ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2019 19:45
• ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ δεν έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μετεκλογικό πηγαδάκι όμως...  Ζ. • ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ δεν έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μετεκλογικό πηγαδάκι όμως... Ζ.

Βρέχει, βρέχει

* - ΠΟΥ θα πάει αυτό... Η Λαρισαία αντέδρασε μπαίνοντας στο γραφείο χωρίς ομπρέλα πάλι. Τη μια παίρνεις άχρηστη, την ξεχνάς κιόλας. Όταν δεν πάρεις όμως, ο νόμος του Μέρφι καιροφυλακτεί.

- Μα κάθε μέρα μούσκεμα;

- Γιατί καλέ, άσχημα είναι;

- Άσε, άσε συριζόκαιρος. Τι περιμένεις...

Ζ.

 

Απαρτίες

* Η κούραση κι οι αποτυχίες των εκλογών, σμπαράλιασαν χθες το Δημοτικό Συμβούλιο. Το οποίο απέτυχε να συνεδριάσει λόγω έλλειψης απαρτίας. Με την παλιά σύνθεση εννοείται, το νέο θα συνεδριάσει την 1η Σεπτεμβρίου με πρόσκληση του 1ου της 1ης παράταξης Θάνου Αδαμόπουλου.

* * *

* ΤΟ παλιό και κουρασμένο όπως αποδείχθηκε, απέμεινε με καμιά εικοσαριά παρόντες χθες. Απουσίες και από τη συμπολίτευση αλλά η αντιπολίτευση εξαφανισμένη. Ούτε καν ο χαλκέντερος υπαρχηγός, απών ακόμα κι ο Δημ. Γεωργάκης, μονάχα ο χαμογελαστός εσωπαραταξιακός νικητής Θαν. Μαμάκος ήταν εκεί. Και ο Β. Παπαδημητρίου φυσικά στο προεδρείο. Χορός απουσιών αρχηγών Καραλαριώτου - Τζανακούλη - Νασιώκα, απολύτως φυσιολογικές. Παρών, σταθερά στο καθήκον ο Π. Κρίκης.

* * *

* ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδρίασε κανονικά. Παρότι απουσίαζαν αρκετοί της πλειοψηφίας Αγοραστού, ακόμη και εκλεγμένοι. Η αντιπολίτευση ήταν στις θέσεις της, όχι φυσικά ο Ν. Τσιλιμίγκας, οι υπόλοιποι αρχηγοί επί των επάλξεων.

Ζ.

 

Προσχηματικά;

* ΤΟ λένε πολλοί τα τελευταία χρόνια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανοίγεται, ότι μένει κλεισμένος στο καβούκι του. Ότι ως κόμμα μεγάλωσε, όχι όμως και ως οργάνωση, η οποία κινείται σε ρυθμούς και πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ 4%. Από την ενδεχομένως και ιδιοτελή αυτή φοβία φαίνεται ότι εμφορείται ακόμη πιο έντονα η οργάνωση της Λάρισας. Ενδεχομένως και να μην είναι έτσι, όμως αυτή βλέπουν οι Λαρισαίοι, αυτή σχολιάζουν. Αλλού μπορεί να είναι και χειρότερα.

* * *

* ΛΕΓΕΤΑΙ λοιπόν ότι δεν γίνονται κινήσεις διεύρυνσης, ότι το κόμμα δεν απευθύνεται σε καταξιωμένους τοπικούς παράγοντες να πλαισιώσουν την κυβερνητική προσπάθεια, να συμβάλλουν στο εγχείρημα της Αριστεράς, φυσικά και να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

- Ε, πώς... Το στέλεχος του κόμματος απαριθμούσε γνωστά ονόματα Λαρισαίων. Να, τώρα για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου τους προτείναμε να είναι υποψήφιοι βουλευτές και δεν δέχτηκαν.

-Άντε... Νεροκουβαλητές ψάχνετε; Προσχηματική δείχνει αυτή η τακτική. Δηλαδή ένα μήνα πριν τις εκλογές τι να κάνει κάποιος, να βάλει για να βάλει;

Ζ.

 

Το κατέρρευσε

* ΔΥΟ μέρες μετά το τέλος των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Κυρ. Μητσοτάκης πρώτη επίσκεψη στο Κερατσίνι, μπάσιμο μέσα αριστερά σε λαϊκή γειτονιά όπου δεν κερδίζει η ΝΔ. Πήγε στο Δημαρχείο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεσμευόμενος ότι εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός θα συνεργαστεί με όλους τους δημάρχους της χώρας ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ το μήνυμά του και ορθώς. Μόνο που στη Λάρισα έγινε αντιληπτό με μεγαλύτερο κρότο. Αφού κατέρρευσε εκκωφαντικά το βασικό προεκλογικό επιχείρημα της Ρ. Καραλαριώτου. Δύο μέρες μόνο μετά, ήταν ακόμη νωπό. (Για όσους το είχαν πιστέψει. Δεν ήταν πολλοί.)

Ζ.

 

Βολεματίες

* ΕΞΑΛΛΟΙ οι συριζαίοι χθες στη Λάρισα με τα καμώματα συντρόφων τους στην Αθήνα. Τις φωτογραφικές τροπολογίες, μετατάξεις της τελευταίας ώρας για συγγενείς στο αραξοβόλι της Βουλής και τα συναφή. «Μα επίτηδες του τα κάνουν του Τσίπρα;» αναρωτιόταν κάποιος. Ενώ άλλος προέτρεπε τον αρχηγό «να πάρει τον βούρδουλα και να τους πετάξει έξω χωρίς πολλά-πολλά...».

Ζ.

 

Μόνιμη θέση

* ΕΙΝΑΙ απίστευτο το πώς τα καταφέρνει ο Χρ. Αγορίτσας. Τρίτη φορά δεν μπορεί πια να θεωρείται σύμπτωση. Πριν εννιά χρόνια, ο Λαρισαίος μαθηματικός είχε εκλεγεί α’ επιλαχών με τον συνδυασμό Τζανακούλη. Λίγο πριν τη λήξη της θητείας ήρθε η σειρά του, ορκίστηκε και μπήκε για λίγους μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

* * *

* ΠΡΙΝ πέντε χρόνια, ο ίδιος είχε εκλεγεί α’ επιλαχών με τον συνδυασμό Διαμάντου εκείνη τη φορά. Λίγο πριν τη λήξη της θητείας ήρθε η σειρά του, ορκίστηκε και μπήκε για λίγους μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και τώρα εκλέγεται πάλι επιλαχών με τον συνδυασμό Καραλαριώτου.

* * *

* ΚΑΙ εφόσον παραιτηθεί η επικεφαλής κάποια στιγμή διευκολύνοντας τη διαδικασία της διαδοχής ώστε να επιλεγεί εγκαίρως ο νέος γαλάζιος υποψήφιος δήμαρχος, τότε ο Χρ. Αγορίτσας θα καταλάβει την αγαπημένη του θέση, πάλι α’ επιλαχών.

Κι όλοι το ξέρουν πια ότι λίγο πριν τη λήξη της θητείας θα έρθει η σειρά του, θα ορκιστεί και θα μπει για λίγους μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο. (Εννοείται ότι δεν θα πάθει κάποιος κάνα κακό, απλώς όλο και κάποιος θα οριστεί σε θέση και θα υποχρεωθεί να φύγει απ’ το συμβούλιο.)

Ζ.

 

Ακούγοντας

* ΗΤΑΝ ακουστικοί τύποι οι νεαροί Λαρισαίοι που κουβέντιαζαν χθες στον καφέ.

- Η γιαγιά στον δεύτερο βλέπει ειδήσεις. Όλοι οι υπόλοιποι στην πολυκατοικία απλώς τις ακούμε.

* * *

* - ΧΩΡΙΣΕ η διπλανή κι είμαστε τέταρτη μέρα σερί με Στανίση. Ρε συ, γύρνα πίσω. Σ’ έχει κάνει θεό όλη η γειτονιά.

Ζ.

 

Ο γιος

* ΠΑΛΙΟΙ δικοί του σύντροφοι το είπαν, ερμηνεύοντας τη δεξιά παρέκκλιση του Εκτ. Νασιώκα.

- Αμάρτησα για το παιδί μου...

- Και δεν μου λέτε, αναρωτήθηκε άλλος από την ίδια συντροφιά. Σε ποια δημοτική ομάδα θα προσμετράται ο Άκης Νασιώκας, ο οποίος φάνηκε να υποστηρίζει την κίνηση του πατρός; Στου Γούλα ή της Καραλαριώτου; (Κακίες πασοκτζήδων...)

Ζ.

 

Άκυρα, άκυρα;

* Ο ιωνοδραγουμιστής Κ. Βαϊούλης με το «Κοινόν» του σπεύδουν στο Πρωτοδικείο, εξετάζοντας μήπως ακυρώσουν άκυρα ψηφοδέλτια. Θεωρούν μάλλον ότι το καθεστώς, της Δημοκρατίας, συνωμότησε για να τους αφαιρέσει μία έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και το δικαιούνται απολύτως. Οι κανόνες της Δημοκρατίας είναι για όλους.

Ζ.

 

Επιτυχία

* ΜΑΚΡΙΑ από τις εκλόγιμες θέσεις στο διαμερισματικό η Βάσια Παναγοπούλου-Παναγάκη, παρότι ενεργό στέλεχος του κόμματος. Οι ψηφοφόροι του συνδυασμού Καραλαριώτου πήγαν και ψήφισαν μαζικά τη Φωτεινή Τουρσουνίδου-Καλογήρου, η οποία ακολουθεί την πορεία της μητέρας της στα κοινά, της Δήμητρας Τουρσουνίδου.

Η προαναφερθείσα νηπιαγωγός όμως ευχαριστεί εκείνους που την ψήφισαν στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ελασσόνας και εκλέχθηκε λέει α’ επιλαχούσα στην ελεγκτική επιτροπή. Ναι...

Ζ.

 

Αλλιώς

* ΕΙΧΕ μια απορία χθες στην παρέα ο μεσήλικος Λαρισαίος.

- Δηλαδή αυτός ο λαός σε 4 χρόνια κατάλαβε τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και σε 40 δεν πήρε χαμπάρι τι είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;

Ζ.

 

Προεκλογικά

* ΛΑΤΡΗΣ των ΦΕΚ ο Λαρισαίος Κ. Μ. αναδιφώντας στις πρόσφατες δημοσιεύσεις τους εντόπισε εννέα κοινές υπουργικές αποφάσεις ενίσχυσης ανέργων από τον ΟΑΕΔ με 1000 ευρώ στον καθένα, συνολικής δαπάνης 170.000 ευρώ. Ανακοινώθηκαν άλλωστε αυτά και στον Τύπο.

Τι εντόπισε εκείνος; Ότι «τα σχετικά αιτήματα ενίσχυσης από τους αρμόδιους φορείς είχαν υποβληθεί στα μέσα περίπου του 2018, αλλά οι υπουργικές αποφάσεις υπογράφηκαν στις 16 Μαΐου 2019 και δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ στις 22 Μαΐου, έτσι ώστε να δικαιολογείται ο χαρακτηρισμός της προεκλογικής παροχής για τις εκλογές της 26ης Μαΐου. Τώρα , πόσες ψήφους κατάφερε να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ από τους 170 άνεργους, μάλλον θα μείνει άγνωστο. Γνωστή είναι μόνον η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, που εφαρμόζει εκείνα για τα οποία κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις». (Το πότε είναι πάντα κρίσιμο στοιχείο.)

Ζ.

 

Στο πλευρό του

* ΠΑΝΤΑ εκλέγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιάννης Μπουσμπούκης. Έτσι και τώρα. Αθόρυβος εκ φύσεως ο Λαρισαίος παιδίατρος, ακολουθεί τον δήμαρχό του εξαρχής. Στο πλευρό του Απ. Καλογιάννη από τότε που ήταν δυό τους, μονάχοι στα έδρανα της παράταξης, τότε που την υποστήριζαν ελάχιστοι.

Ζ.

 

Συμφωνία

των Πρεσπών

* ΑΓΝΩΣΤΟ παραμένει αν η Συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό θα κυριαρχήσει στην προεκλογική ατζέντα, αλλά οι ομογενείς της Αμερικής συνεχίζουν να το κρατούν στην επικαιρότητα. Όπως επισημαίνει ο εκ Νίκαιας ορμώμενος, κάτοικος της Νέας Υόρκης Αχιλλέας Λυγγέρας «η παραπάνω συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί από τον ΟΗΕ και το «πουλάκι» της επικύρωσής της, πέταξε στις 4 Ιουνίου. Απ’ ό,τι γνωρίζω, στο εγγύς μέλλον, αναμένονται δικαστικές εξελίξεις ακύρωσης της αντισυνταγματικής συμφωνίας των Πρεσπών».

Ο Ελληνοαμερικανός αναρωτιέται επίσης «αν ενόψει των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας πήρε πραγματικά το μήνυμα του λαού μέσω του αρνητικού για αυτόν αποτελέσματος των ευρωεκλογών, όπως ισχυρίστηκε ή θα συνεχίζει να χαρακτηρίζει τη Συμφωνία εθνικά ωφέλιμη».

Γ.Ρ.

 

Οι συνεργαζόμενοι

* ΚΑΘΩΣ επίκεινται οι ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Αθηναίοι δημοσιογράφοι κάνουν την κατανομή των συνεργαζομένων ανά την επικράτεια, με παρουσία και της Λάρισας.

Ο υπουργός Τουρισμού Θαν. Θεοχαρόπουλος για την Α’ Αθήνας. Ο Θαν. Παπαχριστόπουλος αναμένεται να είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας, όπου θα είναι επίσης υποψήφιος κι ο Γιάννης Ραγκούσης.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα είναι υποψήφια στη Μαγνησία κι ο Βασ. Κόκκαλης στη Λάρισα.

Και ο επίσης υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης στην Αιτωλοακαρνανία.

Ζ.

 

Θα τους δείξει...

* ΑΡΧΙΣΑΝ τα όργανα της απλής αναλογικής. Δύο μέρες μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του Αντ. Γκουντάρα, βγήκε ο από παλιά φίλος του Γρ. Καλαγιάς απειλώντας. «Όπως προεκλογικά είπα με τον νέο εκλογικό νόμο δήμαρχος δεν υπάρχει. Γιατί δεν έχει πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο... Από την 1η Σεπτεμβρίου όλα θα αλλάξουν». Το 7% που πήρε ο συνδυασμός του στην πρόσφατη αναμέτρηση μάλλον δεν τον προσγείωσε.

Ζ.

 

Εννιάμισι

* - ΠΟΣΟ είπαμε ότι ήταν η διαφορά;

Ερώτηση παγίδα από τον Λαρισαίο συριζαίο, που ο νεοδημοκράτης φίλος του δεν την κατάλαβε.

-Ε, δεν είπαμε; Εννιάμισι μονάδες. Εμείς 32 τόσο, εσείς 23 και κάτι.

- Ε, όχι... Εννιάμισι χιλιάδες είναι η διαφορά. Μεταξύ Καλογιάννη-Καραλαριώτου. Στις 32.000 και κάτι ο ένας στις 23.000 τόσο η άλλη.

- Α... Κι εγώ νόμιζα ότι θα έλεγες «Εννιάμισι Βδομάδες», που είστε και κουλτουριάρηδες εσείς, σινεφίλ...

Ζ.

 

Άκλιτο

* ΟΣΟΙ από τους υποψήφιους συμβούλους θέλουν να προοδεύσουν, να ανελιχθούν στις παρατάξεις τους, καλά θα κάνουν να μάθουν πρώτα να μην μπερδεύονται με τους επικεφαλείς τους ούτε με τον επικεφαλή. Εκθέτει άσχημα αυτό το πονηρό το f/b. Διότι ο/η επι (της)κεφαλής της παράταξης δεν κλίνεται. Αν θέλουν δηλαδή να γίνουν κι αυτοί επικεφαλής...

Ζ.

 

Λογοπαίγνια

* ΚΙ όμως, υπήρξε ψηφοδέλτιο «Λιβάδι για όλους». Κι οι ψηφοφόροι δεν μουγκάνιζαν, στο Λιβάδι Ελασσόνας ήταν.

* * *

* ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ είχε γεμίσει ο τόπος μύγες. Τρεις στα ψηφοδέλτια, παρότι ο ζεστός καιρός ευνοούσε τελικά δεν πέταξαν προς την εκλογή. Η Σοφία Μίγα στον συνδυασμό Αγοραστού, πήγε σχετικά ψηλά σε σταυρούς, πάνω από τον μέσο όρο των υποψηφίων. Σε παρόμοια θέση κατατάχθηκε και ο Τυρναβίτης Βασίλης υποψήφιος με τον συνδυασμό Τσιλιμίγκα. Ενώ ανάμεσα στην πρώτη πεντάδα των επιλαχόντων του συνδυασμού Καραλαριώτου βρέθηκε η Δέσποινα Μίγα-Κατσογιάννη με τον συνδυασμό Καραλαριώτου.

* * *

* ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στα τοπικά χωριών της Ελασσόνας ο Παν. Καραγκιόζης στην Καρυά κι η Παρασκευή Καραγκιόζη στο Πραιτώρι. Θίασος όχι αλλά σίγουρα Σκιές οι υποψηφιότητές τους αφού αμφότεροι έλαβαν 0 σταυρούς, μηδέν. Ούτε οι ίδιοι δεν τους σταύρωσαν. (Δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου λόγω ηλικίας και τα Κολλητήρια...)

Ζ.

 

Πολύτεκνοι

* ΣΤΗ Βερδικούσια πάλι, ο άλλος δεν πήγε και τόσο καλά στις εκλογές. Πήρε μονάχα 382 σταυρούς. Τον ψήφισε λέει μόνο η οικογένειά του.

Ζ.

 

Πού να τον πιάσει

* - ΠΩΣ έγραψες σήμερα αγόρι μου; Ο Λαρισαίος πατέρας ενδιαφέρθηκε για τον πιτσιρικά που γύρισε απ’ το σχολείο.

- Εύκολα έπεσαν...

- Α μπράβο, δηλαδή τα πήγες πολύ καλά;

- Όχι και τόσο ρε πατέρα, εγώ είμαι γεννημένος για τα δύσκολα.

Ζ.

 

---------

O NEOS DHMARXOS TYRNABOY GIANNHS KOKOYRAS STA GRAFEIA THS EFHMERIDAS• Ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας στα γραφεία της εφημερίδας, με τον Γ. Μιχαλόπουλο και με τους δημοσιογράφους. Με χαμόγελα και με σχέδια.

Ζ.

 

---------

XORTASE STAYROYS TON TELEYTAIO KAIRO•ΧΟΡΤΑΣΕ σταυρούς τον τελευταίο καιρό ο πασών των θεσσαλικών νομών άρχων Κ. Αγοραστός, οπότε χθες, αρκέστηκε μόνο στην ευλογία και τα καλά λόγια του επίτιμου δημότη Βόλου, πλέον, Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου

 

 

---------

SAN PROTAKIA XUES STO DHMOTIKO SYMBOYLIO OI OYTE KAN• ΣΑΝ πρωτάκια χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι ούτε καν τριαντάχρονοι φρεσκοεκλεγμένοι Ν. Γαμβρούλας και Αχ. Λώλος. Αυτοί τουλάχιστον πήγαν κι ας μην ήταν υποχρεωμένοι. Πήγαν να δουν, να πάρουν γεύση για το φθινόπωρο, όμως ατύχησαν. Δεν πήγαν οι παλιοί, αναβλήθηκε η συνεδρίαση.

Ζ.

 

---------

PANTOTE SE EPIFYLAH SE EGRHGORSH KAI SE ETOMOTHTA• ΠΑΝΤΟΤΕ σε επιφυλακή, σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα ο Γ. Λαδόπουλος. Και χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass