ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2019 19:00
*ΠΟΛΛΕΣ ευχές, πολλές αγκαλιές και χαμόγελα για τη Στέλλα Μπίζιου που γιόρταζε χθες. Πρώτη φορά ως βουλευτής, στο πολιτικό της γραφείο δέχτηκε αμέτρητο κόσμο και πλήθος παραγόντων.  Ζ.   *ΠΟΛΛΕΣ ευχές, πολλές αγκαλιές και χαμόγελα για τη Στέλλα Μπίζιου που γιόρταζε χθες. Πρώτη φορά ως βουλευτής, στο πολιτικό της γραφείο δέχτηκε αμέτρητο κόσμο και πλήθος παραγόντων. Ζ.

Μελαγχολικά

*ΧΕΙΜΩΝΙΑΖΕΙ σιγά-σιγά, μελαγχολική ατμόσφαιρα περιγράφει η Λαρισαία.

- Κάθομαι στο παράθυρο κι ακούω τη βροχή να σιγοπέφτει. Το παράπονο έχει φωλιάσει στα μάτια μου. Πότε μωρέ θα στεγνώσουν τα ρούχα που άπλωσα;

Ζ.

 

Συγκρίνοντας

*ΜΕ τακτ αλλά σαφέστατο υπαινιγμό, ο γνωστός Λαρισαίος νεοδημοκράτης Θ. Ρ. έκανε τη σύγκριση στα θέματα κυβερνητικής αιχμής αρμοδιότητας Κικίλια.

«Μεταξύ της πολιτικής της επιδοτούμενης θερμάστρας και της επιλογής των διοικητών των νοσοκομείων προκρίνεται η πρώτη καθώς υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες καλής απόδοσης».

(Και μετράει ο λόγος του καθότι δεν τυγχάνει ενδιαφερόμενος σε κανέναν από τους δύο τομείς.)

Ζ.

 

Διεκδίκησε

*ΟΠΩΣ και με άλλους καλλιτέχνες, ο Κ. Αγοραστός ανέπτυξε αμέσως ζεστή σχέση και με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη κατά την πρόσφατη εμφάνισή του στη Λάρισα. Τόσο που στο τέλος της συναυλίας ο περιφερειάρχης ζήτησε την μπλούζα που φορούσε ο τραγουδιστής.

- Τη θέλω...

- Πάρτην. (Θα εμφανίσει δηλαδή κάποια στιγμή και συλλογή με αξεσουάρ καλλιτεχνών;)

Ζ.

 

Αδυνατίζει

* ΤΕΛΙΚΑ, όλοι το ξέρουν πως αδυνατίζει το πράσινο τσάι. Απλά, θέλει λίγη προσπάθεια.

Διότι ο μόνος τρόπος να αδυνατίσεις με πράσινο τσάι είναι να τρέξεις στα βουνά να το μαζέψεις μόνος σου.

Ι.Μ.

 

Εξώκειλαν

*ΟΤΑΝ φτάνουν ακόμη και οι εν γένει φίλιες δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ να διαπιστώνουν ότι «τα πράγματα επιδεινώθηκαν ραγδαία με την κυβέρνηση της ΝΔ», τότε η κατάσταση μάλλον έχει εξοκείλει στην υπόθεση διορισμού νέων διοικητών στα νοσοκομεία. Όταν φτάνει η κύρια διαμαρτυρία στο θέμα να μην προέρχεται από την αντιπολίτευση αλλά από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που θεωρούν ότι τους έριξαν, λες και περίμεναν μετά τις εκλογές κληρονομιά που δικαιούνταν, τότε οι υποσχέσεις Μητσοτάκη για τον τρόπο που θα κυβερνούσε έχουν πάει μακρινό περίπατο.

***

*ΕΝΩ η αριστεία για την οποία υπερθεμάτιζαν καταντά σύντομο ανέκδοτο. «ΝΔ αριστεία διοικητές», τρεις λέξεις δίπλα-δίπλα μόνο χαμόγελα συγκατάβασης προκαλούν.

Δίνουν και το καλό παράδειγμα στην κοινωνία, με τον τρόπο επιλογής των πιο ημετέρων απ’ τους ημέτερους. Η νεαρή Λαρισαία διάβαζε στην εφημερίδα για τις θέσεις οκταμηνιτών κοινωφελούς εργασίας, έδειξε ενδιαφέρον.

- Θα θέλει γερό μέσον όμως, ε;

- Μα όχι. Με μόρια γίνεται η επιλογή. Είσαι άνεργη, έχεις παιδιά, έχεις πτυχίο, οι ελπίδες είναι πολλές.

- Είσαι με τα καλά σου; Δεν βλέπεις τι γίνεται τριγύρω;

Ζ.

 

Διαβαστεροί

*ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ φοιτητές και τα προβλήματά τους.

- Γιαγιά, πέρασα ΚΤΕΟ.

- Είδες άμα διαβάζεις;

***

*- Άντε στην f(x) του θεού γιατί μας βγάλετε την ψ(χ), είπε ο άλλος παίρνοντας το πτυχίο του Μαθηματικού.

***

*- ΘΕΣ χυμό με εννέα φρούτα;

- Τι φρούτα;

- Μήλο, μπανάνα και εφτά πορτοκάλια.

Ζ.

 

Και Λαρισαίοι

*- Ε πως δεν υπάρχουν Λαρισαίοι στη λίστα των διοικητών νοσοκομείων. Κάτι κατάφεραν κι οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ. Κι έφερνε ως παράδειγμα ο γαλάζιος Λαρισαίος τον διοικητικό του ΓΝΛ που επέστρεψε στα παλιά του λημέρια. Όπου είχαν τότε διάφορα ντράβαλα. Ο Γιάννης Ντόκος είχε διοριστεί το 2010 υποδιοικητής εκεί.

- Επί ΠΑΣΟΚ; Λαρισαίοι δεξιοί τον λένε πάντως συριζαίο.

-Υπερβολές βέβαια, τέτοια λάθη δεν κάνει η κυβέρνηση.

***

*ΜΕΤΑ η συζήτηση πήγε στον υποδιοικητή του ΓΝΛ, που κι εκείνος είχε διοριστεί στο νοσοκομείο Βόλου, υποδιοικητής το 2013.

- Η δεξιοσύνη του Μπάμπη Μπαλή δεν αμφισβητείται. Είναι άλλωστε απ’ την Κρανιά Ελασσόνας.

- Ναι αλλά δεν είναι και κάνας έντονα κομματικός. Δεν τον πολυξέρουν στο κόμμα ούτε οι βουλευτές. (Εκείνοι που τον γνωρίζουν πάντως τον χαρακτηρίζουν εργατικό, με διάθεση συνθέσεων αλλά και ιδιαιτέρως τυπολάτρη.)

Ζ.

 

Βγήκε έξω

*- ΝΑΙ, 1142 εκεί;

- Όχι κύριε, ο 1143 είμαι. Ο 1142 βγήκε για τσιγάρο.

Ζ.

 

Τσ’ θκειάζμ...

*Η Αποστολία Κυριάκη είναι λέει η εμπνευσμένη ιντερνετική ARTista. Προσφάτως κυκλοφόρησε και βιβλίο με τίτλο «Τα Καραγκούν’ικα τσ’ θκειάζμ τσ’ Φώτους».

Εύκολο να τα μιλάει κάποιος ως Θεσσαλός, πολύ δύσκολο να τα αποδώσει στον γραπτό λόγο. Βιβλίο με αντίκρισμα. «Εμείς οι ξενιτεμένοι Καρδιτσιώτες ζηλεύουμε ‘τσΓκαρδιτσιώτις αμπτντΓκαρδίτσα που έμειναν σντΓΚαρδίτσα».

Ζ.

 

Το ντουμάνι

*ΚΑΙ να που έφτασε καιρός να επανεκδοθεί το βιβλίο του Λευτέρη Παπαδόπουλου «Nα συλληφθεί το ντουμάνι». Η καταλληλότερη εποχή να γίνει μπεστ σέλερ. Βέβαια το πόνημα του ποιητή και δημοσιογράφου, που είχε κυκλοφορήσει προ δεκαπενταετίας, αναφερόταν στους τεκέδες και τους ανθρώπους που έβαλαν τα θεμέλια του ρεμπέτικου. Τότε, τις δεκαετίες του ‘20 και του ‘30, όταν ο Πειραιάς λεγόταν Περαίας. Λόγω τίτλου όμως, ταιριάζει απολύτως. Και υπάρχουν και αναλογίες.

Να, σε κάποιο σημείο παραθέτει ένα δίστιχο που το σιγομουρμούριζαν όταν απουσίαζε για λίγο ο «καταστηματάρχης»: «Μου ‘φυγες και ήρθες πάλι, ρουφιανιά στον Γαληγάλη» . Κι επειδή οργανώνεται αντίσταση στον αντικαπνιστικό, υπάρχει κι άλλο ταιριαστό βιβλίο του Λευτέρη Παπαδόπουλου: «Μάγκες πιάστε τα γιοφύρια».

Ζ.

 

Τύπου Γκρούεζα

*Η ΝΟΔΕ Τρικάλων παρέβη ευθέως τον καραμανλικό κανόνα για τα πράγματα που γίνονται στην πολιτική αλλά δεν λέγονται. Η γαλάζια νομαρχιακή βγήκε στην αναφορά, παραπονούμενη δημοσίως επειδή δεν ζητήθηκε η άποψή της για το ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση στο νοσοκομείο της πόλης. Καταγγελία από τον πρόεδρό της Κώστα Τρέλλη. Φοβερό; Σκέτη τρέλα. Τι να λέει άραγε ο Λαρισαίος Ν. Καρδούλας, εντεταλμένος από τα κεντρικά να παρακολουθεί τη λειτουργία της οργάνωσης;

***

*ΠΛΗΘΟΣ και οι περιπτώσεις τύπου Γκρούεζα, οι σύγχρονοι κομματικοί που έχουν αφιερώσει τη ζωή του στο κόμμα αυτοί κι έμειναν στην απέξω κι είχαν κάνει τόσον αγώνα κι είχαν πιστέψει, λένε, στον Κυρ. Μητσοτάκη. Μόνο που εκείνος έλεγε για αξιοκρατία, για αριστεία. Άλλο που διαφορετικά έπραξε. Εκείνος έκανε ότι τα έλεγε κι αυτοί έκαναν ότι τα πίστευαν;

Ζ.

 

Πεζοδρόμιο;

*ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ δρόμος στα Ταμπάκικα η Ζωοδόχου Πηγής, με σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα όμως. Από τη Γεωργιάδου μέχρι την Παναγία, το πεζοδρόμιο είδος εν ανεπαρκεία, καθημερινά κινδυνεύει κόσμος. Ηλικιωμένοι που τους βρίζουν κιόλας αυθάδεις οδηγοί, επειδή περπατούν αργά μέσα στον δρόμο. Λες και μπορούν να πάνε κι απ’ αλλού. Οι αρμόδιοι παράγοντες οφείλουν να αναζητήσουν λύσεις.

Ζ.

 

Σεμνά κορίτσια

*ΟΙ νεαρές Λαρισαίες έλεγαν χθες τα δικά τους.

- Διάβασα το ζώδιό μου και δεν λέει πουθενά για σεξ. Είναι να μην τα πιστεύεις μετά;

***

*- ΠΩΣ περάσατε χθες με τον Γιώργο;

-Σαν πιστωτική.

-Δηλαδή;

-Ανέπαφα.

Ζ.

 

Σεβασμός κανένας

*ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ οι τράπεζες στη Λάρισα είχαν τουαλέτες και για τους πελάτες τους, τουλάχιστον στα κεντρικά πολυσύχναστα υποκαταστήματα. Τώρα πια όχι. Φαίνεται ότι θέλουν να αποδιώξουν τον κόσμο απ’ τα γκισέ εφαρμόζοντας και το βασανιστήριο της κατακράτησης ούρων.

Συνήθως ηλικιωμένοι αυτοί που περιμένουν με τις ώρες να πάρουν σειρά στα λιγοστά πλέον ταμεία, αφού δεν μπορούν οι άνθρωποι να χειριστούν τα σύγχρονα συστήματα συναλλαγών. Πώς ν’ αντέξουν. Σεβασμός κανένας, όχι μόνο στην έννοια του πελάτη, ούτε στην ηλικία τους.

Ζ.

 

Ένας στους...

*ΠΟΙΕΣ Πανελλήνιες, Ιατρικές και Πολυτεχνεία... Ο μακράν μεγαλύτερος ανταγωνισμός το να μπει κάποιος μάγειρας. Για λίγες θέσεις στο τηλεοπτικό «master chef» οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων έφτασαν λέει τις 6.000. Και καλή μας όρεξη, ως κοινωνία.

Ζ.

 

Πατέρας όλων

*Ο Κων. Πατέρας, που όμως ήταν Παππούς, ο εκλεκτός του Β. Κικίλια, δεν ήταν της ΝΔ, δικαίως αντέδρασε η ΝΟΔΕ. Και μην πει κανείς περί ΛΑΟΣ και ΑΝΕΛ απ’ όπου πέρασε επίσης, λογικά ήταν της ΕΡΕ, από κει πρέπει να είχε ξεκινήσει, την είχε προλάβει σίγουρα. (Μετά τη μητέρα των μαχών κι ο πατέρας των διοικητών.)

***

*Ο πλέον βραχύβιος διοικητής νοσοκομείου όλων των εποχών, που είχε αρχικά εμφανιστεί ως καθηγητής Πανεπιστημίου, ήταν πρώην γυμνασιάρχης, φιλόλογος που είχε διδάξει και στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως καθηγητής με το Ν.407. Κι όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν, έχει διαφορά. Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ αλλά και του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων.

***

*ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ την κυνηγούσε την υπόθεση. Να, τον Ιούνιο του 2016 αποχώρησε από το κόμμα Καμμένου. Από τους ΑΝΕΛ είχε εκδοθεί τότε επίσημη ανακοίνωση που ανέφερε: «Ο πολιτευτής Τρικάλων κ. Κώστας Πατέρας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το Κίνημα επικαλούμενος προσχηματικούς λόγους. Εκείνο που δεν λέει ο κ. Πατέρας είναι ότι ζητούσε να διοριστεί διοικητής νοσοκομείου χωρίς να έχει τα προσόντα». (Και να που τελικά τα κατάφερε με τη ΝΔ. Έστω για μία μέρα.)

***

*ΕΝΑΣ ηλικιωμένος άνθρωπος, που έδειχνε πολύ ταλαιπωρημένος ασκώντας τα καθήκοντά του, είχε διοριστεί το 2013 επί Άδωνη, διοικητής στο παλιό νοσοκομείο της Λάρισας. Κοντά στα 75 τότε ο Θ. Κουτσιανάς, Καρδιτσιώτης που ήταν σαμαρικός από την ΠΟΛ. ΑΝ. ακόμη, κάποια στιγμή δικαιώθηκε κι αυτός. Με την κτηθείσα εμπειρία θα μπορούσε τώρα να διαδεχθεί άνετα τον παραιτηθέντα Πατέρα.

***

*ΚΑΙ βέβαια η Λάρισα συμμετείχε ενεργά στο χθεσινό ιντερνετικό πάρτι.

-Τον παραίτησαν ενώ θα έπρεπε τον υπουργό που τον διόρισε, γνωμάτευσε ο Χ. Τ.

Ο Β. Μ. προέτρεψε: Πατέρα γερά να βγάλουμε την τετραετία.

- Ο Κ. Ζ. δήλωσε: είμαι μόνο 77, έχω καιρό να ωριμάσω να βγω να γυρέψω αξιώματα.

- Ο Θ. Κ. αναρωτήθηκε: νόμος και τάξη ή νόμος και καρέκλα;

- Κι ο Π. Α. συνέκρινε: να που τώρα προέκυψε και το «Υπερήλικοι στο δωμάτιο», πού πας βρε Βαρουφάκη...

Ζ.

 

Συμβασιούχοι

Κιλελέρ

*ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ, σε συμβασιούχο του Δήμου Κιλελέρ, ο οποίος κατήγγειλε καθυστέρηση στην κατάθεση στοιχείων, από τον Δήμο στον ΟΑΕΔ, για τη λήξη των συμβάσεων, προκειμένου να προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης για την απόκτηση κάρτας ανεργίας, η Προϊσταμένη Οικονομικού του Δήμου, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αν και είμαι η μοναδική υπάλληλος στο τμήμα μισθοδοσίας ποτέ δεν παρατηρήθηκε καθυστέρηση στην πληρωμή των συγκεκριμένων εργαζομένων από την ημερομηνία πρόσληψής τους τον Οκτώβριο του 2018. Η μόνη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε έγινε τον τελευταίο μήνα απασχόλησής τους διότι έκανα χρήση του δικαιώματός μου για λήψη της κανονικής μου άδειας.

Όσον αφορά στο ταμείο ανεργίας, στο επίσημο site του ΟΑΕΔ αναφέρεται ότι η αίτηση υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο εντός 60 ημερών από την ημέρα λύσης της εργασιακής σχέσης ή της καταγγελίας της σύμβασης. Στην προκειμένη περίπτωση οι απασχολούμενοι απολύθηκαν στις 8-11-2019».

 

Κακή συνήθεια

*ΔΥΟ Λαρισαίες ηλικιωμένες κάθονται στην αυλή και συζητούν για τους άντρες τους.

- Αχ αυτός ο Τάσος μου, όλο τρώει τα νύχια του. Έγινε 70 χρονών και δεν την έχει κόψει ακόμα αυτήν την κακή συνήθεια.

- Καλά, μη νομίζεις, και μένα ο Μάκης μου το ίδιο έκανε. Όμως του την έκοψα εγώ την συνήθεια...

- Αλήθεια; Πώς το κατάφερες καλέ;

-Μόλις τελειώνει το φαγητό του, του παίρνω τα δόντια του και τα κρύβω.   

Ζ.

 

------------

KAUOLOY DYSKOLO NA SYNNENOHUOYN O DHMARXOS ME TON ANTIPERIFEREIARXH

*ΚΑΘΟΛΟΥ δύσκολο να συνεννοηθούν ο δήμαρχος με τον αντιπεριφερειάρχη και τον νέστορα της Βουλής. Άλλωστε είναι και γείτονες, όλοι τους στη Νεράιδα μένουν τόσα χρόνια.

Ζ.

 

------------

MAZIKH PARALABH KAREKLAS STO DHMARXEIO ETRIZAN ARAGE

*MAZIKH παραλαβή καρέκλας στο Δημαρχείο. Έτριζαν άραγε κάποιες; Έχει μήπως κάποια σχέδια ο Απ. Καλογιάννης;

Ζ.

 

------------

KOTZAM GHRYONHS XREIAZOTAN KAI ANALOGH OMPRELA STH LARISA

*ΚΟΤΖΑΜ Γηρυόνης ερχόταν, χρειαζόταν και ανάλογη ομπρέλα στη Λάρισα.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass