Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2020 23:58 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 19:54
*Ο Νεμπεγλεριώτης Β.Τ.  θυμίζει όχι και τόσο παλιές εποχές. Λούσιμο και μπανιάρισμα, Σαββατιάτικα, στην κουπάνα. Ζ. *Ο Νεμπεγλεριώτης Β.Τ. θυμίζει όχι και τόσο παλιές εποχές. Λούσιμο και μπανιάρισμα, Σαββατιάτικα, στην κουπάνα. Ζ.

Σκοτεινά
*- ΔΕΝ μας φτάνει η ανησυχία κι η στενοχώρια, παραπονιόταν η Λαρισαία, χειμώνιασε κιόλας.

Πέντε η ώρα τ’ απόγεμα και σκοτεινιάζει, μια μελαγχολία...
- Μωρ’ τι μας λες... Εδώ κοντεύει εφτάμιση να ξημερώσει το πρωί.
Μεσ’ τα σκοτάδια κινάς για τη δουλειά.
Κι όλο μεγαλώνει η νύχτα, έχει δρόμο ακόμα...
Ζ.

Κατά μέσο όρο
*ΑΣΘΕΝΗΣ με κορονοϊό ξεκίνησε από τον Βόλο για να διακομιστεί σε ΜΕΘ στην Κόρινθο και άλλαξε 3 ασθενοφόρα γιατί τα 2 παρουσίασαν βλάβη.
Το διάβαζε ο Λαρισαίος αλλά δεν σήκωνε κουβέντα, ούτε για την απόσταση μα ούτε για ελλείψεις και κακή συντήρηση.
- Διότι τα βλέπουμε αυτά κύριοι... Και στην «Formula 1» κάθε ομάδα πραγματοποιεί 2 «pit stops» κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα.
Ζ.

Αποκρύψεις
*ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ σύστημα καταγραφής της εξέλιξης του κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ; Αναταραχή, πιθανό μεγάλο σκάνδαλο, εισαγγελέας, ανησυχία για το αν ενημερώθηκαν σωστά οι ειδικοί ώστε να εισηγηθούν ορθή λήψη μέτρων περιορισμού του ιού. Στην Ελλάδα.
Στην Κίνα πάλι, αποκάλυψη από το CNN για πλαστές ανακοινώσεις των αρμοδίων για τον αριθμό των κρουσμάτων πέρυσι, στην αρχή της πανδημίας. Που θεωρείται ότι έβλαψε συνολικά τον πλανήτη, στην οργάνωση της άμυνας. (Οι εξουσίες συμπεριφέρονται τελικά παντού το ίδιο όταν τα βρίσκουν σκούρα;)
Ζ.

Ευπαθείς ομάδες
*ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ οι Λαρισαίοι να κοντράρουν την κατάσταση με όσο χιούμορ τους απομένει.
- Αν σας έτριβαν οι μανάδες σας για το κρύωμα με πετρέλαιο κάποτε, τότε ανήκετε στις πολύ ευπαθείς ομάδες...
***
*- ΚΑΠΟΤΕ όταν σχολούσες απ’ τη δουλειά πέταγες τα παπούτσια σου για να ξεκουραστούν τα πόδια σου. Τώρα γυρνάς απ’ τη δουλειά και πετάς τη μάσκα, να ξεκουραστούν τ’ αυτιά σου.
***
*- ΘΑ κάνεις το εμβόλιο; μου λέει η άλλη, δεν φοβάσαι;
Εν τω μεταξύ εγώ είχα πιεί και το νερό του Καματερού.
- Α, εγώ προσέχω... Μου ξεκαθάρισε εκείνη, που καπνίζει δύο πακέτα την ημέρα.
***
*- ΤΟΝ κορονοϊό τον μεταδίδουν σίγουρα οι γυναίκες. Κανένας άντρας δεν βγαίνει απ’ το σπίτι με 37,2 πυρετό.
Ζ.

«Ευλογείτε»
*ΜΕΤΑ την επίσκεψη στην Πάτρα με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, βοήθειά μας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης χθες συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας ενόψει του εορτασμού της πολιούχου της Αγίας Βαρβάρας, στις 4 Δεκεμβρίου.
Στο ίδιο πλαίσιο πληροφορούμαστε, πως σήμερα θα βρεθεί στον Βόλο καθώς οι γείτονες την ερχόμενη Κυριακή εορτάζουν τον πολιούχο τους, Άγιο Νικόλαο.
Να γνωρίζετε επίσης πως με το νέο... κυβερνητικό μοντέλο και όσο διαρκούν τα μέτρα του κορονοϊού, έξω από τις εκκλησίες το... ίσο θα κρατούν αστυνομικοί. Προειδοποιώντας για την απαγόρευση της προσέλευσης πιστών.
Έμελε να το ζήσουμε και αυτό. Να μην έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκαρδιζόταν και το ποικιλόχρωμο ερίφιο. Βλέποντας αστυνομικούς στις αυλές ναών – κραδαίνοντας ράβδο μη επισκοπική - να εμποδίζουν την προσέγγιση πιστών που προσέρχονται ίνα εκδηλώσουν την πίστη τους. Βρε πού πάμε, Θεός φυλάξοι...
Β.Κ.

Πιο ανθρώπινος
*ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ αυτό που είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για τον ποδηλάτη της Πάρνηθας και τη φωτογράφιση του πρωθυπουργού με κόσμο, χωρίς αποστάσεις και μάσκες, ο Λαρισαίος το τράβηξε λίγο παραπέρα.
- Αφού είναι τόσο ανθρώπινος ο πρωθυπουργός, μήπως έπρεπε να του κόψουν κι ένα πρόστιμο 300 ευρώ, να γίνει εντελώς απλός άνθρωπος;
Ζ.

Γι’ αυτό
*ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ στη φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις στα σόσιαλ μίντια, ο Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να λάβει μέρος του χρόνου στον διάσημο ποδηλατικό αγώνα «Tour de France», και γι’ αυτό τον λόγο προπονείται τόσο σκληρά.
Η απάντηση ήρθε απ’ το Βατράχι. «Μπορώ με χαρά να σας αποκαλύψω ότι ο πρωθυπουργός και πρώτος ποδηλάτης της χώρας έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή και έχει και μεγάλες πιθανότητες να κατακτήσει την πρωτιά, προβάλλοντας έτσι τη χώρα στο εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι το «Tour de France» γίνεται με αγωνιστικά ποδήλατα και όχι με μάουντεν, ο Στέλιος Πέτσας το χαρακτήρισε «fake news της αντιπολίτευσης», τονίζοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «ζηλεύουν τον πρωθυπουργό γιατί τού πάει το κολάν και γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν ξέρει να κάνει ποδήλατο».
Ζ.

Δεν Βιέννη
*ΑΡΧΙΣΑΝ να προετοιμάζονται για τις Γιορτές οι Λαρισαίοι.
- Τόσα χρόνια γιορτάζαμε τον καινούριο χρόνο που έρχεται, φέτος θα γιορτάσουμε τον παλιό που επιτέλους φεύγει.
***
*- ΔΕΝ θα κάνουμε ανασκόπηση της χρονιάς φέτος, μας έκανε το 2020 κολονοσκόπηση.
***
*ΝΑ και κάτι περσινό.
- Πού θα πας Χριστούγεννα;
- Εγώ Βιέννη. Εσύ.
- Εγώ δεν βγιένει.
Ζ.

Κι ο λαός;
*ΕΙΝΑΙ μεγάλο κακό αυτή η πανδημία. Για την οικονομία. Τις ατομικές ελευθερίες. Την Τέχνη. Κυρίως, είναι ένα κακό μεγάλης ταξικής αδικίας, που σαφώς κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και εξαθλιώνει, ή πρόκειται να εξαθλιώσει περαιτέρω, τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας, διαπιστώνει ο Σ. Τ. Είναι η ώρα των ειδικών και των επιστημόνων. Και της μεγάλης πολιτικής.
Που θα δει πέρα από τα λόμπι, τις χαριστικές διατάξεις, τις φίλιες εταιρείες, το μυωπικό παραταξιακό συμφέρον.
Που θα αναστρέψει αυτή την «αδικία», ώστε να επιζήσει και ο φτωχός άνθρωπος. (Δεν γίνεται αλλιώς. Αλλιώς, ε αλλιώς...)
Ζ.

Κάπως έτσι
*ΤΟ εκλαΐκευσε ο Λαρισαίος γιατρός.
- Πας σε ένα γάμο με 500 καλεσμένους. Η νύφη, η κουμπάρα και οι δύο συμπεθέρες έχουν μακιγιάζ με γκλίτερ. Πόσοι καλεσμένοι θα έχουν γκλίτερ επάνω τους φεύγοντας; Ε, κάπως έτσι είναι και με τον κορονοϊό.
Ζ.

Μπετόν;
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ με τα λεκτικά τους παιχνίδια οι Λαρισαίοι μαθητές.
- Αυτό το «Καλομελέτα κι έρχεται» με πόσα αυγά γίνεται;
***
*- Ο πλατωνικός έρωτας, μόνο κάτω από πλάτανο γίνεται;
***
*- Όταν έχουν πονοκέφαλο οι οικοδόμοι παίρνουν μπετόν αναβράζον;
Ζ.

Υποχρεώθηκαν
*ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ εξ ανάγκης. Ή αλλιώς, αχ βρε Λαμπρούλη σε τι μπελά τους έβαλες...
Πολλούς επαίνους συσσώρευσε η κίνηση των ιατρών-βουλευτών να θέσουν εαυτούς στη διάθεση του ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας, φαίνεται όμως ότι το πράγμα κάπου ξέφυγε.
Από ένα σημείο και μετά, ο εθελοντισμός κατέστη υποχρεωτικός, λόγω πίεσης των πραγμάτων, των κομμάτων κλπ. Κι έτσι προέκυψαν πολλά, ανάμεσά τους και περίεργα. Κι έτσι στη μάχη κατά του κορονοϊού βρέθηκαν λέει να μπαίνουν στο ΕΣΥ κι ένας οδοντίατρος, δύο γυναικολόγοι, ένας ρευματολόγος και ένας ψυχίατρος. Στη μάχη...
Ζ.

Τα ρεβεγιόν
*ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ σχέδια στις οικογένειες της Λάρισας.
- Τα μάθατε τα καλά νέα για φέτος, ε; Χριστούγεννα χωρίς πεθερικά.
***
*- ΜΩΡΟ μου, πού θα κάνουμε ρεβεγιόν φέτος;
- Όπου και πέρυσι.
- Μα πέρυσι δεν είμαστε μαζί.
- Καλά το πας...
***
*- ΠΟΥ θα πάτε για ρεβεγιόν;
- Στον Μύλο των ξωτικών.
- Δηλαδή;
- Στα πεθερικά.
Ζ.

Με λίγα λόγια
*«ΚΥΝΗΓΟΣ Ιστοριών» ο Εδουάρδο Γκαλενάο. Ο ανατρεπτικός Ουρουγουανός με το οξυμένο ένστικτο να ανιχνεύει τις περιττολογίες, επιτελώντας το δύσκολο έργο του να λες πολλά με λίγα λόγια.
Στα μέσα του 2011 πάνω από πενήντα οργανώσεις του Περού συγκεντρώθηκαν για να υπερασπιστούν τις τρεις χιλιάδες διακόσιες ποικιλίες της πατάτας.
Αυτή η ποικιλία στα είδη πατάτας, κληρονομιά οχτώ χιλιάδων χρόνων αγροτικής καλλιέργειας, απειλείται σήμερα με αφανισμό, από την εισβολή των μεταλλαγμένων, την εξουσία των μονοπωλίων και την εξομοίωση των καλλιεργειών.
Παράδοξος κόσμος ο σημερινός, που στο όνομα της ελευθερίας σε προτρέπει να διαλέξεις, στο τραπέζι ή στην τηλεόραση, ανάμεσα σε δύο ίδια πράγματα.
***
*Ο αναρχικός οικοδόμος Λούσιο Ορτούμπια έφτιαχνε τέλειες αλλά πλαστές επιταγές για να σαμποτάρει την ισπανική δικτατορία.
Οι κυβερνήσεις έκοβαν χαρτονομίσματα για να χρηματοδοτήσουν την κερδοσκοπία, ενώ ο Λούσιο ονειρευόταν τη χρηματοδότηση της επανάστασης. Επιπλέον, τις ελεύθερες ώρες του λήστευε τράπεζες, ενώ οι τράπεζες λήστευαν χώρες.
***
*ΔΙΑΦΩΝΕΙ με το λατινικό γνωμικό «Homo homini lupus»: Λένε πως ο άνθρωπος για τον άνθρωπο είναι λύκος. Όμως κανένας λύκος δεν σκοτώνει άλλον λύκο. Οι λύκοι δεν αφοσιώνονται, όπως εμείς, στην αλληλοεξόντωσή τους.
Ζ.

Το ψάχνουν
*ΤΙ μπορεί να τρέχει με τον βιολογικό καθαρισμό της Λάρισας;
Γείτονες της εγκατάστασης παραπονούνται ότι εδώ και μήνες, απ’ το καλοκαίρι λένε, η κατάσταση με την κακοσμία γίνεται κάποιες στιγμές ανυπόφορη.
Προσέφυγαν στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, απ’ όπου έγινε προσφάτως αυτοψία και τους μεταφέρθηκε ότι κάποιο πρόβλημα εντοπίστηκε.
Το θέμα τους είπαν παρακολουθείται και διερευνώνται τα αίτια. (Κι όμως, η ΔΕΥΑΛ ως τώρα δεν είχε δώσει δικαιώματα.)
Ζ.
Διακοπές νερού
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και θυμό έχουν κάτοικοι της οδού Σοφοκλέους στη Λάρισα με τις απροειδοποίητες και αιφνιδιαστικές διακοπές νερού, που γίνονται στην περιοχή, λόγω των έργων της ΔΕΥΑΛ που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις πολύωρες διακοπές, για τις οποίες δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την εταιρεία, ώστε να προνοήσουν και να λάβουν τα μέτρα τους. Να γίνονται έργα λένε, αλλά να υπάρχει ένας προγραμματισμός και μια μεθοδικότητα. Ξαφνικά το να διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχει νερό στο σπίτι σου, σε καιρό πανδημίας, δεν είναι και το καλύτερο...
Γ.Ν.

Ήθελε σπρώξιμο
*ΤΟ ζευγάρι κοιμάται αμέριμνο στο σπίτι, 3 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν ξαφνικά χτυπάει το κουδούνι. Έντρομοι πετάγονται από το κρεβάτι. Ο άντρας πάει στο θυροτηλέφωνο και ρωτάει.
- Ποιος είναι;
Ακούγεται μια αντρική φωνή.
- Φίλε, κατεβαίνεις να με σπρώξεις λίγο, σε παρακαλώ;
- Τι; εξανίσταται ο άντρας. Μας ξύπνησες νυχτιάτικα για να κατέβω να σε σπρώξω; Δεν είσαι με τα καλά σου. Άντε παράτα μας...
***
*ΚΑΙ γυρίζει στο κρεβάτι του, όπου εξηγεί στη γυναίκα του τι έγινε, συνεχίζει τη διήγηση ο Λαρισαίος Γ.Γ. Σε κανένα δεκάλεπτο, μόλις τους ξανάπαιρνε ο ύπνος, να σου πάλι το κουδούνι. Πετάγεται από το κρεβάτι ο τύπος, τρέχει στο θυροτηλέφωνο κι ακούει πάλι την ίδια φωνή.
- Έλα, ρε φίλε... Κατέβα λίγο να με σπρώξεις. Τόσο αναίσθητος είσαι;
Έξαλλος ο άντρας. Σαν μεθυσμένος του φάνηκε έτσι που μιλούσε.
- Ρε, άμα κατέβω κάτω, θα σε κάνω μαύρο στο ξύλο, το κατάλαβες; Εξαφανίσου, μην φωνάξω την αστυνομία...
Γυρίζει ξανά στο κρεβάτι, οπότε του λέει η γυναίκα του:
- Βρε αγάπη μου, ξυπνήσαμε που ξυπνήσαμε, κι όσο να ‘ναι δεν ζητάει και τίποτα υπερβολικό ο άνθρωπος. Θα μπορούσε να συμβεί και σε σένα μέσ’ τη νύχτα να μείνεις με τ’ αυτοκίνητο και να μην υπάρχει ψυχή να σε βοηθήσει.
Άντε, κάνε ένα ψυχικό, να πάει στα κομμάτια μπας και ησυχάσουμε...
- Τέλος πάντων, ας σου κάνω το χατίρι, γιατί αυτός είναι ικανός να ξαναχτυπήσει...
***
*ΡΙΧΝΕΙ ένα μπουφάν πάνω απ’ τις πιτζάμες και κατεβαίνει στον δρόμο, όπου όμως δεν υπάρχει ψυχή. Κοιτάει από δω, κοιτάει από κει, τίποτα. Βάζει μια φωνή.
- Πού είσαι, ρε φίλε, που φωνάζεις τόση ώρα να σε σπρώξω;
Και τον ακούει από πέρα.
- Εδωωωώ, στις κούνιες.
Ζ.

  DENTRO CIU

*Δεν χρειάστηκε μεγάλος κόπος για τα φετινά διαφορετικά Χριστούγεννα. Μόνο λαμπάκια χρειάστηκαν. Τα στολίδια ήταν αγορασμένα, από τότε που ο κόσμος έτρεχε να προμηθευτεί αγαθά και χαρτικά για τον «πόλεμο»...
Ι.Μ.

 

PROTO CIU

*Ο Λαρισαίος πήγε για μια μπυρίτσα εδώ δίπλα στη γωνία.
Ζ.

 

SKYLI CIU

*ΜΙΛΑΜΕ σκυλί ο μάστορας...
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass