Ψιθυριστά και AΛΛA

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2020 18:06
*ΗΤΑΝ και παραμένει σταρ... Σαν την Αράχνη, με τους πάντες κολλημένους γύρω του και στη Λάρισα. Ζ. *ΗΤΑΝ και παραμένει σταρ... Σαν την Αράχνη, με τους πάντες κολλημένους γύρω του και στη Λάρισα. Ζ.

Πάλι...


*ΚΙ από το δόξα τω Θεώ με τον καιρό που ήρθε στα ίσα του και καλοκαίριασε κανονικά, καθώς τις τελευταίες μέρες έλειψαν οι παρασπονδίες, ξανά στο βόηθα Παναγιά, καθώς καταφθάνουν πάλι υψηλές θερμοκρασίες στα επίπεδα του μίνι καύσωνα. Έτσι είναι πάντως το καλοκαίρι, κάνει ζέστη.
Ζ.

 

Αναστήθηκε
*ΤΟ Φρούριο είναι το ψηλότερο σημείο της Λάρισας, με υψόμετρο 82 μέτρα. Την Παρασκευή το βράδυ μετρήθηκε περίπου στα 81, είχε βουλιάξει ο Λόφος απ΄ την πολυκοσμία. Το αδιαχώρητο στα μαγαζιά, οι πεζόδρομοι γεμάτοι κινούμενα πλήθη. Είχαν τελειώσει κι οι Πανελλήνιες, ενώ ακόμη δεν είχαν προλάβει να φύγουν οι Λαρισαίοι. Κόσμος, όπως παλιά.
Ζ.

 

Θαυμαστές
*ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ο κόσμος στις θάλασσες από χθες και η κεφάτη νεανική παρέα να αναφωνεί από την αμμουδιά.
- Σώσε την κορμάρα σώσ’ τη, γίγαντα ναυαγοσώστη...
Ζ.

 

Να ο τουρισμός
*«Η ένταση στο Αιγαίο έχει φτάσει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα». Στο προφανές συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν, που άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας και κατάφεραν να μιλήσουν, τηλεφωνικά, μετά από έξι μήνες. Αυτό θα πει αποστασιοποίηση, κι ας μην ήταν για τον κορονοϊό.
Συζήτησαν -όπως μαθεύτηκε- για «την προοπτική ανοίγματος των συνόρων και αποκατάστασης των τουριστικών ροών». Εμ, νάτο το καλό φασούλι. Τώρα που ξεκινάει επιτέλους ο τουρισμός, καθυστερημένα φέτος, χαλαρώνουν τα πράγματα. Τη χρυσοτόκο όρνιθα την προσέχουν όλοι.
Ζ.

 

Τεράστια απώλεια
*ΟΤΙ υπήρξε σκάνδαλο, υπήρξε, ποιος να το αρνηθεί. Εκτός ίσως από κάποιους πρόθυμους που σήκωναν κουρνιαχτό για άλλους λόγους. Δεδομένο το άγριο λάδωμα ως ποιο επίπεδο κανείς δεν ξέρει, τεράστια απώλεια δημόσιου χρήματος, η εταιρεία κέρδισε πάρα πολλά λεφτά, κανείς δεν ξέρει πόσα, το παραδέχτηκε όμως, έκανε τον συμβιβασμό με τους Αμερικανούς για κείνα που ζημιώθηκαν οι ΗΠΑ, στην Ελλάδα σφυρίζουν περίπου αδιάφορα, όπως είχε γίνει και με τη Ζήμενς, τη Μήζενς ή κάπως έτσι, πάει ξεχάστηκαν αυτά. Και με άλλες εταιρείες συνέβησαν λογικά περίπου τα ίδια. Γι’ αυτό κι η φαρμακευτική δαπάνη έφτασε στον ουρανό.
Το ερώτημα είναι αν τα πήρε κάποιος υπουργός ή πρωθυπουργός; Φυσικά και είναι. Κι αφού αυτό δεν αποδεικνύεται, κλεμμένα λεφτά δεν βρέθηκαν, όλοι οφείλουν να δεχτούν την αθωότητά τους. Δεν αρκεί όμως που συνέβαινε κάτω από τη μύτη τους και χαμπάρι δεν πήρε; Δεν είναι πολύ σοβαρή ευθύνη αυτό;
Ζ.

 

Ψου και Ξου
*ΝΤΑΛΑ καλοκαίρι γίνονται οι πιο ενδιαφέρουσες βαρετές συζητήσεις.
- Τα τρία καλύτερα του καλοκαιριού που ξεκινάνε από ‘’Ψι’’. Ψάρεμα, Ψήσιμο στα κάρβουνα και Ψιτ νεαρέ πιάσε δύο μπύρες.
***
*- ΝΑ σου πω το φλιτζάνι;
- Ναι, για πες.
- Μμμ... Κρεβάτι με ένα ‘’Ξι’’ βλέπω.
- Ξαπλώστρα θα είναι.
Ζ.

 

Κατ΄ ιδίαν
*ΔΕΝ ήταν καθόλου σύνηθες στο παρελθόν. Βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης συναντούσαν υπουργούς, σε εκδηλώσεις, σε συσκέψεις μαζί με άλλους συναδέλφους τους της ίδια περιοχής, πάντως όχι κατά μόνας. Αυτό το προνόμιο, της ιδιαίτερης επαφής με τους υπουργούς το είχαν πάντα οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και δεν ήταν και απλή υπόθεση, έπρεπε να διαθέτουν διασυνδέσεις, φιλική σχέση κ.λπ. Κι ο σκοπός να προωθήσουν θέματα της περιοχής τους.
***
*ΤΩΡΑ φαίνεται να έχουν αλλάξει τα πράγματα. Και προφανώς δεν θα ισχύει μόνο για τους Λαρισαίους της αντιπολίτευσης. Την περασμένη εβδομάδα, η Άννα Βαγενά του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτή από τον υπουργό Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρα, ανακοινώνοντας η ίδια μετά τη συνάντηση ότι «είχαν σε πολύ θετικό κλίμα μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για διάφορα τρέχοντα ζητήματα, τα οποία υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργού» και πως «δεδομένου ότι υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος, ευελπιστεί ότι θα αποδώσει και καρπούς, δηλαδή ότι ενδεχομένως να δοθούν σύντομα λύσεις σε τρέχοντα θέματα, που αφορούν στην εκλογική της περιφέρεια και όχι μόνο».
***
*ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λίτσα Λιακούλη ανακοίνωσε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο φυσικά και γνωρίζονται απ΄ το ΠΑΣΟΚ, όπου «εκτός από τα τρέχοντα ζητήματα της περιοχής, συζητήθηκε εκτενώς η πρόταση της βουλευτή για δημιουργία ειδικών δομών που θα υλοποιούν προγράμματα πρόληψης κατά της παραβατικότητας, των εξαρτήσεων» κ.λπ., με πιλοτική εφαρμογή της πρώτα στη Λάρισα. Επισημαίνοντας ότι «από την πλευρά του ο υπουργός, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της πρόληψης, αντιμετώπισε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση της Λαρισαίας βουλευτή». Η οποία δήλωσε: «Χάρηκα που ο κ. Υπουργός αντιμετώπισε την πρότασή μου πολύ θετικά και αναμένω την απάντησή του, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη διαβούλευση με φορείς, πολίτες και συλλογικότητες». (Κατά τα φαινόμενα χρήσιμες επαφές, αλλά θα ζηλέψουν οι κυβερνητικοί Λαρισαίοι βουλευτές.)
Ζ.

 

Μα τα λουλούδια;
*Η δημοτική υπηρεσία έχει φυτέψει ποικιλία λουλουδιών στα παρτέρια της νέας Ασκληπιού. Κάποιες όμως της γειτονιάς τα ζηλεύουν, αντί όλων τα θέλουν μόνο δικά τους, κάθε τόσο ξεριζώνουν να τα βάλουν στις δικές τους γλάστρες. Ε, δεν είναι καθόλου σωστό να φαίνονται οι άδειες γούρνες. Κι άμα τις δει κάποιος; Τι ντροπή... Εκτός που θα πάνε κι απ΄ τον Δήμο να ζητήσουν τα ρέστα για όλες τις ως τώρα απώλειες.
Ζ.

 

Πρόχειρα
*ΝΑ λοιπόν η απλή αναλογική... Θέλει ο δήμαρχος Τυρνάβου να ξαναφτιάξει την Κεντρική πλατεία εξασφάλισε και τα κονδύλια για ένα τόσο σημαντικό έργο, όμως... Όμως νέα πλατεία γιοκ. Καμία από τις τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν συναίνεσε, δεν του επιτρέπουν να προχωρήσει. Κι ο Γ. Κόκουρας έχει μόνο 5 συμβούλους στους 27, τίποτε δεν μπορεί να κάνει αν δεν συμφωνήσουν κι οι υπόλοιποι. Οι περισσότεροι εξ αυτών τουλάχιστον. Κι έπρεπε να μεριμνήσει στοιχειωδώς γι’ αυτό, να προλειάνει το έδαφος.
***
*Η Κεντρική πλατεία είναι πάντα το πιο φαντεζί έργο για έναν δήμαρχο. Δεν του έκανε η αντιπολίτευση το χατίρι. Μικροψυχία; Έτσι λέει ο δήμαρχος. Όμως κι εκείνος δεν μερίμνησε να τους καλέσει, να ενημερώσει, να ζητήσει τις ιδέες τους κι έτσι να υποχρεώσει ακόμη και τους κακόπιστους να υποστηρίξουν το έργο. Με διαδικασία ‘’φαστ τρακ’’, τράκαρε σε τοίχο. Πρόχειρη ενημέρωση τελευταία στιγμή, δεν ευδοκίμησε. Και δεν δείχνει κομψό να το περάσει τώρα ‘’τσαμπουκά’’ από την Οικονομική Επιτροπή, θα δώσει δικαιώματα, θ΄ ακούσει κουβέντες. (Ας επανέλθει το θέμα με κανονικό ρυθμό και διαδικασία, δύσκολο δεν είναι. Ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί τότε;)
Ζ.

 

Περί τέκνων
*ΤΟ ενδιαφέρον των Λαρισαίων γονιών.
- Γιατρέ, η μικρή μου γλείφει τα κάγκελα, τι έχει;
- Έλλειψη σιδήρου.
***
*-ΤΙ μπορεί να γίνει ο γιος μου όταν μεγαλώσει, κυρα-δασκάλα;
- Ρεζίλι.
Ζ.

 

Παράγινε
*ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ απολύτως στο κλίμα των ημερών ο Στ. Β.: «Εγώ ένας 59χρονος σύζυγος μιας 58χρονης και πατέρας ενός 29χρονου αλλά και μίας 26χρονης, υιός ενός 99χρονου και μίας 97χρονης (εάν να ήταν ζωντανή η συγχωρεμένη η μητέρα μου), εξάδελφος μίας 68χρονης αλλά και ενός 55χρονου, έχω συγκλονιστεί βαθύτατα από την απαγωγή της 10χρονης από την 33χρονη αλλά και την επίθεση με βιτριόλι εναντίον μιας 34χρονης από μια 35χρονη για τα μάτια ενός 40χρονου.
Επίσης συγκλονίστηκα από τον θάνατο γνωστού 81χρονου και την αναφορά κάποιου 50χρονου για το συγκεκριμένο γεγονός...».
***
*- ΤI έχουμε πάθει όλοι με το να αποκαλούμε τους πάντες ηλικιακά;
Στο ερώτημά του απαντάει ο πολύξερος.
- Υπάρχει νομοθεσία, ξέρεις, που απαγορεύει σε κάποιες περιπτώσεις αναφορά ονόματος. Προσωπικά δεδομένα...
- Μα γι’ αυτό ακριβώς δεν δημοσιοποιώ και εγώ το όνομα του πατέρα μου...
Ζ.

 

«Γιος»
*Η πρώτη εκδήλωση στη μνήμη του καθηγητή και υπουργού, θύματος του κορονοϊού, Δημήτρη Κρεμαστινού, προχθές βράδυ στην Αθήνα, στην «Αίγλη», από τους συναδέλφους του καρδιολόγους. Στην εκδήλωση του Κολλεγίου Καρδιολογίας μίλησαν εγκωμιαστικά έγκριτοι καθηγητές Καρδιολογίας. Ανάμεσά τους φυσικά κι ο εκ Λαρίσης του Πανεπιστημιακού, Φίλιππος Τρυποσκιάδης. Φυσικά, διότι ο ίδιος τυγχάνει επιστημονικά «γιος του Κρεμαστινού», είναι γνωστό αυτό στον χώρο. Άλλωστε το προαναφερθέν Κολλέγιο, έργο Κρεμαστινού κι αυτό, είχε ιδρυθεί στη Λάρισα, με τον Φ. Τρυποσκιάδη στην πρώτη γραμμή, αν είναι τότε νέος, απλώς επίκουρος καθηγητής.
Ζ.

 

Ο εξερευνητής
*ΣΤΟ μάθημα της Γεωγραφίας, ο δάσκαλος ρωτάει.
- Τάκη, για δείξε μας στον χάρτη πού είναι η Αμερική.
- Εδώ.
- Μπράβο παιδί μου.
- Τώρα εσύ Νατάσα, για πες μας, ποιος ανακάλυψε την Αμερική;
- Ο Τάκης, κύριε.
Ζ.

 

Φίλια πυρά;
* ΩΣ κεραυνός εν αιθρία έπεσε η καταγγελία σε βάρος του Βασίλη Κόκκαλη από την πρώην συνεργάτιδά του. Σε μία δεύτερη ανάγνωση της υπόθεσης όμως, ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η καταγγελία δημοσιεύθηκε σε ένα κατ’ εξοχήν «ΣΥΡΙΖΑϊκό» μέσο ενημέρωσης, την «Εφημερίδα των Συντακτών», με αναφορά στον «σκληρό πυρήνα» του 3%. «Τυχαίο, δε νομίζω... Τα καρπερά τα δέντρα χτυπάνε...» σχολίαζε καλός γνώστης του χώρου της κεντροαριστεράς στη Λάρισα. Να μην ξέρεις από πού να φυλαχτείς στις μέρες μας...
Γ.Ρ.

 

Μπίζνες (1)
ΜΕΤΑ λοιπόν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό το αμερικανικό Δημόσιο θα εισπράξει 340 εκατ. δολάρια για αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας Novartis σε τρίτες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η έρευνα των αμερικανικών αρχών απέδωσε τα μέγιστα και κατά τη συνήθη πρακτική τους, κυβέρνηση και εταιρείες συμβιβάζονται εξωδικαστικά για να αποφύγουν τα χειρότερα, οι εταιρείες. Το ελληνικό Δημόσιο όχι μόνο δεν εισέπραξε ούτε σεντ αλλά επιβαρύνθηκε υπέρογκα την περίοδο των παχέων αγελάδων, τότε που το χρήμα έρεε και η φαρμακευτική δαπάνη ανερχόταν στα 5 δισ. ευρώ (σ.σ. στα 2 δισ. έπεσε την περίοδο των μνημονίων). Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η Novartis έκαναν έναν ικανοποιητικό και για τις δύο πλευρές συμβιβασμό και οι πραγματικά υπεύθυνοι του σκανδάλου, ζούνε και διαφεντεύουν την αγορά. Πλήρωσαν κάτι παραπάνω αλλά από τα υπερκέρδη είναι...
Β.Κ.

 

Μπίζνες (2)
ΤO παράδοξο είναι πως ΝΔ και ΚΙΝΑΛ πανηγυρίζουν λέγοντας πως δεν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων, παρότι υπάρχει σκάνδαλο διαφθοράς με χρηματισμό αξιωματούχων για να επηρεασθεί η αγορά. Πανηγυρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθότι ο συμβιβασμός επιβεβαιώνει όντως το σκάνδαλο αλλά οι συμφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των μεγάλων επιχειρήσεων κλείνουν «φορολογικά» την υπόθεση αφήνοντας στο απυρόβλητο τα πολιτικά πρόσωπα, διάσταση στην οποία αφελώς (σ.σ. πολιτικά) είχε επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφελώς γιατί για τις ΗΠΑ η απάτη είναι φορολογική όχι πολιτική.
Μεγάλος χαμένος τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που παρακολουθούν άφωνοι τον δικομματικό καβγά και... άφραγκοι παράλληλα καθότι από τα μνημόνια και μετά, η φαρμακευτική δαπάνη όπως και η ιατρική δαπάνη επιβαρύνει πρόσθετα την τσέπη τους. Πρόκληση δεν είναι...
Β.Κ.

 

Σε ενάμιση χρόνο
*ΤΟΝ Νοέμβριο του ΄21 οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο, σε ενάμιση χρόνο, όχι φέτος. Ωστόσο τα όργανα άρχισαν κι όχι επειδή στη βλάχα πρόεδρο αρέσουν τα κλαρίνα. Στην πραγματικότητα οι διεργασίες είχαν ξεκινήσει από την επομένη των προηγούμενων εκλογών, από το 2017 έχει που μεθοδεύει εκ νέου την υποψηφιότητά του ο αναπάντεχα ηττηθείς τότε Αντ. Γραβάνης, που είχε και την επίσημη υποστήριξη της ΝΔ. Αν και όλοι οι πρωτοστατούντες δεξιοί ήταν.
***
*ΕΝΑΣ λοιπόν υποψήφιος πρόεδρος. Και μία η νυν, δύο; Η Νικολέττα Μπασδέκη δεν έχει πει ναι μα ούτε και όχι. Στο παρασκήνιο λέγεται πως είχε δηλώσει ότι δεν θα κατέβαινε και πως θα υποστήριζε τον νυν αντιπρόεδρο Χρήστο Μπραζιώτη. Ο οποίος είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό Καλογερά και εν συνεχεία αναδείχθηκε αντιπρόεδρος με πρόταση Μπασδέκη αποτελώντας στοιχείο της οριακής, με 8 στους 15, πλειοψηφίας της στο ΔΣ μέχρι σήμερα. Ενώ στην προηγούμενη θητεία ήταν σύμβουλος της παράταξης Κατσαρού και εν συνεχεία φαινόταν, λένε, να μετέχει στην ομάδα Γραβάνη. Φέρεται ως ενδιαφερόμενος ο αντιπρόεδρος, ακούστηκε ότι δεν θα ξανακατέβει η πρόεδρος, κάποιες κινήσεις στο ΔΣ χαρακτηρίζονται τζαρτζαρίσματα, πολλά τα ίσως, να έχουν να πορεύονται οι δικηγόροι, τόσον καιρό έχουν μπροστά τους.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass