Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 10 Νοε 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:31
*ΜΟΝΑΞΙΕΣ! Κυριακή στην Κεντρική πλατεία Λάρισας. Δεν ήρθαν σήμερα, τα φιλαράκια. Και τι μήνυμα να έστελναν; Άθληση; Επίσκεψη σε γιατρό; Μάταια τους περίμενε... Λ.Κ. *ΜΟΝΑΞΙΕΣ! Κυριακή στην Κεντρική πλατεία Λάρισας. Δεν ήρθαν σήμερα, τα φιλαράκια. Και τι μήνυμα να έστελναν; Άθληση; Επίσκεψη σε γιατρό; Μάταια τους περίμενε... Λ.Κ.

Ακορντεόν
*Η καραντίνα ξεκίνησε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, και μπορεί να ανακοινώθηκε

ότι θα ισχύσει για τρεις εβδομάδες, αλλά τελικά κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Ήδη τα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να μιλούν για σχέδιο της κυβέρνησης με τακτική του «ακορντεόν», δηλαδή επιβολή και άρση καραντίνας ξανά και ξανά, μέχρι και την άνοιξη. Το σενάριο αυτό μόνο εφιαλτικό μπορεί να είναι, καθώς φέρνει σε αδιέξοδο επιχειρήσεις και εργαζομένους, που θα λειτουργούν πλέον on-off και δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά ούτε και να προγραμματίσουν τη ζωή τους. Πάντως επίσημα, όλοι λένε ότι θα εξαρτηθεί από το πόσο θα τηρηθούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Προφανώς τα χειρότερα είναι μπροστά μας.
Ν.Π.

Για γέλια
*ΜΠΟΡΕΙ να μην υπάρχει όριο στα SMS στο 13033 για έξοδο - μετακίνηση από το σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που το σύστημα μπορεί να «αρνηθεί» την έξοδο στον αποστολέα. Ναι, καλά διαβάσατε, το σύστημα λέει έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που στέλνουν γραπτό μήνυμα για πολλές μετακινήσεις.
Σε αυτές τις περιπτώσεις το σύστημα μπορεί να πει «όχι» και να «αρνηθεί» την έξοδο στον αποστολέα. Ε και τι έγινε; Μετά κατεβάζουν τη χειρόγραφη βεβαίωση και μετακινούνται.
Κάτι τέτοια λέγονται και γράφονται και ο κόσμος γελάει. Γιατί μόνο σαν αστείο μπορεί να το δει κάποιος.
Ν.Π.

Τηλεκπαίδευση
*ΤΑ πιθανά προβλήματα είχαν επισημανθεί από την ημέρα που ανακοινώθηκε η έναρξη της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων. Η πρώτη μέρα χθες ξεκίνησε στραβά. Τα παιδιά μάθημα δεν έκαναν, μιας και το σύστημα τούς πετούσε έξω διαρκώς. Και κάπως έτσι θα κυλήσει και το υπόλοιπο διάστημα με τα γνωστά «δε βλέπω», «δεν ακούω» και δυστυχώς αυτά τα χαμένα μαθήματα δε θα αναπληρωθούν ποτέ, όπως δεν αναπληρώθηκαν και τα προηγούμενα. Το ωραιότερο όλων είναι οι συστάσεις προς τους πολίτες για «λελογισμένη χρήση» του διαδικτύου εν μέσω lockdown που εξέδωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όπως προτρέπει, θα πρέπει να αποφεύγουμε τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Με τον τρόπο αυτόν δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας. Το διαδίκτυο όμως το χρειάζονται όλοι, και όσοι εργάζονται, και όσοι μένουν σπίτι και το πληρώνουν για να το έχουν στη διάθεσή τους όλο το 24ωρο. Πόσους περιορισμούς να αντέξει ο κόσμος;
Ν.Π.

Βεβαιώσεις κυκλοφορίας
*ΔΟΘΗΚΑΝ την περασμένη Παρασκευή στα νήπια και τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων οι βεβαιώσεις κυκλοφορίας. Οι γονείς θα μετακινούνται με sms, αλλά οι μαθητές για να μετακινηθούν θα πρέπει να έχουν μέσα στην τσάντα τους τη βεβαίωση. Όχι τίποτα άλλο γιατί με την τσάντα και τα παγούρια θα πήγαιναν εκδρομή. Υπερβολές, αλλά το Υπουργείο Παιδείας τα προσέχει αυτά, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Βέβαια, οι μάσκες ακόμη έρχονται, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. Κάποια στιγμή θα φτάσουν, μπορεί και για χριστουγεννιάτικο δωράκι.
Ν.Π.

Εκ του περισσού
*ΤΟ πράσινο φως για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αναφορικά με τη μελέτη στάθμευσης σε οδούς που θα χωροθετηθεί η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Λάρισας, άναψε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας παρέχοντας την έγκριση των αποφάσεων του Δήμου. Ωστόσο, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης, Νίκος Ντίτορας, θέτει οκτώ όρους για να δώσει την έγκρισή του, κυριότεροι των οποίων είναι με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να μην επηρεάζονται οι υπηρεσίες των μέσων οδικής μαζικής μεταφοράς και να υποστηρίζονται οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία. Όροι που τίθενται μάλλον εκ του περισσού, αφού για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του αστικού και υπεραστικού ΚΤΕΛ, όπως ο ίδιος ο Συντονιστής αναφέρει στην απόφασή του...
Δ.Κ.

Κάθε πέρσι και καλύτερα!
*ΠΟΣΟ γρήγορα αλλάζουν οι καιροί. Μέχρι πέρυσι τέτοια εποχή, το μοναδικό θέμα συζήτησης και το μόνιμο άγχος, επισιτιστών - πελατών ήταν ο αντικαπνιστικός νόμος και οι επιπτώσεις που προκαλεί στην οικονομία.
Φέτος, έναν χρόνο αργότερα, ποιος να το φανταζόταν ότι το σύνολο του κλάδου θα είναι σε αναστολή για δεύτερη φορά από έναν ιό, που έχει σαρώσει την παγκόσμια κοινότητα, με τον αντικαπνιστικό και τις επιπτώσεις του να μοιάζουν ασήμαντες.
Γ.Γ.
Τεστ
*ΒΟΛΕΣ από την αντιπολίτευση και τους υπαλλήλους του Δήμου, δέχεται η Δημοτική Αρχή Λάρισας, καθώς αμφισβητούν τα μέτρα προφύλαξης που έχει πάρει για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στις δημοτικές υπηρεσίες. Στέλεχος της Δημοτικής Αρχής υποστηρίζει ότι όχι μόνο έχουν εφοδιάσει με αντισηπτικά, μάσκες και στολές προστασίας εργαζομένους του Δήμου Λαρισαίων, αλλά εξασφάλισαν και 500 τεστ μοριακού ελέγχου Covid-19, που θα πραγματοποιούνται όπου και όταν αυτά απαιτηθούν.
Λ.Κ.
Οι «δημοκράτες»
*ΔΕΙΤΕ ποιοι αρχηγοί κρατών δε συγχάρηκαν τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των Ην. Πολιτειών:
Σύμφωνα με το BBC, ευχές στον Δημοκρατικό πολιτικό για την εκλογή του δεν έχουν στείλει οι: Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας, Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας, Κυβερνήτες της Σαουδικής Αραβίας, Σι Τζινπίνγκ της Κίνας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο της Βραζιλίας, Βικτόρ Όρμπαν της Ουγγαρίας.
Προφανώς και δεν είναι σύμπτωση ότι είναι όλοι τους οπαδοί των δημοκρατικών διαδικασιών στις χώρες τους.

Μπαστούνια
*ΣΤΟ μεταξύ στον Λευκό Οίκο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνεργάτες του Τραμπ είναι ποιος θα πάρει το θάρρος να πει στον «αρχηγό», το απλό: Ντόναλντ χάσαμε, είναι ώρα να τα μαζεύουμε.
Είναι φανερός ο δισταγμός, γιατί αντιλαμβάνονται όλοι ότι στο τέλος είναι πιθανό να «την πληρώσει ο αγγελιοφόρος». Γι’ αυτό και ανέθεσαν -σύμφωνα με το CNN- στον Τζάρεντ Κούσνερ, στενό τους σύμβουλο και γαμπρό του απερχόμενου προέδρου, να τον προσεγγίσει και να του προτείνει να αναγνωρίσει την ήττα του από τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές.
Δεν έγινε γνωστό ποια ήταν η αντίδραση του Τραμπ, αν και το Σαββατοκύριακο το ’ριξε στο γκολφ. Του ταιριάζει απόλυτα, τώρα που τα βρίσκει μπαστούνια.

Κουβέντα
*ΣΤΟ άλλο στρατόπεδο τώρα, των νικητών, μεταξύ των επινικίων και της ανάγκης να επιδειχθεί μια αυτοσυγκράτηση, ώστε να μην ενισχυθεί το ήδη τεταμένο κλίμα που συναντά κανείς σε πολλές περιοχές, ειδικά από τους «θερμόαιμους» οπαδούς του Τραμπ, άρχισαν να πέφτουν στο τραπέζι και τα πρώτα ονόματα των συνεργατών και υπουργών του νέου Προέδρου.
Οι πληροφορίες από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, βάσιμες ή μη, δεν έχει σημασία, αξιοποιούνται δεόντως από τα ελληνικά, με φιλοαμερικανικά αισθήματα, ΜΜΕ.
Αφού λοιπόν ανέσυραν το αστείο του νέου Προέδρου, πριν από χρόνια στο Οχάιο, όπου συστήθηκε ως «Μπαντεϊνόπουλος», σε ομάδα Ελλήνων, επιστράτευσαν τις παλαιές φωτογραφίες του Τζο, με Κυριάκο Μητσοτάκη και Προκόπη Παυλόπουλο, τώρα στα δελτία ειδήσεων παρελαύνουν όλοι όσοι με φιλελληνικά αισθήματα θα μπορούσαν να βρεθούν δίπλα ή μέσα στη νέα διακυβέρνηση.
Από τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς, έως ουκ ολίγους Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς της διασποράς του στρατοπέδου των Δημοκρατικών. Βεβαίως στο τέλος προσγειωνόμαστε πάντα ανώμαλα, αλλά τώρα κουβέντα να γίνεται.
Δ.Χ.

Ετοιμόρροπο
*ΤΟ μισογκρεμισμένο και πολύ επικίνδυνο κτίσμα στην Κεντρική πλατεία της Ανατολής, ήρθε στη σκέψη κάποιων Λαρισαίων με αφορμή τον σεισμό της Σάμου και την απώλεια της ζωής δύο παιδιών από την πτώση ετοιμόρροπου τοίχου παλιάς κατοικίας στο νησί.
Κατ’ επανάληψη έχουν γίνει διαμαρτυρίες και παραστάσεις στην Πολεοδομία Δήμου Αγιάς, στον αρμόδιο Εισαγγελέα, στη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και στην Εφορεία νεοτέρων μνημείων που εδρεύει στον Βόλο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε το παραμικρό. Με τον παπα-Ρίζο να εύχεται ο Θεός να μας φυλάξει από φαινόμενα όπως στη Σάμο γιατί μετά τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι συνυπεύθυνες υπηρεσίες θα αναζητούν τρόπο να δώσουν εξηγήσεις γιατί δε φρόντισαν πριν γίνει το κακό. Άδικο έχει;
Δ.Κ.

Ασυνόδευτα
*ΝΕΑ επιδρομή ασυνόδευτων μεγάλων ζώων, κυρίως γελαδιών, στους Γόννους και κυρίως σε ελαιοπερίβολα προκάλεσε, όπως είναι φυσικό, ζημιές. Δεν είναι η πρώτη φορά και όπως φαίνεται δε θα είναι και η τελευταία. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών -η μοναδική- είχε αποδεχθεί ότι η διαχείριση του προβλήματος αφορά αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης και είχε κινήσει τις διαδικασίες, που προβλέπει η νομοθεσία, αλλά δυστυχώς έμεινε στη μέση αφού, όπως αποδεικνύεται, οι επιδρομές συνεχίζονται και πολλά μεγάλα ζώα κυκλοφορούν ελεύθερα και ανεξέλεγκτα.
Οι γκρίνιες των παραγωγών περισσεύουν τόσο ώστε να ετοιμάζουν συντονισμένα νέα παρέμβαση μετά την περσινή συγκέντρωση υπογραφών. Για οριστική αυτήν τη φορά, λένε, επίλυση του προβλήματος.
Δ.Κ.

Ενοχλητικό
*ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ η κατάσταση, τεράστιο το πρόβλημα. Κανένας απολύτως σεβασμός στο δικαίωμα για ηρεμία, ησυχία και ξεκούραση στις ώρες κοινής ησυχίας.
Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρικού ρεύματος και ενέργειας επιδίδονται σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για εκπτώσεις, φθηνά πακέτα και ελκυστικές προτάσεις, χωρίς όρια και κανόνες, σε ώρες ακατάλληλες, ενοχλώντας τους υποψήφιους πελάτες και προκαλώντας εκνευρισμό.
Νεαρά παιδιά συνήθως οι καλούντες, δέχονται αδιαμαρτύρητα να συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι για να βγάλουν ένα μικρό μεροκάματο. Ίσως και γι’ αυτό δεν είναι λίγοι όσοι υποψήφιοι πελάτες αποφεύγουν τις αντιδράσεις.
Άλλοι πάλι όχι, γιατί το φαινόμενο επαναλαμβάνεται κουραστικά κάθε ημέρα, κάθε δεύτερη ημέρα, παραβιάζοντας όχι μόνο την οικογενειακή γαλήνη αλλά και νομοθεσίες.
Γι’ αυτό και είναι επιβεβλημένη μία απόφαση της Πολιτείας να απαγορεύσει τις ενημερώσεις και πωλήσεις σε ώρες κοινής ησυχίας, χρησιμοποιώντας ως έσχατη ποινή ακόμη και το κλείσιμο των εταιρειών παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών.
Δ.Κ.

Αθληση
*ΩΡΑΙΟΣ καιρός χθες για άθληση και η ομάδα «ΔΙΑΣ» ήταν σε επιφυλακή στο πάρκο του Αλκαζάρ!
Και μόνο στη θέα της ομάδας που περιφρουρούσε για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού μετακινήσεων, διαλυόταν αμέσως κάθε συνάθροιση όσων είχαν δώσει ραντεβού με φίλους για καφέ στα παγκάκια του πάρκου.
Λ.Κ.

Πρόβειο
*Ο,ΤΙ θες βρίσκεις στο ίντερνετ. Προσφάτως ιδρύθηκε, από μερακλήδες εννοείται, Ομάδα Ψητής Προβατίνας, παϊδάκια και τέτοια διότι υπάρχουν κι άλλα, μέχρι γύρος πρόβειος στην αγορά. Ήδη μετράει πάνω από 63.000 μέλη, κοσμοσυρροή, κατακλυσμός αναρτήσεων με φωτογραφίες, οδηγίες, ερωτήσεις. Ε ναι, ειδικά στη Λάρισα το ενδιαφέρον σαρωτικό...
Ζ.

Κίνηση
ΤΙ έβλεπες προχθές στους δρόμους της Λάρισας; Πολίτες με φόρμες γυμναστικής και τους «ντιλιβεράδες».
Οι δεύτεροι δε, έσπασαν ρεκόρ χρόνου παράδοσης καφέ ή φαγητού, καθώς ευνόησαν οι συνθήκες καραντίνας και Κυριακάτικης αργίας.
Λ.Κ.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις
ΤΕΛΕΙΩΜΟ δεν έχουν οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες από τους πολίτες του Αμπελώνα και την ευρύτερη περιοχή για την πιθανότητα να βάλει λουκέτο η Τράπεζα Πειραιώς στον Αμπελώνα.
Με δήλωσή του ο Αμπελωνίτης ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου, Χρήστος Μάμμος ζητά όσο είναι ακόμη νωρίς κάθε σκέψη για κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Αμπελώνα να ανακληθεί πριν είναι αργά, γιατί το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή με 7.000 κατοίκους του Αμπελώνα, αλλά και και των γειτονικών χωριών, όπως τον Βρύοτοπο Δελέρια, Ροδιά, αλλά και τη Φαλάνη-Δασοχώρι, με περίπου 5.000 κατοίκους.
Τέλος, ο κ. Μάμμος καλεί σε κοινή αντιμετώπιση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά παρέμβαση των βουλευτών του νομού ενωτικά, ώστε να μην κλείσει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Αμπελώνα.
Κ.Τσ.

Ποδηλάτες
*ΜΙΑΣ και η κίνηση των αυτοκινήτων μειώθηκε στο κέντρο της Λάρισας, λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων, ξεθάρρεψαν οι ποδηλάτες, σε τέτοιον βαθμό μάλιστα που εμφανίζουν επικίνδυνες οδικές συμπεριφορές. Για παράδειγμα χθες, ηλικιωμένος, κινούνταν αντίθετα με τη φορά των αυτοκινήτων, στη μέση της οδού Βενιζέλου μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και κατατρόμαξε τους οδηγούς των οχημάτων, που αναγκάστηκαν να κάνουν απότομους ελιγμούς για να τον αποφύγουν!
Κατά τ’ άλλα, ο ποδηλάτης φορούσε μάσκα! Τον κορονοϊό μπορεί να τον γλιτώσει, αλλά το τροχαίο ατύχημα, δε θα το γλιτώσει...
Λ.Κ.

Φτού και βγήκα
*SMS... και τσουπ άδεια για έξοδο. Αρκετοί μάλλον έχουν μπερδευτεί και δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. To sms ισχύει για συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι για βολτίτσες με τον καφέ στο χέρι.
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός σε συνδυασμό με τον καιρό που κρατάει ακόμη, δε βοηθάει την κατάσταση. Φυσικά υπάρχει κούραση και εκνευρισμός, αλλά χρειάζεται υπομονή για να μην πάει πιο μακριά αυτή η βαλίτσα.
Ν.Π.

Καλύτερη δεκαετία
*ΘΕΜΑΤΑ μεταξύ των δύο φύλων στις συζητήσεις δύο Λαρισαίων φίλων.
- Η καλύτερη ηλικία για τη γυναίκα είναι τα δέκα χρόνια που χρειάζεται για να πάει από τα 39 στα 40.
***
*-ΘΕΛΕΙΣ να βγούμε ραντεβού;
-Τρελάθηκες; Έχω σύζυγο.
-Σιγά καλέ... Κι εγώ έχω τηλεόραση αλλά πάω πότε-πότε και κανένα σινεμά.
***
*- ΞΕΡΕΙΣ, μου λέει, έχω καταρράκτη κληρονομικό. Εντάξει βρε μωρό μου, του λέω. Κι εγώ έχω δέκα στρέμματα αμπέλι αλλά τι νόημα έχει να μιλάμε για τις προίκες μας...
Ζ.

  KOMMOTHRIA CIU

*ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ έκαναν το Σαββατοκύριακο τα κομμωτήρια και κουρεία. Τα ψαλίδια πήραν «φωτιά», αν και οι κυρίες δεν πήγαν για κούρεμα, αλλά
για καλλωπισμό.

 

FYLLA CIU

*ΠΑΧΥ το στρώμα ξερών φύλλων που καλύπτει το φρεάτιο στον κυκλικό κόμβο της ΔΕΥΑΛ. Ας φροντίσουμε πριν έρθει καμιά μπόρα.

 

MASKES PLYSIMO CIU

*ΠΛΥΝΕ βάλε...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass