ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2020 18:10
Κώστας Αγοραστός και Νίκος Ευαγγέλου βρέθηκαν στο παλιό Δημαρχείο του Κιλελέρ επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του υπ. Εσωτερικών. Πέραν πολλών άλλων, τους δύο ενώνει και η ηλεκτροκίνηση, αφού είναι οι μόνοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες στην περιοχή που κινούνται με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Κώστας Αγοραστός και Νίκος Ευαγγέλου βρέθηκαν στο παλιό Δημαρχείο του Κιλελέρ επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του υπ. Εσωτερικών. Πέραν πολλών άλλων, τους δύο ενώνει και η ηλεκτροκίνηση, αφού είναι οι μόνοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες στην περιοχή που κινούνται με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Στη θάλασσα
*- ΑΥΤΟ το αστείο, να ξυπνάω και να μην είμαι διακοπές, πρέπει να σταματήσει...


Οι Λαρισαίοι προσαρμόζονται στο κλίμα της εποχής. Στην παραλιακή ζώνη ή ετοιμάζονται γι’ αυτήν.
***
*ΝΑ, σε κάτι τέτοιες περιοχές...
- Όλοι οι δρόμοι της πόλης έδειχναν σαν να θέλουν να αυτοκτονήσουν κατεβαίνοντας με φόρα από ψηλά προς το λιμάνι.
***
*ΜΠΟΡΕΙ βέβαια να μην είναι κι όλα τέλεια.
-Ξυπνάω, ανοίγω το παράθυρο και τι να δω... Πουθενά η θάλασσα.
Ζ.

Χειμώνας
*ΧΕΙΜΩΝΙΑΣΕ καλοκαιριάτικα, στα ορεινά. Χθες, πρωινές ώρες, το θερμόμετρο στη Σαμαρίνα έδειχνε μόλις 11 βαθμούς Κελσίου και στο Λιβάδι Ολύμπου 13 βαθμούς. Και οι βλάχοι προνοητικοί, όπως σιγοψιθύριζαν, φρόντισαν να σκεπαστούν με φλοκάτες (Mε τα φλόκια από κάτω).
Ι.Μ.

Ρίσκα
*ΠΑΡΑ το αρνητικό crash test με το άνοιγμα των συνόρων στα Βαλκάνια, σήμερα ξεκινάει η αεροπορική σύνδεση με Βρετανία και Σουηδία, τις πιο βαρυφορτωμένες επιδημιολογικά χώρες της Ευρώπης. Μπρος στο χρήμα τι ΄ναι ο κορονοϊός. Μόνο με δειγματοληπτικούς ελέγχους χωρίς «υγειονομικό διαβατήριο», δηλαδή δεν θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ.
Καθίζηση μεν στον τουρισμό αλλά κι ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος. Όλη αυτή η προσπάθεια που έγινε στη χώρα τόσους μήνες θα θυσιαστεί στον τουριστικό βωμό; Επιλέχθηκε τελικά σιωπηρώς η τακτική ανοσίας της αγέλης; Τουριστών τε και ιθαγενών...
Και πού βρίσκεται άραγε ο Σωτ. Τσιόδρας; Έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, σιωπή όμως. Μήπως τον έχουν στη γωνία επειδή μπορεί να διαφωνεί;
***
*ΑΝΟΙΓΟΥΝ τα σύνορα για Άγγλους και Σουηδούς, λογικό το θεωρεί ο Λαρισαίος Χ. Π.
-Δεν ξέρουν να χορεύουν την ‘’Καραγκούνα στα χοντρά’’ για να κολλήσουν τον ιό στα πανηγύρια.
Ζ.

Προαχθέντες
*ΞΑΝΑΣΜΙΓΟΥΝ τ΄ αηδόνια... Ήταν το 2007 που ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος υπογράφει την ίδρυση της 5ης ΥΠΕ, η οποία προκύπτει με συγχώνευση διά απορροφήσεως της Υγειονομικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ορίζοντας διοικητή τον Ντίνο Κόκκινο, ο οποίος ήταν διοικητής της ΔΥΠΕ Θεσσαλίας. Και υποδιοικητές έναν Λαρισαίο κι έναν εκ Στυλίδας, τον Γρ. Βλαχάκη και τον Δημ. Κατσικονούρη. Τώρα, 13 χρόνια μετά, συναντώνται πάλι στον υγειονομικό χώρο ως διοικητές του ΓΝΛ και του Πανεπιστημιακού ταυτόχρονα. Ανακύκλωση στελεχών διά της προαγωγής.
Ζ.

Πιέζοντας
*ΤΗΝ κατάλληλη στιγμή ήρθε η απάντηση του Β. Κοντοζαμάνη από το Υπουργείο Υγείας, παραμονή της διευρυμένης συνάντησης των τοπικών παραγόντων στο ΓΝΛ, η βουλευτής Λίτσα Λιακούλη έφερε τα καλά νέα, ότι το παλιό νοσοκομείο αποκτά διοικητή και Δ.Σ. Όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ανάγκα και θεοί πείθονται, πόσο μάλλον υπουργοί.
Η Λαρισαία του ΚΙΝΑΛ αξιοποίησε το δικαίωμα για επίκαιρη ερώτηση, ήταν υποχρεωμένοι να της δώσουν απάντηση, οπότε και επέσπευσαν τη διαδικασία επιλογής, δεν μπορεί να ήταν σύμπτωση. Την επομένη, η Λαρισαία του ΣΥΡΙΖΑ επανακατέθεσε ερώτηση στη Βουλή αφού δεν είχαν απαντήσει στην Αννα Βαγενά. Εκ των υστέρων, αφού όταν θα της δώσουν απάντηση, ο διοικητής θα έχει καναδυό μήνες στην καρέκλα του.
Ζ.

Πάρτι
*«ΜΙΑ και το έφερε η κουβέντα, αν θέλαμε να βρούμε τον πιο διάσημο, τον πιο γνωστό Θεσσαλονικιό όλων των εποχών, στον Κεμάλ δεν θα καταλήγαμε;». Μια φράση έγραψε ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης κι άρχισε το πάρτι στο ίντερνετ.
«Μεγαλέξανδρος; Γνώμη μου», πετάχτηκε αμέσως ο γνωστός Ηλίας Κανέλλης με την προφανή απάντηση. Τον ακύρωσε όμως αμέσως ο άλλος. «Δεν υπήρχε η Θεσσαλονίκη όταν γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος».
***
*ΚΑΙ συνεχίστηκαν οι απονομές: Μάλλον στον ιδρυτή Κάσσανδρο ή στον Άγιο Δημήτριο ή στους αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο ή στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά ή στον Πανσέληνο ή στον Ντίνο Χριστιανόπουλο ή στον Γρ. Λαμπράκη.
- Δεν θα βάζαμε τον Σαρκοζί;
- Ψωμιάδης μακράν. Ειδικά στη βερσιόν Ζορό.
- Τερκενλής δαγκωτό.
- Δεν είναι ο Κούδας;
- Ο Βασίλης Καρράς σίγουρα. (Υπερπλήρης η κάλπη.)
Ζ.

Στόμιο
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ από κατοίκους του Στομίου -όχι τόσο γι’ αυτό καθ’ εαυτό το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ- όσο για τη συγκέντρωση νέων απ’ όλη την Ελλάδα και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί στο χωριό. Δεν μπορεί, λένε, να απαγορεύουν τα πανηγύρια και άλλες λαϊκές εκδηλώσεις και να επιτρέπουν τέτοιες μαζικές συγκεντρώσεις σ’ ένα τέτοιο χωριό.
Βέβαια, η ΚΝΕ και το ΚΚΕ ξέρουν από περιφρούρηση και ασφαλή οργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων -τόσο για τους ίδιους όσο και του περιγύρου τους-, ωστόσο ηλικιωμένοι της περιοχής διατηρούν έντονες επιφυλάξεις για την προστασία τους από τυχόν έκθεση στον κορονοϊό.
Και προειδοποιούν -όπως λένε- κάθε αρμόδιο να πάρει τα κατάλληλα μέτρα.

Προσελκύουν
*ΚΙ ενώ κορυφώνεται η διαδικασία έκφρασης των προτιμήσεων των υποψηφίων φοιτητών και η υποβολή Μηχανογραφικών, να που από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προμοτάρουν τις Σχολές τους. Με αρθρογραφία στην εφημερίδα. Χθες ο καθηγητής Βασίλης Γερογιάννης ‘’Γιατί να σπουδάσω στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων’’ της Λάρισας. Και ‘’Γιατί να επιλέξω το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου’’ ο πρόεδρός του Γιάννης Παπαδόπουλος, στην όμορφη Καρδίτσα.
Ζ.

Νευράκια
*ΕΙΧΑΝ τα νευράκια τους στη συντροφιά των μεσηλίκων Λαρισαίων.
-Εμένα θα μου πεις για μπάλα; Πενήντα χρόνια πάω στο γήπεδο.
-Κι εγώ γυρνάω στα σκυλάδικα πενήντα χρόνια, αλλά μπουζούκι δεν έμαθα.
***
*ΣΕ βλέπει ο άλλος που πλένεις τ΄ αμάξι.
-Τι γίνεται, το πλένεις;
-Όχι ρε μεγάλε, το ποτίζω να γίνει λεωφορείο.
Ζ.
12 λέξεις
*«ΠΟΛΙΤΙΚΗ μου είναι να μην κάνω παραπολιτική στην πλάτη του εντολέα μου». Μια ντουζίνα λέξεις μοναχά από τη δικηγόρο και πολιτικό στέλεχος Μαρία Γαλλιού. Εύκολο να αντιληφθεί κανείς προς τα πού κατευθύνονται τα βέλη.
Ζ.

Μόνο παπάς
*ΚΙ αποφάσισε λοιπόν το δικαστήριο, για την υπόθεση του ιερέα Ρίζου Κομήτσα, σύμφωνα με τη λαϊκή παροιμία. Ή παπάς, παπάς ή ζευγάς, ζευγάς.
Του φόρτωσε και τα δικαστικά έξοδα κι είναι μεν ιερέας, πλην όμως άμισθος. Δικαίωμα έφεσης εν προκειμένω δεν υφίσταται, μπορεί όμως να προσφύγει με αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Θα το τραβήξει άραγε τόσο ο παπα - Ρίζος;
Ζ.

Στο περίμενε
*ΔΕΝ είναι μονάχα που καθυστερούν να βγάλουν τις συντάξεις, όπως και σε όλα τα ταμεία δηλαδή ή που η καταβολή των όποιων παροχών στους δικαιούχους προβάλλεται πάντοτε στο μέλλον. Ανεκδιήγητη η κατάσταση στον ΟΓΑ και στην αρχή. Για να πάει κάποιος νέος να υποβάλει αίτηση να ασφαλιστεί, ως αγρότης. Από χρόνο σίγουρα παραπάνω, μπορεί να χρειαστούν και δύο χρόνια για να διεκπεραιωθεί η υπόθεσή του. Εν τω μεταξύ αυτός περιμένει ανασφάλιστος, δίχως δικαιώματα και χωρίς τη δυνατότητα να προωθήσει άλλες υποθέσεις του όπου θεωρείται προαπαιτούμενο η ασφάλιση στον ΟΓΑ. Ούτε αγροτικό αυτοκίνητο δεν μπορεί να έχει, με το ΙΧ θα πρέπει να πηγαίνει στο χωράφι.
***
*ΚΑΙ εντάξει, δεν έχουν προσωπικό στον ΟΓΑ, πάνε όμως πολλά χρόνια που συμβαίνει αυτό, η δικαιολογία δεν ευσταθεί πλέον. Μάλλον δεν θέλουν να έχουν προσωπικό. Γι’ αυτήν την εμπλοκή με τους νέους θα εμπλακεί άραγε κάποιος βουλευτής, να πιέσει; Κάποιος δήμαρχος;
Ζ.

Τα δικά του
*Ο καθένας τα δικά του, στην παρέα των νεαρών Λαρισαίων.
- Δουλεύω σαν σκυλί να μαζέψω λεφτά για διακοπές. Χαμός θα γίνει το καλοκαίρι του 2024.
***
*-ΣΕ τι φάση είσαι ερωτικά;
-Αυτοαπασχολούμενος.
***
*-ΠΑΧΥΝΕΣ λιγάκι.
- Δε λες που κουμπώνει ακόμα η ζώνη... Του αυτοκινήτου.
Ζ.

Μανιταριού
*ΚΙ όμως... Ο Μπέος Αχ, αχ, αχ πρόκειται να τιμηθεί ως “ο καλύτερος δήμαρχος της Ελλάδας”. Ναι, βέβαια. Κι όποιος δεν πιστεύει ας πάει στην Αργαλαστή, στη Γιορτή Μανιταριού Τρούφας. Μέχρι τώρα καλλιτεχνικώς θα ήξερε το ‘’άιντε κάτω απ΄ το ραδίκι κάθονται δυό πιτσιρίκοι...’’, καιρός να ασχοληθεί και με το μανιτάρι. (Δεν είναι μονάχα οι Βολιώτες που τον τίμησαν επανεκλέγοντάς τον με άνεση.)
Ζ.

Μήνυμα ενότητας
«ΤΟ θέμα της Αγιάς Σοφιάς δεν πρέπει να εξελιχθεί σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της χώρας. Η επικείμενη γιορτή της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου προσφέρεται ώστε να στείλουμε παντού και κυρίως στον Ερντογάν, ένα μήνυμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας».
Αυτό υποστήριξε, με συνεντεύξεις του σε θεσσαλικά και αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης, ο Χρήστος Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς.
Ταυτόχρονα, ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε ότι «η σκληρή γραμμή που υιοθετεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Φλώρος έναντι των Τούρκων, απηχεί και τις κυβερνητικές θέσεις, καθώς είμαστε μεν μία ειρηνική χώρα αλλά δεν προτιθέμεθα να κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα εδαφικής ακεραιότητας και εθνικού συμφέροντος».
Γ.Ρ.

Μεταρρυθμίσεις
*ΟΙ εκτιμήσεις και προτάσεις του διατελέσαντος ‘’Τσάρου’’, Φίλιππου Σαχινίδη, με άρθρο του στα ‘’Νέα’’. Και με ΔΟΛ και με ΔΟΜ και επί Λαμπράκη και στην εποχή Μαρινάκη, πάντα με ‘’Τα Νέα’’ ο Ελασσονίτης πολιτικός. Μιλάει για την επερχόμενη ύφεση. Και «οι δυσοίωνες αυτές προβλέψεις καθιστούν αναγκαία την επίτευξη συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης στο Συμβούλιο Κορυφής στις 17-18 Ιουλίου». Για τις γνωστές σωτήριες επιχορηγήσεις των 500 δισ., λέει. Που όμως προαπαιτείται να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις Ολλανδίας, Σουηδίας, Αυστρίας και Δανίας, οι οποίες ως γνωστόν αντιπροτείνουν δάνεια και επιπρόσθετα, να δίνονται αυτά έναντι όρων για μεταρρυθμίσεις στις χώρες του Νότου. (Τι εννοούν με τις μεταρρυθμίσεις είναι γνωστό τοις πάσι.)
***
*Ο Φ. Σαχινίδης προτείνει πάντως να τους προλάβει η Ελλάς: «η κυβέρνηση της ΝΔ ταυτόχρονα με το Σχέδιο Ανάκαμψης να παρουσιάσει ένα σχέδιο με διαρθρωτικές αλλαγές. Όχι επειδή το ζητούν οι τέσσερις χώρες, αλλά γιατί είναι προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας. Οι μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με τη σωστή και διαφανή αξιοποίηση των επιχορηγήσεων, θα εξασφαλίσουν τον μετασχηματισμό της οικονομίας σε πιο ισόρροπη και εξωστρεφή». (Δέκα χρόνια τώρα, από τότε που ήταν κι ο ίδιος στα πράγματα, διαρκώς μεταρρυθμίσεις. Όπως περίπου ο Σίσυφος με την πέτρα του.)
Ζ.

Δημοσίως
*- ΜΟΥ ζήτησε η πρώην μου να της επιστρέψω τις γυμνές φωτογραφίες της, έλεγε στους φίλους του ο νεαρός Λαρισαίος.
- Και εσύ τι έκανες;
-Καμία αντίρρηση. Της έστειλα το λινκ.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass