ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2019 19:45
• Η δικηγόρος Μαρία Γαλλιού στήριξε εξαρχής καθαρά την επανεκλογή του δημάρχου Απ. Καλογιάννη. Δικαιωματικά πανηγύριζε η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.  Ζ. • Η δικηγόρος Μαρία Γαλλιού στήριξε εξαρχής καθαρά την επανεκλογή του δημάρχου Απ. Καλογιάννη. Δικαιωματικά πανηγύριζε η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Ζ.

Πότε επιτέλους;

* - ΚΑΝΕ υπομονή παππού... Να στρώσει πρώτα λιγάκι ο καιρός και θα βγεις βόλτα. Δεν βλέπεις όλο βρέχει, οι ζέστες δεν μένουν, μην κρυώσεις...

Προσπαθούσε ο νεότερος Λαρισαίος να κατευνάσει τον υπερήλικο που αδημονούσε, κλεισμένος όλο τον χειμώνα στο σπίτι.

- Μα είδες πόσο έχει πάει το ημερολόγιο; Σε λίγο θ’ αρχίσει να χειμωνιάζει πάλι...

Ζ.

 

Αν...

* Ο μεσήλικος Λαρισαίος έκανε την επισήμανσή του.

- Αν στο αίμα του Τσιτσιπά κυλούσε το γνήσιο, το καθαρό, το ελληνικό DNA, τότε ο νεαρός τενίστας θα έκανε σερβίς με το τσιγάρο στο στόμα. (Βλέπεις όμως, οι επιμιξίες...)

Ζ.

 

Χιούμορ ΝΔ

* - ΕΣΥ έφευγες τώρα, ε;

Πλησιάζοντας στην παρέα, ο Λαρισαίος είδε έναν από τους φίλους όρθιο.

-Όχι, τώρα ερχόμουνα...

-Σώπα ρε συ... ΣΥΡΙΖΑ δεν είσαι; Έφευγες, έφευγες...

Ζ.

 

Στο παραβάν

* Ο παρατηρητικός Λαρισαίος επισήμαινε την ιδιαιτερότητα των εκλογών.

- Είναι μόνο στις εκλογές που θα δεις άνδρα μέσα σε παραβάν και τη γυναίκα απ’ έξω να περιμένει.

Ζ.

 

Πρώτη φορά

* ΚΙ όμως, είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που η δεξιά κατακτά τον Δήμο Φαρσάλων. Ένα κάστρο του ΠΑΣΟΚ έπεσε, μία φορά είχε επικρατήσει κεντρώα υποψηφιότητα, όλο αυτό τον μισό αιώνα. Δήμαρχοι κατά σειρά οι αείμνηστοι Μπούτης, Βαϊρακλιώτης, Γκουντόπουλος, διάλειμμα με Μαρία Ίφου και εν συνεχεία επιστροφή με Άρη Καραχάλιο. Και τώρα πρώτη φορά «επιδέ-ξιά», με Μάκη Εσκίογλου. Σοφτ δεξιός βέβαια, δεν είναι καν στέλεχος του κόμματος, αλλά με ξεκάθαρη υποστήριξη της ΝΔ.

Ζ.

 

Τις πταίει;

* ΜΠΟΡΕΙ να ήταν από τους παράγοντες της ΝΔ που προσπάθησαν περισσότερο, το έλεγε κιόλας με σιγουριά προεκλογικά «θα βγει σας λέω, έχει πέραση στον κόσμο». Σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να επιλέξει η ΝΔ την υποψηφιότητα Καραλαριώτου, καθώς μετείχε στην αρμόδια ομάδα των κεντρικών του κόμματος υπό τον Ν. Κακλαμάνη. Ωστόσο ο κόσμος δεν έπαψε να λέει στην πόλη ότι «ο Τζανακούλης μωρέ την έφαγε, δεν τη συγχώρεσε που τον είχε ρίξει». (Και μάλλον δεν είναι τυχαία η διοχέτευση.)

* * *

* Ο Κ. Τζανακούλης δικαίωμα πάντως δεν έδωσε, το τι έκαναν ορισμένοι τζανακουλικοί κι αν συγχώρεσαν ή όχι, άγνωστο. Έτσι κι αλλιώς όμως, το ρεύμα ήταν που έφαγε ή ανέδειξε κάποιον, η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη στο αποτέλεσμα. Κι αν δεν ήταν η ΝΔ την τελευταία εβδομάδα τόσο στα φόρτε της, με τέτοια συσπείρωση και δίψα για πάσης φύσεως εξουσία, οι προβλέψεις των ουδέτερων μιλούσαν για ακόμη μεγαλύτερη διαφορά.

* * *

* - ΒΡΕ ο Τζανακούλης φταίει. Επιτρέπεται η κόρη του, υποψήφια σύμβουλος με 300 σταυρούς μοναχά; Δεν σώνουν τα λόγια του κόσμου. Όμως η κόρη του πρώην δημάρχου, η Ελένη Τζανακούλη, βρίσκεται για δουλειές στη Ν. Ζηλανδία. Δεύτερον, η υποψήφια Ελευθερία Τζανακούλη, «μακρινή μας συγγένισσα», όπως είχε διευκρινίσει ο ίδιος, έλαβε 700 σταυρούς, χαμηλά βέβαια στην κατάταξη. Κι ας είχε γίνει πρόσωπο της ημέρας, αναρτώντας το γνωστό άσεμνο βίντεο, που είπε ότι της είχαν στείλει, το οποίο εξέθεσε τη Λάρισα πανελληνίως. Και που τώρα πια το έχει κατεβάσει, πάει. Εν τω μεταξύ εκκρεμεί κι αυτή η έρευνα της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, όπου είχε προσφύγει ο δήμαρχος...  

Ζ.

 

Άνοιγμα;

*ΚΙ επειδή το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ έχει κλείσει από καιρό στη Λάρισα, ενώ οι φιλοδοξίες ποτέ δεν διπλώνουν τα φτερά τους, κάποιοι βλέπουν την προοπτική να είναι ο Ν. Τσιλιμίγκας υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σπονδή στον βωμό της κεντροαριστεράς. Να ισοφαριστεί και το άνοιγμα προς τα δεξιά. (Άλλωστε τον είχαν υποστηρίξει στις περιφερειακές εκλογές ως δικό τους.)

Ζ.

 

4 στους 7

* Η οποία ΝΔ ήθελε, λέει, να κερδίσει 5 δήμους στον νομό. Αυτά στην αρχή, μετά τον α’ γύρο όμως που της άνοιξε η όρεξη και τον αέρα του αποτελέσματος των ευρωεκλογών στα πανιά της, πήγαινε για 7 στους 7.

Έπαθε ό,τι έπαθε στη Λάρισα, συν η αποκαθήλωση της Ελασσόνας που δεν την περίμεναν, στην Αγιά δεν το πολυπίστευαν ούτε οι ίδιοι ότι μπορούσαν να εκθρονίσουν τον ισόβιο δήμαρχο. Οπότε βολεύτηκαν με 4 δήμους. Καθόλου άσχημα. Ούτε και πολύ καλά όμως, για κόμμα που στοχεύει στην αυτοδυναμία. Τότε συνηθίζεται να έχει σκουπίσει λίγο πριν τους δήμους.

Ζ.

 

Γαλάζια όργανα

* ΜΕΤΑ την αυτοδιοικητική ήττα λοιπόν, λογικό ν’ αρχίσουν τα όργανα. Αν και θα παίζουν σιωπηλά καθότι είναι πολύ σιμά οι εκλογές. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείωμα του Ν. Κ. για τον Δήμο Αγιάς «...δεν πουλάνε ο κομματικός λόγος, η πόλωση κι η τοξικότητα... χρειάζεται ήπιος λόγος, λίγες κομματικές εμφανίσεις... για την Αγιά που δύναμαι να γνωρίζω, η εμφάνιση του κομματικού κλιμακίου την προπαραμονή, συνεπικουρούμενο από ανθρώπους που πάτωσαν την παράταξη επί Καραμανλή και ντόπιους τοξικούς, έδωσε τη χαριστική βολή στον κύριο Αγγελάκα».

Ζ.

 

Χέρια ψηλά

* ΣΤΟΝ Γ. Αγγελάκα, που δεν είχε κερδίσει ούτε στον πρώτο γύρο, του δόθηκε η δυνατότητα να πανηγυρίσει, να σηκώσει ψηλά τα χέρια, όπως φάνηκε και στη φωτογραφία χθες στην εφημερίδα, όταν βρέθηκε δίπλα στον Αντ. Γκουντάρα και χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο μιλώντας για πνεύμα συνεργασίας στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Τελικά για να πανηγυρίσεις εκεί πρέπει να είσαι οπωσδήποτε με τον Γκουντάρα;

Ζ.

 

Άλλα λόγια

* ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ μεταξύ νεαρών Λαρισαίων.

- Πώς είναι η σεξουαλική σου ζωή;

- Σαν τη Χαλκιδική.

- Δηλαδή;

- Δεν έχει. Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει.

* * *

* - ΘΑ κάτσεις;

- Σε ποιον;

- Το σκαμπό, το θες τελικά κοπελιά;

Ζ.

 

Με τον Εγώκερο

* ΜΠΟΡΕΙ να συνέπεσαν χρονικά, όμως η κίνηση Νασιώκα ήταν παντελώς άσχετη με τις εξελίξεις σχετικά με τον Βενιζέλο. Ο οποίος -κάποιοι λένε- ότι ανήκει στο ζώδιο του Εγώκερου. Σύμπτωση, παρότι παλιότερα υπήρχε στενή πολιτική σχέση μεταξύ τους, «βενιζελικός» τότε ο Λαρισαίος, ο οποίος όμως από οκταετίας δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ποτέ δεν ήταν στο ΚΙΝΑΛ. Άλλο οι πολιτικοί του φίλοι στη Λάρισα. Ο ίδιος ήταν εκτός, ούτε στο κόμμα του μέντορά του, του Αλ. Παπαδόπουλου δεν μπήκε, παρότι ο επικεφαλής Θ. Παπαλιάγκας θεωρείται «παιδί του».

Ζ.

 

Από την εμπειρία του

* ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ μεταξύ των πρώτων δημοτικών συμβούλων ο αστυνομικός Κ. Αργυρόπουλος. Βασικό του προσόν η συμμετοχή στη φρουρά του Κ. Καραμανλή. Αποδείχθηκε υπεραρκετό. Και γράφει τώρα, εκ των υστέρων, για την απόφασή του να επιλέξει Ρ. Καραλαριώτου αλλά και για το αποτέλεσμα. «Από την εμπειρία μου κοντά στην κεντρική διοίκηση της Πατρίδας μας έβλεπα πάντα ότι οι πιο ικανοί δήμαρχοι ήταν αυτοί που είχαν ασχοληθεί εκτενώς με την αυτοδιοίκηση. Όμως εμείς δεν επιλέξαμε το ποιος θα είναι ο κατάλληλος Δήμαρχος αλλά αυτός που είναι στα «γούστα» μας και το μόνο που κάναμε ήταν κατάκριση και το μόνο σίγουρο είναι ότι η Κατάκριση δεν είναι Του Θεού. Και πήραμε όλοι τον λίθο του αναθέματος, αλλά κυρίες και κύριοι ο «αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω», και όλοι εμείς που ρίξαμε τους λίθους, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είμαστε αναμάρτητοι». (Τα είπε και ξεθύμανε.)

Ζ.

 

Οι ουδέτεροι

* ΑΥΤΟΙ οι «δεύτεροι γύροι» για κάποιους αποδείχθηκαν χορταστικοί, σε άλλους πάλι έκατσαν στο στομάχι. Όλοι όσοι είχαν αποκλειστεί είπαν φυσικά κατά συνείδηση, έτσι πρέπει, κανείς δεν θεωρεί τους ψηφοφόρους πρόβατα που τον ακολουθούν. Ωστόσο συνείδηση έχουν και οι επικεφαλής, όπως και προτίμηση προσωπική. Την οποία οφείλουν να φανερώνουν στον κόσμο. Να όμως που η απλή αναλογική και τα μετεκλογικά σχέδια συνεργασιών έκλεισαν στόματα.

* * *

* ΟΠΩΣ στη Λάρισα, όπου οι κεντροαριστεροί υποψήφιοι δήμαρχοι έκαναν ασκήσεις ισορροπίας αλά Νάντια Κομανέτσι. Όχι όμως και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεών τους, οι οποίοι μιλούσαν. Στην Ελασσόνα, οι συριζαίοι σηκώθηκαν και πήγαν στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του πασοκτζή Ν. Γάτσα, στάθηκαν μπροστά-μπροστά. Οι ψήφοι που είχε πάρει ο Δημ. Καρανίκας, τελικά φάνηκε να προστίθενται στον εκλεγέντα νέο δήμαρχο.

* * *

* ΣΤΟΝ Τύρναβο, ο πασοκτζής Αμάρι Σάμερ κράτησε απόλυτη ουδετερότητα, «εμ τι με δεξιούς;» Το αποτέλεσμα βέβαια είχε κριθεί αφού ο συριζαίος Παν. Σαρχώσης δεν δίστασε να υποστηρίξει ευθέως και εξαρχής τον νεοδημοκράτη Γιαν. Κόκουρα.

* * *

* ΤΟ ΠΑΣΟΚ είχε τις ηχηρές παραφωνίες του. Όχι μόνο με την πρώην βουλευτίνα του, τη Β’ Αλεξανδρίδου που προτίμησε τον υποψήφιο της ΝΔ και την οποία ο Αντ. Γκουντάρας κατήγγειλε δημοσίως για συναλλαγή.

Αλλά και στα Φάρσαλα, ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ παλιότερα και περιφερειακός σύμβουλος της πράσινης παράταξης, ο Κ. Τύμπας, τήρησε λεκτικά αυστηρή ουδετερότητα απέναντι στον σύντροφό του απερχόμενο δήμαρχο. Σ’ αυτή την ανακοίνωση όπου χαρακτήριζε «ελπιδοφόρο ξεκίνημα» την υποψηφιότητά του. Σημειωτέον ότι έλαβε 8%.      

Ζ.

 

Τελευταία ώρα

* ΚΙ όμως υπήρξε προεκλογική συνάντηση Γούλα-Καλογιάννη, ανεπίσημη μεν τελευταία ώρα, αλλά υπήρξε. Η κίνηση Νασιώκα υπέρ Καραλαριώτου πυροδότησε ανεξέλεγκτη κατάσταση στην ουδετεροποιημένη παράταξή του Παν. Γούλα. Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι συναντήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο «Πιθάρι» απαιτώντας να αποδοκιμαστεί ο πρώην αρχηγός. Όπερ και εγένετο, με σχετική ανακοίνωση.

* * *

* ΤΟ μεσημεράκι του Σαββάτου, υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης ήπιαν καφέ με τον Απ. Καλογιάννη στο «Σέρλοκ», δημοσίως στο κέντρο της πόλης, εκφράζοντάς του την υποστήριξή τους στον β» γύρο. Εκεί, ο δήμαρχος δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Παν. Γούλα και αποδεχόμενος την πρόσκλησή του πήγε «Via Koleti». Όχι στην Ιταλία, στο ουζερί του μικρού πεζοδρόμου της Κωλέτη, απέναντι από το Χατζηγιάννειο. Τα ήπιαν, τα είπαν, δεν είχε και τόση σημασία πια, όλα είχαν δρομολογηθεί.

Ζ.

 

Σερί κι αυτός

* ΕΝΤΑΞΕΙ ρέκορντμαν ο Αντ. Γκουντάρας, αδιαμφισβήτητος, κέρδισε για 7η σερί φορά. Νιώθει ωστόσο καυτή την ανάσα του Δημ. Γεωργάκη. Ο συνταγματάρχης χάνει για 6η συνεχή φορά.

Ο ίδιος εκλέγεται πάντα δημοτικός σύμβουλος, ωστόσο πάντα χάνει και το ψηφοδέλτιο στο οποίο μετέχει. Από τους μακροβιότερους αυτοδιοικητικούς, σταθερά όμως στα έδρανα της αντιπολίτευσης, εκεί τον θέλει ο λαός. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Ο Δημ. Γεωργάκης έχασε κερδίζοντας δύο φορές με Χρ. Καφφέ, δύο με Γ. Σάπκα κι άλλες δύο με Ρ. Καραλαριώτου. Ποιος να έχει άραγε σειρά;

Ζ.

 

Σταυροί

* ΜΙΚΡΕΣ, αλλά αναγκαίες διορθώσεις, στη σταυροδοσία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, που δημοσίευσε η «Ε» την περασμένη εβδομάδα. Ανεπίσημα τα νούμερα, με μικρές αποκλίσεις για ορισμένους, όπως προκύπτει από επαλήθευση που κάναμε. Φερ’ ειπείν στον Μάκη Γιαννακόπουλο πρέπει να προστεθούν περί τις 45 ψήφους, όπως και στον Δημ. Γεωργάκη, άλλες 65. Όπως προκύπτει πάντως δεν αλλάζει η σειρά εκλογής τους, σύμφωνα πάντα με τα δικά μας νούμερα. Τέλος, δεν προστέθηκαν οι ψήφοι της πρώτης ημέρας καταμέτρησης και δημοσίευσης στις, Αντονέλα Τσάπο και Αναστασία Παπαοικονόμου, οι οποίες συνολικά έλαβαν 80 και 78 αντίστοιχα. Φυσικά τα τελικά και ακριβή αποτελέσματα θα εκδοθούν από το Πρωτοδικείο Λάρισας.

 

Νούμερα

* ΜΙΑΣ και ο λόγος όμως για καταμετρήσεις ψήφων και ψηφοφόρων... Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι δεν συμβαδίζουν πάντα οι αριθμοί των εκλογικών αποτελεσμάτων, ακόμη κι εκείνοι που δεν θα έπρεπε να είναι διαφορετικοί. Λόγου χάρη, άλλα αποτελέσματα δίνει το Υπ. Εσωτερικών και άλλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με μικρές αλλά υπαρκτές διαφορές, που οφείλονται όμως στις διαφορετικές πηγές καταμέτρησης και πληροφόρησης.

Πώς όμως εξηγούνται οι διαφορετικοί αριθμοί εγγεγραμμένων ψηφοφόρων; Μεταξύ διαφορετικών καλπών (π.χ. ευρωεκλογών και δημοτικών), υπάρχει εξήγηση καθώς στην πρώτη περίπτωση ψηφίζουν και κατηγορίες εκλογέων, όπως ετεροδημότες και στρατιωτικοί, οι οποίοι δεν ψηφίζουν στις κάλπες των δημοτικών εκλογών.

Μεταξύ όμως πρώτης και δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών; Εδώ υπεισέρχεται ο ανθρώπινος παράγων, δηλαδή οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι οποίοι, αναγράφουν αριθμούς εγγεγραμμένων στα εκλογικά τμήματα όπου έχουν οριστεί. Οπότε στο τηλεγράφημα που αποστέλλουν ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος ενός λάθους.

Δ.Χ.

 

Μπούμερανγκ

* ΕΙΧΕ γραφεί τότε αυθημερόν, σ’ αυτό εδώ το σημείο της εφημερίδας, μετά την εξαγγελία για τη λεγόμενη 13η σύνταξη, ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί μπούμερανγκ για τους κυβερνώντες. Ότι θα θύμωναν αντί να χαρούν οι δικαιούχοι επειδή θα έβρισκαν στα ΑΤΜ αντί συντάξεως φιλοδώρημα, 2-3 κατοστάρικα αντί για 800 ή 1.100 ευρώ που παίρνουν τον μήνα. Έτσι αποδείχθηκε, τόσα ήταν τα επιπλέον λεφτά για τους πολλούς. Μόνο οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι κάτω των 500 ευρώ πανηγύρισαν τελικά. Η κυβέρνηση κι ο Αλ. Τσίπρας επέμεναν ωστόσο να μιλούν για 13η σύνταξη, που δεν ήταν επ» ουδενί, έλεγαν ότι θα έπρεπε να ήταν ευχαριστημένοι, «από το τίποτα καλύτερα». Οι συνταξιούχοι ένιωσαν ότι τους κοροϊδεύουν κι ότι προσπαθούν να τους εξαγοράσουν πριν την κάλπη. Οπότε...

Ζ.

 

Άρον-άρον

* «ΒΡΕΧΕΙ» διορισμούς. Όπως φαίνεται η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει να τακτοποιήσει τις «υποθέσεις» της πριν τη διάλυση της Βουλής. Έτσι χθες υπογράφηκε η απόφαση για διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών. Όχι για αύριο-μεθαύριο μη φανταστείτε αλλά, κάποιοι, για το 2020-2021 και άλλοι για 2021-2022.

Οι αντιδράσεις από τους γαλάζιους φυσικά δεν άργησαν να έρθουν, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση κάνει κινήσεις προκειμένου να ευνοηθεί στην κάλπη των εθνικών εκλογών. Να είναι έτσι ή μήπως απλά δεν θέλουν να αφήσουν εκκρεμότητες;

Ν.Π.

 

----------

ME FORA APO TH GIANNOYLH PROTOS KAI ME DIAFORA STH GALAZIA• ΜΕ φόρα από τη Γιάννουλη, πρώτος και με διαφορά στη γαλάζια παράταξη ο Θανάσης Μαμάκος. Δεν χρειάζονται Σερλοκικές ικανότητες για να διαπιστώσει κάποιος ότι έχει μέλλον...

Ζ.

 

----------

O YPOYRGOS PROSERXETAI ME TOYS ALLOYS YCHLOBAUMOYS• Ο υπουργός προσέρχεται με τους άλλους υψηλόβαθμους να κόψει την κορδέλα εγκαινιάζοντας το κυλικείο του Μουσείου, ναι το κυλικείο, ακόμα να το πιστέψουν οι Λαρισαίοι. Κι ο διοικητής του νοσοκομείου, ναι ο διοικητής του ΓΝΛ, τακτοποιεί την επίπλωση του μαγαζιού. Περίπλοκη εκδήλωση.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass