ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2020 18:15
*ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ  και συμπαραστάτες,  Men in White. Z. *ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ και συμπαραστάτες, Men in White. Z.

Στοχοποίηση


*ΜΙΑ από τις χειρότερες συνέπειες του κορονοϊού φαίνεται ότι έχει να κάνει με τον κλονισμό της ψυχικής υγείας όσων νοσούν, αφού δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα τον ιό αλλά και τις αντιδράσεις του περίγυρου. Τα άτομα που νόσησαν, βιώνουν πολλές φορές τον κοινωνικό αποκλεισμό, αφού όλοι προσπαθούν να προστατευτούν από εκείνους. Στις μικρές κοινωνίες αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εντονότερα, ενώ η διάθεση του κόσμου να στοχοποιήσει κάποιον φαίνεται και από τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου κάθε φορά που υπάρχει ενημέρωση για κάποιο κρούσμα, αρκετοί ζητούν να μάθουν τα στοιχεία του για να προστατευτούν δήθεν. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ψυχραιμία για να μη ξεφύγει η κατάσταση.
Ν.Π.

Προσοχή
*ΜΕΓΑΛΟ θέμα ο δρόμος Λάρισας - Φαρσάλων, το έχουμε επισημάνει αρκετές φορές. Πολλά τα παράπονα για αντικανονικές προσπεράσεις από Ι.Χ. ακόμα και από βαρέα οχήματα, σε έναν δρόμο που δεν αντέχει και είναι και εκ των πραγμάτων παλαιός. Οι ντόπιοι επαγγελματίες οδηγοί γνωρίζουν καλά την επικινδυνότητά του και προσέχουν, μαζί με αυτούς όμως διέρχεται της παλαιάς εθνικής οδού, μεγάλο μέρος της διεθνούς μεταφοράς, για να γλιτώσουν τα διόδια της ΠΑΘΕ. Μάλιστα αυτή την περίοδο που είναι αυξημένη η κίνηση με τη μεταφορά της βιομηχανικής ντομάτας, θέλει προσοχή γιατί τα υπολείμματα που στάζουν, ανεβάζουν την επικινδυνότητα λόγω ολισθηρότητας. Μεγάλη επαγρύπνηση από τους διερχόμενους οδηγούς και η τροχαία θα πρέπει να αυξήσει την επιτήρησή του, ώστε να καταστείλει ανάλογα φαινόμενα.
Γ.Γ.

Στον Πηνειό
*ΑΝ δεν επιταχυνθούν οι εργασίες, αν δεν γίνουν τα έργα για την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, τότε σε λίγο «θα ψάχνουμε τις δικογραφίες στον Πηνειό» σημειώνει -όχι και τόσο αστειευόμενη- η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Νικολέττα Μπασδέκη. Με αφορμή τη χθεσινή «πλημμύρα» λόγω νεροποντής.
Το έργο της αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου θα γίνει και θα γίνει επειδή έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΠΣΑ Θεσσαλίας, όπως συμφώνησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός. Αλλά μελέτες, προκηρύξεις, συμβάσεις, ενστάσεις, υπογραφές κ.λπ. θέλουν χρόνο αυτό είναι γνωστό.
Αυτό που προέχει, είναι να γίνονται οι συντηρήσεις. Καλά που έβρεξε χθες ενόσω ήταν οι υπάλληλοι στη δουλειά τους και πήρανε σκούπες και απομάκρυναν, όσο μπορούσαν τα βρόχινα ύδατα. Αν έλειπαν οι εργαζόμενοι, τι θα γινόταν; Είναι δυνατόν, με κάθε ισχυρή βροχόπτωση να πλημμυρίζει το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας;
Β.Κ.

Στέγη
*ΜΠΟΡΕΙ οι βάσεις ακόμη να μην έχουν ανακοινωθεί αλλά η αναζήτηση της φοιτητικής στέγης έχει ξεκινήσει. Φέτος φαίνεται ότι πολλοί ξεκινούν την αναζήτηση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κάποιοι ελάχιστοι περιφέρονται στους δρόμους. Δυσεύρετα όμως τα σπίτια και τσιμπημένες οι τιμές, σε μια εποχή που ο κόσμος έχει στριμωχτεί πολύ οικονομικά. Θέλει επιμονή και υπομονή. Στο τέλος όλοι κάτι βρίσκουν.
Ν.Π.

Ευρεσιτεχνία
*ENA μήνα ακόμα με χρήση μάσκας και θα είναι έτοιμη η πατέντα-θήκη για το τσιγάρο στο αφτί.
Γ.Γ.

ΚΕΠ
*ΞΕΚΙΝΗΣΕ συμπολίτης μας για το κέντρο με σκοπό να εξυπηρετηθεί από κάποιο ΚΕΠ. Πήγε στο ένα, κλειστό. Πήγε στο άλλο, κλειστό. Μάλιστα είδε και χαρτί που ενημέρωνε το κοινό πως είναι κλειστά Τρίτη – Πέμπτη απόγευμα. Μα γεμάτος αγανάκτηση πήρε στα γραφεία της «Ε» και εξέφρασε την εξής απορία «Γιατί δεν μένει το ένα ανοιχτό Τρίτη και το άλλο Πέμπτη με στόχο να υπάρχει πάντα ένα σημείο εξυπηρέτησης κοινού;». Υπάρχει απάντηση;
Κ.Γ.

Φιλότιμο
*ΔΥΟ πλανόδιοι λατερνατζήδες, καθώς διαπιστώνουν ότι δουλεύοντας... φτωχαίνουν λόγω αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, μετά από προτροπή του πρωθυπουργού της χώρας να δείξουν φιλότιμο, πηγαίνουν σε ένα πανηγύρι σε χωριό του Δομοκού προκειμένου να συμπληρώσουν το χαμένο εισόδημα από τα πρόσφατα μνημόνια.
Στη διαδρομή συναντούν μια κοπέλα, η οποία το έχει σκάσει από την εργασία της προκειμένου να μην της δοθεί και άλλη αύξηση που θέλει να της επιβάλει το νέο σχέδιο για την ελληνική οικονομία. Οι πλανόδιοι δεν θέλουν να παραδώσουν την κοπέλα στην αστυνομία, που την αναζητά για να υπογράψει νέα συλλογική σύμβαση και με την ευκαιρία, κάνει ελέγχους στους λατερνατζήδες, καθότι λόγω κορονοϊού έχουν απαγορευθεί τα πανηγύρια.
Η φτώχεια για το πόπολο είναι μπροστά, το φιλότιμο καλώς το ζητά ο πρωθυπουργός καθότι η αφιλοτιμία, μην πούμε και η αχαριστία, διακρίνει πολλούς μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Μόνο η λατέρνα λείπει αλλά η Πολιτική Προστασία πρέπει να αναιρέσει την απόφαση για πανηγύρια.
Άλλος πρωθυπουργός στο παρελθόν μάς έλεγε να μάθουμε να ψαρεύουμε. Εκείνος ο εκσυγχρονιστής, συνεργάτες του οποίου έριχναν δίχτυα στις μίζες...
Β.Κ.

Τζάμπα μάγκες
*ΟI επιτήδειοι πάντα βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν τη δουλειά τους. Ο χώρος της ενημέρωσης δόξα τω θεώ βρίθει από δαύτους. Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα ειδησεογραφικά sites, χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει ότι αυξάνονται και οι θέσεις εργασίας για τους δημοσιογράφους. Βρίσκουν άλλους τρόπους να κάνουν τη δουλειά τους. Παράδειγμα μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα που διενεργεί «διαγωνισμούς» όπου καλεί όσους θεωρούν ότι μπορούν να εκφραστούν και να αναπτύξουν την άποψή τους, μέσα από τη σύνταξη του δικού τους άρθρου ή ρεπορτάζ. Μάλιστα οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να γράψουν για Πολιτική επικαιρότητα, Επιχειρηματικότητα, Τεχνολογία και Ψηφιακή Εφαρμογή, Υγεία, Ψυχαγωγία, Περιβάλλον και Πράσινη Ενέργεια, Αθλητισμό, Τουρισμό, Απόψεις γενικής και Ελεύθερης Θεματολογίας. Γράφουν λοιπόν οι πολίτες, η ιστοσελίδα τα δημοσιεύει και μετά από 3 μήνες όποιο θέμα έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα views θα βραβευτεί με 200 ευρώ. Έτσι με 200 ευρώ έχει καλύψει με ύλη τη σελίδα του για 3 μήνες. Μάλιστα, αυτός ο διαγωνισμός τρέχει για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Τζάμπα μάγκες λοιπόν.
Ν.Π.

Μουεζίνης
*Ο μουεζίνης είναι εκείνος που έχει καθήκον με τη φωνή του (σ.σ. αντί για τις καμπάνες που έχουμε στους ναούς οι χριστιανοί για παράδειγμα) να αναγγέλλει την ώρα της προσευχής και να καλέσει τους πιστούς στο τζαμί από τον μιναρέ.
Ενας μουεζίνης λοιπόν, καθότι άνθρωπος και αυτός, από καρδιά, από εγκεφαλικό τέλος πάντων, ξεψύχησε προχθές στην Αγιά Σοφιά. Εφημερίδες ωστόσο που διακρίνονται για την... εγκυρότητα του Αθηναϊκού Τύπου, ούτε λίγο – ούτε πολύ απέδωσαν τον θάνατο σε «οργή θεού». Αναζητείται το κεφάλαιο στη διδασκαλία του Χριστού, στα κείμενα του Χριστιανισμού, όπου ο θάνατος αλλόθρησκων μπορεί να αποδοθεί σε οργή Θεού ή σε θεία δίκη. Χριστιανοί όπως μας βολεύει.
Τα αναξιόπιστα Μέσα Ενημέρωσης ξέρουν ότι γράφουν αρλούμπες αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να λαϊκίζουν...
Β.Κ.

Εναλλακτικός
*-ΠΩΣ λέγεται ένα νησάκι με γυμνιστές.
- Ξεβρακωνησίδα!
***
ΜΕΡΟΣ στη Χαλκιδική που πάνε μόνο οι πεινασμένοι:
(Γ)ουρ(γ)ουρού!
Μέρος που πάνε οι γκρινιάρηδες;
(Μ)ουρ(μ)ουρού!
Γ.Γ.

Γιατροί και ΠΙΣ
*ΜΕ τη διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) τα έχουν οι φετινοί πτυχιούχοι της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Την κατηγορούν για μεροληπτική αντιμετώπιση, κι αυτό γιατί: ενώ ο ΠΙΣ είχε κάνει γνωστό ότι η βεβαίωση άδειας άσκησης επαγγέλματος σε όσους υποβάλλουν αίτηση θα χορηγούνταν μαζικά στις 14 Αυγούστου, προκειμένου να τις καταθέσουν στις αντίστοιχες Περιφέρειες για να μπουν στη σειρά αναμονής για ειδικότητα, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι ο Σύλλογος χορήγησε σχετικές βεβαιώσεις χθες και προχθές σε ορισμένους επίσης πτυχιούχους, συμφοιτητές τους.
«Αυτό -σημειώνουν- θεωρούμε πως αποτελεί κατάφωρη παραβίαση ισονομίας, αξιοκρατίας και διαφάνειας. Μάς προκαλεί δε μεγάλη έκπληξη και αλγεινή εντύπωση που ο ίδιος ο ΠΙΣ παραβιάζει τις δικές του αποφάσεις/επιλογές οι οποίες διασφάλιζαν, αρχικά, μία αντικειμενικότητα».
Κάνει «παιχνίδια» ο ΠΙΣ;
Δ.Χ.

Παναγία
*ΚΟΝΤΟΖΥΓΩΝΕΙ και το Πάσχα του καλοκαιριού σε λίγες ημέρες, ο Δεκαπενταύγουστος, το θέμα είναι να μην μοιάζει με το Πάσχα της Άνοιξης, που περάσαμε πριν λίγους μήνες.
Γ.Γ.

Κάμπινγκ
*ΟΙ κοινωνικές επιπτώσεις του κορονοϊού στον τουρισμό δεν έχουν καταγραφεί ακόμη. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως οι αφίξεις των ξένων τουριστών δεν είναι οι αναμενόμενες, οπότε όλοι αντιλαμβάνονται τη μείωση των εσόδων, τη διόγκωση της ανεργίας. Αλλά ταμείο δεν κάναμε ακόμη.
Η μείωση, ή καλύτερα ο ανύπαρκτος τουρισμός, δεν συνοδεύθηκε ωστόσο από πραγματικές προσφορές έτσι ώστε και οι Ελληνες χαμηλόμισθοι να τα καταφέρουν φέτος, με ολιγοήμερες διακοπές.
Από την άλλη υπαρκτές είναι οι καταγγελίες στην αστυνομία γι’ αυτούς που επιλέγουν την ελεύθερη κατασκήνωση στις παραλίες. Έτσι βεβαιώνονται παραβάσεις σε νεαρά παιδιά που θα οδηγηθούνε στα δικαστήρια, ακριβώς επειδή διάλεξαν να κάνουν διακοπές στη σκηνή. Είτε γιατί δεν έχουν χρήματα, είτε γιατί τους αρέσει η φύση. Πάνε κατηγορούμενοι επειδή κατασκήνωσαν στην παραλία τέτοια εποχή; Ναι.
Β.Κ.

Αναβολές
*ΗΤΑΝ στραβό το κλίμα το ‘φαγε και ο γάιδαρος. Δεν φτάνει που ο πολιτισμός έπεσε θύμα του κορονοϊού, τώρα πέφτει «θύμα» και του καιρού. Οι βροχές ακυρώνουν τις λιγοστές εκδηλώσεις αλλά με τον καιρό κανείς δεν μπορεί να τα βάλει. Έτσι οι σινεφίλ των Φαρσάλων έχασαν χθες την ευκαιρία να απολαύσουν την ταινία «Οι Άγγελοι του Τσάρλυ» (2019), στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων. Πάντως την ταινία θα τη δουν κάποια στιγμή αφού σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων, αναφέρει ότι θα γνωστοποιήσει νέα ημερομηνία προβολής.
Ν.Π.

Τράπεζες
ΣΕ νέα μέτρα λόγω κορονοϊού περιορίζοντας τις συναλλαγές στα γκισέ προχώρησαν οι τράπεζες. Αναλήψεις έως 400 ευρώ και καταθέσεις έως 100 ευρώ μόνο από τα ΑΤΜ, ενώ και οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες κ.λπ.) εξοφλούνται μέσω internet/ mobilebanking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
Όλα καλά για εκείνους που έχουν τη δυνατότητα και γνωρίζουν. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που δεν μπορούν να προχωρήσουν σε τέτοιες διαδικασίες και δεν είναι δεδομένο ότι έχουν και βοήθεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανησυχία ηλικιωμένου αναγνώστη που τηλεφώνησε στην «Ε». «Είμαι 80 χρονών, αγράμματος, δεν έχω κανέναν, ούτε ξέρω τέτοια πράγματα. Πήγαινα στην τράπεζα και με βοηθούσαν οι υπάλληλοι. Τώρα τι θα κάνω εγώ; Δεν έπρεπε να υπάρχουν εξαιρέσεις ή ένα άτομο να βοηθά τους ανήμπορους;» είπε χαρακτηριστικά. Δεν έχει άδικο, υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις. Δεν μπορεί, κάτι θα γίνεται και για όσους δεν μπορούν μέσω mobile internet ή στα ΑΤΜ.
Ν.Π.

Στομάχι
-ΜΩΡΟ μου έγραψα ένα ποίημα για την Πανσέληνο.
-Πρόσεξε τι θα πεις, κρατάω ξύλο.
-Δεν θέλω γυμνοί να είμαστε, να κάνουμε χαδάκια.
Θέλω Πανσέληνο να βλέπουμε, τρώγοντας κεφτεδάκια.
- Ποίηση τώρα, όχι αστεία!
Γ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass