ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2020 19:02
*ΣΕ ρόλο πρωτοσύγκελου ο Κ. Αγοραστός βαστάει τη ράβδο του κ. Ιερώνυμου. Άγνωστο αν του την επέστρεψε στο τέλος ή την έβαλε κι αυτή στη συλλογή του.  Ζ. *ΣΕ ρόλο πρωτοσύγκελου ο Κ. Αγοραστός βαστάει τη ράβδο του κ. Ιερώνυμου. Άγνωστο αν του την επέστρεψε στο τέλος ή την έβαλε κι αυτή στη συλλογή του. Ζ.

Αν τύχει...

*ΟΛΟΙ πλέον ποντάρουν στον Φλεβάρη. Για την ακρίβεια στο «...αν τύχει και θυμώσει...», το δεύτερο σκέλος της κλασικής παροιμίας για τις διαθέσεις του αμφιλεγόμενου μήνα. Κακά τα ψέματα, οι πάντες επιθυμούν και λίγο χειμώνα, μαλακό εννοείται αλλά το χιονάκι ποιος δεν το πεθύμησε...

Ζ.

 

Εξορμήσεις

*ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ το επερχόμενο Σαββατοκύριακο για εξορμήσεις των Λαρισαίων στο ύπαιθρο. Είτε για αναψυχή, χειμωνιάτικα με λιακάδα χωρίς χιόνια όμως, είτε για εργασίες σε κήπους και περιβόλια, για τους ερασιτέχνες εννοείται. Οι επαγγελματίες αγρότες, βρέξει-χιονίσει θα κάνουν όσα πρέπει όταν πρέπει.

Ζ.

 

Κοντεύει

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ οι πάντες περιμένουν τον Φλεβάρη ψόφιοι για γιορτή και σκόλη. Ο κουτσοφλέβαρος υπεισέρχεται στις συζητήσεις των Λαρισαίων χωρίς ιδιαίτερη αφορμή.

- Φέτος η Τσικνοπέμπτη θα πέσει Πέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα Δευτέρα. Ήρθε η κανονικότητα με τον Κυριάκο.

- Κάναμε λάθος και πήραμε κάτι κρέατα για την Τσικνοπέμπτη, αλλά δεν υπολογίσαμε ότι αργεί και αναγκαστικά θα τα ψήσουμε αύριο.

Ζ.

 

Στα τρία...

*ΣΤΗ ΝΔ υπάρχουν διακριτά τρία στρατόπεδα. Το Μητσοτακικό που άρχει, το Καραμανλικό και το Σαμαρικό. Δεν πρόκειται για ιδεολογικές συνιστώσες, παρότι υφίσταται διαφορά αντιλήψεων για ορισμένα κομβικά ζητήματα, αλλά για ομάδες που διαμορφώθηκαν με σαφείς αναφορές σε ιστορικά πρόσωπα της παράταξης, καθώς και σε σημερινά κορυφαία στελέχη, όπως είναι οι δύο πρώην αρχηγοί και πρωθυπουργοί. (Ο Γ.Τ. δικαιούται πια να προχωρά σε αναλύσεις και να σουμάρει καταστάσεις).

***

*ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι η εξουσία του εκάστοτε αρχηγού, και δη η κυβερνητική, λειτουργεί ενοποιητικά. Ανάγκα και θεοί πείθονται... Ο Μητσοτάκης, για τους δικούς του λόγους, απέφυγε να προτείνει τον Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας, και προηγουμένως για τη θέση Επιτρόπου στην Ένωση. Διπλή απόρριψη, αναπόφευκτη η πικρία και εύλογη η ψυχρότης του πρώην πρωθυπουργού. Ειδικά αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός συνέβαλε τα μέγιστα στην εκλογή Μητσοτάκη στο τιμόνι της ΝΔ. Ανάλογη δυσαρέσκεια, αλλά χαμηλής εντάσεως, υπήρξε και στο Καραμανλικό στρατόπεδο, εξαιτίας της μη επιλογής Παυλόπουλου. Με μία διαφορά: ο Κώστας Καραμανλής- λόγω χαρακτήρα αλλά και γενικότερης αντίληψης για την πολιτική, τις αντιπαραθέσεις και τα συναφή- ουδέποτε θα κατέφευγε σε προειδοποιητικές βολές ή σε κλεφτοπόλεμο. Εξάλλου, ο ίδιος δεν αισθάνεται προσωπική πικρία ή άλλο τι, καθώς ουδέποτε είχε ενδιαφερθεί για την ΠτΔ, γεγονός που ήταν γνωστό στον πρωθυπουργό. (Τα όργανα ξεκίνησαν. Λες κι είχαν πάψει ποτέ...).

Ζ.

 

Επικαιρότητα

*- ΠΩΣ το έλεγαν οι «σπλήνα» δεξιοί»; Για τους συριζαίους, μόνο που αλλιώς τους βγαίνει τώρα. «Σαμαρά θα λέτε και θα κλαίτε»; (Συζητούσαν για την επικαιρότητα με στυλ στη συντροφιά των Λαρισαίων.)

***

*- ΝΑ πας βρε συ στα Επείγοντα στην Κίνα, να σου πουν καθίστε δέκα λεπτάκια και θα σας φωνάξουμε όταν χτιστεί το νοσοκομείο.

Ζ.

 

Γενέθλια

Αγοραστού

*ΜΕ γλυκά κέρασε τους περιφερειακούς συμβούλους για τα γενέθλιά του στην προχθεσινή συνεδρίαση του σώματος ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ενώ με χαρά δέχθηκε το δώρο του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κ. Νούσιου, μια γραβάτα, την οποία φόρεσε αμέσως. Στο μεταξύ από χθες ο Κ. Αγοραστός βρίσκεται στις Βρυξέλλες (γυρίζει σήμερα), ενώ αστειευόμενος σε προτροπή των Τυρναβιτών αγροτών να επισκεφθεί το μπλόκο τους δήλωσε: «Να έρθω, αλλά πότε; Εδώ τα γενέθλιά μου τα γιόρτασα στον δρόμο...». Την Τετάρτη είχε επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο στον Βόλο, για τα ονομαστήριά του.

Γ.Ρ.

 

Μέτωπο με

τους Τρικαλινούς

*ΕΝΤΑΣΗ επικράτησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μεταξύ του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Χρ. Μάρκου και των Τρικαλινών αντιπεριφερειαρχών Χρ. Μιχαλάκη και Ντ. Μπάρδα. Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τον πρόεδρο του Συλλόγου να διευκρινίσει ότι δεν έχει μέλη –παρά μόνο 3 υπαλλήλους- στην ΠΕ Τρικάλων, ο δε θεματικός τον επέπληξε για την «εργατικότητα» που επιδεικνύουν οι συνδικαλιστές.

Γ.Ρ.

 

Διπλωματία

*ΒΑΣΕΙ σχεδιασμού τα κοινοβουλευτικά ταξίδια, ακόμη και εκείνα για τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Γκρουσκό και τον Τσέχο ομόλογό του Άλες Σμέραλ. Κοινοβουλευτική αλλά και θρησκευτική διπλωματία για τον Λαρισαίο σε μια ταραγμένη εποχή στην ευρύτερη γειτονιά της χώρας.       

Ζ.

 

Ιός

*- Ο κοροναϊός δεν θα κρατήσει πολύ, να το ξέρετε. Είναι Made in China. (Οι Λαρισαίοι το ρίχνουν και στην πλάκα.)

***

*- ΕΓΩ πάλι κορίτσια, έχω τον ανυπαντροϊό.

***

*- ΝΑ φωνάξουμε τους Κινέζους μόλις τελειώσουν το νοσοκομείο τους, να φτιάξουν και το μετρό της Θεσσαλονίκης ως του Αγίου Βαλεντίνου.

Ζ.

 

Κεντροδεξιά

*ΓΙΑ την κεντροαριστερά η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο συγκροτείται λέει και η λεγόμενη «κεντροδεξιά» τάση. Με επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν λέει από τη Λάρισα με Β. Κόκκαλη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη κι άλλους πρώην ΑΝ. ΕΛ.

- Γιατί κεντροδεξιά βρε παιδιά; αναρωτιόταν ο συριζαίος. Οι «καμμένοι» ήταν πάντα πέρα από τη ΝΔ, δεξιότερα από τη δεξιά...

- Ίσως επειδή συνεργάστηκαν στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ να πήραν μια μέντα και να μπατάρισαν λιγάκι αριστερότερα προς κέντρο-κεντροδεξιά...

Ζ.

 

Αυτονόητα

*Η εξεταστική περίοδος δεν καταστέλλει τη διάθεση των Λαρισαίων φοιτητών.

- Πρώτο μάθημα σήμερα που αποφάσισα να μάθω Ρώσικα. Ας αρχίσω με δυό ποτήρια βότκα.

***

- ΝΑ πλένουμε λένε τα δόντια μας μετά από κάθε γεύμα. Με πρόχειρους υπολογισμούς χρειάζομαι 3 οδοντόκρεμες την εβδομάδα.

***

*- ΤΑ λεφτά λέει κουβαλάνε τα περισσότερα μικρόβια. Και μετά αναρωτιέμαι γιατί έχω τόσα χρόνια ν’ αρρωστήσω...

Ζ.

 

Μισή Ελλάδα

*Ο Μητσοτάκης τα βόλευε και με το αφεντικό του ΠΑΟΚ που τον βοήθησε στο Μακεδονικό και με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού που τον βοηθούσε στα ΜΜΕ, εκτιμά ο Γ. Λ. Τα είχε φτιάξει και με τον Μαρινάκη και με τον Σαββίδη. Αλλά δεν είχε υπολογίσει ότι δεν τα έφτιαξαν ο Μαρινάκης με τον Σαββίδη. Και τώρα θα έχει απέναντι και τον Μαρινάκη και τον Σαββίδη. Ο πρώτος γιατί δεν υποβιβάστηκε ο δεύτερος και ο δεύτερος γιατί μπορεί να μην υποβιβάζεται, αλλά θα χάσει το πρωτάθλημα από τον πρώτο. Κατά τη μέθοδο Μητσοτάκη το γκολ ισοφαρίζεται με αυτογκόλ.

***

Αλλά το πρόβλημα θα μείνει προσαυξημένο: η κυβέρνηση τώρα εκτός από το πρωτάθλημα τίναξε στον αέρα και τη Δικαιοσύνη. Ή το σύστημα Σαββίδη θα του το κάνει καλοκαιρινό, ή το σύστημα Μαρινάκη. Είτε οι παοκτζήδες δεν θα αφήνουν άνθρωπο να περνάει κάτω από τα Τέμπη, είτε οι ολυμπιακοί δεν θα αφήνουν άνθρωπο να περνάει πάνω από τα Τέμπη. (Το συμπέρασμα; Σαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο δεν θέλει να γίνει ο Κυριάκος; Που ήταν ένα φεγγάρι πρωθυπουργός της μισής Ελλάδας. Να μια ευκαιρία να του μοιάσει...).

Ζ.

 

Αναλόγως

*ΗΤΑΝ απλό να προκύψει το ερώτημα του Λαρισαίου.

-Δηλαδή, αν ανάψει τσιγάρο ο Σαββίδης σε καφετέρια θα καταργηθεί κι ο αντικαπνιστικός;

-Μα θέλει και ρώτημα; Να διχαστεί η χώρα;

Ζ.

 

Χωρίς καλάθι;

*ΞΑΝΑ η οδός Παλαιολόγου στο προσκήνιο. Διαμαρτυρία από άλλο σημείο του δρόμου, εκεί στην αρχή του, από Φαρσάλων ως τον Σταθμό λέει έχουν παραμεγαλώσει τα δέντρα τα οποία φτάνουν ψηλά στις πολυκατοικίες, χρειάζονται κλάδεμα. Τηλεφώνησαν οι περίοικοι αρμοδίως για να αποκαλυφθεί ότι η υπηρεσία Πρασίνου δεν διαθέτει πια καλαθοφόρο όχημα. Είναι δυνατόν; Δεν μπορεί, κάτι θα κατάλαβαν λάθος. (Διότι δεν είναι μόνο η Παλαιολόγου που το χρειάζεται...).

Ζ.

 

Ορθογραφούντες

*ΓΝΩΣΤΟΙ Λαρισαίοι, νεοδημοκράτες υπεράνω πάσης υποψίας, σχολίαζαν δημοσίως την ατυχή στιγμή του υπουργού με το βαρύ όνομα, το ασήκωτο.

Θ. Ρ. :Δώστε μου ένα λεξικό να στηριχθώ και θα εκτρέψω όλα τα ποτάμια.

Ν. Ν. : Ή αλλιώς, βρείτε μου ένα ποτάμι με εύκολη ορθογραφία να το εκτρέψω.

Θ. Ρ. : Τα όρια της ορθογραφίας είναι τα όρια της εκτροπής. (Ένα λάθος μπορεί να σου διαλύσει την προσεκτικά σμιλεμένη εικόνα.)

Ζ.

 

Εκτός οδού

*ΕΞΑΛΛΟΙ τηλεφωνούσαν στην εφημερίδα Λαρισαίοι που ταξίδευαν προς Αθήνα. Στα διόδια Μοσχοχωρίου τους ζητούσαν να πληρώσουν 3,5 ευρώ αντί για 4 διότι παρακάτω είχε έργα στην εθνική οδό και θα τους έβγαζαν σε παράδρομο. Πριν προλάβουν να επαινέσουν την ευαισθησία και την τιμιότητα της εκμεταλλεύτριας εταιρείας, αναθεμάτιζαν την ώρα και τη στιγμή. Παράδρομο-παράδρομο, χωριό το χωριό ξανάμπαιναν στον ΠΑΘΕ στο ύψος του Στεφανοβικείου μεν σε 1 ώρα και 15 λεπτά δε.

-Είναι δυνατόν; Ποιος αξιολογεί τον χρόνο μου ως 0.50 ευρώ την ώρα; Άσε τις επιπλέον βενζίνες...

-Πάλι καλά να λες που δεν πλήρωσες κι από πάνω για την Πατριδογνωσία που έκανες. Τόσα χωριά ξαναείδες μετά από χρόνια...

Ζ.

 

Να προαχθεί

*- ΚΙ αφού ο Αυγενάκης απέδειξε ότι τα πάει περίφημα στα δύσκολα με την μπάλα, μήπως να προαχθεί και να αναλάβει τα ελληνοτουρκικά, να χειριστεί τον Ερντογάν και τα πετρέλαια;

Ο Λαρισαίος διατύπωσε την πρόταση με απόλυτη φυσικότητα. Οι υπόλοιποι στην παρέα ξεκαρδίστηκαν.

-Δεν μου λες; Έχει η βλακεία ΑΟΖ;

-Μμμ... Νομίζω ναι, υφαλοκρηπίδα δεν έχει πάντα διότι μπορεί να είναι και απύθμενη.

Ζ.

 

Ξεχωρίζει

*ΚΑΙ μια Λαρισαία ενεργά εμπλεκόμενη στην υπόθεση που συνταράσσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο αυτό. Η δικηγόρος Λίνα Σουλούκου, η κόρη του Σωτήρη και πρώην δημοτική σύμβουλος Λάρισας, που είναι γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Νεαρή, ψηλή και λεπτή, ξεχωρίζει στα τηλεοπτικά πλάνα μεταξύ των αντιδίκων πλευρών.

Ζ.

 

Εμφιαλωμένα

*ΟΙ δύο Πόντιοι, ο Κωστίκας κι ο Γιωρίκας, αποφασίζουν να ανοίξουν ένα κρεοπωλείο. Στήνουν λοιπόν το μαγαζί και περιμένουν την πελατεία. Εν τω μεταξύ κάτι σκέφτηκε ο Γιωρίκας.

- Ρε συ Κωστίκα, δε θα ήταν καλύτερα να κάνουμε μια προπόνηση, να δούμε πώς θα μιλάμε στους πελάτες;

-Δίκιο έχεις...

-Άκου λοιπόν τι θα κάνουμε... Εσύ θα βγεις έξω και θα ξαναμπείς για να παραγγείλεις σαν να είσαι πελάτης, εντάξει;

-Εντάξει...

***

*ΒΓΑΙΝΕΙ έξω ο Κωστίκας, ξαναμπαίνει μετά από δύο λεπτά.

-Καλημέρα.

-Καλημέρα, πώς μπορώ να σας εξυπηρετήσω;

-Θα ήθελα μια πορτοκαλάδα...

-Τι λες ρε βλάκα, κρεοπωλείο είμαστε. Βγες έξω και ξαναδοκίμασε.

Πράγματι βγαίνει έξω και ξαναμπαίνει.

-Καλημέρα σας.

-Καλημέρα σας, τι θα θέλατε;

-Θα ήθελα μια μπύρα .

-Τι λες, μωρέ πανηλίθιε, βλάκα, πόσο κόπανος είσαι;

***

*Ο Γιωρίκας πήρε ανάποδες.

- Δεν γίνεται έτσι δουλειά, λοιπόν θα κάνεις εσύ τον καταστηματάρχη κι εγώ τον πελάτη.

Βγαίνει λοιπόν έξω και ξαναμπαίνει μετά από λίγο.

-Καλημέρα σας, θα ήθελα μισό κιλό κιμά.

-Τα μπουκάλια τα ‘φερες;

Ζ.

 

***

 PANTA STO PLEYRO2 31 1 2020

*ΠΑΝΤΑ στο πλευρό του Λαογραφικού η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

ΘΑ.

 

***

 PERISTOIXISMENOS APO ANTIDHMARXOYS3 31 1 2020

 

*ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΣΜΕΝΟΣ από αντιδημάρχους ο Κώστας Τσιάνος, όλοι τον ακούν και τον σέβονται, οι πάντες θέλουν να πάρουν από τη λάμψη του.

Ζ.

 

***

 OYTE TA MHXANAKIA DEN XVROYN PIA4 31 1 2020

 

*ΟΥΤΕ τα μηχανάκια δεν χωρούν πια σ’ αυτή την πόλη. «Έλεος», αναφωνεί ο Χ.Τ. για την εικόνα στην Παναγούλη στο ύψος της Παπακυριαζή. «Υπάρχει και Δημοτική Αστυνομία στη μεγαλούπολη;» (Χώρος δεν υπάρχει...)

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass