Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2021 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 19:44
Όμορφες στιγμές χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για μικρούς και μεγάλους. Με πυροσβέστη σε ρόλο ξωτικού, παιδιά χαρούμενα, γιατρούς και νοσηλευτές να ανταλλάσσουν ευχές. Όμορφες στιγμές χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για μικρούς και μεγάλους. Με πυροσβέστη σε ρόλο ξωτικού, παιδιά χαρούμενα, γιατρούς και νοσηλευτές να ανταλλάσσουν ευχές.

Φώτιση
*ΣΗΜΕΡΑ τα Φώτα κι ο φωτισμός... Ειδικά φέτος χρειάζονται πολύ, για τους πάντες και τα πάντα. Φώτα και φωτισμός.


Ζ.

Πού εμβόλιο...
*ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ τα προβλήματα στους εμβολιασμούς, συνεχίζονται και τα αστειάκια των Λαρισαίων.
- Ναι, γεια σας, για τα εμβόλια παίρνω...
- Έχει φύγει το παιδί...
***
*- ΕΓΩ πάντως δεν θα κάνω το εμβόλιο.
- Δεν πιστεύεις;
- Δεν έχει.
***
*ΣΤΗ Θεσσαλονίκη, λέει, τα εμβόλια τα μεταφέρουν με το μετρό.
***
*- ΜΕ μεγαλύτερη αγωνία περιμένουμε ωστόσο το φορτηγάκι της κούριερ, παρά αυτό με τα εμβόλια.
***
*- ΜΕ ΠΑΣΟΚ πάντως, στα ψυγεία για τα εμβόλια θα βάζαμε τις σαμπάνιες.
Ζ.


Κεχαγιάς, όχι
*ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Για την ακρίβεια απολύθηκε από τον υπουργό Υγείας. Αποδείχθηκε ότι παρά το όνομά του, δεν ήταν Κεχαγιάς στο γραφείο του.
Δεν το πήρα χαμπάρι, δικαιολογήθηκε για το επίμαχο έγγραφο του εμβολιασμού.
Ζ.

Δεν το πιστεύουν
*ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ για τους εκπαιδευτικούς, και τους Λαρισαίους, από την παραμονή της Ν. Κεραμέως στο Υπουργείο Παιδείας. Ιδιαιτέρως για τα στελέχη της ΔΑΚΕ και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια.
Μηχανικοί, γεωτεχνικοί και οικονομολόγοι επίσης. Πρώτη φορά υπουργός ανταμείφθηκε επειδή κατάφερε να συσπειρώσει εναντίον του τόσους επαγγελματικούς κλάδους, με προεξάρχοντες τους συνδικαλιστές του κόμματός του.
Απ’ ό,τι φάνηκε μάλλον δεν έκανε του κεφαλιού της. Κι έρχονται κι άλλα, όπως η ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών, όλα όπως πάντα χωρίς συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα.
***
*ΣΤΗ Λάρισα, δάσκαλοι και καθηγητές είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον ανασχηματισμό, δίαυλος επικοινωνίας δεν υπήρχε με την Υπουργό. Ειδικά το τελευταίο διάστημα οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα κάγκελα λόγω του εξοβελισμού των αιρετών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ύστερα από τις εκλογές παρωδία με τη μηδαμινή συμμετοχή. Ακόμη και η ΔΑΚΕ, επικοινωνία είχε μόνο με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, που όμως αυτή αναδομήθηκε.
(Χαρούμενοι από την παραμονή της Ν. Κεραμέως είναι μόνο εκείνοι που τους είχε ορίσει προσωρινούς διευθυντές εκπαίδευσης-όχι όλες, λέει. Ευελπιστούν σε μονιμοποίηση, αλλά είναι νωρίς ακόμη).
Ζ.

Δύο λακκούβες
*ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ, προβλέψεις και διαπιστώσεις από τους κορονόπληκτους Λαρισαίους.
-Τι σου έμεινε από το 2020;
-Δύο λακκούβες στ’ αυτιά από τα λάστιχα της μάσκας.
***
*- ΟΙ εβδομάδες μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα προβλέπεται πάντως να είναι κρίσιμες.
***
*- ΕΙΜΑΣΤΕ η γενιά, που θα λέει στα εγγόνια της ότι ζήσαμε: «Κατοχή χωρίς πόλεμο», «Χούντα χωρίς δικτατορία», «Επανάσταση με sms», «Μπουζούκια χωρίς μπουζουξίδικα».
Ζ.

Προς τις Απόκριες
*ΜΠΟΡΕΙ και να αποδειχθεί καλός ο Ουρουγουανός χαφ Κολομπίνο, που απέκτησε άρον - άρον η ΑΕΛ.
- Αν πάει καλά, προέβλεπε ο άλλος χθες στο πάρκο, αν παίξει και καθώς θα πλησιάζουν και οι Απόκριες, ενδεχομένως να ακολουθήσει κι ο Αρλεκίνος. Ίσως κι ο Πιερότος. (Είναι κι ο καιρός της μάσκας).
Ζ.

Τάμπλεξαν
*- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ χρειάζονται και καμιά ξυλομπογιά τα πιτσιρίκια, έλεγε η Λαρισαία εκπαιδευτικός. Έχουν λαλήσει με τα τάμπλετ. Περιοδικό ξεφυλλίζουν και προσπαθούν να μεγεθύνουν την εικόνα.
***
*- ΠΡΩΤΑ λέει θα ξεκινήσουν τα δημοτικά, μετά θα ακολουθήσουν τα νησιώτικα.
Ζ.

Ξεσηκώθηκαν
*- ΠΑΝΤΙΕΡΑ ράσα...
Έτσι χαρακτηρίστηκε η στάση της Εκκλησίας απέναντι στην Κυβέρνηση.
- Αντάρτικο; Επανάστασις, ίσως ταιριάζει καλύτερα...
- Καλά που δεν κυβερνάει ο Τσίπρας. Τώρα, όλο και με κάποιον τρόπο θα τα βρουν στο τέλος.
***
*Ο ευσεβής Λαρισαίος συνεισέφερε στη χθεσινή συζήτηση στο παγκάκι θυμίζοντας: Στη λειτουργία της Πρωτοχρονιάς, ο μητροπολίτης Ιερώνυμος είπε στην ομιλία του ότι από τον κορονοϊό αρρώστησαν 7 ιερείς της Μητρόπολης Λαρίσης, οι οποίοι ήδη επανήλθαν, αλλά υπάρχει και όγδοος διασωληνωμένος αυτές τις ημέρες. Ακόμη, θύμισε και τον θάνατο των δύο ιεραρχών από κορονοϊό. (Άρα;).
Ζ.

Κουμανταδόρος;
*ΟΙ Κρητικοί και εν γένει οι μητσοτακηκοντορικοί ενίσχυσαν τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση. Στη λογική αυτήν παρέμεινε κι ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Υπουργείο Αθλητισμού, παρότι τον είχαν όλοι ξεγραμμένο, ιδίως όσοι δεν είναι γαύροι μαρινακισμένοι. Βέβαια, στη Λάρισα κάποιοι κόντεψαν να πουν ότι ο Αυγενάκης έμεινε επειδή το ζήτησε ο αδελφικός του φίλος Χρ. Καπετάνος.
Κι έχει τόση δύναμη ο πρόεδρος της γαλάζιας Νομαρχιακής; Εμ, άμα λένε ότι αυτός μπλόκαρε την προοπτική υπουργοποίησης Λαρισαίου βουλευτή. (Ήθελε λένε να αποδυναμώσει τους πιθανούς αντιπάλους του στις επόμενες εκλογές. Ναιαιαι...).
***
*ΜΙΑ ντουζίνα βουλευτές της ΝΔ μπήκαν στη νέα κυβέρνηση. Κανείς Λαρισαίος πάλι. Πολύ ΟΝΝΕΔ χρησιμοποιήθηκε στο σχήμα, αλλά όχι από Λάρισα. Είναι και που δεν βρίσκονται στη Βουλή οι καθαρόαιμοι ΟΝΝΕΔίτες, να γίνουν υπουργοί. Όχι που κάποιοι το θεωρούσαν πέρυσι αστείο. Λες κι αυτοί που γίνονται είναι πνευματικοί ογκόλιθοι, τιτάνες της πολιτικής και του πολιτισμού...
***
*ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, επίτηδες; Προηγήθηκε λένε ενδελεχής έλεγχος, κοσκίνισμα και ζύγισμα, κατανομή λεπτομερώς ακόμη και γεωγραφική, ελήφθη μέριμνα για περιοχές που θεωρούνται κρίσιμες εκλογικά. Προφανώς τη Λάρισα τη θεωρούν δεδομένη.
***
*ΚΙ έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ισχυρότερος Λαρισαίος κυβερνητικός παράγων παραμένει ο Ντίνος Κόκκινος, διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα.
Ζ.

Μπρος κορμός
*ΠΑΛΙ σε περίοδο περισυλλογής και προβληματισμών οι Λαρισαίες.
- Αν το φαγητό των Γιορτών το πάρω αντί για λίπος σε ύψος, με βλέπω να φτάνω και στο 2.30.
***
*- ΕΙΠΑ σήμερα να αρχίσω δίαιτα. Πάω στην κουζίνα, κρέμα καραμελέ στο τραπέζι. Ανοίγω το ψυγείο κορμός σοκολάτας... Μπρος κορμός και πίσω κρέμα.
***
*- ΘΕΛΕΙΣ ν’ αρχίσουμε να πηγαίνουμε για περπάτημα; Κάνα 6-7 χιλιόμετρα...
- Πήγαινε εσύ κι εγώ θα σε καμαρώνω από μακριά.
Ζ.

Σχέσεις
*ΓΕΜΙΣΕ πάλι το facebook φωτογραφίες νεοδημοκρατών αγκαλιά με υπουργούς του νέου σχήματος. Παλιές φιλίες και σχέσεις ανασύρθηκαν, θερμές ευχές στάλθηκαν.
- Μόνο με τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη δεν εμφανίστηκε κάποιος.
(Ο παρατηρητής του γαλάζιου τοπίου αναφερόταν στον νέο υφυπουργό Πολιτισμού, που και πολιτικό όρκο έδωσε χθες, αλλά και δηλώνει ανοιχτά πως είναι γκέι).
Ζ.

Τους έσωσε;
*ΠΟΛΥ αποτελεσματικός αποδείχθηκε λέει στον ανασχηματισμό ο Αλ. Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστικά, τον τελευταίο καιρό και για διάφορους λόγους, την απομάκρυνση των Χρ. Σταϊκούρα, Γ. Βρούτση, Ν. Κεραμέως και Χ. Θεοχάρη. Τελικά κατάφερε να σώσει τους 3 στους 4, καθόλου άσχημα.
Λέγεται ότι η αντιπολίτευση ζητάει συνήθως τις παραιτήσεις υπουργών που θεωρεί αδύναμους κρίκους, ώστε αυτοί να παραμείνουν στις θέσεις τους κι έτσι η φθορά της κυβέρνησης να γίνεται μεγαλύτερη. Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να εμφανίζεται ότι απομακρύνει ή μετακινεί υπουργούς του υπό την πίεση των πολιτικών του αντιπάλων. (Μονίμως στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ επίσης η Λίνα Μενδώνη κι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρέμειναν εξίσου ακλόνητοι).
Ζ.

Ο οδηγός
*ΜΙΑ μεγάλη ιταλική εταιρεία αυτοκινήτων δώρισε στον πάπα ένα αυτοκίνητο, διηγείται ο Γ. Γ. Κάποια στιγμή, θέλοντας να δοκιμάσει το αυτοκίνητο ο ποντίφικας πήρε τον οδηγό του και ξεκίνησαν να κάνουν τον γύρο της Ρώμης. Ο οδηγός, πολύ νομοταγής, έτρεμε και τη σκιά του πάνω από τρίτη ταχύτητα δεν έβαζε, μέχρι 2.000 στροφές και 40 χλμ., παραπάνω δεν το πήγαινε.
«Πάτα το, να το δούμε» του λέει ο πάπας. «Μα πάπα μου, οι καραμπινιέροι...» λέει ο οδηγός. «Τέτοιο αυτοκίνητο; Πάτα το, εγώ είμαι εδώ...».
***
*Ο οδηγός δεν πείστηκε, συγχίστηκε ο πάπας, του ζήτησε να πιάσει στην άκρη, να κατέβη και ν’ αλλάξουν θέσεις. «Θα οδηγήσω εγώ... Να δεις...». Παίρνει το τιμόνι κι αρχίζει τα γκάζια. Πήγε 160, έφτασε 200 χιλιόμετρα, 210 και ανέβαινε. Κάποια στιγμή όμως τους εντόπισαν και τους σταμάτησαν οι καραμπινιέροι. Ανοίγει το παράθυρο ο πάπας, τον βλέπει ο αστυνομικός και μένει ξερός. Τι να κάνει τώρα, πώς να τον γράψει...
***
*ΠΑΙΡΝΕΙ τηλέφωνο τον διοικητή του: «Αρχηγέ, έπιασα έναν πολύ μεγάλο να τρέχει με 210. Τι να κάνω να τον γράψω;» Ο άλλος ήταν σκληρός. «Με 210; Όποιος και να ’ναι γράψτον». Ζορισμένος ο αστυνόμος. «Αρχηγέ, είναι πολύ μεγάλος». Ανυποχώρητος ο διοικητής: «Ποιος είναι ρε, υπουργός;».
«Όχι, αρχηγέ, πιο μεγάλος...». Είχε πεισμώσει ο αξιωματικός. «Δεν με νοιάζει ας είναι κι ο πρωθυπουργός». Σε αδιέξοδο ο κατώτερος. «Όχι, αρχηγέ, είναι ακόμα πιο μεγάλος». Εκείνος παραξενεύτηκε πολύ. «Ε, τι πιο μεγάλος ρε, πόσο πιο μεγάλος δηλαδή;» και το όργανο το ξεστόμισε. «Αρχηγέ, ένα θα σου πω... Έχει οδηγό τον πάπα».                

Ζ.

 

LADO KAROTSADA CIU

*ΠΑΝΩ στην καρότσα αγροτικού χθες ο Γ. Λαδόπουλος, με αποβατικό στην Υπέρεια ο αντιπεριφερειάρχης. Μαζί με τον αντιδήμαρχο Φαρσάλων Δ. Γούσια και τον πρόεδρο του χωριού Χαρ. Σκαντζούρη, επιθεώρησαν τα σημεία με τα κατεστραμμένα από τον «Ιανό» αναχώματα και τα σημεία που έσπασε ο Ενιπέας.
Γ.Γ.

 

LIBANOS 1

* ΖΗΜΙΩΜΕΝΟΙ απ’ τον ανασχηματισμό οι αγροτικοί φορείς της Λάρισας. Έχασαν την εύκολη πρόσβαση στο Υπουργείο Γεωργίας, την οποία είχαν αποκτήσει λόγω της στενής σχέσης Κέλλα- Βορίδη. Τώρα, τον Λαρισαίο βουλευτή θα πλευρίσουν λογικά οι δήμαρχοι, αν και την αυτοδιοίκηση στο Εσωτερικών τη χειρίζεται ο αναπληρωτής Στ. Πέτσας.
***
* ΟΠΟΙΟΣ γυρεύει επαφή τώρα στο Αγροτικής Ανάπτυξης, καλύτερα να απευθυνθεί στον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ήταν συμμαθητές με τον νέο υπουργό, ναι στο Κολλέγιο Αθηνών. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ο Σπήλιος Λιβανός. Δεν αποκλείεται να ζητάει από τους Θεσσαλούς που θα τον επισκέπτονται και δήλωση αποκήρυξης του Αχελώου. (Και των παραφυάδων αυτού).
***
* ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Αιτωλοακαρνανίας, καθότι ο παππούς του γνωστός δικηγόρος με καταγωγή από το Μεσολόγγι. Από πολιτικό τζάκι, αλλά και από τζάκι ο νέος Υπουργός. Ο πατέρας του Διονύσης Λιβανός, ανιψιός του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου, είχε διατελέσει επίσης βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ επί σειρά ετών. Είχε γεννηθεί ωστόσο στο Κολωνάκι και πέθανε το 2005 στην Κηφισιά. Για πολλά χρόνια σύντροφος της Έλλης Στάη, που τον έφερε κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος τον έκανε μεταγραφή ορίζοντάς τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αργότερα υπουργό Τουρισμού. (Τώρα ο γιος του θα κάνει ως υπουργός το αγροτικό του).
Ζ.

 

METH CIU

*ΜΕΘ ακόμη και στο προαύλιο του ΓΝΛ; Το νοσοκομείο επεκτείνεται ραγδαία.
Ζ.

 

PAPPOYS CIU

*ΔΕΝ είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ευτυχισμένους παππούδες να οδηγάνε παιδικά καροτσάκια; Άλλο τι κουβαλάνε...
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass