ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2019 19:00
*ΝΑ μαζευτούν τέσσερις δήμαρχοι να παίξουν ένα μπουρλότο. Να βάλουν ένα δηλαδή, στο συγκεντρωτικό κράτος. Από Τέμπη-Φάρσαλα μέχρι Τρίκαλα-Ελασσόνα.  Ζ. *ΝΑ μαζευτούν τέσσερις δήμαρχοι να παίξουν ένα μπουρλότο. Να βάλουν ένα δηλαδή, στο συγκεντρωτικό κράτος. Από Τέμπη-Φάρσαλα μέχρι Τρίκαλα-Ελασσόνα. Ζ.

Παραμένουν

*ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ Κυριακή, Δεκέμβρης είναι άλλωστε. Μπορεί να βγάλει και ήλιο όμως. Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν πάντως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Κι ο Λαρισαίος πρόβλεψε.

- Φέτος στη βασιλόπιτα θα κόψουμε κι ένα κομμάτι για τις μύγες.

Ζ.

 

Η ατμομηχανή

*ΕΡΧΕΤΑΙ η ανάπτυξη, είχε ήδη έρθει η ανάπτυξη; Διίστανται οι απόψεις. Το βέβαιο είναι, καθότι κυριολεκτικά οφθαλμοφανές, ότι εδώ και καναδυό χρόνια η κατάσταση στην οικοδομή έχει αλλάξει, στη Λάρισα τουλάχιστον. Η μπετονιέρα άρχισε να κελαηδάει πάλι.

Η κρίση στην οικοδομή είχε ξεκινήσει μια διετία πριν τη γενικευμένη. Οπότε λογικό να προηγηθεί αναλόγως και με την ανάκαμψη. Άλλωστε όταν φτάσεις πάτο, βρίσκεις να πατήσεις ώστε να ωθήσεις προς τα πάνω. Να, φερειπείν, είναι πασιφανές ότι λείπουν από την αγορά νέα διαμερίσματα. Αναμενόμενο επομένως να αρχίσουν να φυτρώνουν καινούργιες πολυκατοικίες.

***

*ΔΕΝ προέκυψε δα και καμιά θεαματική εξέλιξη, η κατάσταση βρίσκεται πολύ μακριά από την παλιά χρυσή εποχή, τότε όταν προ δεκαπενταετίας χτίζονταν κάθε χρόνο τριψήφιος αριθμός οικοδομών στη Λάρισα. Η βιομηχανία του μπετόν φρέναρε κι εν συνεχεία κατέρρευσε, οι εργολάβοι βρέθηκαν να λιμοκτονούν επαγγελματικά, άλλαξαν δουλειές, περιοχές δράσης.

***

*ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστικό ότι μέσα στην καρδιά της κρίσης, επί μία συνεχή τριετία-τετραετία δεν σηκώθηκε ούτε μία πολυκατοικία στη Λάρισα. Ούτε μία. Πρόπερσι κάτι φάνηκε να κινείται, κινητικότητα που επιβεβαιώθηκε πέρσι, φέτος θα πρέπει να είναι πλέον διψήφιος ο αριθμός των νεοανεγειρόμενων οικοδομών. Ενώ περισσότερες είναι οι υπό διαπραγμάτευση αντιπαροχές στην πόλη. (Κι άμα ξεκινήσει η ατμομηχανή-οικοδομή, όλα μπορούν να πάνε καλύτερα.)

Ζ.

 

Όλοι κερδισμένοι

*ΤΟ ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυό το κόμμα. Ο διοικητής απολαμβάνει δόξα, εξουσία και μισθό. Πάνω από 2.000 ευρώ ο διοικητής, κοντά στα 2 χιλιαρικάκια κι ο υποδιοικητής νοσοκομείου, καθαρά πάντοτε. Μα κι ό, τι άλλο, άμα θέλει, απ’ αυτά που δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι αφελείς.

Ο πολιτικός που τον διόρισε δεν κάνει απλώς τη χάρη σε κάποιον δικό του. Μέσω αυτού αποκτά ένα πολύ ισχυρό προγεφύρωμα για να εξυπηρετεί ψηφοφόρους που εργάζονται ή συνεργάζονται με το νοσοκομείο αλλά και κυρίως για την εξυπηρέτηση ασθενών. Όλοι το ξέρουν πια ότι και επεμβάσεις γίνονται μέσω πολιτικών γραφείων, πόσο μάλλον ραντεβού με γιατρούς. Και το κόμμα επωφελείται αναλόγως εξ αντανακλάσεως. (Γι’ αυτό έγινε σφαγή στο γαλάζιο στρατόπεδο με τους διορισμούς διοικητών).

Ζ.

 

Θερμάστρες τότε

*«Η τοποθέτησις των θερμαστρών. Νέα αστυνομική διάταξις» Η είδηση στην εφημερίδα, στα μέσα του περασμένου αιώνος, χειμώνας του 1952, ανασυρθείσα υπό του ακαμάτου αρχειοφύλακος Ε. Ρ.

Η Διοίκησις Χωροφυλακής εξέδωκε την κάτωθι αστυνομικήν διάταξιν: … ημείς ο Διοικητής Αντ/ρχης Νίκολης Δημήτριος, έχοντες υπ’ όψει… Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν

Άρθρον 1ον. Παν είδος εγκαταστάσεως θερμάνσεως πρέπει να κατασκευάζηται και τοποθετήται κατά τρόπον ώστε να μην αναδίδωνται καπνοί ή άλλα αέρια εις τους ενοίκους των οικιών ή τους υπαλλήλους ή πελάτας των καταστημάτων. (Και τότε απασχολούσε το κάπνισμα, σε άλλο επίπεδο όμως).

***

*ΟΙ εις τας οδούς εξερχόμενοι καθέτως προς τον τοίχον της οικοδομής καπναγωγοί σωλήνες των θερμαστρών δέον να έχωσι μήκος 0.30 μ. από την επιφάνειαν του τοίχου και πρέπει να τοποθετώνται κατά τοιούτον τρόπον ώστε η εξ αυτών εξερχομένη χρωστική ουσία να μη πίπτη εις τας οδούς και πλατείας, αλλά να συλλέγηται εντός δοχείων καταλλήλως τοποθετουμένων, άτινα θα εκκενώνται τακτικώς ώστε να προλαμβάνηται η υπερπλήρωσίς των ή δε άλλως να διοχετεύηται δια σωλήνων (υδρορροών) μέχρι του ύψους των πεζοδρομίων προς πρόληψιν ρυπάνσεως των διερχομένων ατόμων.

***

*ΚΑΙ ακριβώς δίπλα στην ίδια σελίδα, η διαφήμιση.

Μεγάλη Ευκαιρία δια 10 Ημέρας. Ξύλα! Ξύλα! Πουρνάρι και δέντρο, δραχμάς 380 κατ’ οκάν, από 200 οκάδες και άνω. Πωλούνται εις την Αποθήκην Ν. Χατζηδημούλη Ρούσβελτ 21.

Ζ.

 

Διευκρινίσεις

*ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας προχωρούσαν σε χρήσιμες διευκρινίσεις.

- Αλοιφές παιδιά είναι η φενιστίλ και η φουσικόρτ, η μαγιονέζα και η μουστάρδα είναι σως.

***

*- Η διαιτολόγος είπε πολλά μικρά γεύματα. Έχω φάει δώδεκα φορές σήμερα, όσο να ‘ναι κάνα κιλό θα το ‘χασα, ε;

***

*- ΥΠΑΡΧΕΙ και τηγανιά χωρίς θερμίδες;

- Ναι, άμα τη φας στο κεφάλι.

Ζ.

 

Χωνευτήρι

*ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι μονάχα 1% του πληθυσμού της Λάρισας οι μετανάστες. Τόσοι, κοντά 2.000 άνθρωποι, είναι εκείνοι που προέκυψαν εσχάτως ως πρόσφυγες. Μετανάστες αναρίθμητοι, στην πόλη αλλά και τα γύρω χωριά, τις τελευταίες δεκαετίες. Με το πέρασμα των χρόνων, σιγά-σιγά, οι περισσότεροι ενσωματώνονται, στην επόμενη γενιά θα θεωρούνται σίγουρα ντόπιοι Λαρισαίοι. Άλλωστε η πόλη έχει αποδειχτεί μεγάλο χωνευτήρι. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της φερτοί, πριν μια και δυό ή τρεις γενιές, ελάχιστοι οι γηγενείς.

Ζ.

 

Δια της χειραψίας;

*Η νεαρή Αθηνά Σιαφαρίκα, η υποψήφια βουλευτής, αποτυχούσα όμως όπως αναμενόταν άλλωστε καθότι και πρωτάρα, φωτογραφήθηκε στα υπουργικά έδρανα, ως συνεργάτης του πανίσχυρου Γ. Γεραπετρίτη. Φυσιολογικό, επιτρέπεται. Όπως και ο σχολιασμός της για το στιγμιότυπο. «Συνδιαμορφώνοντας τις πολιτικές που μας αφορούν, στην καρδιά των πολιτικών εξελίξεων. Εκεί που μας «τσάκωσε» και ο φακός». Κι αυτό ανεκτό.

Εκεί που ζορίζουν τα πράγματα είναι όταν κάποιος υπενθυμίζει και άλλη σχετική της δήλωση. «Κάνω αυτό που πάντα ήθελα: συμμετέχω στη χάραξη πολιτικών ουσιαστικά και όχι «δια της χειραψίας». (Ωχ οι τρεις νεοδημοκράτες βουλευτές… Που τους ψήφισε κι ο κόσμος.)

Ζ.

 

Ελληνικά

*Ο Λαρισαίος, φιλόλογος θα ήταν, προέτρεπε στη χρήση της πλούσιας ελληνικής γλώσσας. Kύρος αντί Πρεστίζ. Σταδιοδρομία αντί Καριέρα. Εικόνα αντί Ίματζ. Δολιοφθορά αντί Σαμποτάζ. Αίγλη/Λάμψη αντί Γκλάμουρ. Συνάντηση αντί Μήτινγκ. Ψύχραιμος αντί Κουλ. Ομάδα αντί Τιμ. Σχέδιο/Μελέτη αντί Πρότζεκτ. Σχέδιο αντί Ντιζάιν. Συγχρονισμός αντί Τάιμινγκ. Χρηματοδότης / Χορηγός αντί Σπόνσορας. Ελέγχω αντί Τσεκάρω. Συναρμολογώ αντί Μοντάρω. Διακινδυνεύω αντί Ρισκάρω. Περιφρονώ / Υποτιμώ αντί Σνομπάρω. (Δύσκολο είναι;)

Ζ.

 

Α, ρε μάνα…

*ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΣ ο αειθαλής Νεμπεγλεριώτης δάσκαλος Κ. Ι. Π. κίντσι να γράψ’ι, για τω καιρώ εκείνω: Άρε δε νογάς ντιπ; Που να σι κόψ’ του τρένου στου Μαϊμούλ; Κι να σι φάν’ τα σκ’ λιά, τα καψαλά. Απου τουν ύπνου χόρτασμα δεν έχ’ς. Κι άπου φαΐ ντιρλίκ ρε ντιπ αβλόητους είσι; Δεν γροικάς τίπουτας; Αλλά τι καρτιράς; Μι τον στραβό δα κοιμ’θείς, του προυί δα γκαλιουρ’ίζ’. Καμώνιτι τάχα έχ’ φίλου του γιό τ’σι Μαρέγους. Μμμμ, να χαρού ιγώ. Μάνα π’τάνα κι πατέρα, μι τουν άλ’τσου στα χέρια, ουλούρμου, να μπινουβγαίν’ στου γκισντάν.

Σ’κωσ’ αρά χαΐν. Δε μι γλ’ επ’ς. Μι του πιστιμάλ’ απου χαραΐ. Μολυχτσα χουσμέτια. Ματσούκ’ απ’ θέλ’ς… Ιά τώρα δα φέρου τη μάνικα κι δα δείς, πως ξυπνάς. Ψουριάρ’ , χτικιό μέβγαλις την ψυχή, χαράμ’ σις τη ζουή μ’. Χάρ’ κα ιγώ άντρα; Μόλις έβανάμι του δαχλύδ’, άρχισε τα τσιλιμπουρδίσματα. Ιάτους στου στρώμα είνι, απ’ τα πουλά καζίκια τ’. Γκριτζίλ’ σιτου πρόσουπου μ’ απ’ τα αχ κι βαχ. Τί ιλπίδα να χω, τώρα απ’ τον κανακάρι μ’. Κουτζάμ’ πιδί κι να παίζ’ ακόμα μιτσι κούκλις. Μαρή Νίτσα νουγάς ισύ τίπουτας; Λες να… Άι μαρή. Δάγκου τη γλώσσα σ’. Μια χαρά λιβέντ’ς είνι. Δε λιέου, κ’νιέτι λίγο. Αλλά μπά... Δεν πολυδείχν’.

Ζ.

 

Πώς τόλμησε…

*ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ γαλάζιων βουλευτών για τον τρόπο που πολιτεύεται η υπουργός Πολιτισμού. Να που Λίνα Μενδώνη κινείται όπως έκανε και στη Λάρισα. Που πήρε μαζί της τους συνεργάτες της απ’ το υπουργείο και έσπευσε σε συνάντηση εργασίας με τον Κ. Αγοραστό και τους δικούς του συνεργάτες, εξετάζοντας την πορεία του προγράμματος έργων στον τομέα της. Χωρίς να καλέσει τους επιχώριους βουλευτές, να βγάλουν λόγους και φωτογραφίες.

Μπορεί ο περιφερειάρχης να εξήρε τη συγκεκριμένη τακτική της μιλώντας στον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και η ίδια η υπουργός, παρότι δεν είναι ΝΔ, πήγε στα γραφεία του κόμματος και συνάντησε τη Νομαρχιακή, ακριβώς όπως κάνουν και οι συνάδελφοί της οι ακραιφνώς κομματικοί, πώς έπρατταν αναλόγως και οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ προσφέροντας τα διαπιστευτήριά τους επισκεπτόμενοι τη Λάρισα. Μέχρι και στα Φάρσαλα ταξίδεψε η υπουργός Πολιτισμού. Αν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ήταν Ελασσονίτης θα ταξίδευε βορείως. Γενικώς έπραξε τα δέοντα. Όμως αυτό με τους βουλευτές θα το βρει μπροστά της. (Εκτός κι αν βρει τρόπο να επανορθώσει.)

Ζ.

 

Μοναδική

*- Ω Ελλάς αρχαία χώρα, μακαρίζει ο Λαρισαίος Θ. Γ.

- Έχετε δει πουθενά στον κόσμο, ο κλέφτης να κατηγορεί τον εισαγγελέα και οι άλλοι να τον πιστεύουν;

Ζ.

 

Παρθενώνας

*ΧΡΟΝΙΑ συνταξιούχος ο Λαρισαίος, παραμένει καλοστεκούμενος, διατηρεί καθημερινώς σταθερό πρόγραμμα στις εξόδους του. Όπως λίγο-πολύ κάνουν όλοι δηλαδή. Στάνταρ εναλλασσόμενη παρέα, ήτοι σύνθεση που αλλάζει προερχόμενη όμως από ίδια ομάδα ανθρώπων, σε συγκεκριμένα όμως μαγαζιά πάντοτε. Ο προαναφερθείς παίζει πολλά χρόνια βασικός. Τόσο που χαρακτηρίστηκε Παρθενώνας. «Ούτε αυτός αλλάζει θέση. Θα είναι πάντα εκεί…».

Ζ.

 

Η φίρμα

*Ο Μήτσος ήταν προ εικοσαετίας εργάτης γενικών καθηκόντων σε μεγάλη βιομηχανία της περιοχής. Ήταν η ψυχή του εργοστασίου, τα πάντα περνούσαν από αυτόν. Μια μέρα τον καλεί το αφεντικό.

-Μήτσο, έχω κάνει αίτηση για μια μεγάλη επιχορήγηση προκειμένου να επεκτείνω τη βιομηχανία. Αύριο έρχεται η αρμόδια υπουργός, η Βάσω Παπανδρέου και θέλω όλα να είναι στην εντέλεια.

- Αφεντικό η Βασούλα είναι κολλητή μου, άστο επάνω μου.

- Μήτσο, άσε τις βλακείες και κοίτα μην έχουμε κανένα πρόβλημα.

***

*ΕΡΧΕΤΑΙ η υπουργός, μόλις τον βλέπει χαμογελά.

-Γεια σου Μήτσο, τι κάνεις εσύ εδώ;

- Μα δουλεύω εδώ…

Αρχίζουν αγκαλιές και φιλιά. Το αφεντικό τρελάθηκε. Την άλλη εβδομάδα τον φωνάζει στο γραφείο.

-Μήτσο η κ. Παπανδρέου υπέγραψε. Αλλά επειδή πρόκειται για μεγάλη επένδυση, την άλλη Δευτέρα θα έρθει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κ. Σημίτης...

- Τι, αφεντικό, θα έρθει ο Κώστας εδώ; Αστο επάνω μου, καθαρίζω εγώ.

Τη Δευτέρα έρχεται ο Σημίτης με το επιτελείο του στο εργοστάσιο, για μια στιγμή γυρίζει το κεφάλι του και μένει έκπληκτος.

-Ρε Μήτσο, τι κάνεις εσύ εδώ;

 Ο εργοστασιάρχης μόνο που δεν λιποθύμησε.

- Μήτσο, αφού έχεις τέτοιες γνωριμίες, σου αξίζει ένα δώρο. Την άλλη βδομάδα θα πάω Ιταλία και θα σε πάρω μαζί μου βόλτα, θα πάμε και στο Βατικανό.

- Ωραία αφεντικό να δω και τον φίλο μου τον Πάπα.

***

*ΤΟ παρακάνει ο Μήτσος σκέφτηκε ο άλλος. Πήγαν λοιπόν στο Βατικανό, εκεί ο Πάπας μιλούσε σε χιλιάδες πιστούς από το παράθυρο του Αγίου Πέτρου. Βλέποντάς τον ο Μήτσος πήρε πρωτοβουλία.

- Αφεντικό, πάω λίγο να χαιρετίσω το φιλαράκι μου.

Με το που ανεβαίνει ο Μήτσος δίπλα του, ο Πάπας σταματάει το κήρυγμα και αρχίζει τις αγκαλιές και τα φιλιά μαζί του.

Ο βιομήχανος από κάτω εντελώς τρελαμένος ρωτάει από περιέργεια τον διπλανό του, ένα Γιαπωνέζο τουρίστα.

- Ποιος είναι αυτός εκεί πάνω, ξέρεις;

-Ποιον λες, αυτόν δίπλα στον Μήτσο;

Ζ.

 

Ικανοποίηση

* ΤΗΝ ικανοποίησή τους για την κατασκευή νέου κοιμητηρίου στη Νίκαια, εκφράζουν -απηχώντας ταυτόχρονα και την ικανοποίηση των κατοίκων της κοινότητας- ο Αντώνης Ρεντζιάς και ο Αχιλλέας Χατζούλης.

Νικαιώτες και οι δύο είχαν θέσει ως στόχο την αντιμετώπιση των χρόνιων δυσλειτουργιών στο κοιμητήριο της Νίκαιας, προτείνοντας την κατασκευή νέου. Ο στόχος είχε τεθεί από την πρώτη μέρα της εκλογής τους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ τον Σεπτέμβριο του 2014. Μετά από συνεχείς ενέργειες από τις θέσεις των αντιδημάρχων αντίστοιχα και οι δύο, αισθάνονται δικαιωμένοι για το αίσιο τέλος των προσπαθειών τους.

Λ.Κ.

 

Μπίζνες

* ΘΑ μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί, μα καλά είναι δυνατόν ο Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα σε βάρος του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν και να μην ξεσηκώνεται η ευρωπαϊκή πλάση;

Να κατηγορεί το ΝΑΤΟ και να τηρείται σιγή ιχθύος; Αν ο Τ. Ερντογάν ανεβάζει τους τόνους, είναι μια καλή ευκαιρία ο Εμ. Μακρόν να… κατεβάσει τις τιμές για εκείνες τις φρεγάτες που θέλουν να μας πουλήσουν.

Απορούν κάποιοι που οι Γερμανοί δεν τραβούν το αυτί των Τούρκων, τι να περιμένουν άραγε; Όλα εξηγούνται καθώς όπως γράφει στην ιστοσελίδα της η DW, ακόμη και μετά τη στρατιωτική εισβολή στη Συρία η γερμανική κυβέρνηση συνέχισε να αδειοδοτεί εξαγωγές όπλων για την Τουρκία όπως προκύπτει από απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας σε επερώτηση της αντιπροέδρου της Κ.Ο. της Αριστεράς.

Ένας φιλοπόλεμος γείτονας, ενίοτε δρομολογεί εξελίξεις για τις οποίες οι αμυντικές βιομηχανίες τρίβουν τα χέρια τους καθώς η «απάντηση» στα νταηλίκια του γείτονα είναι οι… αγορές του αιώνα. Είναι πολλά τα λεφτά Αρη…

Β.Κ.

 -----------------

O SUEB ENDIAFRETAI 1 12 19

 

 

*Ο ΣΘΕΒ ενδιαφέρεται και για την Ελασσόνα αλλά κι η Ελασσόνα για τον Σύνδεσμο.

Ζ.

-----------------

 H ISRAHLITIKH KOINOTHTA 1 12 19

 

*Η Ισραηλιτική Κοινότητα ενδιαφέρεται και για το στράτευμα της πατρίδας. Ο πρόεδρος Μ. Μαγρίζος με τον στρατηγό Κων. Φλώρο.

Ζ.

-----------------

 TVRA STHN ANTIPOLITEYSH 1 12 19

 

*ΤΩΡΑ στην αντιπολίτευση, ο κομαντάντε Νέστορ κι ο υγειονομικός ΣΥΡΙΖΑ πάλι σε αλυσίδες.

Ζ.

-----------------

 

 DEN EIXE LEFTA NA FTIAJEI 1 12 19

*ΔΕΝ είχε λεφτά να φτιάξει το τρακάρισμα ο Λαρισαίος, είχε όμως φαντασία.

Ζ.

-----------------

 TO PARTERI THS FVTOGRAFIAS 1 12 19

 

* ΤΟ παρτέρι της φωτογραφίας, μέχρι προχθές ήταν γεμάτο λουλούδια που φύτεψε η Υπηρεσία Πρασίνου. Λουλούδια που κάποιος ξεπάτωσε, ούτε φύλλο δεν άφησε δηλαδή, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του αντιδημάρχου Γ. Ζαούτσου και των εργαζομένων στο Πράσινο. Τα ξερίζωσε να τα κάνει τι; Είναι δυνατόν;

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass