τζανακούλη που έβαλαν αλλά και οι Ξηρομερίτης και Καμηλαράκη που επέστρεψαν στην παράταξη από τις δημοτικές ομάδες Διαμάντου και Νασιώκα αντίστοιχα.

Οι υπόλοιποι είναι νέοι στο δημοτικό συμβούλιο αν και ορισμένοι ήταν και και στο προ-προηγούμενο με Τζανακούλη.

Ζ.

 

Πασοκτζήδες

* ΛΙΓΟΣΤΕΨΑΝ κι άλλο οι συριζαίοι που εκλέχθηκαν με τον συνδυασμό του Απ. Καλογιάννη στο δημοτικό συμβούλιο. Οι μισοί περίπου απ’ ό,τι στην προηγούμενη θητεία. Τη μεγάλη πλειοψηφία της νέας δημοτικής ομάδας συγκροτούν οι προερχόμενοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αποδείχθηκε ξανά ότι αυτοί ξέρουν να κάνουν εκλογές.

Ζ.

 

Αλλιώς

* ΑΛΛΩΣΤΕ οι συριζαίοι έχουν αλλάξει κριτήρια επιλογής. Φάνηκε και στις ευρωεκλογές. Ποιος Πλουμπίδης και ποιος Μουζάλας...

Στην εξάδα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκαν η Έλενα Κουντουρά κι ο Αλέξης Γεωργούλης.                   

Ζ.

 

Όχι μόνοι

* ΟΙ πάντες βλέπουν πια το πρόβλημα με την απουσία των εφορευτικών επιτροπών και την επιτακτική ανάγκη επίλυσής του. Για αποζημίωση των μελών εφορευτικής μίλησε και η πρόεδρος Νικολέτα Μπασδέκη στη Λάρισα αλλά και ο πρόεδρος των δικαστικών στην Αθήνα. Και δεν είναι μόνο για να διευκολυνθούν οι νομικοί που υποφέρουν διεξάγοντας μόνοι τους τις εκλογές ως δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Σ’ ένα βαθμό είναι και για να προστατευτεί και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

* * *

* ΠΑΝΤΑ ακούγονται διάφορα μετά από εκλογές εις βάρος κάποιων δικαστικών αντιπροσώπων. Ουδείς αμφισβητεί την ακεραιότητα της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων, όμως τα πειράγματα δίνουν και παίρνουν όταν βλέπουν τους δικηγόρους υποψήφιους συμβούλους κατά κανόνα ανεβασμένους σε σταυρούς. Για το πόσοι φίλοι τους συνάδελφοι έβαλαν το χεράκι τους στη διαδικασία της καταμέτρησης προσθέτοντας σταυρούς στον φίλο.

Αστειάκια, αστειάκια, όμως άμα δεν υπάρχει καν εφορευτική επιτροπή, άμα ο δικηγόρος είναι μόνος τους στην καταμέτρηση, με τον γραμματέα που συνήθως είναι δικός του, ε, άνθρωπος είναι, μπορεί να υποκύψει στον πειρασμό.

Ζ.

 

Στενοχώρια

* ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ δύο Λαρισαίοι στο γραφείο.

- Είμαι πολύ στενοχωρημένος. Χθες ο άλλος με είπε γκέι...

- Ποιος βρε;

- Καλέ αυτός ο παιδαράς από το Λογιστήριο.                   

Ζ.

 

----------------------------

 

 

OI XARES KAI OI XOROI

• ΟΙ χαρές και οι χοροί είχαν αρχίσει στη Ν.Δ. απ’ όταν είχε βρεθεί στη Λάρισα ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ζ.

 

 

 RENA KARALARIVTOY KAI UANASHS MAMAKOS

• ΡΕΝΑ Καραλαριώτου και Θανάσης Μαμάκος όργωσαν κυριολεκτικά τη Λάρισα, στο κέντρο, τις συνοικίες και όλα τα χωριά, τη Γιάννουλη, τη Φαλάνη και συνεχίζουν ακατάπαυστα. Στη μάχη της β’ Κυριακής έχει ριχθεί με τον ίδιο ζήλο, σύσσωμη η παράταξη, εκλεγόμενοι και μη. Οι δυό τους, που ένωσαν τις δυνάμεις και των υπολοίπων, δίνουν το παράδειγμα συνεργασίας και ενότητας, με τον πρωτεύσαντα -όπως όλα δείχνουν- δημοτικό σύμβουλο να υποστηρίζει πως «η Ρένα αποτελεί παράδειγμα διοίκησης και αποτελεσματικότητας».

 

 

 GIA THN ARXITEKTONIKH DOMH POY UA EXEI TO NEO ESPA

• ΓΙΑ την αρχιτεκτονική δομή που θα έχει το νέο ΕΣΠΑ, την περίοδο 2021-27 συζήτησαν προ ημερών ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός με τον Λαρισαίο διευθυντή του γραφείου της Ρουμάνας επιτρόπου για την περιφερειακή ανάπτυξη Κορίνας Κρέτσου, Γιάννη Λατούδη. Οι δυο τους, χρόνια τώρα διατηρούν μια καλή χημεία, από την οποία κερδισμένη βγαίνει πρωτίστως η Θεσσαλία.

 

 

 H MARIA O XRHSTOS MA KAI O GIANNHS

• Η Μαρία, ο Χρήστος μα και ο Γιάννης, ο Παναγιώτης, οι Μαρίες, η Σταυρούλα, η Γεωργία, η Αμαλία, ο Στάθης, ο Στέλιος, οι Κωστάδες, οι Γιώργηδες, ο Παύλος, η Πόπη, η Χρύσα κι άλλοι... Όλοι τους μικροί ήρωες πνιγμένοι ανάμεσα στους εκλογικούς σάκους. Δεν είναι κι εύκολο πράμα να είσαι δικαστικός υπάλληλος τούτες τις μέρες. Να το ξέρετε...

Κ.Γ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass