ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2020 19:00
*ΣΤΑΘΕΡΑ με την ευχή του μητροπολίτη ο περιφερειάρχης.  Ζ. *ΣΤΑΘΕΡΑ με την ευχή του μητροπολίτη ο περιφερειάρχης. Ζ.

Γαλάζια άνοιξη

*ΟΠΩΣ το πάει, όπου να ‘ναι θ’ ανθίσουν οι μανόλιες στα πεζοδρόμια της Λάρισας. Σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα απ’ ό,τι συνηθίζουν.

-Πρώιμη άνοιξη;

-Βρε χειμώνα να μην έχουμε και θα τα βρούμε...

-Είδες η ΝΔ; Ο άλλος κομματικοποίησε και τον καιρό. Ούτε χειμώνα πια, ούτε τίποτα...

Ζ.

 

Και βιβλία

*ΓΙΟΡΤΗ των ανθοπωλών, άντε και των ζαχαροπλαστών, του Αγ. Βαλεντίνου. Αλλά και των μπαρ και των ρεστοράν και των μαγαζιών διασκέδασης εν γένει, καθώς επιβάλλεται έξοδος απόψε. Από κοντά όμως και τα βιβλιοπωλεία, έστω αυτά τα ελάχιστα που έχουν απομείνει. Έχουν να δείξουν δωράκια λόγω της ημέρας, από Σαιντ Εξυπερύ μα και Μπουκόφσκι, μέχρι Ελύτη και Νερούδα κι από Σαίξπηρ μέχρι και Ερωτευμένο Σαίξπηρ.

Ζ.

 

Ενστάσεις

*ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ οι ενιστάμενοι Λαρισαίοι ακόμη και ανήμερα.

-Γιορτάζεις του Αγίου Βαλεντίνου;

-Όχι βρε... Γιώργο με λένε.

***

*- ΠΟΙΟΣ Βαλεντίνος και αηδίες. Αν μ’ αγαπάει πραγματικά να με φιλήσει Τσικνοπέμπτη που θα έχω φάει τζατζίκι.

Ζ.

 

Μήπως

υπάρχει;

*«ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι δεν υπάρχει λόγος να έχει η Λαμία προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τη Λάρισα. Ή μήπως υπάρχει;». Απορεί και εξίσταται η Κιναλίστα βουλευτίνα Λ. Λιακούλη, συγκρίνοντας τη κατανομή των διορισμών γιατρών στα νοσοκομεία των δύο πόλεων. Που ανήκουν στην ίδια ΥΠΕ, γι’ αυτό και η σύγκριση.

Εντάξει, ο πανίσχυρος υπουργός Χρ. Σταϊκούρας, της γνωστής γνωμάτευσης «κρίση-μάρμαρο- τράπεζες», είναι βουλευτής Φθιώτιδας. Όμως η Λαρισαία απευθύνεται μάλλον στον διοικητή Φ. Σερέτη, πρώην Λαρισαίο που έγινε Λαμιώτης αλλά και πρώην Πασοκτζή που τώρα είναι στέλεχος της ΝΔ.

Ζ.

 

Χωρίς λεφτά

*- ΜΠΑ, δεν είμαι άφραγκος τελικά...

Ο Λαρισαίος ξεφύσηξε ανακουφισμένος.

- Από καταναλωτική κόπωση λένε ότι πάσχω.

Ζ.

 

Δανείζονται

*ΔΕΝ παίζουν εναντίον του ΠΑΟΚ οι ποδοσφαιριστές που η ΑΕΛ έχει δανειστεί απ’ αυτόν. Λογικό. Αντίπαλοι στην ομάδα τους, αν στράβωνε κάτι θα είχαν ν’ ακούσουν. Υπάρχει όμως και η συμφωνία των δύο ομάδων που τους αποκλείει απ’ το αυριανό ματς. Κι ας δυσκολεύονται οι βυσσινί να συγκροτήσουν τώρα αξιόμαχη δεκαοκτάδα.

- Ας παίξουν τουλάχιστον οι δανεικοί απ’ τον Ολυμπιακό, έλεγε ο Λαρισαίος φίλαθλος με νόημα. Εναντίον του ΠΑΟΚ θα φάνε σίδερα. (Ομάδες δανειολήπτριες, χειρότερα κι από κείνους που δανείζονται από τράπεζες. Σαν από τοκογλύφους).

Ζ.

 

Αντιφάσεις

*ΕΧΕΙ ο καιρός γυρίσματα, τα κατέγραφαν χθες στην παρέα των Λαρισαίων.

- Βρε σεις, πέρυσι τέτοια εποχή ο Β. Κικίλιας χρέωνε αδράνεια στο Υπουργείο Υγείας γιατί οι νεκροί από τη γρίπη είχαν φτάσει τους 39 και ζητούσε παραιτήσεις συριζαίων. Φέτος είναι ο ίδιος υπουργός κι η γρίπη έχει θερίσει ήδη 53...

- Αμ ο άλλος που καμαρώνει ότι αυτός έβαλε τάξη στα Εξάρχεια και την ίδια μέρα σφάζονται στην Ομόνοια;

Ζ.

 

Μεσήλικες

*ΣΤΑ στάνταρ θέματα της παρέας οι Λαρισαίοι μεσήλικες.

- Έλα δω βρε πενηντάρικο, πες μου τι έχει συμβεί και έχουμε απομακρυνθεί τώρα τελευταία...

***

*-ΣΑΣ το λέω, το έχω τάμα. Άμα κερδίσω το Τζόκερ να πάω ν’ ανάψω ένα κερί στον Άγιο Μαυρίκιο.

***

*- Ο ύπνος τρέφει το παιδί κι ο ήλιος το μοσχάρι. Και το βιάγκρα τον παππού τον κάνει παλικάρι.

Ζ.

 

Τους αγνόησαν

*ΕΚΤΟΣ από τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι εκπρόσωποι των αγροτών των μπλόκων, ανάμεσά τους και οι Λαρισαίοι Ρίζος Μαρούδας και Αλέκος Λαχανάς, κατόρθωσαν να συναντηθούν ακόμα και με τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα. Όχι όμως και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, που ορίστηκε να εκπροσωπήσει το κυβερνών κόμμα. Ο Στ. Καλαφάτης είχε λέει τελικά πολύ βαρύ πρόγραμμα συναντήσεων, δεν μπόρεσε. Άντε...

Ζ.

 

Μ’ ανοιχτή καρδιά

*«ΣΩΣΤΑ είναι αυτά που γράφετε, είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα. Όμως να διορθώσω κάποια πραγματάκια από εκείνα που αναφέρονταν στο σχόλιο...». Ο γιατρός της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής έλεγε για το ζήτημα που ανακύπτει με την επικείμενη συνταξιοδότηση του Ν. Τσιλιμίγκα και κατ’ επαγωγή τη διακοπή λειτουργίας της κλινικής.

- Σαν την Πάτρα θα γίνουμε...

Είναι κι άλλοι στο νοσοκομείο που το λένε πια αυτό. Αναφερόμενοι στο περυσινό περιστατικό με καθηγήτρια Πανεπιστημίου μάλιστα, η οποία ασθένησε στην Αρχαία Ολυμπία και καθώς η Κ/Δ της Πάτρας ήταν πια κλειστή απεβίωσε καθ’ οδόν για τα Γιάννενα.

***

*- Η ειδικότητα είναι μία, διορθώνει ο καλόκαρδος γιατρός, «Χειρουργική Θώρακος». Σ’ αυτή υπαγόμαστε και οι καρδιοχειρουργοί και οι θωρακοχειρουργοί. Επομένως λογικό στην προκήρυξη για τις θέσεις γιατρών να αναφέρεται «Χειρουργική Θώρακος», άλλωστε επιμελητής Β’ που ζητείται εν προκειμένω, καταρτισμένος καρδιοχειρουργός δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Στην κλινική που διευθύνει ο καθηγητής Ν. Τσιλιμίγκας, πέραν του επίκουρου Κυρ. Σπηλιόπουλου ο οποίος όντως αναχωρεί για να εργαστεί στο Ωνάσειο, να χειρουργήσει, να μην ξεχάσει και την τέχνη του δηλαδή, εκεί λοιπόν υπηρετούν άλλοι επτά γιατροί.

-Δεν είναι όμως όλοι τους με βαθμό διευθυντή ΕΣΥ, μονάχα οι τρεις εξ αυτών, οι δύο είναι επιμελητές Α’ κι οι άλλοι δύο επικουρικοί. (Αν κι αυτό μικρή σημασία έχει.)

***

*ΤΟ σημαντικό είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια κανείς εξ αυτών δεν χειρουργεί περιστατικά ανοιχτής καρδιάς. Όλα τα κάνει αυτοπροσώπως ο Ν. Τσιλιμίγκας. «Ο καθηγητής είναι παρών 350 μέρες τον χρόνο», διαβεβαιώνει ο συνεργάτης του. Κι όλοι οι υπόλοιποι παρόντες κανονικά, σε αχρησία όμως.

Το κύριο ζητούμενο φυσικά δεν είναι να γίνεται ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της κλινικής, αυτό είναι θέμα των αρμοδίων και πρωτίστως του διευθυντή της. Την κοινωνία ενδιαφέρει αν αυτή θα συνεχίσει να λειτουργεί όταν εκείνος αποχωρήσει. (Σε έξι μήνες από τώρα...).

***

*Ο συνομιλητής γιατρός, εκτιμά ότι το λάθος είναι του Πανεπιστημίου, της Ιατρικής Σχολής που δεν έχει φροντίσει να προκηρύξει θέση διαδόχου καρδιοχειρουργού. Αναφέροντας και πληροφορίες για ενδοκαθηγητικές τριβές και διεκδικήσεις ζωτικών χώρων στο Πανεπιστημιακό. (Καθώς όμως ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι, δεν μπορούν πλέον να αγνοούν το πρόβλημα οι αρμόδιοι. Πάσης φύσεως...).

Ζ.

 

Για την προμήθεια

*ΔΕΝ ήθελε πληρωμή με κάρτα, υπάλληλος στο γκισέ εταιρείας κούριερ της Λάρισας, μόνο μετρητά. Τέτοια εντολή είχε, διότι λέει τους κρατάει μεγάλη προμήθεια η τράπεζα. Και; Αν είναι δυνατόν... Αυτά γίνονταν τότε στην αρχή εφαρμογής των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Έφυγε ο πελάτης, πήγε σε άλλη εταιρεία. (Που δηλαδή όπως κάνουν και με όλους τους υπόλοιπους, οι τράπεζες τις λιανίζουν τις επιχειρήσεις).

Ζ.

 

Ορεξάτες

*ΚΙ επειδή είναι γνωστό από πού περνάει ο έρωτας, οι Λαρισαίες συνέχιζαν χθες την επίκαιρη συζήτηση.

- Το τι κάνει ο άλλος στο σπίτι του είναι δική του υπόθεση. Εκτός κι αν κάνει παστίτσιο, οπότε θέλω ένα κομμάτι.

***

*- ΚΡΑΤΑΩ μια σοκολάτα κι ακούω δύο φωνές. Η μία μου λέει «φάτην» κι η άλλη «την άκουσες τι είπε, φάτην».

***

*- ΝΑ θέλεις καλέ να μαγειρέψεις ένα φαΐ της προκοπής και να μη δουλεύει η τοστιέρα.

Ζ.

 

Οι γυμναστές

ΕΛΜΕ

*ΕΣ μεθαύριον τα σπουδαία, για τη ΔΑΚΕ καθηγητών. Την Κυριακή, μετά την εκκλησία στη συνέλευση της γαλάζιας παράταξης.

Το έλα να δεις στον γαλάζιο εμφύλιο. Επιστήμονες άνθρωποι αλλά η δημοκρατία δείχνει να κωλύεται μέσα στη ΝΔ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά η ΕΛΜΕ παραμένει ακέφαλη τόσους μήνες. Ελάτε να σας ψηφίσουμε, λένε οι άλλες παρατάξεις κι οι δεξιοί τρώγονται και δεν συμφωνούν ποιον θα βάλουν για πρόεδρο.

***

*Ο γυμναστής Θαν. Φούντας εναντίον του πληροφορικάριου Νίκου Παναγιώτου. Η Τοπική Επιτροπή που συγκροτήθηκε τώρα και αναγνωρίζεται από τα κεντρικά της ΔΑΚΕ εναντίον της Συντονιστικής Επιτροπής που είχε οδηγήσει στη νίκη στις εκλογές της ΕΛΜΕ, με τον πρόεδρό της, τον φυσικό Σταμ. Μαλάκο να παραιτείται, θα μπούχτισε ο άνθρωπος. Ο επίσης φυσικός Κ. Κοντσιώτης αιρετός της παράταξης κατά της νεότευκτης Τ. Ε. όπου ανέλαβε πρόεδρος ο Ν. Καρκαλής. Και την οποία κυριαρχούν οι γυμναστές, αφού εκτός του Θαν. Φούντα που θέλει να γίνει πρόεδρος ΕΛΜΕ, στην ίδια ειδικότητα ανήκουν κι οι άλλοι δύο εκλεγμένοι στο Δ. Σ., η Δάφνη Μπατσίλα κι ο Κ. Κωστόπουλος. Κι όλοι μαζί τον τρέχουν τον πρώην πρόεδρο Ν. Παπαγιώτου. (Πόσους γύρους ν’ αντέξει ακόμα...).

Ζ.

 

Σωστές κινήσεις

*ΤΟ ψυχροπολεμικό κλίμα έσπασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο Εσωτερικών ήταν ο πρώτος νεοδημοκράτης υπουργός που επισκεπτόμενος τη Λάρισα συνάντησε μεταξύ των άλλων και τον δήμαρχό της. Και να που τώρα ανταποδίδει η Ρένα Δούρου καθώς η εκ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επισκεπτόμενη την πόλη θα συναντήσει αύριο και τον περιφερειάρχη. Βέβαια, ο Κ. Αγοραστός είχε αναπτύξει καλή προσωπική σχέση μαζί της ως πρόεδρος της ΕΝΠΕ αυτός, περιφερειάρχης Αττικής εκείνη.

Ζ.

 

Επισκέπτες

*-ΗΣΟΥΝ άρρωστη;

Η Λαρισαία ενδιαφέρθηκε για τη γειτόνισσά της.

-Όχι, γιατί ρωτάς;

-Να, έβλεπα τον γιατρό να μπαινοβγαίνει σπίτι σου.

-Ναι; Κι εσένα δηλαδή που πηγαινοερχόταν ο λοχαγός, πόλεμο είχαμε;

Ζ.

 

Εγκληματικότητα

*ΜΕΡΑ – μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας να συγκρούονται ομάδες Αφγανών και Πακιστανών, να μαχαιρώνονται, να σκοτώνονται. Για το ποια ομάδα θα έχει τον έλεγχο στις πιάτσες των ναρκωτικών. Τι στην ευχή, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουμε; Σας το λέμε από τώρα να είστε σίγουροι πως όλα αυτά θα τελειώσουν μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ. Η ΝΔ δεν θα ρισκάρει με την ασφάλεια των πολιτών, επ’ ουδενί δεν θα επιτρέψει να συμβούν αυτά στο κέντρο της Αθήνας, μείνετε ήσυχοι...

Β.Κ.

 

Σηματοδότης

*ΔΕΝ λειτουργεί μέρες το φανάρι στη διάβαση πεζών στη Λεωφόρο Καραμανλή στο ύψος του ι.ν. Αγίας Σοφίας καταγγέλλει στην «Ε» αναγνώστης κάτοικος στην περιοχή. «Υπάρχουν σχολεία και είναι άκρως επικίνδυνο. Είναι θέμα ασφάλειας. Επικοινωνήσαμε με τον Δήμο αλλά τίποτα δεν έγινε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ας το δουν οι αρμόδιοι.

Ν.Π.

 

Διώξεις

*ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να πατάξει το φαινόμενο της καταστροφής δημοτικής περιουσίας, που παρατηρείται σε κοινόχρηστους χώρους της Λάρισας, είναι ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης. Φανερά εκνευρισμένος, για τη συχνότητα πλέον των καταστροφών στην πόλη, διεμήνυσε, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε για τα έργα του 2020, ότι θα ασκηθούν διώξεις και θα κατατεθούν μηνύσεις για φθορά δημοτικής περιουσίας. Ανάφερε ότι σε πρόσφατη επίσκεψή του στη νέα πλατεία στη συνοικία της Τούμπας -η οποία μόλις πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε- είδε νεαρούς να προσπαθούν να καταστρέψουν ξύλινα στέγαστρα, ενώ κάποιοι έχουν βάψει διάφορα σημεία της.

 

--------

OS DHMARXOS TOYMEGALYTEROY AGROTIKOY DHMOY THS XORAS

*ΩΣ δήμαρχος του μεγαλύτερου αγροτικού δήμου της χώρας, ο Θαν. Νασιακόπουλος επιδιώκει ιδιαίτερες σχέσεις με τους υπουργούς Γεωργίας.

Ζ.

 

--------

NA DVSEI XAIRETISMOYS STHN PALIOPAREA3

*ΝA δώσει χαιρετισμούς στην «παλιοπαρέα της Λάρισας» ζήτησε από τον Μ. Χαρακόπουλο ο Πρ. Παυλόπουλος. Ως επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, ο Λαρισαίος βουλευτής επισκέφθηκε τον απερχόμενο ΠτΔ, να τον ευχαριστήσει για τη συνεργασία που είχαν. Και τον κάλεσε να ξανάρθει στη Λάρισα, τώρα που θα έχει ελεύθερο χρόνο. Ο Πρόεδρος αποδέχθηκε ασμένως...

Ζ.

 

--------

ENAN AKOMH AMESO SYNEGATH EXEI APO PROXUES O DHMARXOS ELASSONAS NIKOS GATSAS

*ΕΝΑΝ ακόμη άμεσο συνεργάτη έχει από προχθές ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, που θέλοντας να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα της άρδευσης, όρισε ως νέο αντιδήμαρχο Άρδευσης και Αρδευτικών Δικτύων τον Κίμωνα Τσούρη. Ο νέος αντιδήμαρχος κατάγεται από τη Συκέα Ελασσόνας. Ήδη, μεταβιβάστηκαν στον νέο αντιδήμαρχο όλες οι σχετικές αρμοδιότητες σε όλη την έκταση του Δήμου Ελασσόνας. Ο Νίκος Γάτσας ευχήθηκε καλή θητεία στον Κίμωνα Τσούρη, τόνισε πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει, καθώς το δίκτυο έχει σοβαρά προβλήματα, άλλα είναι πεπεισμένος πως θα αντεπεξέλθει επάξια στο δύσκολο έργο του. Και βέβαια όλα αυτά, διανθισμένα με τα συγκρατημένα χαμόγελα της φωτογραφίας...

Ι.Μ.

--------

*ΝΑ και το περίφημο κουτάλι διαίτης. Να μπορεί να τρώει κάποιος όσο θέλει. Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass