Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:32
*ΝΑΤΗ μετά από πολύ καιρό ξανά στη Λάρισα η πρώην αντιδήμαρχος Μαρία Κοτάκου. Δικούς της πλέον δεν βρίσκει στο Δημαρχείο αλλά στην Περιφέρεια. Ζ. *ΝΑΤΗ μετά από πολύ καιρό ξανά στη Λάρισα η πρώην αντιδήμαρχος Μαρία Κοτάκου. Δικούς της πλέον δεν βρίσκει στο Δημαρχείο αλλά στην Περιφέρεια. Ζ.

Νωρίτερα
*- ΟΙ Οκτωβριάτικες νύχτες κουλουριάζονται στο πρόωρο σκοτάδι τους.


- Να, αυτά έφερε η αλλαγή της ώρας.
Σε μια εβδομάδα μέσα ο δικός μου έγινε ποιητής, διαπίστωνε η Λαρισαία.
 (Ας μην ήταν ο κορονοϊός και θα τον άκουγε να υμνεί την άλικη αυγή που βγάζει νωρίτερα τ’ άλογά της στο λιβάδι του ουρανού).
Ζ.

Και σεισμός
*ΟΙ άτυχοι μαθητές στο δρομάκι της Σάμου. Αυτό ακριβώς σημαίνει να βρεθείς τη λάθος στιγμή στον λάθος τόπο. Τι κρίμα...
***
*ΕΠΕΣΕ ο ουρανός στο κεφάλι των Σαμιωτών, αλλά κυρίως των Σμυρνιών.
Μετά, βγήκε κι η θάλασσα στη στεριά.
***
*ΕΝ τω μεταξύ προέκυψε νέα ελληνοτουρκική κόντρα. Ποιος θα βοηθήσει πρώτος και πιο πολύ τον άλλο.
Ζ.

Τι άλλο...
*ΚΑΙ να χθες, λοιμωξιολόγοι και σεισμολόγοι μαζί στα τηλεπαράθυρα. Αντέχεται; Μείνετε μέσα οι μεν, βγείτε έξω οι δε.
***
*-ΤΩΡΑ πια όχι μόνο μάσκα, αλλά και κράνος μέσα στο σπίτι.
***
*- ΤΙ άλλο έμεινε; Έχουμε 2 μήνες μπροστά μας.
- Υπομονή, δίπλα είναι η Σαντορίνη. Το ηφαίστειο, όλα καλά;
***
*ΑΛΗΘΕΙΑ, είναι ανάγκη να το κάνει οπωσδήποτε το αναβληθέν διάγγελμα ο Μητσοτάκης; Γιατί, τι άλλο μπορεί να τύχει πάλι λίγο πριν...
***
*- Μ’ ΑΥΤΑ και με τούτα πάντως, το σκέφτηκαν οι αρμόδιοι και επισπεύσθηκαν οι εργασίες βραχοπροστασίας στον δρόμο μέσα στην Κοιλάδα των Τεμπών.
Ζ.

Έξι - εφτά
- ΗΤΑΝ πολύ ισχυρός ο σεισμός, ε;
-ΝΑΙ, 6,7 ρίχτερ.
-Έξι ή εφτά; Έχει μεγάλη διαφορά..
Ζ.

Στην κόντρα
*ΑΝ κόψουν και τ’ αστεία οι Λαρισαίοι, τι θα απομείνει τότε; Μια μαυρίλα μόνο, με 100 εντοπισμένα κρούσματα πριν καν μπει ο Νοέμβριος.
- Για λοκντάουν;
- Όλο ευθεία τράβα.
***
*Ο Σ.Κ. με μπλακ στίχο.
Μας βαρούν κλαρίνα και τραβάμε ίσα
σε ανηφοριές γνωστές με κυπαρίσσια.
***
*-ΚΙ από «plan b» τι λέτε να υπάρχει;
-Κάτι προσευχές...
***
*- ΤΟ καλό με τον κορονοϊό στη Λάρισα πάντως είναι ότι γενικά ανεβήκαμε επίπεδο.
Ζ.

Απλές πράξεις
*ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ η κατάσταση στη χώρα, αλλά...
- Άμα στη Γαλλία έχουν 50.000 κρούσματα σε μία μέρα, στην Ελλάδα πόσα έπρεπε να έχουμε; Με πληθυσμό 6 φορές μικρότερο...
- Να και μία φορά που δεν θέλουμε να γίνουμε Ευρώπη.
***
*-ΑΜΑ στη Θεσσαλονίκη προκύπτουν θετικοί το 7% των εξεταζομένων στα rapid test, που αποτελούν τυχαίο ως έναν βαθμό βέβαια δείγμα, τότε κοντεύουν 100.000 οι φορείς του ιού στο σχεδόν 1,5 εκατομμύριο πληθυσμό; Εκατό χιλιάδες με κορονοϊό σε μια πόλη;
-Σωστά, από ποιον να φυλαχτείς, όλοι έχουν. Άρα, πάμε ολοταχώς για ανοσία της αγέλης;
Ζ.

Να πληρώσουν
*ΕΞΩ από τις τράπεζες της Λάρισας χαμός και χθες, αλλά δεν είναι για πανικό. Δεν πάει ο κόσμος ανήσυχος να αποσύρει καταθέσεις, το κράτος είναι που προκαλεί την κοσμοσυρροή.
Απαιτεί αυτές τις μέρες τους ποικιλώνυμους φόρους του, πολλοί πάνε στο γκισέ να πληρώσουν, να λοιπόν οι ουρές, καθώς υπάρχουν και οι περιορισμοί στην είσοδο στα υποκαταστήματα.
Κακεντρεχής εκείνος που έλεγε ότι πρόκειται για συνταξιούχους, οι οποίοι συρρέουν για να δουν αν μπήκαν τα αναδρομικά.
Άλλωστε οι τράπεζες δεν κάνουν πια ενημέρωση βιβλιαρίων. Τα οποία δεν υπάρχουν κιόλας πλέον.
Ζ.

Από 8 μόνο 2
*ΑΠΕΙΧΑΝ με κυβερνητική προτροπή από τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου οι νεοδημοκράτες βουλευτές.
Από τη Δοξολογία δηλαδή και την κατάθεση στεφάνων, παρέλαση δεν είχε.
Τακτική στο πλαίσιο του παραδειγματισμού του λαού για επιπλέον μέτρα προστασίας, η οποία όμως έτυχε της αποδοκιμασίας του μητροπολίτη Λαρίσης.
Κι έτσι προέκυψε μονάχα διμελής η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στον Άγιο Αχίλλιο.
Οχτώ βουλευτές έχει η Λάρισα, μείον οι τρεις της ΝΔ κατ’ εντολήν απόντες, η Α. Βαγενά δεν έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή, ο Κυρ. Βελόπουλος δεν πατάει ποτέ στην εκλογική του περιφέρεια, ο Γ. Λαμπρούλης δεν θα πήγαινε φυσικά στην εκκλησία, μείον-μείον απέμειναν Κόκκαλης-Λιακούλη μοναχά.
Ζ.

Ορεξάτοι
*ΜΕ όρεξη πάντα τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Άλλα δύο κιλά να χάσω και θα είμαι όπως πέρυσι που ήθελα να χάσω άλλα έξι.
***
*- Ο,ΤΙ δεν σε χορταίνει, σε κάνει πιο νηστικό.
***
*- ΠΡΕΠΕΙ να κρύβω καλύτερα τις σοκολάτες στο σπίτι. Όλο τις βρίσκω και τις τρώω.
Ζ.

Προς τους νέους
*ΑΥΤΗ ήταν δράση με σαφές κοινωνικό πρόσημο. Ο Χρ. Κέλλας συναντήθηκε και συνομίλησε με εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ, προτρέποντας τη νεολαία να συμμορφωθεί με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.
Σ’ αυτήν την ηλικιακή ομάδα άλλωστε εντοπίζεται κυρίως η ανεμελιά κι η ανυπακοή και ως εκ τούτου και η αυξημένη διασπορά.
Ως παθών κιόλας τους μίλησε ο βουλευτής, που είχε περάσει τη δοκιμασία στην αρχή της πανδημίας, αλλά και ως γιατρός μα και σαν πατέρας, με λόγο πειστικό, αποδείχθηκε χρήσιμος στην κοινωνία.
Ζ.

Γεγονός
*ΣΤΑ γεγονότα ο σχολιασμός των Λαρισαίων.
- Ποια πράγματα επί της γης διακρίνονται από δορυφόρο;
- Το Σινικό Τείχος.
Τα Ιμαλάια. Η ουρά των Θεσσαλονικέων στην Παραλία που περίμεναν να κάνουν rapid test.
***
*- O άλλος κι είναι και βουλευτής τρομάρα του, ε ναι νεοδημοκράτης, πανηγυρίζει που η Κυβέρνηση κάνει τόσο πολλά «Rabbit test», έτσι τα είπε τα «rapid», ενδεχομένως να κατάλαβε ότι γίνονται και τεστ κουνελιών.
Ζ.

Σκεπτόμενοι
* ΣΚΕΨΕΙΣ βαθιές και αναλύσεις στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Προλαβαίνουμε να λακίσουμε ως τη Δευτέρα το ξημέρωμα.
Αλλά και πού να πας...
***
*-ΔΕΝ μου λέτε, στο εξωτερικό που δεν έχουν περίπτερα να κλείσουν, πώς αντιμετωπίζουν την πανδημία οι καημένοι;
***
*- ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ στη Θεσσαλονίκη. Το μετρό όμως θα λειτουργεί κανονικά.
***
*- ΕΝΙΩΘΑ ενόχληση στον λαιμό, έκανα το rapid test και μου έβγαλαν ένα κομμάτι μπατζίνα.
Δεν είμαι κρούσμα τελικά, επιβεβαιώθηκε ότι είμαι λαίμαργος.
Ζ.
«Σκονάκια»
*ΕΙΧΕ κέφια ο Λαρισαίος μετά τα δημοσιογραφικά «σκονάκια» απ’ το Μαξίμου.
- Πείτε μου ρε συνάδελφοι, ποια είναι τα sos και τι γράφουμε σήμερα, γιατί δεν έχω διαβάσει τίποτα από το πρωί, μη μείνουμε και στην ίδια τάξη στα καλά καθούμενα.
Ζ.

Ειπωμένα
*Ο Μιχάλης Τσώχος, μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο αθλητικό κανάλι με τον Γ. Θαναηλάκη. Όμως αυτός δεν ειδικεύεται στις γκάφες, ίσα-ίσα.
Κι έτσι προκλήθηκε ανησυχία όταν στην αποφώνηση του ματς της ΑΕΚ με τη Λέστερ ξεστόμισε για λόγια του χαρακτηρίζοντάς τα «ατάκτως ειρημένα».
Όπα, μεγάλε... Ερριμμένα, ερριμμένα ατάκτως, πλίνθοι και κέραμοι τα γνωστά σκόρπια πεταμένα.
(Η ερώτηση στη φιλόλογο έβαλε τα πράγματα στη θέση τους).
***
*Η Κ.Μ. πριν μερικά χρόνια έγραφε για τον έρωτα σημειώνοντας πως «είναι ένα ζευγάρι φτερά που φυτρώνουν στις ανθρώπινες πλάτες, λένε σε ταξιδεύει, λένε ακόμα πως σταματά τον χρόνο, πως βάζει χρώματα στο γκρίζο της ρουτίνας, άλλους τους κάνει ποιητές κι άλλους ζωγράφους, άλλοι γίνονται μουσικοί και άλλοι κρύβονται μέσα στις στάχτες».
Και κατέγραψε το επίμαχο: «Λέξεις ατάκτως ειρημένες, δάκρυα που κύλησαν σε μάγουλα, χάδια που δεν δόθηκαν, χείλη που δεν έσμιξαν ποτέ, βλέμματα που δεν συναντήθηκαν ούτε τυχαία, μικρές μουτζούρες πάνω σε λευκό χαρτί κι ένα ποτήρι αλκοόλ να συντροφεύει εκείνον που συνειδητά ζει έναν ανεκπλήρωτο έρωτα». (Σκόρπια ειπωμένα λόγια. Δικαιωμένος ο αθλητικογράφος).
Ζ.

Πολλά αλλάζουν
*ΕΜΠΕΙΡΟΙ και άρα προσγειωμένοι οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Είμαι στην ηλικία που η απάντηση στο «τι άρωμα φοράς;», είναι «Κάουντερπέιν».
***
*- ΕΓΩ πάντως στην ηλικία μου, όταν λέω προστασία στο σεξ δεν εννοώ τα προφυλακτικά, τη βολταρέν εννοώ.
***
*- Γιατί πήγες με άλλη;
- Ε, είπα να μη σε ενοχλήσω.
Ζ.

Τσεκ λυμάτων
*«ΣΤΗ Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε πως η συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού της συγκροτήματος, ανέρχεται πλέον σε δεκαπλάσιες τιμές σε σύγκριση με λίγες ημέρες νωρίτερα».
Για άλλη μια φορά δημοσιεύματα για τσεκ στην αποχέτευση που δείχνει την πορεία των μολύνσεων από τον ιό. Στη Λάρισα, η ΔΕΥΑΛ δεν το έχει σκεφτεί άραγε;
***
*ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ στην Αθήνα από τα στοιχεία ανάλυσης των λυμάτων της Ψυττάλειας, εκτίμησαν πως τα ενεργά κρούσματα εκτοξεύτηκαν φτάνοντας μεταξύ 28.000 και 40.000. Οι αναλυτές εξηγούν πως «όταν κάποιος κολλήσει τον ιό, δεν θα φανούν αμέσως τα συμπτώματα της νόσου στους γύρω του, όμως ο ίδιος θα εναποθέσει ιικό φορτίο μέσα σε 3-4 ώρες στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης.
Κι έτσι μπορεί να προβλεφθεί η εξέλιξη της διασποράς τις επόμενες ημέρες.
Ζ.

Γιατί Βόρεια;
*ΔΕΝ είναι λιγάκι παράδοξο που και οι 7 στις 7 «κόκκινες» περιοχές είναι πάνω απ’ τα Τέμπη; Αλλά και οι 9 στις 9 που ανέβηκαν χθες στο πορτοκαλί είναι κι αυτές στη Βόρεια Ελλάδα;
Και να πει κανείς ότι Σέρρες και Κιλκίς και Χαλκιδική είναι τάλε κουάλε με τη Θεσσαλονίκη και επηρεάζονται αυτομάτως, τα Γιάννενα, η Λάρισα, ο Έβρος γιατί;
Πριν αρχίσουν να αναπτύσσονται συνωμοσιολογίες περί το αθηνοκεντρικό κράτος, μήπως θα έπρεπε να δοθεί μια επιστημονικής βάσης πιθανή ερμηνεία;
(Εκτός κι αν ο Ελληνικός Βορράς βρίσκεται πιο κοντά στην Ευρώπη, που πλήττεται εντονότερα από την πανδημία).
Ζ.

Πυργετός
*ΑΛΓΕΙΝΗ εντύπωση προκάλεσε στους κατοίκους του Πυργετού, η απουσία του Λυκείου της πόλης από τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Όπως καταγγέλθηκε στην «Ε», παρότι το Δημοτικό και το Γυμνάσιο εκπροσωπήθηκαν από τις διευθύνσεις τους, το Λύκειο έλαμψε διά της απουσίας του. Τα προσχήματα -αναφέρουν- έσωσε εκπαιδευτικός ο οποίος ανέλαβε να καταθέσει στεφάνι για λογαριασμό του σχολείου...

Λ. Καραμανλή
* ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και φερτά υλικά γέμισαν οι σχάρες των φρεατίων στο νεοκατασκευασθέν τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή, αμέσως μετά τον κυκλικό κόμβο της οδού Βόλου. Μια έντονη ή βροχόπτωση με διάρκεια μπορεί να μετατρέψει το σημείο σε παγίδα για τους οδηγούς λόγω των συσσωρευμένων υδάτων. Ενώ είναι πολύ πιθανόν ανάλογοι κίνδυνοι να ελλοχεύουν και σε άλλα σημεία της λεωφόρου, όπου ακόμη εκτελούνται έργα. Ας έχουν γνώση οι αρμόδιοι...

Μαθηματικό κουίζ
*ΜΕ μια μαθηματική άσκηση ανά χείρας και με κίνητρο οικονομικό έπαθλο, βρίσκονται από προχθές οι μαθητές και μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων «Καραβάνα» (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου).
Το πρόβλημα που τους έθεσε ο κ. Παν. Καραβάνας είναι το ακόλουθο: Έχουμε έναν τριψήφιο αριθμό, τον οποίο μετατρέπουμε σε εξαψήφιο, επαναλαμβάνοντάς τον.
Ακολούθως τον διαιρούμε με το 7. Το οικονομικό έπαθλο από τη διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων επιδίδεται κάθε φορά που η διαίρεση αυτή αφήνει υπόλοιπο...
Μπορείτε να δοκιμάσετε και εσείς...

Δεν χωρούσε
*ΗΤΑΝ Πόντιος ο νταλικιέρης, συνάντησε μια γέφυρα στον δρόμο, δεν χωρούσε να περάσει το αμάξι, ήταν ψηλό, θα έβρισκε πάνω.
Σταμάτησε, ανέβηκε ψηλά στην καρότσα με ένα σφυρί και άρχισε να την κοπανάει για να χαμηλώσει.
Τον βλέπει ένας άλλος οδηγός που είχε πλησιάσει από πίσω.
- Φίλε, γιατί δεν ξεφουσκώνεις λίγο τα λάστιχα για να περάσεις;
- Βρε, χαζός είσαι; Τι λες... Από κάτω περνάει, από πάνω δεν χωράει.                    

Ζ

 

SELIONHS AYGENAKHS CIU

*ΕΙΝΑΙ σαφές ότι ο Ηλίας Σελιώνης επιχειρεί να υπνωτίσει τον υπουργό Λευτ. Αυγενάκη. Άγνωστο τι θα του ζητούσε κατόπιν για το τοπικό ποδόσφαιρο.
Ζ..

 

GREBENA CIU

*ΓΙΑΝΝΕΝΑ, Καστοριά, Κοζάνη, Λάρισα, παντού 4 και στη μέση...                                   

Ζ.

 

KAREKLES CIU

*ΑΦΟΥ δεν μπορεί να πουλήσει καφέδες, πουλάει τις καρέκλες του, που δεν τις χρειάζεται με κλειστό το μαγαζί ξανά. (Πικρό χιούμορ απ’ τον Λαρισαίο καφετεριούχο.)
Ζ.

 

MASKA CIU

*ΝΩΡΙΣ άρχισε ο στολισμός για φέτος.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass