ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2020 19:02
*ΝΑ σφραγιστεί άραγε η τρέχουσα θητεία Αγοραστού από γιγάντια επένδυση της Φολκσβάγκεν που θα φέρει ο Ν. Τσιλιμίγκας στον Βόλο; Ή μήπως από το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής στη Λάρισα φεύγοντας εκείνος με σύνταξη; (Ένα από τα δύο, και τα δύο ή κανένα απ’ τα δύο;)  Ζ. *ΝΑ σφραγιστεί άραγε η τρέχουσα θητεία Αγοραστού από γιγάντια επένδυση της Φολκσβάγκεν που θα φέρει ο Ν. Τσιλιμίγκας στον Βόλο; Ή μήπως από το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής στη Λάρισα φεύγοντας εκείνος με σύνταξη; (Ένα από τα δύο, και τα δύο ή κανένα απ’ τα δύο;) Ζ.

Μύρισε χώμα

*ΚΙ όμως, έβρεξε. Σαν ψέματα φαινόταν χθες στους Λαρισαίους. Μύρισε χώμα ακόμα και στην πόλη, μέσα στο καταχείμωνο. Σαν να επρόκειτο για πρωτοβρόχια φθινοπώρου, μετά από μακρύ και σκονισμένο καλοκαίρι.

Ζ.

 

Ποιο κρύο...

*ΔΕΝ κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ

Έλα απόψε για να νιώσεις όπως δεν ένιωσες ποτέ...

Το τραγουδάκι των «Locomondo» ταιριαστό, καθότι και του Αγίου Βαλεντίνου στον ανοιξιάτικο καιρό.

Απ’ την άβυσσο της θλίψης, στα λιβάδια της χαράς

Ειν‘ ένα μικρό πορτάκι, που το πόμολο κρατάς. (Αλήθεια λέει ο ποιητής.)

Ζ.

 

Γιορτινές δυσκολίες

*- ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ πιέσεις κοινωνικότητας, διαπίστωνε χθες ο Λαρισαίος γνωστό μπακούρι. Πρωτοχρονιά, να έχουμε συγγενείς για να τη γιορτάσουμε μαζί.

Αγίου Βαλεντίνου, να έχουμε ταίρι.

Πάσχα, να έχουμε αρνί.

Καλοκαίρι, να έχουμε λεφτά και άδεια για ξόδεμα.

Χριστούγεννα, να έχουμε μεριμνήσει για δώρα.

Ζ.

 

Κινέζικα παιχνίδια

*ΤΙΠΟΤΕ δεν φρέναρε τη φιλοπαίγμονα διάθεση του γνωστού Λαρισαίου: Είναι ένα ζευγάρι Κινέζων και κάνουν παιχνιδάκια στο τηλέφωνο. Και ρωτά ο άνδρας τη γυναίκα.

- Μωράκι μου τι φοράς τώρα;

- Μόνο τη μάσκα.

Ζ.

 

Τραγουδάκι

- ΓΙΑΓΙΑ, γιαγιά, έχω μία ιδέα...

- Να την ακούσω πουλάκι μου.

Τρελαμένη η Λαρισαία γιαγιά Γ. Γ. , όπως όλες άλλωστε.

-Να... να πω ένα τραγουδάκι;

-Μόνο να πεις; Να σ’ ακούσω...

- Να... άκου... ακούς;

-Ναι χαρά μου...

- Έχω ένα καθαλάκι, έχει ένα ποντικάκι, άνοιτσε το καθαλάκι, έφυγε το ποντικάκι.

Τοίχο τοίχο θουλατάλει... την ουλίτσα του κουνάει, τέχει τέχει θτην φωλιά του... να αγκαλιάθει τα παιγιά του.

-Μπρά-βόοο...

Παλαμάκια και στο πάτωμα απ’ τα γέλια η γιαγιά. Αυτό το «θουλατάλει» την έστειλε. Ακούς εκεί «σουλατσάρει» το μωρό.

Ζ.

 

Συνεδριάζοντας

*«ΕΡΧΟΜΑΙ εγώ στην κλινική να ρωτήσω γιατί δεν αφήνετε κανέναν άλλον να χειρουργήσει;» Αισθητή η αιχμή του Κ. Αγοραστού χθες κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προς τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Κι ο Ν. Τσιλιμίγκας δεν απάντησε, ούτε σ’ αυτόν.

***

*ΤΟΝ οποίο επικεφαλής φαίνεται να τον αγνόησαν ξανά οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής του, εξακολουθεί να σοβεί το γνωστό εσωτερικό θέμα. Συνυπέγραψαν λοιπόν οι υπόλοιποι ερώτηση προς Αγοραστό με περιβαλλοντικό θέμα αλλά δεν συμπεριέλαβαν τον αρχηγό τους.

Ούτε Ν. Τσιλιμίγκα, ούτε και Γιαν. Γεννάδιο, τον Βολιώτη που συμπλέει μαζί του. Αντιθέτως συνυπογράφει ο παπα Ρίζος Κομήτσας, που μετείχε και χθες κανονικά στη συνεδρίαση, με το ράσο του και τα όλα του.

***

*Ο προαναφερθείς Γιαν. Γεννάδιος αστειευόμενος ευχαρίστησε τον πρόεδρο Βασ. Πινακά. Που όρισε τη συνεδρίαση χθες βράδυ κι έτσι «μπορέσαμε του Αγίου Βαλεντίνου να φύγουμε απ’ το σπίτι μας».

Ζ.

 

Συντροφικότητα

*ΚΕΦΑΤΕΣ οι Λαρισαίες χθες στον καφέ.

-Έπιασα καλέ τον άντρα μου με μια πιτσιρίκα...

-Και τι έκανες;

-Της ζήτησα συγγνώμη για τα χάλια του.

***

*- ΧΩΡΙΖΕΙΣ και σου λέει, δεν θα βρεις άλλον σαν εμένα. Μα αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός...

***

*- ΓΙΩΡΓΟ, δεν μπορώ πια να κάνουμε μόνο σεξ, μου λείπει η συντροφικότητα.

- Να γραφτούμε τότε στο ΚΚΕ, Μαρία.

Ζ.

 

Οι εντεταλμένοι

*ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ εμφύλιος στη ΔΑΚΕ καθηγητών της Λάρισας, μαίνεται η εσωπαραταξιακή διαμάχη, καθόλου καλή εικόνα γενικότερα για το κόμμα ‘’σφάζονται για τις καρέκλες οι δεξιοί’’. Και σιγή ασυρμάτου από τους κομματικούς παράγοντες. Και καλά, οι βουλευτές δεν αναμιγνύονται σε τέτοια, ‘’όλοι καλοί’’, άλλωστε κανενός ο σταυρός δεν βρωμάει, αν και κάποιοι οσμίζονται ότι η μια πλευρά είναι του αλλουνού βουλευτή και η άλλη του ενός επιρροή.

***

*ΩΣΤΟΣΟ η ΝΔ έχει εντεταλμένους παράγοντες, που δεν μπορεί θα έχουν εμπλακεί. Έστω παρασκηνιακώς. Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας η Βασιλική Ζιάκα, πρώην περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, επίσης γυμνάστρια όμως, σαν τους τρεις της ΕΛΜΕ που κυνηγούν απηνώς τον τέταρτο. Υπεύθυνη Τομέα Επιστημονικών και Παραγωγικών Φορέων η Χριστίνα Κοντογιάννη, γεωπόνος είναι αυτή, όμως μπορεί να μεριμνήσει να ψεκαστεί η διχόνοια με ‘’ράουνταπ’’. Άλλος ένας τομεάρχης που θα μπορούσε να εμπλακεί ο Αντώνης Ζήλος, ως υπεύθυνος Συνδικαλισμού.

Και σίγουρα μπορεί να πει έναν κατευναστικό λόγο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνος και κάποιος από τους της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ, ήτοι Χάρης Τσιλιάκος, Κ. Νινίκας ή Ηρ. Γερογιώκας. Η παρατηρούμενη αταξία βλάπτει σοβαρά και άρα...

Ζ.

 

Τον άλλο μήνα

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανακούφιση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις παραφυάδες αυτού με τα λαμπρά σχέδια. Είχαν αγχωθεί να περιμένουν επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Λάρισα, εδώ και κάμποσους μήνες. Έκαναν τα προγράμματά τους κι όλο ανέβαλλαν. Κι έβλεπαν τον πρόεδρο του κόμματος να σεργιανάει άλλοτε στον Πύργο, άλλοτε στην Άρτα, μέχρι και στα Γιάννενα έτρεχε ακόμη και για ποτό σε μπαράκια.

Λάρισα τίποτε, περνούσαν τα Σαββατοκύριακα. Μέχρι που ανακοινώθηκε ότι στην πρωτεύουσα του κάμπου απονέμεται κλασικά η διοργάνωση του αγροτικού προσυνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο θα μιλήσει κι ο πρόεδρος. Τον Μάρτιο λοιπόν και βλέπουμε.

Ζ.

 

Κομματική έξοδος

*ΣΤΟ προηγηθέν σχόλιο της εφημερίδας αναφέρθηκε ο Ελισαίος Βαγενάς, στο «Έρωτας με το κόμμα», καθότι η ομιλία του για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ήταν χθες ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, βραδιά που και οι συντρόφισσες θα ήθελαν κι εκείνες από τους συντρόφους τους μια ρομαντική ούτως ειπείν έξοδο, αντί του κομματικού καθήκοντος ξανά.

«Θα ήθελα να σημειώσω», είπε ο ‘’υπουργός Εξωτερικών’’ του ΚΚΕ καθότι υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του κόμματος, «πως εμείς οι κομμουνιστές αγαπάμε τη ζωή, η οποία αποκτά για μας πραγματικό νόημα όταν περικλείει τον αγώνα για να γίνει καλύτερη η ζωή η δική μας και του λαού μας, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ε, τι να γίνει που σ’ αυτόν τον αγώνα, για να μπουν εμπόδια σε αντιλαϊκές πολιτικές και να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, εδώ και 100 χρόνια πρωτοστατεί το ΚΚΕ; Γίνεται να μην το αγαπάμε;» (Να μοίρασαν και σοκολατένια σφυροδρέπανα;)

Ζ.

 

Με σφραγιδάκι

*ΚΑΤΙ θα της συνέβη πάλι της ΔΕΥΑΛ, καθυστέρησαν στην αποστολή των λογαριασμών. Που επί χρόνια τους στέλνει στα σπίτια με δικούς της ανθρώπους.

Λογαριασμοί λοιπόν με ημερομηνία λήξης 19 Φεβρουαρίου, έφτασαν στους παραλήπτες χθες, ως δώρο του Αγίου Βαλεντίνου. Κι όλοι οι φάκελοι με ένδειξη απ’ έξω, σφραγισμένοι ένας-ένας ενημέρωναν τους πελάτες ότι η εξόφληση μπορεί να γίνει μέχρι 28 Φεβρουαρίου, έδιναν τράτο στους οφειλέτες. Λες και όποιος καθυστερήσει θα υποστεί κάποια επιβάρυνση. Η ΔΕΥΑΛ δεν επιβάλλει πρόστιμα και τόκους ούτε επιβραβεύει με μπόνους εμπρόθεσμης πληρωμής.

Ζ.

 

Δήθεν αστεία

*ΣΥΧΝΑ τα σοβαρότερα πράγματα λέγονται εν είδει χιούμορ. Κι ακούστηκαν κάμποσα χθες στη σύσκεψη στην Περιφέρεια με τον γ. γ. Πολιτικής Προστασίας. Έφτιαχναν πλάνο δεκαετίας. «Θα είμαι περιφερειάρχης και τότε» πέταξε ο Κ. Αγοραστός. (Και χαρά στο κουράγιο του.)

***

*- ΣΟΥ έχω λύσει όλα τα προβλήματα στον Δήμο σου και δεν με ψήφισες κιόλας...

Ο περιφερειάρχης αιφνιδίασε τον Γ. Μανώλη.

-Ε, ας μην μπαίνουμε σε τέτοιες λεπτομέρειες...

Απάντηση αμηχανίας από τον δήμαρχο Τεμπών, όμως ο Κ. Αγοραστός επέμενε.

-Θα έρθουν κι επόμενες εκλογές και τότε θα πάρω τα μέτρα μου.

***

*ΛΙΓΟ αργότερα μίλησε κι ο δήμαρχος Αγιάς. Οπότε βρήκε αφορμή ο Γ. Μανώλης.

-Δεν νομίζω να πιστεύεις ότι σε ψήφισε ο Γκουντάρας και δεν σε έχω ψηφίσει εγώ;

-Ο Γκουντάρας με ψήφισε, απάντησε με σιγουριά ο περιφερειάρχης.

***

*ΚΑΠΟΙΑ στιγμή βγήκε από τη σύσκεψη ο γ. γ. Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας συγγνώμη από τους υπόλοιπους, τον ζητούσε είπε ο υπουργός Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

-Χαιρετίσματα από τον Αγοραστό πες του, πετάχτηκε ο περιφερειάρχης. Κι από τον σύντροφο Γκουντάρα. (Μάλλον τον πρώην σύντροφο, αφού ο δήμαρχος δεν έχει φύγει απ’ το ΠΑΣΟΚ.)

Ζ.

 

Ακριβώς

*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ η μάνα του να τον εκπαιδεύσει, να του μάθει αρχές από μικρό.

-Γιατί αγόρι μου δεν παρέδωσες στη δασκάλα την καρφίτσα που βρήκες στο προαύλιο του σχολείου;

-Μα βρε μαμά... Αφού έγραφε από πίσω «Δική σου για πάντα».

Ζ.

 

Με μια κομψότητα

*ΤΗ σύγκρουση της αγάπης με την αδήριτη ανάγκη περιγράφει ο Ρέτζιναλντ Χιλ στον ‘’Ξυλοκόπο’’. Κι όχι με τίποτε γλυκανάλατους ρομαντισμούς, το συναρπαστικό μυθιστόρημα κατατάσσεται στο είδος του νουάρ, αστυνομικό με όλα τα στάνταρ χαρακτηριστικά, με απροσδόκητες ανατροπές αρκούντως πειστικές και με μια κομψότητα στη γραφή.

Να, όπως εκεί που ο καταδιωγμένος πρώην πανίσχυρος επιχειρηματίας προσπαθεί να επανέλθει:

 «Τίποτα δεν μου συνέβη τυχαία. Όσο για την αδήριτη ανάγκη που συγκρούεται με την αγάπη, αυτή ευτυχώς είναι μία επιλογή που δεν θα χρειαστεί ποτέ να κάνω».

«Αλήθεια; Και πώς σχεδιάζεις να την αποφύγεις;».

«Αποφεύγοντας και τις δύο. Ελέγχοντας τη ζωή μου από τώρα και στο εξής».

«Και νομίζεις ότι αυτό είναι εφικτό; Ίσως και να είναι, αλλά μόνο αν διαθέτεις εξαιρετικά σπάνιες ιδιότητες... Κυριολεκτικά μοναδικές. Μισό λεπτό να δω, κάπου εδώ το έχω...».

Σηκώθηκε και πήγε στο ράφι με τα βιβλία, διάλεξε ένα και το ξεφύλλισε.

«Ναι, νάτο: Η Ανάγκη και η Τύχη εμένα δεν με πλησιάζουν κι αυτό που ορίζω είναι η Μοίρα».

«Έτσι ακριβώς», είπε ο Χάντα. «Λες και μου πήρες τα λόγια από το στόμα. Παρεμπιπτόντως, από ποιανού το στόμα τα πήρες;».

«Από του Μίλτον», είπε ο Τσάιλντς, κρατώντας όρθιο το βιβλίο για να διαβάσει τον τίτλο ο Γουλφ. «Χαμένος Παράδεισος», είπε εκείνος. «Δεν το έχω διαβάσει. Αλλά ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή μου. Και σε ποιανού το στόμα έβαλε ο Μίλτον αυτά τα λόγια;».

«Πρέπει να είσαι προσεκτικός, Γουλφ», είπε ο Τσάιλντς. «Στο στόμα του Θεού».

Ζ.

 

Εξέλιξη

*ΜΙΑ εξόχως φαλλοκρατική Θεωρία της Εξέλιξης, ανέλυαν οι νεαροί Λαρισαίοι. Ακροβατούσαν βεβαίως, η κατάληξη ήταν που ενδιέφερε.

O άντρας ανακάλυψε τη γυναίκα και εφεύρε το σεξ.

Η γυναίκα ανακάλυψε το σεξ και εφεύρε τον πονοκέφαλο.

Οι άντρες ανακάλυψαν τις λέξεις και εφεύραν τη συζήτηση.

Οι γυναίκες ανακάλυψαν τη συζήτηση και εφεύραν το κουτσομπολιό.

Οι άντρες ανακάλυψαν τα χρώματα και εφεύραν τη ζωγραφική.

Οι γυναίκες ανακάλυψαν τη ζωγραφική και εφεύραν το μακιγιάζ.

Οι άντρες ανακάλυψαν τα όπλα και εφεύραν το κυνήγι.

Οι γυναίκες ανακάλυψαν το κυνήγι και εφεύραν το μινκ παλτό.

Οι άντρες ανακάλυψαν τη γεωργία και εφεύραν το φαγητό.

Οι γυναίκες ανακάλυψαν το φαγητό και εφεύραν τη δίαιτα.

Οι άντρες ανακάλυψαν το εμπόριο και εφεύραν τα χρήματα.

Οι γυναίκες ανακάλυψαν τα χρήματα και από κει και πέρα όλα πήγαν πολύ στραβά.

Ζ.

-----

AGKALIES FILIA XARES2

*ΑΓΚΑΛΙΕΣ, φιλιά, χαρές, είχε να λέει για τον μέγα Μέγα Κωνσταντίνο, χθες στη Λάρισα ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας. Ο Ν. Χαρδαλιάς είχε συνεργαστεί στενά με τον Λαρισαίο όταν είχε αναλάβει στη γειτονική Λαμία δεξί χέρι του περιφερειάρχη Στερεάς Κ. Μπακογιάννη. Κι είχε να μάθει πολλά τότε από τον παλιό.

Ζ.

-----

O ALLOS EIPE NA KANEI4

*Ο άλλος είπε να κάνει οικονομία χθες του Αγίου Βαλεντίνου, καθότι ακριβά τα λουλούδια, το συνδύασε και με την Τσικνοπέμπτη...

Ζ.

-----

PVLEITAI SPITI ME UEA3

*ΠΩΛΕΙΤΑΙ σπίτι με θέα το μέλλον.

Ζ.

-----

FRENARE APOTOMA O PILOTOS5

*ΦΡΕΝΑΡΕ απότομα ο πιλότος κι εκείνη δεν φορούσε ζώνη.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass