Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 19:46
*ΑΛΛΗ μία αστυνομική επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αυτή για την ασφαλή μεταφορά των εμβολίων στη Λάρισα. Τα εμβόλια παραδόθηκαν, πάμε για την επόμενη αστυνομική επιχείρηση... *ΑΛΛΗ μία αστυνομική επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αυτή για την ασφαλή μεταφορά των εμβολίων στη Λάρισα. Τα εμβόλια παραδόθηκαν, πάμε για την επόμενη αστυνομική επιχείρηση...

Εξόρμηση
*ΜIA φυσιολογική ημέρα θύμιζε η χθεσινή εικόνα, ιδιαίτερα το απόγευμα, στο κέντρο της Λάρισας,

όπου αρκετοί Λαρισαίοι περιδιάβαιναν στους κεντρικούς πεζόδρομους και όχι μόνο της πόλης. Αφενός ο καλός καιρός που επικρατούσε, αφετέρου τα απαραίτητα ψώνια -κυρίως δώρα- που πρέπει να γίνουν, ενόψει της νέας χρονιάς, έβαλαν στην άκρη τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό και τόνωσαν κάπως την αγοραστική κίνηση. «Και μην ακούσω πάλι διαμαρτυρίες του τύπου ... «πάει περίπατο η καραντίνα, γιατί τόσο εμείς, όσο και οι καταναλωτές τηρούμε όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας» δηλώνει στη στήλη Λαρισαίος καταστηματάρχης, θεωρώντας ότι η μεταδοτικότητα του ιού σχετίζεται με την υπευθυνότητα του καθένα και όχι με την επισκεψιμότητα.
Γ.Ρ.

Στους «μάχιμους»
*ΞΕΚΙΝΟΥΝ σήμερα οι εμβολιασμοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άρχισαν ήδη οι «πληροφορίες» για κάποιους πολιτικούς ή και τοπικούς παράγοντες, που θα κάνουν το εμβόλιο.
Τις «πληροφορίες» έσπευσε να διαψεύσει χθες ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Κέντρου, Δημήτρης Κατσικονούρης, όταν ρωτήθηκε πότε θα εμβολιαστεί ο ίδιος. Ως διοικητικός πολύ αργότερα, έλεγε υπενθυμίζοντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας να αποφευχθούν πάση θυσία τα σόου με πολιτικά πρόσωπα χάριν της δημοσιότητας. Τα εμβόλια στους «μάχιμους» είναι το σύνθημα των ημερών και από ό,τι φαίνεται θα τηρηθεί ευλαβικά!
Δ.Κ.

Με τον γενικό πληθυσμό
*«ΡΑΔΙΟ αρβύλα» ότι ο δήμαρχος Λαρισαίων, θα εμβολιαστεί σήμερα πρώτος, όπως ανακοίνωσε χθες ένα ραδιόφωνο και έσπασαν τα τηλέφωνα στο Δημαρχείο....
Συνεργάτες του δημάρχου Απ. Καλογιάννη απάντησαν πως «ο Δήμαρχος θα εμβολιαστεί από τους πρώτους, όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα προς τους Λαρισαίους για μαζική συμμετοχή στον εμβολιασμό.
Στην παρούσα φάση που ο αριθμός των εμβολίων είναι προσωρινά περιορισμένος, ο κ. Καλογιάννης θεώρησε σωστό να μην κάνει τώρα το εμβόλιο προκειμένου τα διαθέσιμα εμβόλια αυτής της φάσης να γίνουν στους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή».
Λ.Κ.

Διαδίκτυα
*ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ εκδηλώσεις, διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο χωριό, διαδικτυακά παζάρια διαφόρων κοινωνικών συλλόγων με χριστουγεννιάτικα είδη, διαδικτυακά συνέδρια, διαδικτυακές συναντήσεις, διαδικτυακές παραγγελίες, διαδικτυακές αγορές, διαδικτυακές σχέσεις, διαδικτυακή επικοινωνία...
Μετά από μια μακρά διαδικτυακή περίοδο, θα είναι όλοι έτοιμοι να περάσουν με άριστα στις εξετάσεις χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Λ.Κ.

Παράπονα
*ΟΙ εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για άλλη μία φορά αδίκησαν τη Λάρισα. Παρόλο που δεν υπήρχε μεγάλη κατανάλωση δικτύου, ανήμερα το πρωί της εορτής των Χριστουγέννων, το δίκτυο και πάλι «σέρνονταν» με συνέπεια να πραγματοποιηθεί μετ’ εμποδίων η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από τον Άγιο Αχίλλειο στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητρόπολης. Δικαιολογημένα τα παράπονα του Μητροπολίτη Ιερώνυμου, από άμβωνος μάλιστα...
Γ.Ρ.

Το φανελάκι του Τσιόδρα
*ΧΑΜΟΣ στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στο Twitter με το φανελάκι του Σωτ. Τσιόδρα κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού του, αλλά και με την κίνησή του να χτυπήσει ξύλο, αναφερόμενος στον ιό του Έμπολα.
Πάρτε μια γεύση: Άξιος... την ίδρωσε τη φανέλα, ο σωστός ο γνήσιος ο Έλληνας με το άσπρο φανελάκι Μινέρβα, μην κοροϊδεύετε το φανελάκι του Τσιόδρα, σας έχουμε δει με τσαντάκια μπανάνες στη μέση, όταν άλλο φανελάκι παραγγέλνεις κι άλλο έρχεται.
Κι όπως σωστά σημείωσε κάποιος: Αυτοί οι «έξυπνοι» φωστήρες που σχολιάζουν τις εμφανίσεις Τσιόδρα και άλλων δεν ξέρουν πως οι άνθρωποι πήγαν για εμβολιασμό και όχι για πασαρέλα ή φωτογράφιση;
Γ.Ρ.

Σχολεία
*ΤΟ θέμα της επιστροφής των μαθητών στις τάξεις στις 8 Γενάρη έχει αρχίσει να συζητιέται έντονα τις τελευταίες μέρες και όλα δείχνουν ότι η πρωτοχρονιά είναι το «βαρόμετρο» που θα καθορίσει αν τελικά θα ανοίξουν ή όχι. Τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι τώρα δείχνουν ότι είναι εφικτό, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας το θέλει, αλλά την τελική απόφαση θα τη λάβουν οι ειδικοί. Πάντως μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου οριστική απόφαση δεν πρόκειται να υπάρξει αφού πρέπει να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των γιορτών. Υπομονή λοιπόν...
Ν.Π.

Εμβόλιο
*ΑΡΧΙΣΕ το πάρτι στο διαδίκτυο με τους «άπιστους Θωμάδες» του εμβολίου. Δώστου αναρτήσεις με φτιαχτές φωτογραφίες ότι δήθεν δεν κάνανε πραγματικά το εμβόλιο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και όλοι όσοι κάθισαν στην καρέκλα πρώτοι, ότι τα εμβόλια μεταφέρθηκαν σε ψυγείο κρεάτων, ότι είναι ψεύτικα και στον λαό θα κάνουν τα αληθινά και ένα σωρό άλλες τοποθετήσεις από τους «επιστήμονες» του πληκτρολογίου. Το κακό είναι ότι δεν τα λένε απλά, τα πιστεύουν κιόλας. Βρε τι ζούμε. Θέατρο του παραλόγου. Όταν η επιστήμη δεν προχωρά έχουμε να πούμε, όταν κάνει άλματα μια από τα ίδια. Στο καλάθι δεν χωρούν, στο κοφίνι περισσεύουν...
Ν.Π.

Κυνήγι
*ΟΙ κυνηγοί πήραν άδεια νούμερο 6, για να πάρουν τα βουνά. Προσοχή στο σημάδι, γιατί κυκλοφορούν πολλοί κυνηγοί στα δάση!
Λ.Κ.

Υπομονή
*«Ο εμβολιασμός φέρνει χαμόγελα σε όλους και δείχνει την αρχή του τέλους της πανδημίας. Τώρα πρέπει να δείξουμε και υπομονή - συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας με προσοχή, μέχρι να εμβολιαστεί το απαραίτητο ποσοστό του πληθυσμού #σηκώνουμε _μανίκια» έγραψε στο Twitter ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ενισχύοντας και αυτός την καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού. Ο ίδιος αναμένει τη σειρά του για να εμβολιαστεί, ενώ δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων στην πατρίδα μας, η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Προσοχή
*TO τελευταίο διάστημα, λόγω κορονοϊού και καραντίνας, αρκετά θεατρικά σχήματα, κυρίως της Αθήνας, ανεβάζουν παραστάσεις στο διαδίκτυο, μέσω της εφαρμογής live streaming και τις προωθούν έναντι σχετικού τιμήματος. Προκειμένου να στηρίξει τους ηθοποιούς, σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή που βιώνουν, συμπολίτης μας αποφάσισε να πληρώσει 10 ευρώ, για να κατεβάσει μία τέτοια θεατρική παράσταση στον υπολογιστή του, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον ...ξενοδόχο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η τεχνολογία. «Το δίκτυο κολλούσε, η εικόνα χάλια, ήχος κάκιστος» καταγγέλλει στη στήλη. Μάταια στο τέλος προσπάθησε να βρει το δίκιο του, από την εταιρεία που ανέλαβε την προώθηση της παράστασης.
Συμπέρασμα; Όποιος θέλει να παρακολουθήσει κάποια παράσταση ή συναυλία από το διαδίκτυο και τον υπολογιστή του, ας επιλέξει καλύτερα τις ελεύθερες (χωρίς χρέωση), αρκετές εκ των οποίων είναι ενδιαφέρουσες και ποιοτικές.
Γ.Ρ.

Εμβολιασμοί...
* ΠΑΡΑΘΥΡΟ ελπίδας! Ραντεβού με την ιστορία! Η αρχή του τέλους! Τα χαμόγελα για μια κανονική ζωή, ξαναγύρισαν! Γυρίζουμε σελίδα στην πανδημία! Πόσα δεν ελέχθησαν και πόσα άλλα δεν θα ειπωθούν για το ξεκίνημα των εμβολιασμών; Πίστη, προσδοκία και προσμονή για ένα διαφορετικό αύριο, χωρίς εγκλεισμούς, αγωνία, ανασφάλεια, φόβο και αβεβαιότητα...
Πέρα από τις όποιες ελπίδες καλλιεργεί η εκκίνηση του εμβολιασμού, είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι στη χώρα, στη φάση που βρισκόμαστε, όλοι όσοι πρέπει να πράξουν το σωστό, το κάνουν με υπευθυνότητα. Είτε είναι αρχηγοί κομμάτων, είτε έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Η κοινωνία χρειάζεται το σωστό μήνυμα, την κατάλληλη στιγμή, για να αρθεί κάθε δισταγμός, κάθε ενδοιασμός για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.
Όμως αργά ή γρήγορα και να μην υπάρχει καμία αμφιβολία επ’ αυτού, τα διλήμματα θα τεθούν και θα είναι δύσκολο να τα αποφύγει κανείς. Κάποια στιγμή μετά από μήνες οι αεροπορικές εταιρείες, η εστίαση, τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα όπου οι συναθροίσεις είναι αναπόφευκτες, θα απαιτούν τεστ αντισωμάτων για να επιτρέχουν τη χρήση των υπηρεσιών τους.
Ας μη γελιόμαστε, μέχρι να υπάρξει γενική ανοσία, μέχρι να επέλθει ο έλεγχος της πανδημίας, η ασφάλεια θα είναι το ζητούμενο και η προϋπόθεση...
Γ.Ν.

Άνεργοι
*ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ η υλοποίηση νέου «Voucher» για 10.000 άνεργους 30-49 ετών, εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, σε τομείς τεχνικών επαγγελμάτων, μεταξύ αυτών και στους κλάδους του επισιτισμού και του τουρισμού. Το πρόγραμμα θα υλοποιήσουν ιδιωτικά ΚΕΚ και αφορά παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση) και πιστοποίηση.
Μία απορία: Οι του επισιτισμού και τουρισμού, που θα κάνουν πρακτική άσκηση;
Λ.Κ.

Οι μαχητές...
* ΠΟΣΑ δεν έχουν ειπωθεί για τους μαχητές της πρώτης γραμμής, τους ήρωες της σκληρής πραγματικότητας... Για αυτούς που βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή για να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους.
Για αυτούς που δεν μπορούν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τους συντρόφους τους, τα παιδιά τους γιατί έχουν επιλέξει να βρίσκονται στο «μέτωπο» το πολέμου. Για όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συνεχίζει εδώ και μήνες να γράφει ιστορία στις ΜΕΘ και στους διαδρόμους των νοσοκομείων.
Τα λόγια ευγνωμοσύνης, σεβασμού, θαυμασμού και εκτίμησης πολλά από την Πολιτεία και τους φορείς της, πολλά. Αλλά οι ευχαριστίες δεν τρώγονται. Ξέχωρα που έχουν «χορτάσει» από υποσχέσεις και δεσμεύσεις και από τις οποίες ελάχιστες τηρήθηκαν. Πού είναι το ειδικό επίδομα και το δώρο Χριστουγέννων για αυτούς; Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει από εκεί η διόρθωση μιας αδικίας; Μήπως έφτασε η ώρα να κάνει και το κράτος το δικό του καθήκον;
Γ.Ν.

Ανεξήγητο...
* ΜΟΙΑΖΕΙ απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Περίπου 130.000 είναι οι δικαιούχοι της νέας έκτακτης οικονομική ενίσχυσης των 400 ευρώ. Πρόκειται για μακροχρόνια άνεργους που θα επιδοτηθούν με ένα εφάπαξ σεβαστό ποσό στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο να κάνουν από το να υποβάλουν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους, το IBAN δηλαδή.
 Αν και έχουν περάσει εβδομάδες από την έναρξη της διαδικασίας, από τους 130.000 δικαιούχους, μόνο οι 94.000 έχουν ανταποκριθεί. Επτά στους δέκα δηλαδή.
Παρά τις αλλεπάλληλες παρατάσεις, 36.000 άνεργοι λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας δεν είχαν υποβάλει το ΙΒΑΝ. Να αδυνατούν να χειριστούν τη διαδικασία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας; Κάποιος θα τους βοηθούσε... Να μην το ξέρουν; Είναι απίθανο, με τέτοια δημοσιότητα που έχει δοθεί... Να μην έχουν ανάγκη τα χρήματα; Μοιάζει απίστευτο... Και όμως είναι ανεξήγητο...
Γ.Ν.

Αριστεία
*ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΑΝ με κοινή απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) των ετήσιων «Βραβείων Αριστείας» από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, με σκοπό την επιβράβευση των πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι αρίστευσαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Όσοι αρίστευσαν θα λάβουν τιμητικό δίπλωμα σε πάπυρο και το ποσό 1.000 ευρώ. Βέβαια, αυτό απονέμεται μόνο στον πρώτο σε βαθμολογία πτυχιούχο κάθε Τμήματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Καλά όλα αυτά και πρέπει να γίνονται, σίγουρα όμως οι αριστούχοι χρειάζονται επιπλέον κίνητρα και πάνω από αντίκρισμα που να μεταφράζεται σε εργασία που θα αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητές τους.
Ν.Π.

Ελαστικός
* ΜΕΤΑ το χειρουργείο με τον ορθοπαιδικό ήταν που το κατάλαβε ο Λαρισαίος.
- Το θέμα δεν είναι να είσαι ούτε σιδερένιος ούτε ατσάλινος. Ελαστικός πρέπει να είσαι. Να μη σπας. Να λυγίζεις και να επανέρχεσαι.
Ζ.

Ευκαιρία
* Μ’ ΑΥΤΑ και με τούτα, η Κ.Γ. έβγαλε το συμπέρασμά της.
- Εάν δώσεις στους πολιτικούς το δικαίωμα να παραβιάζουν τον νόμο σε καταστάσεις ανάγκης, τότε μην ξαφνιαστείς αν δημιουργούν καταστάσεις ανάγκης για να παραβιάζουν τον νόμο.
Ζ.

«Πλυντήριο»
*ΤΟ θέμα του εμβολιασμού δοκίμασε επίσης και τη συνοχή (σ.σ. όχι και τόσο πρωτόγνωρο) της Ε.Ε. αφού μέχρι πρότινος δεν ήταν βέβαιο πως θα ακολουθηθεί κοινή πολιτική. Οπότε δικαιολογημένα η πρόεδρος της Κομισιόν η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δήλωνε προχθές συγκινημένη από τον «ταυτόχρονο» εμβολιασμό στις περισσότερες χώρες - μέλη.
Το εμβόλιο ως θεραπεία, ενδεχομένως να αποτελέσει και το «πλυντήριο» των κακών πολιτικών που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας με τις γνωστές επιπτώσεις. Γιατί νομίζετε πως πανηγυρίζουν; Από συμπόνοια;
Β.Κ.

 

AGGELOYDI CIU

*Ο φωτογράφος τράβηξε την κατάλληλη στιγμή και προέκυψε το αγγελάκι.
Ζ.

 

KADOS CIU

*ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ αδιαφορίας ή βανδαλισμού; Κάποιος έριξε αναμμένες στάχτες στον κάδο ή κάποιος έκαψε τον κάδο;
Όπως και να ’χει, ο κάδος στην οδό Λατταμύας, καταστράφηκε από ανθρώπινη παρέμβαση και η Υπηρεσία Καθαριότητας θα πρέπει γι’ άλλη μια φορά να διορθώσει τα λάθη μας.
Λ.Κ.

 

ATM CIU

*ΣΕ κάποια μέρη της γης έχουν δυσκολέψει πολύ τις συναλλαγές στα ΑΤΜ.
Ι.Μ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass