Ψυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2020 18:00
Τη σύμπνοια και την άριστη συνεργασία της ομάδας της παράταξης του δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου, σχολίασαν οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας, που συμμετείχαν στην ενημερωτική συνάντηση των στελεχών της Τ.Α. με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο, στο παλιό Δημαρχείο Κιλελέρ. Όλη η ομάδα ήταν παρούσα για να στηρίξει την οργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και τον δήμαρχό της και πρόεδρο της ΠΕΔ, αλλά και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι, από τον υπουργό, για το πρόγραμμα «Τρίτσης» προκειμένου να «το τρέξει» γρήγορα ο Δήμος. Η «ομάδα δράσης» αποτελείται από τους: πρόεδρο του Δ.Σ. Σπ. Καλέτσιο, τους αντιδημάρχους Ι. Μπακαλόπουλο, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Αχ. Χατζούλη, Χ. Χατζούλη, Β. Χλιάπη Γκουνιαρούδη και Αλ. Χονδρονάσιο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ Αχ. Βαρδακούλη και τον πρόεδρο της ΤΚ Κιλελέρ Θ. Ζιόμπουρα.			Λ.Κ. Τη σύμπνοια και την άριστη συνεργασία της ομάδας της παράταξης του δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου, σχολίασαν οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας, που συμμετείχαν στην ενημερωτική συνάντηση των στελεχών της Τ.Α. με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο, στο παλιό Δημαρχείο Κιλελέρ. Όλη η ομάδα ήταν παρούσα για να στηρίξει την οργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και τον δήμαρχό της και πρόεδρο της ΠΕΔ, αλλά και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι, από τον υπουργό, για το πρόγραμμα «Τρίτσης» προκειμένου να «το τρέξει» γρήγορα ο Δήμος. Η «ομάδα δράσης» αποτελείται από τους: πρόεδρο του Δ.Σ. Σπ. Καλέτσιο, τους αντιδημάρχους Ι. Μπακαλόπουλο, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Αχ. Χατζούλη, Χ. Χατζούλη, Β. Χλιάπη Γκουνιαρούδη και Αλ. Χονδρονάσιο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ Αχ. Βαρδακούλη και τον πρόεδρο της ΤΚ Κιλελέρ Θ. Ζιόμπουρα. Λ.Κ.

Πότε δεν...
*ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ οι θερινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο.


Μετά θα ακολουθήσει η περίοδος προσφορών, «Ξεπουλάμε» κ. λ. κατόπιν οι χειμερινές εκπτώσεις κ. ο. κ. Ενδιάμεσα μικρά χρονικά διαστήματα για την ανασυγκρότηση των καταστημάτων και τον εφοδιασμό τους. Ώστε να μπορούν να τοποθετήσουν και τα καρτελάκια με τις τιμές που πρέπει να διαγράφουν την περίοδο των εκπτώσεων.
Προτιμότερο, ευκολότερο, να ανακοινώνει ο Εμπορικός Σύλλογος, ποια περίοδο του δωδεκαμήνου δεν έχει εκπτώσεις.
Ζ.

Συγχρωτισμός
- ΝΑ ανταλλάξουμε νέα από τους γάμους που πήγαμε χθες βράδυ.
Δύο ζευγάρια Λαρισαίων συναντήθηκαν την Κυριακή στον Πλαταμώνα για μπάνιο.
-Ναι να ανταλλάξουμε και κορονοϊούς. Τετρακόσια άτομα στο ένα γλέντι, τριακόσια στο άλλο. Πόσες πιθανότητες έχουμε;
Ζ.

Στη γειτονιά
*ΣΤΑ Βαλκάνια είχε κρατηθεί χαμηλά η επέλαση του ιού όταν θέριζε στη Δυτική Ευρώπη, θυμόταν ο Λαρισαίος. Η Ελλάδα είχε πάει ελαφρώς καλύτερα αλλά μ’ αυτές τις χώρες τις γειτονικές συγκρινόταν η άμυνα της κοινωνίας. Τώρα που στη γειτονιά γίνεται της κακομοίρας τι θα συμβεί στο σπίτι μας;
Ζ.

Θυμωμένα
*-ΠΑΛΙ στείλαμε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία;
-Ναι, μας έχει κάνει δώρο η Cosmote 500 αυστηρά μηνύματα προς όλους. (Ζόρι αλλά και πικρό χιούμορ απ’ τους Λαρισαίους. )
***
*- ΛΙΓΟ ήρεμα καθώς μπαίνετε με τα τανκς στην Πόλη, ρε παιδιά. Μην φάτε κάνα προφυλακτήρα στο παρκάρισμα.
***
Δυναμική απάντηση στην απόφαση του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί είναι αποφασισμένη να δώσει η κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε ότι αργά χθες βράδυ έκανε unfriend και unfollow τη γειτονική χώρα στο Facebook, κόαζε παραδίπλα το Βατράχι. Σε έκτακτες δηλώσεις του μετά την απόφαση Ερντογάν, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Έδωσα εντολή στον Κυριάκο Πιερρακάκη που χειρίζεται τον λογαριασμό της χώρας στο Facebook και στο Twitter να προχωρήσει σε ανφρέντ και ανφόλο» προσθέτοντας ότι, «αν χρειαστεί, η χώρα μας δεν θα διστάσει να προχωρήσει και σε πλοκ».
***
*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, αυστηρή ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε λίγο πιο αυστηρές ανακοινώσεις αν χρειαστεί, απηύθυνε χθες η Ε. Ε. στην Τουρκία.
Στη σχετική ανακοίνωση, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε. Ε. Ζοζέπ Μπορέλ τονίζει ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να εκδώσει νέες, πιο θυμωμένες ανακοινώσεις αν χρειαστεί, με στόχο να πληγώσει τα συναισθήματα του Ταγίπ Ερντογάν ώστε να αναθεωρήσει την απόφασή του.
Μάλιστα, σε μία ασυνήθιστη κίνηση, στο τέλος της ανακοίνωσης έχει τοποθετηθεί μία θυμωμένη φατσούλα, η οποία αναμένεται να στείλει ηχηρό μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο.
Ζ.


Εδώ Βαλκάνια
*ΕΒΓΑΖΕ μάτι η διαφορά της εικόνας, ο Λαρισαίος Γ Μ. έκανε αμέσως τις συγκρίσεις: Βλέπεις αγώνα ποδόσφαιρου στην Αγγλία, όλα τα μέτρα ασφαλείας... Βλέπεις αγώνα ‘’Φόρμουλα ένα’’, ακόμα χειρότερα, όλα αποστειρωμένα. Ε, βλέπεις τελικό κυπέλλου βόλεϊ στην Ελλάδα και το φχαριστιέσαι.
Ό, τι να ‘ναι, όλοι χύμα, χωρίς μάσκες, παιδάκια μέσα να παίζουν με τη λήξη, κόσμος που ορμάει να πανηγυρίσει, πού βρέθηκε άραγε, παράγοντες των ομάδων, της ομοσπονδίας, όλοι ένα κουβάρι, ένα υπέροχο μπάχαλο.
Ο κορονοϊός δεν έχει θέση στην Ελλάδα.
Ζ.

Αντέδρασαν
*«ΟΙ συζητήσεις περί τζαμιού, όλες οι πολιτικές και προκλητικές ομιλίες στην Αγία Σοφία πρέπει να τερματιστούν αμέσως.
Η Αγία Σοφία πρέπει να διατηρηθεί ως μουσείο, με καθολικές πρακτικές συντήρησης και αποκατάστασης που αφορούν τα πολιτιστικά αγαθά». Απ’ την Τουρκία η ξεκάθαρη αντίδραση. Της Ακαδημίας Επιστήμης και Διαφωτισμού, που έχει ιδρύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.
«Η Αγία Σοφία είναι ανάμεσα στα βασικά κοινά θρησκευτικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και πολιτικά σύμβολα της Κωνσταντινούπολης/Τουρκίας, της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης», αναφέρει η έκθεσή της. «Αποτελεί ένα συγκεκριμένο υπόδειγμα, χωρίς προκάτοχο και διάδοχο, στην εξέλιξη της χιλιετούς ανατολικορωμαϊκής/βυζαντινής αρχιτεκτονικής».
Και προσθέτει: «Η Αγία Σοφία έχει σημαντική κοινωνικοπολιτική θέση στις δεξιές πολιτικές. Ο ιστορικός χώρος χρησιμοποιήθηκε ως όργανο από αντιδραστικούς και σοβινιστές ιστορικούς υπέρ της ισλαμικής κουλτούρας, της κατάκτησης και του ιερού πολέμου».
(Μόνο που δεν κυβερνούν οι κομμουνιστές, ούτε στην Τουρκία.)
Ζ.

Συζητούσαν
*ΣΤΗ συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων συζητούσαν επί των εξελίξεων.
- Σας θέλω αισιόδοξους, έχει πολύ 2020 ακόμα.
***
*- ΑΝ με ψάχνετε είμαι παρέα με τον Μπαρμπα Στάθη. Ναι, στον καταψύκτη.
***
*- MΕ 200 ευρώ τη βραδιά φέτος κάποια ξενοδοχεία στα νησιά, ίσως πρέπει να μείνουν λίγο μόνα τους, να σκεφτούν.
Ζ.

Στο νησί
*ΚΑΝΕΝΑΣ αυτοδιοικητικός παράγοντας παραπονεμένος, τουρισμός και για τους δημάρχους και για τους συμβούλους κλπ που έσπευσαν αλλά κέρδος και για την περιοχή που πλήττεται τουριστικά φέτος. Τριήμερο στη Σκιάθο από την Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, Αυτοδιοικητικός Τουρισμός, η ΠΕΔ οργάνωσε επίκαιρη εκδήλωση με θέμα ‘’Βόρειες Σποράδες, Τουρισμός και Πανδημία’’.
Με τη συμμετοχή φυσικά παραγόντων της αυτοδιοίκησης και από τη θεσσαλική ενδοχώρα. Άλλωστε όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση «έχουν κληθεί να παραστούν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και το σύνολο των δημάρχων της Περιφέρειας Θεσσαλίας». Έλα να πάμε στο νησί, ο δήμαρχος εγώ κι εσύ... (Η επιτυχία ήτο βεβαία.)
Ζ.

Μόνο δύο
*ΜΑΤΑΙΩΣΗ των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά από εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Οι οποίοι έπρεπε να καλέσουν και κάναν ιερωμένο στη συνεδρίασή τους.
Καθότι μέχρι τέλος Ιουλίου, μόνο Αγία Παρασκευή και Άγιος Παντελεήμονας. Τα πολλά και τα βαριά πανηγύρια τον Αύγουστο.
Ζ.

Με τις γυναίκες
*ΟΙ Λαρισαίοι αντάλλασσαν απόψεις εν μέσω θέρους.
- Είναι λένε πιο ενδιαφέροντες οι άντρες που διαβάζουν στην παραλία. Τι να κάνω κι εγώ, πήρα το μενού απ’ την ταβέρνα.
***
*- ΤΟ μυστικό για να περάσεις καλά με γυναίκα σε διακοπές είναι να μην είναι η δικιά σου.
***
*- ΤΟ κακό στο χωριό είναι πως δεν μπορείς να βγεις με γυναίκα, αμέσως το μαθαίνει η γυναίκα σου.
Ζ.

Προετοιμασία
*ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, σε διπλή μάλιστα συνεδρίαση, δύο βράδια σερί, το πρόγραμμα δράσης. Κατέφθασε κι ο Κώστας Ξυνογαλάς της κεντρικής επιτροπής απ’ την Αθήνα να τους μιλήσει.
Πρόγραμμα δράσης μέσα Ιουλίου; Συνήθως οι οργανώσεις, οι φορείς κλπ ρίχνουν ρυθμούς τέτοια περίοδο, περιπίπτουν σε θερινή ραστώνη, δράση από Σεπτέμβρη πάλι.
Συνήθως, όχι όμως και φέτος. Αλλιώτικο τούτο το καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαίες και οι αλλεπάλληλες επισκέψεις υπουργών στη Λάρισα.
Οι κάλπες μπορεί να είναι άοσμες, ωστόσο μυρίζει πολύ έντονα εκλογές. (Γι’ αυτό προετοιμάζεται εντατικά κι η αντιπολίτευση, μην τους πιάσουν στον ύπνο.)
Ζ.

Όλοι μαζί
*ΔΕΝ πάει άλλο καθώς πέρασε πάρα πολύς καιρός με το παλιό νοσοκομείο να παραμένει χωρίς διοικητικό συμβούλιο, λογικό είναι να υποψιάζεται κάποιος ότι κάτι τρέχει, δεν μπορεί απλώς να το ξεχνούν στο Υπουργείο Υγείας.
Κάτι ύποπτο συμβαίνει λένε κι οι γιατροί του ΓΝΛ που ανησυχούν για μεθόδευση υποβάθμισής του.
Μάλλιασε η γλώσσα του προέδρου Νίκου Νταφούλη να το λέει, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες πνίγουν το ‘’Κουτλιμπάνειο’’, πολύ περισσότερα απ’ όσα ταλαιπωρούν συνήθως ένα δημόσιο νοσοκομείο.
***
*ΟΠΟΤΕ καλείται να βοηθήσει η Λάρισα, η κοινωνία για την οποία λειτουργεί το νοσοκομείο. Και η ΕΙΝΚΥΛ καλεί για αύριο Τετάρτη κι ας είναι ακριβώς μεσοκαλόκαιρο, δεν υπάρχουν περιθώρια, να συσκεφθούν μαζί όλοι οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος κι οι πρόεδροι των τοπικών κοινωνικών φορέων, προσπαθώντας να βρουν λύση. Όλοι μαζί, μπορούνε.
Ζ.

Παράλια
ΑΚΟΜΗ μια Κυριακή καλοκαιριού, προχθές, τα παράλια του νομού Λάρισας έσφυζαν από ζωή. Κατέφτασαν σε μεγάλες παρέες και οι υποψήφιοι για τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, απόφοιτοι της τρίτης τάξης του Λυκείου, που μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους, έχουν τη διάθεση να γιορτάσουν το τέλος της δοκιμασίας τους.
Τους αξίζουν λίγες στιγμές ανεμελιάς, παιχνιδιού και απόλαυσης, όσο προλαβαίνουν μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, που συνήθως ανακοινώνονται οι βάσεις των σχολών και θα ξεκινήσει ο μαραθώνιος γονιών και παιδιών για αναζήτηση φοιτητικής στέγης.
Λ.Κ.

Η εικόνα της Λάρισας
ΤΕΛΙΚΑ έχει θάλασσα η Λάρισα;
Αν για τους Λαρισαίους το ... μείζον αυτό ζήτημα θεωρείται «λήξαν», μην νομίζεις ότι το ξέρουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Σάββατο πρωί, ο Γ. Αυτιάς στην εκπομπή του έχει κάνει σύνδεση με τα παράλια της Λάρισας και λέει επί λέξει:
«Πάμε τώρα στα παράλια της Λάρισας. Με ρωτάνε πολλοί, μα, έχει θάλασσα η Λάρισα; Πώς δεν έχει τους λέω... Για δέστε...». (Μετά το πλάνο άνοιξε και φάνηκε η παραλία Αγιοκάμπου).
Συμπέρασμα: Δύσκολο να μάθουμε τους (έτσι κι αλλιώς αγεωγράφητους) συνέλληνες πως έχουμε θάλασσα.
Η εικόνα της Λάρισας- πόλης καταμεσής στον κάμπο, συνώνυμης με τη «ζέστα» δύσκολο να αλλάξει.
Αυτό το πληρώνουμε μεν τουριστικά, αλλά από την άλλη απολαμβάνουμε (ακόμη) σχετικά ήρεμες διακοπές, χωρίς την πολυκοσμία των νησιών. Ας παρηγορηθούμε...


Συνεχίζεται
*ΣΤΟ παράδοξο της πρόληψης, αναφέρεται ο Ηλίας Μόσιαλος: όταν τα μέτρα πετυχαίνουν τότε προκύπτει μερικές φορές η αίσθηση ότι δεν υπήρξε πρόβλημα. Το νιώθουν αυτό οι Έλληνες;
Και συνεχίζει απ’ το Λονδίνο και το LSE: δεν θα είναι μόνο τα εισαγόμενα κρούσματα το πρόβλημα, οπότε αν κλείσουμε τα σύνορα θα είμαστε εντάξει. Θα υπάρχουν και εγχώρια αν δεν προσέξουμε. Τώρα δεν χρειάζεται πανικός αλλά σχέδιο για να μην έχουμε δεύτερο κύμα. Δεν αντέχουμε να πάμε σε νέο lockdown. Θα χρειαστούν όμως επιλεκτικά νέες παρεμβάσεις και όχι απλώς συστάσεις καλής συμπεριφοράς. Και ενιαία οριζόντια προσέγγιση και για τα πάρτι σε κοσμικά νησιά και για τα πανηγύρια. (Μέχρι να βρεθούν επαρκείς θεραπείες και αποτελεσματικά εμβόλια.)
Ζ.

Ψύχραιμος
*Ένας αγρότης στην παρακάρλια περιοχή είχε ένα μεγάλο χωράφι κοντά στον ταμιευτήρα. Μια καλοκαιρινή βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα. Καθώς πλησίαζε στο νερό άκουσε φωνές και γέλια. Όταν έφτασε είδε κάποιες νεαρές κοπέλες να παίζουν μέσα στα νερά. Τουρίστριες θα ήταν που σταμάτησαν για νυχτερινό μπάνιο, γυμνές ήταν.
Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται. Και μία απ’ αυτές του φώναξε. «Δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν φύγεις από δω».
Κι απαντάει αυτός αδιάφορα. «Σιγά μην ήρθα για να δω εσάς να κολυμπάτε γυμνές. Απλά ήρθα για να ταΐσω τους κροκόδειλους.»                    

Ζ.

 

MANOLIS CIU

*ΣΤΟ νησί του Παπαδιαμάντη, στην ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο νυν Τεμπών Γ. Μανώλης κι ο πρώην Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου, μαζί με τον οικοδεσπότη δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα κι έναν ακόμη εκ Μαγνησίας, τον Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκα.
Κ.Τσ.

 

NERA CIU

*ΕΝΑΣ μικρός βιότοπος έχει δημιουργηθεί επί της Ταγματάρχου και Κουμουνδούρου, νερά και πράσινο, με τη φροντίδα της δημοτικής υπηρεσίας. (Που δεν φροντίζει για την αποκατάσταση της κλίσης.)                                          

Ζ.

 

XARAKOP CIU

*ΣΤΗ συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, ο Μ. Xαρακόπουλος -από έδρας- έδωσε συγχαρητήρια στον υπουργό Κυρ. Πιερρακάκη για τα σημαντικά βήματα που έγιναν στην περίοδο της καραντίνας. Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, που του δίνουν υψηλή δημοτικότητα, ο Λαρισαίος του θύμισε με νόημα ότι «η επιτυχία συχνά προκαλεί φθόνο σε μια κοινωνία που έχει εθιστεί στη μετριοκρατία». Κι εκείνος, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Επιτροπής «για τα εύσημα αλλά και τα σοφά του λόγια»...

 

AGORASTOS MPEOS CIU

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ο Αγοραστός, μπορεί και βρίσκει άκρη και με τον Μπέο. Ο μόνος Λαρισαίος.            

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass