Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2020 18:34
*- ΟΠΩΣ βλέπεις και πάνω από τον δεξί μου ώμο κύριε περιφερειάρχα, το ΕΣΠΑ δίνει φτερά. Πιάσε κι εκείνο το άλλο από πάνω σου, να βάλουμε κι ένα στον αριστερό. Ζ. *- ΟΠΩΣ βλέπεις και πάνω από τον δεξί μου ώμο κύριε περιφερειάρχα, το ΕΣΠΑ δίνει φτερά. Πιάσε κι εκείνο το άλλο από πάνω σου, να βάλουμε κι ένα στον αριστερό. Ζ.

Για θέρμανση
*- ΝΩΡΙΤΕΡΑ, διάβασα, θα δοθεί φέτος το επίδομα θέρμανσης…


Ο Λαρισαίος πληροφορούσε τους υπόλοιπους στην παρέα.
- Νωρίτερα; Μα ακόμα πίνουμε φρέντο, ακόμα κοιμόμαστε με φανελάκι και σεντόνι.
Ζ.

Δύο παραιτήσεις
*ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Χρ. Μάρκου, παραιτήθηκε από μέλος του κόμματος. Ήταν από τους ελάχιστους έως κανέναν προέδρους που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Μια μέρα μετά ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής παραιτήθηκε από την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνώντας κι εκείνος με την τακτική εσωστρέφειας και των εσωκομματικών ανταγωνισμών που ακολουθούν και η πλευρά Τσίπρα και οι υπόλοιποι, απομακρύνοντας το κόμμα από τις ανάγκες της κοινωνίας. Συνέπεσαν οι δύο στις διαπιστώσεις τους, από σύμπτωση όμως χρονικά οι παραιτήσεις τους. (Σύμπτωση ενδεικτική όμως του κλίματος ανησυχίας που διατρέχει τον χώρο σε όλα τα επίπεδα.)
Ζ.

Να σοβαρευτούμε
*ΘΕΤΙΚΗ βρέθηκε μαθήτρια σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Λάρισας και η τοπική κοινωνία αναστατώθηκε. Ποιος, πού και οι θεωρίες συνωμοσίας κατέκλυσαν το διαδίκτυο. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους, ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, σε επώνυμους και μη. Αφορά τους πάντες και μπορεί να συμβεί σε όλους. Οι ιχνηλατήσεις γίνονται και όσοι πρέπει να ενημερωθούν, ενημερώνονται, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Είναι κρίμα να στοχοποιούνται άνθρωποι, λες και δεν φτάνει που έχουν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της υγείας τους. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, είναι ευαίσθητα θέματα αυτά και χρειάζονται προσοχή στον χειρισμό τους.
Ν.Π.

Για τα νερά
*Η πρώτη επιστημονική παρέμβαση για τα νερά της Θεσσαλίας μετά την καταστροφική πλημμύρα, αυτό το Σάββατο, αύριο, από το ΓΕΩΤΕΕ και τον Γεωπονικό Σύλλογο στη Λάρισα, Δημήτρης Ντογκούλης και Κων. Γιαννακός μαζί, διοργανώνουν συνάντηση εργασίας επιστημόνων και φορέων που σχετίζονται με το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας. Διοργάνωση, με μικρό ακροατήριο προσκεκλημένων και τηρουμένων φυσικά όλων των μέτρων ασφαλείας. Με στόχο λένε τη διαμόρφωση θέσεων για τις αναγκαίες δράσεις και έργα που απαιτούνται, οι οποίες θα υποβληθούν στην κυβέρνηση, την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας. (Άλλη μια φορά, πάντοτε χρειάζεται ωστόσο και επικαιροποίηση και υπενθύμιση.)
Ζ.

Λαγός
*«ΤΡΕΧΟΥΝ» και στην Ευρώπη μετά την απόφαση της Αθήνας. Δύσκολο πράμα να πιάσεις τον… Λαγό. Αιτήσεις, προτάσεις και συστάσεις για απομόνωση φτάνουν από τους Έλληνες ευρωβουλευτές προς κάθε κατεύθυνση. Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο λέει πως από το 1979 οπότε πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ευρωεκλογές με άμεση καθολική ψηφοφορία και μέχρι τα τέλη του 2005, υπεβλήθησαν 129 αιτήσεις άρσης της βουλευτικής ασυλίας, εκ των οποίων οι 30 έγιναν δεκτές. Ούτε μία στις τέσσερις δηλαδή.
Κ.Γ.

Μπίλλη
*ΑΙΤΗΜΑ για την αποπομπή της Μαρίας Μπίλλη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά από σήμερα θα αρχίσει να συζητείται καθώς μέχρι χθες όλα ήταν πολύ «φρέσκα».
Τα πάντα θα ελεγχθούν με προσοχή λένε οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνεται το αίτημα. Το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει μάλλον μεταξύ 20-30 του μηνός θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Κ.Γ.

Μόδα για likes;
*ΣΤΗ μεγαλύτερη δίκη ναζιστών μετά τη Νυρεμβέργη, αποδόθηκε δικαιοσύνη, σημειώνει ο Μ. Χ. διαπιστώνοντας: Είναι τέτοια η σημασία του γεγονότος, που γεννά μόδες, όπως συμβαίνει συνήθως στην εποχή των Social Media, καθώς όλοι ασχολούνται, όλοι γράφουν και όλοι αναζητούν τον τρόπο να δείξουν ότι είναι μέρος της ιστορίας. Οι πρώην «είμαστε όλοι Γάλλοι, Αμερικάνοι, Blacklivesmatters, #metoo, σεισμολόγοι, λοιμωξιολόγοι, γεωλόγοι, αστροναύτες», εδώ και μερικά 24ωρα είναι αντιφασίστες.
***
*Η μάχη κατά του ναζισμού, συνεχίζει, δεν μπορεί να είναι μόδα. Ούτε ατάκες για likes, είναι μάχη στον δρόμο, σε χώρους εργασίας, σε κάθε γειτονιά. Μάχη δίπλα στους κατατρεγμένους και στα θύματα των ναζί.
Υπήρξαν άνθρωποι, που έδωσαν αυτή τη μάχη, με πρώτο τον Παύλο Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε άνανδρα, αλλά τελικά διέλυσε τη Χρυσή Αυγή. Θυσιάστηκε για όλους μας.
Ζ.

Ασπροποτάμου
*ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ η πρόεδρος του δικαστηρίου που έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή στέλνοντάς την στον κάλαθο αχρήστων της ιστορίας. Η αρεοπαγίτης Μαρία Λεπενιώτη κατάγεται από τα βλαχοχώρια του Ασπροποτάμου, από την Αγία Παρασκευή ή Τζούρτζια όπως είναι περισσότερο γνωστή. Ναι αυτό το χωριουδάκι, που έγινε ευρύτερα γνωστό από το πασίγνωστο ιντερνετικό αστείο βιντεάκι με τον σταθμάρχη του ΚΤΕΛ Τρικάλων, ‘’Του λερουμένου είνι… Στο πουτάμ’ι… Όρνια’’ κλπ. Δικαστίνα Ασπροποτάμου.
***
*ΑΠΟ τα Τρίκαλα αναφέρουν ότι η ανώτερη δικαστικός που έγραψε ιστορία, πάει συνέχεια οικογενειακώς στο χωριό της τα καλοκαίρια. Ενώ ο σύζυγός της, ο κορυφαίος ιατροδικαστής και προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, κατάγεται επίσης από την περιοχή, χωριό του η Καστανιά Καλαμπάκας.
Ζ.

Ριζάκης
*ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ αισθάνεται ο αντιστασιακός Θανάσης Ριζάκης. Κοντεύει να κλείσει έναν αιώνα ζωής μα τίποτα δεν ξεχνάει. Θυμάται πως βρέθηκε στο μνημείο των Ηρώων στο Φρούριο παραμονή της 28ης Οκτωβρίου του 2014 για να καταθέσει στεφάνι.
Εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για το γεγονός πως στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και οι εκπρόσωποι του νεοναζιστικού κόμματος. Το κατέθεσε και αποχώρησε από την εκδήλωση αλλά όπως θυμάται, δέχθηκε ύβρεις από κάποιους εκπροσώπους της Χ.Α. «Τότε κανένας από τους επίσημους δεν είπε μια κουβέντα» σημειώνει. Μα δεν μάσησε από φασισμό ο κυρ- Θανάσης, ούτε τότε, ούτε τώρα, ούτε ποτέ.
Κ.Γ.

Πλατεία αούτομπανκ
*ΜΠΟΡΕΙ να άργησε να ξυπνήσει, ίσως να καθυστέρησε και το παιδί να ετοιμαστεί, έφυγε βιαστική απ’ το σπίτι με το αυτοκίνητο να προλάβουν να τον πάει στο σχολείο. Που αν τρέχει να κάνει τον γύρο, είναι και οι μονόδρομοι που σε μπλέκουν, βουρ πέρασε φορτσάτη μέσα από την πλατεία Πρωτομαγιάς, εκεί στον Προφήτη Ηλία της Νεράιδας. Κάτι πρωινοί τύποι που βρέθηκαν μπροστά της αναμέρησαν, μα πάνω στην πλατεία; Κι όμως…
Έβγαλε κάποιος ξύπνιος ένα πασαλάκι από κείνα που φράζουν την είσοδο στο πάνω μέρος της πλατείας κι άλλο ένα στην κάτω, όχι για να παίξει τσιλίκα, έπραξε βάσει σχεδίου κυκλοφοριακής του διευκόλυνσης, άνοιξε ο δρόμος κι έγινε η πλατεία λεωφόρος για αρκετούς οδηγούς, αούτομπανκ. Μέχρι να περάσει το δημοτικό συνεργείο να ξανατοποθετήσει τα προστατευτικά που λείπουν.
Ζ.

Το πτυχίο
*ΝΕΟΙ αλλά όχι και πιτσιρικάδες οι Λαρισαίοι που επικαλούνταν πια την πείρα τους.
- Πτυχίο είναι το χαρτί που δηλώνει ότι σταματάς να χρωστάς μαθήματα κι αρχίζεις να χρωστάς στο Δημόσιο.
***
*- ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ότι μεγάλωσες όταν στα παπούτσια πρώτα κοιτάς την άνεση και μετά την εμφάνιση.
***
*-ΚΑΛΗ η ταινία που είδατε χθες;
-Καλή, για επιστημονικής φαντασίας καλή.
-Μα είχες πει ότι θα βλέπατε μια ρομαντική κομεντί.
-Ναι αλλά σε μια σκηνή που μάλωναν, η γυναίκα υποχώρησε και ζήτησε και συγγνώμη.
Ζ.
Πότε φως;
*ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ το δεύτε λάβετε φως, όχι το αναστάσιμο αλλά τον δημοτικό φωτισμό εκεί στην οδό Δαλαμάγκα στη Ν. Πολιτεία. Έχουν τοποθετηθεί τα φωτιστικά στην κάθετο της Παιωνίου, φως όμως δεν βλέπουν. Να καθυστερεί η ΔΕΗ, ο Δήμος, ποιος να ξέρει. Από τη Δημαρχία πάντως περιμένουν οι κάτοικοι.
Ζ.

Στα τσίπουρα
*ΕΚΕΙ που τρώγαν, πίναν κιόλας στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Τελικά, ρε παιδιά, χθες δεν έφταιγαν τα πέντε καραφάκια τσίπουρο, μάτι είχα.
***
*- ΕΓΩ πάντως, πίνω και δύο λίτρα νερό τουλάχιστον. Αφενός για να μείνω ενυδατωμένος, ξέρετε, και αφετέρου γιατί έχω πράγματα μέσα μου που θέλω να πνίξω.
***
*- ΕΙΝΑΙ πολύ άδικο να μην έχει μία να πιείς ένα καραφάκι τσίπουρο. Εξ ου και τσιπουρ -άδικο.
Ζ.

Πινακίδες
*ΤΑ παρ’ ολίγον τροχαία αποτελούν σύνηθες φαινόμενο, πότε-πότε γίνεται και καμιά τράκα. Έχουν συμβάντα οι παρόδιοι της Γ. Μέγα στη Ν. Πολιτεία, δεν πλήττουν, μάλλον τρομάζουν, σκέφτονται και τον εαυτό τους καθώς περνούν καθημερινά από τον δρόμο τους. Ο οποίος είναι μεν κεντρικός στη συνοικία, όμως πινακίδες STOP δεν υπάρχουν στις κάθετες οδούς. Οι κινούμενοι επί της Γ. Μέγα θεωρούν πως έχουν προτεραιότητα, λάθος τους όμως μεγάλο, προτεραιότητα έχουν οι εκ δεξιών ερχόμενοι αφού δεν υπάρχουν πινακίδες κι έτσι βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κάποια από τα κάθετα δρομάκια. (Κι αναρωτιούνται, πόσο δύσκολο είναι να μπουν τα STOP, τα οποία κοστίζουν λιγότερο από τις υλικές ζημίες μιας μόνο σύγκρουσης, από εκείνες που προκαλούνται εξαιτίας της απουσίας τους.)
Ζ.

Μονίμως
*ΤΙΣ περισσότερες αναφορές στην καριέρα του είχε στο αθλητικό ρεπορτάζ του τελευταίου εξαμήνου ο Μάρκο Νούνιτς. Μετά την ατυχία του σοβαρού τραυματισμού του, διαρκής η παρουσία του στα δημοσιεύματα, ιδίως κοντά στο Σαββατοκύριακο, όταν ο προπονητής συγκροτεί την ενδεκάδα. Σταθερά εκτός φυσικά ο Σλοβένος σεντερ φόρ αλλά μονίμως παρών: Απών θα είναι ο τραυματίας Μάρκο Νούνιτς, δεν υπολογίζει ο προπονητής του τον Μάρκο Νούνιτς, εκτός ο Μάρκο Νούνιτςπου βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας κ. ο. κ. Επιτέλους, να μπει το παλικάρι στο χορτάρι, να ησυχάσουν όλοι.
Ζ.

Με αγελάδα;
*ΕΙΧΕ το τελευταίο μάθημα για να πάρει το πτυχίο του ο φοιτητής της Κτηνιατρικής στην Καρδίτσα, ιδιότροπος ο καθηγητής τον έκοβε συνέχεια. Ξαναπάει για εξετάσεις, γνωρίζονταν καλά πια. «Δεν χρειάζεται να μπεις να γράψεις. Θα σου κάνω μία ερώτηση κι αν απαντήσεις σωστά θα σε περάσω», του λέει ο καθηγητής. Έλαμψε η ελπίδα στο πρόσωπο του φοιτητή. Χαμογελάει κι ο καθηγητής χαιρέκακα. «Για πες μου λοιπόν, πώς κάνεις έκτρωση σε μια αγελάδα;»
Ζορίστηκε ο φοιτητής «Δεν ξέρω», άτεγκτος ο καθηγητής «Κόβεσαι».
***
*ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ο νεαρός, φεύγει για τη Λάρισα να ξεσκάσει. Κατέληξε το βράδυ σε ένα μπαράκι να πίνει το ένα ποτό μετά το άλλο. Ο μπάρμαν τον λυπήθηκε που τον είδε έτσι, προσπάθησε να του συμπαρασταθεί. «Νταλκάδες φιλαράκι; Τι σου συμβαίνει κι έχεις αυτό το χάλι;».
Ο φοιτητής δεν είχε όρεξη για κουβέντα, άλλωστε πίστευε πως ο άλλος δεν θα καταλάβει.
***
*Ο μπάρμαν όμως επέμενε. «Έχω δει πολλά στη ζωή μου και ίσως μπορώ να σε βοηθήσω, κρίμα είναι νέος άνθρωπος να πίνεις έτσι, να τραβάς τέτοια ζόρια και να μεθάς».
Κάπως έτσι ο μεθυσμένος φοιτητής άνοιξε το στόμα του. «Πού να στα λέω ρε φίλε... Εσύ μήπως ξέρεις πώς μπορούμε να κάνουμε έκτρωση σε μια αγελάδα;»
Τον κοίταξε ο μπάρμαν έκπληκτος. «Ρε φιλαράκι, πώς έχεις μπλέξει έτσι;».
Ζ.

KELLAS_CIU.jpg

Φυσικά και είδε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη, ο Χρήστος Κέλλας, με τον πρώτο να κάνει λόγο για «προσωρινή φιλοξενία» των προσφύγων στον Δήμο Τεμπών και τον Λαρισαίο πολιτικό να τονίζει «την αναγκαιότητα συνεργασίας του υπουργείου με την αυτοδιοίκηση, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες εντάσεις». Εννοείται ότι ο γαλάζιος βουλευτής θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα...
Γ.Ρ.

MAT_CIU.jpg

*ΕΚΑΝΕ κίνηση ματ ο άτιμος.
Ζ.

PAPOYTSAKIA_CIU.jpg

*ΝΑ και κάποια που τα έφτιαξε κανονικά, λες και τα μαγείρεψε στο καλαπόδι.
Ζ.

PINAKAS_XATZHXRISTODOYLOY_CIU.JPG

*ΓΙΑΤΡΟΙ αμφότεροι, ο καθηγητής Χρ. Χατζηχριστοδούλου κι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασ. Πινακάς, επικοινωνούν άνετα μεταξύ τους, άλλωστε έχουν συνεργαστεί στενά αυτήν την περίοδο σε κορυφώσεις της πανδημίας.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass