Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2020 18:19
Οπως έκανε στη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας του, έτσι και τώρα, ο Ν. Ευαγγέλου συναντάται καθημερινά με τους δημότες της Ελασσόνας. Κυρίως με ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και νέους, τους οποίους ακούει και συζητά μαζί τους για θέματα που τους απασχολούν. Οπως έκανε στη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας του, έτσι και τώρα, ο Ν. Ευαγγέλου συναντάται καθημερινά με τους δημότες της Ελασσόνας. Κυρίως με ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και νέους, τους οποίους ακούει και συζητά μαζί τους για θέματα που τους απασχολούν.

Ελάλησαν
ΚΑΙ πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις ...ελάλησαν οι γαλάζιοι βουλευτές. Με το που ανακοινώθηκε δηλαδή από την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ότι δεν καταργούνται οι Λυκειακές Τάξεις σε σχολεία της επαρχίας (Τσαριτσάνη, Αγιά, Συκούριο, Πλατύκαμπο κ.ά.), σαν

έτοιμοι από καιρό οι τρεις Λαρισαίοι βουλευτές ...«πυροβόλησαν». Και με δελτία Τύπου συγκεκαλυμμένου ...«κατόπιν ενεργειών μου», ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για την απόσυρση της σχετικής απόφασης, ευχαριστώντας την κυρία υφυπουργό γιατί ...έπραξε το αυτονόητο.
Μόνη διαφορά στα δελτία Τύπου των τριών (Μάξιμου, Κέλλα, Μπίζιου), ότι η νεότερη εξ’ αυτών αναφέρεται σε κοινωνικό αίτημα που προώθησαν και οι τρεις βουλευτές, ενώ οι συνάδελφοί της αναφέρονται μόνο στον δικό τους «αγώνα».
Θα μπορούσαμε βεβαίως να παρατηρήσουμε και άλλα:
Οπως π.χ. ότι η ΝΔ δημιούργησε ένα ζήτημα με απόφασή της και τώρα η ΝΔ μόνη πάλι πανηγυρίζει γιατί τελικά δεν υλοποιήθηκε η απόφασή της. Το αν η αρχική απόφαση ήταν εκπαιδευτικά σωστή ή όχι, ουδόλως ενδιαφέρει, από τη στιγμή που ο ψηφοφόρος έχει άλλη γνώμη.
Και μια απορία αφελούς: Δηλαδή η υφυπουργός Παιδείας μετά την ανάκληση της αρχικής απόφασης άρχισε να τηλεφωνεί στους βουλευτές για να διαλαλήσουν το νέο;
Αν και καταλαβαίνω την αγωνία της για ταυτόχρονη ενημέρωση, γιατί ο διαγωνισμός στο βουλευτικό επίπεδο ξεπερνά κάθε φαντασία...
Δ.Χ.

Σάρωσε
ΜΙΑ ακόμη πρωτιά για τον απερχόμενο πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας Αστέριο Τσούτσα. Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Πνοή» σάρωσε για μία ακόμη φορά παίρνοντας το 65% των ψήφων κατά τη χθεσινή καταμέτρηση για την εκλογή νέας διοίκησης στο Σωματείο. Καλή δύναμη...

Ελληνοτουρκικά
«ΔΕΝ βλέπει θερμό επεισόδιο πριν τις αμερικανικές εκλογές, εκτός αν γίνει κανένα ατύχημα» ο Ελληνοαμερικάνος -εκ Νίκαιας ορμώμενος- Αχιλλέας Λιγγέρας, μεταφέροντας το κλίμα που καταγράφουν τα εκεί ΜΜΕ. Ωστόσο προσθέτει ότι «άσχετα ποιος θα κερδίσει, από τις 4 Νοεμβρίου μέχρι τις 20 Ιανουαρίου που θα αναλάβει ο καινούργιος ή ο παλιός πρόεδρος, ο Τούρκος πρόεδρος θα επιδιώξει ένα θερμό επεισόδιο. Ιδίως αν συνεχιστεί η κατρακύλα της τουρκικής λίρας». Για να δούμε...
Γ.Ρ.
Διαφήμισε τον χαλβά
ΕΝΑΣ Φαρσαλινός, ο Πασχάλης Ηλιάδης κατάφερε να βρεθεί στην επόμενη φάση του διαγωνισμού GNTM 3, που προβάλλεται στην τηλεόραση και για πρώτη φορά βάζει και άνδρες μοντέλα στον διαγωνισμό. Ο Πασχάλης δεν πήγε με άδεια χέρια στο παιχνίδι-ριάλιτι καθώς κέρασε τους κριτές με τι άλλο, παρά χαλβά Φαρσάλων. Ένα γλυκό που το έφτιαξε ο ίδιος, όπως είπε. Η ενασχόλησή του με τη γη, ο καλοφτιαγμένος σπιτικός χαλβάς, αλλά και το γυμνασμένο σώμα του παίκτη μέτρησαν όπως φάνηκε στο «ναι» των κριτών.
Γ.Ρ.

Αλλαγή φρουράς
Ο αστυνόμος Β’, Πέτρος Παπαδημητρίου διαδέχθηκε την αστυνόμο Α΄ Βάια Ζύγρα στη θέση του προϊσταμένου στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας. Καλή θητεία και στους δύο, με αφορμή τα νέα τους καθήκοντα.Δεν έρχονται
ΜΕ αφορμή τα γεγονότα στη Μόρια της Λέσβου, ο Χρήστος Κέλλας επικοινώνησε χθες το μεσημέρι με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη και τον ρώτησε εάν «σχεδιάζεται η μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα και δη στον νομό Λάρισας». Η απάντηση που εισέπραξε ο Λαρισαίος πολιτικός ήταν αρνητική. Ο ίδιος ωστόσο θα παρακολουθεί τα γεγονότα και θα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με όλους τους τοπικούς φορείς.
Γ.Ρ.

Ατάκα
ΚΑΙ η ατάκα της ημέρας: Στην Ελλάδα έχουμε το σύνδρομο που ο πελάτης έρχεται σε σένα γιατί είσαι εξειδικευμένος σε κάτι, έχεις γνώσεις, μπορείς να τον βοηθήσεις αλλά τυγχάνει αυτός να το ξέρει καλύτερα από σένα, χωρίς εξειδίκευση!


Ολα έτοιμα
ΤΗΝ παροιμία «Των φρονίμων τα παιδιά...» τηρεί με ευλάβεια ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Τυρνάβου Χριστόφορος Κατσαρός σε ό,τι αφορά την προετοιμασία των σχολείων και των παιδικών σταθμών του Δήμου ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου. Έτσι, το προηγούμενο διάστημα, μέσα στο καλοκαίρι, οι υπηρεσίες του Δήμου με τη σημαντική προσφορά των εργαζόμενων δούλεψαν μεθοδικά, ώστε οι μαθητές και τα νήπια να βρουν τους χώρους των σχολείων καθαρούς προσεγμένους για ένα σχολικό έτος με θετική ενέργεια, πάντα τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής για παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.
*ΕΠΙΣΗΣ, λόγω των ζητημάτων που προέκυψαν στον Αμπελώνα με τον κορονοϊό το προηγούμενο διάστημα, με εντολή του δημάρχου Τυρνάβου Ιωάννη Κόκουρα, σήμερα Πέμπτη, στον Αμπελώνα με την ευθύνη του αντιδημάρχου Χριστόφορου Κατσαρού θα γίνουν τεστ για τον ιό. Τρέχει ο κ. Κατσαρός δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι ο Δήμαρχος Τυρνάβου ξέρει να διαλέγει συνεργάτες.
Κ.Τσ.

Αντιπρόεδρος
ΕΚΛΕΙΣΕ και η εκκρεμότητα του αντιπροέδρου στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας, καθώς η θέση έμενε κενή μετά την παραίτηση του Θεόδωρου Κόκκαλη, τις παραμονές των εκλογών για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλόγο. Τη θέση του παραιτηθέντα στη διοίκηση του Συλλόγου πήρε η πρώτη επιλαχούσα, Θεοδώρα Κατωτικίδου, ενώ στην προχθεσινή της συνεδρίαση η διοίκηση εξέλεξε στη θέση του αντιπροέδρου την κα Σοφία Φράντζα με τις δύο να δέχονται πολλές ευχές για τη θητεία τους, που προμηνύεται τουλάχιστον ενδιαφέρουσα.
Δ.Κ.

Κόντρες
ΕΧΟΥΝ έναν μήνα να κοιμηθούν τα βράδια οι κάτοικοι του Αμπελώνα, που διαμένουν κοντά στον κεντρικό δρόμο σύνδεσης της κωμόπολης με τον Τύρναβο, εξαιτίας μιας ομάδας ατόμων που κάνει κόντρες με τις μηχανές τους.
Καταγγέλλουν στην «Ε», ότι οι κόντρες ξεκινούν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και συνεχίζονται ακόμη και μέχρι τις 4 το ξημερώματα και ποτέ δεν έχουν δει να εμφανίζεται η Αστυνομία για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.
Κινδυνεύουν οι αναβάτες των μηχανών από την ταχύτητα που αναπτύσσουν και παράλληλα κινδυνεύει και η ψυχική υγεία των κατοίκων του Αμπελώνα, η οποία φαίνεται να έχει ταραχθεί.
Δεν φταίνε οι άνθρωποι σε τίποτα, για να ξεκινήσουν τα υπνωτικά χάπια, προκειμένου να κοιμηθούν!
Λ.Κ.

Επισήμανση
ΤΗΝ απομάκρυνση υλικών και οικοδομικού εξοπλισμού (πιθανότατα) από ιδιώτη σε δημοτική έκταση στην περιοχή της Φιλιππούπολης ζητούν κάτοικοι της περιοχής (τα στοιχεία τους στη διάθεση της «Ε»), οι οποίοι κάνουν λόγο για «πρόχειρη μάντρα» και ηχορύπανση. Κι όλα αυτά απέναντι από το 25ο Δημοτικό Σχολείο (Καρφή και Χατζημιχάλη, παραπλεύρως της Αγχιάλου), λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Κάποτε τους είχαν υποσχεθεί πάρκο, προ καιρού πεζοδρόμηση και τελικά προέκυψε χώρος εναπόθεσης υλικών και πάρκινγκ μηχανημάτων οικοδομής.
Γ.Ρ.

Τιμωρία
ΓΙΑ πρώτη φορά χθες, δικαστήριο της Λάρισας εξέδωσε καταδικαστική απόφαση σε άτομα που κατηγορήθηκαν πως έκλεψαν ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους του Δήμου Λαρισαίων. Τους έκρινε ένοχους για την πράξη και τους επιβλήθηκε η τιμωρία που προβλέπει σχετικά ο νόμος.
Μέχρι και χθες, σε όλες τις ανάλογες δίκες, που προηγήθηκαν και αφορούσαν μηνύσεις του Δήμου Λαρισαίων σε άτομα που εντοπίστηκαν να κλέβουν ανακυκλώσιμα υλικά από κάδους, δεν υπήρξε τέτοια απόφαση δικαστηρίου και οι κατηγορούμενοι αθωωνόταν γιατί θεωρούνταν μικρής αξίας τα κλοπιμαία.
«Είναι η πρώτη φορά που δεν απαξιώθηκε αυτή η κλοπή που παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό στη Λάρισα. Είναι η πρώτη φορά που δεν απαξιώθηκε η έννοια της ανακύκλωσης, ακόμη και αν τα κλοπιμαία ήταν μικρής αξίας. Διότι τα ανακυκλώσιμα υλικά είναι έσοδα για τον Δήμο και τους πολίτες του...» δήλωσε ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας Απ. Σουρλατζής, που στήριξε με πάθος την ανάπτυξη της ανακύκλωσης στη Λάρισα.
«Τόσο αγώνα έκανε η δημοτική αρχή να μεταφέρει το μήνυμα της ανακύκλωσης, στους πολίτες και στα σχολεία και να καλλιεργήσει περιβαλλοντική συνείδηση. Όλα αυτά δικαιώθηκαν επιτέλους στο δικαστήριο που αναγνώρισε τη σημαντικότητα της κλοπής και τις επεκτάσεις της ...» υποστήριξε δικαιωμένος.
Λ.Κ.

Σημειολογία
ΚΑΙ το σημείωμα του Κ.Μ. στον σχολιογράφο για τη σημειολογία των επισκέψεων των βουλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Είχα προσέξει, γράφει, το σχόλιο στις 4-9-20 με τίτλο «Με σεβασμό» και μου άρεσε που επισήμανες και καυτηρίασες τη συμπεριφορά του διοικητή του ΓΝΛ. Και βέβαια δεν υπήρξε οποιαδήποτε δικαιολογητική απάντηση, τι να πει ο άνθρωπος.
Απεναντίας, στο σημερινό φύλλο επιβεβαιώθηκε η προκλητική
επιλεκτική αντιμετώπιση των βουλευτών που επισκέπτονται το ΓΝΛ, ανάλογα με την κομματική τους τοποθέτηση. Η Λιακούλη είχε τη μοίρα των μη κυβερνητικών βουλευτών: δεξιά του προέδρου που ήταν στην κορυφή του τραπεζιού. Όπως είχες σχολιάσει, δεν άξιζε να καθίσει στην προεδρική θέση, όπως η Μπίζιου, αφού το ΚΙΝΑΛ δεν συνέβαλε στην επιλογή του ως προέδρου.
* * *
Αναγνωριζεται ότι οποιοδήποτε κόμμα είχε την αυτοδύναμη εξουσία, κάποιο στέλεχός του θα τοποθετούσε στη θέση του προέδρου κατά τον γνωστό «α λα ελληνικά» τρόπο. Θα ήταν όμως ευτύχημα να επέλεγε κάποιον και με καλούς τρόπους συμπεριφοράς, που να μην προκαλεί τέτοια σχόλια σε βάρος του και να μην είναι εκκωφαντικά μεροληπτικός.
Γιατί αυτή η σημειολογία της κατ’ επιλογή εκτίμησης που επιδεικνύει σε βουλευτές αντανακλά και την εν γένει επάρκειά του ως διοικητή, αφού φαίνεται να εκτιμά μόνον εκείνους από τους οποίους εξαρτάται.
* * *
ΚΑΙ ο Κ.Μ. καταλήγει: Η Λιακούλη που φαίνεται να μην αφήνει τίποτε να πέσει κάτω, με ποια συναισθήματα αντιμετώπισε την (σχετικά με την κυβερνητική συνάδελφό της) υποτιμητική συμπεριφορά του προέδρου απέναντί της; Φορώντας τη μάσκα δεν μπορεί να διακρίνει κάποιος εάν χαμογελά στην αναμνηστική φωτογραφία ή εάν είναι μουτρωμένη...Σύστημα
Ο παντρεμένος πλησιάζει την πανέμορφη γυναίκα στο σούπερ μάρκετ, της συστήνεται και προχωρά αμέσως στο «ψητό»:
«Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους... Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».
Εκείνη τον ρωτάει:
«Δεν θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ’ το να μιλάς μαζί μου;».
* * *
ΚΑΙ της απαντά ο παντρεμένος:
«Μα δεν θα χρειαστεί... κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ’ το πουθενά...!».

PLATAMVNAS_CIU.jpg

Πλαταμώνας: Ένας ο αριστερός! Ποιος;

TERZOYD_MARIOS_CIU.jpg

*ΓΙΑ την υγεία φροντίζουν κι οι δύο. Ο Χρ. Τερζούδης γυμναστής, ο Μ. Ξηρομερίτης γιατρός, ως αντιπολιτευόμενοι ισχυρίζονται ότι επιδιώκουν να εξυγιάνουν και τον Δήμο.
Ζ.

KANONES_CIU.jpg

*ΠΩΣ αλλιώς θα μπορούσε.
Ζ.

KAFES_DRYSTEL_CIU.jpg

*- ΕΝΑ νερό πάει με τον Καφέ, σκέφτηκε ο αντιπολιτευόμενος Θαν. Δρυστέλλας.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass