Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 28 Νοε 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:27
*ΜΙΛΑΜΕ σκληρή καραντίνα, κατά τα άλλα κλεισμένοι στα σπίτια οι Λαρισαίοι. Να εικόνα από την έρημη Βενιζέλου. Δηλαδή άμα ήταν και ανοιχτή η αγορά πόσο κόσμο θα είχε; Ζ. *ΜΙΛΑΜΕ σκληρή καραντίνα, κατά τα άλλα κλεισμένοι στα σπίτια οι Λαρισαίοι. Να εικόνα από την έρημη Βενιζέλου. Δηλαδή άμα ήταν και ανοιχτή η αγορά πόσο κόσμο θα είχε; Ζ.

Προς το τέλος;
*- Ο καιρός γαρ εγγύς...
Ο Λαρισαίος ήταν πια σε κατάσταση απελπισίας. Η γειτόνισσα όμως είχε τα δικά της θέματα.


-Ναι καλέ, δεν ξέρεις τι να φορέσεις πια μ’ αυτό τον καιρό...
Ζ.

Πάμε Γιορτές
*- ΕΝΤΑΞΕΙ να κάνουμε Χριστούγεννα, συμφώνησε ο Λαρισαίος γιατρός, να λήξει το λοκντάουν, μην κάνει όμως έτσι Πάσχα ο κορονοϊός...
***
*Η Λάρισα πάντως ξεκίνησε να προετοιμάζεται για τις γιορτινές μέρες, που θα είναι οπωσδήποτε διαφορετικές.
- Πού θα κάνετε ρεβεγιόν φέτος;
- Στο σαλόνι μάλλον, γιορτινή μέρα είναι μην καθόμαστε στην κουζίνα.
***
*- ΣΤΟ φετινό ρεβεγιόν θα φορεθεί πολύ η πιτζαμούλα κι η παντοφλίτσα με ζωάκια.
***
*- Χριστούγεννα πάντως είναι όταν δεν ξυπνάς τη νύχτα για νερό αλλά για μελομακάρονο.
Ζ.

Διά πάσα νόσο
*ΜΕΤΑ τη Θεσσαλονίκη στην Πάτρα αναμένεται να βρεθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προς... εκφοβισμό προφανώς ενόψει και του εορτασμού του τοπικού πολιούχου, Αγίου Ανδρέα.
Στη Θεσσαλονίκη βέβαια πήγε εκ των υστέρων αφού δεκάδες ιερείς παρέστησαν στη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου χωρίς να φοράνε μάσκες. Για τους πολίτες ωστόσο ισχύει το «σκληρός νόμος αλλά νόμος» οπότε μεταβαίνει αυτοπροσώπως ο Υπουργός για να εποπτεύσει την εφαρμογή των μέτρων.
Διεθνώς ο κορονοϊός αντιμετωπίζεται ως υγειονομική κρίση αλλά στην Ελλάδα έχουμε αναθέσει την ανάσχεση της πανδημίας στην ΕΛ.ΑΣ..
Η επιστημονική κοινότητα είναι αυτή που θα πείσει τους πολίτες, όχι η αστυνομοκρατία. Ώρα είναι να αγιοποιήσουν κιόλας τον Υπουργό σε Μιχαήλ ο νεομάρτυρας ο... COVIDπολιορκητής.
Ευτυχώς επίσης αργούμε να γιορτάσουμε στη Λάρισα. ‘Η μήπως τους βάζουμε ιδέες...
Β.Κ.

Κορονοπρωτεύουσα
*ΑΠΟ τις χθεσινές ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τις 18 πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι 4 θεσσαλικοί νομοί, προκύπτει ότι η Θεσσαλία είναι η μόνη Περιφέρεια που κατέχει το απόλυτο, με πρωτεύουσα τη Λάρισα και στον κορονοϊό. Επομένως αναμένεται να μετακομίσουν Τσιόδρας-Χαρδαλιάς για μόνιμη εγκατάσταση στην πόλη.
Ζ.

Θ’ αργήσει
*- ΑΚΟΜΑ και να πέσει ο αριθμός των νέων μολύνσεων και στη Λάρισα, η σκληρή εικόνα στα νοσοκομεία της δεν θ’ αλλάξει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου...
Δεν ήταν απαισιόδοξος ο Λαρισαίος, το αντίθετο μάλιστα. Ελπίζοντας, εφόσον τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, ότι την επόμενη εβδομάδα ο αριθμός δεν θα είναι τριψήφιος, ότι στο τέλος της μπορεί να εντοπίζονται ακόμη και λιγότεροι από 50 θετικοί Λαρισαίοι, εντούτοις προέβλεπε ότι σε δύο βδομάδες από τώρα η πίεση στις ΜΕΘ δεν θα έχει ελαττωθεί.
- Εκείνοι που θα νοσηλεύονται μέσα Δεκεμβρίου στις Εντατικές, έχουν ήδη κολλήσει... (Η κατάστασις επιδεινούται βελτιούμενη.)
Ζ.

Εκπτώσεις
*- ΗΠΙΑ καφέ Black Friday, πανηγύριζε ο νεαρός Λαρισαίος. Από 5 ευρώ, μόνο 3 έγραφε. Βέβαια τις άλλες μέρες τον πλήρωνα 1.80.
***
*- Η πραγματική Black Friday, τον συμβούλεψε ο μεγαλύτερος, είναι να βρεις μια Παρασκευή στη Λάρισα τον μαυρούλη Πακιστανό και να πάρεις ρολόι που το έχει αρχικά 50 ευρώ τελικά μόνο 10. Ας είναι και Πέμπτη, δεν πειράζει. Πού να τον φτάσουν αυτόν οι μεγάλες αλυσίδες;
Ζ.

Το διαπίστωσε
*ΔΡΑΜΑ στη Δράμα: «Έχει πρόβλημα η πόλη», που λέει κι ο υπουργός Β. Κικίλιας, φοβερός στις διαπιστώσεις. Εκ των υστέρων το ανακάλυψε κι αυτός, όπως κι όλοι οι ιθύνοντες. Καμία μέριμνα, κάποια φροντίδα, αίφνης ανεξέλεγκτη η κατάσταση.
Οκτώ μήνες η πανδημία, στη Δράμα μάλλον θα έπεσε ο κορονοϊός ξαφνικά από τον ουρανό. Οι Δραμινοί θα φταίνε, σίγουρα...
Ζ.

Ό, τι να ‘ναι
*ΨΑΧΝΕΙ τρόπους να ανασάνει η κορονόπληκτη Λάρισα.
- Πού πάτε κυρία μου;
- Για άθληση κύριε αστυνόμε μου...
- Με την τυρόπιτα στο χέρι;
- Γυμνάζω και τη γνάθο μου ταυτόχρονα.
***
*- ΕΝΑ και δύο πηδάω τα κύματα...
- Θάλασσα;
-Κορονοϊός.
***
*- ΓΙΑ να πάω σε κατάστημα οπτικών, τι κωδικό στέλνω;
- Στείλε ό, τι να ‘ναι, αφού υποτίθεται πως δεν βλέπεις.
Ζ.

Τον κυνηγάνε;
*ΖΗΤΗΣΕ να επιστρέψει από τη Βουλή εθελοντής στο ΓΝΛ όπου υπηρετούσε πριν, ώστε να συνδράμει στη μάχη κατά του κορονοϊού αλλά ακόμη δεν τον έχουν τοποθετήσει τον Γ. Λαμπρούλη, διότι καθυστερεί του είπε ο Φ. Σερέτης η γραφειοκρατία στην ΥΠΕ. Το κυνηγάει ο βουλευτής του ΚΚΕ αλλά... Κάνουν σα να μην τον θέλουν.
Και ρώτησε ο Λαρισαίος.
-Τους άλλους βουλευτές που ακολούθησαν και δήλωσαν επίσης εθελοντές, τους τοποθέτησαν άραγε στο μέτωπο; Δεν άκουσα να γκρινιάζει κάνας άλλος... (Τελικά ισχύει για όλους. Αναμονή.)
Ζ.

Δεν κρατήθηκε
*ΔΙΑΒΑΣΕ ο Κ. Μπαργιώτας ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «Νέο ΕΣΥ, ποιοτικό, ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό, καθώς και χρηματοδότηση της Υγείας με 7% του ΑΕΠ». Κι ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δεν κρατήθηκε: «Αν ήταν πρωθυπουργός για μια μέρα έστω, θα το είχε φτιάξει αλλά δεν ψηφίζετε σωστά, τι να σας κάνω...» (Αντιπολίτευση και στην αντιπολίτευση.)
Ζ.

Σούπερ κόουτς
*ΓΙΑ την ενδεκάδα της ΑΕΛ στο σημερινό ματς με τον Ατρόμητο δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες. Τις αλλαγές που θα κάνει ο νέος προπονητής τις είχε ανακοινώσει δημοσίως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, με τη δήλωσή του που προκάλεσε την παραίτηση του προηγούμενου κόουτς. (Έτσι όμως γνωρίζουν το πλάνο των βυσσινί εδώ και μία βδομάδα και οι αντίπαλοι.)
Ζ.

Εξειδίκευση
*ΜΕ βεβαίωση στο χέρι και πιστοποιητικό από τον Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων και την DQS Ελλάς προχωράει ο συνεργάτης του πρώην δημάρχου Τεμπών Κ. Κολλάτου.
Είχε μία τάση εκ φύσεως ο Λάμπρος Ζάρρας, τώρα συμμετείχε και σε δίμηνο σεμινάριο 120 ωρών στην ειδικότητα «Επεξεργασία Δημοσιογραφικών Δεδομένων» και έλαβε λέει τον τίτλο «Νεοεισερχόμενου του Τμήματος Πιστοποίησης ως στέλεχος ημερήσιας περιφερειακής εφημερίδας». Φιλοδοξεί να κάνει καριέρα στον χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας αλλά δεν θέλει όμως να αφήσει πίσω και τον Δήμο. (Άρα; Θα βγάλουν εφημερίδα στον Πυργετό; Πρώτα όμως θα πρέπει να ξανακερδίσουν τις εκλογές.)
Κ.Τσ.

Δυσκολίες
*ΠΟΛΥ την έχουν δυσκολέψει τη συνεννόηση τελευταία. Παντού μπερδεμένες λέξεις και νοήματα εντοπίζουν οι Λαρισαίοι.
- Η κατάσταση επιδοινο, εποιδινω, επιδειν... Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει.
***
*- ΠΡΕΠΕΙ να αγοράσω κι εγώ αφρυγα, αρφυγα, αφυργα... Αυτό το μαραφέτι που μαζεύει την υγρασία τέλος πάντων.
***
*- ΜΕ ρωτάει η άλλη τι είναι το «thanks giving», της λέω κι εγώ ότι είναι η μέρα που στην Αμερική εκφράζουν την εβγνω, ευγνο, ευγωνο... Τελοσπάντων που κάθονται και τρώνε γαλοπούλα.
Ζ.

Πονηριές
*-ΚΑΙ δε φτάνουν όλα τα υπόλοιπα...
Εκνευρισμένη η Λαρισαία, η οποία το είχε το χούι, ήρθε κι η καραντίνα κι απόσωσε.
- Χώνεται που λέτε η γιαγιά μπροστά στην ουρά του ΑΤΜ, «σε παρακαλώ κοπέλα μ’, λεφτά να βγάλω μόνο...», λες κι εγώ περιμένω να κάνω ανταύγειες.
Ζ.

Τι έφταιξε;
*- ΔΕΝ στέκει και πολύ η κατηγορία που προσάπτεται στην κυβέρνηση ότι άνοιξε απερίσκεπτα το καλοκαίρι τον Τουρισμό και ξανάφερε στη χώρα τον κορονοϊό...
Ο Λαρισαίος κρατούσε επιφυλάξεις ακόμα κι εκεί που είχε κάνει αυτοκριτική κοτζάμ Άδωνις.
Και δεν επικαλούνταν το γεγονός ότι η περιοχή του Δήμου Αγιάς και των παραλίων δεν εμφανίζει και τόσο πολλές θετικές περιπτώσεις, σε αντίθεση με Ελασσόνα, Τύρναβο κλπ, που τουριστικές επιδόσεις δεν έχουν.
Εντάξει στα παράλια της Λάρισας δεν έχει φέτος ιδιαίτερη κίνηση απ’ το εξωτερικό. Παρατηρούσε όμως σε επίπεδο Θεσσαλίας ότι ελάχιστες είναι οι καταγραφές μολύνσεων στα νησιά των Β. Σποράδων. Κι όταν μιλάμε για τουρισμό, Σκιάθος, Σκόπελος είναι το επίκεντρο, όχι η Δεσκάτη. (Άρα;)
Ζ.

Με γούστα
*ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ με γούστα και εξ αυτών ανακύπτοντα προβλήματα.
- Μετά από τόσες αποτυχημένες δίαιτες λέω να επικεντρώσω πλέον τις προσπάθειές μου στο πώς να ψηλώσω.
***
*- ΝΑ σου στύψω ένα πορτοκάλι;
-Ναι βέβαια, στύψε και μια βότκα μαζί.
***
*- ΑΓΙΕ μου Βασίλη, φέτος μη μου φέρεις τίποτε. Εγώ να σου δώσω δέκα κιλά να τα πας σε όποιον τα έχει ανάγκη.
Ζ.

Άλλαξαν πλεύση
*ΑΝΕΚΡΟΥΣΑΝ πρύμναν οι κυβερνώντες; Κρίθηκε άραγε ζημιογόνος ο Χρυσοχοïδειος τσαμπουκάς; Να επρόκειτο για μπλόφα στην επέτειο του Πολυτεχνείου κι αφού δεν πέρασε, καθώς δεν τσίμπησαν οι αριστεροί και δεν συνεμορφώθησαν...
Οπότε δεν γλίτωσαν το αιχμηρό πείραγμα του Π. Σ. μετά την προχθεσινή απεργία, οπότε στη Λάρισα μονάχα έγιναν πεντέξι συμβολικές συγκεντρώσεις, άφθονες «άσκοπες» μετακινήσεις, όμως ουδεμία αστυνομική παρέμβαση, δεν υπήρχε εντολή: Αν κρίνουμε από τις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν ακώλυτα, προφανώς οι λόγοι που επέβαλαν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων από 15 έως 18 Νοεμβρίου έχουν εκλείψει. (Πάει λοιπόν ο κορονοϊοοός, πάει...)
Ζ.

Έκανε λάθος
*- ΚΥΡΙΕ, λυπήσου με, προσεύχεται κάποιος. Εγώ δουλεύω σαν σκυλί και η γυναίκα μου την βγάζει αραχτή στο σπίτι. Θα σού χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη αν μας άλλαζες, εμένα με εκείνη, έτσι για να καταλάβει πόσο σκληρή είναι η ζωή ενός άντρα.
Κι ο Λαρισαίος Γ. Γ. συνέχισε να διηγείται: Ο Θεός τον λυπήθηκε, τον εισάκουσε και παφ , το άλλο πρωί ξυπνάει «γυναίκα», ετοιμάζει το πρωινό, κάνει μερικά σάντουιτς για τον άντρα της να τα πάρει μαζί του, ξυπνάει τα παιδιά για το σχολείο, γεμίζει το πλυντήριο, βγάζει το κρέας απ’ την κατάψυξη, πάει τα παιδιά στο σχολείο, περνάει από την τράπεζα, βγάζει λεφτά, πληρώνει κάτι λογαριασμούς ΔΕΚΟ, παίρνει τα ρούχα από το καθαριστήριο και πετάγεται στα γρήγορα στη λαϊκή. Κάνει έτσι, είχε πάει δώδεκα, στρώνει τα κρεβάτια, βγάζει τα ρούχα απ’ το πλυντήριο, βάζει δεύτερη παρτίδα, πάει να πάρει τα παιδιά απ το σχολείο, στον δρόμο κάτι ζήτησαν και δεν τους το πήρε, γκρίνια και καυγάς, γυρίζουν σπίτι, τα βάζει να φάνε, πλένει τα πιάτα, απλώνει την μπουγάδα, μέσα, γιατί έξω έβρεχε, διαβάζει κάμποσο τα παιδιά, ρίχνει λίγο σίδερο, ετοιμάζει το φαγητό, στρώνει τραπέζι, τρώνε, κοιτάει να πλυθούν τα παιδιά και τα βάζει για ύπνο. Στις 10 ήταν τέζα, έτοιμη για ύπνο αλλά της την πέφτει ο σύζυγος και...
***
*ΤΗΝ άλλη μέρα το πρωί ξαναπροσεύχεται.
-Κύριε, έκανα μεγάλο λάθος μ’ αυτό που σού ζήτησα. Δεν το αντέχω. Σε παρακαλώ ξανακάνε με αυτό που ήμουνα.
-Τέκνον μου, φυσικά και θα σε ξανακάνω αυτό που ήσουνα όμως υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια και γι’ αυτό πρέπει να περιμένεις εννιά μήνες. Χθες το βράδυ έμεινες έγκυος.
Ζ.

  STOLISMOS CIU

*ΠΙΟ πλούσιος θα είναι φέτος ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στους δρόμους και σε πλατείες της Λάρισας, καθότι θα προστεθεί κι αυτός που μέχρι και πέρυσι τοποθετούνταν στο Πάρκο των Ευχών. Ο Δήμος Λαρισαίων ήδη ξεκίνησε και φτιάχνει ατμόσφαιρα...

 

GATES CIU

*Ο Δ.Χ. τις εντόπισε να περιμένουν στην ουρά έξω απ’ το κομμωτήριο; Τι γίνεται, κουρεύονται κι οι γάτες τώρα;
Ζ.

 

MANATZER CIU

*ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ μάνατζερ σε τηλεδιάσκεψη. Ό, τι πιάνει η κάμερα.

Ζ.

 

KOTOPOYL CIU

*ΤΣΑΚΩΘΗΚΑΝ λέει στο ταψί.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass