ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2020 19:00
*ΠΡΩΤΗ φορά γιόρτασε δημαρχιακά Γιάννης Κόκουρας στον Τύρναβο, ο οποίος δέχτηκε ευχές μετά τη λειτουργία στην ενορία του Αγίου Ιωάννη. Να σπάσει την παράδοση του Τυρνάβου και να επανεκλεγεί δήμαρχος για πολλές τετραετίες, του ευχήθηκε ο βουλευτής Μ. Χαρακόπουλος.  Ζ. *ΠΡΩΤΗ φορά γιόρτασε δημαρχιακά Γιάννης Κόκουρας στον Τύρναβο, ο οποίος δέχτηκε ευχές μετά τη λειτουργία στην ενορία του Αγίου Ιωάννη. Να σπάσει την παράδοση του Τυρνάβου και να επανεκλεγεί δήμαρχος για πολλές τετραετίες, του ευχήθηκε ο βουλευτής Μ. Χαρακόπουλος. Ζ.

Σκυτάλη

*ΜΕΧΡΙ εδώ ήταν, άλλωστε δεν είναι κάθε μέρα του Αηγιαννιού...

Πάει λοιπόν, έφυγαν κι οι καλικάντζαροι με τα Φώτα. Οι Λαρισαίοι όμως δεν κάνουν πίσω. Άρχισαν να σκέφτονται τα καρναβάλια της Αποκριάς.

Ζ.

 

Ιδιαιτέρως

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξεκίνησαν ξανά τα μαθήματα στα σχολεία. Κι η Λαρισαία αφιέρωσε για την καινούρια χρονιά στους φιλόλογους.

- Αλλαγή χρόνου κάνει όλος ο κόσμος. Οι φιλόλογοι κάνουν χρονική αντικατάσταση.

Ζ.

 

Με ικανότητες

*ΠΛΗΘΟΣ τα θετικά σχόλια για την επιλογή του Γιώργου Οικονομίδη, που ορίστηκε από τον δήμαρχο γεν. γραμματέας του Δήμου Λαρίσης. Ο 65χρονος μηχανικός έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια ένα προφίλ ικανού και αποτελεσματικού στελέχους και ταυτόχρονα είναι μια συμπαθητική φυσιογνωμία.

«Θα λειτουργήσει και ως Εξοικονομίδης», σχολίαζε χθες Λαρισαίος που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. «Και ως Ανοικοδομίδης στα έργα», συμπλήρωνε. «Αλλά και ως Εποικοδομίδης, στις σχέσεις των δημοτικών παραγόντων, υπηρεσιακών και αιρετών».

Ζ.

 

Θεσμικά

*«ΤΑ εγκαίνια της έκθεσης στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο ήταν μια ευκαιρία για να δει ένας Αθηναίος τη θεσμική εκπροσώπηση της Θεσσαλίας από κάθε βαθμίδα της ζωής κι ήταν πράγματι εντυπωσιακός ο παλμός και το πνεύμα της ενότητας».

Είναι ο Νίκος Βατόπουλος που έγραψε ξανά στην «Καθημερινή», με πρωτοσέλιδη αναφορά, για την επετειακή εκδήλωση της «Ε» τον Δεκέμβριο. Η «Ελευθερία», συνεχίζει ο δημοσιογράφος, έχει καθιερώσει να γιορτάζει τα γενέθλιά της με ένα πολιτιστικό γεγονός. Προσωπικότητες της Λάρισας είχαν γεμίσει το μουσείο την ημέρα των εγκαινίων. Και φυσικά δεν παραλείπει να εξάρει τη συμβολή της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου «η οποία καλλιεργεί επιτυχώς τη σχέση της με την ευρύτερη κοινωνία».

Ζ.

 

Την «Ευτυχία»

Τήρα τώρα μπέρδιμα... Καθότι η Καρδιτσιώτσα η ARTista πααίν΄ι κι σινεμά.

-Δω μα... Ν’ είδις ν’ Ιφτυχία;

-Αχά. Σν ικκλησιά. Αδυνάτσι. Μαζέφκι σουρό καημέν΄ ι, νι΄ έφααν τ’ αθριτικά.

-Πχιά μααα;

-Τ’ Φτυχία...

-Πχια Φτυχία;

-Τ΄ Φτυχία μα. Τ΄ Φτύχου τσ’ Σούφους...

-Του έργου μα, λέου.

-Στου διόλντι μάνα χαζιά. Είπα κι γω πέθανι Φτύχου...

Ζ.

 

Με ένα προσόν

*Ο Γ.Λ. είναι κάθετος: Ο Πρωθυπουργός μόνο σε μια περίπτωση μπορεί να μην προτείνει ανανέωση της θητείας Παυλόπουλου: να έχει υπόψη του κάποιον καλύτερο. Ακόμη και αν -για να τον αποκλείσει- καταφύγει στο πρόσχημα ότι επιλέγει κάποιον από την άλλη παράταξη, αυτός πρέπει να έχει τη συγκατάθεση του Τσίπρα. Γιατί η «άλλη παράταξη» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι το υπό διάλυση ΚΙΝΑΛ.

***

*ΟΛΟΙ οι ως τώρα Πρόεδροι είχαν ένα προσόν. Ήταν αξιοπρεπείς και ακέραιοι, είναι η επισήμανσή του. Άσκησαν όλοι υποδειγματικά τα καθήκοντά τους, γιατί δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους, σε θέματα προσωπικής και πολιτικής ταυτότητας. Δεν ήταν υβρίδια της μιντιοκρατίας, ούτε άλλαζαν πολιτικό καπέλο και κομματικό πουκάμισο ανάλογα με τα μικροσυμφέροντά τους. Δεν υπηρετούσαν διαδοχικούς κυρίους, δεν είχαν στραφεί ενάντια σε ό,τι τους εξέθρεψε, δεν απεμπόλησαν τη σημαία του προτέρου βίου τους. Δεν ήταν αμοραλιστές, ούτε υπήρξαν τοποτηρητές συμφερόντων. Δεν επιδίωξαν με κάθε μέσο δόξα, χρήμα και αξιώματα, ούτε είχαν εμπλακεί σε μπίζνες. (Και δεν ήταν και σύμβολο της απαξίωσης των ιδεολογιών).

Ζ.

 

Υπερήφανο

*ΜΕ δύο αράδες έβαλε τα πράγματα στη θέση τους ο Μ.Κ. «Η κυρία Γεννηματά με αλαζονεία παρελθόντος και συμπεριφορά καθεστώτος έστειλε υπερήφανο μήνυμα: Δεν ψηφίζουμε κανέναν νεοδημοκράτη...». (Περασμένα μεγαλεία).

Ζ.

 

Κι όλα καλά...

*- Α, άρχισε κι αυτή να μιλάει σαν πολιτικός. Νωρίς-νωρίς...

Ο Λαρισαίος διάβαζε τη συνέντευξή της στην εφημερίδα. Η βουλευτής της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου, η οποία απαντούσε στην ερώτηση για το πώς είναι οι σχέσεις με τους άλλους βουλευτές της ΝΔ στον νομό. «Οι σχέσεις με τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού είναι άριστες. Αυτό είναι αυτονόητο, ειδικά για εμάς τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι φέρουμε μεγάλη ευθύνη....» (Κι όλα καλά. Άριστα δηλαδή).

Ζ.

 

Πόθεν το χρήμα

*ΜΕ την καινούρια χρονιά έχουν πυκνώσει τα πρωτοσέλιδα στις αθηναϊκές εφημερίδες. Για τα αναδρομικά αλλά και τις αυξήσεις που περιμένουν οι συνταξιούχοι. Και δώστου «αυξήσεις έως και 200 ευρώ τον μήνα» και τράβα κορδόνι για «αναδρομικά πάνω από 6.500 ευρώ».

Υπενθυμίζοντας ότι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, ο Λαρισαίος έκανε τους πολλαπλασιασμούς του χοντρικά και ανατρίχιασε.

- Από πού το χρήμα βρε παιδιά; Πάμε ξανά βουρ για χρεωκοπία; Κάθε βδομάδα Τζόκερ να κερδίζει το κράτος, δεν φτάνουν...

-Μη σε νοιάζει, προσπάθησε να τον χαλαρώσει ο φίλος του. Το τάξιμο δεν χαλάει σπίτι, το δόσιμο...

Ζ.

 

Μαυρισμένα

*- ΔΕΝ προσέχετε καθόλου, τα μπούτια σας είναι σε όλες μαυρισμένα.

Η μεσήλικη Τυρναβίτισσα αιφνιδιάστηκε από αυτό που της είπε ο αρκετά νεότερός της.

- Μα... Τι λες τώρα... Τι ξέρεις εσύ, τι έχεις δει, ποιες...

- Χρειάζεται να δω; Τόσες εκδρομές κάνετε, θρησκευτικές, πολιτιστικές και άλλες. Όλες με το πούλμαν, όλες περιλαμβάνουν και ταβέρνα στο πρόγραμμα. Κι ύστερα χορό όρθιες μέσα στο λεωφορείο. Κουνάει αυτό, φρενάρει, χτυπάτε στα καθίσματα, να οι μαυρισιές...

Ζ.

 

Εις τα ύδατα

του ποταμού

*ΜΕ εξαιρετικήν λαμπρότητα εγένετο χθες.

Η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού εις τον Πηνειόν.

Η επιβλητική πομπή από του Ναού μέχρι της Γεφύρας.

Όπως πάντα πρωτοσέλιδη στην «Ε» η τελετή των Θεοφανείων. Και το 1965 που φωτίζει ο αρχειοφύλαξ Ε.Ρ.: «Η θρησκευτική πομπή ακολουθήσασα τας οδούς Βασιλίσσης Σοφίας και Ελευθερίου Βενιζέλου, κατηυθύνθη εις την γέφυραν του Αλκαζάρ. Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιάκωβος προέβη εις την κατάδυσιν του Τιμίου Σταυρού εις τον Πηνειόν. Εις τα ύδατα του ποταμού ερρίφθησαν διά να τον ανασύρουν περί τους 35 κολυμβηταί, εκ των 44 που ευρίσκοντο εις τας όχθας. Εξ αυτών ο νεαρός κολυμβητής Γ. Ανδρεόπουλος, αφού ανέσυρε τον Σταυρόν, τον ησπάσθη, επέβη εν συνεχεία λέμβου και εξήλθε του ποταμού κατασυγκεκινημένος. Κατόπιν τον παρέδωσε μετ΄ ευλαβείας εις τον Σεβασμιώτατον. Σήμερον την εσπέραν ο κ. Ιάκωβος θα παραθέση εις την Ιεράν Μητρόπολιν δείπνον εις τους κολυμβητάς που συμμετέσχον της χθεσινής τελετής των Θεοφανείων».

***

*ΑΛΛΑ και μια ιδιαίτερη τελετή, τα Φώτα του 1957. Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος κατέδυσε διά ταινίας τον Τίμιον Σταυρόν εις τα ύδατα του ποταμού, εις τον οποίον ερρίφθησαν 8 κολυμβηταί. Ησπάσθη δε τον Σταυρόν τρεις φοράς ο διεθνούς φήμης πρωταθλητής της κολυμβήσεως κ. Ιάσων Ζηργάνος, ο οποίος κατώρθωσε να αντιπαρέλθη το ρεύμα του ποταμού και να φθάση μέχρι του σημείου καταδύσεως του Σταυρού, χειροκροτηθείς υπό του κοινού. Μετά τούτο, ο Σεβασμιώτατος ανέσυρε τον Σταυρόν...

***

*ΓΙΑΤΙ ιδιαίτερη; Η εφημερίδα φιλοξένησε δήλωση του δημάρχου Δημ. Χατζηγιάννη, με αφορμή την αναβίωση της τελετής των Θεοφανείων στη Λάρισα μετά διακοπήν 16 ετών. «... Η διαμόρφωσις της κοίτης του Πηνειού δεν συνετελέσθη εισέτι, ούτε απηλλάγη αύτη από τους ογκολίθους των ερειπίων της ανατιναχθείσας κατά τον πόλεμον παλαιάς γεφύρας. Ευχαριστώ του κολυμβητάς οίτινες αυθορμήτως και παρά τον ενδεχόμενος κίνδυνον ατυχήματος μετέσχον και συνέβαλλαν εις την ολοκλήρωσιν της τελετής...».

Ζ.

 

Κατόπιν εορτών

*ΑΓΓΕΛΙΑ μεταγιορτινή: Πωλείται ζυγαριά που κλέβει πέντε κιλά. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Απόλυτη εχεμύθεια.

***

*ΟΙ Λαρισαίοι είχαν τον πόνο τους μετά το φαγοπότι των ημερών.

- Πώς τα περάσατε στις γιορτές;

- Πολύ κιλά. Εσείς;

- Κι εμείς κιλά.

- Η οικογένεια κιλά;

- Κιλά, κιλά, δόξα...

- Πάντα κιλά...

Ζ.

 

Επιλογή

*ΚΙ η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο «Βήμα» ; Η συνέντευξη που ασχέτως αν έβγαλε ειδήσεις, αποτέλεσε είδηση η ίδια. Η πρώτη εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ του Βαγγ. Μαρινάκη. Επιτυχία του πρώην πρωθυπουργού ή της εφημερίδας; Ποια από τις δύο πλευρές υποχώρησε και συμβιβάστηκε;

Ο παλιός στην πολιτική Λαρισαίος είχε μια διαφορετική προσέγγιση. «Το καθεστώς στην Ελλάδα έχει καταλήξει πια ότι χρειάζεται τον Τσίπρα. Ως τον άλλο πόλο του πολιτικού συστήματος. Αυτόν έχει επιλέξει».

Ζ.

 

Τι χρειαζόταν;

*«ΤΟΝ κ. Μιχάλη Γρηγορίου και τους συνεργάτες του τους στηρίζω ανεπιφύλακτα και με κάθε τρόπο». Εκείνος το είπε, οι άλλοι το άκουσαν. Κι άρχισαν να ανησυχούν. Αφού παρόμοιες δηλώσεις έχουν επαναληφθεί και στο παρελθόν, με γνωστή την εξέλιξη που τις ακολούθησε.

Ζ.

 

Διαμαρτυρία

οδηγών

φορτηγών

* ΤΗΝ έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση των υπευθύνων να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των φορτηγών στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκη-Αθήνα, χθες από τις 3 το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ, εξέφρασε στην «Ε» ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Δ.Χ. Βασίλης Θεοδοσίου. «Μας είχαν μπλοκαρισμένους στα πάρκινγκ, τα οποία κάποια στιγμή δεν μας χωρούσαν, για ανεξήγητους λόγους. Για να διευκολυνθεί, είπανε η επιστροφή των εκδρομέων. Λες κι όλοι οι εκπαιδευτικοί ή οι μαθητές χθες ήταν στους δρόμους. Μιλάμε για αυτοκινητόδρομο. Όχι για την κοιλάδα των Τεμπών, όπου δικαιολογημένα κάποιος μπορεί να είναι επιφυλακτικός. Κι εμείς, που είμαστε στη μάχη του μεροκάματου, μας βάζουνε να ταξιδεύουμε όλο το βράδυ στους παγωμένους δρόμους. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;» αναρωτήθηκε ο Λαρισαίος αυτοκινητιστής.

Με αφορμή και τις καιρικές συνθήκες και τα χιόνια που έπεσαν στο δίκτυο από Λαμία προς Αθήνα, ο κ. Θεοδοσίου θεωρεί «επίσης λανθασμένη την απόφαση των αρμοδίων να απαγορεύσουν προληπτικά την κυκλοφορία των φορτηγών. Ο δρόμος κλείνει από τους ΙΧ που δεν ξέρουν να περνούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όχι από τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Εμείς ταξιδεύουμε όλη την Ευρώπη, χωρίς πρόβλημα, υπό χειρότερες καιρικές συνθήκες από την Ελλάδα. Αν μας αφήσουν μάλιστα να διερχόμεθα τη χιονισμένη εθνική οδό, με τα μεγάλα μας λάστιχα, θα βοηθήσουμε στο να γίνουν πιο καθαροί οι δρόμοι» κατέληξε.

Γ.Ρ.

 

...Και ταξιδιωτών

πλοίου

* ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ όμως και για δεκάδες επιβάτες πλοίου την Κυριακή το βράδυ που ταξίδευαν από τον Πειραιά για τα Χανιά. Λόγω των καιρικών συνθηκών, το επιβατηγό «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανακοίνωσε ότι θα αναχωρούσε 3 ώρες νωρίτερα (στις 6 μ.μ. αντί στις 9 το βράδυ). Επιβάτες που βρέθηκαν έγκαιρα στο λιμάνι, μεταξύ των οποίων και Λαρισαίοι που ταξίδευαν με το ΚΤΕΛ Χανίων, παρότι ανέβηκαν στο πλοίο, τους ζητήθηκε από τη «ρεσεψιόν» να μεταβούν στο κιόσκι του λιμανιού προκειμένου να εκδώσουν τα εισιτήρια, για τα οποία είχαν κάνει κράτηση και προπληρώσει μέσω διαδικτύου.

Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξη αλλά και την οργή τους, όταν διαπίστωσαν ότι, όση ώρα εκείνοι διευθετούσαν το ζήτημα, το πλοίο σήκωσε άγκυρα και αναχώρησε αφήνοντάς τους... στα κρύα του λιμανιού!

Μεταξύ των επιβατών υπήρξε μητέρα, η οποία είχε ανεβάσει τα δύο της παιδιά στο καράβι και η ίδια έμεινε έξω, οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους εν πλω ενώ εκείνοι βρίσκονταν στη στεριά... Στο λιμάνι κλήθηκε η αστυνομία, οι ταξιδιώτες οργισμένοι απευθύνθηκαν στην ακτοπλοϊκή εταιρεία, η οποία έριχνε τα βάρη στο Λιμεναρχείο κ.ο.κ.

Τελικά οι περισσότεροι, αφού πήραν πίσω τα λεφτά τους, όχι όμως και την ηρεμία τους, ταξίδεψαν τρεις ώρες αργότερα με πλοίο άλλης εταιρείας για το Ηράκλειο της Κρήτης και από εκεί με λεωφορείο το πρωί για τα Χανιά!

Δ.Χ.

 

Με τη γελάδα

*ΕΙΧΕ το τελευταίο μάθημα για να πάρει το πτυχίο του ο φοιτητής της Κτηνιατρικής στην Καρδίτσα, ιδιότροπος ο καθηγητής τον έκοβε συνέχεια. Ξαναπάει για εξετάσεις, γνωρίζονταν καλά πια. «Δεν χρειάζεται να μπεις να γράψεις. Θα σου κάνω μία ερώτηση κι αν απαντήσεις σωστά θα σε περάσω», του λέει ο καθηγητής. Έλαμψε η ελπίδα στο πρόσωπο του φοιτητή. Χαμογελάει κι ο καθηγητής. «Για πες μου λοιπόν, πώς κάνεις έκτρωση σε μια αγελάδα;»

Ζορίστηκε ο φοιτητής «Δεν ξέρω», άτεγκτος ο καθηγητής «Κόβεσαι».

***

*ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ο νεαρός, φεύγει για τη Λάρισα να ξεσκάσει. Κατέληξε το βράδυ σε ένα μπαράκι να πίνει το ένα ποτό μετά το άλλο. Ο μπάρμαν τον λυπήθηκε που τον είδε έτσι, προσπάθησε να του συμπαρασταθεί. «Τι σου συμβαίνει ρε φίλε κι έχεις αυτό το χάλι;».

Ο φοιτητής δεν είχε όρεξη για κουβέντα, άλλωστε πίστευε πως ο άλλος δεν θα καταλάβει.

***

*Ο μπάρμαν όμως επέμενε. «Έχω δει πολλά στη ζωή μου και ίσως μπορώ να σε βοηθήσω, κρίμα είναι να τραβάς τέτοια ζόρια και να μεθάς».

Κάπως έτσι ο μεθυσμένος φοιτητής άνοιξε το στόμα του. «Πού να στα λέω ρε φίλε... Μήπως ξέρεις πώς μπορούμε να κάνουμε έκτρωση σε μια αγελάδα;»

Τον κοίταξε ο μπάρμαν έκπληκτος. «Ρε φιλαράκι, πώς έχεις μπλέξει έτσι;».

Ζ.

 

--------------------

 

DEN EINAI SYNNEFA STO BAUOS TOY ORIZONTA ALLA O XIONOSTEFHS OLYMPOS

 

 

*ΔΕΝ είναι σύννεφα στο βάθος του ορίζοντα αλλά ο χιονοστεφής Όλυμπος που δεσπόζει στον κάμπο, όπως τον αποτύπωσε ο Γ.Γ. εκ Φαρσάλων ερχόμενος. (Συνεισφορά του περιλάλητου Ηφαιστίωνος; Σωστά, είναι που καθάρισε την ατμόσφαιρα και βελτίωσε την ορατότητα).

Ζ.

 

 

--------------------

 

TA KATEBASE APO TA DENTRA KAI YSTERA TA SYMMAZECE

 

 

*ΤΑ κατέβασε από τα δέντρα κι ύστερα τα συμμάζεψε, όσο μπορούσε ο αέρας. Χέρι ανθρώπου και σκούπα δημοτική δεν ανακατεύτηκε. Μόνο ο Λαρισαίος Θ.Τ. που αποτύπωσε ενοχλημένος τη χθεσινή εικόνα του πεζοδρομίου της Νομαρχίας, από τη Βελή.

Ζ.

 

 

--------------------

 

POLLA EXOYN NA DIDAXTOYN OI NEOI ANTIDHMARXOI TYRNABOY

*ΠΟΛΛΑ έχουν να διδαχτούν οι νέοι αντιδήμαρχοι Τυρνάβου Λάσκος Μανδηλάς και Γιώργος Σακούτσιος από τον αειθαλή πρ. δήμαρχο Τυρνάβου Σταύρο Δόβα, ο οποίος πάντα δίνει στους νέους αυτοδιοικητικούς πατρικές συμβουλές αλλά και συμβουλές από έναν έμπειρο άνθρωπο που υπηρέτησε την Τ.Α. με σεβασμό και ανιδιοτέλεια.

Κ.Τσ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass