ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2020 18:02
*ΕΙΝΑΙ από τις σημαντικές στιγμές της ζωής ενός εργαζόμενου. Στιγμές που στο μυαλό σου έρχονται θύμησες, ξετυλίγονται αναμνήσεις, πλημμυρίζουν συναισθήματα. Χαρά, νοσταλγία, αναπολήσεις ευχάριστες, άλλες όχι και τόσο… Η τελευταία μέρα στη δουλειά, τα έχει όλα. Ειδικά όταν αυτή έρχεται μετά από 33 χρόνια εργασιακού βίου.  Για τη Μαριάννα Ευαγγέλου – Κουρκούμπα (πλαισιωμένη από συναδέλφους) είναι η στιγμή να απολαύσει τους κόπους μιας ζωής, να αφεθεί στο χρόνο που της έλειψε, να χαρεί την οικογένειά της. Νέα κοπέλα βρέθηκε στην αγκαλιά της εφημερίδας. Την αγκάλιασε κι εκείνη με αγάπη, επαγγελματική ευσυνειδησία, συνέπεια. Μεγάλωσε κι πορεύτηκε μαζί της. Μόχθησε, πήρε και έδωσε. Ταυτόχρονα δημιούργησε τη δική της οικογένεια. Σύζυγος, μητέρα και νέα γιαγιά πια, όντας δραστήρια και πολυάσχολη, θα βρει τα βήματα της νέας της ζωής, ως συνταξιούχου. Για μας τους υπόλοιπους, χαιρόμαστε με τη χαρά της, βαθιά όμως μέσα μας λυπόμαστε γιατί θα μας λείψει ένας ξεχωριστός άνθρωπος, από εκείνους –τους λίγους- που κάνουν μόνο φίλους. Ήταν η Μαριάννα μας. Κι όσοι δουλέψαμε μαζί της ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το «μας».  *ΕΙΝΑΙ από τις σημαντικές στιγμές της ζωής ενός εργαζόμενου. Στιγμές που στο μυαλό σου έρχονται θύμησες, ξετυλίγονται αναμνήσεις, πλημμυρίζουν συναισθήματα. Χαρά, νοσταλγία, αναπολήσεις ευχάριστες, άλλες όχι και τόσο… Η τελευταία μέρα στη δουλειά, τα έχει όλα. Ειδικά όταν αυτή έρχεται μετά από 33 χρόνια εργασιακού βίου. Για τη Μαριάννα Ευαγγέλου – Κουρκούμπα (πλαισιωμένη από συναδέλφους) είναι η στιγμή να απολαύσει τους κόπους μιας ζωής, να αφεθεί στο χρόνο που της έλειψε, να χαρεί την οικογένειά της. Νέα κοπέλα βρέθηκε στην αγκαλιά της εφημερίδας. Την αγκάλιασε κι εκείνη με αγάπη, επαγγελματική ευσυνειδησία, συνέπεια. Μεγάλωσε κι πορεύτηκε μαζί της. Μόχθησε, πήρε και έδωσε. Ταυτόχρονα δημιούργησε τη δική της οικογένεια. Σύζυγος, μητέρα και νέα γιαγιά πια, όντας δραστήρια και πολυάσχολη, θα βρει τα βήματα της νέας της ζωής, ως συνταξιούχου. Για μας τους υπόλοιπους, χαιρόμαστε με τη χαρά της, βαθιά όμως μέσα μας λυπόμαστε γιατί θα μας λείψει ένας ξεχωριστός άνθρωπος, από εκείνους –τους λίγους- που κάνουν μόνο φίλους. Ήταν η Μαριάννα μας. Κι όσοι δουλέψαμε μαζί της ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το «μας».

Συμμορφώθηκε


*ΕΠΡΕΠΕ να μπει η δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου, να κοντεύει να κλείσει το πρώτο του δεκαήμερο ο μήνας, για να αποφασίσει να κοπιάσει το καλοκαίρι με όλα του τα μπαγκάζια και με τις ομπρέλες θαλάσσης κι όχι εκείνες της βροχής. Είχε παρααργήσει φέτος, το παράκανε. Ο καιρός συμμορφώθηκε όμως πια, μέχρις εδώ ο άστατος χαρακτήρας του.
Ζ.

 

Αποτελέσματα
*ΜΕ το καλό οι βαθμολογίες των Πανελληνίων μεθαύριο Παρασκευή θα αναρτηθούν στο ίντερνετ και στα σχολεία βέβαια, κι ύστερα βλέπουμε. Για το πού θα πάνε για τα μπάνια τους και τα ξενύχτια οι υποψήφιοι φοιτητές. Να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά, τα παιδιά. Που θα έχουν τακτοποιήσει και τα Μηχανογραφικά. Έχουν να προπονηθούν για τον επόμενο όμορφο χειμώνα.
Ζ.

 

Θηλυκές
*ΤΗ διαβάζει προσεκτικά την εφημερίδα ο Λαρισαίος γιατρός. Κι είναι κάποια πράγματα που πολύ τον ενοχλούν όταν τα εντοπίζει. Τόσο που τα επισημαίνει, προς γνώση και συμμόρφωση. Διάβαζε λοιπόν χθες στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, για την πολύ σημαντική υπόθεση της ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων 28 τοπικών επιχειρήσεων, ότι «ο συνολικός προϋπολογισμός των εγκριθέντων αιτήσεων είναι...» Και θύμιζε ότι οι αιτήσεις είναι θηλυκό, άρα εγκριθείσες. Ανυπερθέτως, όπως δεν είναι πληγέντες και οι εκφράσεις. (Αν και έτσι ή αλλιώς, να ρεύσει το χρήμα είναι που ενδιαφέρει.)
Ζ.

 

Περιοχή της
*ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να συστήνεται ως πολιτευτής Ν. Λαρίσης ΝΔ. Λιγάκι παλιακός ο όρος ωστόσο ήταν υποψήφια βουλευτής στις περασμένες εκλογές η δικηγόρος Αθηνά Σιαφαρίκα. Πολιτευτής όμως βασικά της επαρχίας Τυρνάβου, όπου και η περιοχή της και η βασική της δύναμη. Γι’ αυτό και η δημόσια εμφάνισή της μετά από καιρό με συγχαρητήριο μήνυμα για την άνοδο της ομάδας μπάσκετ του Αμπελώνα στη Γ’ Εθνική. Δικός της χώρος, ήταν η πρώτη που αντέδρασε στην επιτυχία της ομάδας.
Ζ.

 

Προβληματάκια
*ΕΙΧΑΝ τα δικά τους προβλήματα στην παρέα των εύσωμων Λαρισαίων.
- Αμάν πια... Εγώ ζήτησα να τρώω και να μην χοντραίνω όχι να τρώω και να μη χορταίνω.
***
*-ΠΟΝΑΝΕ τα κόκαλά μου, μάλλον αρρωσταίνω.
-Ποια κόκαλα βρε φιλαράκι, όλο ψαχνό είσαι.
***
*- ΔΕΝ χαλάνε οι φιλίες βρε χαζέ για μια τυροκαυτερή... Θα πάρουμε και μελιτζανοσαλάτα αφού θες...
Ζ.

 

Ελαφρώς σκόρπιοι
*ΠΟΣΟ άγχος μπορεί να δημιουργεί στο κυβερνητικό σχήμα ο επικείμενος ανασχηματισμός; Ακόμη και στον υπουργό Υγείας... Παρότι ο Βασ. Κικίλιας εμφανίζεται από τις δημοσκοπήσεις ως ο δημοφιλέστερος των υπουργών και λογικό δηλαδή αφού ο κορονοϊός είναι το σοβαρότερο ζήτημα της εποχής κι η κυβέρνηση τα πήγε καλά μαζί του.
Μη προσέχοντας λοιπόν πού βάζει την υπογραφή του ο προαναφερθείς, όρισε στα συμβούλια κρίσεων γιατρών στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και Στερεάς τουλάχιστον, τους διοικητές που υπηρετούσαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και που ο ίδιος είχε αντικαταστήσει εδώ κι 7-8 μήνες. Προφανώς και δεν φταίει ο υπουργός, ο οποίος ωστόσο χρεώνεται την γκάφα. Άμα λειτουργούν όμως τόσο οργανωμένα οι υπηρεσίες του υπουργείου, με τόσο βαθιά γνώση της κατάστασης, πόσες ελπίδες έχει το παλιό νοσοκομείο της Λάρισας να αποκτήσει διοικητή και συμβούλιο; Πόσο περισσότερες από καμία, θα ήταν το πιο σωστό ερώτημα. Να θυμηθούν ότι το ‘’Κουτλιμπάνειο’’ δεν έχει ακόμη, πως δεν μπορεί να αναπνεύσει...
Ζ.

 

Στην έδρα του
*ΦΥΣΙΚΟ κι επόμενο, αφού πρόεδρος της ΠΕΔ είναι ο Θανάσης Νασιακόπουλος, λογικό να γίνει στο Κιλελέρ η αυριανή συνάντηση των Θεσσαλών δημάρχων με τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο. Τον τόπο του θα αναδείκνυε ο δήμαρχος.
***
*ΘΑ βόλεψε αυτό και την κυβερνητική πλευρά καθώς με τη διέλευση του υπουργού ισοφαρίζεται το πρόσφατο πέρασμα του Αλ. Τσίπρα από τον υψηλού συμβολισμού τόπο του Κιλελέρ. Αλλά κι αυτός ο δήμαρχος, όλο κομμουνιστάς συναντά τελευταία εκεί πέρα. Κι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την ΚΝΕ προέρχεται αλλά κι ο υπουργός Εσωτερικών της ΝΔ γραμματέας της ΚΝΕ ήταν στα νιάτα του. Όσο και να άλλαξαν, δεν έχουν αποστειρωθεί πολιτικά.
Ζ.

 

Χοροί και μέτρα
*ΣΧΟΛΙΑ προκάλεσαν αναρτήσεις στα social media, για τη γιορτινή εκδήλωση που διοργάνωσε η ομάδα του Α.Ο. Ναρθακίου σε ό,τι έχει να κάνει με τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας λόγω της μεγάλης προσέλευσης. Ο πρόεδρος της κοινότητας Θανάσης Λελεντζής και μέλος του Δ.Σ. της ομάδας ξεκαθαρίζει ότι παρά το ότι ο κόσμος ήταν αρκετός, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπήρχαν αντισηπτικά, η απόσταση μεταξύ των τραπεζιών η ενδεδειγμένη, οι σερβιτόροι φορούσαν μάσκες και δεν αφέθηκε χώρος για πίστα χορού. Ο δήμαρχος Φαρσάλων παρέστη στην εκδήλωση, προσκεκλημένος των διοργανωτών και απηύθυνε χαιρετισμό κάνοντας αναφορά στην τήρηση των μέτρων, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: ο ιός είναι εδώ, θέλει προσοχή.
Σημειώνεται ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση της ερχόμενης Παρασκευής του Συλλόγου Γυναικών Αχιλλείου «Η Θέτιδα» ακυρώθηκε.
Γ.Γ.

 

Εμβαθύνοντας
* ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι είχαν αρχίσει να εμβαθύνουν στην παρέα.
- Έχω 100 προβλήματα ρε παιδιά. Απ’ αυτά, τα 99 λύνονται με λεφτά.
***
*-ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ έμαθα πως το ψαρονέφρι δεν είναι μέρος ψαριού. Δεν μένει τώρα παρά να έρθει κάποιος και να μου πει πως Πελοπόννησος και Καρπενήσι δεν είναι νησιά...
***
*- ΕΙΣΑΙ ελεύθερος, ζηλεύεις τα ζευγάρια. Είσαι σε σχέση, ζηλεύεις τους ελεύθερους. Είσαι για τσίπουρα, δεν ζηλεύεις κανέναν.
Ζ.

 

Ήταν δώρο
*ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ τόσο πολύ καιρό να δημοσιοποιηθεί η λεγόμενη ‘’πέτσινη’’ λίστα, που ονομάστηκε έτσι λόγω και του επωνύμου του υπουργού που ταίριαξε στον τρόπο διανομής. Μοιράστηκαν λοιπόν 20 εκατομμύρια σε πάνω από 1200 ΜΜΕ, μπράβο πλουραλισμός στη χώρα... Θεωρητικά αγοράστηκε χώρος και χρόνος για να προβληθεί το ‘’Μένουμε Σπίτι’’. Καμπάνια που θα μπορούσε όμως να γίνει εντελώς δωρεάν ως κοινωνική προσφορά των Μέσων. Τα οποία εκ των πραγμάτων πρόβαλλαν το μήνυμα έντονα και ποικιλοτρόπως για καιρό. Με την ειδησεογραφία και τη σχολιογραφία τους διαρκώς, στο έτσι κι αλλιώς μονοθεματικό τοπίο εκείνου του καιρού. Άρα στην πραγματικότητα η κυβέρνηση αποφάσισε απλώς να ενισχύσει τα ΜΜΕ και ορθώς, καθώς και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις χτυπήθηκαν από το λοκντάουν. Τις στήριξε λοιπόν προσφέροντας δώρα, οικονομική υποστήριξη. Και φυσικά έκανε τη μοιρασιά όπως προτιμούσε, βοηθώντας κυρίως τους δικούς της. (Δωρεά που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει στα όρια της εξαγοράς.)
***
*ΚΑΛΑ, στην επαρχία έφτασαν για άλλη μια φορά τα ψίχουλα από το πλουσιοπάροχο αθηναϊκό τραπέζι. Πρακτικά, ποσά ασήμαντα. Ιδίως για οργανωμένες επιχειρήσεις με αξιοσημείωτους τζίρους και ανάλογα λειτουργικά κόστη. Ποσά αρκετά όμως για να βάλουν κάποιους να μαλώσουν μεταξύ τους καθώς κοιτούν το κοκαλάκι του γείτονα κι όχι το ψαχνό των Αθηναίων ημέτερων. Κι ας ορίζει ο νόμος πως το 30% των κρατικών διαφημίσεων πρέπει να πηγαίνει στα περιφερειακά ΜΜΕ. Ψιλά γράμματα στο ξέφρενο πάρτι. Φυσικά και στην επαρχία υπήρξαν ημέτεροι και διασυνδέσεις, φάνηκε εδώ και πέρα σε πολλές περιπτώσεις.
Αλλά και στην Αθήνα, παρά το μαγείρεμα της λίστας επί τόσες εβδομάδες, προέκυψαν εξόφθαλμες αδικίες ακόμη και μεταξύ των φιλοκυβερνητικών, τα παραδείγματα πολλά. Διότι υπάρχουν και οι πιο δικοί μας απ’ τους δικούς μας.
Ζ.

 

3,4,5 κορυφές;
*ΕΓΙΝΕ το κορονοτρίγωνο Ν. Σμύρνη-Γιάννουλη-Σοφάδες. Και τώρα η ανησυχία επικεντρώνεται στα Φάρσαλα, μην αποτελέσει ο εκεί οικισμός την τέταρτη κορυφή αλλά και αντιστοίχως στον Τύρναβο μην φτιάξει τελικά πεντάγωνο ο κορονοϊός. Θα εξαρτηθεί από τις υφιστάμενες κοινωνικές σχέσεις.
Ζ.

 

Εισαγόμενα
*ΕΝ τω μεταξύ, μετά την έξαρση στον Προμαχώνα, ο Λαρισαίος απηύδησε.
- Μέχρι και τα κρούσματα από το εξωτερικό τα φέρνουμε, βρε σεις. Δεν παράγει τίποτε τελικά αυτή η χώρα.
Ζ.

 

Καμπανάκι
*ΝΑ κάπως έτσι η δημοσιογραφία βοήθησε και συνεχίζει να το κάνει στη μάχη κατά του κορονοϊού. Διαρκώς και αμισθί: Προειδοποίησε λοιπόν ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. Αναφορικά με τα πανηγύρια και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας αναρωτήθηκε πώς θα νιώσουν οι διοργανωτές αν αρρωστήσουν δέκα άτομα από αυτή την εκδήλωση ή αν πεθάνει κάποιος προσθέτοντας πως: «Για μένα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι θέμα χρόνου να έχουμε το μεγάλο ατύχημα, δηλαδή ξαφνικά μια συρροή δεκάδων ή εκατοντάδων κρουσμάτων μετά από ένα τέτοιο γεγονός υπερμετάδοσης. Παίζουμε με τη φωτιά. Δεν είναι θέμα αν θα γίνει. Θα γίνει, αν συνεχίσουμε έτσι».
***
*ΚΑΙ ο λοιμωξιολόγος συνέχισε να βαράει καμπανάκι: «Η κατάσταση είναι δυναμική και οι επιλογές είναι δύο. Η μία είναι να έχουμε και επιδημία και καταστροφή της οικονομίας γιατί αν ανέβει η επιδημία και αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα θα καταστραφεί η οικονομία οπωσδήποτε και η άλλη είναι επιτηρούμε σωστά την επιδημία κάνοντας αυτό που πρέπει σαν πολίτες έτσι ώστε να διασώσουμε την οικονομία μας. Αν παίζουμε με την επιδημία παίζουμε και με την οικονομία». (Λογικά γίνεται κατανοητό. Από λογικούς.)
Ζ.

 

Ο πολιτισμός μας έλειπε
*ΤΗΝ έλλειψη δημόσιων αποχωρητηρίων στη Λάρισα επισημαίνει ο συμπολίτης μας Γ.Β. τονίζοντας συγκεκριμένα ότι: «Η Λάρισα το 1965 είχε 6 δημοτικά αποχωρητήρια. Πλατεία Ταχυδρομείου, Νέα Αγορά, Φρούριο που γινόταν το παζάρι, Αλκαζάρ, Σταθμός ΣΕΚ και κάτω στον Άγιο Αχίλλιο, τότε η Λάρισα είχε πληθυσμό 50 χιλιάδες. Σήμερα με 200 χιλιάδες πληθυσμό έχει ένα στην πλατεία και αυτό είναι ανοιχτό κατά τις ώρες καταστημάτων. Τις υπόλοιπες ώρες πού να πάει ο κόσμος, στο πάρκο ή όπου βρει» αναρωτιέται και με την ποιητική διάθεση που τον χαρακτηρίζει προσθέτει: «Ένας ξένος που έρχεται βράδυ στη Λάρισα πού να πάει; Να μην κλείνει το βράδυ, να είναι ανοιχτό όλο το εικοσιτετράωρο. Μια λεκάνη για μια πόλη, μα δε φθάνει, τρέχουν όλοι, πού να πάει να κατουρήσει και αρχίζει κι όλο βρίζει».
Γ.Ρ.

 

Ευσυνείδητος
*Ο ταξιθέτης κάνοντας έλεγχο μέσα στο θέατρο, την εποχή που ακόμα δούλευαν οι αίθουσες, βλέπει κάποιον ξαπλωμένο σε δύο καθίσματα με σχισμένα ρούχα, μέσα στα αίματα, σε κακό χάλι. Παρόλα αυτά, επιμένει με επαγγελματική ευσυνειδησία.
- Μπορώ να δω το εισιτήριό σας;
Του δίνει ο άλλος το εισιτήριο με δυσκολία, το κοιτάει ο ταξιθέτης και κουνάει το κεφάλι.
-Ααα... Σ' έπιασα, αυτό είναι φθηνό εισιτήριο, για τον εξώστη.
-Το ξέρω, έπεσα...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass