ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2020 19:00
*Ο άλλος κουβάλησε χθες και μπαλαντέζα Τσικνοπέμπτης.  Ζ.   *Ο άλλος κουβάλησε χθες και μπαλαντέζα Τσικνοπέμπτης. Ζ.

Τα άλλοθι

*KI αν ο καιρός χάλασε κάπως την Τσικνοπέμπτη, που δεν τα κατάφερε δηλαδή, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ίσα-ίσα που δημιουργήθηκε και το άλλοθι. Κι έτσι σήμερα ακολουθεί Τσικνοπαρασκευή κι αύριο Τσικνοσάββατο.

***

*ΑΛΛΩΣΤΕ «τόσα χρόνια, μια φορά η Τσικνοπέμπτη δεν έπεσε σαββατοκύριακο, πάντα μεσοβδόμαδα», έλεγε χθες ο Λαρισαίος ευχόμενος «Merry Tsiknas».

***

*ΤΟ άλλοθι, πάντως, το εφευρίσκει ο καθείς ποικιλοτρόπως.

-Φάτε εσείς την Τσικνοπέμπτη όλη τη σαβούρα στα μαγαζιά, να βγούμε εμείς την Παρασκευή να φάμε φρέσκο πράμα...

***

*ΈΝΑ όμως είναι το βέβαιο.

-Η Τσικνοπέμπτη δεν είναι χαρά. Είναι λίπη. Πολλά λίπη...

Ζ.

 

Διασκευή

*ΠΟΙΟ τραγουδάκι κυριάρχησε χθες στο ψιλόβροχο της Τσικνοπέμπτης;

- Δυό-δυό, οι μπριζόλες δυό-δυό...

***

*- ΡΩΤΗΣΑ τα μάτια μου γιατί είναι δακρυσμένα...

- Τερζής;

- Τσίκνα.

Ζ.

 

Οι σύντροφοι

*«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Αριστερά και δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο. Όποιος γίνει μέλος του, σημαίνει ότι αυτόματα αποδέχεται το καταστατικό και την ιδεολογία του, τις αρχές του, τον στόχο του, που είναι ο σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία». Κατηγορηματικός ο Βασίλης Ζωγράφος σε δημόσια τοποθέτησή του. Να το έχουν όλοι υπόψη τους, αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ, όχι κάνας τυχαίος. «Όσοι γύρισαν την πλάτη στα κόμματά τους απογοητευμένοι, όσοι ήταν πολιτικά άστεγοι ή έδωσαν αγώνες μέσα από τα κινήματα και προσχώρησαν στην ιδεολογία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, σημαίνει ότι σέβονται την ιστορία της, τους αγώνες της, την ιστορική διαδρομή της, την ακεραιότητα και τις θυσίες των στελεχών της». (Προφανώς θα συμφωνεί, δεν θα έμεινε κόκκαλο, ο σύντροφος βουλευτής Βασ. Κόκκαλης, ο αδελφέ-Γ. Ακριβούλης επίσης και άλλοι που είναι μέλη του κόμματος πλέον...).

Ζ.

 

Δικές του...

*ΔΕΝ είναι δα και τόσο δύσκολο στη Λάρισα, να βρεις τι θα γράψεις. Περπατάς και ακούς στο κέντρο του Μεγάλου Χωριού, κοστουμαρισμένος ο διευθυντής τραπέζης, τον ρωτάει ο άλλος.

- Αυτές τις γραβάτες που φοράς, η υπηρεσία τις χορηγεί;

- Α όχι, όχι βέβαια... Δικές μου.

- Κατάλαβα. Η γυναίκα σου τις διαλέγει.

Ζ.

 

Θέμα ηλικίας

*ΕΙΧΑΝ ωριμάσει πια στη συντροφιά των Λαρισαίων.

- Είμαι πλέον σε ηλικία που με καλούν στον δεύτερο γάμο τους.

***

*- ΑΠΟ μια ηλικία και μετά, κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και μια συσκευή που θα μας έβαζε για ύπνο. Το λεγόμενο υπνητήρι...

***

*- ΔΥΣΚΟΛΟ να είσαι μεσήλικας. Βάλε-βγάλε τα γυαλιά πρεσβυωπίας, πιάστηκε το χέρι μου.

Ζ.

 

Πέταξε;

*ΚΙ αφού τακτοποιήθηκε, όπως τακτοποιήθηκε, η εσωπαραταξιακή εκκρεμότητα της ΔΑΚΕ, σταμάτησε το κρυφτούλι στην ΕΛΜΕ κι οι τρεις γαλάζιοι γυμναστές πρότειναν για πρόεδρο τον Θαν. Φούντα. Τώρα όμως, φαίνεται ότι άλλαξαν τα γράμματα, πέταξε το πουλάκι. Διότι κάποιοι από τους απέναντι συνειδητοποίησαν πια ότι όπως έχει γίνει σμπαράλια, η ΔΑΚΕ ίσως και να μην είναι πια και τόσο πρώτη παράταξη σε ισχύ. Κι αφού επιπλέον δεν τηρεί τους καθιερωμένους κανόνες στο εσωτερικό της, τότε κι οι υπόλοιποι μπορούν άνετα να συνεργαστούν και αν αναδείξουν εκείνοι πρόεδρο. Άλλωστε λιγότερα χωρίζουν τους συνδικαλιστές της αριστεροκεντροαριστεράς απ΄ όσα τους Δακίτες μεταξύ τους. Κι είναι και πέντε αυτοί, ίσως κι έξι δηλαδή, έναντι τριών.

Ζ.

 

Τι περίπατος...

*ΕΧΕΙ να λύσει τα θέματα των συνδικαλιστών της η ΕΛΜΕ, πού να προλάβει να ασχοληθεί μ’ αυτά της εκπαίδευσης, τα εξόφθαλμα προβλήματα αλλά κι άλλα, τα κάτω απ’ την επιφάνεια, πλην όμως τόσο σοβαρά. Πόσο έχουν συνειδητοποιήσει άραγε, οι κυβερνώντες πρωτίστως, ότι ο πληθυσμός των εκπαιδευτικών είναι πια γερασμένος όσο ποτέ; Δίχως διορισμούς τόσα χρόνια και με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης...

***

*ΕΤΣΙ πρέπει... Στα σχολεία της Λάρισας όμως, λέει, οι μισοί καθηγητές δεν πηγαίνουν πια στις εκδρομές. Αυτές τις ημερήσιες που γίνονται κάθε μήνα. Δεν μπορούν να ακολουθήσουν στον λεγόμενο σχολικό περίπατο. Περίπατος; Τι περίπατος... Ποιος να περπατήσει ως εκεί; Μεγάλοι άνθρωποι... (Ο καθείς φαντάζεται τα υπόλοιπα για τη συνεισφορά τους στο σχολείο).

Ζ.

 

Μαγκάρετ

*Σ΄ ΕΝΑ μήνα περίπου, στις 19 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του Γιώργου Μαργαρίτη στη Λάρισα.

Ως γνωστόν, ο λαϊκός τραγουδιστής απ΄ το Πετρωτό Τρικάλων έχει εισέλθει στη χορεία των κουλτουριάρηδων συγγράφοντας την αυτοβιογραφία του. Στην εκδήλωση, εκτός από τον ίδιο τον Μαγκάρετ, θα μιλήσει και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός. Μη - σε - νοιά - ζειειειει...

Ζ.

 

Αξιοπερίεργο

*ΟΜΑΣ χίππις διήλθεν χθες εκ Λαρίσης. Φλεβάρης του 1970, το κίνημα των παιδιών των λουλουδιών στα πάνω του στις δυτικές χώρες, στη Λάρισα όμως αξιοπερίεργο φαινόμενο, ώστε να το γράφει η εφημερίδα. Πενήντα χρόνια πριν. Μία ομάς εκ 12 χίππις διήλθεν χθες εκ της πόλεώς μας με προορισμόν την Κρήτην, όπου ως γνωστόν, θα συνέλθη προσεχώς το διεθνές συνέδριον της κινήσεώς των. (Στα Μάταλα δεν κάνει δα και κάνα φοβερό κρύο τον χειμώνα).

Ζ.

 

Συνδαυλίζουν

*ΑΛΛΗ μια συνέχεια στο σήριαλ που διαδραματίζεται για τέταρτη δεκαετία στη Στοκχόλμη. Θα κλείσουν λένε σύντομα την υπόθεση δολοφονίας του Ούλοφ Πάλμε, φορτώνοντας την ενοχή σε κάποιον μικροεγκληματία που όμως έχει πεθάνει πριν χρόνια. Ό, τι πρέπει για ενίσχυση ώστε να έχουν να πορεύονται οι θεωρίες συνομωσίας, από CIA και KGB μέχρι το Κουρδιστάν και το καθεστώς του απαρτχάιντ. Υπόθεση που έχει εμπνεύσει Στινγκ Λάρσον και Τζο Νέσμπο αλλά κι άλλους Σκανδιναβούς, κυρίως, συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Ζ.

 

Ορεξάτοι

*ΕΙΔΙΚΑ χθες ήταν που θα είχαν όρεξη τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.

- Έχω χαμηλό αιματοκρίτη, λέει, γιατί δεν τρώω μοσχάρι. Το ότι τρώω σαν μοσχάρι δεν πιάνεται, ε;

***

*- ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ διατροφή είναι να κρατάς ένα σουβλάκι σε κάθε χέρι.

***

*- ΤΡΑΠΕΖΙ για έξι παρακαλώ;

- Μα βλέπω είστε μόνο δύο...

- Όταν σου δώσω παραγγελία θα καταλάβεις.

Ζ.

 

Οι βάσεις

*ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κ. Αργυρόπουλος, πανηγύριζε για «το αδιαχώρητο στην κοπή πίτας της παράταξης στο Φρούριο». Στην κάλπη είχε προκύψει ένα μικρό πρόβλημα, μια έλλειψη. Κι ενημέρωνε ότι στην εκδήλωση «η επικεφαλής Ρένα Καραλαριώτου έβαλε τις βάσεις για μια δημιουργική αντιπολίτευση». Κι ας κλείνει έξι χρόνια στη συγκεκριμένη θέση. (Λογικά, οι όροφοι θ΄ αργήσουν λιγάκι).

Ζ.

 

Ο χωροφύλακας

*Κι έρχεται να διορθώσει ο παλιός, εκ Τρικάλων, Λαρισαίος χωροφύλακας Β. Δ. Δεν ήταν λέει ο Αλέκος Καραγιώργος που είχε γράψει τον Κώστα Χατζηχρήστο για παράνομο παρκάρισμα πριν από μισό αιώνα στη Λάρισα. Αυστηρός αστυνομικός και πολύ αψύς μάλιστα, όμως την κλήση στον δημοφιλή ηθοποιό την είχε κόψει ο Χρήστος Τσίτας. Είχε συζητηθεί τότε αυτό στις τάξεις της αστυνομίας, το θυμούνται οι παλιοί.

***

*ΣΤΗ μνήμη του λοιπόν η αναφορά. Ήταν, λέει, ένας αυστηρός πλην όμως ακριβοδίκαιος χωροφύλακας απ΄ το Πευκί Ευβοίας, παντρεμένος με Αγιώτισσα. Και μάλιστα μορφωμένος, του Γυμνασίου, από τους ελάχιστους τότε. Διάβαζε, σ΄ αυτόν προσέφευγαν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί για θέματα νομοθεσίας. Ξεχώριζε επίσης διότι δεν δεχόταν τα συνήθη κεράσματα. «Απαράδεκτο» ήταν η στάνταρ αντίδρασή του, άμα επιχειρούσαν να τον κεράσουν σε κάποιο μαγαζί. «Δεν είμαι φτωχός, έχω να πληρώσω». (Δεν τον μιμήθηκαν και πάρα πολλοί...).

Ζ.

 

Ο γιoς

*- ΓΙΑΤΙ να μην το γράψετε;

Ο Λαρισαίος νεοδημοκράτης έλεγε πως είναι γνωστό ότι ο Βασίλης Νασιόπουλος υπηρετεί επί σειρά ετών στο βουλευτικό γραφείο του Χρ. Κέλλα. Ο γιος του, ο Βαγγέλης είναι που εκλέχθηκε πρώτος -μακράν- σε σταυρούς στις εκλογές της τοπικής ΟΝΝΕΔ.

- Άρα με ποιον βουλευτή είναι η νεολαία; (Ποιος τον εμποδίζει να βγάλει το συμπέρασμα που ήθελε;).

Ζ.

 

Στις κερκίδες

*ΠΑΙΖΟΥΝ την Κυριακή στο πρωτάθλημα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και μετά διπλό παιχνίδι στο κύπελλο.

-Θα χορτάσουν ξύλο, προέβλεψε ο Λαρισαίος.

-Καλύτερα απ΄ το να είχε δύο παιχνίδια Άρης –ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

-Και το ένα φτάνει εν προκειμένω, άμα είναι ο τελικός.

***

*-ΑΜΑ ξετιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός από την ΟΥΕΦΑ μπορεί να παίξει Τσάμπιονς λιγκ...

Έκανε όνειρα με τα μάτια ανοιχτά ο βάζελος. Υπολογίζοντας ότι μπορεί εκτός από τον ΠΑΟΚ να αφαιρεθούν βαθμοί κι απ΄ τον Ολυμπιακό με τη δίκη για τα στημένα.

-Αλλά και να μη συμβεί αυτό, τον βοήθησε ο διπλανός του, σκέφτεσαι να έρθει η Μάνστεστερ Σίτι, τώρα που τιμωρήθηκε και να πάρει το ΑΦΜ του Παναθηναϊκού;

Ζ.

 

Και μηχανικός

*ΔΙΕΘΝΗΣ όχι μόνο ως διαιτητής ο Λαρισαίος Θαν. Τζήλος. Αλλά και ως μηχανικός, καθώς έχοντας την ευθύνη κατασκευής σε έργο της εταιρείας στην οποία εργάζεται, ταξιδεύει συχνά εκτός Ελλάδας. (Τώρα, τι θα τον ρωτάνε εκεί για την εξέλιξη της μαφιόζικης επίθεσης εναντίον του, είναι άλλη ιστορία).

Ζ.

 

Σκόρπια

*-ΣΕΒΑΣΜΟΣ στο περιβάλλον και στην πόλη μας, προτρέπει ο Δ. Γ. Συνήθης εικόνα μπροστά στα ΑΤΜ των τραπεζών, τα σκορπισμένα χαρτάκια των συναλλαγών. Σαν να είναι Νοέμβριος κάτω από ακακία. Ελάχιστοι τα βάζουν στην ειδική σχισμή που έχει το μηχάνημα, λίγοι τα παίρνουν μαζί τους να τα πετάξουν παραδίπλα, στο καλάθι του δήμου. Δεν είναι δύσκολο...

Ζ.

 

Διάγνωση παγίδα

*Η Λαρισαία γιατρός διηγιόταν το πρόβλημα που είχε αντιμετωπίσει οικογένεια Ιταλών. Συντηρητικοί εκεί στη Νάπολη, ήταν να παντρέψουν την κόρη τους. Με προξενιό φυσικά. Γνώρισαν τον γαμπρό, ζήτησαν και ιατρική εξέταση, να βεβαιωθούν ότι είναι υγιής και καρπερός επίσης. Τους το έφεραν κι έγραφε ο γιατρός S.S.P.P.

-Μα τι θα πει αυτό;

-Μα δεν βλέπετε Sano Sanissimo Pontente Pontetissimo.

Ήτοι, υγιής υγιέστατος, ισχυρός ισχυρότατος... Έγινε ο γάμος. Δυστυχώς όμως ο γαμπρός αποδείχθηκε τζούφιος. Πήγαν οι συγγενείς της νύφης αγριεμένοι στον γιατρό.

-Μα τι βεβαίωση ήταν αυτή; Ακούς εκεί S. S. P. P.

-Γιατί; S. S. P. P. ακριβώς. Serve Solo Per Pipi, αυτό είδα αυτό έγραψα. (Χρήση μόνο για πιπί).

Ζ.

 

----------

OI YPOXREOSEIS TOY OS EPIKEFALHS THS ELLHNIKHS ANTIPROSOPEIAS

* ΟΙ υποχρεώσεις του ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ) στη Σύνοδο Ολομέλειας του Οργανισμού, που διεξάγεται στην Αθήνα δεν επιτρέπουν στον Χρήστο Κέλλα να παραστεί στο πανελλήνιο συνέδριο για το βαμβάκι που διεξάγεται σήμερα στη Λάρισα. Στο περιθώριο όμως της Συνόδου ενημέρωσε τον υπουργό Μάκη Βορίδη για όλα τα εκκρεμή ζητήματα του κάμπου, ζητώντας του ευνοϊκές παρεμβάσεις για τους παραγωγούς της Θεσσαλίας.

Γ.Ρ.

 

 

----------

H FOTOGRAFIA EINAI APO EKEINES POY DIENEIME H DHMARXIA

*Η φωτογραφία είναι από εκείνες που διένειμε η Δημαρχία για να αναδείξει το έργο ανακατασκευής των πεζοδρομίων στην οδό Κραννώνος. Νέα, σύγχρονα, άνετα για να κυκλοφορούν εύκολα οι πεζοί, ιδίως με καροτσάκια μωρών κ.λπ.

Ζ.

 

 

----------

ME EPIKEFALHS TOY SYNDYASMOY MIA GYNAIKA TA FLOYRIA STHN EKDHLOSH KOPHS PITAS

* ΜΕ επικεφαλής του συνδυασμού μια γυναίκα, τα φλουριά στην εκδήλωση κοπής πίτας του συνδυασμού «Λάρισα Μπροστά» στο Φρούριο δεν θα μπορούσε να πέσουν αλλού, παρά μόνο σε γυναίκες. H πίτα ήταν προσφορά των Αρτοποιείων Αλ. Γκούλιου, ενώ οι τυχερές Νάνσυ Καρέλα και Πέλλα Αθανασίου κέρδισαν από μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία της Πορταριάς και του Xenia Βόλου, προσφορά του ιδιοκτήτη του «Portaria Hotel» και της «Stergiaki Travel» αντίστοιχα. Οι τυχερές πόζαραν χαρούμενες στο πλευρό της Ρένας.

 

 

----------

BYSMATA PANTOY STOYS GRANITES AKOMH KAI PANO STHN EJEDRA

* ΒΥΣΜΑΤΑ παντού, στους γρανίτες ακόμη και πάνω στην εξέδρα της πλατείας. Στους γρανίτες που πληρώνουν οι Λαρισαίοι, ζημιές μπροστά στο Δημαρχείο για να στηριχθούν, οι μεταλλικές κατασκευές, εννοείται δίχως μέτρο και προφανώς δίχως την επίβλεψη της δημοτικής υπηρεσίας. Eξαλλος ο Θ.Γ. που διαπιστώνει ότι η Ελλάδα «οπισθοχωρεί» ανάλογα με το εργατικό της δυναμικό και «υποκύπτει» στην αισθητική, που αυτό διαθέτει. (Κι όλα αυτά για την Τσικνοπέμπτη και τα καρναβάλια).

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass