Ψιθυριστά και... άλλα

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2020 19:00
*ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχουν αλληλοσυγχωρεθεί για τις μεταξύ τους κόντρες, είναι κι ευλαβής ο επικεφαλής Ν. Τσιλιμίγκας, οπότε έσπευσε χθες στον παπα-Ρίζο περιφερειακό του σύμβουλο.  Ζ. *ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχουν αλληλοσυγχωρεθεί για τις μεταξύ τους κόντρες, είναι κι ευλαβής ο επικεφαλής Ν. Τσιλιμίγκας, οπότε έσπευσε χθες στον παπα-Ρίζο περιφερειακό του σύμβουλο. Ζ.

Εξαιρετικές

*Η καλοκαιρία παρατείνεται, οι πολύ ζεστές για την εποχή ημέρες συνεχίζονται.

Κι απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα τελειώσουν και τόσο γρήγορα. Απίστευτα καλός καιρός, λιακάδες και ζέστη, το «πολύ ωραία μέρα και σήμερα» έχει μονιμοποιηθεί στα στόματα των Λαρισαίων.

Ζ.

 

Λάθος επί λάθους

*Ο νόμος είχε αλλάξει και το 1988, με τροπολογία στη Βουλή έληξε η υπόθεση της τιμωρίας για τα ούρα του Τσίγκοφ κι η ΑΕΛ πήρε το πρωτάθλημα, που το άξιζε. Τότε «είχε κοπεί η Ελλάδα στα δύο», κάτι τέτοια προέκυψαν και στο υποσυνείδητο των παοκτσήδων, όμως ήταν πολύ διαφορετικά. Τότε κανένας στη χώρα δεν βρέθηκε αντίπαλος των βυσσινί, ίσα-ίσα συμπαράσταση από παντού. Ήταν καταφανής η αδικία εις βάρος του Δαβίδ που κέρδιζε στο γήπεδο.

***

*ΤΩΡΑ η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα. Δεν εκβιάζομαι από κανέναν και σε διαγράφω αλλά κάνω κι αυτό για το οποίο με εκβίασες. Από τη μια σώζω τον ΠΑΟΚ από τη μεγάλη περιπέτεια, στην οποία όμως εγώ τον έβαλα και προκαλώ οργή στον Ολυμπιακό, παρότι του εξασφαλίζω το πρωτάθλημα με την τιμωρία που προετοιμάζω για τον αντίπαλό του, που παραμένει τρελαμένος. Εν ολίγοις, μαντάρα. (Σε μια ήσσονος σημασίας κρίση, επισημαίνουν οι συνετοί, φοβούμενοι τα χειρότερα σε άλλα σοβαρότερα).

***

*ΠΕΡΑΣΕ η φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση, όμως όλοι το ξέρουν πως το λάθος του διαιτητή δεν διορθώνεται με ένα άλλο λάθος σφύριγμά του, δεν υπάρχει ισοπαλία σ’ αυτά. Τότε είναι που δυσαρεστούνται άπαντες και σε βρίζουν κι από τις δύο πλευρές της κερκίδας.

***

*Ο ένας ολιγάρχης κατηγορείται ότι παρακάμπτοντας τους κανόνες του παιχνιδιού αποκτά τον έλεγχο δεύτερης ομάδας στο ίδιο πρωτάθλημα. Ο δεύτερος, υπόδικος για άλλα ζητήματα, χρησιμοποιεί την επιρροή του στην κυβέρνηση, για να οριστούν στην αρμόδια επιτροπή τα πρόσωπα που θα επιβάλουν την ανώτερη ποινή στον παραβάτη και θα εξασφαλίσουν σ’ εκείνον την επικράτηση. Αλλά ο πρώτος απείλησε να ξεσηκώσει τη Βόρεια Ελλάδα για την αδικία. Και ο δεύτερος ετοιμάζει την αντεπίθεση της Νότιας Ελλάδας. Στη μέση, η κυβέρνηση φάνηκε ανήμπορη. Αυτός που κινδυνεύει περισσότερο δεν είναι ο ΠΑΟΚ, μα ούτε κι ο Ολυμπιακός. Είναι η δημοκρατία...

Ζ.

 

Νέα τροπολογία

*ΕΛΛΗΝΩΝ διαμάχες, κατά τον Θ.Κ.: Ο δικός μας πολυιδιοκτήτης ολιγάρχης είναι καλύτερος από τον δικό σας πολυιδιοκτήτη ολιγάρχη.

***

*Ο Λαρισαίος Ζ.Α. διαπιστώνει.

- Ποιος κορονοϊός; Εμείς ως κοινωνία πάσχουμε από τον παρανοϊό.

***

*ΑΛΛΟΣ Λαρισαίος, ο Κ.Κ. προβλέπει.

- Νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Τέλος το πρόστιμο για όσους καπνίζουν σε κλειστούς χώρους. Θα αφαιρούνται 5 έως 10 τσιγάρα από το τρέχον πακέτο ή το επόμενο.

Ζ.

Απουσίες

*ΤΟΥΣ περίμεναν όσο μπορούσαν στην κοπή της πίτας του ΣΘΕΒ, προχθές το βράδυ. Ωστόσο ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός δεν πρόλαβε να επιστρέψει εγκαίρως από την Αθήνα. Και οι βουλευτές είχαν προσκληθεί αλλά δεν μπόρεσαν να παραστούν, έπαιζαν μπάλα στη Βουλή, με την τροπολογία Αυγενάκη.

Ζ.

 

Παλιός φίλος

*«ΠΙΣΤΕΥΩ τω φίλω.» Ο Χρ. Καπετάνος παραμένει στο παλιό βιβλίο των Αρχαίων της Α’ Γυμνασίου. «Πιστόν φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκεις» και το τηρεί ο πρόεδρος της γαλάζιας Νομαρχιακής, με τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον υφυπουργό Αθλητισμού που περνάει αυτή την περίοδο τη διαολοβδομάδα. Εκείνος ως γενικός γραμματέας του κόμματος είχε υποστηρίξει τον παλιό του φίλο ώστε να πάρει το τιμόνι της ΝΟΔΕ. «Αν μη τι άλλο, ο Χρήστος Καπετάνος δεν είναι αχάριστος…» έλεγε Λαρισαίος νεοδημοκράτης.

Ζ.

 

Αντρες…

*ΣΤΑ δικά τους θέματα οι Λαρισαίες, χθες στον καφέ.

-Άκουσα ότι τα ξανάφτιαξες με τον άντρα σου.

-Ναι, δεν άντεχα να τον βλέπω ευτυχισμένο.

***

*-ΚΑΛΕ, κοίτα εκεί πέρα, ο άντρας σου μιλάει με κάποια…

-Αστον, θέλω να δω πόση ώρα μπορεί να ρουφάει την κοιλιά του.

***

*- Η άλλη μου έστειλε καλέ μήνυμα να με ρωτήσει αν μ’ ενδιαφέρει η ανταλλαγή συντρόφων. Δεν έχω σύντροφο κούκλα μου, τι να ανταλλάξω; Έναν φίκο είχα για συντροφιά κι αυτός μου ξεράθηκε. Αν τον θες, πάρτον.

Ζ.

 

Απ’ το πεζοδρόμιο;

*ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ μια γενναία παρέμβαση του Δήμου στο πεζοδρόμιο της Παλαιολόγου, ακριβώς στο ύψος της πλατείας του ΟΣΕ. Τάχα μου φαρδύ και άνετο, πέφτει όμως ο κόσμος και τσακίζεται. Και πώς να μη σκοντάψει κάποιος, καθώς οι ρίζες των δέντρων έχουν ανασηκώσει τα τσιμέντα, οι πλάκες σπασμένες και ξεκολλημένες. Και μετά σου λένε «πήγαινε απ’ το πεζοδρόμιο», για ασφάλεια.

Ζ.

 

Εις Παρισίους

*ΛΟΓΙΚΑ θα εκδίδει πανηγυρικές ανακοινώσεις ο αντίστοιχος γαλλικός Ρουβίκωνας. Καθώς στο Παρίσι αστυνομικοί επιτίθενται με γκλομπ εναντίον διαδηλωτών πυροσβεστών. (Ε, ρε και πιάσουν κι αυτοί τις μάνικες…).

Ζ.

 

Αρνητικές

απαντήσεις

*ΔΕΝ ήταν δηλαδή πάρα πολύ δύσκολο να βγουν οι νεοδημοκράτες αγρότες στα μπλόκα; Εναντίον της δικιάς τους κυβέρνησης που τόσο πάσχισαν να την αποκτήσουν; Τόσο σύντομα κιόλας; Και να μην υπάρχει και κάποιο ζήτημα αιχμής στο προσκήνιο; Τι θα πει καλεί η Ενωτική Ομοσπονδία στη διοίκηση της οποίας μετέχουν και γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές; Θα πάνε αυτοί μόνοι τους στα μπλόκα, ποιος θα τους ακολουθήσει απ’ τα γαλάζια χωριά; Ποιος μπορεί να περίμενε ότι θα βγουν τρακτέρ σε Φάρσαλα και Πλατύκαμπο; (Εφτά ερωτηματικά είναι αρκετά).

***

*ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ φυσικά ο Τύρναβος, όλοι το ήξεραν ότι η εξέλιξη με τα διήμερα στο τσίπουρο θα έβγαζε κόσμο στον δρόμο. Και θα ξαναβγάλει. Εκεί υπάρχει πολύ συγκεκριμένο σοβαρό αίτημα.

Τα κλασικά και χιλιοειπωμένα, όπως να μειωθεί το κόστος παραγωγής, το ρεύμα, το πετρέλαιο, τα σπόρια, τα φάρμακα, δεν δείχνουν ισχυρά για να βγάλουν χειμωνιάτικα τρακτέρ στην εθνική οδό.

Ζ.

 

Με όρεξη

*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι είχαν όπως πάντα όρεξη. Και κυριολεκτικά.

- Βγαίνω, ρε σεις, το πρωί για τρέξιμο, καταλήγω στον φούρνο. Βγαίνω το βράδυ, καταλήγω στην ψησταριά. Γενικά η γυμναστική είναι που με κατέστρεψε εμένα.

***

*-ΕΓΩ πάλι, πιο πιθανό να ψηλώσω παρά να αδυνατίσω τελικά.

***

*-ΤΙ κάνει η ζύμη στην κρεβατοκάμαρά μας, κάτω απ’ τα σκεπάσματα;

-Ετοιμάζω πίτσα αγάπη μου και στη συνταγή γράφει ν’ αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί κάνα δίωρο.

-Δεν πας να την ξυπνήσεις σιγά-σιγά, μπας και φάμε σήμερα;

Ζ.

 

Κόμβος Πυργετού

* ΤΟ χρόνιο πρόβλημα ολοκλήρωσης του κόμβου στον Πυργετό, που θα δίνει τη δυνατότητα εξόδου των οδηγών που έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα στα παράλια του πρώην Δήμου Ευρυμενών και του Δήμου Αγιάς, έθεσε στο περιθώριο του πρόσφατου Αναπτυξιακού Φόρουμ που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια με την «Ε», στον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή, ο δημοτικός σύμβουλος Αγιάς Θάνος Ολύμπιος. Παρουσία και των βουλευτών Χαρακόπουλου, Κέλλα, ο κ. Ολύμπιος ζήτησε την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών για να αρθεί η οδική απομόνωση της περιοχής. Ο υπουργός, όπως αναμενόταν, απάντησε πως το ζήτημα πρέπει να εξετασθεί σε διεξοδική σύσκεψη στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του είχε δηλώσει πως «πρέπει να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες διαλειτουργικότητας των διοδίων, εξέλιξη που συνδέεται και με τη δημιουργία ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό.

Γ.Ρ.

 

Ο μελλοντικός

*ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ κι αυτό από Λαρισαίους νεοδημοκράτες που βρέθηκαν στο Αναπτυξιακό Forum, τη δεύτερη ημέρα.

- Μα να μην έρθουμε να δούμε τον μελλοντικό πρωθυπουργό;

Σκέφτονταν με προοπτική, αυτή τη στάνταρ της παρατάξεως. Ήταν να μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής ο Γ’. (Ο οποίος μέχρι να τον καλέσει η πατρίς, θα έχει ξεπεράσει και κάποιες ατυχίες στην ορθογραφία. Εδώ έμαθε ο Τσίπρας αγγλικά…).

Ζ.

 

Με 10 ευρώ

*ΤΟ ΚΙΝΑΛ δίνει, λέει, κάρτες μέλους και στη Λάρισα, κάρτες ηλεκτρονικές σαν αυτές τις τραπεζικές, με άγνωστο όμως υπόλοιπο πολιτικού λογαριασμού. Την κάρτα μπορεί να προμηθευτεί ο καθένας που θα σπεύσει στο αδιέξοδο, στο αδιέξοδο δρομάκι της Τρίγωνης πλατείας όπου και τα κομματικά γραφεία. Κατά τις ανακοινωθείσες «εργάσιμες ημέρες και ώρες», καθότι η οικονομική δυσπραγία δεν επιτρέπει γραμματεία, ενώ και τα στελέχη δεν πλημμυρίζουν πια τα κομματικά γραφεία. Οπότε ΔΕ-ΤΕ-ΠΑ 11 με 2 και ΤΡ-ΠΕ 6 με 8.

Κάρτα μπορεί να πάρει όποιος θέλει, όποιος τη ζητήσει, δεν βάζει εμπόδια το ΚΙΝΑΛ στον λαό να προσεγγίσει. Υπό τον όρο ότι θα πληρώσει 10 ευρουλάκια, τα 6 για το κόμμα και τα 4 για τα χειμαζόμενα οικονομικά της Νομαρχιακής.

Ζ.

 

Παρηγορητικά

*- ΤΗ μία με τον Πατέρα στο νοσοκομείο Καρδίτσας και κάποιους άλλους από τους αρχικούς, τώρα με τον Μπαλλή στο «Γουνουλού», πάντοτε υπάρχει ελπίς…

Ο Λαρισαίος παλιός νεοδημοκράτης παρηγορούσε τους φερέλπιδες της παρατάξεως.

- Αρκεί να κάτσει κάποιος φρόνιμα, να έχει υπομονή και το κόμμα μπορεί να τον θυμηθεί και να τον/την κάνει τελικά διοικητή.

Κυρίως απευθυνόταν σε κείνους που ποντάρουν σε κομματικό διορισμό για να λύσουν και το βιοποριστικό.

-Να, ποιος περίμενε να ανοίξει μια τέτοια θέση σαν αυτή στη Λάρισα. Έχει και λιγότερα έξοδα, δεν θα χρειαστεί μετακομίσεις…

Ζ.

 

Το φλουρί

* ΣΤΗΝ κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας βρέθηκε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης. Δήμαρχος Κισσάβου και Κάτω Ολύμπου, πλέον τα δύο βουνά δεν … μαλώνουν, τα ενώνουν η Κοιλάδα και ο Δήμος Τεμπών. Μάλιστα ο κ. Μανώλης, ήταν και ο τυχερός της εκδήλωσης αφού του έτυχε το φλουρί της βασιλόπιτας. Φαίνεται ότι δεν του πήγε καλά μόνο το 2019 με την εκλογή του στη δημαρχία και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, αλλά κερδίζει και το 2020.

Κ.Τσ.

 

Τρόπο ήθελε

*ΤΡΕΙΣ Λαρισαίοι φίλοι κατάφεραν να βρουν ένα Σάββατο στο βαρυφορτωμένο από υποχρεώσεις πρόγραμμά τους για να πάνε επιτέλους για ψάρεμα, που τόσο πολύ τους άρεσε, τουλάχιστον όταν ήταν νέοι και πήγαιναν τακτικά.

Ξημερώματα Σαββάτου, φτάνουν στη θάλασσα, μπαίνουν στη βάρκα και ξανοίγονται.

-Α ρε σεις… Άμα σας πω τι μου στοίχισε το σημερινό, δεν θα με πιστέψετε… Για να καλοπιάσω τη γυναίκα μου την άφησα να πάει Αθήνα για ψώνια. Ούτε με δύο χιλιάρικα δεν ξεμπλέκω απ’ αυτό…

-Α καλά… Εμένα να δεις. Της υποσχέθηκα ότι θ’ αλλάξουμε τις συσκευές στην κουζίνα. Με κάνα τριάρι χιλιάρικα με βλέπω…

***

*Ο τρίτος της παρέας τους άκουγε και χαμογελούσε.

-Ρε, τι βλήματα είστε;

-Γιατί, εσύ τα κατάφερες φτηνότερα;

-Τζάμπα.

-Ε; Πώς δηλαδή…

-Έβαλα το ξυπνητήρι σήμερα στις 4 το πρωί. Ντριιιινννν, μεσ’ την άγρια νύχτα. Πετάγεται η γυναίκα μου, τι έγινε ρωτάει μισοκοιμισμένη. Ξύπνησα ορεξάτος μωρό μου της λέω, είσαι για σεξ ή να πάω για ψάρεμα; Πουλόβερ να πάρεις, μου απάντησε γυρνώντας απ’ το άλλο πλευρό.

Ζ.

============================================

 

TO TYPOIS ASUENES FYLLO

 

*ΤΟ τύποις ασθενές φύλο έδωσε ισχυρό παρών στο Αναπτυξιακό Forum της Λάρισας και στο ακροατήριο εκτός από τα πάνελ των εισηγητών.

Ζ.

 

 

=============================================

 H FILIA H SYNERGASIA H ALLH

 

«Η φιλία, η συνεργασία, η αλληλοεκτίμηση φέρνουν αποτελέσματα» δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, αναφερόμενος στην προσωπική και άριστη σχέση που διατηρεί με τον συνονόματο του, υπουργό Υποδομών. Σχέση που συνέβαλε τα μέγιστα στη θετική εξέλιξη για τον δρόμο Λάρισα - Φάρσαλα.

Γ.Ρ.

 

 

================================

 THS DEKAETIAS TOY

 

 

ME TO TRAKTER TOY PAPOY TOY

 

*ΜΕ το τρακτέρ του παππού του, της δεκαετίας του ‘70, βγήκε στο μπλόκο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου. Δεν είναι ότι φοβόταν να μην του κάνουν καμιά ζημιά, ο Στέλιος Τσικριτσής ήθελε να δείξει τον διαχρονικό χαρακτήρα της αμπελουργίας στην περιοχή αλλά και τον ανάλογο χαρακτήρα των προβλημάτων της.

Κατά τα άλλα, ένα «σωστό» μπλόκο μέσα στην καρδιά του χειμώνα χρειάζεται και τεχνική υποστήριξη. Ξύλα για τη φωτιά στην παράγκα, για ζεστασιά αλλά και για την ψησταριά.

Κ.Τσ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass