ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2019 19:45
• ΟΠΟΥ ο αντιδήμαρχος Αδαμόπουλος χαιρετάει παλιούς και νέους της αντιπολίτευσης- Τερζούδη κι Αργυρόπουλο- μαζί και τον νέστορα της Φιλιππούπολης «Χαίρε Φώτη Καρατάσο».  Ζ. • ΟΠΟΥ ο αντιδήμαρχος Αδαμόπουλος χαιρετάει παλιούς και νέους της αντιπολίτευσης- Τερζούδη κι Αργυρόπουλο- μαζί και τον νέστορα της Φιλιππούπολης «Χαίρε Φώτη Καρατάσο». Ζ.

Μούσκεμα

* - ΠΟΛΥ ωραίος καιρός...

- Ε;

- Άμα είσαι γκαζόν.

* * *

* ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να το πάρουν αλλιώς οι Λαρισαίοι. Και τι να κάνουν δηλαδή...

- Ή μούσκεμα από ιδρώτα θα είμαστε ή από βροχή. Μια μέση λύση δεν μπορεί να βρει ο Ιούνιος;

Ζ.

 

Αίσθηση

* ΟΛΟΙ πάνε θάλασσα, πηγαίνουν όμως κι άνθρωποι με φλέβα ποιητική. Όπως η Λαρισαία Β. Μ. Είναι αυτός ο ψίθυρος εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα. Είναι αυτή η αύρα που κάνει την αλμύρα να κολλάει πάνω στο δέρμα σου. Είναι αυτή η χρυσόσκονη που τη λένε άμμο.

Ζ.

 

Στην Οικονομία

* ΓΙΑ «μεγάλη αλήθεια για τα ελληνοτουρκικά» λέει ο Χ. Ξ. Ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να κάνει από μόνη της το μεγάλο βήμα παραβιάζοντας τη διεθνή νομιμότητα. Αλλιώς θα κινηθεί, όπως κινείται αιώνες τώρα. Ένα λάκκο περιποιημένο θα σκάψει, φτυάρι, χώματα, όλα κομπλέ, θα σε φωνάξει εσένα, θα σου τον δείξει, με το δάχτυλο προτεταμένο και το νύχι πένθιμο, και θα σε ρωτήσει: «Θες να πέσεις μέσα;». Κι από εσένα εξαρτάται από εκεί και πέρα, τι ακριβώς θα απαντήσεις. Αν θα γυρίσεις δηλαδή στον Τούρκο και θα του πεις «ψάχνεις για κορόιδα;» ή αν θα ορμήξεις ολοσούμπητος όπως το ’74 με το πραξικόπημα του Σαμψών που έφερε τα μεμέτια στην Κύπρο.

* * *

* ΕΙΝΑΙ πάντως στριμωγμένος ο Ταγίπ και αυτό φαίνεται και από τη διαρροή ότι το ψευδοκράτος θέλει να φισκάρει την Αμμόχωστο με εποίκους. Αύριο μπορεί να στείλει και καμιά χιλιάδα στην Ίμβρο, μεθαύριο άλλους τόσους στην Τένεδο, κάνα σύνταγμα στα Πριγκιποννήσια όπου έχουν απομείνει κάποιοι ελάχιστοι Έλληνες, ύστερα μπορεί να κατεδαφίσει την Αγιά Σοφιά και να την κάνει οικοδομικά υλικά για το καινούριο γήπεδο της Φενέρ Μπαχτσέ, πού να τον πιάσεις και πού να τον βρεις τον σουλτάνο. Στο πορτοφόλι ίσως, μιας και οι κυρώσεις οι αυριανές ενδέχεται να αφορούν σε πάγωμα κονδυλίων προς την Τουρκία. Λεφτά που τα έχει ανάγκη, με την ξεφτίλα της λίρας και το αγκομαχητό της οικονομίας της.

Όμως ό,τι και να κάνουν οι Ευρωπαίοι, οι ΗΠΑ είναι το κλειδί. Αν τα βρουν Τραμπ και Ερντογάν την έχουμε βάψει. Τα βρούνε δεν τα βρούνε πάντως, όλα μπορεί ν’ αλλάξουν εν ριπή οφθαλμού. Ένα σκασμό φορές άλλα έχει ανακοινώσει ο Ντόναλντ κι άλλα έκανε μετά από τρεις μέρες.

Ζ.

 

Άλλο θεωρία

* - ΕΧΕΙ διαφορά η θεωρία απ’ την πραγματικότητα. Απ’ τα θρανία ως τη ζωή η απόσταση είναι μεγάλη... Ο Γ. Δ. απ’ τη Γιάννουλη αξιοποιεί το δικαίωμά του ως πολίτης και τα βάζει με τον Γ. Βαρουφάκη, για όσα λέει σχετικά με τους υδρογονάνθρακες, «να παραμείνουν στα έγκατα της γης» κ.λπ., κ.λπ.

- Χωρίς υδρογονάνθρακες θα τιναχτεί η Οικονομία στον αέρα. Δεν είναι μονάχα η ενέργεια, χιλιάδες είναι τα προϊόντα που παράγονται με βάση τα πετρελαιοειδή και τα παράγωγά τους. Ό, τι θέλουμε λέμε;

Ζ.

 

Σσσσσ

* ΕΥΤΥΧΩΣ που θα μιλήσει και ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπας την ερχόμενη Τετάρτη στη Λάρισα για να θυμηθούμε πως έχουμε... εκλογές. Υποτίθεται πως σε 2 εβδομάδες θα ψηφίσουμε στις εθνικές εκλογές για να εκλέξουμε την επόμενη κυβέρνηση.

Που θα κυβερνήσει την επόμενη των μνημονίων, μετά από 10 χρόνια κρίσης, ανεργίας, φορομπηχτητικών πολιτικών κλπ. Η ΝΔ κάνει εκλογές με σιλανσιέ, στον ΣΥΡΙΖΑ φόρεσαν πλερέζα από τις ευρωεκλογές, οι άλλοτε μικροί - τρανοί λιποτάκτησαν αμαχητί ευτυχώς δηλαδή που είναι και το Κόμμα (σ.σ. ένα είναι το Κόμμα) και μας θυμίζει ότι έχουμε εκλογές.

Με κάτι τηλεοπτικά σποτ, με κάτι παράλληλους μονόλογους στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις, πάνε να τη βγάλουν οι αντίπαλοι του νεοδικομματισμού. Θα πείτε, έχουν νόημα και οι συγκεντρώσεις που κάνει το ΚΚΕ; Να το συζητήσουμε αλλά είναι σαφές ότι οι αθόρυβες εκλογές σκεπάζουν ηχηρές πολιτικές...

Β.Κ.

 

Στο κυρίως ψέμα

* ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ σε νεαρά ζευγάρια Λαρισαίων.

- Όταν σου έλεγα ότι θέλω να είσαι πιστός, δεν εννοούσα να κάνεις τον σταυρό σου πριν πας με άλλη.

* * *

* - ΒΡΕ μωρό μου, άσε τις δικαιολογίες και μπες στο κυρίως ψέμα.

* * *

* - ΚΑΙ τώρα που χώρισες, τι θα κάνεις με τη διατροφή;

- Θα παραγγέλνω απ’ έξω...

Ζ.

 

Όπως - όπως

* ΤΗΡΗΘΗΚΕ και αυτή τη φορά απαρεγκλίτως. Τα μικρά κόμματα έβαλαν πάλι όποιον βρήκαν μπροστά τους μπας και συμπληρώσουν ψηφοδέλτια. Εντάξει κάποιοι ηγούνται αλλά μετά ακολουθούν κι όσοι απλώς έπρεπε να βάλουν. Στα μεγαλύτερα πάλι, ακολουθείται παγίως η τακτική του μπαζώματος. Δεν τους παίρνει κι ο καημός να βρουν τους πιο αξιόλογους υποψήφιους για να ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο. Καλοί είναι και οι χαμηλού βεληνεκούς, για να μην κινδυνέψουν τα φαβορί για εκλογή.

Ζ.

 

Εμπλοκή στάσης

* ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ κι άλλα λεωφορεία, εκείνο για τα Φάρσαλα είναι όμως, λέει, το πρόβλημα καθώς τα δρομολόγια είναι συχνά. Λοιπόν για την εξυπηρέτηση των επιβατών, το λεωφορείο κάνει στάση επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, λίγο μετά την Καρδίτσης. Έλα όμως που ο δρόμος εκεί στενεύει, είναι και τα μονίμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα, το όχημα του ΚΤΕΛ σταματώντας αποκλείει την κυκλοφορία. Μέχρι να βγάλει τα εισιτήρια ο οδηγός και να ξεκινήσει, πίσω σχηματίζεται τεράστια ουρά. Πώς να γίνει; Να μετατοπιστεί λίγα μέτρα η στάση, πιο κει που φαρδαίνει ο δρόμος, είναι μια ιδέα. Μάλλον ο Δήμος πρέπει να παρέμβει.

Ζ.

 

Οι γόνοι

* ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ, η οικογενειοκρατία, η εκμετάλλευση από κάποιον του αξιώματος ή της θέσης που κατέχει, για να προωθήσει συγγενικά ή άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του σε θέσεις κι αξιώματα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια.

Οπότε επιλαμβάνεται ο Προβοκάτορας: Για την κυρία Μπακογιάννη μάλλον δεν επρόκειτο για νεποτισμό όταν είχε στο Υπουργείο Εξωτερικών τον γιο της σε ηλικία 25 ετών. Όπως είπε η ίδια «όταν είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και όταν έχει κάνει τις σπουδές που έχει κάνει, ναι ήταν χρήσιμος». Συμπέρασμα; Αν έχεις πάει στο Χάρβαρντ, στο Φλέτσερ ή το Κολάμπια, δεν σε πιάνει η οικογενειοκρατία. Ιδίως αν είσαι 25 χρονών και είσαι χρήσιμος. Όχι βεβαίως, ποτέ αυτό, επειδή είναι γιος της υπουργού.

* * *

* ΕΜΠΡΟΣ λοιπόν γόνοι πολιτικών. Άλλος για Χάρβαρντ, άλλος για Φλέτσερ κι άλλος για Κολούμπια και μετά βουρ στα πολιτικά αξιώματα. Αλλά προκύπτει μία απορία. Δεν είναι κρίμα να επενδύουν οι γονείς τόσα πολλά χρήματα για ένα πτυχίο. Το οποίο μάλιστα το χρησιμοποιείς για να πάρεις τον ψωρομισθό ενός βουλευτή ή ενός δημάρχου; Ενώ με τόσα προσόντα αν πας, ας πούμε σε μία πολυεθνική, οι οποίες σημειωτέον αν είσαι καλός και χρήσιμος σε αρπάζουν από το πανεπιστήμιο, θα βγάζεις χρήμα με ουρά. Τους γόνους Ελλήνων πολιτικών που σπούδασαν εκεί δεν βρέθηκε καμία πολυεθνική να τους προτείνει χρυσούς μισθούς; Εκτός κι αν αντιστάθηκαν στις πολυεθνικές σειρήνες και θυσιάστηκαν για να προσφέρουν τις γνώσεις τους για το καλό της πατρίδας...

Ζ.

 

Χρήσιμη

* Η τρίκαλη Τρικαλινή προέτρεπε τον Λαρισαίο άντρα της, που τον θεωρούσε πολύξερο. «Πάμε μωρέ, πάμε κι εμείς σ’ ένα τηλεπαιχνίδι. Απ’ αυτά των γνώσεων...». Είχε φαγωθεί. «Αφού τα ξέρεις όλα, θα δεις που θα τα απαντάς, λίγο τυχεροί να είμαστε, θα κερδίσουμε πολλά».

- Καλά, εγώ θα απαντάω. Εσύ τι θα κάνεις;

- Εγώ; Μα θα σε ενθαρρύνω. Πού να πας χωρίς εμένα.

Ζ.

 

Σταφύλια

* ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές στο διάλειμμα της εξεταστικής.

- Κατενθουσιασμένη σας λέω μαζί μου η δασκάλα του χορού.

Μου είπε να ξαναπάω τον Σεπτέμβριο που πατάνε τα σταφύλια.

* * *

* - ΗΤΑΝ ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων. Μπήκα κι εγώ μέσα κι έγινε αμέσως πεντάστερο.

* * *

* - Το τσίπουρο δεν είναι αλκοόλ, να το ξέρετε. Το τσίπουρο είναι σταφύλι που έκανε σωστή επιλογή καριέρας.

Ζ.

 

Επιβάλλεται

* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για θέμα της Παιδείας άρα σοβαρό. Και μάλιστα στη βάση της, το νηπιαγωγείο, επομένως παραπάνω από καίριο. Δικαίως αναστατωμένοι οι Λαρισαίοι γονείς με το πού θα πάνε τον Σεπτέμβριο τα βλαστάρια τους. Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και αρμόδιοι του Δήμου οφείλουν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά και να βρουν λύσεις για τη στέγαση των πληθυσμιακά ενισχυμένων νηπιαγωγείων. Είναι υποχρέωσή τους να δώσουν λύσεις αξιοπρεπείς και εγκαίρως. Δεν νοείται στη συγκεκριμένη εποχή να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία ομαλά, στην εντέλεια.

Ζ.

 

Δεν ομιλεί,

ομιλών...

* - ΟΙ εκλογές τελείωσαν, ο λαός μας τίμησε κι εμείς θα τιμήσουμε την ψήφο του, ενωμένοι να κάνουμε αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Προς το παρόν προχωράμε σε ένα πολύ δυνατό καλοκαίρι...

Στον Πλαταμώνα κλασικά αυτή την εποχή ο Δημ. Γεωργάκης. Έκανε ένα διάλειμμα συμμετέχοντας στη μετεκλογική συνάντηση της παράταξης Καραλαριώτου. Πιέστηκε γι’ αυτό ο συνταγματάρχης. «Πρέπει να έρθεις. Όλοι ρωτούν πού είναι ο Γεωργάκης...»

* * *

* ΟΝΤΩΣ είχε αποστασιοποιηθεί τον τελευταίο καιρό, οι παρατηρητικοί το είχαν εντοπίσει. Πρωτοπαλίκαρο της παράταξης στη δύσκολη περίοδο, άλλα πρόσωπα τον είχαν υπερσκελίσει, προσπαθούσε να κρύψει προεκλογικά τη δυσαρέσκειά του, να μη δείξει τη διαφωνία του σε κάποια πράγματα. «Κάποιοι σχεδίαζαν από πριν την επόμενη μέρα. Υπολογίζοντας σε ήττα εννοείται...» (Στρατιωτικός, τα λέει τσεκουράτα, όμως δεν επιθυμεί να επεκταθεί. Προς το παρόν).

Ζ.

 

Σκύλος Αλάσκας

* ΕΝΑΣ Ελληνοαμερικάνος επισκέπτεται τον αδερφό του, βοσκό στην Κρήτη, διηγιόταν χθες ο Λαρισαίος Δ. Γ. Έχει μαζί του κι ένα σκύλο ράτσας Αλάσκας. Τον βλέπει ο τζομπάνος και μερακλώνεται.

- Άσε μου ρε αδερφέ το σκύλο εδώ, θα τον έχω στην περιποίηση. Κοίτα τέτοιο σκύλο δε βρίσκω εδώ ενώ εσύ θα ξαναβρείς.

- Ναι, του λέει κι ο ξενιτεμένος αλλά θέλω να ζει σαν άνθρωπος. Εμείς στην Αμερική είμαστε πολύ φιλόζωοι.

- Να μην στεναχωριέσαι. Στο μαντρί ή στο σπίτι θα τον έχω πάντα μαζί μου, μόνο κρέας και γάλα θα τον ταΐζω.

* * *

* ΜΕ τα πολλά, ο Αμερικάνος ικανοποίησε την επιθυμία του αδερφού του. Περνάνε δέκα χρόνια, μοιραία πεθαίνει ο σκύλος. Τηλεφωνά ο βοσκός στον αδερφό του, και παίρνει την απάντηση.

- Α, είπαμε σαν άνθρωπος... Θα τον κηδέψεις χριστιανικά.

- Μα γίνονται αυτά τα πράγματα;

- Πες το στον παπα Λάμπρο να το κάνει.

Πάει ο βοσκός στον παπά, του λέει ότι θέλει χριστιανική κηδεία για το λυκόσκυλο κι εκείνος τον κοίταξε παράξενα.

- Σήφη, την τσικουδιά να την λιγοστέψεις. Ήντα ναι αυτά που μου ζητάς...

- Μα ο αδερφός μου λέει, παίρνει το κινητό και μιλά με τον αδερφό του.

- Δώσε μου τον παπά, λέει εκείνος. Έλα παπα Λάμπρο μ’ ακούς; Τρεις χιλιάδες δολάρια σου στέλνω για την κηδεία του σκύλου αλλά να γίνει όπως πρέπει. Εντάξει;

- Εντάξει, εντάξει...

Κλείνει το κινητό ο παπάς και γυρνάει στον Σήφη.

- Καλά βρε τέκνον μου... Γιατί δεν μου λες απ’ την αρχή ότι ο σκύλος σου ήταν Ορθόδοξος;

Ζ.

 

Γεννητούρια

* ΜΕΓΑΛΩΣΕ από χθες η οικογένεια της «Ε» αφού η σύζυγος του φωτογράφου της εφημερίδας Βασίλη Ντάμπλη, η παιδίατρος Ευαγγελία (Εύη) Καραπατόλη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Χαράς ευαγγέλια και για τη μεγάλη αδερφή του μπέμπη.

Ευχές από όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας.

 

---------

O PROHN YPOYRGOS AMYNAS ME TON NYN PAREA YPO TA• Ο πρώην υπουργός Άμυνας με τον νυν παρέα, υπό τα όμματα του στρατηγού, στη Λάρισα.

Ζ.

 

---------

ISOS PAIZEI ROLO H HLIKIA KAI H FRESKADA SIGOYRA OMOS• ΙΣΩΣ παίζει ρόλο η ηλικία και η φρεσκάδα, σίγουρα όμως είναι η αισιοδοξία και το χαμόγελο που εκπέμπει σε κάθε της επαφή. Γι’ αυτό και οι ηλικιωμένοι κυρίως, όπου βρεθεί την αισθάνονται σαν το δικό τους παιδί. Αναμφίβολα, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Στέλλας Μπίζιου, η οποία εισπράττει την αποδοχή σε ολόκληρο τον νομό πλέον.

 

---------

ELA BRE KOSTA PES TO MYSTIKO THS AYTODYNAMIAS• - ΕΛΑ βρε Κώστα, πες το μυστικό της αυτοδυναμίας...

Ζ.

 

---------

EK TSARITSANHS ORMOMENOS O AXHGOS GEA G MPLIOYMJHS LOGIKO• ΕΚ Τσαριτσάνης ορμώμενος ο αρχηγός ΓΕΑ Γ. Μπλιούμης, λογικό να τα λέει με τον Ελασσονίτη της Περιφέρειας Θαν. Παιδή.

Ζ.

 

---------

PROINO SPA STHN KOITH TOY PHNEIOY• ΠΡΩΙΝΟ spa στην κοίτη του Πηνειού εντόπισε ο Λαρισαίος περιπατητής Γ.Γ.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass