ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2019 19:03
• ΑΠΟΣΤΟΛΗ εξετελέσθη επιτυχώς όσον αφορά στην πρόσφατη βραδιά επικοινωνίας της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας στο Φρούριο. Επόμενος στόχος για το μέλος της Π.Ε. του κόμματος Χάρη Τσιλιάκο -στη φωτ. με τον πρόεδρο Κυριάκο κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Λάρισα- η ομαλή λειτουργία του εκλογικού κέντρου στον πεζόδρομο της Κούμα • ΑΠΟΣΤΟΛΗ εξετελέσθη επιτυχώς όσον αφορά στην πρόσφατη βραδιά επικοινωνίας της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας στο Φρούριο. Επόμενος στόχος για το μέλος της Π.Ε. του κόμματος Χάρη Τσιλιάκο -στη φωτ. με τον πρόεδρο Κυριάκο κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Λάρισα- η ομαλή λειτουργία του εκλογικού κέντρου στον πεζόδρομο της Κούμα

Η σαραντάρα

* ΓΕΜΑΤΗ αυτοπεποίθηση η Λαρισαία, καθώς είχε βρέξει κιόλας λιγάκι.

- Έχετε ακούσει ποτέ στον καιρό να έρχονται καυτά εικοσάρια; Καυτά είναι μόνο τα σαραντάρια. (Καλά που δεν πλησίασε και καμιά πενηντάρα δηλαδή...)

Ζ.

 

Προσομοίωση

* ΔΕΝ είναι μονάχα το σύνθημά του #metonkyriako#, είναι κάτι παραπάνω για τον Γ. Καραβάνα. Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, στο ίδιο στυλ με τον Κυρ. Μητσοτάκη, ίδια κοψιά, ντύσιμο και στήσιμο, και κυρίως ίδιες ιδέες με τον αρχηγό.

Ζ.

 

Πού πάνε;

* ΚΑΛΑ κάνει ο δήμαρχος και φτιάχνει δρόμους και πεζοδρόμους. Κάποιος πρέπει και να τους φυλάει, να επιβάλλει τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, καθότι από μόνος του κανένας. Όπως ας πούμε επί της Τρίγωνης πλατείας, ναι πλατείας κι όμως τα τροχοφόρα πάνε φέρτε. Πού να πηγαίνουν άραγε κάθε πρωί τόσα αυτοκίνητα; «Εθνική οδός γίνεται ο πεζόδρομος της πλατείας», λένε οι πρωινοί θαμώνες των καφέ.

Ζ.

 

Θαλάσσια

ρύπανση

* ΣΤΗΝ πόλη, έχει γεμίσει ο τόπος από προεκλογική χαρτούρα, φυλλάδια υποψηφίων που πλημμυρίζουν εισόδους σπιτιών και γραφείων στο κέντρο και τις γειτονιές, είναι που δεν τα σιγουρεύουν κάποιοι διανομείς που βιάζονται να βγάλουν το μικρό τους μεροκάματο, είναι και που τα κλωτσάει ο κόσμος. Παρωχημένη μέθοδος προβολής το φυλλάδιο αλλά αρκετοί υποψήφιοι επιμένουν. Δεν τους πειράζει που τους πετάει ο πολίτης στον κάδο με τα απορρίμματα, που τους πατάει στο πρόσωπο περνώντας, εκεί αυτοί, γυαλιστερά φυλλάδια. Και ξοδεύουν κι ένα σωρό λεφτά.

* * *

* ΔΕΝ είναι λοιπόν μονάχα στην πόλη. Ο Α. Ν. διαμαρτύρεται για φυλλάδια υποψήφιας βουλευτού που έχουν σκορπιστεί σε Αγιόκαμπο-Βελίκα, όχι μόνο στον δρόμο αλλά και μέσα στη θάλασσα, όπου τα οδήγησε το αεράκι. «Τη βλέπεις ενώ κολυμπάς, εμ δεν θα την ψηφίσεις; Μην το συζητάς...» (Και να σκεφτεί κανείς ότι σε κάποια φυλλάδια μιλούν για πολιτισμό και περιβάλλον.)

Ζ.

 

Έξαλλος

* ΚΛΕΙΣΤΕΣ οι σήραγγες της εθνικής οδού χθες στα Τέμπη, και σήμερα το ίδιο, για τις γνωστές βελτιώσεις. Ταξιδεύοντας για Θεσσαλονίκη ο Λαρισαίος Ε. Δ. κατευθύνθηκε όπως καθοδηγήθηκε μέσω Ευαγγελισμού, πέρασε την Κοιλάδα όπως παλιά, έφτασε στα διόδια του Πυργετού όπου και πλήρωσε 1.70 ευρώ.

Περίμενε ότι όπου να ‘ναι θα τον ανέβαζαν πάλι στον αυτοκινητόδρομο. Αμ δε... Συνέχισε στον παράδρομο ακολουθώντας τους προπορευόμενους και οδήγα και οδήγα στον παράδρομο ξαναμπήκαν στον καλό τον δρόμο στη Λεπτοκαρυά, στα διόδια εννοείται.

Εκεί και ζήτησε και υπέγραψε αίτηση ζητώντας πίσω το 1.70, δεν είναι το ποσόν, η συμπεριφορά της εταιρείας είναι που τον ενόχλησε πάρα πολύ, Τούρκος έγινε αναζητώντας το δίκιο του.

Ήξερε λέει να κάνει τριακόσια μέτρα παράκαμψη και να μην πληρώσει στον Πυργετό, ήθελε όμως να πάει με ασφάλεια από τον δρόμο τον διπλό. Αμ δε...

Ζ.

 

Μοσχάρι...

* ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ της καθημερινότητας από νεαρές Λαρισαίες.

- Τι κάνεις;

- Ζυμώνω.

- Κι εγκώ ζει μόνο. Τέλει παρέα;

* * *

* - ΚΟΠΕΛΙΑ τι ύψος έχεις;

- Ε, 1,55 το πρωί 1,75 το βράδυ.

* * *

* - ΜΟΥ λέει η μάνα μου θα φέρει μοσχάρι απ’ το χωριό. Κάνα προξενιό θα είναι πάλι.

Ζ.

 

Ίσως κι εκεί

* ΕΝΤΟΝΟΣ ανταγωνισμός μεταξύ των υποψήφιων στο κόμμα Βελόπουλου, μικρομεσαίου βεληνεκούς όμως κάποιος θα βγει πρώτος σε σταυρούς. Κι αν το κόμμα καταφέρει να μπει στη Βουλή, τότε είναι πολύ πιθανόν να έχει βουλευτή από τη Λάρισα. Διόλου ευκαταφρόνητο το δέλεαρ, γι’ αυτό τα άγχη κι η ανακατωσούρα, οι διαγκωνισμοί. Όμως, ανάλογες προοπτικές διανοίγονται και για το κόμμα Βαρουφάκη. Αν τα καταφέρει, τότε βγάζει πιθανότατα και αυτό βουλευτή στη Λάρισα. Εκεί όμως επικρατεί ησυχία, καμία αναταραχή. Άλλη κουλτούρα ίσως.

Ζ.

 

Μεθοδικά

*«ΜΕ σεβασμό στον συνάνθρωπο» δίνει τον αγώνα του ο Μιχάλης Τολίκας. «Με ηθική στους αγώνες», συνεχίζει ο παλιός πρόεδρος των αστυνομικών. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ο από πάντα πασοκτζής, κινείται προεκλογικά με τη μεθοδικότητα που τον διακρίνει. Κι αυτοί που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα προβλέπουν ότι η επίδοσή τους στις εκλογές θα εκπλήξει τους ανύποπτους.

Ζ.

 

Την ξέρουν

* ΥΠΑΡΧΟΥΝ Λαρισαίοι μηχανικοί που γνωρίζουν την Τόνια Μοροπούλου από το Πολυτεχνείο ακόμα κι από το ΚΚΕ τότε αλλά και εν συνεχεία από το ΤΕΕ και το ΠΑΣΟΚ. Κι όλοι τη θυμούνται ως ένα ιδιαιτέρως ικανό άτομο, έξυπνη και με φιλοδοξίες. Δεν τη θυμούνται ως φτωχή, ίσα-ίσα, και επ’ουδενί ως «άγαμη». Και αδυνατούν να εξηγήσουν τη στάση της στη συγκεκριμένη σκανδαλώδη υπόθεση.

Ζ.

 

Πασοκική

διάλεκτος

* ΕΧΕΙ ένα ενδιαφέρον για τους παρατηρητικούς. Υπάρχουν διαφορές στις κάρτες με τις καταχωρίσεις των υποψήφιων βουλευτών του ΚΙΝΑΛ. Κάποιοι αναδεικνύουν το σήμα του Κινήματος Αλλαγής, με τον πρασινοκοκκινομπλέ στρόβιλο, άλλοι επιμένουν έντονα στον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ κι άλλοι συμπεριφέρονται ισότιμα και στα δύο σήματα. Προφανώς η σχετική σημειολογία έχει την αξία της στην πασοκική διάλεκτο επικοινωνίας.

Ζ.

 

Συγκεντρώσεις

* «ΚΑΡΦΙΤΣΑ δεν έπεφτε», στη μεγάλη αίθουσα που ο Χρ. Κέλλας επέλεξε για την κεντρική του προεκλογική ομιλία στα Φάρσαλα. Ο Λαρισαίος πολιτικός είχε κάθε λόγο να αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση από το κύμα συμπαράστασης που εισέπραξε εκεί. Και μετά τη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση στην Ελασσόνα, που αναμενόταν εξίσου μαζική, οι συνεργάτες του ετοιμάζονται για τη μεγάλη συγκέντρωση της Λάρισας, την Τετάρτη 3 Ιουλίου...

Ζ.

 

Ακινησία

* ΑΠΟ την πλευρά του Συλλόγου Φίλων Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας, ο Θ. Ρ. διαπιστώνει ότι παρά τα διαδοχικά δημοσιεύματα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση ή έστω εκδήλωση πρόθεσης για ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς και λοιπούς σχετιζόμενους με το θέμα. Υπήρξε βέβαια μια τοποθέτηση της προϊσταμένης της Εφορείας κ. Σταυρούλας Σδρόλια.

* * *

* ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ λοιπόν επισημαίνοντας ότι «οι αυτοδιοικητικές εκλογές τελείωσαν χωρίς δυστυχώς να θιγεί επί της ουσίας το ζήτημα της ανάπλασης του χώρου πέριξ του θεάτρου ή το χρονίζον ζήτημα της μελέτης του θεάτρου.

Κατανοούμε πως δεν μπορεί να υπάρχει μια μονοδιάστατη απάντηση, καθώς στα συγκεκριμένα ζητήματα εμπλέκονται πολλοί φορείς, από το Υπουργείο και τον Δήμο μέχρι το ΚΑΣ και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση γραφειοκρατικών προβλημάτων και την έκδηλη αδυναμία συνεννόησης. Ωστόσο εκφράζουμε την εύλογη απορία μας για την πρωτοφανή αδράνειά τους ακόμα στο επίπεδο ενημέρωσης του κοινού της πόλης».

Και προαναγγέλλει ότι μετά τις εκλογές και την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, ο σύλλογος θα αναλάβει πρωτοβουλία διοργάνωσης επιστημονικής ημερίδας για να συζητηθούν ανοιχτά όλα τα ζητήματα και να επιδιωχθεί εξαγωγή συμπερασμάτων χρήσιμων για τη μελλοντική πορεία του θεάτρου. (Πάλι ‘’σε κουβέντα θα βρισκόμαστε’’, ούτως ή άλλως.)

Ζ.

 

Μεγάλες

κουβέντες

* ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣΑΝ αγκαλιά με τον φρέντο στη σκιά οι Λαρισαίοι φοιτητές.

- Ο ήχος του χειροκροτήματος είναι σχεδόν ίδιος με της σφαλιάρας. Για να θυμίζει πόσο κοντά είναι η αποθέωση από την κατακραυγή.

* * *

* - Ο άγιος προστάτης των νεύρων μου. Ο Αη-Σιχτίρ μεγάλη η χάρη του.

* * *

* - ΜΑ, 20’ κωπηλατικό στο γυμναστήριο; Λες και θα πιάσω δουλειά σε τριήρη...

Ζ.

 

Ποδηλάτες

* ΤΟ τραγικό τροχαίο με τους άτυχους ποδηλάτες έξω από την Πτολεμαΐδα δεν συνέτισε φαίνεται και πολλούς. Εντάξει δεν έφταιγαν καθόλου οι αθλητές, όμως φαντάζει λιγάκι παράξενο να συναντάς την επόμενη ημέρα οδηγώντας στην Παναγούλη τρεις ποδηλάτες να κινούνται ανάποδα στον μονόδρομο. Ίσως για να ελέγχουν οι ίδιοι τα αυτοκίνητα, μην τους παρασύρουν. Μπορεί ο νέος ΚΟΚ να ορίζει αυστηρά πρόστιμα για παραβάσεις ποδηλατών, όμως κανενός η σέλα δεν ιδρώνει.

* * *

* Ο Λαρισαίος σχολίαζε την κίνηση ομάδας ποδηλατών το περασμένο Σάββατο προς Αγιόκαμπο. Εντάξει λέει και κράνη φορούσαν και φωσφορούχα ανακλαστικά και συνοδευτικό αυτοκίνητο είχαν, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Όμως, σαββατιάτικα προς Αγιόκαμπο; Με τόση κίνηση, δεν βρήκαν κάποια διαδρομή με λιγότερα αυτοκίνητα; Να μην εμποδίζουν κι αυτοί τόσο...

Ζ.

 

Εγκατάλειψη

* «ΤΟ βλέπω, τα γράφετε κάθε μέρα στην εφημερίδα, συνεχίστε όμως, δεν γίνεται αλλιώς...». Ο Λαρισαίος οικτίρει την εικόνα στην είσοδο των Νέων Πόρων, απ’ τον παλιό δρόμο. Κι αλλού τα ίδια, εκεί όμως παραπάει. Χόρτα άκοπα, φωτισμός ανύπαρκτος, σκουπίδια αμάζευτα. Δεν ασχολείται κανένας, λέει, ποιος τουρισμός...

Ζ.

 

Διαπιστώσεις

* ΚΑΘΩΣ πλησιάζουμε στις εκλογές, χωρίς θόρυβο και σημαίες, χωρίς καν πια μεγάλες συγκεντρώσεις- ούτε καν συγκεντρώσεις, ο προεκλογικός αγώνας διεξάγεται με μικρά τηλεοπτικά πλάνα όπου ο αρχηγός προστατεύεται από κάποια γκάφα που μπορεί να του κοστίσει. Και οι δύο αρχηγοί προτιμούν από συγκεντρώσεις τις περιοδείες όπου ξαφνικά σχηματίζεται μια αυθόρμητη συνάθροιση, κάπου βρίσκεται μια μικροφωνική και βγάζουν λόγους -προκατασκευασμένους- που δεν περιέχουν ειδήσεις.

* * *

* Ο Ν.Λ. διαπιστώνει: Το 40% όσων θα ψηφίσουν ΝΔ- κι όχι απαραίτητα Μητσοτάκη- είναι απογοητευμένοι και θέλουν να τιμωρήσουν τον Τσίπρα. Το παράδοξο. Ενώ το 37% των ψηφοφόρων τοποθετούν τον εαυτό τους στην Κεντροαριστερά και το 30% στη Δεξιά, στην κάλπη θα βγει ενισχυμένη η Δεξιά που στο σύνολό της θα αθροίσει πρωτοφανή ποσοστά που θα πλησιάσουν ή θα ξεπεράσουν το 50%. Μάλλον ο λαός μπούχτισε να ψηφίζει Τσίπρα και να βγαίνει ο Πολάκης -μαζί με τον Καμμένο στην κυβέρνηση κι αγανάκτησε τόσο ώστε δεν μάσησε τον εκβιασμό ότι θα έρθει ο Μητσοτάκης. Οι κόκκινες γραμμές ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά δεν υπάρχουν και το εκλογικό σώμα περνά από το ένα κόμμα στο άλλο -όπως και πολλοί βουλευτές.

* * *

* Ο Αλέξης Τσίπρας πολύ γρήγορα πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών και αυτό ήταν «Μην ξεχάσεις να βάλεις τον Φλαμπουράρη στο Επικρατείας». Η Φώφη Γεννηματά διάβασε ότι το μήνυμα ήταν «κόψε τον Βενιζέλο από το Επικρατείας» και σε ένα εντυπωσιακό «άνοιγμα» έβαλε τον Καμίνη...

Και οι δύο κομματικές ηγεσίες έχουν το ίδιο δόγμα αν παραφράσουμε το «καλύτερα τούρκικο φέσι, παρά παπική τιάρα». Πρακτικά αυτό σημαίνει καλύτερα ένα μικρότερο κόμμα, αλλά δικό μας παρά να μπούμε στην περιπέτεια μιας δημοκρατικής συμπαράταξης... Η «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός στόχος όσων λένε «καλύτερα δεξιό φέσι, παρά συριζέικη τιάρα», αλλά την επόμενη την εκλογών θα αντιμετωπίσουν υπαρξιακά διλήμματα ως ένα μικρό κόμμα που θεωρεί τον εαυτό του «παράταξη»... Μια νέα φιλελεύθερη και σύγχρονη Αριστερά μπορεί να αντιμετωπίσει τον νεοφιλελευθερισμό κι όχι οι οπαδοί της Οκτωβριανής Επανάστασης με τον -ανύποπτο- Βελουχιώτη στα υπουργικά γραφεία.

Ζ.

 

Άει θυμήσου...

* ΔΥΟ ηλικιωμένες Λαρισαίες με αλτσχάιμερ στην παραλία, διηγείται ο Θ.Β.

- Πάω να πάρω παγωτό.

- Θα πάρεις και σε μένα;

- Ναι αλλά αν το ξεχάσω;

- Να το λες από μέσα σου.

- Ωραία, τι θες;

- Κρέμα φράουλα.

Ξεκινάει η γιαγιά και αρχίζει...

- Κρέμα φράουλα, κρέμα φράουλα, κρέμα φράουλα...

Αφού έχει απομακρυνθεί λίγο, της φωνάζει η άλλη.

- Βάλε και σιρόπι.

- Κρέμα φράουλα σιρόπι, κρέμα φράουλα σιρόπι...

- Και λίγο σαντιγί.

- Κρέμα φράουλα σιρόπι σαντιγί, κρέμα φράουλα σιρόπι

σαντιγί...

* * *

* ΜΕΤΑ από κανένα μισάωρο, εμφανίζεται η γιαγιά με δύο τυρόπιτες στο χέρι.

- Τι είν’ αυτό;

- Η τυρόπιτα που ζήτησες.

- Και η κόκα κόλα που σου είπα;

Ζ.

 

 

-------

 

MPOREI NA AKYROUHKE EKEINO TO PALIOTERO

• ΜΠΟΡΕΙ να ακυρώθηκε εκείνο το παλιότερο «θα φύγετε με ελικόπτερα», ωστόσο ο Π. Καμμένος έδειξε και στο Στεφανοβίκειο το ενδιαφέρον του.

Ζ.

 

 

-------

 

O ALEJHS O GEOGOYLHS PHRE EGKAIROS TO TRENO TOY

• Ο Αλέξης ο Γεωργούλης πήρε εγκαίρως το τρένο του ΣΥΡΙΖΑ. Από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας με προορισμό τις Βρυξέλλες.

Ζ.

 

 

-------

 

UERMH SYNOMILIA EIXE SE EPISKECH TOY STA TRIKALA O NEOEKLEGEIS

• ΘΕΡΜΗ συνομιλία είχε σε επίσκεψή του στα Τρίκαλα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης με τους Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο, από τους οποίους δέχθηκε τις ευχές τους για την εκλογή του στον Δήμο Τεμπών. Ο κ. Μανώλης σημείωσε ότι η νέα δημοτική αρχή Τεμπών σκοπεύει να αναδείξει και να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τον μεγάλο θρησκευτικό πλούτο του Δήμου και να καταστήσει τον Δήμο Τεμπών ως προορισμό θρησκευτικού τουρισμού.

Κ.Τσ.

 

 

-------

 

MANDHLARA LIGO PRIN THN YCLANTOY

• ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ λίγο πριν την Υψηλάντου, πεσμένο εδώ και καιρό το στηθαίο, που οριοθετεί τη θέση στάθμευσης για τα φορτηγά. Ας το επιδιορθώσει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass