Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:38
*ΕΚΕΙ που την περιέβαλλαν οι τρεις αντιπολιτευόμενοι σωματοφύλακες, εισέβαλλαν στη φρουρά και δύο πράκτορες της συμπολίτευσης. (Γενικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τις ταραχές, όλοι έχουν καλές σχέσεις με όλους. Σχεδόν). Ζ. *ΕΚΕΙ που την περιέβαλλαν οι τρεις αντιπολιτευόμενοι σωματοφύλακες, εισέβαλλαν στη φρουρά και δύο πράκτορες της συμπολίτευσης. (Γενικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τις ταραχές, όλοι έχουν καλές σχέσεις με όλους. Σχεδόν). Ζ.

Μπανάκι
*ΕΦΤΑΣΕ 39 ο Αύγουστος και συνεχίζεται το μέτρημα στα Μέσα Κοινωνικής

Δικτύωσης από τους Λαρισαίους. Φυσικά και με φωτογραφία από τη θάλασσα...
Εδώ που τα λέμε πάντως όσοι τυχεροί βρέθηκαν στα παράλια Δευτέρα - Τρίτη πραγματικά αποζημιώθηκαν.
Κ.Γ.

Δωροθέου
*ΤΟ τροχαίο ατύχημα που συγκλόνισε τη Λάρισα, έστρεψε και τα φώτα της δημοσιότητας εκεί στο στεναδάκι της Δωροθέου με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής να βρίσκουν ευκαιρία να ακουστεί και η φωνή τους με σκοπό να γίνουν παρεμβάσεις για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους ατυχήματα.
Σε ζωντανή σύνδεση με την ΕΡΤ1 είχαν την ευκαιρία να ζητήσουν μονοδρόμηση της συγκεκριμένης οδού καθώς δημιουργούνται πολλά προβλήματα.
Μίλησαν για έλλειψη φαναριών αλλά και διαβάσεων. Τόνισαν πως αρκετοί είναι εκείνοι που διπλοπαρκάρουν επί της Λαμπράκη στο ρεύμα για το κέντρο της πόλης, ενώ πρόσθεσαν πως οι περισσότεροι ειδικά τις βραδινές ώρες αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.
Ας ελπίσουμε πως τα επανέλαβαν και στον δήμαρχο ο οποίος και επισκέφτηκε το σημείο.
Κ.Γ.

Αλλαγές
*ΤΟΥΣ ορισμούς των αντιδημάρχων, των άμισθων αντιδημάρχων κι εκείνων των εντεταλμένων συμβούλων είχαμε χθες από τον δήμαρχο Καλογιάννη.
Η μια αλλαγή είναι πως «σπάει» το πράσινο. Φεύγει από την αρμοδιότητα του Ζαούτσου και πηγαίνει στην ευθύνη του Καφφέ. Η άλλη πάλι είναι η τοποθέτηση ως άμισθων αντιδημάρχων, των Μιχάλη Αναστασίου, Μάκη Γιαννακόπουλου και Θωμά Δαούλα.
***
*ΕΥΣΤΟΧΕΣ οι τοποθετήσεις. Ο... μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Αναστασίου αναλαμβάνει τον αθλητισμό, ο πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας, Θωμάς Δαούλας την Παιδεία. Ακόμα πιο εύστοχες βέβαια θα ήταν αν ο Μάκης Γιαννακόπουλος εκτός από τη Δημοτική Αστυνομία και τη λειτουργία των ΚΑΠΗ, είχε και τον τομέα του ΚΤΕΛ, της διαιτησίας αλλά και του... ψαρέματος. Αν «ψήσει» τον Καλογιάννη ίσως τον καταφέρει.
Κ.Γ.

Ποδήλατο
*ΣΕ διαβούλευση λοιπόν το Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για τη χρήση του ποδηλάτου στην ερχόμενη δεκαετία. Το διαβάζεις και νιώθεις πως ίσως κάτι αλλάξει. Δύσκολα όμως. Οι καταστάσεις αλλάζουν από μέσα μας προς τα έξω αφού εμείς οι ίδιοι είμαστε η κοινωνία.
Αν δεν φροντίσουμε να αλλάξουμε την οδηγική μας κουλτούρα και να δείχνουμε σεβασμό προς τον οποιονδήποτε άλλο που κινείται δίπλα μας με διαφορετικό όχημα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ουσιαστικά. Εμείς οι ίδιοι είμαστε που όταν οδηγούμε Ι.Χ. δεν σεβόμαστε τον ποδηλάτη και εμείς οι ίδιοι είμαστε που όταν οδηγούμε ποδήλατο περνάμε με κόκκινο, κινούμαστε ανάποδα, ανεβαίνουμε σε πεζόδρομους και αδιαφορούμε για τους πεζούς.
Εμείς οι ίδιοι...
Κ.Γ.

Εξήγηση
ΤΡΕΙΣ ξανθιές το σκάνε από τη φυλακή που ήταν έγκλειστες. Η μία προλαβαίνει και παίρνει μαζί της μία σκάλα, η δεύτερη ένα κομμάτι σκοινί και η τρίτη μια τεράστια πέτρα πάνω από 30 κιλά και αρχίζουν και τρέχουν ενώ από πίσω τους κυνηγάνε οι φύλακες.
- Γιατί πήρες το σκοινί; ρωτάει η πρώτη τη δεύτερη.
- Μπορεί να με βοηθήσει. Άμα χρειαστεί να... κάνω καταρρίχηση θα το δέσω σε ένα δέντρο και θα κατέβω, της απαντάει.
- Εσύ γιατί πήρες τη σκάλα;
- Μπορεί να με βοηθήσει, άμα φτάσω σε αδιέξοδο, θα ανέβω με τη σκάλα και θα καταφέρω να γλιτώσω.
Γυρνάνε και οι δύο και κοιτάνε αυτή που τρέχει με την τεράστια πέτρα και τη ρωτάνε:
- Εσύ γιατί κουβαλάς την πέτρα;
- Μπορεί να με βοηθήσει, τους απαντάει, σε περίπτωση που δω ότι θα με φτάνουν οι φύλακες θα την αφήσω για να τρέξω γρηγορότερα!

Πλαστικό
*ΕΙΔΕΣ πρόοδο; Από το πλαστικό της προηγούμενης παράστασης στο Α’ Αρχαίο Θέατρο πήγαμε στο αλουμίνιο (και λίγο πλαστικό) της χθεσινής παράστασης. Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή θα μπορούμε να καθίσουμε και στα μάρμαρα. Πέτρες είναι θα πούνε κάποιοι, δεν θα πάθουν τίποτα κ. Μενδώνη. Εδώ δεν έπαθαν στη φωτιά των Μυκηνών, απλά λίγο μαύρισαν. Από λίγο... πισινό θα χαλάσουν; Ή όχι;
Κ.Γ.

Παράπονο
ΤΟ παράπονό της εξέφρασε αναγνώστρια της «Ε» και κάτοικος της Γιάννουλης για τα έργα που γίνονται αυτήν την περίοδο στην περιοχή και συγκεκριμένα στη φορά από τη Λάρισα προς τη Γιάννουλη στη δεξιά πλευρά, όπου γίνονται διαμορφώσεις στους χαρακτηρισμένους πεζόδρομους δίπλα στον κεντρικό δρόμο Λάρισας – Γιάννουλης.
Όπως ανέφερε ανάγκη βελτιώσεων υπάρχει και στα πεζοδρόμια της απέναντι πλευράς στα αριστερά δηλαδή, αλλά δεν προβλέπεται. «Ρώτησα τα συνεργεία και μου είπαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν άλλες εργασίες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν ζητάμε μεγάλες παρεμβάσεις απλά να τσιμεντοστρωθεί να μην πατάμε μέσα στις λάσπες και να μην χρειάζεται να βγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο να ξεχορταριάζουμε» λέει χαρακτηριστικά. Αρμόδιοι είναι οι του Δήμου να απαντήσουν αν τελικά προβλέπεται να γίνουν εργασίες στο συγκεκριμένο κομμάτι.
Ν.Π.

Αγρότες
ΟΙ περισσότεροι αγρότες στα Φάρσαλα αυτή την περίοδο βρίσκονται σε ολιγοήμερες διακοπές, μετά και τα τελευταία ποτίσματα. Αυτό καταγράφηκε και χθες Τρίτη ημέρα λαϊκής στα Φάρσαλα, με την κίνηση να είναι φανερά μειωμένη, στο κέντρο της πόλης.
Οι αγρότες που έχουν επιστρέψει ή που δεν ταξίδεψαν κάπου, έχουν ξεκινήσει την απομάκρυνση σωλήνων, καρουλιών και λάστιχων σταγόνας από τις καλλιέργειές τους. Η συγκομιδή βάμβακος αναμένεται να ξεκινήσει περίπου τις τελευταίες ημέρες του Σεπτέμβρη.
Θα υπάρξουν και ελάχιστες εξαιρέσεις που θα συλλέξουν το πρώτο βαμβάκι σε λιγότερο από μία βδομάδα.
Γ.Γ.

Φοιτητές
ΝΑ επιστρέψουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ζητούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωπονίας Φ.Π., Μηχανολόγων Μηχανικών, Παιδαγωγικού Ειδικής Αγωγής, Εστιακών Λάρισας, ΣΕΥΠ Λάρισας, ΣΤΕΦ-Τεχνολογίας, καταγγέλλοντας ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων είναι εμπαιγμός για εκείνους και τις οικογένειές τους. «Μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου χιλιάδες φοιτητές δεν γνωρίζουν αν στην πραγματικότητα θα παρακολουθήσουν μαθήματα, ενώ την ίδια ώρα οι οικογένειές τους εξακολουθούν να πληρώνουν νοίκι ή προσπαθούν να εξασφαλίσουν το κόστος επιστροφής των φοιτητών στον τόπο σπουδών τους, ενώ όσοι προετοιμάζονται για την επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου πασχίζουν πάλι μπροστά στα ίδια εμπόδια» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Δύσκολη προβλέπεται η χρονιά και οι φοιτητές δηλώνουν έτοιμοι για κινητοποιήσεις που ξεκινούν στις 14 Σεπτεμβρίου.
Ν.Π.

Αλληθωρίζει...
«ΟΤΑΝ η Ευρώπη ανοίγει το στόμα της, είναι για να χασμουρηθεί» είχε πει ο Φρανσουά Μιτεράν και είχε απόλυτο δίκαιο. Κάπως έτσι απαντά στις συνεχόμενες και καθημερινές προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε Ελλάδα και Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.
Ο Σουλτάνος βρίσκεται σε διαρκή μέθη μεγαλομανίας, εκβιάζοντας την Ευρώπη, άλλοτε με μεταναστευτικές ροές και άλλοτε με πολεμικές ιαχές δύο χώρες μέλη της. Μοναδική εξαίρεση η Γαλλία που φαίνεται να βάζει πλάτη, όχι όμως με το αζημίωτο...
Γ.Γ.

Νόμιμη-παράνομη
ΜΕ δύο γνωμοδοτήσεις που εξέδωσε η Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), έκρινε ότι η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι νόμιμη ακόμα και η ζωντανή μετάδοση σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ενώ η αναγραφή του χαρακτηρισμού της διαγωγής στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν είναι νόμιμη. Μια νίκη και μια ήττα για το Υπουργείο Παιδείας.
Τουλάχιστον το θέμα της εξ αποστάσεως έχει ένα νόημα ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που προφανώς θα αποτελέσει και πάλι βασικό εργαλείο αν χρειαστεί κάποιο τμήμα να κλείσει λόγω κρούσματος. Η αναγραφή της διαγωγής πάντως στα απολυτήρια σε τι θα εξυπηρετούσε και ποιον;
Ν.Π.

Πληρωμές...
* ΤΕΛΟΣ στην αγωνία πολλών εργαζομένων της Λάρισας, που βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο... Θα δουν επιτέλους το χρώμα του χρήματος. Οι περισσότεροι αυτής της κατηγορίας είχαν πάρει το επίδομα των 534 ευρώ αλλά η πληρωμή για κάποιους, για 4.000 περίπου, εκκρεμούσε.
Η «Ε» δέχτηκε πληθώρα ερωτημάτων και παραπόνων για τις καθυστερήσεις στην οικονομική ενίσχυση που ως ένα σημείο ήταν ανεξήγητες.
Τελικά οι δικαιούχοι σήμερα θα δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους και οι «άγριες» διαθέσεις αναμένεται να αμβλυνθούν...
Γ.Ν.
Εγγραφές...
* ΚΑΙ όμως, η διαδικασία εγγραφής ενός μαθητή από το Γυμνάσιο στην Α’ Λυκείου, έχει μια σχετική διαδικασία. Έχει μια γραφειοκρατική «ταλαιπωρία» που απαιτεί συν τοις άλλοις και την επίσκεψη του γονέα στο σχολείο, προκειμένου να ολοκληρωθεί και να επικαιροποιηθεί η αίτηση. Μια αίτηση που ξεκινά ηλεκτρονικά και... τελειώνει χειρόγραφα!
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι συστήνεται από τους εκπαιδευτικούς στους γονείς, να το επικοινωνήσουν σε άλλους, «στόμα με στόμα», για να προλάβουν να κάνουν τις εγγραφές πριν από την έναρξη των μαθημάτων! Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει κάποια ανακοίνωση από πλευράς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα βήματα και τη διαδικασία εγγραφής; Προτιμότερο θα ήταν...
Γ.Ν.

Η «Γέφυρα»
* ΟΣΟ αυξάνονται οι συμμετοχές στο πρόγραμμα «Γέφυρα», τόσο μεγαλώνει η ανησυχία κάποιων για την τύχη της πρώτης κατοικίας...
Ναι σαφώς, το πρόγραμμα δεν έχει σχέση με την πραγματική προστασία της κύριας κατοικίας, απλά επιδοτεί δανειολήπτες που επλήγησαν από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού, αλλά δεν αξίζει να το πυροβολούν.
Αναμφίβολα πρόκειται για μια προσωρινή «προστασία», με εξαιρετικά δύσκολες προϋποθέσεις, αλλά η επιτυχία του γίνεται καλύτερα αντιληπτή, εάν συγκριθούν τα νούμερα με τα αντίστοιχα του παλιού προγράμματος επιδότησης δανείων.
Ναι, είναι βέβαιο πως θα αποκλειστεί μια μεγάλη μερίδα των αιτούντων, αλλά δίνει ένα χέρι βοήθειας σε νοικοκυριά, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και που κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τα ίδια τους τα σπίτια. Δεν καλύπτει μόνο τα μη εξυπηρετούμενα, αλλά και αυτά που εξυπηρετούνται, επιβραβεύοντας έτσι τους συνεπείς δανειολήπτες. Η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι απλούστατη και το σπουδαιότερο είναι ότι περιορίζει τον κίνδυνο να δημιουργηθεί μια νέα γενιά «κόκκινων» δανείων. Τα θετικά εν ολίγοις είναι περισσότερα από τα αρνητικά του και συνεπώς οι όποιες «γκρίνιες» δεν έχουν βάση, γιατί αγνοούν αυτό που πράγματι, είναι σημαντικό... Επιμένουν να διυλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλον.
Γ.Ν.

Παράπονα
* ΠΟΛΛΑ τα παράπονα των περιοίκων της Τρίγωνης πλατείας, στο ύψος του «Χατζηγιάννειου». Δυσανασχετούν οι νοικοκυρές με τα έργα φυσικού αερίου και κυρίως για την έλλειψη μέριμνας από πλευράς δημοτικής αρχής! «Να κινητοποιήσεις τις υδροφόρες» ζητούν για να μαζευτεί κάπως η κατάσταση... που από τη σκόνη έγινε αποπνικτική.
Παράπονα επίσης εκφράστηκαν και για την οδό Ηλιοδώρου όπου «ξέφυγαν» λένε κάποια τουβλάκια, βάζοντας δύσκολα σε πεζούς...

 

ERGA CIU

*ΑΥΤΟΣ είναι ρυθμός για έργα, όπως με την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών. Η Κούμα σκάφτηκε, το δίκτυο τοποθετήθηκε κι ο πεζόδρομος αποκαταστάθηκε μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Ζ.

 

MANOLHS CIU

ΣΤΟΝ όμορφο παραδοσιακό οικισμό της Κρανιάς βρέθηκε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, με αφορμή τη γιορτή των Αγίων Ταξιαρχών και ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του προέδρου της κοινότητας Γιάννη Μήτσιου, για μία αυτοψία στα προβλήματα του χωριού. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη διάνοιξη και συντήρηση δρόμων στο χωριό, για την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων του.
Λ.Κ.

 

OMADA CIU

*ΤΩΡΑ φτιάχνουν ομάδα στον Πλαταμώνα, καιρός είναι. Μοιράστηκαν φανέλες για αρχή, ξεκινούν και τις προπονήσεις. Για να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις του χειμώνα.
Ζ.

 

FANELA CDIU

*ΦΙΛΑΘΛΟΣ, όχι οπαδός.
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass